- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 3D nyomtatás
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Speederer
senior tag
válasz
Dell XPS #41293 üzenetére
Sajnos nem fényképeztem le, de ilyen kártya van benne: Intel Wifi Link 3945ABG
Ahogy közben művelődök a témában, úgy nézem, hogy a 450mbps sebességűekhez kell a 3 antenna, a 300-hoz elég a 2. És most már inkább ott tartok, hogy ebay-ről veszek egy wifi link 6200-ast átalakitóval. Az nem csak draft N-es. -
csinturi
tag
Hali!
Adott egy noti, i3 processzorral, és Radeon HD 5470 512 MB vga-val. Játék szempontjából mindegy, hogy HDMI vagy VGA kábellel csatlakoztatom a tv-hez? -
Speederer
senior tag
Szétkaptam a notit, hogy milyen wifi kártya is van benne. Ez a hosszabb, normál méretű, 2 antenna csatival.
Az intel wifilink 5300-on viszont ahogy a képeket nézegetem 3 antenna csati van. Akkor az nekem felejtős? -
selenge
tag
Udv! Billentyuzet takaritasra (kola) valami trukk?
-
Kbali
nagyúr
Ezért javasoltam, hogy ha lehet, próbáld ki és csak utána vedd meg, ha valóban megy vele a cucc. Esetleg rendeld meg neten a memóriát, és ha mégsem megy, akkor küldd vissza és állj el a vásárlástól, egy postaköltséget buksz vele (ha helyben nem tudod megoldani a próbát).
-
Kbali
nagyúr
Nézd meg, hogy milyen chipset van a gépben, majd utána a gyártó oldalát (mármint a chipset gyártóét), hogy mit támogat.
Amúgy mire a sok RAM? Virtuális gépeket futtatsz? Ha meg van lehetőséged, akkor vidd el a gépet valami baráti boltba, tegyetek bele 2x8 gigát és ha megy, akkor öröm bódottá.
-
soundsthu
csendes tag
válasz
Dell XPS #41181 üzenetére
Köszi az infókat! Azt a memóriát én is láttam PH-n, privát üzit küldtem már eladónak, egyenlőre nincs válasz, a vaterán hirdető illető meg most tiltva van.
A memória fontos lenne, a HP Omnibook XE3 laptophoz, 256, vagy 512 Mb-s 100 vagy 133 Mhz-es.
Ha esetleg valakinek van még használható infója IDE winchesterről 80-120 Gb és használható akkuról a fenti géphez (F4146WS), köszönet mindenkinek!
Üdv!
-
Rolli
aktív tag
Sziasztok.
Ebbe a laptopba HP pavilion dv6 6185ex
Jelenleg 4gb van benne,szerintetek elbírná a 16gb-ot?
A könyve elvileg csak a 8gb-ot írja maximum,de nem hiszem el,hogy nem bírná el a 16-ot.Van valakinek tapasztalata?
Köszönöm.
-
selenge
tag
Udv! Billentyuzet tisztitasra milyen modszert javasoltok? Megkolaztattak a gepet, talan a lapba nem ment mert azonnal aramtalanitva lett es fejreallitva
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Adott egy újonnan vásárolt Toshiba Satellite C855-12L típusú noti, 64bites win7-et raktam rá, de a wifi kártyát az istenért se sikerül működésre bírni benne, fel sem ismeri. A gyártó oldalán lévő összes drivert kipróbáltam, noha a pcidatabase.com oldal szerint Realtek kártya van benne. Nem jutottam semmire, továbbra is ott figyel az eszközkezelőben ismeretlen hálózati eszközként. AIDA64 nem lát wifi kártyát a gépben.
Végső elkeseredésemben feltettem a Toshiba PC Diagnostic Tool-t, hátha az segít, de legnagyobb meglepetésemre ki sem listázza a wifi kártyát, csak a kábelest. Ez most mi lehet, rossz a wifi kártya? (toshiba oldalán olvastam, hogy így is meg lehet nézni)
Mondjuk a memóriát kapásból rosszul írja, mert 4GB van benne...Date 2012/08/21 11:53:38
[PC Information]
Model Name SATELLITE C855-12L
Part Number PSKCEE-004006HU
Serial Number 4C185695R
OS Version Microsoft Windows 7 Professional 6.1.7601 Service Pack 1
BIOS Version 1.30
CPU Intel(R) Pentium(R) CPU B960 @ 2.20GHz
Physical Memory 2048MB RAM
Hard Disk Capacity 0 [Byte] 0.000 [KB]
Hard Disk Free Space Capacity 465,804,242,944 [Byte] 433.814 [GB]
Video AMD Radeon HD 7610M version=8.932.5.3000
Screen Resolution 1366 x 768 Pixels
Color Quality True Color (32 Bit)
Sound High Definition Audio hangeszköz version=
Network Realtek PCIe FE Family Controller version= MAC Address=itt a mac cím
Modem None
IDE Device 1 TOSHIBA MQ01ABD050
IDE Device 2 TSSTcorp CDDVDW SN-208AB FW version=TO03
IDE Device 3 None
IDE Device 4 None
IDE Device 5 None
IDE Device 6 None
Internet Explorer 9.0.8112.16421EC/KBC Version " �"
PS-MICOM Version " �"[QFE Information]
NETWORK TEST (1) DONE PASS (Microsoft ISATAP adapter)
NETWORK TEST (2) DONE PASS (Microsoft ISATAP adapter)
NETWORK TEST (3) DONE PASS (Microsoft Teredo alagútkezelő adapter)
NETWORK TEST (4) DONE PASS (Realtek PCIe FE Family Controller)
NETWORK TEST (5) DONE PASS (Bluetooth-eszköz (RFCOMM protokoll TDI))
NETWORK TEST (6) DONE PASS (Bluetooth-eszköz (személyes hálózat))
NETWORK TEST (7) DONE PASS (WAN Miniport (IKEv2))
NETWORK TEST (8) DONE PASS (WAN-miniport (L2TP))
NETWORK TEST (9) DONE PASS (WAN miniport (Hálózatfigyelő))
NETWORK TEST (10) DONE PASS (WAN miniport (IP))
NETWORK TEST (11) DONE PASS (WAN-miniport (IPv6))
NETWORK TEST (12) DONE PASS (WAN miniport (PPPOE))
NETWORK TEST (13) DONE PASS (WAN miniport (PPTP))
NETWORK TEST (14) DONE PASS (WAN miniport (SSTP)) -
válasz
Dell XPS #41260 üzenetére
nekem - amikor túlhúzták tesztelés miatt néhány hónapra a netemem (link) -, azonos helyiségben ment 80 - 82 megabit/sec sebességet, és a másik szobában (vékony paneles fal, és úgy 6 méter távolság) is teljesen rendben volt, link
mondjuk az igaz, hogy akkor még külső antennás, és 3 * 3 mimo képes routerem és notis wifi modulom volt, meg a 13 csatornából csak némelyiken tudta ezt, mert eléggé telített a környezet, sok wifi hálózat működik - "szerencsére" a legtöbb ember nem foglalkozik a megfelelő beállítással, és csak a gyárilag előre konfigurált csatornákat használják, de még a teljesen nyitott hálózat sem ritka...
most, a beépített kis antenákkal rendelkező szolgáltatós epc3925 hgw mellett, biztos nem hozná a másik szobában a fent linkelt sebességet, mivel a jel erőssége sincs olyan jó, mint a korábbi - wifi szempontjából jobb - router esetén! mondjuk már csak a valós 25/5 megabit/sec netet kapom, azt meg bárhol átviszem a lakásban, a jelenlegi eszközökkel is! -
Mottie
őstag
Ha egy HD paneles notirol egy FHD tvre teszem a képet, hogyan lehet a felbontast feljebb venni, hogy szép legyen? (nyilván csak kivetito mód és a gpu tudná fHD-t)
-
Speederer
senior tag
válasz
Dell XPS #41247 üzenetére
Jól mondod, ezzel olyan 18-19Mbit/s körül van a max. Viszont ha abból indulok ki, hogy barátnőm gépében intel wifilink 5100 van, amivel 7-8MB/s (~60Mbit/s) sebességgel lehet töltögetni, akkor ez is csak tudna majd annyit. Az meg már bőven elég.
Néztem a wifilink 6000-es szériákat is, de 3x vagy 4x annyiba kerülnek, annyival meg nem hinném, hogy jobbak. Legalábbis nem nagyon adnék érte annyit.
A notim service guide-ját nézegettem, abból jöttem arra a következtetésre, hogy ebbe a nagyobb mini pci kártya mehet. Bár ez igy egyértelműen nem derült ki, csak sehol nem volt feltüntetve a half felirat, illetve a vázlatos rajzból nekem az jött le, hogy a nagy megy bele.
De ha lesz egy kis időd, megköszönném ha utána néznél nekem.
És köszi az eddigieket is! -
Dell XPS
veterán
válasz
VMatteo #41248 üzenetére
Tudod mi a biztos... én is, de mások is osztják ezt a véleményt, hogy nem foglalkoznak vele. Viszont nem akarom hogy lenyakazz, ha másképpen lesz. Nem tudom hogy ahová jársz, miképpen állnak a dolgokhoz. Ennek ellenére tartom, hogy ezzel nem szoktak foglalkozni.
Na most aztán k...va sokat segítettem.....de elmondtam mindent! -
szerintetek számít igp sebességében hogy 800as az egyik ram a másik 667es és így mind 2 667en megy?
-
Speederer
senior tag
válasz
Dell XPS #41236 üzenetére
Jaja, a G-s csöppet lassúcska. Az intel wifi link 5300-assal szemezek, ez egész olcsó, de már gyorsabb, mint a mostani.
Ha jól néztem, akkor ezekből van normál mini pci és fele akkora mini pci. Nekem elvileg a nagyobb méretű kellene, amit igy hirtelen nem találtam kis országunkban. Viszont ebay-en osztogatnak már kevéssel 10 dolcsi fölött. Az valszeg jó lesz akkor, ugye? -
Nemesys
tag
válasz
Dell XPS #41232 üzenetére
Én is ettől félek. Biztos ki fogom bírni röhögés nélkül mikor megtudom az árat meg, hogy mégis mi a baja.!
A másik meg attól félek, hogy kihez viszem. Ért is e hozzá vagy csak elvállalja és azt hiszi le lehet húzni. Esetleg ha valami látható baja van, pl. kábeltörés vagy meghallgatom, hogy konkrétan mi zizeg ilyenkor. Ekkora gépnél talán hamarabb észre is veszem a szétszedési sorrendet.
-
Speederer
senior tag
Van egy HP NC4400-as notim, amiben örülnék ha gyorsabb lenne a wifi. Jelenleg egy Intel Wireless 3945ABG van benne. Sajnos ezen a téren nem nagyon vagyok jártas. Mennyire cserélhetők ezek más tipusokra?
-
Dell XPS
veterán
válasz
VMatteo #41231 üzenetére
Tedd ezt Sir, bár nem értelek, tegnap is beszéltük már érintőlegesen a memória lehetőségét.
Kiveszed, ha indul jó, ha nem csere, és megint.....így legalább Te is tudnád melyik RAM-al van a baj. Nem lehetne vetíteni az üzletbe... Nem foglalkoznak ilyen dolgokkal, csak ha Ők értékesítették és összefügg a hibajelenség. -
VMatteo
őstag
Holnap beadom szervizben a gépet, nem idegesítem magam tovább. Gáz ha tört windows van rajta?
-
Nemesys
tag
Sziasztok!
Lenne egy aggasztó jelenségem egy FSC Amilo Xa3530-ról lenne szó. Két GPU van benne, bár nem tudom, hogy ez miatt-e de váltásokkor, indításkor általában a bejelentkező ablakig vibrál a kép és halkan hasonló hangot hallok mint a réggebbi FSC notimnál mikor rossz lett a világítása és villódzott. De ennek nem az itt az egész kép a világítás normálisan megy. Sajnos néha csak enyhe fizikai behatásra hagyja abba. Nagyon irritál, csak asztalon használom kicsit felemelve, hogy a hűtése is jobb legyen erre meg ütögetni kell...
Általában elég annyira, mint amikor egy enyhén idióta duplán kattint a touchpaddal kissé durvábban mert attól jobb lesz.
De ez akkor se tetszik neki szerintem. Ez típushiba? GPU? Gondoltam a Win7 problémájának de boot menü alatt is csinálja.
/Elnézést az ömlengésért, nyaralás utáni buzgóságban szenvedek./
/Kieg.: RGB-vel HDTV-n használom azzal hibátlan és szakít mindent még a 3200-vel is. JA és a bikább kártyával a kikapcsolt képernyő az virító fehéret jelent nála... ez is elég .... ------.......-ra idegesít. Ha lecsugom akkor csak a világítást kapcsolja ki vagy a monitort is? Azért kérdezem mert így védekezem a barnulás ellen játék közben de ha lecsukva is egyfolytában mutatja a fejéret az se tesz neki jót gondolom.
Előre is köszönöm!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41225 üzenetére
Engem ez nem hagy nyugodni, majd írok....
-
-
nepszter1
addikt
G580GH 0,3 megapixeles a kamerája elég szörnyűnek hangzik de valójában milyen ? Lehet normálisan vele camozni ?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41221 üzenetére
Igen, arra gondoltam...
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41219 üzenetére
Értem a gondodat, és sajnálom is. Azért gyötrődünk hogy sikerüljön... Most már biztosan tudod, hogy nem tudod külső eszközről indítani a telepítést? Adok egy slim-et!
Szerk: Csináld ahogy gondoltad, újra usb-ről!! A többit felejtsük, majd utóbb
megbeszéljük! -
válasz
Dell XPS #41218 üzenetére
A telepítés csak egyféleképpen indul el, ha a benne lévő optikai meghajtóba teszem a telepítő lemezt, de mivel külső meghajtóm is van, és a jövőben azt szeretném használni, ezért arról kéne hogy elinduljon, de nem óhajt, még a pendrive is jó lenne ,de azt se óhajtja.
Szóval ha végleg besz@rik a benne lévő meghajtó akkor hiába vettem külső meghajtót, vehetek még egy beépíthetőt is. Ez a gond.Szóval akkor még annyit próbáljak meg, hogy egy xp sp2-es lemezzel kezdjem, hátha azzal elindul külső meghajtóról is? Majd cseréljek lemezt? Bár ha már elindul az xp telepítő, akkor hiába teszek be win 7-et.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41217 üzenetére
Olvastam, hogy ezzel kezdve indult el a telepítés, majd utána jött az update...mindegy, XP-t említettél, de most már értem, hogy lecseréled.
Szerk: Egyébként senki nem értette ott sem, csak így ment és
elfogadták.... -
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41215 üzenetére
Nem arra gondoltam hogy azt használd, csak hogy azzal kezdeni... De nézzük mit tesz a Win7-el.
-
válasz
Dell XPS #41214 üzenetére
Windows 7-et szeretnék egyébként rátenni, aminek a telepítője egyébként el is indul a beépített olvasóról, csak mint mondtam az az olvasó már a végét járja, ezért azt már nem szeretném használni. Sp2-es most épp nincs kéznél.
Kipróbáltam a külső meghajtót az asztali gépen és gond nélkül indul is róla a telepítő. -
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41211 üzenetére
Van XP SP2 változatod?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41211 üzenetére
Mások is panaszkodtak erre a gondra, de mit veszíthetünk!!
-
válasz
Dell XPS #41210 üzenetére
Annyi változás van, bár lehet csak nem próbáltam előtte, hogy ha rádugom a pendrive-ot és f12-vel előhozom a gyors boot menüt, akkor ha kiválasztom az usb storage disk-et akkor azt írja hogy operating system not found, ezek szerint nem jól csináltam meg a telepítőt a pendrive-ra?
Teljesen mindegy, hogy az AHCI-t bekapcsolom vagy kikapcsolom, se így se úgy nem indul. -
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41209 üzenetére
Ezt nem hiszem el!!! AHCI configuration???
-
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Notebook összehasonlító oldalt tudnátok linkelni?
Lenovo 510 és egy HP lenne, valami elitebook.
Köszi -
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41203 üzenetére
Ez pont nem látom, ezen S/N-el tudok belépni, Te láttad hogy melyik a legújabb verzió? Szerintem megoldás lehetne.....,talán támogatná a külső telepítést!?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41201 üzenetére
Date: 06/03/05...???
-
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 3D nyomtatás
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Motoros topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360 több db
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest