Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szűkségem. Adott egy Dell Inspiron 1525-ös noti, melynek a wifi része egyszer csak megadta magát. Valami esetleg kilazult, vagy véglegesen búcsút inthetek neki? Köszi előre is!
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Már beírtam a típusspecifikus topicba, de remélem a nagyobb pörgésben itt hamarabb kapok választ. A következő a szitu:
Épp nálam van egy ismerősöm PackardBell EasyNoe laptopja. Szoftveres supportot kapott tőlem (Winsdows újrahúzás, egyéb programok telepítése, stb.)
Csak most vettem észre, hogy nem tölt rendesen. Sajnos mikor a kezembe került, ezt nem néztem (ergo nem tudom, akkor jól működött-e még). A töltő ki-be dugását követően megy 3-4 "csíkot" a töltőkijelző (mutatja, hogy tölt), aztán leáll, és 22%-on marad (ma már csak 21%), hálózatról rendben üzemel.
CPU 50C körül szokott menni, így nem melegedésre gyanakszom. Hogyan lehetne megtudni, hogy az akku romlott-e el, vagy valamilyen szoftveres fonákság áldozata lett? Külön töltésvezérlőt nem találtam hozzá a gyártó honlapján, sem általános programcsomagot, amiben szerepelhet.Win7 Ultimate 64bit van rajta, Mobility Radeon HD4250 VGA-val (ha ez számít valamit), a gyári VGA driverrel, mert a legújabbal nem hajlandó "rendesen" működni.
Üdv!
Attila -
Dell XPS
veterán
válasz
e3ekiel #42194 üzenetére
Töltsd le a legfrissebb BIOS-t, vegyél le minden jelszót, legyen valami töltöttség az akksiban, remélem nincs kontakt gondod az adapternél, ez fontos...Ne legyen semmi a csatlakoztatva a géphez, ne legyen lemez az ODD-ben, és lehetőleg minden olyan programot ami nem kell vedd ki automatikus indításból. Msconfig, és szedd ki onnan légy szíves. A frissítést végig rendszergazdai jogosultságokkal tudod megoldani!!! A letöltött BIOS-t véletlenül se futtasd!!!
Szólj ha készen állsz!!!
-
e3ekiel
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni BIOS frissítésben.
Lenovo 3000 c200 N100
Viszont néha elmegy a netem szóval elnézést ha nem válaszolok rögtön -
válasz
Serenato #42191 üzenetére
akkor a notival - annak beállításával - nem okés valami!
tűzfal nem fogja meg a kapcsolódási szándékot?
esetleg próbáld meg úgy, hogy előre bekonfigurálod adott profilt, amiben előre megadsz minden szükséges paramétert; vezérlőpult -> hálózat és internet -> vezeték nélküli hálózatok kezelése -> hozzáadás -> hálózati profil kézi létrehozása...stb!
korábban írtál ilyet; hiába állítottam dinamikusra az IP cím osztást és az átjárót - ez miként értendő? a router esetében kell kiválasztani a wan kapcsolati módnál a dinamikust - ha a szolgáltatást azt igényli -, de a notin nem kell ilyesmit állítgatni, ott automatán működik a dolog! -
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Dell XPS #42188 üzenetére
Nagyon érdekes a probléma... Leszedtem a gyári Hotkey drivert, és most már újraindítás után is látja a gép rendesen, hogy van benne WiFi.
Viszont még most is van vele olyan gond, hogy nem lehet vele csatlakozni a hálózatra, pedig látható a hálózat.
Viszont miután rádugom az UTP-t, majd lehúzom, simán látja a hálózatot és csatlakozik -
Norbi.Sz
senior tag
Épp haverom gépét telepítem, és most jött elő egy hiba... Egy HP 625-ről van szó.
Működött a WiFi rendesen, Broadcom drivert rakott hozzá alapból a Win7.
Aztán egyszer csak elkezdte azt csinálni, hogy nem ismeri fel a WiFi adaptert... Ha rádugom az UTP kábelt, majd lehúzom, újra műxik a WiFi. Ekkor a billentyűzeten lévő WiFi ki/be kapcsoló gomb is műxik rendesen (kikapcsolva sárgát, bekapcsolva kéken világít). Normálisan ki és be is kapcsol...Majd újraindítom a gépet, és ekkor hiába nyomom meg a ki/be kapcsoló gombot, semmit nem csinál. De még az Eszközkezelőben sincs ott a WiFi adapter (még csak sárga jellel sem, vagy ismeretlen eszközként sem)...
Mi lehet a probléma???
-
nemtudom
csendes tag
mert nem naon vágom
persze én se értem igazán h mi volt az tuti hogy a particion Magic varázsolt valamit és adott egy kis + munkát. Köszi a segítséget mostmár megyek alukálni mert éjjel dolgoztam.
-
nemtudom
csendes tag
No meg is van csak egy kis igazításra szorul mert lett egy 250 gigás formázatlan particióm a windóz meg ott van a 39 gigás C partición.
-
nemtudom
csendes tag
Bocsi most el kell mennem. Köszönöm az eddigi hozzászólásokat délután még próbálkozok, ha nem keresek egy szakembert
-
nemtudom
csendes tag
bocsi 7,5 szabad
-
válasz
Serenato #42168 üzenetére
akkor másik hálózat nem feltétlenül zavar be, de azért érdemes kipróbálni, hátha olyan szélsőséges csatornán megy most a szórás, amit a notis wifi modul nem kezel/szeret!
az ssid is okés?
úgy próbálod, hogy rányomsz adott wifi hálózatra a csatlakozáshoz? esetleg előre konfigurált profilból, ahol minden szükséges paraméter előre megadva?
milyen típusú a router? -
nemtudom
csendes tag
A rendszer helyreállításokig eljutok itt van 5 lehetőség 1 inditási javítás 2Rendszervisszaállítás, Rendszerkép helyreállítás, memoriadiagnosztika és dos parancssor
eggyikkel se tudok mit kezdeni. az 1 nem tud javítani a 3ik azt írja hogy belső hiba történt a rendszer nem találja a0x80070002) fájlt a rendszervisszaállítás meg azt hogy indítsam újra a gépet és adjak meg visszaállítási pontott
memoriatesztet nem tudja elvégezni a parancssorral nem tudom mit kezdjek -
-
nemtudom
csendes tag
Konkrétan Partition Magicet tettem fel mert szerettem volna átrendezni a particiókat de hibát hozott induláskor ezért uninstalni akartam akkor állt meg és indult újra, illetve indult volna
-
nemtudom
csendes tag
nem semmi
-
nemtudom
csendes tag
Valaki?
-
Dell XPS
veterán
Szia,
viszont gyanús, hogy ez így is úgy is szervíz lesz.
Igen, ennek az lesz a vége, annyival vagy előrébb hogy kiszűrted a VGA problémát a szerviznek. Szerintem az LCD panel elektronikája lesz a hibás, de ez most nem számít ebben az esetben. Érdemes volna egyeztetni Velük, hogy a hibafeltárás után esetleg ne kelljen nélkülöznöd a gépet, az alkatrész megjöveteléig, legyen az panel, vagy kábel. Nem lesz könnyű.... hátha.. -
nemtudom
csendes tag
Segítsetek! Program eltávolítása közben leállt a gép, újraindításkor indítás javítást javasol de nem tudja javítani, normál módban nem indul. Próbáltam win7 telepíteni de amikor a partició választáshoz érek a 300 gigából 39-et lát és az is foglalt azonkívül van még 2x10G meg egy 17mb és nem tudok tovább lépni. win 7 volt fent meg az asusnak valami oprendszere.(asus Eee 1015bx)
Dosba nem nagyon vagyok képben talán azzal le lehetne formázni vagy ellenőrizni, hogy hova lett a vinyóm remélem nem szállt el -
Dell XPS
veterán
válasz
Redback #42123 üzenetére
Eszköz-információs csomag, hogy az op.rendszer helyesen ismerje fel a számítógéped hardvereit.
Chipset a Toshiba oldaláról:Intel ChipSet Utility csutil-20120510084255.zip
INTEL oldaláró.:Intel HM65 Express /Sandy Bridge Mobile Intel ® Express lapkakészletek QM67/HM65Amennyiben lehetséges ezzel kezd a telepítést, legközelebb....
-
Arkennys
addikt
-
Lefty
addikt
-
Arkennys
addikt
-
Arkennys
addikt
Akkor szerintem igen. Jobb nem alkalmat adni a bajnak, ha van rá mód, bármi kicsi is az esélye
szerk: Attól függ, igazából ha garanciás, akkor márkaszervizt mondanék. Ha nem az, akkor bármi szerviz okés lehet, de nem árt előtte rákérdezni mailben v telefonon kb hibajelenség leírásával, hogy mennyire gondolnak fizetnivalóként. Nagy differenciák lehetnek. De garancia megléte esetén is elég ha akár hozzád közelebb eső, de rendes márkaszervizbe adod le. És megértem a dolgot, nekem is azért van a lapos a másik mellé, hogy legyen amiről netezhetek máshonnan is, mint albérletben pihenő asztaliról.
-
Arkennys
addikt
Szervizbe vitel előtt gondolod? Hát, talán nem foglalkoznak vele, de én azt tenném a helyedben, biztos ami biztos alapon. Ártani nem árthat.
Másik: megértem, hogy nincs időd cicózni vele, mondjuk külsősön használhatod ugyanúgy, sőt kellene is, bár megértem hogy ez csak akkor megoldható, ha egyhelyben használod, mint pl én mostanság. Ha viszed magaddal, ez nem kivitelezhető. Ezesetben javaslom tényleg, hogy mihamarabb nézesd át, minél hamarabb leadod, annál hamarabb kapod vissza enélkül az idegesítő hibajelenség nélkül. Másrészt, lehet, hogy ha hamar nézeted meg, elkerülsz valamit, amivé fokozódhat a dolog.
-
Arkennys
addikt
Hm, akkor nekem legalábbis inkább valami érintkezési hibának tűnne a dolog, más műszaki cuccokkal való tapasztalat alapján. Mondjuk attól is függ, szerintem ha megoldható, egy ideig külső képen használd, ha ott ez nem mutatkozik, akkor már talán kicsit okosabbak lettünk. Dell kollega notebookokban tapasztaltabb nálam, nem kicsivel, így ő biztos okosabbat mond majd nálam
De ha igazam van, akkor ez nem nagyon marad abba magától, sajnos az átnézetését nem valószínű, hogy megúszod
Bár biztatóbbat tudnék mondani.
-
Lefty
addikt
válasz
Arkennys #42134 üzenetére
semmi gond, igazából köszi a reakciót. nem az, hogy ott nem csinálja, nem tudom még. ahogy rátettem itt abbahagyta. nem csinálja sehol azóta. egyébként van arra esély, hogy abbahagyja magától? a fenti 1-2 centis szakaszban szokott elővillanni pár vékony szaggatot vonal szélességében. de van, hogy napokig nem jön elő.
-
Arkennys
addikt
Hát, bár nem nekem szólt, mivel külsőn nem csinálja a bajt, talán a kijelző körül van gond valószínűbben, szalagkábellel, netán kijelzőpanellel, mint már beszélték itt is más ügyben korábban, ha VGA hiba lép fel, elvileg külső monitoron is ugyanazt adja elő.
Egyébként javítási időt száz öregasszony se tudja megmondani, maga a szét és összeszerelés szerintem nem sok idő, de pl mennyit várnak, mire odajut a dolog, ez megjósolhatatlan. Sokmindentől függ, etc.
-
Lefty
addikt
Dell XPS: van külső monitor, rádugtam, erre elmúlt a csíkozás. várom, hogy visszajöjjön...
viszont gyanús, hogy ez így is úgy is szervíz lesz. mert vagy vga vagy kijelző hiba. nagyon örülök neki... hány nap egy ilyen bravúr? -
Serenato
csendes tag
Helló!
Tegnap vettem egy Dell n5110-et i7-es processzorral, 640 GB-os winchesterrel, 6 GB RAM-mal és még egyéb konfigurációval, aminek most nincs sok köze a kérdésemhez...
Legyúrtam az OP rendszert, túljutottam a driver keresésen és minden működik is,a wifivel van annyi gondom, hogy kellett hozzá egy Realtech ethernet vezérlő és egy Intel Wifi driver, aminek a része egy Intel My Wifi Technology. Tudnék is csatlakozni az itthoni routerhez, viszont hiába állítottam dinamikusra az IP cím osztást és az átjárót, nem azonosítható hálózatot ír ki, így net nuku. Valami egyszerűt szúrhattam el, szóval örülnék egy kis segítségnek! -
Serenato
csendes tag
Helló!
Tegnap vettem egy Dell n5110-et i7-es processzorral, 640 GB-os winchesterrel, 6 GB RAM-mal és még egyéb konfigurációval, aminek most nincs sok köze a kérdésemhez...
Legyúrtam az OP rendszert, túljutottam a driver keresésen és minden működik is,a wifivel van annyi gondom, hogy kellett hozzá egy Realtech ethernet vezérlő és egy Intel Wifi driver, aminek a része egy Intel My Wifi Technology. Tudnék is csatlakozni az itthoni routerhez, viszont hiába állítottam dinamikusra az IP cím osztást és az átjárót, nem azonosítható hálózatot ír ki, így net nuku. Valami egyszerűt szúrhattam el, szóval örülnék egy kis segítségnek! -
Kiglerx
tag
Itt hever a polcomon egy Dell inspiron 910. Anno megdöglött benne az SSD. Annó keresgéltem de valami UMSSD kell bele, aztán azt ne kaptam sehol se.
A bios ezt írja az SSD-ről: STEC PATA 8GB-(PM)
A kérdés, hogy ebbe belemenne-e a mosatában már széles körben kapható mSATA SSD-k? -
Redback
csendes tag
A gyártó oldalán nem találom, hülyeséget pedig nem szeretnék mondani, úgyhogy passz
-
HaZsolt
őstag
Ő lenne az.
-
HaZsolt
őstag
Notikhoz hol lehet letölteni a HD Graphics 4000-res driverét?
-
randras
veterán
Helló,
a laptopok DVD/CD meghajtójának eleje (fedele, amin a gomb van), szabványos csatlakozású? Tehát ha vennék egy HDD keretet vinyónak a gépbe, akkor annak az elejére rá tudnám rakni az eredeti előlapot?
-
-
-
Redback
csendes tag
Vettem egy Toshiba Satellite C855-12k laptopot, és a vga-val valami gond van. Azt írja, hogy 16 megás, pedig elvileg 1 gigás. A felbontás is 1024*768 maximumban fut. Radeon 7610m kártya van benne elvileg, drivert is raktam de így sem jó. Ötlet, vélemény?
-
kmisi99
addikt
Haverom ma épp töltötte a notebookják és pukkanást hallott azóta nem tud tölteni. Szeritnetek csak a tápja szállt el? Mert azt mondta hogy eddig is nagyon melegedett fél óra óra töltés után már meg se lehetett fogni olyan meleg volt.
Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest