- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41199 üzenetére
Ahogy beszélgetünk, gondolom a BIOS a legfrissebb rajta....Szerintem kizártunk mindent, vagy mágia!?
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41197 üzenetére
Külföldi oldalakat olvasva elég sokat szenvedtek a telepítéssel, AHCI ki és bekapcsolással volt gondjuk, Neked volt ezt megelőzőleg problémád?
-
válasz
Dell XPS #41196 üzenetére
Igen. Elkezdi olvasni a lemezt, de egy kis gondolkodás után tovább megy, nem indul a telepítő. A bootolásnál is láttam, hogy elkezdte keresni az usb storage disk-et de kis gondolkodás majd megy tovább, nem indítja el usb-ről. Nem vágom, amúgy jó az usb rajta, mert windows alatt működik. A telepítő lemez is jó mert a benne lévő meghajtó elindítja, meg az asztali pc-m is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41195 üzenetére
Valamit érzékel egyáltalán a külső meghajtókkal kapcsolatban, led, egyéb..?
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41193 üzenetére
Olyan tűnik mind ha nem ismerné fel a HDD-t, nem hiszem hogy nem lehetne ilyen módon telepíteni (usb) Milyen HDD van benne?
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41191 üzenetére
Értettem, de volt 1-2, ami csak így volt hajlandó elfogadni. Nem annyira ismerem, de hallottam róla......A BIOS-ba belépve kell még valami beállításnak lenni! Advanced?
-
válasz
Dell XPS #41190 üzenetére
f12-vel jön be, de teljesen mind1, ha f12 vel hozom be akkor vagy cdrom vagy hdd van, hiába választom a cdrom meghajtót, nem indul a telepítő. Fizikailag még benne van a régi meghajtó, de már sok lemezt nem olvas be vagy ír meg ezért vettem a külső meghajtót, de ha erről meg nem tudok telepíteni, az akkor elég tré, se pendrive-ról, hát ezt jól összehozták.
Próbálkoztam a benne lévő dvd meghajtó letiltásával, az se segít. Csak a benne lévő dvd-ről lehet elindítani a telepítőt, sehogy máshogy. -
Dell XPS
veterán
válasz
Runner_fxr #41187 üzenetére
Üdv,
Ha másképpen kéred be a boot menüt? F6,F12??
-
Slyer
senior tag
sziasztok!
kb 2 napja írtam hogy van egy hp g62-450sl gépem, ami rövid időn belül szörnyen belassul. ma újratelepítettem, egy darab úgy nézett ki hogy jó a dolog, de kis idő után megint elkezdte... netezni szinte lehetetlen vele, az egér és az írás is akad. a gépben i3-350m van, ami 30%-on pörög folyamatosan úgy, hogy nincs semmi a gépen. a hdd 100/100-as.
-
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy lényeges-e az hogy a notiban az egyik ram 667es a másik 800as. a teljesítményre gondolok, bár szerintem nem számot tevő.
A másik dolog az lenne hogy érdemes lenne a 120as 1,8" vinyost ssd-re cserélni?
Dobna rajta játékoknál és üzemidőben? -
Sziasztok!
Van egy fujitsu amilo m7440g típusú notebookom és egy külső, usb-s dvd íróm.
A gépben lévő dvd meghajtó rossz, ezért vettem egy újat, de nem akartam már beépíthetőt.
A probléma az, hogy nem indul el a windows telepítő, az usb-s meghajtóról.
A boot menüben van olyan, hogy usb storage disk, cd-rom/dvd-rom, teljesen mindegy melyiket választom, nem indul az usb-s meghajtóról a telepítő. Próbáltam pendrive-ról is, arról sem indul. Van valami ötlet? Ezek szerint csak beépíthető dvd író/olvasóról tudok telepíteni? Van még valami beállítás a biosban, amit be kell állítani az usb-s meghajtóhoz? -
Dell XPS
veterán
válasz
skaccer #41185 üzenetére
Én mást választanék, de ezen a fórumon percenként ezzel foglalkoznak hozzáértően!
Milyen notebookot vegyek? Borote azonnal segíteni fog!
-
skaccer
csendes tag
Hi
Mi a velemenyetek errol?Megeri?
Netezesre, filmezesre, jatekra hasznalnam.(neten)
http://www.ebay.co.uk/itm/330778875234
itt is lenne
kossz a valaszt -
Dell XPS
veterán
válasz
TwentyFour #41178 üzenetére
Üdv,
Nyugodtam maradhat benne, a töltés szabályozva van, így nem lesz semmi baja. Néha azért nem árt lemeríteni teljesen, 1-2 havonta javallott. Kivenni akkor érdemes, ha már teljesen rossz az akkumulátor és csak tápról megy, mert okozhat kellemetlenséget.
-
TwentyFour
tag
Sziasztok, nemrég vettem egy laptopot (Asus). A kérdésem az, hogy ha huzamosabb ideig használom itthon (minden nap megy 2-3 órát), akkor az akksit vegyem ki és hálózatról menjen a gép, vagy maradhat benne? Illetve ha ki kell venni, akkor kikapcsolás után maradthat a töltőn? Vagy húzzam ki és tegyem vissza mindig az akksiját? Sorry a láma kérdésekért, csak eddig pc-m volt és egyáltalán nem használtam laptopot.
Előre is thx a helpet. -
soundsthu
csendes tag
Sziasztok,
van nálam egy HP omnibook xe3 laptop (erről van szó: [link], ) és az lenne a kérdésem, hogy lehet hozzá még valahol kapni alkatrészt, használtat vagy újat?
Elsősorban memória érdekelne, hogy fellelhető-e valahol 2 db 256 Mb-s modul, mert úgy tudom ebbe már nagyobbat úgyse lehet tenni (bár javítsatok ki ha rosszul gondolom).
De érdekelne még akku illetve egy nagyobb vinyó hozzá!
Pls. help!
-
VMatteo
őstag
1órás stresszteszt után a memtest fut már negyed órája.Adná Isten hogy jó legyen!
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Dell XPS #41171 üzenetére
Nem RAM probléma, mert minden más esetben tökéletesen működik a gép... Hibernált állapotból is rendben ébred, több órán keresztül sem csinál memória hibát.
Viszont csak driver probléma lehet akkor, mert a másik laptopon (Thinkpad R61i) ugyanazok a vírusirtó, tűzfal, egyéb szoftverek vannak, és ott hibátlanul ébred Alvóból is...
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Norbi.Sz #41169 üzenetére
Sajnos nem ezzel van a probléma, mert ha kikapcsolom, akkor sem jó...
Végül is úgy csinál, mint ha indulna Alvó-ból, a tápkapcsoló ledje is abbahagyja a villogást, folyamatosan elkezd világítani, a HDD jelző led is villan párat, majd a ventillátor is beindul, és kész, ennyi... Mint ha lefagyna...
-
VMatteo
őstag
kivettem a 2gigásat, most stresz teszt meg memtest.
-
Norbi.Sz
senior tag
Még most sem sikerült rájönni, hogy miért nem kapcsol vissza Alvó üzemmódból az Ideapad S10-2... Win7 van rajta, már leszedtem a Lenovo-s Energia Managert is, hátha azzal van gond, de nem. Így sem ébred fel Alvóból, bárhogy próbáltam...
Mit kellene megnézni még szerintetek?
-
VMatteo
őstag
azt tudom persze, 4 giga gyári+2giga utólagos!
De ha letesztelem CD-ről, akkor se vagyunk beljebb, hiszen a gép nagyon nehezen akar elindulni. Most ha kivenném az utólagost, kínoznám egész nap, aztán ha fos, viszem aToshiba képviseletbe Egerbe. Azt az egy csavart kiszedem, a műanyag fedelet eltávolítom, de honnan fogom látni melyik a 2giga? rá lesz írva? -
válasz
VMatteo #41159 üzenetére
próbáld boot képes cd/dvd lemezről tesztelni!
mennyi memória volt eredetileg a notiban? mert ahogy látom, most 6 gigabyte van benne, tehát 4 + 2 gigabyte van most benne, ha tudod az eredeti állapotot, akkor adott az utólagos bővítés milyensége!
közben meg is válaszoltad, a szerkesztés alkalmával. -
VMatteo
őstag
igen, mindig USB-ről tesztelem a memtest-el. Csak azt nem értem hogy amikor hazahoztam, akkor minden tök jó volt, most megint rossz. Továbbá azt se tudom melyik a gyári meg melyik az utólagos memória.
Megvan, az utólagos
Memória modul tulajdonságai
Modul neve Samsung M471B5773DH0-CK0
Sorozatszám 00732587h (2267378432)
Gyártás ideje 7. hét / 2012
Modul mérete 2 GB (1 rank, 8 banks)
Modul típusa SO-DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1600 (800 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége 1.5 V
Hibafelismerési módszer Nincs
DRAM gyártó SamsungMemória időzítések
@ 761 MHz 10-10-10-27 (CL-RCD-RP-RAS) / 37-122-5-12-6-6 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 685 MHz 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-110-5-11-6-6 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 609 MHz 8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS) / 30-98-4-10-5-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 533 MHz 7-7-7-19 (CL-RCD-RP-RAS) / 26-86-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 457 MHz 6-6-6-16 (CL-RCD-RP-RAS) / 22-74-3-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 380 MHz 5-5-5-14 (CL-RCD-RP-RAS) / 19-61-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Memória modul jellemzői
Auto Self Refresh Nincs támogatva
Extended Temperature Range Támogatva
Extended Temperature Refresh Rate Nincs támogatva
On-Die Thermal Sensor Readout Nincs támogatvaMemória modul gyártó
Cégnév Samsung
Termék információ http://www.samsung.com/global/business/semiconductora gyári:
Mező Érték
Memória modul tulajdonságai
Modul neve Samsung M471B5273DH0-CK0
Sorozatszám 9294A4F0h (4037317778)
Gyártás ideje 46. hét / 2011
Modul mérete 4 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa SO-DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1600 (800 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége 1.5 V
Hibafelismerési módszer Nincs
DRAM gyártó SamsungMemória időzítések
@ 761 MHz 10-10-10-27 (CL-RCD-RP-RAS) / 37-122-5-12-6-6 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 685 MHz 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-110-5-11-6-6 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 609 MHz 8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS) / 30-98-4-10-5-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 533 MHz 7-7-7-19 (CL-RCD-RP-RAS) / 26-86-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 457 MHz 6-6-6-16 (CL-RCD-RP-RAS) / 22-74-3-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 380 MHz 5-5-5-14 (CL-RCD-RP-RAS) / 19-61-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Memória modul jellemzői
Auto Self Refresh Nincs támogatva
Extended Temperature Range Támogatva
Extended Temperature Refresh Rate Nincs támogatva
On-Die Thermal Sensor Readout Nincs támogatvaMemória modul gyártó
Cégnév Samsung
Termék információ http://www.samsung.com/global/business/semiconductor -
VMatteo
őstag
Semmi matrica, csak egy csillagcsavar. Ez a helyzet most
-
VMatteo
őstag
Semmi matrica, csak egy csillagcsavar. Ez a helyzet:
-
jooker82
nagyúr
Ez szerintetek a DTS hangsávot átviszi??és optikai bemenettel össze lehet kötni??
köszönöm... -
Dell XPS
veterán
válasz
VMatteo #41152 üzenetére
Jó reggelt Sir!
Nem ezt ígérte.... Természetes kiveheted, én biztosan kivenném azt a kettőt, és megnézném manuálisan, hiszen már tegnap is erre gyanakodtunk. (cserebere) -Melyik a rossz?
Szerk: Nem nagyon kell tesztelned, mert ha véletlenül a jó párosítás marad bent,
akkor egyből indulni fog a gép rendesen..... -
VMatteo
őstag
válasz
VMatteo #41151 üzenetére
Uraim, szép napot!
Hajnal 3tól reggel 9ig futott a memtest, full piros az egész. Én mint laikus, arra jutottam hogy az utólagos memória nem f@sza a laptopomban. Azt én kivehetem itthon? Vagy mi ennek a menete? Lassan kellene a gép a koliba, a garanciáztatást csak a legvégén akarom -
wmati
addikt
Hi
Alaplap hibás laptopot hogy érdemes eladni egyben vagy szedjem inkább szét?
-
VMatteo
őstag
Don, még mindig kurvanehezen kapcsol be a gép
pedig letöröltem a firefoxot is.
-
jooker82
nagyúr
Sziasztok
Ez mi lenne??Milyen átalakitó?? -
Mr.V
csendes tag
Hi,
Acer 5315. Nem tölti az aksit. Az áram csatlakoztatása után (65w 3.42A töltő) az Aida64-ben kijelzi, hogy feltöltés alatt a felvett áram mértéke pedig 11000 mw-ról 0-ra csökken. Kérdésem, hogy egy 90W-os 4.74A töltő megoldaná a problémát, vagy az alaplap a hibás? Az aksi rendben rendben van, másik gépben tölt.
Köszönöm a segítő válaszokat?
-
Baboon
senior tag
kicsit felháborító...
akkor minek költöttem 270E forintot egy laptopra?
Nem azt mondom jó meg minőségi meg minden de fuck... alap kitétel volt egy normális grafikus teljesítmény. Így egy 630m-hez képest a felét tudja... -
Pitta33
csendes tag
Hello.Segítség kéne.Toshiba C660D-18T laptopnál .,hogy szoktak ventillátort tisztítani?Sok csavar fogja,az egy csavar csak a vinyót és a memoriát láttatja.Az Acer 5310nél egyszerűbb volt.Pld szervizben nagy nyomásu porszívoval szét szedés nélkül teszik.Az összes csavart kiszedtem es mégse jött szét.Tud valaki segíteni?Köszi
-
Dell XPS
veterán
válasz
VMatteo #41111 üzenetére
Nézve egy másik fórumot, ahol főleg Desktop problémákkal jönnek, ott is többen panaszkodtak a legújabb verzióra és visszarakva jó lett. Természetesen a tünetek miatt ajánlottam, hátha...
Elsőre ez jutott eszembe, nyilván lehetne mással is kezdeni, de tudja milyen nehéz ez a távokoskodás! -
Baboon
senior tag
válasz
wanted5 #41109 üzenetére
feltettem, beállította hogy 600mhzen menjen.
ééééés 475mhzen megy max még mindig.
Mi lehet a hiba?Szerk:
Tévedtem, működik csak nem írja ki hogy na most 600mhzen megyek. Amúgy az a kártya aminek 625-el vagy mennyivel kéne mennie 600on beleszemetel a képbe
Szerintem vissza lesz vive eme gép, főpleg hogy 630asnak adták el... -
wanted5
őstag
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Diablo IV
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Metal topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360 több db
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest