Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
válasz
Kyle.Katarn #43296 üzenetére
Egy kis keresgélés,olvasgatás után,biztosra ki jelentem neked,hogy semmi köze az elemnek a géphez,töltéshez.Az elem csak a bios-al van kapcsolatba.Ha le merül akkor kuka.Élet tartam 2-10 év!Még annyi,ha adnál neki töltést egyből vége lenne elemnek.Remélem ez a rész meg oldódott
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
MaxxDamage #43298 üzenetére
Úgy bizony, egy próbát megér.
(Esetleg lehet le kell tisztítanod a régi drivert, ez eszköz/driver függő.)Amúgy a notebook gyártó driverei általában jobbak olyan szempontból h direkt arra az eszközre ÉS notebookra valók, de 1- gyakran nem a legfrissebbek :/ 2- van bizony hogy nem jó. A másik ötletem esetleg h magával a Win7-tel van gond, de ez is csak tipp.
Próbálkozz, addig is remélhetőleg lesz aki többet tud segíteni pár tippnél.
-
válasz
Kyle.Katarn #43297 üzenetére
Igen, őszintén megmondom, hogy "megbíztam / megbízom" a gyári CD / DvD -n található Driverekbe, de lehet az a ludas... erre még nem is gondoltam, hogy külön drivert töltök le, de az lesz (Aida64) , 1 próbát megér !
L
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
MaxxDamage #43294 üzenetére
Jó kérdés, őszintén- én ilyen hibaüzenettel nem találkoztam.
Viszont volt már sok gondom a notebook driverekkel (túl sok)!
Csak egy javaslat: próbáld telepíteni a nem a notebook gyártó által biztosított drivert telepíteni hanem megtudni az eszköz(ök) pontos típusát (Everest a segítségedre lehet) és az eszközgyártó hivatalos honlapjáról megszerezni a drivert.
Most így ennyi jutott eszembe. -
Kyle.Katarn
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a kérdést már feltettem másik topikban, ott megkaptam (mondjuk nem csak én) egy senior tagtól -darvak- hogy IDE kéne feltegyem, bár ott is sokan voltak segítőkészek, de megoldás még nincs.. és ha már megkaptam azt h IDE kéne írnom, hát akkor gondoltam megteszem...
Egy MSI G szériás notebookról van szó, egy GT-735.
Garancia lejárta miatt a hibás tápcsatlakozót a töltőn cseréltük -multiméterrel mérve, elvileg jó. Emellett a gépben a tápaljzat pedig meg lett forrasztva -tesztelve, nos, most már működik. Volt egy kis gikszer az oxidréteg miatt, meg valami amit nem tudok beazonosítani.. mindenesetre most már bekapcsol -biosba bejutok, OPrendszer még nincs...A gond az, hogy a gép töltést jelez (ha van benne akku is ÉS) akkor is ha nincs benne akkumulátor! márpedig az emlékeim és a kézikönyv is azt állítja olyankor nem kéne, a manual szerint:
"Telep állapota
- Folyamatos zöld fény, ha az akkumulátor töltődik.
- Folyamatos sárga fény, ha az akkumulátor töltésszintje alacsony.
- Villogó sárga fény, ha meghibásodik az akkumulátor, és cserére szorul. A
gyártó által ajánlott, egyenértékű típusú akkumulátor beszerzését illetően
vegye fel a kapcsolatot a helyi kereskedővel.
- Az akkumulátor LED kialszik a töltés végén, vagy ha a hálózati adaptert
leválasztják."
Kósza- és/vagy túláramtól tartva nem sokat kísérleteztem és marha körülményes a szétszedése majd újra összerakása, ráadásul nem is tudom biztosan hol és mit keressek ezért egyelőre nem szedtem szét újra.
Esetleg fölöslegesen..
merthogy egy dolog felmerült...
A CMOS elem/aksi le(jjebb) merült és akkor lehet AZT jelzi hogy tölti!?Akik a másik topikban is olvastak azok -újabb javaslat híján- ugorják csak át.
A többiektől előre is megköszönök bármi javaslatot, okosságot, észrevételt...! -
válasz
MaxxDamage #43294 üzenetére
Ez a helyes kép: erre:
Még 1 érdekesség Bluetooth -ról. (Driverrel van gond vagy eszközzel, szerintem)
(telepítési üzenet) - (bele se kezd... Windows telepítése óta nem "engedte")L
-
Sziasztok,
Van 2db problémám a Notival amit nemrég vettem. Remélem valaki(k) tud(nak) segíteni.
A Noti Lenovo Y580
Probléma:
1. WebCam -ot sehol se találom (Driver Telepítve)
2. Bluetooth -ot telefonom látja, de küldeni nem küld át semmit (és gépről se tudok küldeni telóra semmit, nincs is az a funkció) többi minden jól működik.
Kérem aki tud megoldást írja meg !WebCam -ot látom eszközkezelő -ben , de Bluetooth eszközt csak akkor, ha kiválasztom: Nézet / Rejtett eszközök megjelenítése (opciót)
Még 1 érdekesség Bluetooth -ról. (Driverrel van gond vagy eszközzel, szerintem)
(telepítési üzenet) - (bele se kezd... Windows telepítése óta nem "engedte")"Frissítési "Auto-keresési" szándék)
L
-
fracture333
aktív tag
hali
szeretnék venni egy subnotebookot, nevezetesen egy thinkpad x200-asra gondoltam (igazából már rég vettem volna de még mindig nem jött újabb adag. egy hónapja mondta a srác hogy 2 hét múlva lesz majd, na mind1) minden igényemet kielégítené az a noti, viszont most lett egy újabb kérdésem. a Torchlight 2 nevű játék hogy futna el rajta? illetve ha nem futna el szaggatás/késés nélkül akkor milyen subnotit tudtok ajánlani? 13" a max mérete, a felettiek nem érdekelnek. -
Dell XPS
veterán
válasz
Vasinger! #43289 üzenetére
Annak sok külső eszközt használ, így egy dokkolóra csatlakoztatva azonnal kapcsolódik az összeshez
Ezt találtam a Dell-hez..
.
Leírás: E-Port Replicator with AC adapter: VGA, Display Ports, DVI-D, HDMI (via dongle), 6x USB Powered eSATA (shared with 1 USB), RJ-45, Audio and Mic, Lock Slot, E-Monitor Stand ConnectorAmi lényeges hogy adapter is kell, mert ilyenkor egy lépcsőt ugrunk dokkoló esetén. Amennyiben most 90W-os van, akkor 130W-os szükséges.
-
Vasinger!
nagyúr
Kinek érdemes venni dokkolót? Mire jó az? Továbbra is a Dell Latitude E6430-ról van szó.
Olcsón tudnék hozzájutni, de nem tudom megérné e.
Amit tudni kéne, hogy gyakran kötném ki monitorra, de a monitoron DisplayPort, DVI és RGB van, ezek közül az RGB-t nem használnám, mert nyűgös, tehát marad a DP és a DVI. A notin csak HDMI van még az RGB-n kívül, tehát kéne vennem hozzá egy HDMI->DVI átalakítót, már ha van ilyen.
Ezt csak mint megjegyzésként írtam le.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ice&Lime #43284 üzenetére
Amennyiben max órajelre állítod a CPU-t, akkor meg fog szűnni, de értelemszerűen gyorsabban merül így az akkumulátor és jobban melegszik a gép. Energiagazdálkodás! Létezik ilyen biztosan hallottál róla, itt tudod beállítani hogy milyen teljesítményen üzemeljen a CPU.
-
törölt tag
Sziasztok! A héten jött meg az új Lenovo G580-GH laptopom, és ma akartam rátelepíteni a windows 7-et. A telepítés probléma nélkül lemegy ahogy illik, viszont az első rendszerbetöltés nem történik meg. Mikor arra kerülne a sor, hogy megkezdődjön a rendszerbetöltés, mindig újraindul. Az első pár telepítésnél nem nyúlkáltam a BIOS-ban, próbáltam 32 és 64 bites rendszert is feltenni. Utána próbáltam állítani a BIOS-ban a bootolást meg az AHCI-t és az UEFI bootolást, de ezek sem segítettek, ezért visszaállítottam mindent alapbeállításba. Próbáltam a onekey recovery-vel valami beállítást elérni, hogy betöltsön a rendszer, de itt sem tudtam semmit csinálni. A merevlemezen van egy pár 100 mega adat amit a Lenovo tart fent magának (talán ez a onekey recovery). Azon is gondolkodtam hogy letörlöm, de ezt nem mertem, mert nem vagyok biztos benne, hogy ez a probléma oka és nem akartam még több problémát okozni. Valakinek valami ötlete hogy mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Dell XPS #43282 üzenetére
akkor te vagy az én emberem ebben a témában most.
mesély csak hogyan is van ez akkor, én azt hittem hogy csak a gagyi w.d. winyó ad ki ilyen jellegű hangot. a másik meg, hogy hogy eddig nem vettem észre pedig volt már ott a fülem, lehet csak most kezdett el jelentkezni és eddig nem, vagy ez lehetetlen,,és teljesen normális, csak akkor én nem értem miért gondolom, hogy nem az?
szóvel ezt minden mostani proci adja ki ezt a furcsa zizis hangot? a procim amd a4 ilyencsak a4-ben. akkor ez normális?
mi az a speedstep? minek az eredménye? -
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dell XPS #43274 üzenetére
Letöröltem, de megint ugyanezt írja.
Amíg fel sem tettem rá az Nv drivert akkor is ezt csinálta, azért raktam fel az Nv-t, hogy legyen már rajta valami...
Most megnézem, hogy nincs e bios-ba letiltva, mert videókártyáknál csak az Nv-t látni...
Nvidia Optimus-t találtam egyedül, azt érdemes lenne bekapcsolni? Jobb 5letem nincs.
-
Ice&Lime
veterán
Ha odateszem a fülemet ahol van a laptopban a proci, hallok apró éles folyamatos sistergéses sercegéses hangot. Még nem figyeltem fel rá, hogy ilyen lenne, eddig nem volt ilyen fajta hangja. (Tudom hogy a proci adja ki, mert a ventit letőttem az nem ment közben, winyó meg nem az, mert ssd van benne és ahoz is odatettem a fülem, nem abból jön az a hang, pontosan a prociból jön.) Valaki megtudja mondani mi ez a hang a prociból? (Ha winyó lenne benne nem tűnt volna fel mert annak van valami hasonló hangja legalábbis a w.d.-nek biztosan.)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dell XPS #43270 üzenetére
Nem. Beírtam a Service Tag-em. De ha az intel drivert leszedtem google-ből is, mert HD4000-eshez ugye csak 1 driver van, de ott is ugyanezt írta.
Vagy ez nem ilyen egyszerű?
Ha rámegyek a DELL honlapján az Automatically detect my Service Tag for me-re, akkor kidob egy ablakot, akkor engedélyezem, hogy scannelje a gépem, de utána nem történik semmi.
IE alól csinálom.
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #43261 üzenetére
Köszönöm, én is örülök hogy megint ittvagyok. Jó tudni hogy van egy normális közösség, ahol lehet kérdezni, ha szükség úgy hozza.
Az OS úgy bő egy éve lett felrakva, állítólag ezt a dolgot meg pár hónapjak kezdte, csak most unta meg a dolgot. Plusz azóta játék, nagyobb program is néha fagyogat, gondolom szintén videokártya miatt.
Amúgy mennyi időnként ajánlott újrarakni a gépet, ha pl registry és egyéb pucolások el vannak végezve?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dell XPS #43258 üzenetére
Nem, Intel® Centrino® Advanced‐N 6205, csak a DELL honlapja WiMaxra dobott valamiért...
Az a helyzet, hogy nem tudom felrakni az Inteles VGA drivert. Az Nvidia felment, de az Intel ezt írja : The computer does not meet the minimum requiements for installing the software.
Mit tegyek ilyenkor?
-
Arkennys
addikt
Na, megint leledzik netem, hujjé
Ismerős laptopjánál valami olyan hibaüzenetet dob ki néha, hogy a videokártya nem válaszolt az utasításra, ezért visszaáll alapállapotba, és ilyenkor némi grafikai felület átfedés is van, pl van tálcán két ablaka, és ezek egyik fele a másikban is látszik, miegymás, amit bezárással-újranyitással eltüntet. Erre van valami ötletetek? Ennyi az össz infó, amit tudok a hibáról, szóval megértem, ha ennyiből nem
De legalább a kérdés miatt nem vagyok azzal vádolható, hogy szakmaiatlan hozzászólással jelentsem be, ismét reátok vetem figyelő tekintetem
-
-
-
Vasinger!
nagyúr
Most vettem egy Dell Latitude E6430-es notit, de az Istenért se találok hozzá drivert se az alaplapi VGA-hoz, se a Wifihez.
INTEL Intel(R) WiFi Link 6300-es WLAN kártya van benne, de innen a legújabb nem akar felmenni, mert azt írja, hogy nem kompatibilis a rendszer az Intel WiDi termékkel, vagy a használatban lévő alkalmazással....
Windows 7 x64 SP1 ultimate van fent.
-
PapaDoc
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni (ismét)
A gép egy ACER Aspire 5520 a következőt produkálja:
Bekapcsolásnál bekapcsol, képernyő fekete, vinyó felpörög majd egy nyüszítő hang kíséretében megáll, és ezt addig csinálja amíg az akksit ki nem veszem.
Vinyót sentinellel megnéztem 100/100 as, úgyhogy nem az a baj, ha nincs benne akkor sem indul, olyan mintha nem kapna elég feszültséget és így nem bírna elindulni.Valakinek bármi ötlete van legyen szíves írjon!
-
Breezer92
csendes tag
sziasztok. vettem a héten egy asus n56vm típusú laptopot/első laptopom/ és gondoltam gyerekjáték lesz feldobni rá egy win7 et majd loaderrel aktiválni. azonban a loader extreme és a sima 2.1.7-es sem hajlandó aktiválni, nem ismert partíciós tábla miatt. valaki tudna ebben segíteni? angol nyelven minden "szakirodalmat" elolvastam, de semmi megoldást nem találtam a gondra.
-
MasterHUn
senior tag
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
MasterHUn #43234 üzenetére
Hali,
Nem írtál hülyeséget, és megértem hogy megszeretnéd javítani, tetszetős darab. Valóban ilyen hibajelenséget produkál egy rossz videokártya. Kérjél egy árajánlatot a javítására, ill. nézd meg hogy kb. jelenleg milyen értéket képvisel, és ennek függvényében hozzál döntést.
Elképzelhető hogy alkatrészenként eladva jobban jársz, de ez hosszabb út. Elsőre elviszik a HDD-t, a RAM-kat, a CPU-t, majd a kijelzőt, és a többire meg kell várni a vevőt. -
MasterHUn
senior tag
sziasztok. kaptam egy ismerősömtől egy HP pavilion Tx2500-at. azzal a mondattal hogy vga chip hibás. azt szeretném kérdezni hogy esetleg érdemes lenne-e megjavitattni vagy inkább adjam el a még jó alkatrészeit? én szivem szerint megjavittatnám.
van egy jelenség rajta amit nem értek ezért irok ide. a jelenség a következő: Bekapcsolom a gépet felpörög a vga hűtő majd 2-3mp mulva leáll de a gépen az ikonok világítanak tovább. viszont ahol a beakpcsolás-töltés-betöltés jel van a betöltés nem ég csak egy pillanatra villan fel mikor bekapcsolom a gépet és annyi. létezik hogy a vga chip miatt csinálná ezt? hogy nem tölt semmit csak megy a semmi....?
válaszotokat előre is köszönöm
ui: első laptopom bocsi ha hülyeséget irtam
-
Kbali
nagyúr
válasz
Vanek Eduard #43227 üzenetére
Nem a nagyobb vinyó dobna sokat az élményen, hanem egy megfelelő SSD.
-
gigi21hu
csendes tag
HElo!
Nem feltétlenül ide tartozik, de azért valamilyen szinten igen. Több laptopon is azt vettem mostanában észre, hogy a youtube videók minősége között nincs különbség. A 720 és a 1080 is csaknem pont olyan silány mint a 480-as. A felbontás persze megvan, de a rátán nagyon kicsi számokat olvasok. Talán mindent pofátlanul lebutít a youtube? Vagy a flash player lehet hibás? Bár az egyik gépen szándékosan egy korább verziót tettem vissza, de így is rossz. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Vanek Eduard #43227 üzenetére
Köszi a választ! Küldesz egy típus/konfigot nekem?
-
Vanek Eduard
tag
válasz
Dell XPS #43226 üzenetére
A driver nem volt oly friss, hogy ezt a kódot venni tudta volna, egyszerűen nem ajánlotta fel. A net egy eldugott sarkában találtam egy frissítést és felraktam. Láss csodát!
Ezen felbuzdulva arra gondoltam, hogy fejlesztem ezt a kis masinát, csak azt nem tudom, megéri-e? Azt már látom, hogy procit nem érdemes, mert akkor alaplapot is kellene cserélni, de tennék bele még memóriát meg egy nagyobb vinyót, had örüljön a gyerek. Szerintetek mennyiért érdemes elmenni ezek ügyében? -
Dell XPS
veterán
válasz
Vanek Eduard #43222 üzenetére
Hali,
Mivel volt a gond a kettő közül?
-
-
andras12
csendes tag
sziaztok,
az erdekelne, hogy ha vettem egy laptopot, es kivettem az akksiat, mert nem kell,
(tehat nem toltottem 12 orat eloszor ahogy a boltban mondtak)
akkor mikor jarok jobban ha igy tarolom, vagy ha beteszem, es nem zavar ha lassan elromlik. (Gondolom a legesszerubb az lenne ha eladnám) -
Zoll21
tag
válasz
Hisztogram #43215 üzenetére
xp van a gépen
megcsináltam az energiagazdálkodást, beállítottam maximálisra és mindent soha gombra
érdekes dologra lettem figyelmes, ha bekapcsolom a gépet akkor 1200-on megy, de ha leteszem készenlétre és újraindítom készenlétből 1,7ghz jön be
mi a f...h lehet vele
ilyet csinálhat a vinyó?
ja és ez jön be egy ablakban ha kikapcsom
this program cannot be installed on this operating system
majd ok és kikapcsolde most meg nem akar visszajönni a készenlétből
??? -
Hisztogram
tag
válasz
Zoll21 #43204 üzenetére
Szinte biztosan a processzor kapcsol energiatakarékos üzemmódra. Windows XP vagy 7?
Két lehetőséged van: Vagy a BIOSban kapcsolod ki az egészet úgy ahogy van, vagy az vezérlőpult/energiaellátásvan állítod a schémát max performancera.
Két megjegyzendő dolog van: az ugráló órajel nem feltétlenül baj, a szgép automatikusan megemeli a szorzót ha a teljesítmény igényli.
A másik pedig, hogy bár a Speedstep a fő gyanúsított nem kizárt, hogy túlmelegedés miatt nem emeli magasabbra az órajelet.
a Youtube videókra visszatérve,
1) a böngészőben a reklámok s a különböző flash tartalmak nagyon lehúzhatják a teljesítményt olyannyira hogy akár még akadhat is .2)A programokkal és a géppel nincs semmi baj, a youtube azért szaggat bele, mert nincs mit lejátszania: a videót gyorsabban játssza le, mint ahogy azt letölti. Ez régen nagyon nagyon gyakori jelenség volt.
Nem akarom magamat idézni, de ha a youtubeos videolejátszás során a világosszürke csíkot a piros csík minduntalan beéri, akkor az a baj, hogy lassú az internet, ha nem ez a helyzet akkor 1-es)
-
duduati
aktív tag
válasz
Dell XPS #43208 üzenetére
Ugye a képet látni, ha rávilágítok telóval. Nem nagyon, de éppen látom hogy mi van.
Amikor kapcsolom be, felvillan hogy acer, teljes fényerővel, de utána semmi fény nincs. Amikor lesleepelem, és vissza, akkor is felvillan. Amikor rámegyek hogy leállítás, akkor is felvillan, de utána sötétség, de ha rávilágítok akkor éppen látom.
Erra mondta ismerős, hogy neki csinálta bill halál előtt is. Ekkor levette a fényerőt a legkissebbre, de még ugye akkor volt egy kicsit, és akkor volt háttérvilágítás, de amint feljebbvitte elment.Invertert cseréltem, de ugyan ez a hiba.
Külső billel az a baj hogy nincs FN gombja
-
duduati
aktív tag
válasz
Dell XPS #43203 üzenetére
Na majd látjuk, hátha találok toshiba oldalon valamit erről.
Következő a fejlemény az ACER-rel.
Ismerős mondta, hogy ha leveszi a fényerőt minimumra, akkor van kép! Egyébként nincs, vagyis csak egy pillanatra, amikor felvillan. Kipróbálni nem tudom. mert halott a bill.
-
Zoll21
tag
Sziasztok
Csak előjött megint a problémám.
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy vettem egy hp omnibook xe4500 masinát.
Intel Pentium4-M 1,7ghz (17x100)
640mb ram
60gb winyó
32mb videókari
és az lenne a problémám, hogy a procija csak 1200Mhz-en(12x100) megy mi lehet a probláma, hogy tudnám orvosolni?
ja és ha nézek a youtubon videót akkor 240p-ben is szaggat(nekem ezen is jó lenne), de ha sima dvd-t nézek akkor semmi probléma
bocsi h. ilyen láma vagyok
csak egy kis segítség kellene
már vagy 10 hozzászólással ezelőtt kérdeztem és kaptam is válaszokat, de csak nem jó -
Vasinger!
nagyúr
Tegnap feltettem ezt a kérdésemet: [link]
Ennek a folytatása az lenne, hogy mennyibe kerülne mondjuk 1 db 4 GB-os modul bele? Mert a mostani 2 GB-ot eladnám és átmenetileg egy 4 GB-os modult vennék, hogy később tudjak még vennék még 4-et, tehát 4+4=8 legyen benne majd.
Tehát a kérdés: Mennyiért és milyet lehetne belevenni ami biztosan passzolna?
Fontos kérdés lenne, előre is köszi!
-
duduati
aktív tag
Van egy Packard bell lapi, és meghalt benne a toshiba vinyó. Gépről lejárt az egy év gari. Szerintetek a toshiba vinyóra lehet több gari mint a gépre? Gyártónál lehet érvényesíteni?
Előre is köszi.
Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest