Aktív témák
-
Golfi19
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van, hogy kapcsoltam ki a laptopom és kiírta, hogy
"1 programot még kell zárni:
(Várakozás) SynTPEnh.exe
(Ez a program megakadályozza a windows leállítását.)"Mi lehetett ez?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
MPowerPH
félisten
Hali.
Acer Aspire 7740G notihoz keresek megfelelő autós töltőt. Milyet érdemes kutatnom, univerzálisat, vagy keressek hozzá gyárit, ha az nincs, akkor utángyártottat?
-
Marco327
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy újonnan vásárolt ASUS K53BY laptopom (http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_K53BY-SX218D_notebook-p298934.html?bid=&partner=10003). Na mármost elég érdekes dolgot produkál. Ugye alapból 2 videókari van benne a rosszabbat letiltottam az eszközkezelőben, hogy ne zavarják egymást (BIOS-ban nem volt ilyen opció). Legújabb driverek fent vannak elvileg. Assassins' Creed: Brotherhooddal szeretném tolni amihez elvileg bőven megvan a rendszerigény, viszont az esetek 90%-ban már a főmenünél szaggat a játék, Catalysten beállítottam Jó teljesítményre, az Optimálissal is próbálkoztam de azzal csak annyit érek el hogy rosszabb a képminőség és kicsit kevésbé szaggatt. Ugyanakkor van hogy bekapcsolom a gépet berakon Jó teljesítményre és tök simán megy a játék, a belső beállítások minimumon vannak mindig... Nem értem hogy produkál eltérő teljesítményt a gép ugyanolyan beállításokkal. A nagy hőmérsékletre gyanakodtam de megmértem és az nem lehet probléma... Különben is rögtön bekapcsolás után is akad... ötletek?
Előre is köszönöm
-
válasz
vilmaboy #39782 üzenetére
vilmaboy: természetesen először a chipset, utána usb, sound, vga, stb. kezdtem, utána jöttek azok, amiket nem ismertem.
DarthSun: megpróbáltam, semmi.
Dell XPS: Win7 32bit, szerintem újratelepítem és elölről kezdem.
Kösz a segítséget, szerintem a driver identifier az fel fog települni hamarosan.
Majd jelentkezem, hogy sikerültek a dolgok.Üdv.
-
vilmaboy
őstag
aaron111: ha nagyon nem találsz valami drivert, akkor javaslom neked is amit sokaknak szoktam, hogy töltsék le a driveridentifier nevü progit, ami egy driverkereső. scanneli a gééped, megkeresi ami kell, letöltési linkeket ad... jó cucc... nincs tele kéretlen dolgokkal.. full ingyenes. hátha segít...
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Először is ne keseredj el, nem annyira bonyolult! Gondolom elolvastad vilmaboy üzenetét, és remélem a chipset"-el kezdtél! Mivel egy helyre töltött le (remélem) az eszközkezelőben rákattintva a nem működőkre, el kezded újra telepíteni driver-t. Az elindított újratelepítésnél elkezdi keresni a driver-t, amit Te magad jelölsz ki, hogy hol keresse, nyilván, ahova letöltötted.(lemez,pendrive) Így megkeresi magának és feltelepül! Egyébként mit raktál fel? Win 7?
-
vilmaboy
őstag
-
Nah megint én. Mindent felraktam, volt ami nem működött a driverek közül, de én felpakoltam az összeset. Úgy tűnik, mintha minden működne, viszont a kártyaolvasót nem tudtam még tesztelni. A Bluetooth viszont szarik, az nem akar működésbe lépni. Device managerben jelzi, hogy valami hiba van, de nem tudom mit csináljak, már egy csomó drivert próbáltam. Ha tudom, hogy ilyen macerás a Toshiba driver szinte, talán bele sem megyek a vásárba...
Totál K.O. vagyok, nem tudom hogyan csináljam meg a Bluetooth-ot... -
Üdv.
Vettem egy Toshiba Satellite L850-13M típusú notebookot, viszont mivel nem kértem hozzá operációs rendszert, driver se járt hozzá. Nekifogtam én keresgélni, találtam is egy csomót Win7(32bit)-re, viszont annyi minden van, hogy nem nagyon tudok elmenni rajtuk. Valaki tudna segíteni, hogy mi az amire szükségem van és mi az, amire nem? Elég zavaros így, egy linknek örülnék.
Előre is köszi!
-
pkornel
aktív tag
Sziasztok! Mi lehet a baj akkor ha Win7 telepítek és kék halállal kikapcsol a gép? (teapités közben, vagy amikor befejezte)
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Van egy majdnem egy éves Dell Inspiron N7110-es típusú laptopom, méghozzá a 2011-es szériából. A mai nap lettem figyelmes arra, hogy a mélyhangok hol eltűnnek, hol megjelennek miközen hallgatom a zenét. Általában hangerő változtatásra megoldódott a probléma, de meguntam és újra akartam telepíteni a drivert. Nos, ennek az lett a következménye, hogy a felirat szerinti 2.1-es hangrendszerből szól a jobb oldali és a "mélysugárzó". A drivert lecseréltem többször is, próbáltam visszarakni a régit is, amivel az a furcsa elhalkulás jelenség volt tapasztalható, de most nem tudom mit tegyek. Haveromnak is egy Dell Inspiron gépe van és neki tönkrement rajta a hangszóró, igaz ő nem nagyon vigyázott a gépre én meg ki se nagyon vittem a szobából. Nincs ötletek hogy mi lehet a baj? Garancia van a gépre, de ha szoftveres a gond akkor megpróbálnám itthon megoldani. Köszi előre is!
-
papper20
csendes tag
Halli!
Van egy Samsung R538-as laposom. A lényeg, hogy játék közben kikapcsol, Sims 3 közben random leáll, most felraktam barátnőmnek a sims2-t, de az is leáll... Miért van ez? Önvédelmi rendszer lenne, ha netán túlmelegedne?
A kép közvetlen játék újraindítás után van.. Ennek nem kellene annyira durvának lennie..
Olvastam egy oldalon, hogy lehet adapter probléma is, sőőt egy srácnak ez is lett a megoldás.. Ez kicsit hülyén hangzik, de lehet ez?
Köszi a válaszokat!
-
pmarta
csendes tag
Segítsééééég!
Adott egy laptop. Rátettem egy plusz monitort. Windows 7 alatt kiterjesztett asztal opciót választottam.
Crome böngészőt hasznáva megnyitottam egy olyan honlapot, ahol egy ablakban sportközvetítést lehet nézni. Ezt a honlapot áttettem a második monitorra.
A tv-nézős ablaknak volt olyan lehetősége, hogy teljes képernyő.
Azt beállítottam és teljes képernyőn néztem a sportközvetítést, miközben a laptop monitorján dolgoztam valamit.
Ez így működött egészen tegnapig.
Ma már, ha a laptop képernyőjén kattintok egyet, akkor a másik képernyőn az eddig teljes képernyő mód visszavált, és ismét a honlapot látom, rajta a kis ablakkal.
Ugyanez a helyzet egyébként, ha a laptop monitorjára teszem a honlapot, és a másik képernyőn kattintok.Tudna valaki tanácsot adni, hogy mi történt, és hogy lehet a problémát megoldani?
-
Dell XPS
veterán
Igazából erre válaszoltam....Látja ezt valaki? Köszönöm!
-
-
malwy
senior tag
válasz
JoceeHunt #39752 üzenetére
Arra az eBay Buyer Protectionre gondolok, ami minden paypal után jár. Eddig egyetlen egyszer kellett hozzá folyamodnom, többi hiba esetén az eladó azonnal elismerte hibáját és megegyezésre jutottunk.
Utángyártott akksik mennyire rosszak? Remélem változó/típusfüggő és nem lehet biztosat mondani és lutri az egész.
-
Régóta ebyezek a magam kis tudatlan módjával, de erről a védelemről még nem hallottam. Szerencsére a közel 60 vásárlásomnál 1x sem futottam be a csőbe, lehet ezért nem ismerem. Szerintem ott eredetit nemigen találsz, pláne ha ingyen posta van az ár alatt
. Bár ki tudja..., manapság minden hamisítvány ugyebár ami nem Kínában készül.
-
malwy
senior tag
HP 2530p-hez szeretnék 9 cellás akksit.
Ebayen van rengeteg genuine 9 cellás, miből állapíthatom meg, hogy melyik az eredeti?
Érdekes módon találok 83wh-s meg 93 wh-s, 10,8 és 11,1V-os genuine akksit is...Ebayes védelem azért elég rendesen megvéd, csak hát 2 hét az átfutási idő rendeléseknél.
Hardveraprón ezt néztem ki. Kértem képet és rákérdeztem, magyar számlás-e, most a választ várom.Üdv: Ákos
UI: Jelenleg egy 70% körüli 6 cellás van. -
RohenHun
csendes tag
Sziasztok!
Barátom Acer Travelmate laptopját 2009-ben vette. 2011 decemberében nem működött a gépe, és kicseréltették a merevlemezt, mert h szerintük az volt a baj. Ma pedig megint elromlott a laptopja. Amikor benyomja a laptopot, akkor az xp betöltő csíkja kb 4-5x végigmegy, és utána leáll a gép. Próbálta csökkentett módban is elindítani, de úgy se sikerül. Tippek, h hogyan lehetne megjavítani? Bármilyen tanácsot szívesen fogadunk. Előre is köszönjük a segítségeteket. -
Dell XPS
veterán
válasz
BlackBriar #39740 üzenetére
Külső monitorra dugva, mit látsz?
-
válasz
Dell XPS #39735 üzenetére
Váltani tudnék, csak mivel fő célra biztosítások közvetítésére használom a gépem, így rengeteg biztosítói program van telepítve, amiket nem szeretnék újrarakni mert sok volt a gond mire összeállt. Ezelőtti rendszerem másik gépem 64 bites volt, csak ez már előretelepített 32 bitessel vettem eredeti winnel. A serial matricán van, nem tudom hogy újratelepítéskor nem-e kéne futnom egy kört a microsoft-nál, meg meghagyná-e a jelenlegi programjaim...
-
Dell XPS
veterán
válasz
BlackBriar #39733 üzenetére
Szia,
Arra nem gondoltál, hogy összeomlott a rendszer ? Újratelepítés esetleg?
-
BlackBriar
csendes tag
Sziasztok!
A gépem már korábban is elég nehézkesen indult el, kellet neki cirka 20-30 perc mire betöltött az OS.Egy ideje azonban egyáltalán nem indul el (nem ad képet,nem tölt), csak bekapcsol és villog a készenléti LED + forog a ventilátor.Már teljesen kitisztítottam, de semmi.Memóriák,proci, HDD jó, leteszteltem. Van esetleg valakinek valami tippe, mi lehet a probléma?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
-
papper20
csendes tag
válasz
Sixty21 #39705 üzenetére
Mivel eltűnik képernyő, az nem biztos, hogy kontakt.. Attól függ hol van az érintkezési pontja, hogy kikapcsolja a képernyőt, álltalában 25-45fok van beállítva.. Ha nagyon sokszor nyitogattad, az is elképzelhető, hogy a zsanérnál levezetett inverter vagy LCD kábel sérült/használódott el..
Ezzel a modellel az a gond, hogy nagyon nehezen lehet hozzá alkatrészeket találni..
Inverter kábel már vanHa más nem, nem akarsz vele bajlódni akkor vidd be szervízbe, ott majd segítenek.
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #39723 üzenetére
Rendben, szerintem napközben akkor lefényképezem, és valahogy felrakom, netán mailben elküldöm majd, ezt akkor megbeszéljük. Most is erről írok, szóval most nem borogatom.
Köszi a szándékot, remélem jutunk valamire. Privátot írok szerintem még délelőtt, és megbeszéljük.
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #39718 üzenetére
Ja utánanézés megvolt, elvileg hőmérséklettől kezdve minden adata ugyanaz, csak az órajel tér el tényleg.
Nincs pasztám, nem tudom milyen kellene-hol szerezhetnék, de nagyobb baj hogy annak a mikéntjéről sem. Nem csináltam még ilyet sosem. Elrontani meg nem akarom az egészet, gondolom az is esélyes ezesetben, hogy megtörténhet :-/
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #39713 üzenetére
Nos van egy Medion md95500 as laptopom, amiben adott volt egy intel pentium centrino m740 típusú processzor, amibe rendeltem külföldről egy m770 2,13 ghz-est, az adásvétel rendben lezajlott, most itt a processzor. De ma ezt mondták, hogy nem teszik bele, meg elkezdett nyáladzani a szervizes ürge, hogy amúgy is valszeg nem egyezne bele, stb. amire felvilágosítottam, hogy utánanéztünk pár itteni fórumozóval pl, és minden rendben levő elvileg. Azután annyit mondott hogy kérdezősködjek másik helyeken, mert ők nem csinálják meg. Többi hely eddigre zárva volt épp már, de most tartok tőle, hogy ez lesz a válasz a többi laptop szervizben is, amit nem értek én sem. Itt a kis fedlap, ami alatt pattintós foglalatban (kb mint a ram) csücsül a processzor, ha jól láttam levételkor. Pasztázást írták sokan pl, miegymás, ami miatt én, mint hozzá nem értő, nem akarom bántani a gép lelkét.
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
Sixty21 #39710 üzenetére
Dehogy, a csatlakozásokat kell megnézni (szét-össze) az LCD hátulján, alul az inverternél, és esetleg az alaplapi csatlakozást! papper20 is említi Neked a háttérvilágítás kapcsán. Itt Ő is az inverterre gondol. Szóval pusztán a csatlakozásokat ellenőrizni! Természetesen ehhez meg bontanod, azért küldtem a linket, hogy mérd fel, hogy belevágsz é !!! Segítenék, de én a pösti vagyok.
-
Dell XPS
veterán
válasz
homeoffice76 #39708 üzenetére
Akkor a tápot kizárhatjuk. Mindenképpen ki kellene mérni. Te ki tudod? Előttem író Mikisys is jelezte lehet még a tápcsatlakozó is és akkumulátor is.(cellazárlat) Egyébként hány éves a gép?
-
Sixty21
aktív tag
válasz
Dell XPS #39707 üzenetére
Érintkezési probléma mit takar? Ki kell cserélnem a kijelzőt benne? Hol találok ilyen kijelzőt ami kell? van egy ugyan ilyen is csak 17 colosba abba bele csukta az egeret a barátnőm
azt ismerősöm csinálta és intézett mindent. De ő most nem tartózkodik kicsiny hazánkba.
-
Arkennys
addikt
Sziasztok. Nem sürgős dolog, de itt legalább kapok válaszokat, nos a dilemmám:
Megjött végre a rendelt m770 (2,13 ghz) es centrino processzor, amit korábban itt beszéltünk, hogy a mostani centrino 1,73 ast ki bírom vele váltani. De aki belerakta volna, nem elérhető most jó darabig, egy szervizbe beugrottam ma, ott meg azt mondták, nem teszik bele. Eddig úgy fest, írkálok mailt a fellelhető szervizeknek helyileg, hátha valaki hajlandó belekotorni a dolgot, de örülök, ha valakinek akad valami jobb ötlete. Egyáltalán, ennyire nehéz belerakni?
Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest