Hirdetés
Aktív témák
-
zsolesz010
senior tag
Valamit tényleg nagyon összekeversz.
Először is nincs az általad többször említett "ACHI", a neve AHCI.
A szintén általad említett "ACHI suspend mode" sem létezik, maximum a kolléga által említett "ACPI suspend mode", de annak nem sok köze van az AHCI-hez.
Szerk.: Közben tárgytalan, mire a tvnetwork hajlandó volt elküldeni, már megelőztek
[ Szerkesztve ]
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
Draut_HeV
tag
Sokat segítene, ha elárulnád, hogy pontosan milyen lapról beszélünk.
ACPI -> Advanced Configuration and Power Interface (ez nem kell nekünk, felejtsd el)
AHCI -> Advanced Host Controller Interface (ez a miénk)
A SATA vezérlő módjai között kell ezt keresni. De ha elárulod az alaplap pontos típusát, megmondom, hogy hol! (Talán Intergrated Peripherals?)
[ Szerkesztve ]
"Magyar ütőérre magyar vámpírt."
-
rii
nagyúr
válasz Draut_HeV #24042 üzenetére
az advanced chipset features-ban csak az alábbiak vannak:
errata 94 enhancement : disabled
CPU spread spectrum : disabled
SATA spread spectrum : disabled
PCIE spread spectrum : disabled
SSE/SSE2 INtruction : enabled
CPU- thermal-thottling: 50.0%
MAC PHY IEEE Test : BypassSET
Memoryx Hole for PCI MMIO : disabled
System BIOS Cahceable : disabledpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz Draut_HeV #24042 üzenetére
szia!
sajna ACPI-t csak a Power Management-ben találtam ...
ott volt két beállítási lehetőség
ACPI Function : Enabled-Disabled - (disabledre rakva resetel a XP)
ACPI Suspend mode (S1, S2, S2_and_S3).Ha az ACPI Funtion-nál Disabled van, és resetel az XP, akkor csak XP reinst segít? )))-:
a többi menüben nem találtam ACPI menüpontot :-/
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Draut_HeV
tag
Szerintem te kevered a szezont a fazonnal!
A "Suspend Mode" mellett minden bizonnyal ACPI van. Az egészen más.
A SATA kontrollert a Chipset (vagy hasonló) nevű fül alatt lehet átállítani a BIOS-ban. Lehetséges, hogy nem megy az XP, miután kikapcsolod... nincs más hátra, újra kell húzni úgy, hogy ki van kapcsolva az AHCI. Jobbat nem tudok sajna.
-
tupacamaru
veterán
válasz Draut_HeV #24037 üzenetére
Ez a másik verzió, hogy a központban felhasználóhoz van rendelve a sebesség.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Draut_HeV
tag
válasz tupacamaru #24035 üzenetére
Akkor nem igazán értem, hogy a modem miért kapja meg ezt az infót.
ui: Egy barátomnak ugyanennél a szolgáltatónál van lassabb nete, megnézzük, hogy az ő accountjával bejelentkezve mi történik.
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz Draut_HeV #24034 üzenetére
És mi van akkor a a központban van megadva hogy melyik vonalhoz milyen sebesség tartozik??
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Draut_HeV
tag
Most már én is kérdezek valamit
Ha van egy ADSL kapcsolatom, akkor hogyan állítják be nekem a max sávszélességet?
Szerintem 3 verzió lehetséges:
1. A modemben van tárolva (ezt tartom legkevésbé valószínűleg)
2. Betárcsázáskor lekérdezi a modem, hogy mekkora sávszél tartozik a felhasználónévhez
3. Mint a 2-es, csak éppen telefonszámhoz köti a sávszélt (amire telepítve lett az ADSL)Valamelyik biztosan, hiszen a modem webes felületén nézelődve megtaláltam a kiosztott névleges sávszélességet.
Szóval melyik?
-
Petiu
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI laptopom, amelynek van sd/mmc/mc olvasója, és minap beledugtam egy micro stick pro kártyát, addig toltam míg olvasta(bepattant hátra), de nem lehet kiszedni.
Egyszerűen nem lehet hozzáférni... közben rájöttem kellett volna valami adaptor hozzá...
Valaki tudna mondani egy technikát amivel kitudnám szedni? köszi! -
Tidus
addikt
válasz Tibcee #24027 üzenetére
Nekem volt ilyen lapom, és usb problémáim is voltak vele! Ha a hátoldalra csatlakoztattam a Bluetooth-ot, v. pendrive-ot akkor nem kezelte, de viszont fényképezőt és nyomtatót igen!
Nálam csak a ház előoldali usb csatlakozói voltak jók mindenhez, tehát azok amik az alaplapra lettek csatlakoztatva! Az alaplap alján az i.d.e. mellett, a két kék aljzat, ha jól emlékszem!!
Én próbálkoztam annak idején, itt néhány driverrel de nem mentem semmire, nézz te is körül, te hátha![ Szerkesztve ]
-
Draut_HeV
tag
válasz Csabee. #24024 üzenetére
Szedd le ezt: DevCon (Ez tulajdonképp egy parancssori eszközkezelő)
Csomagold ki valahová, csinálj egy parancsikont (a 32 vagy 64-bitesről, amilyen oprendszered van).
A parancsikonban pedig ez szerepeljen:
"X:\***\devcon.exe disable 'hwid' "Az X:\***\ értelemszerűen az elérési út,
a 'hwid' helyére pedig a hálókártyád eszközazonosítója megy, aposztrófok nélkül
(Device Manager-> Hálókártyád->Details->Hardware Ids; innen akármelyik sort kimásolhatod, de csak azt, ami a PCI\ után van!
pl. VEN_10EC&DEV_8139&CC_0200 )Ha kész a parancsikon, akkor a Vezérlőpultban található Feladatütemezővel (Scheduled Tasks) időzítve tudod indítani a parancsikont.
[ Szerkesztve ]
-
Tibcee
tag
válasz Csabee. #24026 üzenetére
Köszi a választ!
Minden meg lett próbálva, BIOS-ban minden usb-s beállítás enabled, összes port ellenőrizve, úgy is, hogy nem volt benne semmilyen más usb-s eszköz, usb 2.0 drivert is frissítettem, úgyhogy akkor marad az usb kártya, bízom benne azzal menni fog. Én se értem a szitut, de az Ali chipset rejt még ilyen "csodákat"....
-
Csabee.
nagyúr
válasz Tibcee #24025 üzenetére
Biosban még az usb-nél lehet tudsz állítani valamit... nézz utána, illetve ha veszel pci-s usb kivezetést, annak vinnie kéne, de igazság szerint az alaplapinak is... nézd meg a bios-ba hátha ott van elállítva valami !: ) illetve az usb-port drivere fennvan rendesen alaplapnak?
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
Tibcee
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy vettem a konfigomhoz egy Usb-s külső winyót, (250Gb Verbatim) viszont a lapom (Asrock 939Dual-SATA2) hátlapján levő 4 usb csatlakozó közül egyik sem képes ellátni elegendő táppal, ezért nem is működik a winyó. A kérdésem arra vonatkozik, hogy egy PCI Usb 2.0 kártya megoldaná-e a gondomat az áramellátás terén vagy itt csak egy külső tápról működő hub segítene?
Mielőtt bárki megkérdezné, alaplapi USB kivezetésem sajnos nincs ehhez a laphoz, pedig haver gépén arról működött, másiknál meg a sima alaplapi csati is adott elég kraftot neki.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Csabee.
nagyúr
Hálózattal kapcsolatban lenne problémám!
Otthon van egy Router... rákötöttem 3 gépet!
Mind3 gépnek fix ip címet állítottam be ! és azt szeretném elérni hogy az egyik gép a (192.168.1.102 -es gép) este 10kor lecsatlakozzon a hálózatról! ezt mivel tudnám csinálni? manuálisan routerből lehet.. de valamivel automatizálni?Üdv: Csabee.
-
jaaman
tag
Sziasztok!
A speedfan nevezetü progi helyett kellene nekem egy prociventi szabályzó program.
Köszi előre is!''He who makes a beast of himself Gets rid of the pain Of being a man.''
-
Kötelező
senior tag
dupla.
[ Szerkesztve ]
:(
-
Kötelező
senior tag
üdv
Olyan problémám lenne hogy valamiért egyik böngészőm sem akar továbblépni ilyen helyzetekbe: KÉP
hiába kattintok rá akkor sem megy továb és linkeknél ha uj ablakot kellene nyitnia azt sem teszi. Mi lehet a baj?:(
-
Csabee.
nagyúr
válasz Rockybro #24013 üzenetére
nemlehet hogy az a baj hogy az alaplapodban az elem lemerült?? én erre gyanakodnék... esetleg ha nagyon poros a géped akkor a két memória modult vedd ki és fújd ki és ha muszály akkor vedd ki a cpu-d és tedd be újra (bár ez csak akkor kell ha áramszünet van....) de próbálj elsősorban elemet cserélni ha az alaplap régi, vagy csak mérd meg ha megtudod én erre tippelnék! a Bios beállításaid teljesen normálisak
Üdv: Csabee.
-
Tidus
addikt
válasz toth_janika #24011 üzenetére
Igen neked, csak megtévesztett a kép!!
-
Rockybro
tag
üdv új év elsején mindenkinek! lenne egy nagy problémám... 64 bites vista van fenn a gépemen... ha újraindítom a gépet, akkor semmi gáz, minden működik faszán... ha lekapcsolom és vissza, akkor sincs semmi gáz, minden működik... de ha lekapcsolás után lekapcsolom az elosztót is (pl. éjszakára), akkor visszakapcsolásnál a következő történik: először elérek addig h mutatja az alaplapom képét (ahol lehet választani h belépek-e a biosba avagy sem stb.), ezután újraindul... ezt még megismétli párszor... utána eljutok addig, h kiírja h windows failed to start blablabla, ott alatta pedig mindig írja egy .sys fájllal kapcsolatban h "Windows cannot verify the digital signature for this file"... ezután jön az a rész, h válasszak operációs rendszert vagy eszközt: mivel csak vista van fent ezért nem lehet mást választani... alul pedig az eszköznél ír vmi windows memory diagnostic toolról... jó enterezek, megint újraindul... ezután már odáig eljutok h lehet választani safe mode/safe mode with networking/stb... kiválasztom a start windows normallyt... ezután újraindul... jó már eljutok a fiókokig.. amikor belépnék kijön egy kék alapon fehér betűs cucc, ahol vmit a memoriával csinál (nem sikerült elolvasnom, hamar eltűnt)...
ez már kezdetek óta így megy, másik topicban azt mondták h a memóriával van gond, biosban át kéne állítani pár cuccot... készítettem hát néhány fotót, legyetek szívesek megmondani, hogy mit állítsak át... ja és everest azt mondja h a ram csak 2V feszt kap... lehet h 2.1V-ot kéne, nem tudom, mondjátok meg Ti!
BIOS: [kep1] [kep2]és párat a szövegben leírt dolgokról (nem lettek túl jó minőségűek): [kep3] [kep4] [kep5]
-
Tidus
addikt
-
Draut_HeV
tag
Az AHCI kikapcsolásával csak az NCQ és a Hot-Swap funkciókról mondasz le a HDD-k esetében, de semmi egyéb, ugyanúgy mennie kell.
Új lapokon már szokott lenni külön RAID vezérlő, amihez kb 2-4 csatlakozó tartozik; ha nem használsz RAID-et, akkor ezeken lehet engedélyezni az AHCI-t, viszont van további x csatlakozó, ami másik vezérlőhöz tartozik, és itt külön lehet (ha lehet egyáltalán) kapcsolgatni az AHCI-t, így jó dolga van mindenkinek
-
rii
nagyúr
válasz Draut_HeV #23970 üzenetére
a nagy rohanásban nem is vettem észre, hoghy válaszoltál, bocsánat
az, hogy "nem sikerült lelket lehetlni bele", az azt jelenti, hogy haver gépébe már a 3ik sata DL-es DVD írót próbáljuk ki, és 3%-nál minden program elszáll
már volt rendszer. reinst is.
másik sata kábel
másik alaplapi csatlakozóra tettük a DVD írót
3 féle lemez, DL, DVD-R,DVD+Rúgy, hogy nálam mind az LG,mind a Pioneer DL-es DVD író működik, és még a NERO reinstallja nélkül is egyből írtam vele DVD-R-es, meg DVD+R-es lemezt.
ezt az ACHI-t megpróbáljuk még, köszönet!!!!
de ha van benne már 3 db sata-s HDD, akkor azok működésére nem fog ez kihatással lenni?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a baj: hang akadozik zenelátszás közben, egér mozgatások közben meg-megakad, néha újraindul a gép, és akkor resetel egyfolytában. Hol keressem a hiba okát?
Kösz előre is! (3200+Barton, 1GB Ram, 420W táp, 7300GT,SBLive 5.1.....)
B.Ú.É.K! -
batmab
senior tag
válasz toth_janika #23998 üzenetére
probáld szgépre felmásolni és átirni..dvdshrink,és egyéb biztonsági másolatkészitö progik...
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
total90
veterán
B.Ú.É.K.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest