Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen hangkártyát vegyek?
Aktív témák
-
Epiph
tag
válasz
V.Stryker #50 üzenetére
Hali mindenkinek!
Adott egy ASrock H55M alaplap + egy i3 as proci. Feltettem egy win7 64bit -et +Lemezrő la drivereket, de az eszközkezelőben ott van egy eszköz amit nemismer fel a gép tulajdonságaiban(ismeretlen eszköz) egy ilyen feliratot találtam: h55 express chipset lpc interface controller 3b06 mit lehet ezzel tenni?
-
HollyBoni
veterán
-
L3zl13
nagyúr
válasz
V.Stryker #18872 üzenetére
Nem ismerem a dd-wrt-t nem tudom hol kell állítani.
Mindenesetre ennek a problémának semmi köze sem az IP kamerához, sem a dyndns-hez.
Ha a router konfig felületének láthatósága miatt aggódsz, akkor már egyébként is meg kellett volna tenned a port átirányítást. Sőt, be kéne állítanod, hogy csak https-sel lehessen csatlakozni, esetleg ha erre lehetőség van, akkor bizonyos IP címekre korlátozni a csatlakozást.
-
L3zl13
nagyúr
-
agemate
addikt
válasz
V.Stryker #16676 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, hogy a HDD-re írt értéknél mindig kevesebb a formázott kapacitás, ez mindig is így volt, a gyártó 1000-es váltószámmal számol, a gép meg 1024-el.
Peetry: Nade egy programon belül (Windows intéző) egyszer 1024-el, egyszer 1000-rel számol? Azért ez milyen gáz már, ilyen igazi sutyerák redmondi hozzáállás
Köszönöm az infót mindkettőtöknek, TCMD-ben nézve tényleg meglett az az elveszett pár gigabyte, lapozófájl és hibernálófájl formájában
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
brd
nagyúr
válasz
V.Stryker #12911 üzenetére
Egyiknek sem kellene válaszolnia, ha direkt nincsen nyitva/forwardolva valahová (a zárva válasz is jó, az gondot nem okoz, a nem válaszol csak annyiban jobb, hogy tovább tart portscannelni a géped picit, ill. nem lehet tudni, hogy biztosan van-e eszköz az adott IP mögött). Ha mégis, akkor nem a saját gépedet/routeret tesztelted le (mondjuk van NAT az Internet és közted), vagy valami komoly hiányosság van a gépeden/routereden.
Teasüti: A Win7 tűzfala már kifelé is tud szűrni, bár alapból nem úgy van beállítva (hanem úgy, hogy mindent kienged), befelé ugyanúgy szűr, mint az XP-s. Az egyetlen igazi baj vele, hogy kényelmetlen, és több hozzáértést igényel a használata (ha kifelé is akarsz szűrni vele), a másik baj elméleti (ugyanis az UAC csökkenti a veszélyt), nevezetesen, hogy ez a beépített megoldás, ezért a legtöbben valószínűleg ezt próbálják támadni (belülről, spyware-rel, vírussal, ha már valahogy bejut, de ez az UAC miatt nehezebb). XP-n ez (volt) az egyik jelentős probléma, ha admin módban használtad a gépet, ugyanis akármelyik program kikapcsolhatta a beépített tűzfalat.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
V.Stryker #12911 üzenetére
Nem is attól kell féni, h vmi bejön.
Mégis ki támadna be téged??Attól kell féni, h vmi kimegy. Spyware, stb.
Ezért kell 3rd party tűzfal és ezért elégtelen a windows tűzfal.
(persze UAC manapság sok mindent megfog, de amit elindítottál és nincs tűzfalad, akkor azt nem fogja meg semmi kifelé)[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz
V.Stryker #10476 üzenetére
Ha valami nagy hibával állt le akkor úgyis felajánlja a csökkentett illetve normál módot az elején, illetve win írja hogy valami gebasz volt leálláskor. Ha ilyen nincs akkor valszeg kikapcsolták. Esetleg áramszünet volt és a gép nem érzékelt akkora hibát hogy utólag szóljon érte.
-
JanR
addikt
válasz
V.Stryker #10187 üzenetére
Ezzel a problemaval mar en is osszefutottam. Kicsereltem a tapot es jo lett tenyleg, de ra nem sokra megint elkezdte a hibat - en duhomben nem probalkoztam, hanem a gepet eladtam alkatreszenkent (ez volt kb 1 eve). Minden alkatresz mukodott kulon teljesen, a tapot meg elsullyesztettem a szekreny aljara.
Aztan ugy adodott, hogy elo kellett vennem a tapot minap, mert egy gepet epitettem. Beletettem egy gepbe es megint ujraindulgatott, gondoltam a tap, nem is huztam az idot kicsereltem egy masikra, de azzal is ugyan ezt csinalta a masina. Aztan elkezdtem bibelodni a cumokkal es mind kiderult a ram volt a ludas (kompatibilitas). Ahogy a ramot kicsereltem minden megjavult, visszatettem a rossznak hitt tapot es azzal is tokeletesen megy a gep es nem dobja el magat, mint ahogy en azt hittem.
Raadasul ez a ram "nemszeretem" effekt nekem kb 1-1,5 utan jott ki. Utana folyamatosan eldobta magat. Minden alkatreszt kiprobaltam kulon es mind 100%-os volt, csak egyutt nem akart mukodni (ASUS P5Q + 2x2GBGEiL Ultra).
Taphiba: Inkabb eldobja az aramot es ujraindul a gep.
Melegedes: Ujraindul a gep, vagy leallitja magat tulmelegedes eseten. -
adam_
senior tag
válasz
V.Stryker #10189 üzenetére
Sempron 2600+ ; 1,4 GB RAM, alaplapi Geforce 6100 VGA és effélék... nem túl új gép, de filmezésre tökéletesen megteszi, ha meg játszadozni akarok, ott van a notebookom.
Két oldallapot kaptam le, hátulját úgy hagytam ahogyan van. De most mintha már "megjavult" volna.
Még majd kíváncsi vagyok, ha játszok valamivel (leterhelem) ezen, újraindul-e a gép.
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
válasz
V.Stryker #10187 üzenetére
Takarítás már volt, első fázisba leveszem a ház oldalait...
főleg ilyen nagy nyári melegbe, nem csodálom, hogy túlmelegszik... tegnap azt hiszem akkor, hogy ez miatt indulhatott is újra magától.Szerk.: Mintha ettől picit javult volna a helyzet, de nem akarom elszólni magam!
[ Szerkesztve ]
-
Coach Atesz
tag
válasz
V.Stryker #9334 üzenetére
Beállítottam , hogy ne induljon automatikusan újra és ezt a kódot dobta ki kékhalálban:
STOP : 0x0000008E (0xC000001D,0xE29918BA,0xAB62088C,0x00000000)
STOP : 0x0000008E (0xC000001D,0xE3EFD8BA,0xAAF7D88C,0x00000000)
Ez mellett a szokásos szöveg: Keressen BIOS frissítést, tiltsa le a BIOS memóriakezelési beállításainál a gyorsítótárazást , és az árnyékozást. Próbálja meg a videokártya cseréjét illetve a hibaüzenetben szereplő hardverek cseréjét. Ellenőrizze van-e elég szabad hely a merevlemezen.
Más játékoknál is ezt írja ki, nem csak annál az 1 játéknál. Játszok pl a F.E.A.R.-el és a BloodBowl-al , azoknál pl nem áll le a gép.Üdv!
-
ggabor55
csendes tag
válasz
V.Stryker #7358 üzenetére
Igen, láttam a patentokat, de elég sok van belőlük. Mindet nyomjam össze, vagy meglátom, amikor már eleget összenyomtam és elengedte az előlapot? És ha sikerül levennem, nem lesz baj az előlapi csatlakozókkal? pl USB, Audio, bekapcsoló gomb stb?
Patentok mindkét oldalon vannak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lukibkx
csendes tag
válasz
V.Stryker #50 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem h nm tok egy lapra két oldalt nyomtatni
ill esetlegesen többet sem
OM-ről leszedtem pár régebbi érettségit pdf formátumban (ill ez a saját általam szkennelt oldalakra is vonatkozik)
Ha egy oldalt akarok nyomtatni akkor sima ügy (ha egy lapra egy oldalt vagy egy lapra több oldalas megosztással is de csak ha egyet ) de ha több oldalt akarok egy lapra nyomtatni akkor már jön a hibaüzenet""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
INTERNAL ERROR - Including Corrupted DataPOSITION : 0xa380 (41856)
SYSTEM : h6fw_5.35/xl_image
LINE : 154
VERSION : SPL 5.35 06-03-2009
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Vki tudna nekem segíteni ennek az elhárításában ?
Fontos lenne.
Előre is köszönöm
Üdv Luki
u.i.: samsung scx-4623f nyomtatom van!
-
Mika1227
őstag
válasz
V.Stryker #3681 üzenetére
Igen 64 bitest használok.
Vaze Hát igen nem kér enni de ha nem sok haszna van,nem használom ki akkor inkább eladom és marad a 4GB.
Ezt szeretném megtudni! Feleslegesen ne legyen 6GB, jól jönne az a zseton amit érte kapnék! A közeljövőben nem tervezek gépcserét így ez lenne még pár évig használva! Ezért lenne jó tudni tényleg van-e értelme?!Vaze[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz
V.Stryker #3681 üzenetére
Viszont Microsoft szerint :
"A következő alkalmazások valószínűleg jobb teljesítményt nyújtanak a Windows Vista 64 bites verzióin:
Számítógéppel segített tervező (CAD) programok
Kép- és videoszerkesztő programok
Játékok és olyan alkalmazások, amelyek komplex számítási műveleteket igényelnek"Játékok. Valószínűleg. De szerintem sem érdemes. (És bevallom én balga nem szoktam nézni egy kérdésnél, hogy mi van az kérdezőnél az adatlapon)
[ Szerkesztve ]
-
-
localhost
Közösségépítő
válasz
V.Stryker #3537 üzenetére
Tehát: faxmodem telefonzsinórral rákötni a telefonrendszerre, a modemhez kapott program felinstallálása, abban modem kijelölése és fogadás beállítása. (a) automatikusan minden x-edik csörgésre vagy (b) manuálisan.
Windows vistában már van beépített faxprogram[ Szerkesztve ]
-
-
-
Kommy
veterán
válasz
V.Stryker #1494 üzenetére
Bele van írva a hozzászólásba Gigabyte ga-ep45-ds3, de lehet átsiklottál felette, így belinkeltem a manualját.
-
Klemens
őstag
válasz
V.Stryker #1429 üzenetére
Hát... csak ezért nem szeretnék Pestre költözni.
SztárFM-et meg szintén nem fogok hallgatni. Az a legjobb még, hogy mondjuk bekapcsolom a házimozit, szépen jön aztán 3 perc múlva meg sistereg... ez mitől lehet...
Hát... lehet majd beruházok ilyes fajta antennára...[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz
V.Stryker #821 üzenetére
Hát ja, ha ritkán is használod, passz, annyira nem értek hozzá, csak otthon van ilyen nyomtató, de anyum mindig szív vele, beszáradt neki is, aztán vett gyárit 7000ft körül, az nem tudom hogy ez mennyire beszáradós, de csak jobban bírja. Nagyjából ez jelenti a lutrit. A felhasználási feltételeknek megfelelő tulajdonságú patront/nyomtatót kellene nézned. A cannon az egyik legolcsóbb az biztos, hogy mennyire időtálló, az más kérdés.
-
-
kételkedem
addikt
válasz
V.Stryker #68 üzenetére
Természetesen ezen nem fogunk összeveszni!
Értem és elfogadom amit mondasz!
Akkor viszont minek nevezed azt a folyamatot, amikor a merevlemezre rakom a dvd teljes tartalmát?Egyébként a linkelt cikk így fogalmaz: a DVD tartalmát vagy tartalmának egy részét a további föl- és átdolgozás elõtt meg kell szabadítani a fentebb említett védelmektõl. Erre szolgálnak az ún. ripper programok, melyek segítségével a DVD-lemezen levõ "védett" anyag immár "védtelen" formában átkerül a merevlemezre.
Tényleg nem kötekedni akarok, érdekel a véleményed.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD