- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
castiel #12610 üzenetére
nem wikibol szedtem, fater fizikus es nuklearis technologiakkal is foglalkozik
ezert nemi ralatasom van de csak erintoleges
amugy mondod h az amcsik robbantottak viz alatt hidrogenbombat
hat az oroszok meg a hideghaboru alatt robbantottak egy atombobmbat valahol sziberiaban es belekuldtek 40ezer katonat csak azert hogy megvizsgaljak az elettani hatasait. errol kevesen tudnak, de a gugli most is jobaratkeress ra, hopehely hadmuvelet
amugy errol a haditechnika irt egy egyoldalas cikket egy par evvel ezelott, otthon megvan, csak en nem vok otthonszerk: marmint nem a gombafelhobe kuldtek bele hanem a sugarzasi ovezetbe
Z(o)zz
probaltal bebootolni F12-vel????
-
törölt tag
válasz
castiel #12595 üzenetére
pillanatnyilag USA, Oroszorszag, Nagy-Britannia, Franciaorszag, Kina, India, Korea es Izrael rendelkezik atomfegyverrel, nagyreszt a maghasitos verzio az elterjedt, hidrogenbomba talan nincs is. Amugy ez fuzios bomba. Meg itt mar a robbanas merteke is akkora h gyakorlatilag egy hidrogenbomba tamadas utan nincs hova visszamenni. A hidrogentbombat amugy (ha jol emlexem) atombomba gyujtja be. (de lehet h ez a kobaltbomba?) ez utobbi csak tervasztalon letezik, allitolag egy par ilyen konnyen az emberiseg veget jelenthetne.
A hagyomanyos uranbomba 235os uranizotopbol keszul ez onmagaban is eleg kemenyen radioaktiv tehat a sugarzas merheto.
Amugy 235-os uran eseten a kritikus tomeg 56kg, ezt a szamot konnyu volt megjegyezni anno -
Termi16
őstag
válasz
castiel #12591 üzenetére
Igen, így már világos, köszi
Cmos clear is volt már, gondoltam rá én is.
De ami a lényeg: megoldottam!
Nagyon beteg dolog, az a lényeg ,hogy a kábelek 80%-a hátul van elvezetve a ház jobb oldalonál ugye, amiket nem látok. Namost itt van egy 4pin-es táphosszabbító kábelem is, amiből ki volt csúszva a tápkábel, szal én az "üres" kábelt dugdtam be a lapba
-
szeva000
addikt
válasz
castiel #12498 üzenetére
Én arra gondoltam,hogy esetleg hálózatba kötött gépeknél lehet csak használni a több useres KIS-t.De akkor tehát tök mindegy hol vannak a gépek,csak a kulcs és a gépszám stimm legyen és ennyi.
Azért vagyok ezzel a több felhasználóssal bajban,mert tavaly vettem itt a PH-n KIS-t....nah nem mondom mi is lett a véga...nagy bukta.Most csakis hivatalos helyen venném -
joecontra
addikt
válasz
castiel #12355 üzenetére
Tessék, így.
Most már megmondja valaki, hogy mi az amit kérdeztem? -
DeFranco
nagyúr
válasz
castiel #12353 üzenetére
Hohohó, azzal csak óvatosan azért. Nagyon függ a közte levő "tereptárgyaktól". Nekem is ilyen van, szerintem is talán az egyik legjobb hatótáv/ár hányadossal rendelkező router, de vasbeton falból 1-2-t + 1 tégla már nem visz át. (Hozzátenném repeater nélkül kb. egyik router sem, ami elérhető árú) Nekem egy 50 m2-es lakásban ha 3 fal volt közte, akkor belső sarokból belső sarokba már szakadozott a jel. Áttettem a szoba egy másik pontjába a routert, úgy már tökéletes, vastag jele van.
-
-
castiel
aktív tag
válasz
castiel #12331 üzenetére
ITT mindent megtaláltok!
csak egy idézet:
"Overall, graphic cards or motherboards designed for v 2.0 will be able to work with the other being v 1.1 or v 1.0"ALI_G:
sztem is jó helyre jöttél, az "azonnali kérdések órája" névben nincs benne hogy csak hardveres dolgokról lehet szó, ide azoknak kell írni, akik gyors választ várnak, akár miről..
lehet az hardver, egészségügyi, autós, vagy hülye kérdés is.. -
JoolsNOS
veterán
válasz
castiel #12323 üzenetére
Tudom hogy a max tdp 69 watt ami elvileg jó nekünk de! Mint mondtad, a 5770 is elindult tápcsati nélkül de meghalt terhelés alatt. Itt is ez a helyzet 3d grafnál hibázik, 2dben minden ok.
De köszi az infókat!
Gyűjtök egy kis lelki erőt és kikapom a gépemből a chiefteket. Aztán megnézzük, hogy a táppal van-e a gond. (pedig mennyit küzdöttem a kábelekkel)
-
FehérHolló
veterán
válasz
castiel #12320 üzenetére
Szerintem meg a PCI 1.0-ás kártyákon van a PCI felőli tápvonalon túláram védelem. Így mindenképp kell külön tápcsati, ha többet fogyaszt, mint amit a PCI 1.0 elbír.
Tehát tök mindegy, hogy milyen verziójú PCI csatiba dugod, a védelem nem enged többet felvenni a PCI-ból.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
castiel #12323 üzenetére
A csati visszafelé kompatibilitása szerintem azt jelenti, hogy a 2.0-s slotban mennek az 1.0-s kártyák, nem pedig azt, hogy az 1.0-s slotban mennek a 2.0-sak. Amit te mondasz az mindkét irányba kompatibilitás lenne. Ilyenről pedig szerintem nem volt szó.
A 70 vs. 75W pedig szerintem nem éppen "bőven belefér" kategória, de elvileg valóban mennie kéne ha a linkelt fogyasztás igaz JoolsNOS kártyájára is. (Nem tudom ez az érték az adott linken szereplő gyártmányú kártyára igaz vagy valamilyen abszolút megengedett maximum a referencia kártyákra. Illetve nem tudom, hogy JoolsNOS kártyája referencia-e.)
-
castiel
aktív tag
válasz
castiel #12321 üzenetére
meg is találtam, a HD 4670 maximum 70 wattot fogyaszt terhelve, így bőven benne van még a pci-e 1.0 szabványban, szóval ahogy eddig mondtam ez nem lehet probléma, hanem a tápot kéne kicserélni és megnézni másikkal hogy azzal jól megy-e!
(ja és most mind1 hogy pcie 2.0 csatihoz tervezték vagy nem, hiszen annak visszafele kompatibilisnek kell lennie!!)
-
castiel
aktív tag
válasz
castiel #12320 üzenetére
félre értés előtt, pcie 2.0-ban próbáltam a hd5770-et és igaz hogy nagyobb terhelésre besült, de a rendszer elindult és ment!
egyébként a pci-e 1.0 és 1.1 max 75wattot tud leadni, míg a pci-e 2.0 és 2.1 150 wattot!
Könnyen kiszámolhatod hogy elég-e, egy 2magos átlag konfigban 140wattot fogyaszt a rendszer, ebből kb 50-60watt a vga terhelve, nem tudom pontosan mennyit fogyaszt, de majd mindjárt utána nézek! -
L3zl13
nagyúr
válasz
castiel #12271 üzenetére
Szerintem viszont lazán át lehet ugorni egy generációt, ha valaki nem arra hajt, hogy XYZMarkokban jó helyezéseket érjen el, hanem csak az számít, hogy az általa használt programok/játékok jól fussanak.
Azaz felső-középkategórás cuccok általában még a következő generációban is lazán beleférnek a középkategóriába.Lásd, az általad belinkelt teszt szerint a 2 éve vásárolt 3870-em még mindig 3-4x gyorsabb mint egy jelen generációs alsó kategóriás kártya. (2 generáció különbség!)
Általában mindig van 1-2 játék ami tényleg megkívánja a legcsúcsabb hardvert, hogy élvezhetően fusson, de ha nem akarsz pont azzal játszani, akkor bőven elvagy a középkategóriás hardverekkel.Az elkövetkező játékfelhozatal alapján (nincs az engem érdeklő játékok között DX11-es vagy vadiúj fejlesztésű engine-t használó) én valószínűleg kihúzom az ATI 5000-es szériát is, és rögtön 6000-re váltok majd. Bár itt már tényleg előjön az, hogy érezhetően kezd kevés lenni a HW és kénytelen vagy váltani.
Szóval embere válogatja.
-
brd
nagyúr
válasz
castiel #12274 üzenetére
Kiegészítés:
Nem fog minden futni Win7-en. De az újabb játékok, és a komolyabb felhasználói programok igen. Olyan viszont, ami saját drivert telepít, és nincsen belőle aláírt (ezt mondjuk meg lehet kerülni) 64 bites verzió, az nem fog működni. Ilyen lehet pl. egy vírusirtó, vagy printert emuláló dokumentumkészítő program.
Az XP módhoz már nem kell VT. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
castiel #12276 üzenetére
az a 667-es 750en siman megy feszko emeles nelkul de nem sztem a tuningot ha nem szukseges, mert ha valami nem stimmel, ie fagy vagy ilyesmi sosem tom meg h mitol
illetve keresgelhetek szvsz meghagyom a tuningot a fakiroknak, mint ahogy a linuxot is
amugy gagyi ramok illetve semmi matched pair miegymas, ami hozzam kerult es bent felejtodott a gepben
megyek 64bitet telepiteni ha nem ternek vissza es eros csuklas-ingert ereztek, csak kombinaljatok
koszkeezt irod:
most is cak azért van fent 32bit, mert laptopot vettem és ebben 3gb-van, így értelmetlen..
miert? a memoriacimzesen kivul mas elonye nincs is???
-
törölt tag
válasz
castiel #12274 üzenetére
eleg lenne a 4gb, de miota felraktam a kaspersky-t minden fagyizik
ez csak sejtes hogy ez miatt van, de azota kifagy a firefox, neha a dead space minden elozmeny nelkul kilep
plusz 1GB-T bele tudnek vakarni most is de buknam a dual channelt. 4gb-t is de akkor a 800MHz-t is buknam mert itthon csak 667-esem van a 4. giganak. raadasul azt mar nem is latna.
viszont.
nezem a telepitot es van rajta 64bites telepitesi mod is.
ez csak azert mert mokolt, vagy a 64bites win7 telepitheto 32 bites modban is? es ha igen ebben az esetben eleg egy COA sticker?procim nem tamogatja a VT-t (Q8200) de ez megoldhato
-
Termi16
őstag
válasz
castiel #12252 üzenetére
Nem követed nyomon a prohardver születésnapi nyereményjátákát?
Az összes feltett kérdésre jól válaszolók között sok-sok nyereményt fognak kisorsolni.
A feltett kérdés pedig pont az egyik nyereményjátékos kérdés. A szabályzatban is ottvan, hogy ilyet nem szabad, aki pedig beírja a megoldást, az vmi büntit kap, asszem.pitepeti71: Sajnos nem ismerem az általad említett progikat, de az elmondható, hogy elég jó a 64bit-es win7 kompatibilitása, nagyon nagy részben működnek vele a progik. Egy próbát szerintem mindenképp megér.
-
lancellott
tag
válasz
castiel #12235 üzenetére
Meg is van az okom rá. volt 2 db 9600GT-m SLI-ben a gépben.... le akartam cserélni. beszámítással lett volna egy 285GTX-em. Sajnos a hozott karin szar volt a ventilátor. Így biznisz vissza. de a 2 karim már nem volt meg a srácnak. Kifizette az árát. Nem szándékoztam sokat költeni ideiglenesen egy kártyára amig szerzek egy hasonló kalibert úgyhogy bementem az első boltba és egy 9600Gt kötrüli kártyát kértem. Adtak egy ehd4670-est 20000 Ft-ért...
Az még haggyán hogy köze nincs a 9600Gt-hez... de 2 napig szívtam illesztőprogramokkal.
Új játékkokkal nincs gond vele, de COD Uo-zok már egy ideje, és visszafele nem igazán figyelnek ATinál az illesztőkre. konkrétan lagolok mint állat. Vagy 5 generációval régebbi drivert kellett leszednem mert az újabb illesztőnél az UO indítása után egyből Bufferoverrun hibával kiállt... Most úgyahogy megy a játék, de ha már 3 ember jön velem szembe úgy algolok, hogy nem látom merre vannak. Még mielőtt a config kerülne szóba.. ASUS Striker II NSE. E8400, 2x2G Crosair 1600MHZ, stb. És az összes illesztőt újratettem többször is. 9+ 2 oprendszer vana gépemen. XP. és win7. Mindegyiknél gond van.. Cod 4 fut hibátlanul...
Szóval ezért xar az ATI. 2 klántársamnak is atija van. Nem rajzol az ellenfélnek fejet. Stb . bizonyos mapokon lagolnak.... És ők is próbáltak hárommililió másik illesztőt. -
lancellott
tag
válasz
castiel #12195 üzenetére
persze hogy jobb választás egy ati kártyánál....
És peryze hogy egy olyan linket adtál meg tesztösszehasonlításhoz amin at említett GTX 285 rajta sincsen.... Ne vegyetek 4-es szériát mert még nincs kiforrva és még korai. Én szóltam. Majd 2 hónap múlva nézegessétek ezt a hozzászólást ha kijön az új széria ezek meg fost sem fognak érni. Mint ahogy az összes új szériánál így szokott lenni. -
castiel
aktív tag
válasz
castiel #12195 üzenetére
persze aki ATI párti, azt nem ezt fogja mondani..
nekem már volt ati is meg nv is jó sok és különbözőek, mindegyiknek meg van az előnye és hátránya, nekem az utóbbi időkben az ati jött be, de ezzel a 400-as középkategóriás szériával az nv igencsak meglepett, jó lett, bár felső kategóriában még mindig az ati éri meg jobban a fogyasztás és melegedés miatt, de nekem olyanra soha nem lesz pénzem..erik1994:
figyelj, nincs olyan hogy jó-e vagy nem, aki ezt mondja az hülye..
olyan van hogy egy 2ghz-es pentium 4-hez hülyeség 5970-et venni mert az tényleg visszafogná, de egy q8300-as nem fogja így visszafogni, egy gtx460 bőven belefér még.
Esetleg húzol rajta pár száz mhz-et, azt már jó is! De még ez sem kell, szemmel nem fogod észrevenni a különbséget, esetleg ha 3dmark-ban megméred, akkor biztos hogy valamivel több pontot kapsz, de ez játékban nem vehető észre.. -
Kvazár
őstag
válasz
castiel #12098 üzenetére
Erről mi a véleményed: SAMSUNG SH-S223L Eddig is le akartam cserélni egy satas-ra, de most z lehet meggyorsítja a dolgokat, és ugye ez LightScribe-os, amit mindig is ki szerettem volna próbálni.
Akos2110: attól függ mivel játszol, egy GTA 4-hez már kevés, de egy CS Source-hoz sok.
-
-
-
L3zl13
nagyúr
válasz
castiel #11484 üzenetére
Úgy látszik veled rendre parttalan vitákba keveredek...
1. Szerintem elég nyilvánvaló volt abból, hogy plusz eszközzel akarta rácsatlakoztatni a WiFire. Ha lett volna benne WiFi, akkor erre nyilván nem lett volna szükség.
2. Bár amiket linkeltem nem mind mai modell, de bármelyik nagyobb gyártó profi AP-it megnézheted, a legújabbakat is. Az AP-kban nincs router. Ha lenne, akkor WiFI routernek hívnák. Pontosan úgy ahogy a te általad belinkelt "AP" dobozán is szerepel. Legalább nézd meg mivel akarod alátámasztani az érveidet...
Különben is számomra valahogy mérvadóbb egy Cisco vagy akár egy Netgear hálózati eszközökkel kapcsolatban mint egy TechnicLAN, amiről még ember nem hallott.
3. "A wifi-nek az a lényege hogy sokan nagy területről tudjanak hozzákapcsolódni az internethez" Ez is lehet szempont, de nem ez a lényege. A lényeg, a vezetéknélküliség és az ebből következő mobilitás. Egy nagy méretű céges hálózatban ez rend szerint nem elsődleges szempont, mert mint írtam nincs szükség arra, hogy az akár több hektáros teljes terület le legyen fedve, sokszor csak bizonyos meghatározott kisebb területeken van szükség vezetéknélküli elérésre, így aztán a megnövelt hatótávhoz vagy a kapcsolatok számához fikarcnyi köze nincs.
A gond az, hogy nem akarsz túllépni a Home/SOHO hálózatokon, ahol rend szerint 1-2 Wifi eszköz lefedi a területet. Ilyen helyeken valóban leváltották az olcsó WiFi Routerek az AP-ket, de ez nem jelenti azt, hogy a hagyományos AP-k (router funkciók nélkül) megszüntek létezni. -
picur10
aktív tag
válasz
castiel #11485 üzenetére
Ok, szuper.
Ígérem utolsó kérdés, aztán hétvégén nekiesek megtanulni a terminus technicus-okatA már meglévő nem AP-s routeremmel nem tudjuk megoldani? Van benne WDS wireless bridge a leírás szerint az elégséges lehet? Csak mert bridge-et emlegettetek.
Egy sörre mindenesetre a vendégeim vagytok
-
picur10
aktív tag
válasz
castiel #11481 üzenetére
Nem nincs. De ahogy olvasom a fentieket, akkor valamit félreértettem. Az AP LAN csatijára akartam kötni a rögzítőt, de ezek szerint oda kellene a netet?
wifis router ---- / fal / --- AP -(lan lábel)- rögzítő
nos ezt szeretném
jelenleg a wifis router + a rögzítő van meg . -
L3zl13
nagyúr
válasz
castiel #11479 üzenetére
1. Azt mondta egy DVR-t akar rákötni. Azt kérdezte, egy AP segítségével rá lehet-e úgy kapcsolni egy vezetékes eszközt a WiFi hálózatra. Ne most ezen hogy segít ha megnöveli a hatótávot? Ha nincs WiFi a DVR-ben? (Legalábbis nekem az jött le, hogy ez a helyzet.) Erre való az AP Bridge módja. Amely módot mellesleg sok WiFi router nem támogat.
2. Te azt állítottad "A ma kapható acces pointok, egyben már routerek is". Erre mondtam hogy nem igaz. Hiába mutatsz 1db olyat, ami egyben router is, vagy akár 10-et, attól még nem lesz mind az, mint ahogy állítottad.
3. "egy szóval nem mondtam hogy arra nem jó úr isten!!!!!!!!!!!!"
Nem mondtad, hogy erre nem jó. De azt mondtad az AP arra való, hogy megnöveld egy WiFi router hatótávját. Nos nem erre való. Elsődleges szerepe az amit írtam, hogy egy vezetékes hálózathoz (amiben vagy van WiFi router, vagy nincs) WiFi elérést biztosítson. Innen a neve is. A bridge és a repeater már extra funkciók. Régebben ezek különálló eszközök voltak, amelyek csak ennyit tudtak. Az sem kizárt, hogy még ma is kapható olyan AP ami nem tudja valamelyiket. -
L3zl13
nagyúr
válasz
castiel #11476 üzenetére
Cisco Aironet 1200 Se tűzfal, se routolási funkciók. Titkosítás meg jóhogy benne van mert az a WiFi protokollhoz tartozik, nem pedig a routoláshoz.
Netgear AP-k Ugyanaz.
"szóval megnöveld a hatótávát.."
Nem, ahhoz hogy megnöveljem a WIFi routerem hatótávját, az kellene, hogy egyátalán legyen hatótávja. Van olyan hálózat, amiben nincs is WiFi router, csak vezetékes, plusz AP-k ott ahol WiFi elérésre van szükség. Pl egy tárgyaló/konferencia helyiségben, vagy egy nagyobb, több épületes hálózat esetén valamelyik épületben. -
L3zl13
nagyúr
válasz
castiel #11473 üzenetére
"A ma kapható acces pointok, egyben már routerek is"
Ez így hülyeség.
Az olcsó WiFi routereket szokták manapság használni AP helyett, ezért kifejezetten AP-k már csak a drágább/profibb kategóriában kaphatóak, de azért még léteznek.Az AP pedig nem arra való, hogy megnöveld a routered hatótávját. Erre csaka repeater mode szolgál.
Arra való, hogy egy komolyabb vezetékes hálózatban, ami sokkal komolyabb routerrel kapcsolódik az internethez mint a kis gagyi wifi routerek, és esetleg több épületre is kiterjed, egyes helyeken wifi elérést biztosítson. -
-
-
válasz
castiel #11234 üzenetére
Nem én írtam az avivo-t, lásd(#11228), bennem egy kérdőjel volt ezzel kapcsolatban.
Ez tök furi. A www.sonycreativesoftware.com-on 1találatot nem kaptam a cuda-ra. A Vegas Pro tech.spec. listáján, és a sysreq. listában se taliztam vele, akárcsak a moiestudio esetében.
Persze ettől még lehet, de az ilyesmit kiszokták domborítani, és nem elkussolni. -
törölt tag
válasz
castiel #11238 üzenetére
ebből a képből nekem az jön le, h atival jobban járok. 640sp-s elveri a 128 csudásat. no de nem offolom tele a topikot, a lényeg, h a stream-el már el tudok indulni. thx
-
törölt tag
válasz
castiel #11230 üzenetére
anyagi okokból quadro meg firegl(vagy firepro) nem jöhet szóba.
de az eredeti kérdésem az volt, hogy melyik topik foglalkozik ezzel a témával, mert annyira sötét vagyok a témához, h még rákeresni se tudtam.
-
GrandeP
addikt
válasz
castiel #11196 üzenetére
Tudom h nincs nyílt firmware, az ha lenne se lenne jó, mert sajátot előre beállítottat használ a t-home... googléztam én is, azután jöttem ide.
Ezért kértem h hátha van valakinek lementve, vagy megtenné h lementi...
T-home, meg nem igazán tud segíteni...
Elöször nem akarták kiadni..
Utána a 1722 már kiadta volna, de router-admin- nfo oldaláról kellett volna megadni egy számot, amit , mivel h nem tudok belépni, nem tudok megadni, így ők sem tudtak segíteni...
Így maradt az eszköz hiba meg a 72 órán belül ránézünk.... de lehet h mindjárt meg mikrózom, és mondom h villám volt a környéken....cseréljék ki...
-
szimcsi
senior tag
válasz
castiel #11182 üzenetére
Nem olyankor nem is használom a TC-t. Amugy észrevettem, hogyha csak rövid ideig használom, tehát csak gyorsan felmásolok rá vmit, akkor utána, semmi gond, biztonságosan eltávolítható, de ha hosszabb ideig bekapcsolva van, vagy többet másolok, olyankor van, hogy utána, nem engedi istennek se.
Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest