Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
.
[ Szerkesztve ]
-
Robi95
csendes tag
Sziasztok!
Olyan bajom lenne hogy elvittem a routerunkat és most vissza hoztam és nincs internetem csak ha közvetlenül a modemből jön az internet mi lehet a baja? -
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #29495 üzenetére
Köszönet!
-
Realradical
őstag
- nehezebb a hibaelemzés, a gyökere a problémáknak sokszor a részletekben lakik
- gyengébb teljesítmény
- a diszkrendszerrel számos problémánk volt, a megosztottság miatt
- csomó képzés + management tool szükséges egy ilyen környezethez ami másképp nem kéne
- ha elkezdődik a virtuális vész akkor management mindenre rá akarja húzni, közte a geoclusterekre és társairaGugli a barátod btw.
-
AthlonXP
őstag
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Egy ilyen témakörbe, hogy "virtuális rendszerek kockázatelemzése" miket írnátok?
Egyrészt ugye mentett adatok elvesztésének kockázata (ha sérül a HDD, minden virtuális gép adatai elvesznek)... mi van még? Milyen kockázatokat rejthet egy virtuális gép?
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Ismerősnek telepítettem fel 1 játékot, Landwirtsh vagy mi a fene ( szántani kell benne ) ( nem nevetni ) : D na szóval install megvolt az jön indulásnál hogy
Error: could not init 3d system
Shader Model 2.0 is required
majd kiírja hogy rakjam fel a legutolsó vid kártya drivert. Namost ez egy integrált videókártya nem mostani darab, de sehogysem tudom működésre bírni a játékot, illetve van még 1-2 játék ami ezt a hibát dobja be. Főleg ami ilyen szimulátoros. szerintetek mi lehet a problema forrása?
[ Szerkesztve ]
-
Lori82
senior tag
Köszi
-
Lori82
senior tag
Sziasztok!Kerestem,de nem találtam meg a megfelelő topikot,ezért bátor leszek és itt keresek választ a kérdésemre
A cooler master 430 ház ventilátor ledjei kikapcsolt állapotban világítanak?Lehet,hogy böszmeséget kérdeztem,de kikapcsolt állapotban az egerem görgője világít,kivéve ha kikapcsolom a tápot.
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #29480 üzenetére
Oké, köszi, délután tudom kipróbálni
-
Realradical
őstag
Nálam így néz ki, ez alapján vadászd össze a tiéden
Ha több gépen szeretnéd beállítani akkor tudsz definiálni több bejövő portot amin máshová dobja be a router a kérést. Pl.: vodar.servegame.com:1111 az a routerben az 1111 incoming portot jelöli és azt küldöd tovább egy belső IP-re és a 3389-es portra.[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #29476 üzenetére
Ja vagy csak simán meg kell nyitni a helyi IP-men a 3389-es portot? És ha a többi helyi IP-n is nyitva van?
-
qfm
őstag
Sziasztok,
mivel nem találtam meg, az idevágó témát a fórumba, itt is felteszem a kérdést, hátha itt bukkanok rá a legjobb megoldásra:
Anaglif-ben jártas emberektől kérdezem:
Milyen programot használtok:
- HD 3D anyag lejátszásához?
- normál filmből anaglif-es film előállítására (akár valós időben, akár előre kódolva) ?
- fotó anaglif-é alakításához?A cél, a minél jobb minőség elérése, de nincs pénzem colorcode és hasonló drága dolgokra.
Azt már megtaláltam hogy a játékok iZ3D-vel jók lesznek, a többire még nem találtam egyértelmű választ, így tapasztalatokat várok, aki használ ilyesmiket.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #29476 üzenetére
Az IP problémát már megoldottam, most azt keresem, hogy hol tudom hozzárendelni a helyi IP-hez a 3389-es portot.... D-Link DIR-100 routerem van.
[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
Port forwarding-al be kell dobni a gép lokális IP címére a 3389-es portot a routeren.
Ha nem statikus az ip címed akkor ajánlom ezt a szolgáltatást: NOIP Ezzel el tudod érni, hogy kapj egy aliast mint vodar.servegame.com ami mindig az éppen aktuális IP címedre mutat.[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
Lokálisan be fognak tudni logolni ha tudják a user jelszavát és akkor átveszik a session-öd. Ha nem tudják akkor nyilván nem.
Ha mégis tudják a jelszót akkor kreálj egy másik rendszergazda jogú usert és azt használd amíg belogolsz. Amíg bent vagy ki tudod tiltani a másik már meglévő usert.Igen csak a bejelntkező képernyőt fogják látni.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #29472 üzenetére
Csak 1 felhasználó van rajta, az enyém, szóval nem kell letiltanom a többit.
Szóval, ha távolról felcsatlakozok a gépemre, akkor távolról be tudok jelentkezni, majd bejelentkezés után már csak a távoli gépről lesz használható az otthoni gépem és az otthoniak csak a bejelentkezési képernyőt fogják látni?
-
Realradical
őstag
Akkor az mstsc valóban ami kell neked. Alapból bejelentkezni be fognak tudni, de ha kitiltod a felhasználójukat arra az időre amíg be vagy jelentkezve akkor azt se fognak tudni. (logon és logoff scriptként automatizálhatod a kitiltást/visszaengedést)
szerk: igen az mstsc-nek elég ha be van kapcsolva a gép és a bejelentkező képen áll a Windowsod
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #29469 üzenetére
Nem.
Egy másik városból be akarom kapcsolni az otthoni gépem Wake-On-Lan segítségével, ezt már megoldottam.
Ezután fel akarok csatlakozni a gépemre, de nem akarom, hogy az otthoniak lássák, hogy mit csinálok rajta, illetve ők maguk ne is tudják használni a bekapcsolt gépet.
De ugye az otthoni gépem jelszóval védett, szóval a kérdés, hogy ez az mstsc akkor is aktív, amikor még nem jelentkeztem be? Szóval be tudok vele jelentkezni távolról? A jelszó azért kell a gépre, hogy az otthoniak ne tudják használni a gépemet, amíg nem vagyok otthon.
[ Szerkesztve ]
-
netmesterke
aktív tag
válasz
nyunyu #29463 üzenetére
Találtam egy Asus lapot:
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5PEVM/#CPUSHa veszek egy ilyen lapot pár ezer ft-ért és mellé egy E 1200/1400/1500-as procit, akkor 10-12k-ból mondjuk kijön a kétmagosítás. Nem kell másik ramot, vidkarit cserélni pl.
Tudom a régieket fejleszteni nem jó befeketetés, de evvan[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
Persze, hogy működik LAN-on kívül is.
Bárki nem használhatja, kell egy felhasználó amivel belépsz a távoli gépre.Összefoglalom amit eddig felfogtam abból mi az igényed:
Távolról belépsz valaki gépére, felhasználó/jelszó nélkül, aki nem tud róla, elsötétíted a monitort, ő nem tud beavatkozni, te pedig tudsz dolgozni a gépén.
Ilyen alap programot nem fogsz találni azt garantálom.
Esetleg, ha tényleg lépéseket szeretnél tenni az eddigi szabad életed elvesztése felé és ilyesmikkel akarsz játszani akkor ajánlom figyelmedbe a BackTrack 4 linuxot amit penetration testinghez állítottak össze.@ Nyunyu: persze lehet ilyet is, csak szerintem nem ez az igény
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz
Realradical #29465 üzenetére
Esetleg engedelyezi a tobbfelhasznalos modot Win7 alatt (ami elvileg csak a server Windowsokban (2000Server/2003/2008) alapertelmezett, gyakorlatilag meg asztaliakra is felhekkelheto), aztan amig a masik gyanutlanul hasznalja a gepet, addig o mstscvel belepve egy masik desktopot kap, aminek a kepe nem latszik a konzol sessionbol.
Mondjuk a feladatkezelo felhasznalok fulen latszik, hogy nem csak 1 ember van bejelentkezve a gepre...
Mstsc-vel úgyis tudok kapcsolódni a géphez, hogy még nem jelentkeztem be a gazda gépen?
Miert ne lehetne?
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
Sziasztok , a kérdésem a következő lenne: Melyik levelező épül be az alapértelmezett közé, Eddig Outlook , Thunderbird és Windows Live Mail volt ott a listában. A következő levelezőt szeretné használni Sylpheed de nem tudom hogy háttérbe ellenőrzi-e a levelet , vagy csak programindításnál fontos mert szeretném mindig időben megnézni a leveleimet
Előre is köszönöm
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #29465 üzenetére
Ja de ez neten keresztül is működik, nem csak LAN-on? Nekem neten keresztül kéne. És nem kell valami megerősítés gazda gépen, ha csatlakozni akarok hozzá? Mert akkor így bárki csatlakozhat a gépemre, vagy mi?
Ja és nekem alapból jelszóval védett a gépem. Mstsc-vel úgyis tudok kapcsolódni a géphez, hogy még nem jelentkeztem be a gazda gépen?
[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
Sima Win távoli asztali kapcsolat. Start menü -> futtatás-->mstsc vagy mstsc /admin és kapsz is egy promptot ahol csatlakozhatsz a másik géphez.
Az elérendő gépen Control panel- System- Remote settings alatt az elérendő gépen be kell állítani, hogy engedje a csatlakozást ha nem megy. (+a tűzfalon is engedni kell a 3389-es portot)
szerk: Simán belépsz akkor kivágja a logon screenre. Vagy neked az kell ,hogy vissza se tudjon jelentkezni?
Annó írtam poénból remote monitor kikapcsoló progit, de az csak standby-ba tette a monitort, ha hozzányúltak visszajött a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #29460 üzenetére
Ja a Win távoli asztali kapcsolata... de azzal hogy tudom megcsinálni, amit írtam?
-
nyunyu
félisten
válasz
netmesterke #29434 üzenetére
Létezik olyan alaplap ami 775-ös, DDR 1 ramot és AGP-s vidkarit kezel, valamint a procik közül a dual core procit kezeli?
Nem jellemzo.
DDR1+AGP tamogatas mar 5-6 eve nincs az Intel chipsetekben, ketmagos procihoz viszont ujabb chipset kell.
Hacsak az Asrock nem lapatolt ossze valami sufnituning lapot, ami mindenfele trukkozessel, de kezeli ezeket az elavult cuccokat.
Szvsz nem erdemes penzt kolteni egy ilyen oreg gepre, plane P4 procival, olcsobban kapsz egy integralt VGAs modern lapot+bele 2/3/4 magos Amd procit, aztan jovoben tudod boviteni nagyobb VGAval, procival, rammal, meg nem zabal annyit, mint a kazan Prescott/Presler...
Amugy a 785G integralt VGAja kb. egy Gef6600GT teljesitmenyet hozza, kisebb jatekokhoz boven eleg.
Starcraft 2 fullHD-ben mar kepregeny volt rajta, hiaba jart 500 helyett 900-on a GPUm.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Van olyan hangkártya pci csatin ami ki tudja coax-al szolgálni szerintetek és nem horror árban adják?
Hasznalt Audigy 4.
Digitalis kimenete mondjuk minijack, de egy minijack-2xRCA kabel egyik veget az erositobe dugva siman mukodik a digitalis atvitel.
Asszem a piros vege volt az erositobe dugva.
-
Vodar
senior tag
válasz
Realradical #29460 üzenetére
Az mi?
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
netmesterke #29458 üzenetére
Szivesen.
Egy "ficsörˇ" alapján nem lehet ilyet gondolni, az a "vérpistikéknek" van ráírva a dobozra.
A programozók meg úgyis tudják mire írnak szoftot... -
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A következőt szeretném megoldani:
A TeamViewerrel meg lehet azt csinálni, hogyha távolról rácsatlakozok a gazda gépre, akkor távolról kikapcsolhassam a gazda gép monitorját (illetve elsötétítse a képernyőt). Na de az a problémám, hogyha nyomok egy ctrl+alt+del-t a gazdagépen, akkor bekapcsolódik a monitor.
A cél az lenne, hogy aki fizikálisan a gazdagép előtt ül, az ne tudja használni a gépet és ne lássa az azon végzett tevékenységeket. Tudtok erre valami megoldást?
Windows 7 van a gazdagépen.
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
netmesterke #29455 üzenetére
Az első, a 6800GT a jobb (gyorsabb helyesebben).
Memória: 256MB 256bit DDR3 vs. 256MB 128bit DDR2
GPU teljesítmény hasonló lehet, de ebben nem vagyok 100% biztos (x1600-am nem volt, de 6800 igen, az nagyon bírta a szűrőket ott is, ahol már a 128bites kártya elhullott).[ Szerkesztve ]
-
netmesterke
aktív tag
válasz
AthlonXP #29454 üzenetére
Azt tudom, nekem is 775-ösöm van. Asus ban találtam egy lapot ami jónak tűnik, P5PE - VM a típusa.
Egy kérdés, segítsen aki tud pls:
Melyik a jobb vidkari, és mennyi a difi?:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1234&dl=1#spvagy ez:
http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-rx16p256de-rh/Köszönöm!
-
AthlonXP
őstag
válasz
netmesterke #29434 üzenetére
Szerintem olyan LGA 775-ös alaplap ami a DDR1-et és AGP-t kezel nem van. Az az LGA 478-as alaplapokkal megszűnt, ha jól tudom, de úgy is ír majd más is, ha ellenvéleménye van.
Viszont a DualCore-t azt kezelik a 775-ös lapok. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Számítástechnikai szemetet, mint veszélyes hulladékot hol lehet leadni gyűjtőbe? Egy 100 éves crt moncsiról lenne szó, ami elviekben még működik, de gyakorlatilag használhatatlan...
üdv, föccer
-
-
Воланд
titán
válasz
Kezdő vagyok #29447 üzenetére
Te sehogy nem tudod.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
A ph-n hogyan is tudom megnézni,az összes felhasználót?
Kilistázni az összes nick nevet?
Keresek valakit,azért kellene. -
netmesterke
aktív tag
válasz
agemate #29439 üzenetére
Persze, simán! Felmész a szoftverbázis.hu-ra, ott van egy Eraseus nevű partition manager, ingyenes a cucc, szépen megcsinálja!
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/easeus-partition-manager-home-edition-v3-5-WC14.html
A rendszer partíciót elviekben nem jó piszkálni, de valszeg semmi baja nem lesz
üdv! -
Entryy
aktív tag
Lehet, hogy jól jönne egy "Azonnali válaszok órája topik"
Sorry
-
dragonfx
veterán
mit tegyek ha az abev program keretprogival nem fogadja el a 1053as.jar fájl.t hiűba teszem a bev vagy a bev1 könyvtárba??
adobevallás a gépen története.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Össze van kötve hálózatban két gép. Win 7 van mindkettőn és olyat szeretnék csinálni, hogy az én gépemről át tudjak nyúlkálni a másikba felhasználást illetően. Programok letiltása, elindítása, üzenet kiírása képernyőre stb.
Köszi. -
bozont
veterán
Sziasztok
Nem találtam sd kártyákkal foglalkozó topikot, így hát idejöttem. A kérdésem, hogy egy micro SDHC kártya mennyire bírná a torrentezést? Nem nagyüzemben, csak jó lenne ha éjszaka a telefonon tudnám tölteni azt a néhány dolgot ami kell, mert a számítógép hangos, nappal meg más is használja a netet. De úgy tudom hogy az ilyen flash alapú tárolók annyira nem szeretik az ilyet, viszont nincs tapasztalatom ilyen téren. -
Entryy
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
CANON HF M306 os sdhc ra rögzíző kamerával kapcsolatosan.
Holnap ballagás és nem kaptam hozzá memóriakártyát, nekem pedig csak CL 6os van itthon.
Próbálgatom a beállításait és utána emészthető formátumba konvertálni a próba filmeket, de valamennyi nagyon szörnyű.Hihetetlen nagy segítség lenne ha valaki elmondaná, a kamerát milyen beállításokkal használjam és esetleg még azt, hogy (OFF)mivel(/OFF) és milyen beállítású formátumba alakítsam majd át a készített .mts fájlokat.
Tehát Canon HF M306, A-data 4gb cl6, ThinkVD MTS Converter amikkel szenvedek jelenleg és holnap reggel 9ig van időm.
Előre is köszönöm!!!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Synthwave #29435 üzenetére
Ártani nem ártanak egymásnak. Az elektromos hálózat kímélése érdekében én egyesével indítanám őket (bekapcsolási áramlökések miatt). Amit Te ilyenkor látsz (beremegés), azt az éppen induló monitor lemágnesező tekercse okozza a már képet adó monitoron. Semmi problémát nem okoz, az erős mágneses tér okozza.
szerk: Látom, lassú voltam....Lompos úr megelőzött...
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Üdv! A rendszer HDD-m két partícióra van szedve, de a második partícióra nincs szükségem, csak a helyre. Lehet valahogy egyesíteni a két partíciót? Az egyiken rendszer van.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Synthwave #29435 üzenetére
Nem jelent/okoz semmi problémát. Biztos!
A megvillanást az okozza, hogy minden katódsugárcsöves (CRT) színes monitor vagy TV indításkor elvégez egy rövid demágnesezési műveletet, ami egy nagyáramú tekerccsel történik, ami a képernyő körül van szerelve. Ez kifelé is "sugároz" mágneses teret arra a rövid időre. Ezt észleli a másik monitor.
-
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan alaplap ami 775-ös, DDR 1 ramot és AGP-s vidkarit kezel, valamint a procik közül a dual core procit kezeli?
Köszönöm! -
törölt tag
Helló!
Adott két gép, egyikben egy 2 GB-os és egy 512 MB-os memóriamodul, a másik gépen csak egy 512 MB-os, ha jól tudom mind DDR2-es.
Szeretném, hogy a nagy gépből áttenni a kicsibe az 512 MB-os modult.
Ez csak annyi, hogy kiveszem egyikből és a másikba beteszem, vagy kell valamit átállítani, BIOS-ba belenyúlni esetleg?Ilyet még nem csináltam.
-
Lori82
senior tag
Sziasztok már többen mondták,hogy a sandy bridge-s gigabyte alaplapok ár/érték aránya szar én márkahűség vagy nem tom mi miatt mégis giga lapot szeretnék,csak nem tudom,hogy melyiket.Nem lesz tuning ezért kizárolag H-s lapok érdekelnek egy core i5 2500-hoz.Nem vagyok szakértő,nem tudom pl. hogy mi a különbség a h61 és h67 alaplapok között.Van esetleg teljesítménybeli különbség vagy csak felszereltségbeli van?
Mondjatok vagy inkább linkeljetek nekem légyszi ha tudtok jó 1155-s gigás lapokat.2 kikötésem van csak:legyen rajta usb 3 és lehetöleg 30 k alatt legyen!Előre is köszönöm -
Lenne egy (meglehet gyökér) kérdésem.
Mennyire árt/nem árt a CRT-monitoroknak, ha tartósan, közvetlenül egymás mellett üzemelnek az asztalon? Ill. bekapcsolásnál, amikor hangosan "felbuggyannak", nem károsítják egymást pluszba (úgy szoktam, hogy egyszerre kapcsolom be őket, mert már megfigyeltem, hogy ha külön teszem, akkor a már bekapcsolt monitoron beremeg a kép a másik indításakor)?
Előre is köszi.
-
xKacsax
aktív tag
Hello! Elnézést hogy ide teszem fel a kérdést, de gyors válasz kéne rá és hátha van itt is valaki aki tudja a megoldást rá. Tehát van 362 db fotóm és hogy hogyan tudnám egyszerű felírat vízjellel ellátni az összes képet. pl: Gimp-el...(ui: csak egyszerű szöveget akarok rakni vízjelnek a kép jobb alsó sarkára.) Remélem valaki tud tanácsot adni. Előre is Köszönöm a választ
-
jozsi0104
tag
válasz
Realradical #29427 üzenetére
Köszi szépen a válaszod!
-
-
jozsi0104
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy mikor kikapcsolom a számítógépet akkor
Megjelenik egy olyan üzenet hogy a frissitéseket leakarom e tölteni előtte mielőt kikapcsol a számitógép!
Mit kell beálítani hogy ne jelenjen meg ez az üzenet?
Előre is köszönöm! -
molnarpeter
nagyúr
mp
-
Moneo
tag
Sziasztok Guruk!
A következő kérdésem lenne:
Van egy "régi" thomson erősítőm, amin elszált az opticai bemenet.
Van olyan hangkártya pci csatin ami ki tudja coax-al szolgálni szerintetek és nem horror árban adják?
( googliztam de 50.000 HUFos kártyát találtam csak)
Köszi -
Balu4
csendes tag
Sziasztok!
Tudna mondani valaki erre valamit?
- 8GB usb kulcs CDFS formátumban,
hogyan lehetne törölni, más formátumra formázni (paricionáló programok nem látják, vagy ha igen a cdfs miatt nem törölhető; format /FS:.. nem jó, usb-s formázó programok nem usb-s eszköznek látják, odd-t lát a rendszer)?
Köszi a segítséget előre is![ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hali
Van valami visszaállító program?eltüntek a fényképeim valamikor a gépről. -
Воланд
titán
válasz
Realradical #29410 üzenetére
És a te embered pedig tildy, többek között.
-
kmisi99
addikt
Felraktam egy windows virtual pc-t és rá egy XP-t de nem tudok drivereket rakni rá. Lehet valami megoldás rá? Egy csomó hibaüzeneted ad ki!
-
Realradical
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #29412 üzenetére
Szerintem Racecam az embered.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok.
Engem az érdekelne, hogy Logout-on lehet-e ugyanaz a cikk kétszer címlapos? Például ha nagyobb volumenű frissítés kerül bele. És ha igen, akkor hogy?
Előre is köszönöm.
Nem találtam alkalmasabb topicot a kérdésnek, személyesen pedig nem akartam zaklatni senkit.
-
Realradical
őstag
válasz
GreenAtis #29409 üzenetére
Valami kompatibilitási hiba lehet valami járulékos programmal amit telepített a driver magával. (Esetleg nézd meg nem indul-e a géppel együtt valami ilyesmi, lehet elég ha azt kilövöd -msconfig alatt meg tudod nézni-) Milyen Windowson megy? Ha 7 vagy Vista próbáld meg a jobb klikk a progin majd troubleshoot compatibility és hátha megtalálja a megfelelő beállítást.
-
Realradical
őstag
Van esetleg itt valaki aki Angliában él/dolgozik? Az érdekelne, hogy nagyátlagban hány %-a jön be a beígért bruttó fizunak illetve mekkora rezsik vannak egy lakásra a bérleti díjon felül.
Egy virtuális sörrel tudom honorálni a segítséget!
-
GreenAtis
tag
Üdv.
Adott egy frissen feltelepített új számítógép. A géphez van kötve egy webcamera, melynek nem tudtam a típusát, de Logitech oldalról leszedtem egy driver telepítő cuccot, ami felismerte hogy C250-es. Fel is ment szépen minden hibátlanul. A gond az hogy hogyha a start menüben ki akarom kapcsolni a gépet akkor feljön a webcamera képe egy keret nélküli kis ablakban, és a gép nem kapcsol ki. Ha a power gombot nyomogatom akkor ha megnyomom feljön ugyancsak ugyanígy a webcamera képe, ha megnyomom megint akkor eltűnik. Ha a start menüben az újraindítást választom akkor meg rendesen újraindul a gép. A gépre semmilyen codec csomag meg semmi ilyesmi nincs telepítve. A kamera egyébként néha csak feketeséget lát, néha meg megy rendesen. A kamera ott van már régebb óta, és eddig a régi gépen amíg az el nem halálozott működött rendesen. Mi lehet ennek az oka? Hogy lehetne kiküszöbölni a hibát?
-
jozsi84
tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy gépet:
alaplap: gigabyte P67A-UD3-B3
Proc: Intel core i5 2500 socet 1155
ram: Kingston DDR3 HyperX 2x2GB KHX1600C9D3X2K2/4GX
HDD: WD 1TB
Graf: Gigabyte HD 6950 2GB
Táp: Corsair TX650Wolyan gondom van, hogy mindig újraindul a gép! Bekapcsolom és 1-2 másodperc után újraindul...
mi lehet a gond?
memóriákat próbáltam egyesével is de ugyan az....Segítsetek légyszi!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz
kaposi1 #29404 üzenetére
Itt nézz körbe, lehet, routerrel kombináltat vennék.
Ezzel akkor sem jársz rosszul ha véletlenül a routered a hibás, és nem kellett volna modemet cserélni.
A link csak a felsorolás miatt került be, nem reklámból, meg nem azért mert ott a legolcsóbb, csak tájékozódásilag. -
AthlonXP
őstag
válasz
kaposi1 #29404 üzenetére
Hát sajna ebben én sem nagyon tudok segíteni, mert én sem tudom melyik lenne a jó, de hátha valaki majd igen. Régebben volt itt a PH-n modem teszt abban olvastam néhány dolgot..
Amúgy ha beírod a fórum keresőbe a modem szót, akkor ezek jönnek ki, talán itt az egyikben tudnak segíteni..
[link] -
AthlonXP
őstag
válasz
Újoncka #29397 üzenetére
Egy év után jár le a kulcs az Avastnál. Ha lejárt, akkor megnyitod a karbantartás menüt az Avastnál, majd kiválasztod a regisztrálást. Ott lesz olyan opció, hogy Avast reg és arra menve a feljövő ablakban lesz a "Reregister" opcio. Ott megadod az emíl címed, meg egy nevet ( ami lehet bármi ), majd ok. Ezután már ki fogja írni, hogy újabb egy évvel meg van hosszabbítva a reg. Semmilyen reg kulcsot nem fogsz kapni emílben, ne is várjál arra.
Még értesítőt sem a meghosszabbításról. Gondolom a cím azért kell neki, hogy ellenőrizze, tényleg a regelt felhasználók közt vagy-e.(#29402) kaposi1: Ez a DSL360r tényleg nem jó már olyan gyors netre, Nekem az 5 megás nethez már az ADSL2+ adták, szóval neked is érdemesebb volna cserélni.
Amúgy, ha megnézed a modemes topikot, akkor tudnak ajánlani más típust is, de a lényeg, hogy az a modem felejtős..[ Szerkesztve ]
-
kaposi1
tag
Sziasztok!
Mostanában elég sűrűn szakadozik a netem.
A szolgáltató azt mondta hogy nem náluk van a hiba.
Elég korrektek voltak , talán még hiszek is nekik.DSL-360R Modemet & TL -WR1043ND Routert használok 15 MB-os nethez.
Egy PC-t és egy laptopot továbbá egy Samsung Wave telefont használok róla.A T-Home-nál azt mondták hogy a Modemet cseréljem ki egy D-Link 360 2+-ra.
Mert hogy amit most használok már nem alkalmas a 15MB-os nethez.
(Érdekes idáig semmi gondom se volt vele)
Szóval a kérdésem az lenne hozzáértőktől, hogy jó lenne ez a csere, vagy tudnátok javasolni valami jobb, újabb típust a cseréhez.
Válaszotokat előre is köszönöm szépen.
-
extremetech
csendes tag
Ehez mitszóltok???
Lehetséges ez valóban?
Videó!
Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Call of Duty: Black Ops 6
- BMW topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Motoros topic
- Nyaralás topik
- További aktív témák...