Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Amazon Kindle
- Apple asztali gépek
- iPad topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
Aktív témák
-
válasz
zotya95 #29695 üzenetére
HKC tápokban senki sem bízik. Úgy tudom fekete listán is fennt vannak. Szerintem újat kéne venned. Alig van bennük valami védelem. Codegen, HKC csoda tápok a legrosszabbak. Vegyél minőségi FSP-t, vagy chieftec-et.
400W-os elég lenne a te gépednek szerintem, de ezt még mások megmondják. 10ezer körül lehet találni minőségi 400W-osakat.
-
csokad
senior tag
válasz
Realradical #29635 üzenetére
Értem, és kiírja az ha valami gondja van a kártyának?
-
sagvary
aktív tag
Van valakinek tapasztalata a dvd 8,5 jellemző túlírhatóságáról, meg arról hogy ehhez mit szólnak az asztali lejátszók? Néha úgy jönne ki, hogy 100-200 mb hely még kellene az összeállításhoz
-
AthlonXP
őstag
válasz
zotya95 #29692 üzenetére
Hát most a leírásod alapján a VGA tünik gyanúsnak. Az biztosan jó? Ill. a tápod az milyen, remélem nem Codegen, mert akkor az is lehet gond ( bár elégnek kéne lennie, mer ennek a konfignak relatíve nincs nagy fogyasztása, de akkor is ). Amúgy a szervizbe nem tudod elvinni a gépet, hogy lessék meg ők?
Egyébként jól látom, hogy ezen a lapon van integrált VGA is? Sztm szedd ki a 4850-et és nézd meg, hogy anélkül is csinálja-e a hibákat. A leírásod alapján ott vmi hardver hiba lesz, nem volna szabad csak úgy újraindulgatnia. -
zotya95
csendes tag
Sziasztok. Multhéten vettem egy asrock. g41mh. alplapot. + egy csx 1333-as ramot. + egy egy terrás vinyot + 550w-os tápot.. Ez eddig szép is meg jó is nah de itt kezdödik a baj.,
Ami a következő.: össze raktuk a gépet minden faxa. És egyszer csak a leg váratlanab pillanatban újra indul a gép. hát mondom jolvan hátha frisités vagy vmi. de nem mert ugyan ezt produkált a 3dmark-allat el se indult hanem egyböl le lötte magát a kártya szint úgy furmark-nál. ezért vissza küldtem szervizbe a lapot. ahol azt mondták no parra semi baj nincs . vissza kaptam. be szereltem tegnap és egyszer csak driver telepitésnél (full üres win7) újra indult, utána furmark-nál le kapcsolta a vga-t és csak néztem mien szép a fekete kép ernyöm. nah újra inditottam . és megint elinditottam a furearkot. És lön csoda elindult, ment is vagy2 órát a kártya nem ment 50fok fölé. + a prime 95 is ment mellete a proci is csak 49 fokos volt, Ebben kérném a segitségeteket hogy itt akkor most mi a baj?
Jah és mellesleg mikor el inditom a wow-ot a bejelentkezö képernyönél kékhalált add,
Ram tesztelve : prime 95. + memtest.
Vga(ati 4850):3dmark.(alatt ki feküdt elöször de most nézemmég1x) + furemark (ez allat is ki akadt elöször,.
Proc (E4500)i: prime 95, sentinel. 2-3 órán keresztül 100%osan
. -
Helló!
Előző hsz-emben írt gépen elmenne egy windows 7? Azt írja a gépigénynél, hogy 1giga ram kell neki. Abból van 430mb. Azt is írja, hogy dx9-es karit akar, de csak dx7-es van. Az integrált videokártyám is dx7es, és az vitte az aerot egy frissítés után.
Egyedül a proci az, ami megfelel. Szerintetek? -
Kube
senior tag
válasz
AthlonXP #29686 üzenetére
Köszönjük szépen.
Hát most néztem meg itt PH-s link alapján a magyar szövegértését, azt mondjuk jól elcsesztem főként a pániknak köszönhetően, sokszor túlértelmeztem a kérdést, holott tök egyértelmű volt a válasz stb... meg még az időből is kifutottam. Novellát azért jól megírtam. Talán majd szóbeli felviszi a pontokat.
Na de mentem tényleg, majd holnap emberek.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Silverss #29682 üzenetére
Én is leszedtem most megnézni, mi az, nekem jelenleg működik. Ez tök jó amúgy, nem is tudtam, hogy van ilyen.
(#29685) Kube Naná, a PH-sokért mindent!
Amúgy remélem sikerül az értettségid, sok sikert hozzá!
És persze mindenkinek, aki most érettségizik![ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
válasz
AthlonXP #29684 üzenetére
A PH-s közösségért mindent
Ma írtam az irodalmat állati vicces volt. Reggel nem bírtam semmit se kajálni, beérünk, leülünk. Egyszer csak a nagy csendben izomból elkezd korogni a gyomrom na mondom már csak ez hiányzott. Most meg kajás a szervezet hát mondom ez készen van.
-
Hali, újra itt. Ma lett cserélve VGA
de a GPUObserver gadget nem észleli a kártyát. Vmi 5let?
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz
Silverss #29675 üzenetére
Na igen, baromi jól néz ki az a cucc. Csak ilyenkor jön a kérdés, hogy ki az az
idióta, aki cirka 40k-t kiad egy billre?! A villogáson kívül semmi értelmét nem látom egy ilyen billnek. Nekem pl. ingyen se kéne, kapnék egy ilyet, tuti eladnám és az árából vennék egy monitort inkább(#29676) Kube Szívesen és sok sikert hozzá!
Szerk: Hoppá, most látom, hogy neked olyan billed van.
Bocsánat, nem tudtam... Nem akartalak megsérteni.. És mást sem akinek ilyen kategóriája van, csak egy vélemény volt szvsz, remélem nincs harag.
[ Szerkesztve ]
-
Silverss
aktív tag
Az ASUS Crosshair III Formula alaplapom SupremeFX X-Fi hangkártyáját nem érzékeli egy másik alaplap.
+
A Ledek világítanak rajta akkor is ha ki van kapcsolva a gép!
HELP! -
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Írtam korábban a Flash player-rel kapcsolatban, és azzal köszöntem el, hogy úgy néz ki jó. Hát elkiabáltam, mert még mindig nem tudok rendesen videót nézni. Már nem fagyasztja ki úgy a gépet, de van, hogy pár másodperc erejéig megáll a kép. Reménykedni tudok abban, hogy a flash player következő verziója megoldja a problémát.
-
Silverss
aktív tag
válasz
AthlonXP #29672 üzenetére
Hy!
Beleraktam a hangkártyát a gépbe, miután betettem azonnal elkezdett világítani a SupremeFX felirat. Ez szerintem nem normális.
Elindítottam a gépet, és mintha bele se raktam volna.
Ki sem írja. Az eszközkezelőben sem jelenik meg.
Mintha benne sem lenne.
Ha pedig kikapcsolom a gépet, nem kapcsol ki a led sor az oldalán.
Mi lehet a gond?Szerk: ezt nem válaszul akartam írni sorry.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
Azok a talpak ragasztva vannak, ha leszeded őket, akkor utána vissza tudod rakni őket gond nélkül ( nekem az X7-en ugyan így vannak a csavarok ), persze a levétel után a ragasztós felüket ne fogdosd össze és ahova lerakod, az a felük legyen felfelé. A lényeg, hogy tiszták maradjanak és akkor szépen vissza lehet őket tenni, nem fognak lejönni. Én az enyémet már vagy 3x szedtem szét ( nem ömlött rá semmi, csak szeretem, ha tiszták ezek a dolgok, így néha szétkapom kitakarítani ) és még most is tapadnak rendesen a csúszótalpak...
Szóval nem kell annyira félni tőle, ha óvatosan és figyelmesen bánsz vele szétszedéskor, akkor nem lesz baja.Legrosszabb esetben marad a kétoldalú ragasztószalag vagy a pill. ragasztó ( bármelyikből egy nagyon kis mennyiség a talpak alá és akkor tuti nem esnek le és még szétszedhető marad utána is.. )
.
-
teticsavo
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi valaki segítsen. A Win 7 asztalomon csak részben látszanak a minialkalmazások.Eddig mentek , progikkal szórakoztam és most huss.
Előre is köszi. -
Kube
senior tag
válasz
AthlonXP #29666 üzenetére
Nálam az a para hogy nem merem leszedni a talpat, ugye alatta vannak a csavarok csak attól tartok hogy majd nem tudom normálisan visszarakni. Gőzöm sincs hogy hogyan van rajta de nem merek hozzányúlni az MX-hez. Pedig egy tisztítás kellene neki. Érdeklődtem boltokban, de elküldtek mondván ilyennel nem foglalkoznak. Szóval kipróbálnám én szívesen a módszered csak hozzá se merek nyúlni az egérhez, mert még a végén teljesen használhatatlan lesz.
-
huskydog17
addikt
válasz
Realradical #29661 üzenetére
A driver-t eszközkezelőn keresztül raktam fel, valószínűleg itt volt a bibi, mivel így automatikusan felrakta az audio-t is.
-
AthlonXP
őstag
Na igen, az apró balesetek, amikor vmi ráfolyik az egérre/billzetre. Ezek előfordulnak sajna és akkor annyi az egésznek, bár ha szerencséje van az embernek, akkor egy kis tisztogatás után után újra megy az egész. Különös tekintettel a cukros levekre, amiktől szépen be tud ragadni az egész, az ember meg sík ideg lesz mire kitakarítja, ha sikerül egyáltalán..
Mondjuk nekem egy 890ft-osGamebird multis billzetem van, amiben a nyák lap egy fóliára van rányomtatva ( ergo, akár össze is lehet gyűrni az egész nyákot és nem lesz baja.. ). Én épp most vmelyik nap mostam meg az enyémet, úgy, hogy kivettem belőle a fólia nyákot, majd a gombokat és külső részt simán megmostam ruhakefével és "kézmosó ultrával" ill. folyékony szappannal. Utána szárítás és tökéletes az egész.
A gombok nekem a külső burkolatba vannak belepattintva, így nem hullik szét az egész, ha szétszedem.
Hasonló képen szoktam az elkoszolódott egeret és a távirányítókat is tisztítani, ennél jobbat és hatékonyabbat nem tudok a tisztításra, de ez is tökéletes szerintem.(#29665) Vityapapa Nyugodtan bele rakhatod a kártyát, sőt bármelyik PCI Express-t. A kártya tudja a dx11-et. de ne erőltesd neki, főleg nagy felbontásban és sok részlettel, mert szaggatni fog a game. Ez egy belépő/alsó középkategóriás kártya, szóval ennek fényében kell elvárásokat támasztani vele szemben..
(#29664) halyKoránt sem biztos, hogy a DEL-t kell nyomni a BIOS-hoz. Próbáld meg még az F2-t esetleg a SHIFT+F2-t, de egyébként mutatnia kéne neki, hogy mit nyomjál..
[ Szerkesztve ]
-
Vityapapa
tag
Üdv!
Tudja valaki, hogy ASUS P5QPL-AM alaplapba tehetek-e HD 5670 vidikarit?
Ja és támogatja a lap a DX11-et?
Köszönöm előre is! -
2 partíció van most is rajta. Vista utánzat tette anno tönkre, de azóta rajta van
Majd megpróbálok valamit. Köszi a helpet.Laptopon biost nem tudom sehogy sem elővarázsolni
Bootolásnál nyomom delt ezerrel, de semmi. Nem is írja ki, hogy mit nyomjak ha ide vagy oda akarok eljutni.
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Üdv.
Hát kérlek szépen, azt eltudom mondani én mit szoktam csinálni az asztalin.
Első lépésben lemásolok minden számomra fontos cuccot a gépről. Képek, zenék stb. Ha vírusos a műszer akkor eléggé necces a dolog.
Amint lementettem az adatokat a BIOS beállításaiban átállítom a bootolási folyamatot, oly módon hogy CD-ről bootoljon először. Ezáltal újraindítás után egy megfelelő XP CD-vel szépen el is indul a telepítés. Fontos hogy formázzunk, ha van lehetőség akkor osszuk ketté a vinyót [ha túl kicsi nem érdemes szerintem] így a későbbiek folyamán egy másik partícióra tudjuk menteni adatainkat és ha sérül az elsődleges partíció [gondolok itt arra hogy az OP rendszer szépen megtelik mindenféle betegséggel] akkor nem kell bajlódnunk az adatok átmásolásával hanem egyszerűen csak azt az egyet formázzuk.
Ha befejeztük a telepítést, feltesszük szépen a drivereket [audio,vga,chipset stb] [fontos hogy előtte tájékozódj milyen driverek szükségesek, vagy ha van telepítő CD-d akkor azt használd] ezután fontos megfrissíteni a rendszert, majd egy vírusirtót rádobni és az általunk kedvelt programokat. Ilyen Vistát utánzó dolgokat meg sürgősen elfelejteni ....
Hát így dióhéjban ennyi. Ha egyszer rendesen megvan csinálva, és nem mászkálunk különböző kártékony oldalakon, meg nem kattintgatunk jobbra-balra akkor simán kitart elég sokáig.
Mielőtt belekezdenél azért tájékozódj részletesen innen-onnan, a videómegosztókon is van jó sok anyag ami szemlélteti ezt a műveletet.
Például: Katt
Egyszer lezongorázod akkor nem bonyolult, én még nagyon régen egy tök öreg géppel szórakoztam, hú de rég volt akkor tanultam meg ezt is. Most már azért elég sokan vágják a témát nem egy bonyolult folyamat.
[ Szerkesztve ]
-
Helló!
Találtam itthon egy régi asus - azt hiszem L3000E/T - laptopot. Nagyon régi, még az xp megjelenésekor lett megvéve - ami ha jól számolok 10 éve volt - és igen kevés adat van róla a neten, de aidával meglestem, és 430mb ram, egy SIS 315 dx7-es 32megás videokártya, ami kemény 14mhz-en ketyeg, valamint egy P4-es northwood C1 2,4ghz-es processzor van benne. Jelenleg használhatatlan, tele van szemetelve, van rajta egy vistát utánozni akaró téma, amit nem tudok sehogy sem kitörölni. Régen volt már szervízbe, ahol elvileg újra lett telepítve a win, de bootolás után rögtön cd-kulcsokkal bombáz. Gondolom virágbolti
Szeretném az egészet letörölni, pár fájl kivételével, aztán valamit rátolni. Sajna nincs itthon win cd, mert az összes gépre előre volt telepítve windows. Valami próbaverziós dolog kéne.
A kérdésem az lenne: Hogyan tudom az egészet letörölni, és visszarakni rá valamit? Sose csináltam még ilyet és segítség kéne.
Dobd a kukába megjegyzésektől kíméljetekKöszi a helpet előre is
[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
válasz
huskydog17 #29653 üzenetére
Ugyebár írtam azt is, hogy amennyiben a VGA miatt mászik vissza a patch akkor a drivert nem szabad fullban feltenni hozzá, hanem a sound részt ki kell hagyni. A különbség gondolom az a régi állapothoz képest, hogy a 11.4-essel együtt feltetted hozzá az audio drivert is (AMD HDMI Output).
De ez csak tűzoltás ahogy már írtam.@fecg21
Nekem is az van fenn hd4850-hez és nincs problémám jelentsen ez bármit.[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
válasz
AthlonXP #29659 üzenetére
Hát igen. Fogyóeszköz az egér, egérpad, bill. Vettem egy MX518-at, alatta egy SeelSeries QcK dolgozik. Na most ennél többet nem adok ki egy egérre, vagy egérpadra. De nem is kell hiszen jól teszik a dolgukat, kényelmesek, és mindent tudnak ami nekem kell. De sajnos, és megint csak sajnos.... fogyóeszköz. Tesóm jóvoltából kapott némi teát az egerem azóta rájön az agybaj és magától görget. Szóval csak az vegyen aki tud is rá vigyázni valamilyen szinten, vagy megteheti hogy mindig új egeret vesz.
-
AthlonXP
őstag
válasz
girátor #29657 üzenetére
A laptop más kérdés, ott nyilván más bekötés van, de egy sima billzeten csak egy vékony kábel van és az gondolom csak 3 leütést vesz figyelembe egyszerre.. Nem tud küldeni többet, esetleg a billzet elektronikája korlátoz, vagy mag a gép. Bár ez utóbbi érdekes lenne, hisz pl a kontrollerek is tudnak egyszerre több jelet küldeni és a gép simán feldolgozza. Bár azoknak más a működése is, de akkor is. Mindegy, egy okosabb ember, aki ebben jártasabb, biztos ír majd valamit ez ügyben.
Mondjuk ez a 3 gombos korlát néha engem is idegesít. Főleg autós játékoknál, amikor izgalmamban hirtelen egyszerre nyomom a 4 irány gombot meg a kéziféket.
Nem igaz, hogy ez a hülye gép nem tudja mit akarok!(#29658) Kube: Na igen, a gémer billzetek. Azokat értettem a kivételek alatt. Csak hát épeszű ember nem hiszem, hogy költene tízezreket egy bilzetre, csak azért, hogy több gombot lehessen lenyomni rajta egyszerre. Arról nem beszélve, hogy aki esetleg olyan típus és játék közben idegességében néha rácsap a bilzetre, akkor azt is ugyan úgy szétveri egy idő után, mint az 1-2 ezer forintos átlagot. Ezért sem látom értelmét azoknak a bilzeteknek. Bár jól néznek ki és lehet, hogy minőségibbek is az átlagnál, de nem túl praktikusak. Szvsz mutogatni jók, akár csak a több tízezres egerek, szintén emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
-
girátor
csendes tag
Sziasztok!
nem tudtam hova írjak, ez meg elég hot topicnak tűnik, úgyhogy akár még az is lehet, hogy valaki elolvassa
giga k700-as billentyűzetem van, és az a problémám, hogy egyszerre csak 3 lenyomott gombot vesz be. Kérdésem az lenne, hogy nem lehet valahogy moddolni, hogy háromnál több gombot bevegyen? -
fecg21
aktív tag
válasz
huskydog17 #29653 üzenetére
Valami nem oké ezzel az új catalyst driver-rel, nekem is problémák vannak a rendszerrel amióta a legújabb verziót feltelepítettem....
-
huskydog17
addikt
válasz
#65675776 #29645 üzenetére
Azért zavar, mert gyakran szeret kék halált okozni.
Realradical: Az előző hsz.-ben írtam már, hogy a BIOS-ban deaktiválva van az integrált AC97-es chip, de mégis mindig visszarakja magát.
Amúgy a probléma érdekes módon nem volt jelen akkor, amikor a 10.4-es Catalyst volt fent. Most, hogy a 11.4-est használom ez a probléma nem akar megszűnni.
-
fecg21
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Tanácstalan vagyok, úgyhogy felteszem itt a kérdésem. A problémám a következő. A játékoknál és néha a böngészőben is kisebb nagyobb fagyogatások vannak.(win 7, firefox 4.1)
pl.: az Assassins creed 2-nél a kameranézetet nem tudom mozgatni-csak nagyon lassan. A dxdiag nem tud lefutni mert a directshow betöltésénél kifagy. Azóta vannak ilyen problémáim mióta felraktam a legújabb catalyst-et. Mi lehet a probléma szerintetek, vírus? -
-
Silverss
aktív tag
Hy!
Az ASUS Crosshar Alaplapokhoz kapott ASUS Rog (Creative) SupremeFX X-Fi hangkártyát lehet használni más alaplapokhoz is? -
Realradical
őstag
válasz
Realradical #29646 üzenetére
Korrigálok Nem HD Audio hanem Realtek hangkártya (AC97) van integrálva a lapodra amit BIOS-ban le kéne lőni.
[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
válasz
huskydog17 #29644 üzenetére
A HD Audio-t tiltsd le, mint eszköz a BIOS-ban akkor biztos nem fog visszatérni az utána elnyomott uninstall után. Ha a VGA miatt mászik vissza akkor annak az audio kimenetét kell lelőni azzal, hogy nem pakolsz fel hozzá drivert.
Mondjuk ez tűzoltás, a kék halál nem a közvetlen következménye a patchnek, ott valami komolyabb ütközés lesz valószínű az említett X-Fi driver miatt. Abból másik (kevésbé bugos) verzió?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
huskydog17 #29644 üzenetére
Viszont a VGA-dhoz kell, lévén azon is van egy hangeszköz a HDMI hangátvitel miatt. Egyébként miért bánt a jelenléte?
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
Realradical #29633 üzenetére
A hangkártyához biztos nem kell, ugyanis az X-Fi kártyának saját driver-e van. Azért zavar, mert kék halált okoz. Az integrált hangkodek természetesen le van tiltva.
Szóval van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet eltakarítani?
-
nova001
senior tag
hello
Norton Internet Security 2011 HU 1 USER ATTACH MM
ez mit takar pontosan ??? Attach mm ? 1 user gondolom 1 kulcsot kapok ami 1 gépre jo -
Újoncka
aktív tag
Sziasztok a következő gondom lenne!
Adott egy AMD gépezet:
2,8 Sempron proci
AsrockN68C-S UCC lap
2x2GB DDR2 800MHZ
ATI HD4350 kariA problémám a következő: Felrakom a CD-s drivert WIN7 élmény index:
AERO 1.0
Legújabb ATI driverrel:
AERO 1.0
Próbáltam 2-3 régebbit is:
AERO 1.0WIND7 beépített driverrel:
AERO 3.7 pontKérdésem hogy mi okozhatja ezt a hibát!
Játékra ati driverrel: 5.8-5.9 pontot kap
WIN7 driverrel 4.8Van erre valami megoldás?
ha felrakom a driverét akkor a felbontás jól állítható de aero egyáltalán nincs!Segítséget előre is köszönöm!
-
koshmar
addikt
Utalhat az vírusra, hogy a processzor-használat néha ok nélkül 90% fölé megy?
Csak egy Chrome van megnyitva.
Az esetek többségében így kb. 3-8% a használat.
De néha (ismét csak egy Chrome van megnyitva) a proci-terhelés 90% lesz, a hőfoka felmegy 55-56-ra (az átlag 43-ról), persze a ventillátor ordít.[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz
Realradical #29633 üzenetére
Ilyen probléma biztos nincs, mert eleve a gép nem ismeri fel a nyomtatót. Otthon egy régi 920C HP itt meg egy 9280-as Multifunkciós HP. A doksi nincs a gépen, pendrive-n van ami nincs bedugva. Bekapcsolom a nyomtatókat és kapásból kiírja a gép, hogy az USB eszközt nem lehet felismerni!
-
bedohazi
aktív tag
Udv,
Asus P4PE-X alaplapom van(ezer eves), van rajta 4 usb port, valamint a gep elejen is van ketto. Egy hp nyomtato volt bedugva a hatsok egyikebe, majd egy ido utan nem nyomtatott, ekkor at kelelt rakjam egy masikba hatul es ismet ment. Minap az elol levo ket usb port egyikebe be volt dugva egy pendrive, es a nyomtato nem ment, kihuztam a gepet es hatul kezdtem egy masik portba tenni, de kozben a forgoszek hozzaert a poer gombhoz es leaalt a gep. Ezutan a pendrivot egyik portban sem ismeri fel, bedugom villog a rajta levo piros led de nem tortenik semmi, my computerben sem jelenik meg semmi, valami olyasmit dob ki a jobb also sarokban, hogy ..has malfunctioned..windows doesnt recognise it..., viszont a notebbokban siman megy. Ezutan visszahoztam a gephez, a nyomtato be volt dugva es fel is volt ismerve, mukodott, es ha kihuztam akkor felismerte a pendrivot, de egyszerre nem. A nyomtatot is ugyszinten nem ismeri fel a gep. en ma probaltam a bluetoyhot bedugni elolre de nem tortenik semmi.
Mi tortenhetett?[ Szerkesztve ]
-
csokad
senior tag
Sziasztok! A FurMark tesztnek ha az extrem is be van kapcsolva, meg úgy általában, vége van valamikor? Vagy ilyen végtelenségig futtatható mint a Prime95?
-
Realradical
őstag
válasz
huskydog17 #29631 üzenetére
Elvileg ez kell Windows XP-n a HD audio hangkártyád működéséhez. Working as intended. Miért zavar?
@Wolfman
Ugyanazt a doksit nyomtatod? Lehet nagy a mérete, vagy hülyén van formázva és bekakil tőle a nyomtató, mert tele van vágva a cache-e.[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Otthon akartam nyomtatni de kiírta a gép hogy a nyomtatót nem lehet felismerni. Bejöttem a munkahelyemre, kinyomtattam amit akartam, aztán most megint nyomtatnék de itt is ezt írja ki hogy nem lehet a nyomtatót felismerni. Ugyan az a jelenség mint otthon.
Lehet ez valami vírus? Mindjárt megőrülök!
-
huskydog17
addikt
Van egy nagyon furcsa problémám, remélem valaki tudja rá a megoldást:
A gépemre mindig automatikusan települ a Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio, ez csak azért bosszantó, mert akkor is újra vissza rakja magát ha uninstallálom.
Hogy lehet ezt a vackot végleg törölni egy gépről?
-
AthlonXP
őstag
válasz
enginev3.0 #29626 üzenetére
Ha ügyes vagy, akkor igen, csak ügyelj, hogy ne csipogjon be a kapunál távozáskor!
Bocsi, de nem tudtam kihagyni..
-
Nagyon oFF:
Kérdés: Meglesz az érettségim?
-
nyunyu
félisten
nForce2 driverpakkot tettétek föl?
Azzal persze hogy nem lesz hangja, mivel az a driver mar nem tamogatta a SoundStormot.
Keriteni kene valahonnan egy 2.03-asat, csak az volt jo az Asus A7N8X Deluxe vagy Abit NF7-S hangkartyajahoz.
(-S2-on sima Realtek valami volt, akarcsak az -S nelkulieken, azokhoz jo az 5.10-es csomag.)
-
nyunyu
félisten
válasz
misirulez #29620 üzenetére
(az odáig ok, hogy most beraknék egy másik winyót, rátennék ubuntut a gépermre csinálnék egy windowst virtualbxal, majd erre rátenném az acronist és ott betalloznám egy *.tib fájlt, de kérdezném, hogy esetleg tudnátok-e ennél egyszerűbb megoldást javasolni?)
Virtualis kornyezetben Acronis CDrol bootolsz (ha nincs keznel, akkor a wines Acronisban recovery CD opcio, az bootolhatot ir), es ugy allitod helyre az imageet.
Mas kerdes, hogy a meglevo Win tuleli-e a mutetet.
Vista/7 eseten nem problema a hardver valtozas, XP viszont elegge zokon veszi az alaplapcseret.
Ha nem ugyanolyan az alaplapi chipset, mint amire eredetileg telepitettek, akkor hasznalhatatlan lesz.
Esetedben a virtualis kornyezet miatt mindenkeppen mas driver kell... -
nyunyu
félisten
Persze nem ugyanaz a LAN és a WAN, de akkor is IP-re küldtem, nem a helyi IP-re a magic packetet. Miért nem megy?
Magic packet csak a helyi alhalon belul ertelmezheto, routerek automatikusan eldobjak.
Ha tavolrol akarod ebreszteni a gepet, akkor kell melle egy masik gep vagy ele egy router, ami tud magic packetet kuldeni.
Utobbi esetben tavolrol belepsz a router menedzsment feluletere, es onnan kuldod a csomagot.
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Van egy acronis *.tib kiterjesztésű fájlom, ami az egész C meghajtómról készült imaget tartalmazza.
Szeretnék feltelepíteni linuxot, és azon belül létrehozni egy virtuális számítógépet (pl.:virtualbox) viszont az azon lévő oprendszert egy az egyben ebből az imageből szeretném.
Hogyan tudom ezt a legegyszerűbben megoldani?
(az odáig ok, hogy most beraknék egy másik winyót, rátennék ubuntut a gépermre csinálnék egy windowst virtualbxal, majd erre rátenném az acronist és ott betalloznám egy *.tib fájlt, de kérdezném, hogy esetleg tudnátok-e ennél egyszerűbb megoldást javasolni?)
Üdv,
Misi -
TROG AIR
aktív tag
válasz
netmesterke #29617 üzenetére
inkább itt kérdezd...
[link] -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket vegyem meg?:
http://www.aqua.hu/500gb-samsung-35-hd503hi-sataii-16mb-cache-winchester-97625.html
vagy ezt:
http://www.aqua.hu/500gb-seagate-35-7200rpm-16mb-sataii-winchester-st3500418as-65088.htmlKöszönöm előre is!
-
TROG AIR
aktív tag
válasz
birozoli7800 #29599 üzenetére
Lehet a legprózaibb ok is....a lapon elszállt a hang....
Front panel audio bekötéssel sincs?....
Ami pedig a proci húzást illeti...3000+ -nál ne várj átütő gyorsulást 100-200 mhz húzástól...
inkább tarts gyári értéket,és próbálj stabilra hangolni a "gyári"
,lehetőleg utolsó "friss" illesztőkkel... -
AthlonXP
őstag
válasz
birozoli7800 #29609 üzenetére
Hát nem tudom, hogy az a 2-300 MHz mit hozna, de sztm nem sokat ( legalább is nem annyit, mint amennyit vársz tőle ). Oda inkább egy kicsit erősebb VGA kéne ( az a 9250-es nem nagy szám ), vagy a mi még jobb volna, az a több ram ( 1-2 Giga ), az sokat dobna a gépen, alap sebességen is.
A bios frissítés relatíve egyszerű, csak le kell szedni a legutóbbit ( általában a gyártó honlapjáról ), majd a hozzá való kis progival telepíteni. Ezt is leszedheted a gyártótól, illetve az alaplap lemezén is van ( sőt, akár a Win alól is telepíthető, bár én a jól megszokott DOS-os módszert ajánlom ). A telepítés mikéntje a progi ( és a gyártó ) leírásában benne van. Viszont arra nagyon kell ügyelni, hogy az alaplaphoz illő BIOS-t tedd fel, számít az alaplap verzió száma is ( nem csak a típusa ), ami fel van tüntetve valahol az alaplapon, vagy a dobozán. Máskülönben a rossz update hazavághatja az egészet és akkor annyi neki.
Ami azt illeti én sem erőltetném a frissítést, mert nem hinném, hogy az megoldaná a tuningolási gondodat. Inkább ramot tegyél még bele, esetleg VGA-t. Hidd el, azzal többet érsz!
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Sziasztok!
Egy olyan problémám volna,hogy feltettem Wubi segítségével Win7 x64alól az új 11.04es Ubuntut.
Bekapcsolás után kijön a választós képernyő, kiválasztom Ubuntut-t majd megjelenik egy oldal,ahol sokféle adat van leírva ,az utolsó sorában ez áll :
: ... " unexpected exit with status 0x0009"
És ezután leáll az egész, nem mozdul tovább az install, ctrl+alt+del -el ujra tudom indítani,meg tudok irogatni konzolba, de nem történik semmi sem.
Lenovo ThinkPad W500am van ATi FireGL V5700-al szerelve, a hibakód előtti sorokban szerepel [radeon] ,de nem tudom pontosan mi az.
Mi lehet a probléma ?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Mi lehet az oka, hogy nem működik a wake-on-lan?
Nem kapcsol be a gép, pedig otthon teszteltem LAN-ba kötött gépek között és ment. Persze nem ugyanaz a LAN és a WAN, de akkor is IP-re küldtem, nem a helyi IP-re a magic packetet. Miért nem megy?
-
wolfman
veterán
Ahhoz szólok aki érti a TuneUp Utilities-t(azonbelül 2010)!
Mi az a funkciója a programnak ami folyamatosan megy a háttérben, ha egyszer már minden hülyeségét kikapcsoltam?
TuneUpUtilitiesApp64.exe és TuneUpUtilitiesService64.exe folyamatokról beszélek. Hiába nem fut a program, ez azért ott van a háttérben. Mi a fene ez és hogy lehet kikapcsolni?
-
Fejlesztő13
tag
Sziasztok!
Ha behúzok egy ikont például az asztalról egy mappába úgy hogy a mappa nincs megnyitva akkor az ikon képe megváltozik és ilyen is marad -->Ez mitől van illetve hogy lehetne ezt kiküszöbölni?
-
Lenry
félisten
válasz
birozoli7800 #29609 üzenetére
és most sincs.
-
birozoli7800
senior tag
válasz
AthlonXP #29605 üzenetére
Cs:s-ra kellene neki a gép. Így nem az igazi, nincs neki elég fps. 200-300 MHZ pusz elég lenne neki az már elég sokat dobna a játékélményen. Nekem is volt ilyesmi procim nem volt igazán tuning barát de azért azt túlzásnak tartom hogy beállítok +1 FSB-t és nem tudja beállítani a lap a megadott értéket.
Bios frissítésben tudnál segíteni? Sajna még nem csináltam ilyet. (Nem is volt rá szükségem)
-
dawncomputer
tag
válasz
Biznisz Elek #29607 üzenetére
Én is erre gondoltam, most épp az van folyamatban...
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz
dawncomputer #29604 üzenetére
Szerintem rossz az iso, próbálj meg egy másikat letölteni.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Hát meg lehet próbálni egy bios updatet, ha van neki. Amúgy nekem anno az NF7-S2 típus volt egy AthlonXP 3200+ os CPU val ( innen a PH-s nevem
). Én sem nagyon tudtam húzni, bár azok a CPU-k amúgy sem nagy tuning bajnokok ( bár nem is nagyon kellett őket húzni, hisz koruk legerősebbjei voltak
, én is imádtam az enyémet, azóta is bánom, hogy eladtam ) .
Az alaplapi hangkártyát azt rendesen felismeri az XP? Engedélyezve van a biosban, nincs hardver ütközés esetleg ( bár ezt hinném... )? Egyáltalán biztos, hogy jó, mert hibás is lehet? Ha tényleg rossz, akkor 2-3k-ért raksz bele egyet azt meg van oldva ( ha futja a keret persze )..(#29602) Lenry:Én anno rátettem a Vistát ( 2Gb rammal ) és rendesen ment vele, mindent felismert rajta. Ez is hasonló lap, fel kéne ismerje sztm. Bár Win 7-et nem próbáltam, mert akkor már nem volt meg, sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
dawncomputer
tag
válasz
Biznisz Elek #29600 üzenetére
Nem, DVD-iso, DVD-re írva.
A pendrive-ról való bootlolás miért áll meg a szokásos, hiányzó NTLDR miatt? Van ötleted?
-
marsu
veterán
válasz
Biznisz Elek #29600 üzenetére
Szia!
A bal fölső részen van 2 sárga jumper, látod?
Ha korábban olyan házban volt a lap, amelyiken volt előlapi jack dugó a hangnak és a fülesnek, az arra csatlakozóra volt dugva. Akkor azok a jumperek le lettek szedve. Amíg azokat nem teszed vissza, addig hiába telepíted fel a hangot, és hiába van az eszközkezelő szerint is megfelelően telepítve a hangkártya, sajnos nem lesz hang.
-
Lenry
félisten
válasz
BIOS-ban engedélyezve van a hangkártya?
nForce2 driverpakkot tettétek föl?Vistát/Win7-et hiába próbáltok, nem támogatja, nincsenek hozzá driverek?
[ Szerkesztve ]
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz
Elösször is minek a tuning? Inkább ram kéne még bele , attól gyorsabb lesz mint néhány MHztől. A tuning mindíg több tényezős: lap,cpu,ram.
XP service packkos?
Aktív témák
Hirdetés
- i7-es Gamer - Pc majdnem a vga - árért ? Best Buy !!
- ASUS G35DX (Gyári ASUS GÈP )
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- GAMER PC Eladó ! I5-10400F 500GB SSD 16GB DDR4 RTX3070 8GB!
- Fujitsu Lifebook U728 12" i5-8250 (4/8), 16/256 fémházas fullhd win11pro laptop eladó olcsón
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest