- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- OLED monitor topic
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M4R1NE
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert kezd a probléma megőríteni.Vettem egy új félkonfigot: Asrock B450M Pro4 alaplap, Ryzen 5 5600 és 16 gb DDR4 ram.
A cuccok amik megmaradtak: Gigabyte RTX 2060 videókártya, Sound Blaster Z hangártya, Seasonic 620W-os táp, illetve a háttértárak.
Összeraktam, minden pöccre ment, de van két problémám is:- A videókártya bizonyos load felett fülsüketítő hangon kezd rezonálni. Nem a ventillátor a hangos, hanem maga a kártya a foglalatban. Próbáltam jobban meghúzni a csavart, kevésbé, mozgatni, semmi. Ha elérik a 70% feletti tempót a kártya ventijei, akkor hangosan zúgni kezd. Ha menet közben picit megnyomom a kártya hátulját, elmúlik, de aztán egyből újrakezdi. Próbáltam áttenni a másik (lenti) PCI-E 16 slotba, ott is csinálja, bár ott kicsit kevésbé (ott később kezdődik a rezonancia). Sajnos ez a lassabb PCI-E slot amúgy is.
- A Sound Blaster Z hangkártytámba dugott fejhallgató BAL oldala azonnal zúgni kezd, ha a GPU load alá kerül. Ha nincs load alatt, nem zúg. Elindítok egy játékot vagy benchmarkot, azonnal sípolni kezd (CSAK a bal fele). Próbáltam a kártyát áttenni a másik slotba, ott is ugyanaz. Csavarok, megmozgatás, szintén. Ez az egész azért furcsa, mert az előző két alaplapomban is ez a GPU és hanggkártya volt, és semmi probléma nem volt, még micro-ATX alaplapban sem, ahol egymás mellett voltak közvetlen a kártyák, szóval szerintem nem elektromágneses interferencia... Csak az új alaplappal van ez.
Próbáltam az alaplapi hangkártyát is, ott nincs semmi zúgás. Próbáltam a ház előlapjára kivezetett jack slotot is, az viszont még rosszabb volt (ott még azt is hallottam, amikor görgettem egy weboldalt, még load sem kellett...)Van valaki ötlete mit tudok kezdeni ezekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev. 4.0 AMD AM3+ alaplap
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest