Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz viperabácsi #81895 üzenetére
Az egyik egy egyszerűsített nézet, a másik meg a részletes. A többi gyártónál is ugyanígy kétféle nézet van a BIOS-ban.
-
abdulka1
őstag
válasz jokeph #81897 üzenetére
Most nézem, hogy apróról vásárolt lap.
Közben azt olvastam egy cikkben, hogy mindkét verziót (Ez, Advanced) tartalmaznia kellene a lapnak, de külön is elérhetők.
Egyébként gyárilag az "Ez" az alapértelmezett, de lehet, hogy az előző tulaj csak ezt a verziót frissítette.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
nagyúr
Üdv !
Lehet, hogy olyan új BIOS került fel, ami már nem tartalmazza a Click BIOS felületet.#81896abdulka1: a két oldali "gomboknak" Advanced módban meg kell lennie.
Az alsó képen a megszokott Click BIOS felület van, normal (vagy easy) módban.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
abdulka1
őstag
Szia!
Mert Advanced módban vagy.Mi történik ha a "Back"-re klikkelsz?
Nyomj F7-et.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
addikt
-
totoka2
tag
válasz Angie™ #81885 üzenetére
Amikor keresgettem a hibára, akkor találtam egy oldalt (persze most nem találom meg) amin az volt, hogy a felső PCIe vezérlő a CPU-ban van, vagy attól függ? ... nem lehet CPU hiba, vagy a CPU-tól függő ez a hiba? ...vagy mindenképpen alaplap?
A VGA-t nem tudom másik alaplapba berakni, de van egy másik VGA, és az is ugyanezt csinálja ugyanebben az alaplapban. -
blp85
aktív tag
válasz tasiadam #81888 üzenetére
Tudom, mert a korábbi MSI alaplapomnál is volt hasonló baja, de olyan nem, hogy valamelyik PCI- E foglalat nem megy. Illetve annál elől is látszott ez a folt nem csak hátul.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
addikt
-
blp85
aktív tag
válasz totoka2 #81883 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanilyen alaplapom van, csak annak a második (középső) slotja produkálta ezt a problémát. A felsőben gond nélkül ment a kártya. Mikor a gépet szétszedtem észrevettem, hogy hátul az alaplapon ilyen fényes zsírszerű lerakódás van (korábban azt írták, hogy a thermalpadnek vagy a bordának a zsírja, gondot nem okoz- a kiterjedése miatt viszont gyanús, hogy ez is lehet az oka), így visszavittem a boltba, mivel még garanciális- most arra várok, hogy javítsák vagy cseréljék. Amúgy így nézett ki:
Kiszerelve jobban látszik:
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
addikt
válasz totoka2 #81883 üzenetére
Eddig működött?
vedd ki az m.2 ssd-t és nézd meg úgy is.elő szokott fordulni, hogy “meghal” az alaplapon a pcie foglalat. Vga ki-be szerelésekor is meg kehet sérteni az alaplapot a foglalat körül, sajnos olyannal is találkoztam már
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
totoka2
tag
Sziasztok!
Adott egy Asus Rog Strix B450F Gaming II alaplap + Ryzen 5 1600AF CPU + ASUS GeForce GT1030 Phoenix 2GB GDDR5 VGA + a legfelső (CPU-hoz legközelebbi) M2 foglalatban egy 500GB-os Samu SSD
Az normális, hogy ha a legfelső PCI-e foglalatba rakom a VGA-t , akkor csak csipog az alaplap (1 hosszú, 3 rövid = VGA problem), és világít is a VGA hiba (fehér) LED-je, ha viszont eggyel lejjebb rakom, akkor minden működik rendesen?
Ez most alaplap hiba, vagy valamilyen konfig együttállás miatt ez így normális?
-
tasiadam
veterán
Miert nem gyartanak olyan elrendezesu alaplapot, mint a supermicro?
VRM: Altalaban a processzor elott szerepel, vagy mellett, ritkabban mogotte. Airflow tekinteteben nincs elotte semmi. Nem kell a CPU hojet viselnie.
RAM: szinten nem all a CPU utjaban, hanem az airflow-al parhuzamosan van, szinten nem blokkolja a legaramlatot. Meg a half size ram is jobb ebbol a tekintetbol. Ugye mindenkinel melegebb az egyik memoria emiatt.
CPU: relative hatul van a socket, igy kozel az exhausthoz. A VRM ha elotte van, akkor csak az allja az utjat, de az se olyan markansan, mint egy mezei lapnal a RAM.
Csatlakozok: egymas mellett a 8(4+4) es a 24 pin egymas mellett, jobb fent. Nincs szinten utban semminek, nem kell a kabelekkel kinlodni, hogy jaj fekete hazba fekete kabel kell, az elrendezes is egyszerubb. Nem kell vadaszni az alaplap kogott bal fent a nyilas a CPU-nak.
Nem is kene minden alkalommal a CPU hutot es a ram blokkolasat nezni, hogy jaj, ala fer-e, mert abszolut nincs a huto alatt a memoria. Hutes tekinteteben is jobb.
Egyebkent mielott valaki kerdezni, hogy miert nem veszek akkor supermicrot, azert, mert az x11bol nincs atmenet a scalable xeon es az e3 kozott. Egyik regi i7 kvazi, masik meg gyengebb, mint a jelenlegi AMD-m ugyan ennyi maggal
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Zsolt21
újonc
Sziasztok, nem tudom jó helyre írok-e. Most vásároltam egy új gépet és a feladatkezelő csak 1magot lát pedig a processzor 6magos. Azt olvastam BIOS-ban lehet ezen állítani. Hogy tudom megoldani? Az alaplap egy Asus Prime B450-M-K II
A Processzor egy AMD Ryzen 5 4500
Válaszokat előre is köszönöm! -
Doky586
nagyúr
válasz baloghzoli92 #81871 üzenetére
Attól biztos nem ment tönkre..
-
SirRasor
addikt
-
baloghzoli92
csendes tag
Sziasztok
Ha véletlenül a "launch efi shell from filesystem device-al" inditotta el rokonom a gépet és nem kapcsols be, nem ad képet csak a ventik forognak stb akkor az az alaplap kuka vagy meglehet menteni?
Egy Asus h81 pro btc r2.0 alaplapól lenne szó.
Előre is köszi a segítséget -
V60
aktív tag
válasz Csorbi #81835 üzenetére
Mint utóbb kiderült az eladó egy külső usb-s izével használta amit Win10 alatt használt:
TL-WN822N | 300Mbps nagy érzékenységű vezeték nélküli USB adapter | TP-Link Magyarország
Nyilvánvalóan a telepítést net kapcsolat nélkül kellett feltennie az elején és utána használhatta a netet usb-n keresztül, csak ezt elfelejtette mondani.
Na már most Én win11-et tettem volna fel amit ugye nem lehet net kapcsolat nélkül még csak telepíteni sem az elején, ki is dobott a telepítőből azon bizonyos lan hiányába.
A másik gépemen ez a telepítő tökéletesen lefutott nyilván a lan megfelelő működése mellett.A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
herion
tag
Sziasztok!
Olyan problémám(?) lenne, hogy az alaplapon lévő USB 3.1 Type E csatlakozóhoz szeretnék egy USB-A anya csatlakozást csinálni gépházon belül. Keresgéltem magyar webshopokban de sehol nem találtam megoldást. Ezen a külföldi oldalon van egy kábel ami nekem jó lenne, viszont nem ennyi pénzért és nem külföldről..
Ha esteleg tud valaki olcsóbb alternatívát ajánlani magyar webshopból, akkor azt megköszönném. Lényeg, hogy az alapon lévő type E-hez (csak a type E jöhet szóba, se M.2 se PCIe foglalat nincs szabad) tudjak USB-A eszközt csatlakoztatni.[ Szerkesztve ]
Who Let The Dogs Out?
-
SirRasor
addikt
válasz BaGePapa #81861 üzenetére
November 08-as BIOS-frissítés megold némi RTX 4xxx kompatibilitási problémát.
Az fent van?Hol látod, hogy beragad? Ugye nem GPUZ-ben? Volt már arról cikk, hogy az mutathatja hibásan...
Make Love not war!
-
BaGePapa
újonc
Sziasztok!
Alaplap: ASUS Z790 Hero
Proci: 13900K
Vidikártya: MSI SuprimX 4080
M2 SSD: Samsung 980 Pro 1TBA hibajelenség pedig hogy akármit csinálok a videókártya Gen4 x8-on ragad X16 helyett
Az M2 SSD az alsó slotban van így nem zavarhat be. (kipróbáltam minden slotban ugyan ezt produkálja)
Néha ha újraindítom a gép nem érzékeli a videókártyát és a proci integrált videókártyájával bootol be a gép. Ha utána resetelm akkor megint a videókártyával.
Próbáltam másik videókártyát beletenni ugyan ezt csinálja.Valakinek valami ötlete?
-
addikt
válasz SirRasor #81858 üzenetére
Én is találkoztam már olyan biosokkal amikben nincs megkülönböztetve a munkanap/hétvége, ilyenkor csak minden napra lehetne igen.
Ha jól emlékszem 30% alatti töltöttség esetén nem kezdi el a frissítést, akkor figyelmeztet is, hogy tölteni kell a minimum szintre.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
SirRasor
addikt
Üdv ismét
Azt szeretném, hogy magától kapcsoljon be a gép munkanapokon.
RTC-n belül sajnos ez fogad:
0-31 -ig tudok számot megadni. Ez így akkor kb. lehetetlen?Más, csak érdekességként:
összefoglalóban megakadt ezen a szemem:
BIOS-frissítés: "Bizonyosodj meg arról, hogy az elkövetkező 5 percben nem lesz áramszünet"
Pár napja járt nálam egy HP ProBook 450 G8. Windows updaten lehúzta a legújabb BIOS-t, újraindult és flashelte magát. Mindezt úgy, hogy AKKSIN VOLT Régebben legalább szóltak a laptopok, hogy ugyan dugjuk már rá tápra, mert különben nem indul el a folyamat...Make Love not war!
-
papadzso1
tag
Sziasztok. Az volna a kérdésem ha egy alaplap tápcsatlakozójában van egy nyolcas és egy 4 es csatlakozó akkor mind a kettőt be kell dugni vagy csak elég a nyolcast. Ez egy Asus tuf z690 plusz D4 es alaplap lenne
-
papadzso1
tag
Sziasztok. Vettem egy Asus tuf z690 plusz d4 alaplapot. A kérdésem az lenne, hogy a táp csatlakozó helye bal fent, áll egy 8 és egy 4-es csatlakozóból. Itt elég a 8-as bedugni vagy a 4-est is be kell.
-
törölt tag
válasz Zsöti90 #81848 üzenetére
Attól függ, hogy melyik processzorról van szó az 5xxx szérián belül.
A gyártó oldalán meg tudod nézni, hogy melyikhez milyen BIOS-verzió szükséges minimum:
https://pg.asrock.com/mb/AMD/B550M%20Phantom%20Gaming%204/index.hu.asp#CPU -
Ermac
tag
Sziasztok, Asrock B550m PRO4-es lapok jelenleg milyen bios-al érkeznek ? 5800X mellé lenne, azt láttam h 1.20as kell neki.
We are Many You are but One
-
Zsöti90
tag
Sziasztok!
Egy ASROCK B550M PHANTOM GAMING 4 minden gond nélkül kezel egy 5xxx szériás amd procit? Úgy értem bios frissítés nélkül. -
Terek
tag
Hello.
Erről a lapról "ASRock Z790 PG Lightning/D4" mik a vélemények?
Még mindig megvan az Asrock betegség,hogy nemszeret bizonyos vga-kat?
Esetleg ha vennék Z690-es lapot,annál mennyi esély van rá,hogy olyan bios-al adják ami kezeli a 13-as procikat?[ Szerkesztve ]
-
imotrepus
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, ha ez nem alaplapi kérdés!
Asus P8H67 lapban G620-ról i5 3470-re csere után a Win10 két illesztőprogram frissítést ajánlott fel:
Intel Other hardware Xeon e3 1200/3rd Gen Core processor DRAM controller - 0150
Intel Other hardware Xeon e3 1200/3rd Gen Core processor PCI Express Root Port -0151BIOS a legfrissebb a proci a BIOS-ban és az Eszközkezelőben is stimmel
Kellenek nekem ezek a frissítések?Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
IntelKiller7
veterán
válasz IntelKiller7 #81803 üzenetére
Erre valaki?
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Elemental
addikt
Sziasztok!
Hamarosan érkezik az új pc.
Lap: PRO Z790-P WIFI
Proci: Intel Core i5-13600K 3.5GHz 14-Core Box
Ram: Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz
Táp: be quiet! Straight Power 11 750W Platinum (BN307)Két kérdésem volna.
1. A lapon két darab 8 pines csati van a procinak. Azt be szabad-e a táp egy kábelével kötni (bekarikáztam), vagy külön-külön kábel kell neki? Remélem érthető a kérdésem.2. A lap a 6000MHz-hez OC-t ír. Ilyenkor majd a biosban kell beállítani neki, hogy menjen a 6000? Már nagyon régen turkáltam a biosban.
Köszi! -
makoss
veterán
Üdv!
Korábban feltett kérdésemre nem válaszolt senki de én nézegettem alaplapokat amik már 790-es chipszettel vannak szerelve és lehet, hogy rosszul néztem de mint ha az alaplapgyártók sorra szednék le a Thunderbolt interfészeket
Ennyire nem vált be ez a csatlakozó?
A legtöbb helyen már csak az USB 3.2 Gen 2x2 -t látniKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
törölt tag
Szoktak ilyen alaplapjaim is lenni (van most is), a gyártó oldalán található drivert szoktam fölrakni, és utána hibátlanul működnie kéne a LAN-vezérlőnek. Nyilván nincs a BIOS-ban letiltva, mert akkor nem látnád Windows alatt sem, szóval ennek működnie kellett volna elsőre.
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
MSI Z-590 A-PRO a lap
Nincs net kapcsolatom.
OP rendszer újra rakva WIN10, a driver feltelepítve, rajta van, a kábelen jön net mert átdugva TV-re simán jön net.
Meghalhatott volna a LAN? Mert az előző tulajtól kérdezve, hogy kifogástalan állapotban van-e a lap az volt, hogy igen.Ötleteket előre is köszönöm!
Üdv ZolaA bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
SirRasor
addikt
válasz jokeph #81828 üzenetére
Ööööö passzolom. Egy RX 6700 XT.
De ahogy nézem, a Gen 5.0 fel se merül vele kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=ja7kl6LP5KA
Ja hogy 4x vagy 16x ott lehet a kutya elásva. Fasza, pedig külső DAC-ot nem szeretnék.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
nagyúr
válasz SirRasor #81827 üzenetére
Üdv !
Hát ha elég a VGA-nak a gen 4.0 x4 -es kapcsolat, akkor végül is mindegy melyikbe rakod.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Hú ez nagyon láma kérdés, de az Asus TUF GAMING B650M-PLUS alaplapon mind1 melyik PCI-E slotba rakom a videókarit?
A felsőben van jelenleg, de kitakar alulról mindent és nem tudok beletenni +hangkártyát.EDIT: közben a manualban ilyet találtam:
PCIEX16_1 Link Mode
Configuration options: [Auto] [GEN 1] [GEN 2] [GEN 3] [GEN 4] [GEN 5]
PCIEX16_2 Link Mode
Configuration options: [Auto] [GEN 1] [GEN 2] [GEN 3] [GEN 4] [GEN 5]Akkor elvileg mindegy melyikbe rakom.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Gyöször
senior tag
Azért kérdeztem, mert van a gépemen hátul usb 3.0 csati, 2db. Elől nincs. Hogyha kameràról videókat töltök fel kényelmesebb volt venni egy usb 3.0 hosszabbítót, mint hátul kotorászni.
Ha ebbe 3.0 olvasót, pendriveot, külső vinyót dugok akkor működik. Ha 3.1et akkor nem! Viszont a lapom is csak 3.0, ha direkt a hátsó csatiba dugom (hosszabbító nélkül) a modernebb cuccot akkor működik. mikor erre rájöttem ráolvastam és valami ilyesmi rémlik, hogy a 3.1 az a 3.0 átkeresztelve. ??
[ Szerkesztve ]
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
egy [ilyet] (Delock 83118) ha veszek a b550 phantom gaming riptide-hoz, akkor ezt bárhová bebarkácsolom, működni fog? Milyen sebességgel?
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
_NCT
addikt
válasz Visormail #81820 üzenetére
Nos, lehet nekem megjavult, lekopogom az elmúlt 2 napban nem tapasztaltam hibát, hálózatot sem dobálja a lap. 3 dolgot tettem BIOS-ban:
- legacy usb support : disabled
- XHCI Hand-off : disabled
- SOC voltage-ot 1V-ra állítottamMinden esetre tanácstalan vagyok, hogy váltsak-e intel platformra vagy sem, nem akarok nyűgöt később.
-
LuiT
aktív tag
válasz Truman #81818 üzenetére
A lapod leírásában minden benne van.
Az alapján inkább NVMe-s (PCIe-s) SSD-t ajánlok, mivel mind a két slot támogatja. A SATA-s SSD-t csak az M2_1-s csatlakozó tudja fogadni, s ilyenkor egy SATA port kiesik.
A helyedben inkább lecserélném azt a 860pro-t 2 db NVMe-s SSD-re. A proci melletti slotba tennék egyet rendszernek 500 GB-t, a másik slotba pedig a 1-2 TB-s SSD-t amin játékok s egyéb dolgok vannak.Üdv. „A törvényeket a bölcsek hozzák, és a bolondokat sújtják velük.” :-)
-
addikt
"The mysterious problem can cause the USB ports on an affected motherboard to temporarily shut down, and disconnect a mouse, keyboard, or attached external drive. "
Ezt nem tapasztaltam, nálam fényképezőgéppel és mobiltelefonnal van gond, az usb-k egy részén folyamatosan fel/le csatlakoztatja. Most látom ez régi hír, azóta már AGESA V2 PI 1.2.0.7-nél tartok, de ezeket mostanában nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Zolee11
senior tag
válasz makoss #81800 üzenetére
Gondolom szükség van egy kivezetésre a ház esetében. Tehát az alaplapon lévő portra rá kell dugni a ház Thunderbolt kivezetését. (Azt nem tudom, hogy USB3 kivezetéssel ez használható-e, vagy sem... Ennek utána kell járni, de szerintem nem tanácsos keverni őket.)
Ha van ilyen csatlakozás a házon, akkor ki tudod vezetni, és egy megfelelő kábellel össze lehet kötni, és használni.no brain, no problem
-
nagyúr
-
Gyöször
senior tag
válasz jokeph #81809 üzenetére
Az a kettő igazából 3:
If M2_2 is occupied by a PCIE-type M.2 device, SATA3_5_6 will be disabled
[az alaplap képe mellett gondolták kihangsúlyozni]
félreértések elkerülése végett.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
nagyúr
válasz Gyöször #81808 üzenetére
Az a 3 igazából kettő, az 5. és a 6. port lesz.
Cserébe kitömheted a pci-e slotokat.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Gyöször
senior tag
válasz Zolee11 #81794 üzenetére
Az én leendő b550 pg riptide deszkámnak ilyen táblázata nincs, nekem az van megírva, hogyha használom a második m.2 slotot akkor a 6ból 3 sata portnak szia van. Nem akarom használni, nekem kéne 6 sata meg 1 pcie x1 tv tuner.
Azok mennyi pcie sávon osztoznak, kivel, meg mennyi sáv kapható a sarki B550 butikban????ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
nagyúr
Üdv !
1 modulos próbánál mindkettővel próbáltad egyenként ?
És az A2 jelű ramslotba tetted ?Másik gépben is érdemes lenne rápróbálni a Kingstonokra.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zzeN
aktív tag
Üdv!
Asus B550 Plus (legfrissebb BIOS) alaplapomban RAM-ot cseréltem Kingston Fury Renegade 2x16 GB 3600 Mhz-es memóriára. De indításkor a sárga DRAM led ég és semmi sem történik. A RAM nincs benne a hivatalos QVL listában.
Egy stick-kel ugyanez a helyzet, visszarakva a régit bootol egyből a gép.Tipp? Nem kompatibilis memória, vagy DOA?
-
IntelKiller7
veterán
Sziasztok!
Van 1 ASUS Maximus VI Formula alaplapom benne 1 i7 4790K-val.
2017-ben adtam el haveromnak ezt a gépem, tavaly visszakerült hozzám.
Viszont azt vettem észre, hogy, ha újraindítom a gépet akkor csak pörögnek a ventik, és nem csinál semmit. kb végtelen ideig csinálja. Nem is áll le, semmi. Ilyenkor a házon kell megnyomni a restart vagy a ki/bekapcs gombot.
Biost frissítettem már, de nem segített.Mi a fene okozhatja ezt?
Egyébként használat közben, semmi más anomália nincs vele.
[ Szerkesztve ]
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Mit jelent az, hogy 10 generációs Intel processzorral problémás lehet m.2 PCIe SSD -k használata?
Olvastam valami ilyesmit, hogy kevés neki a sávszélesség. Ezt mit jelent? És a videokártyától veszi el majd a sávszélességet?Szeretnék bővíteni egy 2 TB -os SSD -t csak játékok telepítésére, egy merevlemezt váltanék ki vele.
Ez a konfigom: ASUS TUF GAMING B460-PLUS lap, i5-10400 proci, RTX3060 vga
Jelenleg egy sima SATA -s SSD -n van a Windows (Samsung 860 Pro)Milyen formátumú SSD lenne nekem ideális? (m.2 PCIe/m.2 SATA/2,5" SATA)
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)