Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz klimokrisz #83899 üzenetére
Milyen procit tennél bele és még mit? Hány vga-t, ssd-t? Mi a felhasználás?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
klimokrisz
tag
Hello mindenkinek!
A kérdésem az lenne melyik a jobb lapkészlet a B650-es vagy a X670?
MSI MPG B650 CARBON WIFI és a MSI PRO X670-P WIFI között gondolkozok csak nem tudom eldönteni melyik lenne a jobb választás.„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
Pcie hotswapról kellene nekem infó.
Kis kártyával működik az oké, kipróbáltam. Windows eszközkezelőbe meg is jelenik és telepíti is. (geforce 7300Gt, meg egy hálókártyával is ment, oda vissza eltávolítva is.)
De nagy kártyánál hogyan kell azaz ami tápcsatis, tápot kössem rá elsőnek?[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz mefistofeles #83895 üzenetére
Elrontani nem tudod.
Ilde legyen modnjuk 40-50 fokig 20-30%, utána 55 fok 35%, 60 fok 40% és így tovább.
Ha hallod, hogy hangos lejjebb veszed, ha meleg feljebb. Nem bonyolult..[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz mefistofeles #83895 üzenetére
Jól gondolod, 5Von sokkal kevesebb teljesítménye.
Az igényeidhez kell állítani. Ha van mód DC vagy PWM módban (ami ált 4 pineshez való) görbét állítani, akkor Grave_444 által említett videóhoz hasonlót.
Ha nem értesz hozzá akkor is ki tudod találni hogy a max sebesség 70 fokhoz állítva 100%os ventisebesség. Arányosan csökkentheted hogy pl 40 fokon a lehető leghalkabb legyen. Nem bonyolult.[ Szerkesztve ]
-
válasz bobalazs #83893 üzenetére
Oké de akkor végleg nem értem. ha pl. beállítom 5V-ra akkor értelemszerűen nem tudja a teljesítményét kimaxolni, ami terhelés alatt probléma lehet nem?
Egyenlőre nem kutyulok ezzel a windowsos fan controllal, a PWM jónak tűnik.Grave_444: akkor ezzel egy hozzá nem értő akár többet árthat mint használhat nem?
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Grave_444
nagyúr
válasz mefistofeles #83892 üzenetére
Pl. Röviden. Adott hőmérséklethez adott fordulatszámok %-ban egy grafikonon beállítva.
-
bobalazs
nagyúr
válasz mefistofeles #83892 üzenetére
Nem mindegyik alaplap tudja az 5V/12V váltást a DC módban, azért meg kell nézni biosban. Azon a beálitáson marad ahol állitod, nem kell mindig belépegetni.
-
válasz Grave_444 #83891 üzenetére
Oké bocsi ehhez a dologhoz nagyon nem értek, eddig nem volt ezzel semmi problémám.
Lépcsőkön mit értesz? Manuálisan kell beállítani, hogy adott hőfoknál, mennyire tekerjen?
Én csak biosban beállítottam a DC módot és a ventik elkezdtek pörögni mint az őrült.
Egyenlőre a PWM mód bevált. Próbaképp játszottam egy kis Diablo Immortalt és nem nagyon de fel is pörögtek a ventik. Most, hogy kiléptem a játékból szépen vissza is lassultak. És ebben a módban semmit nem állítottam.windowsból fan control? Azt hol?
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Grave_444
nagyúr
válasz mefistofeles #83886 üzenetére
Most nem azért, de mit jelent, hogy kipróbáltad?
Átraktad DC módba és? Hagytad max fordulaton járni, akkor min csodálkozol? Biosban grafikonon be kell állítani vagy legalább egy silent módot megnézni.Windowsból fan control is tökéletes szabyzásra vagy legalább a kipróbálásra.
Ki kell tapasztani és állítgatni, igen a lépcsőket.
[ Szerkesztve ]
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz mefistofeles #83887 üzenetére
Dc módban általában lehet 5V és 12volt között állítani. Így vagy fél vagy teljes sebességgel megy.
-
Doky586
nagyúr
válasz mefistofeles #83887 üzenetére
"érdemes lenne kipróbálnom a DC módot?"
eszerint a válasz: NEM. -
-
-
törölt tag
válasz mefistofeles #83884 üzenetére
Vesztenivalód nincs. PWM módban vezérelve a ventid most biztosan nincs, hiszen az a 4. pinen keresztül történne, illetve eleve a 4. vezeték is meg lenne a ventiden, ha PWM-es lenne.
-
-
válasz #24845312 #83882 üzenetére
Egymás mellet három vezeték és három pines csati.
Nem ez van a gépemben de ilyen...
annyi még, hogy ugye két venti van és egy csatlakozó, szóval van egy elosztó is de annak és a venti vezetékeknek is ilyen a vége.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mefistofeles #83881 üzenetére
A ventiknél a 3 vezeték az milyen formában van? Egymás mellett kihagyás nélkül? Vagy 4-ből a 3. hiányzik, és így van 3 vezeték?
-
válasz #24845312 #83878 üzenetére
Megmondom őszintén a DC módot nem próbáltam (nem tudtam mi az) de az tény, hogy most a három pines ventik szép csendesen dolgoznak, a négy tűs csatiban mióta PWM módba kapcsoltam.
-
abdulka1
őstag
válasz mefistofeles #83864 üzenetére
"A PWM mód beállításával lecsillapodtak a ventik...."
Ez azért érdekes, mert PWM módban folyamatos 12V-ot kap a ventilátor, és ez a 3pines DC vezérlésű ventilátoroknál pont azt jelenti, hogy maximális fordulatszámon pörögnek.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
törölt tag
válasz mefistofeles #83864 üzenetére
A ventik vezérlését tudod itt állítani, hogy PWM alapú, vagy fesztültség alapú legyen. A PWM Mode értelemszerűen a PWM-es ventik esetében kellene, hisz hiába próbálná az alaplap ilyen módon vezérelni a ventidet, ha a 4. pinre eleve nincs is kötve semmi. Nem PWM-es venti esetén jöhetne szóba a DC Mode, ami feszültség alapú szabályozást hajt végre (csökkenti a feszt, és ezáltal csökken a venti sebessége).
A PWM-es ventik normál esetben 4 vezetékesek, a nem PWM-esek pedig 3 vezetékesek. (Azért csak normál esetben, mert láttam már 3 vezetékes PWM-est is, meg 2 vezetékes nem PWM-est is.) -
imotrepus
aktív tag
válasz HUN_Sector #83862 üzenetére
A 4pines csatlakozókra egyébként a 3pines venti nyugodtan rádugható! Nem?
Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
-
Doky586
nagyúr
válasz mefistofeles #83870 üzenetére
-
-
Csorbi
addikt
válasz mefistofeles #83868 üzenetére
De az a CPU fan
-
-
Doky586
nagyúr
válasz mefistofeles #83866 üzenetére
és abból is hiányzik az egyik tű az alaplapon..
(ahogy azt már elmondtam) -
-
Csorbi
addikt
válasz mefistofeles #83863 üzenetére
És azt is elárulod végre, pontosan mire vannak kötve? Esetleg a ventik típusa is jöhetne infóban, ha rájuk látsz. Ezek kardinális infók
Szerk: na közben megoldottad.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz HUN_Sector #83862 üzenetére
3 tűs
-
HUN_Sector
őstag
válasz mefistofeles #83855 üzenetére
3, vagy 4 tűs ventilátorokról beszélünk?
-
Doky586
nagyúr
válasz mefistofeles #83858 üzenetére
"külön beállítási opció van" ... na hát ott vedd lejjebb manuálisan, mert fordulatszámmérő nincs benne.
-
törölt tag
Ha nem molex csatlakozókra vannak kötve a ventik, akkor tudnod kéne BIOS-ból szabályoznod a fordulatszámukat.
-
Csorbi
addikt
válasz mefistofeles #83858 üzenetére
Ohhh, sorry, figyelmetlen voltam. CHA_FAN-t akartam írni.
A lényeg, hogy ne vízhűtés csatlakozóra legyenek kötve, mert azok általában mindig csak fullon mennek. Ha kevés az alaplapi csatlakozó így, akkor inkább használj elosztót... -
válasz Csorbi #83857 üzenetére
Biztosan nem CPU csatira van kötve. Mint írtam a házban elől és hátul lévő ventikről van szó. A biosban külön beállítási opció van a CPU és az egyéb ventikre.
Olyan a gépem mint egy hűtőház de a ventik pörögnek feszt.[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
Biztosan CPU_FAN csatitra vannak kötve?
-
varmi2
nagyúr
Milyen ventirol van szó.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Urak van egy kis PC konfigom egy ASUS Pro H510M-C alaplappal. A gépemben pedig elöl és hátul van egy-egy 120 mm-es venti. A problémám az, hogy hiába állítom be a biosban a silent módot, terhelés nélkül is teljes fordulaton pörgeti a ventiket pedig a gép tök hűvös, nem kéne nyomatnia. Be lehet valahogy állítani, hogy csak melegedés esetén pörögjenek fel?
-
nagyúr
válasz imotrepus #83849 üzenetére
Találtam én már behajlott fület HDMI csatiban is.
Szerencsére tiltott a gép (így nem lett baja), azért került hozzám.
Kikaptam a házból, és akkor vettem észre amikor a lapot emeltem ki.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
heavygrip
senior tag
Köszönöm varmi2 illetve imotrepus. De sajna ugyanaz a szituáció... CPU LED ég, ventik nem mennek. Egyedül a táp. Megnézem másik táppal, aztán ha azzal sem akkor rakom vissza a 2600 at. Vagy a másik tápot haggyam és csak a 2600 al nézzem meg?
A zsepi azért van ott mert a video kártya nem akart függőbe lenni[ Szerkesztve ]
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
imotrepus
aktív tag
-
heavygrip
senior tag
válasz varmi2 #83834 üzenetére
Ki vettem az alaplapot, rá tettem a dobozára, tápegység szintén a dobozán van. Na most azt elfelejtettem meg kérdezni, hogy kapcsoljam be? nem csináltam még ilyet, olvastam csavarhúzó,jumper megoldásokat,de inkább megkérdezem itt, az a biztos
Előre is köszönöm.
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, a zalman z9 neo házam bekapcsoló gombja kéken villágított, villogot ami most pirosan villog, ha „dolgozik” a gép. Mit jelent a színváltás? Az alaplap (msi tomahawk max) küld oda valami hibaüzenetet?
Tiszta Windows, rendes ház!
-
-
heavygrip
senior tag
válasz varmi2 #83836 üzenetére
Rendben, köszi, este ki próbálom úgy. Egyébként a ház az egy be quiet pure base 500 dx. A ledek világítanak amikor bekapcsolom. A tápra kötöttem a világítást. Ezt még elfelejtettem leírni.
-
heavygrip
senior tag
válasz varmi2 #83834 üzenetére
Igen,be vannak csavarva rendesen a táv tartók és rögzítő csavarok is, utánna húztam volna mindegyiknek,de gyárilag jól meghúzták őket.
Ha kiveszem az alaplapot a saját doboza elég alá? Vagy tegyek még valamit a lap és a doboza közé?Köszönöm a gyors választ.
[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok. Szeretnék kérni egy kis segítséget, tippeket hova induljak tovább.
Tegnap új házba költözött a konfigom, kapott egy új tápot illetve elemet a lap.
Bekapcsoltam, de hirtelen felpörögnek a rendszer hűtő ventik, aztán megállnak. A processzor hűtőt megse nyikkan, illetve CPU ledet jelez a lap, folyamatosan világít.
Amit tudni érdemes, az új táp egy be quiet 12, 550w, M , gold,
3 hónapja volt BIOS frissítés, és proci csere 2600rol 5600x re. Hajnal fél 3 ra végeztem vele, 2x rá próbáltam de a fenti jelenséget produkálja sajnos. Kikapcsolni nem lehet,csak ha le kapcsolom a tápot.Előre köszönöm, további szép napot.
-
őstag
válasz Fox Mulder #83831 üzenetére
Igen közben meglett a hiba. Köszönöm.
-
senior tag
-
őstag
-
blp85
aktív tag
válasz Lacika640109 #83824 üzenetére
Megnézed a használati útmutatóban [link]
Az alaplapra a megfelelő helyekre rá van írva, hogy mi megy oda
- fehér vagy fekete az mindig a - (negatív)
- a színes a + (pozitív)Esetedben, ha jól látom a jobb alsó sarokban vannak a csatlakozótűk (talán színkóddal is el vannak látva).
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
őstag
Sziasztok!
Ma raktam össze egy gépet asus x670e plus wifi lap, ryzen 5 7600x proci, asus lc 360 vízhűtés. Az lenne a gondom hogy a vízhűtés ventije maxon forog, hogy tudom az csökkenteni? A biost alapra raktam, a ventik ott standard módban vannak, mást nem is enged. Mit lehetne csinálni vele? Vagy valamit nem jól kötöttem be? Aida szerint a cpu 38c jelenleg. Köszönöm. -
arabus
addikt
Nem tudni pontosan mit nem értesz rajta minden ott van a lapon.
De hátha ez segit,ha nem esetleg kérdezd mi nem tiszta.
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Csorbi
addikt
A legjobb tanács: bízd szakemberre élőben is!
-
sasa311
veterán
Sziasztok!
Van egy régebbi asztali gépünk egy intel i3-7100 CPU-val és Asus h110m alaplappal.
Azt a "hibát" produkálja, hogy a procihűtő ventije bármiféle terhelés nélkül felpörög - lelassul - felpörög - lelassul. Proci - elvileg - frissen volt pasztázva pár hónapja de nem ellenőriztem..
Bios, driverek minden a legfrisebb, újratelepített windows 10. Windowsos gyári driver szoftverrel bármilyen beállítást teszek rá ezt csinálja. Amit észrevettem, hogy az asus software szerint a CPU hőmérséklet folyamatosan ugrál, de ilyen irreálisan, 38 fok --> 60 fok --> felpörög a venti -->3 mp múlva megint 40 fok és lelassul a venti.
Mit lenne érdemes megnézni / tesztelni rajta? Ez lehet érzékelő / alaplap hiba vagy akár a venti is?
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
nagyúr
válasz rasotamas #83820 üzenetére
Zen 1 és Zen+-nál a 3200 már boldogság.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arabus
addikt
válasz rasotamas #83820 üzenetére
Létezik.
2700-am sem tudta,nagyon kevés példány ment annyit.
3466 már elég soknak ment de inkább 3200.
Ha pedig ez az 1200 még régebbi akkor annyi sem.[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
veterán
Sziasztok!
Van egy jó kis Crucial Ballistix 3600 CL16 ram kitem már jó 2 éve, volt már B560, több Z590, B660 lapokban, nem volt vele semmi gond.
Most beraktam egy Giga B450 Gaming X lapba egy Ryzen 3 1200 procival.
Létezik, hogy ennek a régi Summit Ridge procinak gondot okoz ez az XMP profil, legalábbis ha minden más gyárin van, nem emelek SoC meg nem tudom milyen fajta feszültségek vannak még, mondjuk memóriavezérlő, stb?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Tequila86
tag
válasz HUN_Sector #83817 üzenetére
Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz.
Azért egy ilyen kábelt is megcsípek, biztos ami biztos.i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
yagami01
aktív tag
válasz jokeph #83814 üzenetére
Szia,
Most Profile 1-en van, DOCP. Viszont alapból 3200-ra volt belőve, Manual. Mert régebben nekem is mondta valaki, hogy ha lesz 4, azok 3200-on fognak tudni menni, 3600-on nem. S jelen voltak a problémák akkor is. Annak az orvoslására lett beállítva a DOCP és a Profile 1, ezzel a 3600. Kezdetben úgy tűnt, hogy ez segített rajta, de leginkább ma kiderült, hogy nem. Két modullal meg oké.
Ezen volt és ezen is voltak gondok a 4-el: kép -
Tequila86
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy alaplapot az új gépembe és meglepődve láttam, hogy a cpu tápkábelből a szokásos 8 pin helyett 8+4 való bele. A tápomon viszont csak 8 pines található meg, Chieftec 700W. Nem moduláris és nem szeretném lecserélni. A kiválasztott proci 65W-ot kér. Néztem a lapról összerakós videót, ott a bácsi úgy oldotta meg, hogy a moduláris tápba olyan kábelt dugott, aminek a vége egyszer 8 pines majd folytatódik és egy kettészedhető ugyancsak 8 pines fejben végződik.
Az lenne a kérdésem, hogy akkor ezen az alapon vehetek egy hasonló tápegység hosszabbító kábelt, ami szétosztja a cpu kábelét 2x8 pinre, így működni fog?
Előre is köszi a választ! Illetve ha van ilyen valakinek elfekvőben, vevő is lennék rá!i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
nagyúr
válasz yagami01 #83813 üzenetére
Üdv !
3200-on sem bírja ? Ott azért illene neki.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
yagami01
aktív tag
válasz Brekkk #83811 üzenetére
És Csorbi.
Most már talán tényleg megvan az anomáliák oka. Kapcsolódik a laphoz vmennyire, úgyhogy nem teszem OFF-ba. Ma reggel sem kapcsolt be rendesen. Ment a gép, de nem világítottak a perifériák, nem volt kép stb. Egy led világított folyamatosan: RAM. Kivettem a két új modult, bennhagytam a régi 2-t dualban. Így normálisan el tud indulni. A 200+ gigás fájlmásolás közben sem volt kékhalál, sem fagyás, mint tegnap. Valószínűleg valamit segített neki tegnap az órajelbelövés, de valahogy nem bírja a négy modult a lap ezekből a ramokból. Lement pár 3D mark benchmark is biztos ami biztos (CPU, Time Spy, Port Royal), rendben volt minden. Jelenleg úgy vagyok, hogy Kingston lesz helyette (2x32, hogy akkor ne négy legyen, egyelőre, később lehet teszek egy tesztet duplázással, azzal működne-e a négy). -
őstag
Sziasztok! Adott egy asus x670e plus wifi. Rgb eszközöket szeretnék bekötni, ilyen 3 tűs csatlakozó van rajtuk. Ha jól
látom az alaplapon csak kettő van, máshova is tudom kötni? Egy vízhűtés csatlakozója, a ház, és egy vga kábel ami rgb -és. Ezt a 3 szeretném bekötni, de két csatit találtam a lapon. Van megoldás? Köszönöm szépen -
Csorbi
addikt
-
Brekkk
senior tag
válasz Csorbi #83803 üzenetére
Semmi bajom a CSM/Legacy móddal. Jelenleg is így használom a WIN10-et.
Már egy 3 éves WIN10, és túlélt már 1 procicserét és 3 VGA cserét.
Én semmi problémát nem láttam a CSM móddal.
Eddig soha nem telepítettem WIN-t UEFI módban csak CSM-ben és mind tökéletesen üzemel mai napig.
Még egy I5 3570-en telepített 5 éves WIN is ismán működött hiban nélkül, miután egy I5 13400 alá került át.
UEFI-vel viszont szívtam már.
Nincs Resizable BAR.
Nincs ilyen követelmény, hogy azzal kell telepíteni. Ajánlott, de semmiképp nem kötelező.
Amelyik lapnál/laptopnál meg kötelező, ott a BIOS-ban nem is lesz CSM mód. -
yagami01
aktív tag
válasz Csorbi #83806 üzenetére
Használok, ott szúrtam ki az SSD-t. Azon van a játék, és újraindult a gép ha elindítottam. És a Sentinel szerint minden okés, kivéve az az SSD. Ezért kicseréltem a SATA kábelt meg a SATA tápelosztót kivettem alóla, s ezután amikor próbáltam jó volt. (azóta nem néztem) Viszont a Sentinel nem változott, ott még mindig ezt írja:
( Semmi nincs ezen, csak az az egy szem CoD eddig, bolti SSD, konkrétan ez. Teljesítmény azóta lement 99%-ra. )
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz yagami01 #83804 üzenetére
Ilyen dolgokat speciel ez nem okozhat, a finomhangolásokat a BIOS-ban én egyelőre hagynám, főleg a feszültségeket - amíg nem stabil alapon is a rendszer. Majd utána lehet finomhangolni... A lemezek állapotának figyelésére használj HDSentinel-t.
-
vzoli1987
aktív tag
válasz spleenszuru #83801 üzenetére
Nem jelez semmit, vagy azt szoftveresen vhol látnám?
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
yagami01
aktív tag
válasz Csorbi #83803 üzenetére
Ezek szerint a jelenlegi rendszert is átlehet alakítani arra. Tehát minden megmarad ugyanúgy, csak a jobb beállítással (UEFI only meg a Secure). És ez is okozhat ezek szerint dolgokat. Rendben, ma délután koraestefele ránézek. Ma is az egész napom ráment erre és úgy néz ki mégsem stimmel minden még mindig. Külső vinyóról 200+ gigás mappát szerettem volna másolni és fagyás, kékhalál, újraindulás lett az eredmény. Lehet sok neki a 4 ram modul mégiscsak, procinál -0,2 V-ot átraktam 0,1-re hátha ez okozta, kihúztam külső vinyót, hátha azon van valami amit nem szeret, és akkor még ott van, hogy gariban cserélt HDD-re ment volna amit vettem és lehet az nem jó vagy pedig az amit Te mondasz vagy több dolog együtt. Legalább a kép nem megy már el, azért 100% hogy a harisnyázott tápkábelhosszabbító rossz érintkezése volt a ludas. Kivettem. A játék közbeni restart is remélem azért, hogy megoldódott az SSD-vel. És 100%, hogy valamit segített, hogy be lett lőve a ram. De még mindig nem tökéletes. Utána nézek annak amit mondasz holnapma és folytatom a legózást... Nagyon köszi egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz yagami01 #83802 üzenetére
Az baj. Egy mai korszerű rendszert azzal a beállítással kell telepíteni. A CSM/legacy kompatibilitás csak akkor használandó, ha van bármilyen különleges vagy régi hardvered, ami nem tudja az UEFI-t kezelni (vagy az UEFI őt). Ez Win 8 óta így van, és ezt a hibát rendre elkövetik azok, akik még az XP-Win7 érában "tanultak" telepíteni, és azóta nem sajátították el az újdonságokat. Van rá mód, hogy a már feltelepített rendszert átkonvertáld az mbr2gpt paranccsal, ezután átállítható a BIOS UEFI only-ra, valamint a Secure Boot is bekapcsolható, és be fog bootolni a rendszer.
-
yagami01
aktív tag
válasz Csorbi #83800 üzenetére
Szerintem nem. Nem állítgattam az alap BIOS beállításon a ramon kívül BIOS frissítés után. Most utána nézve neten ez a beállítás pedig alapból ki van kapcsolva.
Viszont.
Azóta egy kedves illető segített és a ramokat 3200-ról (valaki valamikor pár éve.. azt mondta nem tudnak menni 3600-on 4 modul esetén, csak 3200-on, én ezt megjegyeztem és eszerint állítottam be) a gyári órajelükre, 3600-ra állítottam. És azóta bekapcsol elsőnek. Újraindulásnál teljesen leáll, de elvileg ez normális (2 modullal nem áll le teljesen egyébként). Egyelőre nincs random elsötétülés sem (még a BIOS-ban is elsötétült egyszer, amíg ezeket nézegettük). ROG logó már jó, HDMI-t kellett felcserélni a kártyán... CoD is működik rendesen SSD-ről már, legalábbis egy meccs lement, reggel a menüben újraindult volna a gép (kicseréltem a SATA kábelt és a SATA elosztót kiiktattam). EGYELŐRE úgy tűnik most minden klappol. Remélem így is marad.
Most már csak az van, hogy szükséges-e bármit átállítani a BIOS-ban a gyári beállításokból a ramon kívül. (KÉP1, KÉP2 - tudom, teló, de így egyszerűbb volt : P )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest