Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz Janusz001 #4803 üzenetére

Szóba került korábban, időközben összegyűlt pár tapasztalat az Oxett A2 anyaggal kapcsolatban, ami szilikonolaj gyakorlatilag, azaz elfolyásra hajlamos (méz jellegű), emiatt idővel ragacsossá válik a főzőegység itt-ott, ami különösebb bajt nem okoz, de nem feltétlenül szimpatikus. Meleg / forró vizes zuhanyzással jól tisztítható.

Általánosságban a kenőolajokra mondják, hogy amelyik minél jobban be tud szivárogni valahová (ld. WD 40, ami még csavarlazítónak is jó, annyira kúszik befelé a résekbe), az onnan könnyen el is távozhat. A keményebb zsírok jobban megmaradnak, de azt meg esetleg nehezebb bejuttatni a kívánt helyre.

Utóbbira példa a Praktikerben is kapható, vízvezeték szerelési segédanyagként árusított szilikonzsír. Ilyen zsír bizonyára létezik a hasonló szaküzletekben is.

Mindamellett a szilikonolajat is nagyon sok célra tudom használni, tömítések megkenése vagy egyéb barkács témák is. Mivel az Oxett A2 eredeti tubusa nem a legpraktikusabb, próbáltam csőrös olajozóba tenni, de a szilikonolaj megtámadja az ilyen lágy műanyagokat, mint ahogy a tubus teteje is elreped tőle. Lehet, hogy ezek eleve szilikonolajjal lágyított műanyagok és megszívja magát, ha érintkezik vele.

A főzőegység anyagának természetesen nem árt.

Tettem rá Piros Arany kupakot, az is megrepedt egy idő után, itt feladtam. Végül egy nagy orvosi fecskendőbe töltöttem, amit vastag tűvel láttam el, a tű végére van egy gumi zárókupak is (tintapatron utántöltőjének tartozéka volt valamikor). Ezt nem tudta megtámadni, így használható is azóta.

Most nem nyomtam ki a levegőt, így jobban látszik, hogy milyen folyékony "takony":

Új hozzászólás Aktív témák