Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Janusz001 #4803 üzenetére
Szóba került korábban, időközben összegyűlt pár tapasztalat az Oxett A2 anyaggal kapcsolatban, ami szilikonolaj gyakorlatilag, azaz elfolyásra hajlamos (méz jellegű), emiatt idővel ragacsossá válik a főzőegység itt-ott, ami különösebb bajt nem okoz, de nem feltétlenül szimpatikus. Meleg / forró vizes zuhanyzással jól tisztítható.
Általánosságban a kenőolajokra mondják, hogy amelyik minél jobban be tud szivárogni valahová (ld. WD 40, ami még csavarlazítónak is jó, annyira kúszik befelé a résekbe), az onnan könnyen el is távozhat. A keményebb zsírok jobban megmaradnak, de azt meg esetleg nehezebb bejuttatni a kívánt helyre.
Utóbbira példa a Praktikerben is kapható, vízvezeték szerelési segédanyagként árusított szilikonzsír. Ilyen zsír bizonyára létezik a hasonló szaküzletekben is.
Mindamellett a szilikonolajat is nagyon sok célra tudom használni, tömítések megkenése vagy egyéb barkács témák is. Mivel az Oxett A2 eredeti tubusa nem a legpraktikusabb, próbáltam csőrös olajozóba tenni, de a szilikonolaj megtámadja az ilyen lágy műanyagokat, mint ahogy a tubus teteje is elreped tőle. Lehet, hogy ezek eleve szilikonolajjal lágyított műanyagok és megszívja magát, ha érintkezik vele.
A főzőegység anyagának természetesen nem árt.
Tettem rá Piros Arany kupakot, az is megrepedt egy idő után, itt feladtam. Végül egy nagy orvosi fecskendőbe töltöttem, amit vastag tűvel láttam el, a tű végére van egy gumi zárókupak is (tintapatron utántöltőjének tartozéka volt valamikor). Ezt nem tudta megtámadni, így használható is azóta.
Most nem nyomtam ki a levegőt, így jobban látszik, hogy milyen folyékony "takony":
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari