- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali médialejátszót?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook hibák
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Janusz001 #5434 üzenetére
Autocadnél úgy van, hogy minden, amit oktatási verzióval készült, azt nem lehet felhasználni haszonszerzési célokra. Az ilyen rajzokba elmenti, hogy oktatási verzióval készült és szinte kiirthatatlanul benne is marad.
Talán még nyomtatásnál is rátesz egy vízjelet.
Valószínűleg Inventor is hasonlóan működik. -
ThuG4LifE
senior tag
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Janusz001 #5295 üzenetére
Szia! Csináltam egy rövid (és tökéletlen) videót arról, hogyan kepzelem el.
A nézetek és koordinátarendszer forgatását próbáld megérteni, megtanulni, nekem is az volt sokáig a gát a 3Dnél.
Igen, kihúzásnál stb. eltűnik az eredetileg megrajolt keresztemtszeted. Másold le előtte és akkor ez nem probléma.
videó link -
rgqjx
aktív tag
válasz
Janusz001 #5298 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a legjobb szoftvert használod erre a célra. Persze megértem, ha ezt kell/ez van.
Sok évvel ezelőtt volt szerencsém Solidworks-höz, ott már a rajzolgatás elején meg tudtam adni, hogy milyen zártszelvényt szeretnék használni, milyen módon szeretném ha csatlakoznának egymáshoz stb. Az előttem említett Advance Steel is lehet hogy tökéletes lenne.
-
ThuG4LifE
senior tag
-
válasz
Janusz001 #5295 üzenetére
Rajzolj meg egy 40x40-es négyzetet, ez lesz a kiindulási alapja a zártszelvénynek. Megrajzolhatod akár felülnézetből is, akkor 3D-ben el kell forgani az egyik tengely mentén. Egyszerűbb valamelyik oldalnézetben megrajzolni. Ha kész, akkor belépsz 3D nézetbe és extrudálod a megrajzolt kis profilt.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Janusz001 #5290 üzenetére
Szia! Jó helyen kapisgálsz pedig. Én még a kihúzás parancsot szoktam használni ilyenkor.
A felhasználói koordinátarendszert valamint a nézetek forgatását is meg kell először érteni, utána sokkal könyebb a 3D-s munka.
Videóból nem tudok egy tutit ajánlani, de magyarul Primusz Péter videóit ajánlom, angolul meg végtelen a lehetőség.
Ha van konkrét kérdésed, akkor lehet, hogy jobban tudunk választ adni rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest