Aktív témák
-
olizsoli
tag
5ös szériáról vkinek vmi új infó?
(várható (esetleg módosított)megjelenés, újabb pletykák sp-ikről ramjukról v vmi?
)
-
olizsoli
tag
válasz
leviske #1698 üzenetére
Már most 50ezerért dobálják a saphire 512-es 4870ét
és holvan még a 4890
Proci csere meg nem tom, sztem vga csere fontosabb lenne mert szegény 2600asom nem fogja már sokáig bírni sztem... már most jönnek ki a minimum 8800gt igénlő játékok, na és az fps se egy utolsó dolog, na meg a 800as ramjaim helyett se ártana egy legalább 1066os v ddr3as
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #1694 üzenetére
Mint ahogy gbors is írta... 30k-s HD4870-re egy darabig nem kell számítani. Szép óvatosan el kezd majd lecsúszni 45-55k környékére, de míg így ingadozik az HUF/EUR árfolyam, addig nagy változásra nem kell számítani.
Én a helyedben inkább vennék egy, a későbbiekben normalizálódó árú Phenom II 720-ast, vagy egy 925-öst és mellé egy 790X-es lapot és egy RV740-el szerelt VGA-t, vagy egy HD4850-est, ha úgy marad pénzed.
De ezt a témát inkább itt folytassuk.
-
olizsoli
tag
Ha kiadják a 4890et áprilisban akkor állítólag kb 35k lesz egy 4870(asszem itt olvastam hírek között)...Na de mennyi a 4890?ha annyira lenyomja akkor nem lehet több 60-70ezernél, legalábbis is szerintem...
Ez kb milyen hatással lesz az X2es karikra? 4850-70X2
esetleg 4890X2t nem terveznek, hogy legyen balance?Kicsit más:
Mi érné meg jobban?
Most április környékén venni egy 4890et a 2600am helyére meg egy alaplapot a mostani MSIK9AGM3 helyett, vagy venni egy 4850/70et 20-30 ezerér meg egy kicsit jobb lapot és nyár vége fele(ha addigra kiadják) lecserélni egy 5ös szériás karira?
Procim meg egy 9550es amd
kb 80at tudnék rákölteni lapra meg karira(esetleg ramra a mostani 2gb 800as helyett)
Ami most benne van lap vga meg ram megy át apám gépébe és abból próbálom majd eladni a 3 modulos másfél giga DDR ramot a 9600PRO(128mb) karit meg vszeg majd az AMD2200+os procit ami épphogy 1700mhzen nyögdécsel benne -
-
rocket
nagyúr
válasz
K21_overlord #1690 üzenetére
Kifelejtetted az eurot az egyenletbol
-
K21_overlord
tag
Én nem azon izgulok inkább h mien lesz a kártya hanem hogy a forint normalizálódjon. Mivelhogy ha kijön a 4770 es pl99 dollárért és az usd pl 220 körül lenne akk 24k körüli kártyát vehetnénk a boltban ami viszont lenyomná a többi árait is...
Ellenben, ha elbaszák és 250 ft lesz egy huf akk 28-29 k ért juthatunk hozzá egy 4770 hez ami már alig tolja le az árakat... -
keIdor
titán
válasz
leviske #1681 üzenetére
Sok Overclocked GTX-280 kerűl 130k-ba.
Hála a béna forintnak, meg madzsarisztánnak.
Meg persze kapni 75-80k környékén is.Egyébként elég a P45 CF-re. 1920×1200-ig, 1GPU-s kártyáig (HD4870) legalábbis biztos.
#1684: Persze az addig rendben is van, de a szoftverek PC-n egyre... hogyismondjam...
-
rocket
nagyúr
Amit Charlie irt annak a lenyege, hogy lesz egy RV770XTX GPU amit HD4890 neven fognak kiadni mint termek, ennek semmi koze az NV fele kavarasokhoz.
Akkor lehetne "erdekes" dolgokrol beszelni, es hasonlorol mint az NV, ha fogna az AMD a HD4870-et, es kiadna HD5870 neven mint uj termek.
Meg a legegyszerubb variansanal (a HD4890 cherry picked RV770 magokra epul) se fog az megtortenni amit az NV muvel, mert gyorsabb lesz a HD4870-nel HD4890, igy megha HD5870-nek neveznek, akkor is messze lenne az NV fele kavarastol.Nem te vagy az elso aki egy lapon kezdi emlegetni a ket dolgot, nem is ertem, hogy sikerult ez, szo szerint eg, es fold a kulonbseg, majd ha lesz olyan AMD desktop VGA amit csak siman atneveznek, de a teljesitmenye marad, akkor elolehet majd venni a temat, es egy lapon emlegetni a ket ceget ezzel kapcsolatban.
Valoszinuleg lesz ilyen elobb-utobb, mert ha az egyik megteheti zero fejlesztes mellett uj neveket adogat a termekeinek, akkor a masik miert ne akarna megtenni?Nehany hettel a megjelenes elott mar egyik pletykara se erdemes komolyan oda figyelni, megkell varni amig megjelenik, es minden kiderul, de mint irtam mar regebben, csak olyanok fognak csalodni, akiknek irrealis elvarasaik voltak, vagy akik a kk-n is a csomot keresik
Egy biztos, number 1 slager tema lesz a fogyasztas a kovetkezo honapokban -
leviske
veterán
"hm a 4850Cf van kb egálban a GTX280-al... már ha megy a CF"
Ez elég felbontás és játékfüggő... De én, ha az általános teljesítményt nézzük, akkor azt mondanám, hogy ahol működik a CF, ott a HD4850X2 (így a HD4850CF is) a GTX285 fölött teljesít. Van ahol jóval fölötte, van ahol csak éppeh'...GTX280-at pedig lehet kapni 130k-ért, csak ahhoz elég lehúzós boltot kell keresni.
(#1674) alanwake: Szerintem egy normálisabb P45-ös lap is megtehetné CFX alapnak. Az X48 elég "bolhára ágyúval" dolog lenne szerintem.
De lehet, hogy a többiek más véleményen vannak...
-
azé' ez erős túlzás. hasonlóan élénk a fantáziája mindkét csávónak, de ha olvastad Charlie oknyomozását az nVidia forraszanyagos kálváriájáról, abból azért kiderül, hogy korántsem hülye emberről van szó, és a bulvár műfaj keretein belül többnyire rendben van, amit ír. persze, csak többnyire
-
alanwake
tag
én is ezt az elvet vallom,de tudod ez a nyomorult válság meg az átnevezősdi már kezt az agyamra menni,mert egy 4870-es 1 gigás kártya is 80 ezer míg 2db 4830 az még mindig 60 és lényegesen jobb tőle,az nvidiát most az 1-szer hanyagolnom kéne pár évig mert nem látok benne reményt,talán a csúcskártyáiba de azokért annyit nem adok.
-
alanwake
tag
-
TTomax
félisten
-
alanwake
tag
most jöttem rá hogy mit érdemes venni,hétfőn pi**ánverem a 8800gt-met és veszek 2 db 4830-as kártyát,a legjobb választás lesz most hogy ilyen mocskos árak vannak,aztán jöhet akármilyen gts250 vagy akár gtx280 is agyonalázom a 60-ezer ft-os ár kategóriával a 130 ezreset.röhely amitaz nvidia folytat már,gts 250 512-es asus 60 rongyért,fel kéne akasztani őket.remélem nem fogom megbánni,mert ha igen akkor viszlát pc,és veszem a konzolt.
-
westlake
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #1663 üzenetére
Nekem is úgy rémlik, hogy 1, max 2 héttel a megjelenés előtt került ki néhány ázsiai boltból pár darab 4850-es, amiket otthon tesztelt pár "szerencsés", és tőlük szivárgott pár teszt, de ennyi. Előtte is ott volt persze pár embernél 1-2 engineering sample, de az NDA miatt nem publikált, csak a hűtőről volt kép, ja...
-
leviske
veterán
válasz
tzsolesz #1661 üzenetére
"Na jó, de tényleg, ez már túlzás. Az RV770-ről még teszt is volt már 2 hónappal a megjelenése előtt."
Tényleg? Erre nem is emlékeztem...Azt tudom, hogy az RV770-es karikat fLeSs-ék június elején/május végén kapták meg tesztelni. És a HD4850 kikényszerített korábbi piacra dobása után lehetett biztosra tudni, hogy 800SP lesz benne...
Egyedül a cooler képeket hiányolom, amik viszont az RV770 esetén már április folyamán, jó 2-3 hónappal a start előtt nyilvánosságra kerültek.
Viszont megint megemlítem, hogy a GT212 ellen kellett készülniük valamivel... és az nV sem hülyeségből adja most ki a GTX275-öt.
-
tzsolesz
nagyúr
Figyelj Abu, ha valóban nincsenek még hírek az RV790-ről, akkor egyértelmű, hogy áprilisban nem jön itt semmi.
Jó hogy nem már akkor nem akarják nyilvánosságra hozni, amikor a PCX-ről hármat meg is vettem belőle, meg egyet ki nem nyírtam belőle, ami már két hete szervízben van mert nem akarják elhinni hogy nem v-moddoltam, pedig télleg nem, mert nem értek hozzá.
Na jó, de tényleg, ez már túlzás. Az RV770-ről még teszt is volt már 2 hónappal a megjelenése előtt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Gonosz15 #1655 üzenetére
Az AMD partnerektől szivárognak a doksik. Csak megfelelő kontakt kell - tőle szoktam szerválni a TSMC infókat ... selejt arány stb.
Ha megosztom ... legközelebb nem kapok doksit. Bár a chipre vonatkozó lényegi információkat nem tartalmazza, akkor is titkos az anyag. Mellesleg ezek a doksik segítik a munkám ... amennyi kamu hír van manapság ...Keldor papa: nem teljesen ... a gyártói doksik nem publikusak, NDA csak a hivatalos anyagokra van. Ilyet még nem kaptunk, de ami késik az nem múlik.
-
rocket
nagyúr
#1618-ban rosszul irtam, nem 30$-t sporoltak az olcsobb nyakon, hanem 15$-t, azota volt ugye 229$-rol 199$-ra csokkentett ar, es most 199$-rol csokkentik 179$-ra, bar ugye a hirben is GTX260-rol van szo ami lehet a 65nm-es 192SP-vel szerelt kartya is (neweggen is van boven meg ilyen kartya, sot az EVGA referencia 192SP verzioja dragabb 5$-al mint a referencia 216SP verzio
), jol jon most az NV-nek, hogy nem adott uj nevet a 216SP kartyaknak, mert hat 192SP-vel szerelt kartyaknak zero eselye lenne a 149$-os HD4870 512mb ellen. (bar ugytunik HD4870 512mb eseteben egyelore csak papiron letezo arcsokkenes volt, mert nem latni 149$-os arnak nyomat se neweggen, Powercolor van 155$-ert, azon kivul mar a tobbi joval dragabb)
Modjuk igazabol mind1 milyen $ arak vannak, mert europaba sokkal lassabban jutnak el az arcsokkentesek, hozank meg foleg.
-
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #1640 üzenetére
Tudjak jol, hogy uzletileg ez a kor mar nem sok jot tartogat, igy a piaci reszesedes megtartasara jatszanak az ar/ertek aranyban versenykepes termekeikkel.
Az biztos sokkal jobban csinaljak mint az ATi a multban hasonlo helyzetben, mert ugye van hova lepni a GPU-kban rejlo tartalekok miatt, es fontos lenne nekik nem tul nagy szeletet elbukni piaci reszesedesben, igy roboghat tovabb a TWIMTBP expressz -
rocket
nagyúr
válasz
csatahajós #1640 üzenetére
Tudjak jol, hogy uzletileg ez a kor mar nem sok jot tartogat, igy a piaci reszesedes megtartasara jatszanak az ar/ertek aranyban versenykepes termekeikkel.
Az biztos sokkal jobban csinaljak mint az ATi a multban hasonlo helyzetben, mert ugye van hova lepni a GPU-kban rejlo tartalekok miatt, es fontos lenne nekik nem tul nagy szeletet elbukni piaci reszesedesben, igy roboghat tovabb a TWIMTBP expressz -
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #1639 üzenetére
Őőőő passz, én csak közvetítettem a hírt mint a vitátokat partvonalról érdeklődéssel követ fél
Szvsz egyébként az nV most kézzel lábbal kapálózik és minden mindegy alapon fog játszani az Ati ellen (persze ez most költői túlzás, de értitek), úgyhogy teljesen nem tartom kizártnak ezt a pletykát.
Jó lenne többet tudni az Rv790-ről, úgy látszik most az körül forog minden a komolyabb kategóriában (plusz rv740 lentebb), az nV válasza(i), az Rv870 megítélése, az Rv770 további sorsa stb.
-
leviske
veterán
válasz
csatahajós #1638 üzenetére
Most őszintén... Szerinted az nV olyan hülye, hogy egy emelt órajelű RV770 ellen kiad egy majdnem teljes értékű GTX285-öst?
Ha az RV770 ellen ilyen fegyverekkel akartak volna kiállni, akkor már novemberben megjelent volna a GTX270.
(#1636) gyiku: Kíváncsi vagyok, a RV790 megjelenésével fognak-e még csúszni lefele az árak, vagy addigra szép lassan előkészítik a helyet neki.
-
csatahajós
senior tag
-
gyiku
nagyúr
AMD Radeon HD 4870 to receive another round of price cut
na ez utni fog.abu: mit tudsz az rv740rol? jon aprilis elejen, vagy a vegen elobb veszek 4870-et 30k-ert ?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Fura, hogy még senkinek nem jutott eszébe az RV740 újításait az RV790-be próbálni. Hivatalos doksit még nem kaptunk, de az kb. biztos, hogy 800 SP és 55 nm. Esetleg érdemes lenne eljátszani a gondolattal, hogy az RV740 RBE és memóriabusz felépítését átvitték. Talán ez az újítás.
-
válasz
Dragbajnok #1621 üzenetére
Köszi
Bluegene, 1620: arra az architektúrális hablatyra én is benevezek egy mérés erejéig
-
leviske
veterán
Szerintem az RV790-40nm semmivel nem megvalósíthatatlanabb, mint az RV740-40nm... Arról nem is beszélve, hogy hova sietnének? Az RV770 bőven állja a sarat. A GT212 törlése után akár az AMD is dobhatta volna sutba az RV790-et, főként ha 55nm-es lesz (tehát kevesebb hasznot termelne).
Az RV870 sikerét meg szerintem nem pont az RV790 tompítaná, miután várhatóan az RV870 megint a HD4870X2 teljesítménye főlé érkezik, ahogy az RV770 is az R680 teljesítménye főlé érkezett.
Értelmét nem látom az RV790-nek, ha csak presztízsveszteség volna a vége. Márpedig, ha 55nm-en érkezik, akkor az lesz...
-
Bluegene
addikt
Nem hiszem hivatalosan lesz X2 az RV790-bol, felesleges lenne tompitani az RV870-et szerintem meg van értelme visszahódítani a koronát arra a félévre, ez pont betenne nvidiáéknak, pláne ha az Rv870 győzelme korántsem biztos, szerintem nem olyan nagy dolog relatíve megtervezni egy dual RV790-et, sőt az is lehet nem is érné be a gtx 295-öt csak megközelíti 1%-ra, olcsóbban adják és befűtenek nvidiának
ha övék a trón érezhetően több fogy a kisebb kártyákból(pl az rv740-ből, elterjed h "most jobb az ati azt vegyél"), szerintem nem tompítaná az RV870-et, beszüntetik akkor mikor az megjelenik, a 3870X2 se tett be pl a 4850/4870-nek egyáltalán, sőt örültek h olcsón kaphatnak egy olyan teljesítményűt
-
zuchy
őstag
Én már nem tudom mi lesz
Mindegyik nap az előzőt cáfoló pletyka, találgatás jön.
De egy új ref. hűtőt esélyesnek látom. Ha 55nm akkor a jelentősebb plusz hőt kell elvezetni, ha meg 40nm, akkor a kissebb hőtermelődés miatt, bár nem jelenti a kisebb csíkszélsség a kisebb fogyasztást, hőtermelődést.
Ha esetleg mégis 40nm-en jön akkor megint egy hatalmas pofont kap az Nv. -
tzsolesz
nagyúr
-
rocket
nagyúr
válasz
leviske #1623 üzenetére
Pletykak szerint a HD4890-nel 10 retegu nyakot fognak hasznalni (a referencia HD4870-nek 8 retegu a nyakja), es nem pin kompatibilis az RV770 az RV790-nel.
Errol mar irtam regebben, az, hogy mi lenne a legidealisabb az AMD-nek az egy dolog, sokkal fontosabb ennel, hogy mi az ami megvalosithato a tervezett idopontra, versenyekes, es a leheto legkisebb eroforrasokat kell hasznalni hozza.
Nem hiszem hivatalosan lesz X2 az RV790-bol, felesleges lenne tompitani az RV870-et
Termesztesen presztizsbol jol johetne az AMD-nel egy dual GPU-s GTX295-et vero termek, de az RV770 sikereivel nem all rosszul az atlafelhasznalok kozott az AMD, igy nincs szukseg ilyen presztizs gyozelemre jelenleg, raadasul egy ilyen termek az RV870 karara is mehetne majd a kesobbiekben."miután egyszerre startolnak áprilisban"
Max. paper launch lehetne az RV740 aprilis elejen az RV790-nel egyidoben, annak meg ugye nem sok ertelme van desktop kartyaknal, mert konnyen "botrany" lesz belole.
Szerintem az RV790 elobb jelenik mint az RV740, aprilis vege-majus eleje realisabb lehet az RV740-nel. -
VinoRosso
veterán
válasz
leviske #1623 üzenetére
Még annyit megemlítenék, hogy elgondolkodtató... Ezen "rémhírek" hallatára és a HD4800-asok árcsökkenésére vajon hányan jelentették ki, hogy "A fene se vár az RV790-re, úgyis csak egy csiszolt RV770 lesz"?
Biztos vannak páran
Pont ezt mondtam kb szűk egy hónapja, mikor megjelent a hír, h az rv790 csak egy túlhúzott rv770XT lesz. Elég jó esélyét láttam akkor, hogy csak a piac manipuálálására röppent fel ez. Akkor tippem közül 4830>>40nm = rv740 bejött, rv770 árcsökkentést a nemrég jelentették be, most meg itt egy kósza hír arról, hogy architektúrális változásokat hoz az rv790. Vajon ez mit takarhat, csak nem +SP-ket?
-
leviske
veterán
"tobb retegu dragabb nyak a HD4870-hoz kepest"
Akkor lenne értelme 55nm-en kihozni az RV790-et, ha azonos nyákja lehetne az RV770-el... Ez lenne az egyetlen egy előnye az 55nm-nek. Ha más nyákja lesz, akkor 1000%-ra veszem, hogy 40nm-en jön, kisebb fogyasztással és kisebb DIE mérettel.Ha belegondolsz.. így lenne reális. A két 40nm-es GPU-val letudnák fedni a piacot a HD4650-től egészen a HD4970X2(?)-ig. Eleve abból érdemes kiindulni, hogy a GT212 ellen szánták, folytatni azzal a gondolatmenettel, hogy csak nyerhetnének egy 40nm-es GPU-val. Már csak az általad említett profitcsökkenés is az 55nm ellen vall.
40nm PRO: Nagyobb profit, kisebb fogyasztás, vagy magasabb órajelek> stabil ellenfél a GTX295 ellen
40nm Kontra: a TSMC... Novemberben már bejelentették, hogy készen állnak a gyártásra, de úgy tűnik mégsem
Ezzel szemben:
55nm PRO: Esély az azonos nyák használatára
55nm Kontra: Kisebb profit, nagyobb fogyasztás, mérsékelten magas órajelek> kevésbé stabil ellenfél a GTX295 ellen
Szerinted melyiket választották?
Még azt sem lehet mondani, hogy a 40nm-re való fejlesztés drágította volna, hiszen az RV740 úgyszintén 40nm-en készül. És miután egyszerre startolnak áprilisban, ez még egy bizonyíték arra, hogy valószínűleg jó gondolatmenetet követek.
Még akár az sem volna lehetetlen, hogy 800SP-al érkezik, csak ezt azért kétlem, mert túl közel volna az RV740-hez.
MOD: Még annyit megemlítenék, hogy elgondolkodtató... Ezen "rémhírek" hallatára és a HD4800-asok árcsökkenésére vajon hányan jelentették ki, hogy "A fene se vár az RV790-re, úgyis csak egy csiszolt RV770 lesz"?
-
WesTM
őstag
válasz
Bluegene #1620 üzenetére
Tehát nem a +sp- re ment a gyúrás, hanem az architektúrán alakítottak, és azonos órajelen is gyorsabb lesz az rv790. Nyilván nem véletlenül lesz más neve a gpu-nak +órajel emelés +fesz segítségével ökörség kategória. Ezek szerint a gpu-n belül is történtek optimalizálások.
Jó lenne már valami full konkrét infót kapni az atitól, mert megint nagyon sokáig titkolóznak.Azért nem is írtam ide mostanában, mert olvasva a híreket, kb. annyi valóság tartalmat láttam bennük, mintha én írtam volna hogy 1600sp lesz, és stb stb.
De ez a szép a várakozásban.Olvastam olyat is hogy új ref. hűtő lesz, arra is nagyon kíváncsi vagyok...Ha igaz ugyebár.
-
Bluegene
addikt
két hír:
[I]and we are quite sure it will come close to GTX285 performance, but there is a realistic chance Nvidia might still be faster with the 285.
As we said last week, the RV790 chip is not the same as RV770, it has some architectural improvements and should run faster clock to clock, but we don’t know many fixed detail[/I]
szerintem a GTX 280-assal lehet partiba, fene se tudja, reméljük, mondjuk igaz lassan kifutó típus lesz
, viszont nyárra ismét elvehetik a koronát a GTx 295-től, sőt hamar kidobják az X2-est
-
ulveczkii
tag
"RV790 DIE nagyobb lesz valoszinuleg, tobb retegu dragabb nyak a HD4870-hoz kepest"
Ezt miből gondolod?
Ha te 10% körül gondolkodsz akkor a 800SP-s változatról beszélünk ami legrosszabb esetben is maximum ugyanakkoral lehet mint az rv770 és szerintem ha ugyanezt a vonalat követjük akkor a többrétegű nyák sem indokolt, talán csak némi áttervezést igényel és kicsit mégjobb minőségű alkatrészeket.Másrész amennyire én tudom legrosszabb esetben is (vagyis a szimpla órajelemelés) legalább 15-20% töbletről beszélnek ami körülbelül egálba hozná a gtx280-nal. De véleményem szerinte nem az a lényeges hanem sokkal inkább az hogy az X2 verje a gtx 295 öt és ezzel visszavegye a képzeletbeli trónt.
-
rocket
nagyúr
Ezt mibol szurted le?
HD4870 1GB vs GTX260 216SP teljesitmenyben osszesegeben egal, RV770XT+~10%=RV790XT vs GTX260 216SP+~10%=GTX275 osszegeben megint egal lehet
RV790 DIE nagyobb lesz valoszinuleg, tobb retegu dragabb nyak a HD4870-hoz kepest, es a masik 55nm-es node amit hasznalnak dragabb, tehat uzletileg csokken az AMD elonye osszesegeben, de meg marad mibol gazdalkodni.
229$-rol 199$-ra csokken hamarosan a GTX260 216SP ara, amivel el is bukja az NV, es a partnereik azt a 30$-t amit sikerult a nyak olcsositasaval megszerezni.
Tehat ures marad a 229$-os arkategoria ami jo lesz az HD4890 1GB, es az GTX275-nek#1614: GTX280 mar jo ideje EOL, mar csak a kereskedelemben megmaradt keszletek forognak, ezert nem gaz ha kozel kerul hozza, sot ezert is lehet GTX260 216SP+ helyett magasabb szamozasu neve, nem kell felni a hazon beluli konkurenciatol, mert az mar kodde valt
-
rocket
nagyúr
Ugytunik a konkurencia is keszul az RV790-re , jon a GTX275 (aka. GTX260 216SP+
)
"In order to ensure GTX285’s superiority in performance, NVIDIA won’t add more SPs to GTX275.
Besides, increasing the frequencies would be an effective way to enhance performance as well. GTX285 is an overclocked GTX280, so we can suppose GTX275 is the overclocked edition of GTX260. The core/memory clock of GTX275 is expected to be around 650/1100MHz. Therefore, GTX275 should outperform GTX260 by more than 10%."
(linket mar leszedtek).
-
VinoRosso
veterán
a játékok shader kódjai a mai napig erősen szekvenciálisak (sok bennük a függőség), ezért a Radeonok 5 ALU-ból álló egységeit az ütemező nem tudja megfelelően "etetni", becslésünk szerint átlagosan 50-60%-os kihasználtsággal dolgozhatnak
A HD3870 UC memória-sávszélessége kicsit nagyobb, de ez csalóka - a gDDR5-ről szóló cikkünkből kiderült, hogy a rosszabb memória-késleltetéseket és a komolyan "alulhúzott" memória-órajelből adódó optimalizálatlanságot kompenzálni kell a memória sebességével (mivel a gDDR4 és a gDDR5 hasonlóan "rossz" késleltetés fronton, most is a korábban bevált 20% körüli extra sebességet használjuk)
Te jó ég
, tavaly nyáron mennyit szajkóztam ezeket az rv770 topicban még megjelenés előtt, és mennyire hülyének néztek emiatt.
Igaz mikor kiderült, h 256 bitesek lesznek a karik, akkor még azt hittem, hogy ring bussal jönnek, de más is.
-
bár ide csak szőrmentén kapcsolódik, a nagy architektúrális elemezgetések közepette érdekes lehet - RV670 vs RV730.
-
TTomax
félisten
Igen,és azok a kártyák elég szimpatikusak is.... pont a 4830...abból kellet volna CF-et építenem csak errefelé alig olcsóbb mint a 4850...
(#1610) Abu85
Attól, hogy alacsonyabbra veszik a feszültséget nem lesz jobb a powerplay.
Alapvetően jó munkát végeztek a mérnökök, hiszen amióta az RV770 megjelent negyedévente 3-5%-os piaci részesedést vesznek el az NV-től.A kártya hűvösebb lesz mert az IDLE fogyasztás jóval alacsonyabb,hiszen ezt te is tudod mennyire fontos a fesz. csökkentés a GT200-at nem is lehetne kordában tartani nélküle...
Egy nagy lópikula amit a mérnökök csináltak...engem nem az NV-töl elvett piaci részesedés érdekel...
Na mindegy elbeszélünk egymás mellett mint már oly számtalanszor,de ettöl én még jü szakinak tartalak... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem ... a feszültségcsökkenés az a felépítéstől függ. A kihozatali arányhoz a default feszültségnek van köze. Attól, hogy alacsonyabbra veszik a feszültséget nem lesz jobb a powerplay.
Alapvetően jó munkát végeztek a mérnökök, hiszen amióta az RV770 megjelent negyedévente 3-5%-os piaci részesedést vesznek el az NV-től.Igazából itt az NV elkúrta az egészet. Szépen eltervezték, hogy a G80-nal leszívják az Ati részesedését, a G92-vel pedig kinyirják a céget. Ezután egyeduralkodóként minden figyelem mehet a GPGPU és a mobil eszközök piacára. Ott csúszott hiba a buliba, hogy az AMD megvette a kanadaiakat, így elég pénztartalék állt rendelkezésre, hogy kibekkeljék az RV770-ig. Az Ati amellett, hogy a GPGPU-ban is utazott, inkább a grafikus processzorok irányelveinek megfelelően tervezte az architektúrát, míg az NV már a G80-nál is az általános számításokat helyezte előtérbe. Alapvetően nem volt nehéz belátni, hogy idővel egy grafikus számításokra kihegyezett rendszer alacsonyabb tranzisztorszám ellenére is beéri az általános számításokra felkészített chipet. Ha majd megjelennek az első only DX10 játékok, akkor már látni fogjátok mennyire más a két rendszer működési elve. Az új eljárások nem fekszenek a GeForce-nak.
Igazából ha minden az NV tervei szerint megy, akkor már egy éve nem lenne Ati, és mostanában lenne leváltva a DX API és a CUDA lenne helyette használva.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #1606 üzenetére
Megse mondhatta, hogy a xar volt a management...
Ja ja, és háromszor meggondolják milyen VGA-t is gyártanak, ha még egyszer nem akarnak újra a csődszélére kerülni.
GuB3Ra Minden egyes 4670 típusnál működik a powerplay. Ez érdekes. Sőt Aggregátorral totál alul-feszeltük 2D-ben, és azóta is mennek gyönyörűen. Az övé MSI, az enyém Sapphire.
-
TTomax
félisten
De nem tudjuk, hogy a kártya milyen feszültségcsökkenést tud elviselni működés közben.
Tegyük hozzá úgy,hogy a kihozatali arány 90% felett maradjon.... igaz????
Elbírná az fagyás nélkül is,csak akkor több chipet kellene eldobni.Ez az igazság,reméljük a ráncfelvarott darabok nem ilyenek lesznek.... -
Abu85
HÁZIGAZDA
De nem tudjuk, hogy a kártya milyen feszültségcsökkenést tud elviselni működés közben.
Az ok, hogy szépen elgondoljátok, hogy vissza a feszt ... oszt jóvan, de ezt a mérnököknek, úgy kell kivitelezni, hogy ne fagyjon bele a kártya.A gyári doksik szerint az NV most ráállt a zöld környezetkímélő vonalra. Ezt nem azért tették, hogy jó legyen a földünknek, hanem azért, mert a mérnökök szerint csak a fogyasztás/teljesítmény vonalon lesz esély megverni az AMD-t a közeljövőben.
Az XFX marketingese azt írta nekem, hogy azért álltak át az AMD vonalra, mert a felhasználók innovációt és magas teljesítményt szeretnének, emellett a technológiailag fejlett chipeket veszik. Nyilván az XFX már a múlt évben látta, hogy az NV vonalon a G300-ig nem lesz előrelépés. -
TTomax
félisten
Aham,szóval ezért nem lehet rendes powerplay-t csinálni az RV770-re,hogy jó legyen a kihozatali arány.... Azt ugye mondanom se kell,hogy a fesz csökkentés a rendes powerplay,nem pedig az órajel visszavétel...és most ne keverjük ide az NV-t...mi jobban örülnénk a hűvösebb chipeknek,és teszünk arra,hogy az ATI,vagy az NV zsebében mennyi marad...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westlake #1600 üzenetére
Nem értem hol a probléma a Powerplay-ben. Hiszen működik. Egyszerűen arról van szó, hogy a chipek magas feszültségen üzemelnek, hogy a kihozatal 90% felett legyen. Ennek megfelelően nem 10-15% a haszon a kártyán, hanem 100-120. Az NV sem üröl annak, hogy ilyen batár drága kártyákkal kell versenyeznie, mert a partnerek már bejelentették, hogy csökkentik a rendeléseket. A TSMC-től kiszivárgott infók szerint a második negyedévben feleannyi NV lapka lesz legyártva, mint a mostani első negyedévben. Az AMD-ről nincs hír, de a felszabaduló gyártósorok egy részét minden bizonnyal kihasználja, hiszen a raktárakat jelenleg kipucolják a partnerek ... ráadásul egyre nagyobb az érdeklődés a notis HD 4000-ek után. Lassan túl kevés GPU-t fognak gyártani.
Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest