Aktív témák
-
ugyanúgy, ahogy pl. az RV670 és az RV770 között - az előbbi ROP-jai pl. 2 z-only pixelt tudtak "rajzolni" egységenként egy órajel alatt (3870 z-fillrate = 775*16*2 = 24.8 Gzixel / sec), míg az utóbbié 4-et (4870 z-fillrate = 750*16*4 = 48 Gzixel / sec). Elvi akadálya nincs annak, hogy ezt tovább emeljék - persze a fene se tudja, pontosan mitől válnak a ROP-ok szűk keresztmetszetté a 4850-ben...
-
Zin
őstag
Áprilisban jöhet a GTX 295-öt verő új ATI VGA << jo poen a gamestar oldalán
-
emmm
őstag
Nekem inkább az számít, hogy mit tud a drága
Az új kártyák nem hinném, hogy méretben változnának, még a mag is kisebb lesz. De tegyenek már rá egy nyamvadt hűtőszekrényt, ne ezeket a vackokat, mint a 4850-en van nekem
Jut eszembe. Ma beszélgettem egy drága kollégával, aki mint kiderült, lecserélte a Quadját meg a 6 giga memóriáját, alaplapját és a GTX 280-asát. Mindezt egy 920-as i7-es procira, 12 GB DDR3 tri-channel memóriára, meg mittudomén milyen alaplapra...és a legdurvább: egy GTX 295-re. Kicsit elhűltem. És mit gondoltok, mivel nyomja a srác? 1900-as felbontáson tolja, Counter Srtrike-kal!!! Erre kellett neki az erős gép. Na komolyan, ettől teljesen lehidaltam...
Azt mondta, ő mindig az aktuálisan beszerezhető legerősebb gépet veszi. Kérdeztem, hogy mennyiért adta el a 4870 X2-esét (ami gondoltam, előtte lehetett). Azt mondta, hogy a büdös %!&@& ati kártyát ugyan be nem teszi a gépébe, merthogy szar. Na, újabb paff, erre már otthagytamPont most, hogy jönnek majd ki az újabb kártyák, mondja ezt?
És hozzáteszem, szokta olvasni a prohardver cikkeket.
-
Bluegene
addikt
kész űrtechnika ez a radeon
olyan mintha földönkívűliek csinálták volna, ha belegondolunk a 2,4 teraflopsba, az kábé 2400XMilliárd(nem millió) flops, vagy 2,400,000,000,000 flops
, ennyi lebegőpontos számítást végez 1mp alatt(asszem 1 osztást jelent)
elnézést ha tévednék, de én így tudom
durva
-
JColee
őstag
válasz
Bluegene #1094 üzenetére
kicsit gyanús az a 2560*1600 játszható framerattel
és az az 1920*1200=> 60 fps is elég gyanús, de hát szoktak nagyokat mondanimondjuk amit mondasz spec az jöhetne is
emmm nemtom te hogy vagy vele, de én szeretem, hogy a vidkari nem olyan hangyaf@sznyi kis csöppség, ha más nem legalább a megjelenés tekintélyt parancsol
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #1091 üzenetére
a fenébe bejönne a worst case scenario?
akkoris új kódnév, tehát ha mégis 55nm marad csak javítottak rajta(több sp)
dehát ahány forrás, annyi verzió, én bízok a legjobbakban!
óh de elfogadnék egy ilyet! 7:15-öt nézzétek (sebaj jövőre végzek, majd az első fizuból egy 5870X2-est
), nem mintha a 4850 rossz lenne
az 5870X2, 1ghz+ órajel, 5ghz Gddr5, 2x2400=4800 stream proci, egyszerűen fincsi
-
leviske
veterán
Most hogy így írod... a bit-tech írása elgondolkoztatott. vagyis az utolsó pár sor.
És Ők is HD4890-et írnak... Bár mondjuk közöltek már le híreket, hogy név szempontjából kacsa lett. (Pl: R650 x2 - HD2950XTX)
MOD: De szerencsémre azért még van esély arra, hogy a GTX280/GTX285-el egy szinten legyen az új kártya.
-
leviske
veterán
A HD4830 ugyan úgy RV770-esekre épül... Kétlem, hogy az RV790-et benyomnák a HD4800-as családba, ezzel megölve a többi, rá épülő kártya kihozatalának lehetőségét.
A HD3830 is HD3690 ként kezdte meg a pályafutását, de végül úgy döntöttek, hogy az RV670-es mag miatt megkapja a HD3800-as családban való létjogosultságot.
-
Bluegene
addikt
nem hivatalos forrás, amit átvett a tomshardware, ipon(lejjebb tekersz és ott vannak a linkek)
szomorú lennék ha 55nanós maradna
, mondjuk annyiból logikus h új chipet általában már meglévő gyártósoron szoktak kihozni, de az rv740 is többé-kevésbé új(ami a 4830-on van az rv770), az is 55nm marad ne idegesíts, brühühühü!!!!
-
Bluegene
addikt
hát szerintem értelmesebb a 4970 és 4950
mint hogy 4890 és az RV790pro??? az 4870? nem lenne logikus mégha teljesítményben egyeznek is, azért mégiscsak 40nm
tehát én 4970/4950-re szavazok, azonkívűl még azért is praktikusabb mert lehet még 4990 is(miután finomítottak a gyártáson és emelték a ref. órajelet), meghát mégiscsak jobban elkülönítené
rocket: 40nm-es lesz jelen állás szerint és ez a logikus, ez a fejlődés útja, persze nagyon kicsi az esély h neked lesz igazad és 55nm marad, de lehet h igazad van, itt kábé 20 emberből 19 úgy véli h 40nm-es lesz, egyedül te hiszed azt h 55nm, kábé ennyi az esély 20:1-hez
, egyébként szomorú lenne ha neked lenne igazad
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Sideport-ot azt nehéz méretben kifejezni, mert bele van építve a vezérlőbe ... át kell építeni a vezérlőt ha ki akarják venni. Mindenesetre olyan 30 mm^2 a területe.
Egy 80 utas SIMD sor, TMU-val 2 redundáns Shaderrel 12 mm^2. Lehet számolgatni...Persze az adatok 55 nm-re vonatkoznak.
-
ulveczkii
tag
-
-
rocket
nagyúr
válasz
ulveczkii #1075 üzenetére
A HD4890 nem igazan logikus lepes nev szempontjabol, alapbol ez a nev az RV770XTX-et jelentene, ha novelik a SIMD egysegek szamat hiba lenne igy nevezni a kartyat, abban az esetben logikus ez a nev ha "csak" az orajeleket emelik, igy nem lenne ok elszeparalni jelentosebben a kartyakat a HD48xx sorozattol.
Hasonlo csikszelessegen nem tudjak csokkenteni az eloallitasi koltsegeket az RV790 eseteben, ha novelik a SIMD egysegek szamat noni fog a merete is, +2 SIMD egyseg "takaritas" (sideport out) nelkul kb. 8-10%-os meret novekedest jelenthet, raadasul rosszabb lesz a kihozatali aranya mint az RV770-nek (amivel az elmult honapokban mar igen magas kihozatali aranyt sikerult elerni).
Legutobbi pletykak szerint a retail kartyak orajele 800mhz kornyeken lesz, es lesznek majd gyari OC kartyak nehany hettel kesobb.
-
ulveczkii
tag
válasz
zed1983 #1076 üzenetére
Szevasz! kicsi a világ
Én csak azt furcsállom a dologban hogy így csak egy karit tudnak kihozni vagy átnevezgetnek. Amitől én kicsit idegenkedek, és nem így ismerem az atit. Talán még amit el tudnék képzelni az a 4855 4875, csak akkor csúcsnak a 4895 lenne a logiks.
mindenesetre fura. -
ulveczkii
tag
Nekem kicsit furcsa hogy 4890 néven jön az új kati. Ez vagy azt jelenti hogy tényleg max +20% és kész, vagy azt hogy kiszorják az rv770-es készletet és jönnek az rv790-nel szerelt 4870 és 4850ek ami nem lenne egy rossz húzás mivel mégtovább tudnák csökkenteni az előállítási költséget.
pl
4850-960SP 600Mhz
4870-960SP 700Mhz
4890-960SP 850Mhz -
olizsoli
tag
A FEAR2 az az én kis hd2600-osomon is megy full grafon, motion blurral akadás nélkül, nem egy gépgyilkos játék
de am a 4850 télleg jó kis kari azon gondolkozok én is...
-
WesTM
őstag
válasz
Bluegene #1068 üzenetére
Az pedig pláne jó lenne ha kiadnának eg yolyan kártyát, amihez nem kell hozzányúlni. Tehát jó hűtő, és jó hűtés, nem kell módosítgatni, hogy jól menjen. Azok akik szeretik bütykölni a vga.t azokat nem zavarja, de az átlag user ebbe bele tud kötni. Jó lenne most már ha ilyen "apró" dolgokra is figyelnének. És akkor lenne az igazi.
-
válasz
Bluegene #1068 üzenetére
emm megválaszolta a kérdésedet - a farokméret fontos, de nem minden, különösen, ha egyszerre kell piaci részesedést szerezni és profitot termelni
a 20 ROP-pal az a baj, hogy 5 clustert jelent, az 5 cluster 320-bites memóriaverzérlőt, a 320-bites memóriavezérlő pedig nagyobb kerületet - szerintem már a 960SP (ha igaz) is lehet annak a következménye, hogy míg az 55nm-es chipen az összes marhaság elfért a 800SP-s chip kerületén, 40nm-en megint pad limitbe futhattak, és volt hely további cuccoknak a chip gyomrában. persze simán lehet, hogy by design van a 20%-os emelés - de a kerületnövelő extra ROP-okat akkor is kétlem.
tzsolesz: én még azon gondolkodtam, tudják-e a ROP-ok tudását még tovább turbózni...
-
emmm
őstag
Aham, de azért valljuk be, hogy amennyiben megközelíti a GTX285-öt az rv790 ÉS mondjuk a jelenlegi 4870 áráért adják (remélem a gyári hűtője is végre jó lesz ezeknek!), akkor biztosan best buy kártya lesz a felsőkategóriában...
(#1067) WesTM
Jól hangzik, kíváncsi leszek, lemegy-e 20 k-ra az ára (az elején nem hiszem, majd rá egy-két hónapra)...bár ilyen árfolyam mellett, most néztem, 305 körül az euró megint. Még pár ilyen kilengés, és 4670-et se lehet majd kapni 30-40 k alatt...!
-
Bluegene
addikt
(kivéve persze, ha kap még 4 ROP-ot - de ez igen kevéssé valószínű miért valószínűtlen? nyílván ha növelik a tranzisztorszámot a textúrázókat az sp-ket, az órajelet, akkor minek hagynának meg szűk keresztmetszetet?
nyílván veri a gt200-zat különben minek ölnének bele pénzt? annak mi értelme h fejlesztik, nem is veri a konkurrenciát és meghagynak szűkkeresztmetszetet?
-
emmm
őstag
válasz
Bluegene #1063 üzenetére
Igen, kb egyet is értek veled; kíváncsi leszek, hogy kiadnak-e ebből az új rv790-ből duplásat, pl. 4890 X2 vagy ilyesmi néven. Akkor az török- meg tatárverő lesz, az biztos...
na igen, mekkora is a GT200? 600mm2? Ez meg közel a harmada...ez sokat jelent...
(#1064) WesTM
Na igen, de az új rv740 mellett hol lesz a 4830? Árban egymás mellett? Pont a legkelendőbb kártyák egyikével csinálják ezt meg? Kíváncsi leszek mindenesetre...
-
WesTM
őstag
válasz
Bluegene #1061 üzenetére
Elég reálisnak tűnik a hír. Remélem igaz is, mert akkor hawaii !!!
Érdekes elgondolkozni az rv740en is, mert teljesítménye még átlag játékosnak bőven elég lehet, és ugye tegyük hozzá, hogy ez a 20k-s réteg is nagyon kelendő, mert van aki még 50ezret sem tud csak úgy vga-ra fordítani. Szóval ez is egy érdekes alternatíva lesz. Alacsony fogyasztás, jó teljesítmény, és alacsony ár mellett adu ász lehet, nem szabad elfeledkezni róla, főleg annak tudatában, hogy a 4830 is siker lett.
-
Bluegene
addikt
ha ilyen lesz, akkor ellehetetleníti a gt200-zat, még 40nm-en is drága, nagyméretű és bonyolult chip lesz, tehát feltorlódik megint a raktár
, kiváncsi leszek mit lép az nvidia ha nem lesz fegyvere, szerintem egy 40nmes g92-vel visszavághat némiképp, gyors gddr3-mal(2,6ghz), és 800mhz-re húzva(ne feledjük a 9800GTX veri a 4850est , ha picivel is--->bár sztem nem az ereje miatt hanem az nv logó miatt), de a GT200-zast szerintem elvetik egy időre)
az rv790 meg apró, olcsó és gyors
-
Bluegene
addikt
-
westlake
félisten
-
Bikerider
aktív tag
Hi
En a HD4890 ara leszek kivancsi
Most His IceQ4 4850 512 -om van.
GA790X-DS4,Phenom 9550,4GB,4850 512,Samu750,Enermax 525W.
Phenom II 3,5G -on jobba kihajtana egy HD4890 -est mind a Phenom 9550 -sem?
Tapom csak eleg lesz neki.
-
Geza26
senior tag
Le lesz cserélve egyszer! Ezért tervezem, hogy megvárom az RV740-et, mert az már az utolsó VGA lenne ebbe a gépbe, azt már a "végletekig" használnám, ezután már úgy is teljesen új konfig kell majd.
A 4200+ meg felhúzva "visítva" elég lenne szerintem a 4670-nek! Nem lene 100 %-os, de azért eljátszadoznék vele szerintem. Az RC740 sem hinném, hogy fekete képet adna a 4200+ procimmal!Mennyi többletet jelentene a 2600XT vel szemben a 4670, és mennyit az RV740 a 4200+ processzorral?
[/OFF]
-
zed1983
őstag
RV790 - 960 SPs - 48 TMUs - 256 Bit?
Észrevehetnék már a játékfejlesztők is, hogy miről van szó, csak hát az a kis logó ami a legtöbb játék elején megjelenik, az pont az NV -
ulveczkii
tag
-
Bluegene
addikt
Ezt majd eldontik a felhasznalok, hát +10% eleve kudarcra van ítélve, eleve is létezik a referenciától 10-12%kal gyorsabb ati kártya, tehát értelmetlen(4850 golden sample, 4870 sapphire toxic 1GB, Asus TOP 1GB és társaik), amiről te beszélsz az nem rv790, te a régi rv770 gyárilag túlhajtott változatáról beszélsz, szerintem azzal kevered(az 55nm és nem változtattak csak az órajelen)
új kódnevet nem adnak azonos GPU-nak(RV790)
-
rocket
nagyúr
válasz
Bluegene #1037 üzenetére
Annal azert bonyolultabb GPU-t gyartani mint, hogy "kesz a gyartosor".
(ettol fuggetlenul sose mondtam, hogy tuti nem lesz 40nm, es azt se, hogy tuti nem lesz GTX285 vero, arrol irtam miert nem tartom valoszinunek, hogy az lesz).
"amit te állítasz már csak azért is kizárt, mert minden pletyka ellene szól"
En a velemenyemem kozlom, meglepo lehet de erre valo a forum
Pletyka sok fele van, van aki futosoron gyartja oket, es a hit/miss aranya 1:9"ráadásul egy elvetélt életképtelen szánalmas próbálkozás lenne, ami nem méltó a céghez, ennyi gyorsulásért nem is érdemes pénzt áldozni, akkor már jobban járnának ha hagynák az egészet"
Ezt majd eldontik a felhasznalok, a nagy elvarasok szoktak maguk utan hagyni csalodotsagot, ezert erdemes inkabb a realitasok talajan maradni, es akkor csak pozitiv iranyba lehet csalodni
-
Bluegene
addikt
lehetőségek... miért ne lenne lehetősége +10%-nál és 55nm-ről továbblépni, ezt mégis honnan veszed??
előbbinél már bebizonyították h sokkal többre képesek, utóbbi esetén pedig szinte kész a 40nm gyártósor
amit te állítasz már csak azért is kizárt, mert minden pletyka ellene szól, ráadásul egy elvetélt életképtelen szánalmas próbálkozás lenne, ami nem méltó a céghez, ennyi gyorsulásért nem is érdemes pénzt áldozni, akkor már jobban járnának ha hagynák az egészet
-
rocket
nagyúr
válasz
Bluegene #1034 üzenetére
Mar leirtam neked A-tol Z-ig egyszer, ez nem mentalitas, hanem lehetosegek kerdese, egy ceg erdeke minimalis befeketetessel a leheto legtobbet kihozni, ez akkor is igaz lenne ha evente 1 milliard $ netto nyeresege lenne az AMD-nek.
Azt is irtam mar, hogy ebben az esetben meg az is edes kevet mit akar az AMD, mert a TSMC mint kulsos ceg gyartja a GPU-kat nekik, igy rajtuk is sok mulik."az R600 óta pedig tanultak és bölcsebbek lettek, inkább viselkednek úgy mint az RV770-nél, különben is mikor volt az már, most vagyunk a mostban"
Ez nem ovoda, hogy ilyenbol tanulnak, es bolcsek lesznek tole, ha tudjak egy termekrol elore, hogy nem azt fogja hozni amit remeltek, akkor se azt mondjak egy sz@r lesz, hanem azt fogjak mondani, hogy csucs szuper lesz
"én olyanra hivatkozok ami egy éve volt te meg olyanra ami 3 éve, vajon kinek lehet igaza?"
En nem hivatkoztam semmire, csak peldakent irtam, hogy mindig azt mondjak amit eppen hallatni kell.
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #1034 üzenetére
ha képesek voltak 150%-os elméleti gyorsulásra(RV670-770), vagyis 2,5 szeresre, akkor honnan veszed h most 10%-os lesz? képesek rá a srácok hidd el
amit te mondasz az egy apró, icuri picuri lépés, gyakorlatilag a nagy semmi(55nm és +10%), hidd el ennél több kell h legyen, a 20% is inkább altatás/megtévesztés, legrosszabb esetben 20%, jobb esetben 35%(pletykákból kiszámolható), de elképzelhetőnek tartok ennél is nagyobb gyorsulást, és az eddigiek megtévesztések
egy cég ami a csőd szélén táncolt, most h van végre néhány adu ászuk, nem fogják parlagon hagyni, lehet jövőre nem lesz ez így, most kell lépniük(és ne a mi vezetőinkből induljál ki, mert azok az Intelt is csődbevinnék 2 év alatt, vagy tíz év alatt, Svájcból Ablániát varázsolnak szvsz, ezt felejtsd el)
-
Bluegene
addikt
ja és mindezt 55nm-en, persze
ilyen mentalitással meg is érdemelnék h csődbe jussanak
az R600 óta pedig tanultak és bölcsebbek lettek, inkább viselkednek úgy mint az RV770-nél, különben is mikor volt az már, most vagyunk a mostban
én olyanra hivatkozok ami egy éve volt te meg olyanra ami 3 éve, vajon kinek lehet igaza?
Tul nagyot lepnek, es valami balul ut ki az RV870-nel, akkor G80->GT200 szindroma alakulhatna ki. ezt nem értem, miért ne lehetne minnél jobb a RV790 és miért ne lehetne még annál is sokkal jobb a RV870? miért kellene visszafogni az RV790-est? azért h ne vegyék meg? és inkább a gtx 285-öst válasszák? ezért?
-
rocket
nagyúr
válasz
Bluegene #1031 üzenetére
R600-rol nem eppen szerenyen nyilatkozgattak
Mint irtam mar regebben nem kell kettot elore lepniuk, ha boven eleg 1 is, ez pedig osszesegeben a HD4870 1GB +~10-15%, es 279-299$.
Tul nagyot lepnek, es valami balul ut ki az RV870-nel, akkor G80->GT200 szindroma alakulhatna ki.Ahogy kozeledik a megjelenes egyre jobban ossze all a kep, ne lepodjon majd meg senki ha megis a legegyszerubb varians valik valora, es csak a GPU/memoria orajeleket emelik
-
oliba
őstag
Abu hallgat, erre nem mer válaszolni
-
Bluegene
addikt
én arra gondolok h titkos dokumentumot kaptak a partnerek, és a sajtónak mondták a +20%-ot, nézd mondtak már a sajtónak mindent, h 480sp h 640sp azt megint 480sp, végül 800sp lett
a cégnek az az érdeke h szerény legyen, így még ütősebb lesz az új, ráadásul ha beismernék a valóságot, sokan megvárnák és nem vennék meg a maradék 4850-eseket, meg az nvidia is időben felszívná magát és megkettőzné az erőfeszítéseit, jobb ha elringatják őket
tehát az az érdekük h gyengébbnek tűnjön eleinte(a 4800asokkal is eljátszották ezt sikeresen)
a másik verzió az lehet h valóban nem lesz sokkal gyorsabb(20% körüli), de esetleg olcsóbb lesz(mivel így is nyernek rajta, mert olcsóbb lesz legyártani)
-
Bluegene
addikt
nembaj a phenom2 és a rv790-nel ütőképesek lesznek, gondoljunk csak a kiváló chipset és egy phenom 720 X3 black edition milyen ütős
de ehhez tényleg az kell h az rv790 üssön, ne csak szánalmas +15%-ot hozzon, hanem sokkal többet(ha azt nézzük h korábban volt olyan h évente duplázódott a teljesítmény, érdekes lenne ha 9 hónap alatt csak +10%-ra lennének képesek, én ebben nem hiszek(rocket) )
én elképzelhetőnek tartok egy konkurrencia altatást, h +20%, azt kiderül h 1200sp-s és 850mhz-es lesz(ráadásul ha 960 helyett 1200-at raknak bele a 40nm miatt ez se túl nagy 200mm2 alatti lehet), ez kábé majdnem +70% ot jelentene, a 4850hez meg kb. +90%-ot(a magasabb órajel és a több sp kombinációja, meg 1GB GDDR5), na erre azt mondanám h 2009 ápr-2009 dec-ig az Ati egyeduralkodó lenne(míg az új monster nvidia megjön, azellen rv870), inkább akarnák ezt mint elvegetálni a GT200 árnyákában
de a +35% sztem reális, de nem tartom kizártnak az ennél nagyobb gyorsulást, mint mondtam a többség Volkswagent vesz és nem Maybach-ot(válságban ez hatványozottan igaz), míg pl a Toyota elad egy Lexust elad 25 sima toyotát, sok lúd disznót győz, sok rv770 Gt200-ast győz
mondjuk én max rv870est veszek mert akkor nagyobb gyorsulást tapasztalok, érezhetőt(rv870be pedig sztem 2000-2400sp lehet, inkább utóbbi, utóbbi azonos órajelen megfelel egy 480sp-s nvidia gpunak, de a radeonok magasabb órajelen jönnek)
szal optimista vagyok hajrá AMD!
-
leviske
veterán
Ekkortájt kezdték meg a RV770-el kapcsolatban a munkálatokat/fejlesztéseket... Még szép, hogy megemlítik az új filozófiát.
A master/slave felépítéshez nem mondok semmit, nem vagyok programozó, de szerintem okos lépés lett volna/lenne, ha az első DX11-es GPU család már erre a felépítésre alapozna, mivel így már az első DX11-es játékok is erre alapoznának.
-
Syde
tag
Ajánlok a figyelmetekbe egy régi TheINQ hírt 2006. november 17-én jelent meg. És ez miért érdekes? Mert még HD 2900 (R600) megsem jelent, de már ekkor megfogalmazódott az AMD új filozófiája GPU-kal kapcsolatban ami elsőnek az R680 realizálódott. És ami még érdekesebb, hogy már ekkor felmerült a master/slave architektúra és a sideport. (Sőt konkrétan erről szól a cikk)
"Imagine if the interconnect was more distributed like say an Opteron and HT, you could have four small chips instead of one big one." -
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #1018 üzenetére
"Nem kell félteni az AMD-t PC piac nélkül is megtudnának állni. Az csak ráadás, hogy ott is talpon vannak és szvsz jelenleg igen stabilan."
ez a stabilan annyira stabil, hogy AMD már 8-10negyedéve nagyon durván veszteséget termel.
btw énnem tudom elképzelni, hogy a PC piac nélkül AMD, hogy tudna megállni, ha még ekkora 48x0siker mellett is veszteséges. -
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #1006 üzenetére
azért nem gondoltam volna, hogy vki félre tudja érteni a "befektetés" részt. Természetesen a VGA karik folyamatos árzuhanásárol beszéltem és itt tök8, hogy 2x0t vagy 48x0t vesz most a user.
és egen mint írták egy gossipra alapozol.
Fogyasztást/órajelet pedig majd meglátjuk, ugye pont a szivárgással vannak bajok..... egyébként most fogyiban kb egál a verseny márha nem NV a jobb mert ugye jelenleg egy 4870nél sokkal erősebb 285 lazán jobb 20-30Wal egy 4870nél. És 20-30W az elég sok.
-
leviske
veterán
válasz
dangerzone #1019 üzenetére
örülök
-
leviske
veterán
válasz
dangerzone #1015 üzenetére
Attól azért nem kell félni, hogy csődbe mennek. Licencekből van elég pénzük, az csak rátesz, hogy az Xbox-okban és Wii-kben AMD cuccok figyelnek.
A következő Xbox-okban és Wii utódban úgyszintén AMD cuccok lesznek. Sőt,elvileg a következő generációs box már teljesen AMD termékekre fog építkezni. (A PS4 pedig full Intel lesz, de ez más kérdés
)
Összességében, mint írtam. Nem kell félteni az AMD-t PC piac nélkül is megtudnának állni. Az csak ráadás, hogy ott is talpon vannak és szvsz jelenleg igen stabilan.
-
vergilx
őstag
jön az rv790xt,25% al lesz gyorsabb az rv770xt nél,tehát a gtx285 ellenfele lesz.
-
leviske
veterán
válasz
dangerzone #1013 üzenetére
Ebben igazad van.
MOD: Reméljük jogos lesz a felhajtás.
-
leviske
veterán
válasz
dangerzone #1007 üzenetére
A "+35%-al elnáspángolja a GTX285-öt" szertintem úgy értette, hogy a RV770+35%-al elnáspángolja a GTX285-öt. A legtöbb helyen nincs 20%-nál nagyobb különbség a GTX285 és az 1GB-os HD4870 közt, tehát még igaz is lehet, hogy igaza lesz.
De lehet, hogy én értelek félre Téged.
-
dangerzone
addikt
válasz
Bluegene #1010 üzenetére
Nem becsülöm alá őket. De mivel PLETYKÁRA alapoztok még mindig , ezért ilyet én nem mondanék, hogy húúú majd befogja a gtx 285-öt.... "+35%-kal elnáspángolja keményen a GTX 285-őst" -ez állítás volt, nem feltételezés. De nem akarlak nyelvtanból kioktatni.
Legyen igazatok....
De én majd akkor hiszek ennek az egésznek, ha látom a hivatalos teszteket.Amúgy ha 250%kal is lenne jobb ,mint a 4850-em, akkor sem váltanék ! ;) De ez más téma.
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #1009 üzenetére
csak feltételeztem valamit nem állítottam
nézd 20%-kal növelik elvilek a végrehajtó egységeket(pletyka)
850mhz és 750mhz között 13,3% a különbség(pletyka)
ha csak utóbbi van h csak tunningolnak, akkor nem jön ki sehogy a 20%, ha előbbi az azonos órajel mellett, mind1, +13% előnnyel pedig nem fognak eladási rekordokat dönteni, mert az kevés, én hiszek a +35%-ben akkor talán a 4870 tulajok is váltanak, sőt a 4850 tulajok plánehisz ők 50% felletti pluszt kapnak
érzik ők a pénz illatát, ne becsüld alá őket
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #1007 üzenetére
na a Magyar kormányt ne keverd a karrierista Észak-Amerikai vezetőkkel és mérnökökkel
utóbbiak képesek rá, előbbiek nem
komolyan mondom mindenki ezzel jön, attól még mert itthon ilyen vezetőink vannak, ez nem igaz a világra
ott teljesíteni kell, mert lemaradnak és elbuknak, attól még mert itthon mindent megengedhetnek maguknak az más kérdés
-
dangerzone
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #1004 üzenetére
vga kártya mint beruházás mindig szar biznisz volt, azaz 4850/4870re ez uugy elmondható ezzel nem értek egyet, a játék öröme megfizethetetlen!!! azt nézd mennyit dobnál be játékgépbe, ha nagyon anyagiasak vagyunk, és vannak olyan dolgok mint pl.:, szerelem, öröm, szeretet, játékélmény amit képtelenség forintosítani
az rv790ről meg annyit h +20% stream processor növelés+13,3% órajelnövelés 35% teljesítménynövelést hoz(kiszámoltuk korábban), és abu is azt mondta h jobbb lesz mint várjuk, ez a +20% azonos órajel mellett értendő
+35%-kal elnáspángolja keményen a GTX 285-őst, igaz utóbbi remekül tunningolható, talán ez is valamennyire így egál lehet végül (tunningolva)
de olcsóbb lesz és kevesebbet fogyaszt így nem kérdés ki lesz a bajnok
a GT300 ha igaz a 600mm2 akkor éppolyan vagy mégnagyobb bukás lehet mint a GT200, rossz úton járnak, a többség úgyis volkswagent vesz nem S-Klassét, ha értitek
-
-
WesTM
őstag
Ha ezek a spec. ek igazak, akkor nagy marhaságot csinál az aki most 280, ill. 285öt vesz. Remélem megint kapnak egy pofont az nvidiások.
Lehet ez lesz a következő kártyám.
Most már azt lenne jó tisztázni, hogy hány sp-lesz, mert ahogy kiderült valószínűleg magasabb órajelen fog dolgozni a cucc. Lehet eljön tuningolva az 1ghz-s ati gpu-k ideje?
Bár ez majd csak a későbbiekben derül ki.
A kérdés az, hogy a 40nm miként befolyásolja a kártya tulajdonságait (fogyasztás, tuning) -
zuchy
őstag
válasz
K21_overlord #1001 üzenetére
Az a baj, hogy az Nvidiának nagyon kevés haszon van a GT200-al szerelt kártyáin, ha egyáltalán van...Ha olcsóbban lehetne kapni mint a simát, (65nm) akkor nem tudnák a maradék kártyáikat kisöpörni, mert mindenkinek az 55nm-es kellene. Majd ha elfogy a 65m-es GT200 akkor lehet olcsóbban adni. De nem hiszem hogy olcsóbban fogják adni...
Azért 80nm erről 55-re váltásnál nagyobb a különbség mint a 65-ről 55-re, így jobban játszhatott az árakkal...és volt nagyobb haszon a kártyáin(ATI). Én így látom. -
K21_overlord
tag
Remélem, hogy 40nm en jön ki és jó árfekvésbe esik majd. Ati szimpatikus nekem ebből a szempontból, a 38XX as széria mikor kijött kb ugyananyit tudott mint a 2900 as de olcsóbban. Az Nvidianál ezt nem vettem észre, kijött a 285 es (jó gyorsabb is kicsivel, mint a 280 as) de többe is kerül... 260 as dettó
Vagy rosszul látom?
Aktív témák
Hirdetés
- ARCHIVÁLT
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest