- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ebit
addikt
válasz
LivingColour #6397 üzenetére
TT DuOrb
Szia!
mennyiért szerezted be? -
katt777
félisten
válasz
LivingColour #6397 üzenetére
ATT jó beállításával megspórolhattad volna a DuOrb-ot. 85 fokon egyébként nem halhat meg egy 19xxXT. Játékok alatt is monitoroztad? Nekem VMod-dal nem megy 80 fokig.
Azért kíváncsi lennék, CF-ben hogyan hűt, de akik ismernek engem, tuti várták már e kérdést. -
LivingColour
tag
Szasztok!
Voltak gondjaim néhány játékkal (Crysis, COD4, NFSPS stb.), pár perc után elkezdett szemetelni a kártyám (Powercolor X1900XT 512), majd kis idő múlva játszhatatlanok lettek a programok. A hőmérsékletet túl soknak találtam (85 fokot is elérte), ezért a gyári hűtő cseréje mellett döntöttem. Hosszas gondolkodás után a TT DuOrb lett a befutó.
[link]
A gondjaim megszűntek, max 65 fokot mértem eddig. Bátran ajánlom mindenkinek, szerintem jó választás volt a jövőre nézve is, hiszen az ATI 38x0-es és a Nv 8800-as sorozatára is felszerelhető. -
katt777
félisten
válasz
old gray #6395 üzenetére
Tettem föl HQ+16xAF-es képeket, hát, a többi mod után ez már nem terhelte be a VGA-t. Csak azokat a semmiből hirtelen előtűnő romokat tudnám feledni! Én 10-est adnék neki. (Muszáj 10-es skálát használnom, mint a játéktesztekben, különben csalóka lenne egy Airborne-nak 1 csillagot adni, mert azt jelentené, hogy valamiért 20%-ot érdemel.)
-
katt777
félisten
Oblivion nagy felbontású képek a tesztoldalamon, ha érdekel valakit, mire képes még ma is az 1950XT. (Programok/Obilvion)
-
DroneZ^
őstag
Volt egy ilyen kérdésem:
Hogy meglehet-e ugy osztani 2 monitorra az asztalt, hogy asztal+háttérkép is legyen mind2 monitoron, de ne 1 monitorként kezelje, tehát ablakokat egeret áttudjam huzni, olyan mintha extended-et raknék be csak kikellene valahogy varazsolni a tálcát is... de extendedben csak 1 háttérkép van... megoldhato valamilyen külön programmal?
Szoval olyan hatást szeretnék mintha valoban csak 1 monitor lenne, ami 2 monitorból áll... -
katt777
félisten
Érdekes jelenségre figyeltem fel: ATT profilból futtatom az Obliviont, aztán, ha hibával lép ki, szétcseszi a ventibeállításokat. Újrainstalláltam, aztán pár játék után megint megtette. 50-re és 100-ra szabályozza be a ventiket, és hiába töltök be más beállítást, mindegyik profilt elszarja, mihelyst alkalmazom. Most reinst újra, aztán megpróbálom, hátha a 3D profilban van a gebasz (+7.12-es Catalyst), mert saját parancsikonjából indítva nem volt gondja. Érdekes, hogy Vista alatt nem csinálta ugyanezt, pedig ott is lépett ki hibával néha.
-
katt777
félisten
Nagy felbontáshoz néha, Crysis-hez egyáltalán nem jó. (Árnyékok összetettségét minden esetben le kell vennem.) Igaz, 1680x1050-ben elviszi az utóbbit is Medium-on. Igazából nem nagyon tapasztaltam lassulást 1024x768-hoz képest, ami meg is lepett azoknál a játékoknál, ahol nem 150 és 130 FPS között lenne a különbség, hanem kisebb felbontáson a játszhatóság határán voltak, és nagyon sincs gond velük.
De lényegében csak Crysis használ DX10 feature-öket, szóval egyelőre +1XT is elég lenne, csak akkor hogyan adok el majd 2-t, amikor itt 1-et is nehéz? De 2-vel tuti kitesztelném a CF-et belőle, nem csak egy 3D06 erejéig, amit Joshi belinkelt.
Sebesség fronton a régi 8800GTS, illetve ATI fronton 3870 és fölötte (utóbbi persze még nincs, és nem is lesz mostanában, ahogy a híreket nézem) érné meg cserélni. 2900XT-be vagy Pro-ba meg nem ruházok bele, örülök, hogy az áramszámla egy komoly hányadát sikerül megtakarítani a TFT-vel, illetve erős procit kevés tuninggal és CnQ-val használva gyengébb proci és erős tuning helyett. -
katt777
félisten
Teszteltem az 1950XT-t 1,55V-on (681,5/1036 MHz). 77 fok volt a max hőmérséklet, venti 3600-ig ment (59%). Ezt a feszt tehát tuti viszi gond nélkül. Próbálok majd órajelet emelni, mert a 7.12-es driverrel -100 pontnál vagyok az előzőhöz képest.
-
-
Ebit
addikt
Mindenkinek Boldog Új Évet Kivánok.
-
katt777
félisten
Próbáltam úgy, még a CRT-n 1024x768-ban, de ugyanolyan szar játék volt kisebb felbontáson is.
CPU meg bírja a terhelést, egyébiránt tényleg kevés a programnak a VRAM. Remélem, nemsokára lesz 3870, és nem +1 1950XT-vel kell beérnem. Telj. ua, de a 3870 mégiscsak DX10.1 és kisebb fogy., és amellé fér majd +1 ilyen. -
katt777
félisten
Nem kell masterkártya, még egy 1950XT tökéletesen megteszi. Sajna akkor is csak 16X+4X sebességen fognak menni, de a gyorsulás számottevő lesz. Joshi RD580X chipsetes lappal linkelt be 1950XT CF 3D06 tesztet jó pár oldallal elébb, 94xx ponttal, szóval 1 db 3870-es kari sebessége elérhető vele. De ATI/AMD oldalán részletesen megtalálod a különböző CF módok leírását, kis video segédlettel.
-
katt777
félisten
1680x1050, de vígan szalad, nem az a bajom vele. Megnéztem hőértékeket, csak 45-50 volt, szóval nem tudom, miért pörgeti fel a CPU hűtőt, amikor még Orthos vagy Everest teszt alatt sem teszi. Mindegy, game ment kukába, mert az utolsó szint végén meguntam a szívatást, történetesen hogy egy kupac gépkarabélyos rohamosztagost önt a nyakamba, amelyek közül egynek a kivégzéséhez is 3 sorozatot kell a fejébe eresztenem (lőszer meg elfogy, vagy fölszaladok az emeletre érte, és jön még egy rakás ellen, mindez közepes szinten). Ez "budget alatt 3" kategória.
-
Ebit
addikt
-
Kris87
aktív tag
Hali!
Ha nekem van egy asus p5k lapom, amin van 2 db pci-e és támogatja a crossfire-t, és van egy x1950xt-m aminek a dobozán ott fityeg, hogy "crossfire ready", akkor most nekem kellene egy XTX master edition, hogy menjen crossfire módban, vagy elég lenne egy ugyanilyen kártya ami most bennevan? Nem akarok én crossfire-t, csak szimplán érdekel a dolog.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6373 üzenetére
Jól szellőző házban 30 fok sem lett volna.
De értem.
Hú de szar ez az Airborne. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6371 üzenetére
S1 + tél venti nélkül?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6366 üzenetére
Azért lássuk be, hogy télen nem az X2-es teljesít jól, hanem az időjárás.
Nekem különben 40-44 fok körül van most alapon a gyári hűtővel, nyáron 46-47 volt. Leterhelve alapórajelen ugyanez 64-68 vs. 74-76 fok. 1,3V-on. Nekem csak a VRM-ek hűtetlenségével van gondom (ezek 6-8 fokkal melegebbek), de bordát rá itt nem kapni, fűrészelhető meg keresztirányú, szóval ezzel kell élnem már a 3870-ig.
Ha a CoD4-nél is aljasabb és rosszabb játékkal akarsz játszani, javasolom a MoH Airborne-t.
Mellesleg ez még a CPU-t is forralja, 3D mód ide vagy oda. 3800-on pörgött a CPU ventim, amikor kiléptem, szóval tuti megvolt 55-60 fok.
-
frizso
senior tag
válasz
Köszi!
Eredetileg Ac s1-et akartam venni, de a környéken nem árulnak ilyet
Igy maradt Ac X2-es, mert ezt helyben tudtam olcsón szerezni
Remélem 70 fok alatt lesz a kari, ha nem, akkor tszek még pár ventit a házbaui.: a Vf700cu is alapon 50 fok alatt tartotta a karit, terhelve elérte a 85 fokot gyári beállítások mellett. Ha csökkentettem a feszt 1,3 voltra, akkor max 76 fokos volt a kari
-
joshua7
veterán
válasz
60? Nekem nyáron is vagy 10 fokkal alacsonyabb volt x2-vel...
Ja, eladó az x2 egyébként. Meg a Giga x1900xt tartozékai is. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #6365 üzenetére
frizsonak is szól:
Nyáron a 60°C az alap hőmérséklet az AC X2-esével, úgyhogy olyankor jobb választás a leszabályozott gyári hűtő, de így télen nagyon jól teljesít.A maximális hőmérséklet, amit el tudtam érni 621/1800 mellett az 71°C - mindezt nem az ATT-s beépített teszttel, hanem COD4 alatt - míg az alap hőmérséklet az 44-47°C 1.1V mellett 276/700-nál. (A 71°C is csak azért ilyen alacsony, mert 621/1800-on 1.2V-on közlekedik a kártya).
Amit mindenképp javaslok - szerintem minden topiclakóval egyetértve - hogy próbáld meg a feszültséget amennyire csak lehet lecsökkenteni 3D-s üzemmód alatt is.
Itt egy kis segítség - illetve mérés:
621/1800 @ 1.2V
621/1800 @ 1.45V
276/702 @ 1.1V
Látható szerintem, hogy elég sok értelme van csökkenteni a feszültségét a GPU-nak. -
frizso
senior tag
válasz
TomBoy1986 #6361 üzenetére
Nem is vagyok kezdő
, de ezt nem értettem miért csinálja(ta)?! (ilyen eddig még nem volt, pedig már volt pár ati karim [x850xt, x1800gto2,x1950pro]
) Ilyen hülye hiba, tuning ment, 3dmark ment, de ha bekapcsoltam egy gamet, akkor fagyizott vagy kilépett. Ja és ami meglepett, hogy a Catalyst tuningolója felhúzta a karit 690\1900-ra, de nem alkalmazta, ha rányomtam az alkalmaz gombra, akkor sem állította be az értékeket, ezt már végleg nem értettem
Azért kértem segítséget, mert ez az első x1950xt-m és gondoltam, hátha eltér valamiben a normál ati kariktól
Rájöttem a titokra, Ati Tray Tools-al már minden franyón megy
Azaz még mindig nem tudom mi a baj a Catalysttal és az Ati Tool-al, de már nem is érdekel, mert Ati Tray Tools-al megy minden rendben
Köszi minden segítséget, mindjárt dobok pár röktönzött teszt eredményt
-
TomBoy1986
veterán
Nekem volt ilyen problémám, mert semmiképp nem akarta vinni a 621/1800-at a kártya. Amikor beállítottam fekete képernyő fogadott.
Visszavittem, s kénytelenek voltak kicserélni garanciálisan (3 napon belül volt).
Az ATT-vel kell az Overclocking Settingsnél állítani egyébként, bár úgy tudom, hogy nem vagy kezdő. Ki kell lőni a telepítésnél a HotKey Pollert is.
-
katt777
félisten
Szerintem eltoltál valamit a 2D/3D beállításoknál. A hiba oka, hogy fel sem vált, mert az AtiTool installáláskor kilőtte az automatikus módváltást a driverből (ezért végig 500/1200-on marad), és ha AtiTool-ban nem szabályozod (mint azt írtad), akkor CCC sem fogja, mert éppen az ezt szabályozó program nem működik (ti. ki van kapcsolva). Ehhez AtiToolban le kell tiltani a Hotkey Poller kilövését. De akkor meg mindek az AtiTool?
Nézd meg ezt, hátha segít.
Milyen hűtő van a kártyádon? -
frizso
senior tag
válasz
katt777 #6354 üzenetére
A gáz ezzel csak annyi, hogy fagy a gép rendesen!!!
A crysis folyamatosan visszaállítja 500\1200-ra, ezen meg pár másodperc alatt kifagy!!!
Hogy tudom belőni a gyári értékeket? Mert a Catalyst nem engedi a gyári 621\1800-at.
Ha meg ati tool-al állítom be, akkor a VPU recovery vagy valami azonnal vissza állítja minden game közben!!!! -
frizso
senior tag
Hogy kell beállítani az x1950xt driverét, hogy alapból 621\1800-on menjen?
Mert nekem mindig 500\1200-on van a karim -
katt777
félisten
-
Bagira01
veterán
válasz
katt777 #6346 üzenetére
Elmerültem. Úgy döntöttem befejezem pc-s pályafutásom egy időre. Elegem van belőle. 3dmark-ot csináltam volna de mindíg utsó teszt felénél kék képernyő hiba azt csá és 1 óra fagyoskodáa után valahogy meguntam. Olyan 7,5k lett volna. De már nem érdekel nem foglalkozom többet vele
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6347 üzenetére
Vagy a VGA-t.
Obliviont nem szakérti valaki? El vagyok akadva egy kuka NPC-vel, akit követnem kéne, de nem megy sehova. Topicjából nem kaptam választ.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6322 üzenetére
Kipróbáltam C-t.
Full H beállításon kemény 3-5 FPS, viszont szép. Nálam kapásból nem jött be a képe (csak pár sötét, illetve világosabb háromszög), szóval az volt a hiba, ha egyszer is elindult (valószínűleg az alap grafikai beállítások miatt). No de nagy felbontáson M beállításokon szépen elmegy. Lehet, várok vele a 3870-ig, addig elleszek a régebbi gamákkal.
Megnéztem a geometria kérelmes beállításokat, tényleg a régebbi driver miatt lehetett, mert most nem esik szét egy program képe sem (igaz, nem néztem meg mindet).
Freeweb-nél kértek elnézést. Arról nem szóltak, hogy a domain regisztrációm jövőre olcsóbb lenne egy havi díjjal. Valahogy az az érzésem, ez már a rendszerük működőképességénél is kevésbé érdekli őket. Karbantartás, csaknem 1 hónapig, eldobom az agyam! -
katt777
félisten
válasz
kircso13 #6336 üzenetére
Elméletileg hibrid CF-ben működik (mindkét kártya saját sebességen a kisebb memóriájának duplájával, vagy ax x1xxx Physics-ként), de sztem próbáld ki. Az RD580-as chipsetemnek is tudnia kéne, de még nem volt alkalmam kipróbálni, és sajnos nem igazán vannak ilyen tesztek. Ha nem megy, még mindig eladhatod a régit. Egyébiránt 19xx kártyát 3870-nél gyengébbre nem érdemes cserélni. Az biztos, hogy bár ritkán használom, nekem azért hiányozna a 20 p alatti avivo filmtömörítés.
-
frizso
senior tag
S.O.S
Miért lép ki betöltésnél a Crysis??????
Betölti a gamet és amikor megjelenne a kép kilép az asztalra a játék.
Ennek mi lehet az oka? Eddig ment, de most ezt csinálja
Tud valaki segíteni? -
kircso13
senior tag
Én is szintén club tag lettem egy x1900xt-vel
-
frizso
senior tag
Sziasztok!
A club tagja lettem egy His X1950xt-vel, nagyon bitang egy kari
Arra lennék kíváncsi mennyi az alap feszültsége a GPU-nak és a memnek??
Mert nekem 1,425 volt a GPU, jelenleg 1,35voltra vettem vissza és még így is tudja a 660-at, akkor minek az 1,425volt? Csak jobban melegszik + 10 fok -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #6326 üzenetére
Innen
Nem olyan ördöngős, csak az ATI driver oldalán rá kell kattintani a Previous drivers & softwares linkre. Valaki kicsit lusta...
De akkor már a 7.9-cel nyomd.
VGA RAM-ra gondolsz? Persze, hogy adhatsz feszt nekik, még ha megsülnek is.De józanul belefér 3-4 felfelé lépegetés, én nem mentem tovább, mert így sem tudtam nagyobb VRAM sebességeket elérni. Különben is a GPU az, ami igazán számít.
-
katt777
félisten
Milyen progival tudok video-t menteni HANGGAL? SnagIt-em van, régebben vette is a hangot, de hiába jelölöm meg neki bármelyik forrást.
Fel akarom tenni valahova az Oblivionból 1950XT-vel, csaknem teljesen full grafikával (+grafikai javító moddal), 1680x1050-ben látható "filmet", mert valami lélegzetellállító. Egy csomót mászkáltam ma du. csak úgy nézelődni mindenféle tájon.
Hátha így jobban el tudom majd adni az XT-met, mert ahogy az újabb "középszintű"ATI VGA-kat nézem, a 3870-est kivéve még mindig ez a nyerő.
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #6323 üzenetére
A baj forrása nem a proci, vagy a 3DMark, hanem az Ön (szerves vagy szervetlen) készüléke.
A 6000+ 3,2 GHz-en 1950XT VGA ALAPBEÁLLÍTÁSOKKAL 5969 pontot teljesített, 3GHz-en a kisebb CPU score miatt 5848-at.
Ha a kurva freeweb egyszer elérhetővé teszi az oldalamat, meg is lehet nézni. 2214, 2519 az SM2 és a HDR, CPU score 2469, tehát továbbra is ott a 300 pont + az intel javára CPU score-ban ugyanakkora frekin.
Ha ez az új 1950XT-d eredménye, akkor valamit nagyon elszúrtál a tesztben. Esetleg high-on felejtetted a beállításokat. -
Bagira01
veterán
Na látjátok itt kezdődik a baj. Itt egy alap 3dmark06 proci 3,2Ghz. Ez szánalmas
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #6321 üzenetére
Hmm.. akkor nem értem.
Ami tény: nálam a CrySis képe szétesik, ha nincs bekapcs a geo. Márpedig, ha a driverben nincs alapból bekapcsolva, akkor miért nem esik szét?
Win+drives telepítés után csináltam partíció mentést. Ebben az állapotban jól megy a Crysis, tehát én úgy gondolom, hogy be kell legyen kapcsolva. Amikor viszont kiválasztom az ATT bármelyik 3D profilját (egyiknél sincs a geo bekapcsolva alapból), akkor "elromlik" a Crysis. Persze erre nem egyből jöttem rá, egy csomószor kellett visszagósztolnom mire kiderült, hogy mivel rontom el.
Ha az A.I.-t bekapcsolom, akkor nő a sebesség? Akkor miért szokták a 3D tesztet enélkül futtatni? Mondjuk én nem vettem észre különbséget ill. a mérési szóráson belül van.UW nekem jobban bejön, nem igen szokott probléma lenni vele. Nemrég találtam rá egy kb. 4 évvel ezelőtt regizett helyemre és még működik
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6320 üzenetére
Alapból nincs bekapcsolva a geometria kérelem, amúgy lehet, hogy az új Catalyst miatt nincs már probléma más játékokkal. Optimalizálások a minőségen javítanak a sebesség rovására (ezért jelennek meg kipipálva High Quality-nál), CAI a minőség rovására javít valamit a sebességen, ezért szokták ezek nélkül futtatni a teszteket. 3DMarkban (de lehet, hogy az még a 05 volt) nálam régebbi drivereknél mérhető volt az eltérés, de nem érzékelhető. Látható eltérést nem igazán fogsz tapasztalni, ha csak nem rosszul optimalizált programoknál.
A Freeweben tárolt oldalam az elmúlt hónapban alig pár napig volt elérhető, most sem az. Feltölteni tudnék, csak így nincs sok értelme. És a másik oldalamon még fizetek is a domain-ért. Reklámozzátok a Freewebet ennek megfelelően!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #6318 üzenetére
Jelentem, a 3D beállításoknál bekapcsoltam a geometriát, tehát most már az összes alkalmazás használja (kivéve amelyeket profilból indítok), így megnéztem jó pár játékot (Bioshock, COD, ColinMcRae, Doom3, MOHAA, HL2, stb..) de egyiknek se volt vele gondja, semmi kép szétesés.
Ha már itt tartok, lenne egy kérdésem.
A szűrés optimalizálásoknak milyen jelentősége van? Játékoknál képminőségben, vagy sebességben van észrevehető hatása? Mert én kapcsolgattam, de semmit nem veszek észre. Még 3D mákkal se tudtam kimérni.
Jaaa, ugyan ez a kérdésem a Catalyst A.I. -re is vonatkozik. Mit kellene tapasztalnom, ha állítom? -
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #6318 üzenetére
Nálam ilyen szétesés csak a Crysis-nél volt, ezért csináltam neki külön profilt, így csak ennél van bekapcsolva a geometria.
Amúgy érdekes, hogy friss Win telepítés és Catalyst telepítés után teljesen jó volt a Crysis. ATT telepítés után is. Ekkor még egyik 3D profil sincs aktiválva. A 3D profiloknál egyik mellett sincs a kiválasztást jelölő pötty. Viszont, amint beállítom mondjuk auto balanced-re, vagy bármelyikre, akkor aktiválja az ott lévő beállításokat - ahol egyiknél sincs bejelölve a geometria kérelem. Lehet, hogy amikor feltelepül a Driver, akkor alapból be van kapcsolva???
Hmm... azért kivi lettem, megnézem más játékoknál is, hogy okoz-e ez valami képhibát. -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6317 üzenetére
Na ez az, amitől meg más 3D alkalmazások esnek szét, ha nem szeretik, szóval továbbra is lehet játszani a profilokkal (még jó, hogy vannak). Majd megnézem, ha lesz, nálam mit művel a Crysis.
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #6314 üzenetére
Ha ATT-t használsz, az is teheti, mert érzékeny a legkisebb driver- vagy programhibára, így némelykor gondol egyet, és ilyet csinál, ált. driver-frissítés környékén. Ha nem százas egy progi, az is kiakaszthatja, a Crysis-t pedig eleve úgy hozták ki, hogy majd jön hozzá a grafikai optimalizáció. Na, ennyit a jó minőségű termékekről. Nálam ATT rendszerbeállítások reimportja oldott meg ilyen problémákat, de persze simán a Crysis vagy az ATI driver is okozhat gondot. Anno nálam 7.10-es kati kellett XP-re, hogy ne legyenek hibák, Vista alatt meg éppen azzal jöttek elő, amikor a demo-t teszteltem.
-
-
Speed®
titán
válasz
TomBoy1986 #6308 üzenetére
Van anyagom a VModhoz azon kívül is, XtremeTechen meg is csinálták páran. Az a baj, hogy itthon csak vezető ragasztóm van, azt meg macera leszedni..
Ha szerzek lemosható cuccot, akkor belevágok, de így elszállna a gari.katt777
Nem lesz az olyan drámai szvsz, konkrétan ha csak Vista alatt fut az is, akkor én pl. ki sem próbálom még valszeg jövőre..nagyon nem jön be a Vista
1.hsz. ~80%os, azt terveztem hogy így az ünnepek alatt megcsinálom, erre meg vagyok halva, alig megy a gondolkodás úgy fáj mindenemIgyekszem.
vasinka32
Arról kéne meggyőződj elsősorban, hogy csak Crysis alatt csinálja-e ezt
Ha igen, akkor egy esetleges drivercsere (7.12 javasolt) megoldhatja. -
vasinka32
csendes tag
Sziasztok. Van egy sapphire x1950xt-m tegnap gond nélkül crysisoltam tuning mellett. Ma betöltöm a tegnapi mentésem és ez fogad meg mindenféle villódzás. Leveszem a tuningot és akkor is. Új játékot kezdek de akkor is
Mit csináljak
-
katt777
félisten
Mit találtam-tam-tam?
Kezdhetünk újra megbarátkozni az 1k-s 3DMark pontszámokkal.
6000+nálam +6,6% fesz.szel megy (1,3V-ra) a CnQ érdekében 3,2 GHz-en, jól elvan munka közben a gyári hűtéssel 23-27 fokon. 1,54 kéne 3,4GHz-hez, de még nincs annyi kidobnivaló pénzem, hogy csak ezért vegyek egy drága hűtövet.
1.sz. hsz? -
Speed®
titán
válasz
katt777 #6290 üzenetére
Nem a memóriás részen van a hangsúly (bár az is számít). Teljesítmény szempontjából nem mindegy, hogy mekkora FSBvel érte el az adott órajelet.
Élettartamos kérdést inkább ne feszegessük..Cel300A@466@2.1V procim a mai napig hibátlanamíg komolyabb túlfeszelés nincs, nem para.
Ellenben a "vég X2" igen komoly feszültséget kap, szóval a takarékoskodás esetében C&Qval kifejezetten pozitív az élettartamra.
1950Pronál nincs lehetőség szoft feszpiszkálásra sajnos. Én jelenleg erőteljesen gondolkodom egy VModon a GTn, 640et megy így is700+ tetszene
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6298 üzenetére
Elég az a teljesítmény 2 kártyához is (3870-hez biztosan), bár a GTX-ekben nem vagyok biztos, aminek viszont az új GTS-ek fényében már nincs jelentősége. Attól meg, hogy magasabb a CPU pontszám egy 3DMarkban, a 3D megjelenés nem lesz gyorsabb, ha már túl vagyunk a VGA kihajtásán. Én úgy vélem, az olcsó X48-as lapokig és a Penryn-ig, vagy az olcsó, használható Phenomokig és 790-es lapokig bőven ki fog tartani a jelenlegi konfigom, max VGA cserével. Az alatt az idő alatt talán az MSI is képes lesz egy teljes értékű bios-t kihozni, bár ebben azért igazából nem hiszek.
Jelenleg legföljebb az 1950XT fog meg egy gamet-et, de azt is olyan magas szinten (1680x1050, Crysis, NFSPS, nem megy full grafikával - Oblivion HDR-rel OK, a bloom és az élelmosás a grafikai enhancementek miatt rendesen beszaggat), hogy ezzel tudok élni. A régi konfigjaimmal bő fél év után ált. már lebutított grafikával játszottam, 1-2 év múltán meg min. felbontásban és graf-fal. Szóval én azért elégedett vagyok, bár természetesen elégedettebb lennék egy QX68xx és X38-as lappal, jól működő tripla új GTS-szel, de az álom első fele elérhetetlen, a második meg nincs, összességében pedig az egész felesleges. -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6296 üzenetére
OK, visszavonulok ez ügyben, nincs személyes tapasztalatom C2D ügyben.
Viszont a húzott procinak rövidebb az élettartama, bár az is igaz, hogy aki folyamatosan cseréli, annál ez nem jelent problémát, legföljebb annál, akinek eladta.
HOC-on olvastam, hogy a Gigabyte pénzdíjas tuningbajnokságot indít Intel fronton, számotokra sajna nem elérhető még Európában.
AMD-re kell a hűtő, azért vettem inkább 6000+-t. -
-
Bagira01
veterán
válasz
Pancsermeste #6300 üzenetére
Eladtam. Nem a teraszon vagyok hanem a gép a ráadásul a radiátor mellett van. Épp az ellőbb néztem, hogy a tápból milyen forró levegő jön aztán megfogtam a radiátort és nem csodálkoztam. Ez az e2180 elég hűvös proci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Stellar Blade
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motoros topic
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest