Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Unbaised-Ben #4207 üzenetére
Szerintem pci-e nincs ilyen...ha lenne is, hülyeség használni, mert a grafikus memó jóval gyorsabb a ramnál...
-
-
válasz
metalazesz #3642 üzenetére
Van olyan topik, hogy Milyen videókártyát ilyen árban?, oda való a kérdés...
Töltsd ki a konfigod adatait, hogy tudjuk kell-e neked ilyen erős vga...
X1950xt egyik legerősebb dx9 kari, használt garisban nagyon jó vételnek számít...
[Szerkesztve] -
50% terhelés alatt nem ritkta az 50-60%-os hatásfok sem.
Tehát: A csőgázon járó 350-es táp elfűt majd 260W-ot.
Adott egy 80% hatásfokú 600W-os táp, ami maximális kimenő környékén teljesíti a 80% hatásfokot. A 600-as táp, csőgázon elfűt majd 480W-ot!
Ha a 600-as tápot élterhelésen járatjuk, 70-75% hatásfokkal üzemelnek.
Ekkor ~260W-ot fűtenek el.
Ezt te se gondolod komolyan....
Ha egy konfig fogyaszt 230v felől 200-300W-ot nem tud 480w-ot elfűteni, fizikai képtelenség, 480w hőleadásnál (kisebb radiátor) kigyulladna a gép...Ez baromság, a maradék telejesítményt, nem fogja felhasználni, hanem ami a 200-300w bemeneti, az nem lesz egy az egyben ugyanannyi, a maradék alakul hővé....ne néz már az embert...
Ennyi erővel egy 1000 w-os erősítő is mindig 1000w-ot kihúz a konnektorból...(híradástecnikai üzemmérnök vok, Kandó)
Bocsánat, de ezt nem bírtam szó nélkül -
''Most megfognak kövezni''
Megmondtam előre....lehet, hogy nincs igazam, de a 38 ah-ás akku (generátor is) is elbírja a gps-es, 3 audioerősítős suzukit, csak előbb megy tönkre....nekem ez a véleményem...
na meg a tápok hogyan is működnek...a hálozatból kivett feszültséget transzformálják át 12, 5 V stb-vé, ez 100%-osan nem megy (nem supra vezető), a maradék hővé alakul, amit tápból el kell távolítani...ha nagyobb munkára fogjuk a tápunkat, és pl. van egy 3-5 garis, amit nem bontunk meg, vagy nem tisztítunk meg..a bordák porosodnak, a ventik szintén, veszt a hőleadóképességből.....Melegszik a kondi, tekercs, egyenírányító...
a 230v meg az alaplapon közvetelen, megmutatja, hogy minden füsttel működik...
Mert lehet, hogy 1-3 évig gond nélkül viszi...de inkább vigye 10.000 üzemóráig, mert itt kishazánkban a gariztatás ( tisztelet a kivételnek) gyerekcipőben jár....mi az a 6 vagy mindtudom én hány gyártói gari, adnak 1 évet, aztán, még azon belül is ülnek az alaktrészen 2 hónapot, te meg vagy veszel addig másikat, vagy malmozzol...
Nem egy tápot láttam leégve, mert nem szellőzik rendesen a gép+éjjel-nappal használják...
Lehet valami jó tervezés, minőségi felépítés, de aki már járt elektonikai gyárban, ami alkatrész lemarad azt kicsi kínai néni, visszaforrasztja, utána leellenőrzik, hogy jó-e, de ne az tápom nyákja legyen az
Többet nem foglalkozok a tápokkal, nem is indítok vitát róla, kérek mindenkit ne reagáljon rá, emberi módon talán, piviben vitázok, de topikokat nem terhelem vele... -
460 bőven elég...
Én egy 430-as ról hajtok mindent...
Most megfognak kövezni az FSP örültek, de egy 350-esre én nem bíznák egy ilyen konfigot, lehet, hogy elbírja, de ha egy tápnak többet kell dolgoznia, nem tesz neki jót hosszú távon....
Én nem tartom olyan nagyra az FSP-t...
egy 350-es hol bír el egy dupla vgat (nagyokról beszélünk), a xtx pedig eszik rendesen...
Ebit-nek adok igazat...
Macka: csak itt ph-án istenítik...
[Szerkesztve] -
-
Na elkezdtem húzni a karimat ( x1900 cfe=xt + HR-03)
3dmark06 alap órajellel (proc 2700): 4494
3dmark06 668/738 órajellel (proc 2700): 5091
Legallább felrakott a listára...bírná még, de most nincs türelmem...
Nektek hány pontot ad? Arra vagyok kiváncsi, hogy ph-s teszt jó-e (1950pro cf-es)..
Az x1900xt tényleg oda veri rendesen az x1950prot?
Nem a 3dmark topikba írok, mert itt több ilyen tulaj megfordul...
és kiakarom vesézni a témát (volt egy x1950pro-m, de azt nem tudtam használni) -
-
Próbáld meg a karit, egy-egy memória modullal is, nekem is a geilem megadta magát, és én is azt hittem, hogy vga, mindig 3d-ben fagyott ki....
Ha nem tudsz tápot szerezni, minden fogyasztót köss le, ami nem feltétlen szükséges, és más-más ággal is próbáld ki...
Az X1900xt rengeteget esszik...ha jól mérték még ph-ás tesztben: [link] -
válasz
LGA 911 #2917 üzenetére
Én is rányomtam
2 órát szenvedtem vele...2d órajelekkel ment 3d-ben is...
Letöröltem az att és driver reinstall, utána telepítettem újra az att-t, akkor már vigyáztam...
Az att viszont képes monitorozni a hőmérsékleteket, fps, órajeleket, stb...
att-ben Ebit az ász...x1950pro topikban jelen szokott lenni -
válasz
FoBCRaistlin #2830 üzenetére
Nem csak víz a jó...
[link]
itt: HR-03 ,HR-03 plus + rá egy halk venti....
nekem egy HR-03 hűti, egy 9 centis zalmannal (12 volton is halk), csak a VRM-re kell borda, ha nincs rajta...
Joshi: a vista sok mindenben gyorsabb az XP-nél, driver gondok is megszűnőben...
A ram igénye nagyobb...de emlékezzünk az XP váltásnál is ez volt
[Szerkesztve] -
Monitoroztam igen, atitoolssal, de pont ez kavart be, mert nem telepítettem újra, és ez állította az órajeleket, nem az ati automatikusan.
Most már működik...2 órámba telt, mire rájöttem...
A VRM hány fokos lehet max? 65 játék közben az még jó, vagy venti rá...
Thermalright hűtő van a karin, nem gyári hűtés... -
Sziasztok!
Ma vettem egy x1900 cf-et, amely elvileg xt...
512-es
A probléma:
GPU órajele 500 MHz (eredeti: 500 MHz)
Valódi órajel 594 MHz (DDR) (eredeti: 600 MHz)
Setting #3 GPU: 621 MHz, Memória: 720 MHz
Változtatja az órajeleket? Kellenne nem?
Nekem 3d-ben is az eredeti volt...
Belehet valahol állítani? Nem kellenne automatikusan neki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest