- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6197 üzenetére
Akkor újabb ismerettel bővült tudásunk.
-
Bagira01
veterán
Ti csak bízzatok bennem. Megpróbálok dicsőségets szerezni az x1950xt-nek. Azonos órajelenken az x1950xtx menyivel hozhat többet markba xt-nél
-
Bagira01
veterán
Sziasztok, úgy néz ki még a héten összejön az új rendszer. Kérdés az lenne, hogy sztetek van esély 8k-ra 3dmark06-ba 3,9Ghz-n hajtott e2180-l. Csak azt nem tom a vga mennyit bírhat 1,5v körül 1,6v alatt. Valaki nem tud infot. egy sapphire lesz
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6180 üzenetére
TFT topicban kaptam választ: Az üzemmódot támogató gamek látótere bővül, a nem annyira támogatók levágják a kép tetejét és alját (pl. Battlefield). A többinél marad a kép középre helyezése, ha a monitor támogatja ezt..
De egyébként megnézheted, meddig terjed a látótered 4:3 arányban és 16:10-ben (mondjuk 16:9 reálisabb lenne), csak én TFT monitor híján ezt nem tudom megtenni. -
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #6175 üzenetére
"Széles TFT-n a játékok kibővítik a látóteret, vagy levágják a kép alsó/felső részét?"
Hmm.. ez engem is érdekelne. Nekem 16:10-es monitorom van, de soha se nem hasonlítottam össze 4:3-al, így én se tudom megmondani, hogy mi a különbség. Egy biztos, ha a játék támogatja a monitorom felbontását (ált. 1280*768-ra szoktam állítani), akkor úgy lesz széles képem, hogy nem torzul a kép. -
dtss
tag
válasz
TomBoy1986 #6174 üzenetére
A helyzet a következő: másik gépben már csak a T_FAULT világít úgyhogy megy gariba.
Remélem nem veszik észre hogy volt hűtőcsere, a srác azt mondta egyből cserélni szokták a HIS-nél a problémás VGA-kat. -
katt777
félisten
Széles TFT-n a játékok kibővítik a látóteret, vagy levágják a kép alsó/felső részét? 1950XT-vel és széles TFT-vel van vkinek tapasztalata? Többek közt, hogy mennyivel lassítja le a kártyát (lassulás pixelek számarányának különbsége, vagy több/kevesebb?).
-
dtss
tag
válasz
TomBoy1986 #6172 üzenetére
Hi
Pittyegés nincs, semmi hang. Honap megnézem másik gépben. Vizhűtés volt rajta.
A tápkábel jó elvileg mert az viszi most az új karit. -
TomBoy1986
veterán
Ez elég kemény...
A gép nem pittyeg, amikor elindul (asszem hosszú-rövid-rövid a videókártyahiba). Ha ez nincs, akkor valszeg a kártya jó. Az viszont megeshet, hogy maga a csatlakozó rossz (vagy a kártyán, vagy a kábel).
Másik lapban lenne érdemes kipróbálni, avagy ugyanúgy, ahogy egyszer már működött (régi hűtő).
-
katt777
félisten
Próbáltad kivenni, és +1x visszatenni? Hátha illeszkedési hiba. Esetleg újra megnézni újra a 3870-essel, aztán vissza az XT-t?
Nincs több külső tápkábel, és esetleg egy másikat tettél rá, ami rossz? Mert a tápodnak nem okozhat önmagában gondot. Gondolom, ha nem ad képet, az már boot-olásnál is így van, ugye?
Csak nem sérült a tápcsati rögzítése, azt észrevennéd.
Ha a hűtőd tetted volna vissza rosszul pasztázva, vagy ilyesmi, akkor tűzforró lene a kari, és akkor nem vsznű, hogy ext_pwr hibát jelezne.
Nincs valami sípjel, vagy ilyesmi? VGA kábel nem illeszkedik? Tudom, banális, de én jártam már így.
Vagy a lap asztrálisan átállt a 3870-re, és nem engedi vissza a régi karit.
Fogós kérdés. -
dtss
tag
-
dtss
tag
Hali
Adott 1 HIS 1900XT ICEQ3 -as és nem ad ki képet, kártyán ahova a tápkábelt kell dugni ott világit két piros led (t_fault és ext_pwr). Ez mitől van?
Valaki Help. -
Bagira01
veterán
Olyat kérdezek, hogy valaki vitte-e már vissza ciripelés miatt a vga-t és járt-e sikerrel
-
katt777
félisten
Nem tudja valaki, MOHA-t hogyan lehet magyar nyelvre kényszeríteni? Most álltam neki, Nagyon ász a CoD4-hez képest, és full grafikával sincs gondja. Magyar verzió van fönn, ott is vannak a magyar nyelvi fájlok, csak angolul megy. Néztem a configját, de oda meg valami nyelvi kód kell, szal az is jó lehetne, nem tudom. (Az angolhoz írja, hogy ID=9)
-
psychedel
csendes tag
nem szoktam húzni, minedn alapon van.
én az átalaktóra gyanaokszom, mindenesetre hétfőn veszek egy 2molex->6pin-t aztán ha azzal se jó, akkor táp :\
de azért ha van egyéb ötlet, esetleg mással is fordult elő, várom a véleményeket. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #6151 üzenetére
Csak az MSI-nél van tudtummal a kiegészítő 4 pines az alaplapon.
Szerintem sokkal inkább a táp lehet kevés...
psychedel:
Nekem is van olyan ASRock lapom (csak nem SATA2-es, hanem egyes), s biztos, hogy nem a lappal van a probléma. Esetleg azt próbáld meg, hogy a PCI-E Downstream Pipelinet állítgatod. Bár az általában képhibát szokott eredményezni.
A másik pedig, ha esetleg tuninggal használod a CPU-t, akkor tedd vissza alapra.
-
katt777
félisten
-
psychedel
csendes tag
köszi a gyors választ
Alaplapom: ASRock 4CoreDual-SATA2 és ezen nincs 4pines csatlakozó a pcie slot mellett.
Ha ez a probléma, akkor minek csinálnak ilyen alaplapot? -
psychedel
csendes tag
üdv,
vettem egy connect3d x1900xt-t a gépembe, de nem adtak hozzá 6pines átalakítót, a tápom pedig nem rendelkezik 6pines dugóval alapbol. tehát kell egy átalaktó. namost találtam a városba egy olyat, hogy 1db 4pinesböl csinál 1db 6pinest. a gép elindul, van kép, driver letölt, minden ok, csak ha elindítok 1 játékot, vagy 3d markot akkor újraindul (+amikor a windows bootol, az userválasztó képernyő előtt 2-3mp-re elsötétül a kép). ez most a táp baja, vagy az átalakító nyújtotta áram kevés neki, és olyan kéne ami 2db 4pinesböl csinál 1db 6pinest, vagy driver, vagy egyéb probléma lehet?(400Wos tápom van, megpróbáltam úgy is hogy lehúztam mindent csak a vinyó+vidkari maradjon rajta)
pls help, és bocs ha már volt.
psy -
joshua7
veterán
válasz
Bagira01 #6136 üzenetére
Akkor elárulom, h megnyugodhatsz, nem foglak beérni.
Nincs már meg az xt. Ugye néhány progiban hibázott, így visszament garba. És remélem, h nem olyat fogok kapni majd...
Mondjuk félnivalód volt, mivel mindent alapfeszen használtam, a procit is gyári hűtővel, szóval volt még tartalék a rendszerben. -
katt777
félisten
Most néztem: MOHA patch majd' 1,4GB!
Mi a tököm, adnak még egy játékot, vagy ennyire szar volt a kiadott? (Nem játszottam még, talán jobb is?)
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #6136 üzenetére
Akkor vegyél 2 db-ot, aztán lenyomhatod a 3870-eseket. Joshi linkelt be anno 9400 feletti 3DMark eredményt 1950XT CF-rel, asszem 5200+ procin.
38xx topicban meg mindenki a procival fölnyomott összpontszámokkal vagánykodik, húzott C2D-vel 3 GHz-en el is jutottak 10000 pont köré.
A te lapodban lehet, az enyém is többet vinne, csak azt tudom, hogy a 4200+ mellett 1,475-ön volt meg a 682 GPU, 6000+-hoz meg 1,525 kellett. Viszont a RAM-oknak nem gond az 1035, kivéve a 7.11-es Vista drivert. -
Bagira01
veterán
válasz
katt777 #6135 üzenetére
Tudod múltkor(milyen rég is volt) Küldtem én is annyival a karinak(lehet több is volt) és 735-s gpu ki is jött csak egybe nem ment le a 3dmark. Szóval most sztem küldeni fogom neki rendesen. Akarok egy jó kis 3dmark lista eredmény, nem szép így hogy joshua7 a nyomomba van
-
Bagira01
veterán
Sziasztok. Lehet megint lesz x1950xt-m. Szerintetek vízzel max mekkora feszt lehet adni a gpu-nak
-
katt777
félisten
Mindenki elment skandináv-lottót játszani?
-
TomBoy1986
veterán
Szerintem is teljesen mindegy, hogy melyiket veszed, de én pl. elégedett vagyok a Sapphire-ömmel, szóval merem ajánlani (de csak garanciával rendelkező érdekeljen - szerintem).
HIS kártyám is volt, s azok is nagyon stabilak, s egész jól húzható is volt,azaz ===> mint mondtam, mindegy hogy melyiket veszed. Amelyikre több a gari
-
frizso
senior tag
His x1950xt-t vagy Sapphire x1950xt érdemesebb venni?
Melyik a jobb?
Tudom vegyek HD3850-et inkább -
katt777
félisten
válasz
ptomi82 #6123 üzenetére
Persze, ha a registry-ből egyszer már kilőtte.
Be kell kapcsolnod AT-ban, de ha jól emléxem (már rég használtam), az is beállítható, hogy kilépéskor visszategye a driver beállításait, és visszakapcsolja a HKP-t.
Még1x: ATT. És saját maga kimonitoroz mindent. Olvasd már el azt a cikket! -
ptomi82
csendes tag
Köszi!
Akkor azé lehet az, hogy az Everest naplójában is végig 500/600 van?
Egyébként kikapcsolt Ati Toollal se kapcsol fel... -
old gray
addikt
válasz
Ace Ventura #6119 üzenetére
Ha felmegy..... katt777 logoutját ajánlom kötelező olvasmányként. Utána gyere vissza és iratunk veled egy ZH-t. Ha átmész segítünk ha nem akkor blog-tanulás újból.
Hopp, ez ptomi82-nak lett címezve.
-
ptomi82
csendes tag
Sziasztok!
Sorry, hogy megzavarom az értékes eszmecserét, és sejtem, hogy valahol ebben a topikban már valahol írtak róla, de:
Most vettem egy ASUS EAX1950XTX-et. Megnéztem az órajeleket és a 650/1000 helyett mindössze 500/600-on ketyeg a cucc.Ati tool-lal sikerült feltornászni, de ennek nem kéne alapból az előbbi órajelen mennie?
Vagy automatice vált át?
Köszi a válaszokat!
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #6115 üzenetére
Csak egy kis részét.
A kis rész a felső PCI-Ex16 slot környékén található.
A tartozékokat értelemszerűen a VGA-ra értettem, nem a vele áttételesen összeköttetésben lévő minden hardverre.
Tecsóban lesz akciós szélesképernyős LG TFT monitor, magas kontrasztaránnyal, képjavító technológiával és 4:3 zoom-mal, szóval némi családi segítséggel az lesz először cserélve. Maradék mani (ha marad) megy a 3870-alapba.
-
katt777
félisten
Tudok egy eladó, betesztelt, megkímélt garos ASUS EAX1950XT-t minden tartozékával, lemezekkel, játékkal, dobozzal, ha érdekel valakit, pü. (Tudom, hogy nem hirdetési rovat, ott feladtam, de hátha itt valaki ajánlja valakinek.
)
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6110 üzenetére
Én sem foglalkozom velük, mert megmondták, hogy teljesen normális vagyok...
-
Lula
csendes tag
válasz
Ace Ventura #6082 üzenetére
Szia!
Nekem is 1900XT m van és nekem is ciripel valami, valsz az alaplapom, de ki tudja, amugy már ez megy fél éve(mióta megvettem), és semmi baja sincs.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6108 üzenetére
Az az igazi, a tudat- és hallásküszöb környéki zaj. Bevallottál már mindent?
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6102 üzenetére
Mondtam, hogy jó a hallásom.
Minden hülye kis zörejt meghallok, azért is cseréltem most házat (megint). Az előző már jól szellőzött, csak teljesen megmagyarázhatatlan zörgések, rezonanciák keletkeztek benne, pedig még a VGA- és a prociventit és lehúzam a tápról.
Most hűt is, nem is zörög, meg relatíve halk.
Ha 30%-on elnyomta, akkor a cicergés volt halk, vagy a házad hangszigetelése pocsék. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Ace Ventura #6103 üzenetére
Persze, még most is cicereg, nagy terhelésnél.
Igazából nekem a 9600XT -től kezdve az összes videokártyám csinálta, főleg az Inno 6600GT... de ennél megoldottam. -
Ace Ventura
addikt
válasz
TomBoy1986 #6104 üzenetére
Nem tudom, mert én nem babrálom a hütést.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Ace Ventura #6097 üzenetére
Nálam egy idő után kezdett el ilyet csinálni, de lehet, hogy nem teljesen ugyanarra gondolok, mivel nálam a hűtő művelte...
Teljesen mindegy volt, hogy milyen fordulaton használtam, az átlátszó műanyag rész valahol elkezdett engedni, s emiatt hozzáért valamihez a venti... viszon, ha összenyomtam, akkor megszűnt.
Szóval nálam a gyári hűtés volt a gány...
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Pancsermeste #6102 üzenetére
Ezek szerint neked is cicergett?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #6100 üzenetére
Lehet, hogy olyan magas frekvencián cicereg, amit már nem hallasz. Van aki már a 15 Khz-et se hallja.
Az meg természetes, hogy ahol ilyen nagy áramok folynak, ott néhány alkatrészen nemkívánatos zajok keletkeznek. (főleg tekercseknél)
Egyébként az én gyári Asus hűtőm 30%-on olyan hangos volt, hogy elnyomta a cicergést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest