- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6752 üzenetére
A lényeg, hogy jól kitárgyaltuk az X1900XT/XTX - X1950XT/XTX VGA-kat.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6750 üzenetére
De ez elméleti kérdés volt, nem az, hogy miként érvényesül a gyakorlatban. Azt illetően tökéletesen egyetértek veled.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6746 üzenetére
Miből gondolod, hogy nem látom?
A proci teljesítményéről volt szó, nem arról, hogy mennyivel olcsóbb amiatt.
Lényegében én nem veszek olyan procit, amely lassabb magsebességen dolgozik a jelenleginél, mert 1-2 magos alkalmazásoknál ez komoly visszaesést jelentene, tehát nálam a Phenom kiesett. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #6739 üzenetére
Nekem meg a játék (3D), mert az qrwára nem érdekel, ha egy video- vagy lemez-tömörítés 30 helyett 35 percig tart. Ilyesmire a hülye vesz drágább processzort. Az én konfigom most éppen optimális nagy felbontáson és magas grafikával. Az már más kérdés, hogy legközelebb visszatérek Intelre, mert a Phenomot még jobban elverte a Penryn (az már 3D-ben is gyalázat), mint C2D az X2-t.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #6736 üzenetére
Nem, hanem a programgyártók túlnyomórészt Inteles konfigokon dolgoznak, és mellékesen teszik alkalmassá a programokat AMD-n való futásra. Kérdésed jogos, viszont konkrétan a procik sebességéről volt szó.
Egyébként, ha 3DMarkokat (szintetikus teszt, direkt mérésre) megnézel, ott pl. jól látható, hogy 3D pontokban 10%-kal lassabb Intel éri el az AMD eredményét. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #6715 üzenetére
Kis segítség a kihajtáshoz (ill. CPU-limit meghatározásához), valamint 3DMark-ok ésszerű felhasználásához. Lényegében 3GHz (AMD) elég 1 3870 kihajtásához, már ha nem 3Dmark default módban játszol. Értelemszerűen C2D-nál 10%-kal kevesebb is. Játékokban is hasonlóképpen alakul.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6653 üzenetére
Dísz-lexia? Az valami nemesített trópusi virág, nem?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6651 üzenetére
Értem én, ironikus megjegyzés akart lenni.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6649 üzenetére
Akkor nekem jó?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6647 üzenetére
Mittomén... Majd ellapozok chieftec oldalra. Itt megtalálod.
Nézem, biza, van néki 3db 18A-s 12V ága is.Akkor van 36A-em.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6642 üzenetére
Nekem is annyi van ott, és gond nélkül vitte az 1950XT-t, most meg a 3870-et, noha 30A-t írnak a dobozán.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6595 üzenetére
Mintha te sem lennél már olyan sokáig...
Én nem adtam tovább a karival, hogy hol lehet fórumozni.
ATT-s cikk viszont bejöhetett, mert azzal kapcsolatban elmaradnak már a kérdések. Volt már vagy 3800 olvasója, szóval pár 19xxXT és egyéb ATI tulajt biztosan kisegített. -
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6582 üzenetére
Amikor már a határán vagy, egy 1 ponttal sem kapsz többet 3DMarkban sem. 100+ MHz változtatás fölött persze, hogy számít. Nálam 999-es és 1035-ös RAM-oknál tök ugyanaz volt az eredmény.
-
katt777
félisten
válasz
StabBill #6568 üzenetére
Mindenestül kell a cucc, ha akadékoskodnának, FVF. De előre is betérhedsz oda érdeklődni.
A lényeg, hogy ha szereltél hűtőt, annak ne látsszék nyoma, bios-t egyrészt nem valószínű, hogy néznék, másrészt alaplapnál sem vesztesz gar-t bios frissítéssel. Azért ne reklámozd. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6564 üzenetére
Mondtam: szinte.
HerrZ-nek - érdemei elismerése mellett - jelenleg a 3800-as kariját sem sikerül ventiszabályoznia. Mindenesetre feldobtam a nálam működő és bevált Rivatuner beállításokat a topicba, mert pár embernek már segített. -
katt777
félisten
Írtam is, hogy legarizták nekik.
Persze Mo-on nincs kizárva, hogy az újnak érkező VGA kártya már megfordult erre-arra, csak aztán élelmes emberek, megfelelő helyeken lévő ismerősök segítségével visszadobták a piacra. Aztán persze, hogy elterjed: újan is ilyen, nehogy már visszavigye a nép. -
katt777
félisten
válasz
kircso13 #6545 üzenetére
De tönkremegy, csak esetleg nem nálad. Volt már pár ilyen a topicban.
A "zsír új" (?) ciripelése érdekes. Ilyet gariztak már le nem 1x, mert a ciripelés semmiképpen nem része a normális működésnek.
Lehet, hogy vannak így kikerülő karik, de az esetek többségében az ész nélküli túlhajtás okozza a problémát.Hát ezzel a 3870-nel olyan csöndes lett a gépem...
-
katt777
félisten
válasz
kircso13 #6542 üzenetére
A volt ASUS 1950XT-m nevében ezt kikérem magamnak!
A ciripelés nem egyszerűen a tuning, hanem a gyilok miatt jön elő, amikor valaki azt hiszi, hogy a tuning határa az, amikor a VGA teljesítménye még stabil, mindeközben pedig nem törődik azzal, hogy a kari alkatrészei lassacskán (vagy éppen gyorsan) tönkremennek. Aztán persze rá lehet sózni a maflábbakra azzal, hogy minden 1950XT ciripel (persze, ha a "hozzáértő" tulajok szarrá húzták azokat is), vegyék csak meg, semmi baja. -
katt777
félisten
Hát ez el van qrva.
Nem kicsit, nagyon! Örülj neki, hogy még nem robbantak le az alkatrészek a nyákról!
Eredetileg van jó, kifúvós hűtő az 1950XT-khez, én is azt használtam, vModdal sem ment 85 fok fölé (nem is ajánlott).
X2-t tudtommal nem is ajánlják 1950XT-re. Na ja, kazánra jégkockát.
Tedd vissza a gyárit, szabályozd be a VGA-t és a hűtését normálisan, aztán, ha cserélni akarsz hűtőt, S1-be ruházz bele, és egy 12CM-es ventibe. Vagy, ha a kifúvás kell, Thermaltake AT-1-be. De X2...
Ha sikerült eldeformálnod az alkatrészeket az intenzív hőhatással, a ciripelés meg fog maradni. Legközelebb igyekezz inkább előre tájékozódni. -
katt777
félisten
válasz
Stalker-2572 #6532 üzenetére
Azért néztük ezt, mert a játékok nem igazán mérvadóak, ott legföljebb azt állapíthatjuk meg, hogy x csapat melyik gyártót preferálta az engine leprogramozásakor (ill. hogy az nV mennyire bőkezűen fizetett az ő támogatásáért).
-
katt777
félisten
Mondtam, hogy minőségre állítottam, de az AF-et külön tényleg nem. Sorry! Nem baj, hog belinkelted a képeimet, nem védettem le őket.
Hát, tényleg nem nagyon látni a különbséget. mint korábban említettem, nV-sok mondták, hogy jobb az ATI-k képe, de ezek szerint a 8800-asokra ez annyira nem igaz. Aztán a játékok támogatása már egy másik dolog...
Különben meg az ATI szebb, vazze... -
katt777
félisten
Igen, 4X. Szépségre ment. Hát, ha nagyon nincs különbség, lehet, hogy még a régi CRT-s kép él emlékeimben. Attól az új kari még nagyon jó. Majd OG mond valamit hozzá.
Kicsit szétoffoljuk a topicot, de nem sok 1950XT tulaj maradt.Lehet, át kéne keresztelni volt 19x0XTx tulajok találkahelyére.
-
katt777
félisten
válasz
old gray #6526 üzenetére
A tesztoldalamra a 3870 tesztszekcióba feltettem egy adag 3D06 képmentést, hogy legyen mihez viszonyítani képminőség terén.
-
katt777
félisten
válasz
old gray #6522 üzenetére
Van, bár kevésbé. Hideg indításál ugyanis nem indult a gépem (restartokkal semmi probléma nem volt). Aztán 1,54-ről be, utána megint ment kevesebben (1950XT-vel ez nem ment). Ne, ez az, amivel nem fogok játszani.
3DMark (HD3870 nincs még tuningolva!):
3000: 9886 (4269, 4765, 2319)
3300: 10285 (4372, 4874, 2533)300MHz-cel feljebb alig emelkedett a 3D teljesítmény, szóval látszik, hogy már 3GHz-en is ki van hajtva a VGA (kihajtási határérték alatt 100MHz-enként 100 pont fölött nőne), tehát szükségtelen agyonhúzni a procit.
Tudom, hogy kevesebb a fogyasztása, és használom tovább 3,2GHz-en a RAM-ok megfelelő kihajtása végett, CnQ-val.Egyébiránt amikor a 4200+ helyett 6000+-t tettem a gépbe, akkor meg a VGA vMod-os túlhajtásához kellett több fesz.
-
katt777
félisten
3870-nel jobban tuningolható a procim, mint az 1950XT mellett!
-
katt777
félisten
Meghalt a király, éljen a király! 1950XT-mmel valaki már játszik boldogan, én most értem haza a 3870-essel, félholtan az influenzától. Vista alatt a Crysis képe totál szétesett, szóval kezdődik az ismerkedés az új karival (vagy billgeci balfék fejlesztőcsapatával, mert én a Vistára gyanaxom).
Sztem a 3870 nem rossz, főleg úgy, ha CF-ben, legmagasabb minőségi beállításokkal, "enyhén" elporolja az amúgy jóval gyorsabb 8800GT-ket (SLI).
Lehet valami köze az nV-nak ahhoz, hogy Crysis a 3870-re is közepesre állítja be az ajánlott grafikai minőséget, akárcsak az 1950XT-nél? Sztem ez kissé nonszensz.
Még biztosan visszatérek, és mindenkinek további jó fórumozást!Joshi: Már megint arcplasztika volt...
-
katt777
félisten
válasz
stereoholik #6511 üzenetére
Melyik driver? Mikori DX?
Nekem Crysis-hez az 1.1 patch-csel pl. kellett a 8.1-es Catalyst.
Túlhúzáskor is széteshet a kép, ill. megoldás lehet még ATT-ban a geometria kérelem bekapcsolása a 3D beállításoknál.
De leginkább az új Catalyst. -
katt777
félisten
válasz
old gray #6507 üzenetére
Azért a szívem ATI-hoz húz. A vérem is piros.
Lásd még: Ferrari.
Ha nekik jó az AMD, csak elleszek vele én is...
Hallom egyébként, hogy fel fog menni a 3870-esek ára, mert K-Európában pár cég felvásárolja a készleteket. Hát, ezzel jól leveszik az ATI fan-eket, az biztos. Azért nagyon nem tudják, mert a 8800GT már 60, a 8800GTS meg 70k alatt van, de hát nagy tételben... -
katt777
félisten
válasz
old gray #6505 üzenetére
Szarva közt...
Sapphire HD3870 512MB
Egyelőre csak 1 db. Hiába erősebb az nV 8800GTS-e, és lehet már kapni 70k alatt, abból nem tehetek 2-t a lapomba (lapcsere meg nagy ráfiz lenne, az AMD chipset elvesztéséről nem is szólva), úgyhogy ebből tervezek majd +1-et, mert már az értékén kapom.
Köszönöm a megtiszteltetést.Újoncoknak majd linkeljétek be a logout-os cikkemet, de montam, még VISSZATÉREK.
Másrészt talán Tomboy1986, ha akad ideje elnézni erre, de most az új lapjával meg a procijával van elfoglalva.
Van most fönt egy új cikkem LG-ről, garanciáról, és fogyasztóvédelemről. Tanulságos. -
katt777
félisten
Jövő héten, úgy fest, elhagyom a topicot.
Lehet, hogy a társaság miatt még visszanézek, csak aztán el ne zavarjatok, mint szegény Joshit!
-
katt777
félisten
válasz
old gray #6498 üzenetére
Azért írtam, hogy gyengébb procival érték el, mert tisztában vagyok a cpu-score jelentőségével. Oblivion-t meg azért, mert az gyakorlatilag kihozza a karik közti különbséget. Nem mondtam, hogy nem éri meg a csere, csak hogy némely alkalmazásnál már a 320MB RAM sem elég. RAM-igényes játéknál ez hátrány az 512MB-os karihoz képest.
-
katt777
félisten
válasz
Ragadozó #6494 üzenetére
Oblivion topicban éppen ennek az állításnak a gyakorlati cáfolatával foglalkozunk, merő kényszerűségből. Felmennek a grafikai modok, aztán 1950XT, driverből is kényszerített max. grafikával (AA és AF), 1-3 FPS az erőforrásigényesebb részeknél. XTX frekin.
8800GTS 640MB-os karival kemény 10FPS-szel lehet nyomulni full max., szóval van itt némi különbség, még a gyengébb procival hajtott VGA javára is. -
katt777
félisten
A HIS 1950XT még mindig 50k. Jól tartja magát.
-
katt777
félisten
Á, kikerültem a top szerzőkből logout-on, pedig fent voltam az elején.
-
katt777
félisten
válasz
old gray #6478 üzenetére
2900Pro jobb választás. Azt ki mondta neked, hogy ATI és UT3 nem szeretik egymást? Én próbáltam UT3-at, meg U3 motoros játékokat, vígan és hibamentesen szaladt az összes. Én a minőség (ill. sebesség és RAM) miatt az ATI-t választanám.
Más: Végre, 3 óra alatt lecsorgott újra az ASUS VGA driver, azzal semmi baja a patchelt Crysis-nek, szóval megint az ATI cseszett el valamit. Ennyit arról, hogy a gyártók csak átcímkézik a referencia drivereket.
-
katt777
félisten
válasz
Mooka-Miki #6474 üzenetére
2D: En.tak. pl. 1,1V
3D: Gyári 1900XTX értékek: 1,3V
3D+: 1,425-ön meg megkeresed, mit bír, és ezt adod az igényesebb alkalmazásoknak.Auto üzemmódváltást állítsd be (3D és 2D), igényesebb procikhoz pedig csinálj külön profilt, úgy tudod a legjobban kímélni a kártyádat.
Ha valami még így is akadna, még ott a VMod, 1,475-ig gondtalanul elmehetsz, ha figyelsz a hűtés szabályozására. Én úgy állítottam be, hogy 70 felé erősödjön, 80 fölött kezdjen pörögni, nem is forr föl hosszú használattól sem. A tesztoldalamon láthatsz pár mérést.
-
katt777
félisten
válasz
Mooka-Miki #6472 üzenetére
Nem szerencsés CCC + ATT együtt. ATT kilövi az órajelváltást, és ha ott nem állítod be, tuti nem fog váltani. A gondod ott van, hogy energiatakarékos beállításon akarsz tuningolni.
Beállításokhoz egyébként itt mindent megtalálsz (GPU és RAM frekik értelemszerűen eltérnek, de a többi OK.) -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6452 üzenetére
Esetleg a túlhajtástól, nem megfelelő hűtés miatt kitágult, azért nem illeszkedik már rendesen a nyákra. Mondtam, hogy az ASUS nem melegszik annyira (anno mértem és be is linkeltem, tesztoldalamon is ott van). Még 1,5 fölött sem melegedett túl.
-
katt777
félisten
Nem jellemző, csak gyakori.
Az enyém (ASUS) pl. nem csinálja, de minden ciripelős tulaj süketnek néz.Nem is melegszik annyira, mint más gyártmányú 1950XT-k, itt lehet az eb elföldelve. Én belefüleltem a nyitott gépházba, hogy csak a proci, a táp, és a VGA ventije ment (alacsony sebességen mind), és úgy sem ciripelt. 3D-ben hangosabb a VGA ventije, legalábbis 60% fölött, addig sem hallottam rendellenes zajokat belőle.
Mondjuk agyonhúzva sem volt, csak pár teszt erejéig néztem meg a maximumát.
Egyébiránt eladósorban is van, ha érdekel, küldj pü.-t. -
katt777
félisten
Szépet szaggatva?
Oblivion + QTP3 + AW + NE modok full grafika programból és launcherből + kényszerített 6XAA + 16X AF + HQAF driverből + Alternate Pixel Centert kivéve minden beixelve ill. maxon 1680x1050-ben.
A fenti beállításokkal kemény 1-3 FPS volt, viszont gyönyörű képeket mentettem a tesztoldalamra, ill. Oblivion topicba is belinkeltem párat. -
katt777
félisten
Próbálta valaki a Crysis-t 1.1-es patch-csel? Semmi kép, csak sötétség, és felvillanó háromszögek, esetleg a fegyverem látszik, amikor betöltöm a mentésemet. Új játékot is indítottam, dettó, legföljebb a gép egyik hajtóművét sikerült kivennem. Tisztára, mint a régebbi, rossz driverekkel, de a legújabb, 7.12-es Catalyst van fönt. 3D beállításokat mind játékban, mind ATT-ban levettem, semmi változás. Mit lehetne még tenni? A geometria kérelem sem segít.
-
katt777
félisten
Olyan árban kapom, hogy kevesebb mint felébe kerül egy 2x tudású nV csúcskarinak, szóval így megéri, főleg, hogy erre is éppen, hogy csak összejön a lóvé (és talán lesz majd egy másodikra való húsvétra). Szóval nekem pont jó választás, és eszem ágában sincs azzal érvelni, amivel egyesek a kari topicjában, hogy a 3870 csúcskártya lenne, mert az marad a 8800Ultra, felsőkategória meg a 8800GTX és az új GTS, de attól én még szeretni fogom, ahogy nehéz szívvel válok meg az 1950XT-től is, mert eddig az egyetlen ATI, de a valaha volt legjobb VGA-m (volt), az apró hibák ellenére, amelyek inkább az adott játékoknak tudhatóak be.
-
katt777
félisten
Nekem meg (kop-kop) jövő hétvégére meglesz a 3870 reális áron, szóval marad az ATI. eBoltban azért durva, hogy ugyanannyiért adják, mint a 8800GT-ket.
Most képminőségről... nézd meg az 1950XT-n készített képeket Oblivionról a tesztoldalamon.Most vagy igénytelen vagyok, vagy azért elég jó az ATI is.
-
katt777
félisten
Az mindenképp nV mellett szól, hogy a jobb NFS-ek (3,4) nem kedvelik az ATI kártyámat, F1 Challenge-ben meg 1950XT óta nincs visszapillantótükröm (nv karikkal végig megvolt), ami elég komoly hátrányt jelent, és letudva pár elmaradást, játszanék már a régi jó progikkal. Csak F1C-hez 5 DVD-nyi modom van, szóval, ha már megvettem, ki is használnám.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Teljesítményjavulás lenne, mert láttam teszteket, viszont a hűtők, na ezért gondolom, hogy akkor lenne aktuális a dolog, ha leesne az XT-k ára, miközben új kari meg még mindig nem lenne. Vagy kihúzom ezzel, amíg bírja (sztem 1 évig még jó lesz), aztán majd kerül bele egy akkor már bagóért kapható DX10.1-es nV, mert az ATI-nak úgyis annyi. Ahogy nézem, a nem túl izmos 3xxx szériában is csak egyre gyengébb kártyákat tudnak kihozni, azokra meg piszkosul nem éri meg lecserélni az XT-t. CF-et meg cseszhetem, ha egy felső-középkategóriás nV kártya gyorsabb, mint a 2 leggyorsabb ATI együtt (csak arra nincs lóvé). Esetleg spórolok még húsvétig, aztán jó lesz tartaléknak az 1950XT.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #6418 üzenetére
Kösz. Bár biztos halkabb lenne, mint 2 db pörgetett gyári hűtő.
-
katt777
félisten
Milyen hűtő fér el 3 slot helyen, S1 belefér? Ill. az érdekelne, tudtok-e linket, láttatok-e, próbáltatok-e olyant, hogyan hűt S1 egy felülre (értsd: a kártya fölé a gépben az alaplaphoz képest) szerelt ventivel.
Mivel 3870 továbbra sincs reális áron, nem titkoltan abban gondolkodom, hogy 2 1950XT-t tegyek be (ugyanolyan gyors lenne), de mivel hangos lenne, kéne rájuk 1-1 termetes borda, amelyekre viszont csak felülre lehetne lefelé fújó (ez esetben tennék valami lapot a karik mögé, és nyitva hagynám a gép hátulját, hogy kimenjen a meleg), vagy fölfelé elszívó (ekkor a gép oldalán távozhatna a hő), 12 v. 16cm-es ventit tenni. Esetleg a bordák iránya miatt a két kari mögé kéne tenni, hogy egyenesen hátrafújjon, ki a gépből? Egyet meg talán föléjük, segítve oldalra a kiszívást? -
katt777
félisten
Mindössze +6,6% fesz.-szel 250MHz-es FSB-ig stabil a 6000+ az 1.8-as bios-szal. Most 13X szorzóval megy, meglátom, így mennyi jön ki belőle. Szóval lehet tuningolni 1.8-assal is. HT most 1GHz, RAM-ok 408MHz (DDR816). Ja, és ké különböző pár RAM van benne, Samsungok és KingMaxok.
-
katt777
félisten
Megvan a játék, amelyik nem megy geometria kérelemmel, ill. lefagy: Oblivion. Szóval mégsem jó mindenhez, viszont sok régebbi game-hez, amelyhez szükségtelen volt, most kell a 7.12-es catalyst driverével.
-
katt777
félisten
válasz
LivingColour #6397 üzenetére
ATT jó beállításával megspórolhattad volna a DuOrb-ot. 85 fokon egyébként nem halhat meg egy 19xxXT. Játékok alatt is monitoroztad? Nekem VMod-dal nem megy 80 fokig.
Azért kíváncsi lennék, CF-ben hogyan hűt, de akik ismernek engem, tuti várták már e kérdést. -
katt777
félisten
válasz
old gray #6395 üzenetére
Tettem föl HQ+16xAF-es képeket, hát, a többi mod után ez már nem terhelte be a VGA-t. Csak azokat a semmiből hirtelen előtűnő romokat tudnám feledni! Én 10-est adnék neki. (Muszáj 10-es skálát használnom, mint a játéktesztekben, különben csalóka lenne egy Airborne-nak 1 csillagot adni, mert azt jelentené, hogy valamiért 20%-ot érdemel.)
-
katt777
félisten
Oblivion nagy felbontású képek a tesztoldalamon, ha érdekel valakit, mire képes még ma is az 1950XT. (Programok/Obilvion)
-
katt777
félisten
Érdekes jelenségre figyeltem fel: ATT profilból futtatom az Obliviont, aztán, ha hibával lép ki, szétcseszi a ventibeállításokat. Újrainstalláltam, aztán pár játék után megint megtette. 50-re és 100-ra szabályozza be a ventiket, és hiába töltök be más beállítást, mindegyik profilt elszarja, mihelyst alkalmazom. Most reinst újra, aztán megpróbálom, hátha a 3D profilban van a gebasz (+7.12-es Catalyst), mert saját parancsikonjából indítva nem volt gondja. Érdekes, hogy Vista alatt nem csinálta ugyanezt, pedig ott is lépett ki hibával néha.
-
katt777
félisten
Nagy felbontáshoz néha, Crysis-hez egyáltalán nem jó. (Árnyékok összetettségét minden esetben le kell vennem.) Igaz, 1680x1050-ben elviszi az utóbbit is Medium-on. Igazából nem nagyon tapasztaltam lassulást 1024x768-hoz képest, ami meg is lepett azoknál a játékoknál, ahol nem 150 és 130 FPS között lenne a különbség, hanem kisebb felbontáson a játszhatóság határán voltak, és nagyon sincs gond velük.
De lényegében csak Crysis használ DX10 feature-öket, szóval egyelőre +1XT is elég lenne, csak akkor hogyan adok el majd 2-t, amikor itt 1-et is nehéz? De 2-vel tuti kitesztelném a CF-et belőle, nem csak egy 3D06 erejéig, amit Joshi belinkelt.
Sebesség fronton a régi 8800GTS, illetve ATI fronton 3870 és fölötte (utóbbi persze még nincs, és nem is lesz mostanában, ahogy a híreket nézem) érné meg cserélni. 2900XT-be vagy Pro-ba meg nem ruházok bele, örülök, hogy az áramszámla egy komoly hányadát sikerül megtakarítani a TFT-vel, illetve erős procit kevés tuninggal és CnQ-val használva gyengébb proci és erős tuning helyett. -
katt777
félisten
Teszteltem az 1950XT-t 1,55V-on (681,5/1036 MHz). 77 fok volt a max hőmérséklet, venti 3600-ig ment (59%). Ezt a feszt tehát tuti viszi gond nélkül. Próbálok majd órajelet emelni, mert a 7.12-es driverrel -100 pontnál vagyok az előzőhöz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged