- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calibos
addikt
válasz
katt777 #3799 üzenetére
[link]
Találsz itt 4db képet. Le tudnád írni hogy melyiken mit állítsak be
Lehet hogy valami nem stimel a vga-kártyámal vagy rosszul csinálok valamit
Ja és német, remélem boldogulsz vele
Basszus nagyon de nagyon mérges vagyok, tegnap az eredeti Gothic3 lemezem elrepedt a dvd meghajtómban -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #3798 üzenetére
Nekem nem igazán. Bár lehet, a cheater nélkül gyorsabb lett volna, viszont nem szeretek 2M USD-ért venni 150E USD-s kocsikat, meg zsarukkal vacakolni minden kis koccanásért, még ha a környéken sincs egy se, hogy látná. Ha azt akarom, hogy egy játék csalással szívasson, felteszem valamelyik ócska újabb NFS-t.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #3787 üzenetére
Hát, azért a TDU elcseszett grafikáján talán gyorsítana kicsit.
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #3794 üzenetére
2950Pro, nem?
LCD monitor típusfüggő, azon belül pedig a felbontás határozza meg. Ha driver-t kaptál hozzá, telepítsd, és akkor a monitorbeállításoknál csak a támogatott üzemmódok jelennek meg (ha a 60 a max az adott felbontáson, akkor annyi). Ne várj olyan frissítést (no meg képminőséget), mint egy hagyományos monitortól, mert ezt a technológia nem teszi lehetővé. (Még egy plazmának is jobb a képe a más képalkotás miatt, mint az LCD-é.) Én jól elvagyok az öregecske hagyományos SnycMaster-emmel. -
Fucsi
tag
Hi,esetleg nincs valakinek eladó egy 1900xtje,vagy egy 1950xtje???
-
Bagira01
veterán
Van egy ilyen gondom[link] Transformers játék. Először telepíttem ment 1024x768-ban aztán átállítottam a felbontást és ilyen lett. Újratelepíttem de akkor is ilyen. Kártya baja lehet?
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #3773 üzenetére
Én az X1950Pro-mból indulok ki, amit nagyon szerettem ám... az pont egy éve ugyanígy jelent meg.
Amúgy aggodalomra nincs ok, mert jelenleg nincs rá cash, és nem az XT-m menne a süllyesztőbe, hanem hugom 7900GS Supere, hiszen ő kapná az XT-met.
De azért van elgondolkodtató abban amit írtál (főleg a DX10.1-es rész). Ha bele gondolok, hogy most a legkomolyabb játék, amikkel játszom a TDU és a Heroes V... hát ahhoz az XT még sok is
''Februárra Te is ilyenben fogsz gondolkodni, szerintem.''
Ebben is lehet valami. -
katt777
félisten
válasz
Calibos #3778 üzenetére
Nem komplikálok semmit, az egész sík 1szerű: Hiányos a kari tudása, ergo nem veszem meg. Egyetlen értelmes lény sem tenné.
Hidd el, csak addig nem lesznek ezek a feature-ök létfontosságúak, amíg ki nem jönnek a DX10.1-es kártyák. Akkor rögvest mást fognak mondani, hogy a maflábbak, akik megvették a DX10-est, megint eldobják a régi karit, és vegyenek újat, ami helyett rögtön kihoznak majd egy még újabbat. És természetesen rögtön minden játék nekiáll majd támogatni a 10.1-et.
Ha visszanézed, eddig még mindegyik jóslatom bevált, mert pontosan ismerem a rabszolga-fogyasztók ''ész''-járását, és az ő nem gondolkodásuk által értelmet nyerő marketinges szélhámosokét is, akiknek persze nagy részük van abban, hogy az állandó reklámkampányokkal megfosszák a fogyasztók többségét a józan belátástól, mert különben gyorsan munka nélkül találnák magukat. (Lásd még: politika)
Registry pucolásra: CCleaner ÉS TuneUp Utilities. Vagy kézzel megkeresni az eltávolítani kívánt hivatkozásokat. -
katt777
félisten
2 db 1950Pro val járnál elfogadhatóan, azokkal is CF-ben, amivel nem sokra mész. Ha jól emléxem tesztekben kb. ezek (256 MB) feleltek meg 1 db 256 MB 1950XT-nek (minimálisan gyorsabbak voltak együtt). Keress rá neten X1950 tesztekre.
Sztem téged palira akarnak venni, és csak arra várnak, hogy megund a hercehurcát. Talán túlontúl nyájas vagy a ''bót''-tal. Jár az a pénz, és kötelesek az 1900XT számlával igazolható áráért VGA-t adni (vagy annyiért karit), ne hagyd már magad! Ha nincs pénz, és nincs ELFOGADHATÓ csere, akkor FVF. De érdeklődj ott is. Az, hogy a gyártó, vagy a forgalmazó mit szeretne, nem kell, hogy érdekeljen, őket sem érdekli, hogy te mit szeretnél, csak hasznot akarnak húzni a problémádból.
Ja, és a típusokból ítélve valszeg a felajánlott kártyák is garcserések, javítottak. -
Calibos
addikt
válasz
katt777 #3773 üzenetére
Abban igazad van hogy pénzt kell bevételezniük, 2900XT-t külföldön sem tudják sokan megengedni maguknak és nincs egy rendes középkategóriás kártyájuk
De egy kicsit túl komplikálod a helyzetet, ezek olyan features amilyek nem létfontosságúak!
Sokan megfogják venni ennek ellenére
Registryt mivel érdemes kipuccolni?
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Intruder A 6 #3774 üzenetére
Érdekes, nálam nem tette. Erős a gyanúm, hogy más probléma lehet ott, persze nem biztos.
Ha CCC-t használsz, nézd meg a képernyőfrissítés kényszerítését.
ATT-nél szintén van hasonló beállítás, még jobb is.
Frissítés-elállítást nálam sleep-módból visszatéréskor csinált (de azt mindegyik driver), amíg ATT-ben be nem állítottam (CCC-t egy ideje nem használok). Visszaállításhoz nem kell újraindítani a gépet; a trükk az, hogy a frissítést először állítsd át kisebb frekvenciára (azt elfogadja), aztán alkalmazás után visszateszed a kívántra, és máris műxik (ekkor már az eredetit is elfogadja). Nálam legalábbis ez megoldotta ATT beállításáig.
Fekete képernyőt nálam (elején v. közben) akkor produkáltak a játékok, amikor tuningolva volt a VGA, és kevés volt valamelyiknek a fesz (pl. STALKER), mert előtte csak 3DMarkokban teszteltem, és azok alatt elég kevesebb is az üzembiztoshoz képest, hogy lefussanak. Ha ezen állítottál, nézd meg.
Még előfordulhat, hogy driver-telepítés után a Windows elfelejti a monitor típusát, ekkor az eszközkezelőben a monitor illesztőjét újra kell telepíteni.
És ami a legfontosabb: az előző drivert uninstallált, pucold (driver sweeper), tisztíts registry-t, és csak újraindítás után tedd fel az újat.
Remélem, tudtam valamit segíteni. Bocs, ha triviális dolgokat is mondtam, de igyekeztem minden irányból behatárolni a problémát. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #3769 üzenetére
GT?
1. Várható eredmény nem eredmény
2. GPU és RAM is lassabb, és ki tudja, meddig húzható
3. DX10 úgy elavult, ahogy van a 10.1 miatt, amely csak az új karikban lesz benn hardveresen, és emiatt a DX10-esek minden 3D-ben lassabbak lesznek az újaknál.
Szóval tartom, amit mondtam: a kártya gáz, és csak azokat próbálják beetetni vele (a jelek szerint sikerrel), akik nem bírják kivárni a korszerűbbeket az ''ócska'' és ''régi'' és ''lassú'' 1950XT-jükkel. Visszább írtam a 2950 Pro órajeleit és pár egyebet (pl. GDDR4 memo), arra éri meg majd váltani (abból is Gladiator-ra), a Pro 50k-ért is pénzkidobás. Februárra Te is ilyenben fogsz gondolkodni, szerintem.
-
katt777
félisten
válasz
Intruder A 6 #3770 üzenetére
Pedig de. A 7.9- jóval gyorsabb a 7.7-esnél v. 7.8-asnál. (3D06:100pont) Ha valamivel gáz, program patch-et keress, bár nem írtad, miért nem az igazi az új.
-
Calibos
addikt
válasz
Intruder A 6 #3770 üzenetére
Akkor 7.7
Macka
A ''gamer-t'' miért adod el, már ha szabad tudni? -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Sapphire X1950XTX-hez melyik a legjobb Driever!
A 7.9 meg a 7.8 nem az igazi! -
TomBoy1986
veterán
-
Macka
veterán
Itt senki nem hűt vízzel????
-
Macka
veterán
Akajom,akajom:::::
[link] -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #3755 üzenetére
Ez a kék halál érdekes egy dolog. Nekem még Milleniumban is ritkán sikerült produkálnom, XP-ben meg csak tuning-kísérletezések során, mindegy, milyen vas volt a rendszer alatt. (Persze nem kell hagyni minden kis sz@rt futkozni a rendszerben.) Tuningolással viszont a Vistánál sem elkerülhető a dolog, tehát az egész, ennek kiküszöbölésére való hivatkozás egy nagy KAMU, annak bizonygatása, hogy ''mi aztán nagyon vigyázunk a felhasználó biztonságára''. Közben meg rátelepített tűzfal nélkül az összes biszbasz kis driver és progi, a hátsó kapukon meg bármelyik kormányzat bármelyik ügynöksége, vagy hacker zavartalanul jár-kel, csak fő, hogy a felhasználó elhiggye a marketinggépezet meséit.
-
Calibos
addikt
válasz
TomBoy1986 #3749 üzenetére
Na mi nem mükszik?
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #3751 üzenetére
Ahoz, hogy ne találkozz ''Blue Death''-tel, fontos az elővigyázatosság.
Őszintén szólva a RivaTuner telepítésénél én is a falat kapartam és elküldtem Bill Gatest a picsába.
ui.: kell egy kis idő hogy kiismerjük a vista ugyes-bajos dolgait. Ha már kiismertük akkor már más véleményen leszel.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #3749 üzenetére
Egészen eddig én is ezt hittem, de egyre inkább úgy érzem hogy ez nem igaz.
ui.: rengeteg leírásom (tippek, trükkök) van Vistáról PDF formátumban.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3743 üzenetére
Köszi időközben sikerült magamtól is.
Amire még rájöttem, ha bekapcsolva hagyjuk az UAC-ot, abban az esetben csak akkor működik a Overclock, ha futtatva hagyjuk a RivaTunert.Az UAC kikapcsolt állapotánál nem kell futtatni a Rivát csak bepipálni az ''Apply overclocking at Windows startup'' opciót.
Azért faszagyerek vagyok nem? -
katt777
félisten
Ford. Köv.:
Kétféleképpen installálhatjuk az update-et Vista x64 alá:
1) A file-t oda másoljuk, ahol a RivaTuner installer található, és egyszerűen újratelepítjük a RT-t. A RT installáló rendszere automatikusan felismeri az update-et ebben a mappában, és felajánlja, hogy installáljuk. Kezdőknek ez javasolt.
2) Amennyiben járatosabbak vagyunk a RT használatában, nem kell újrainstallálni a programot, az update menet közben is installálható. Ehhez vagy F8-cal indítsuk a Vistát, hogy időlegesen kikapcsoljuk az aláírás-ellenőrzést, aztán elindítjuk a RT-t egyszer, hogy regisztráljuk mint egy file-kezelő update-et, aztán egyszerűen nyissuk meg a fájlt az Intézővel, vagy kihagyhatjuk az F8-as Vista indítást, ez esetben próbáljuk megnyitni a fájlt az Intézővel, és mondjuk azt a Windows-nak, hogy kezelje Rivatuner 2.03 futtatható állományként (magyarul nyissa meg azzal). Ezután az update installálja a Rivatunert is -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3740 üzenetére
Meg van a probléma oka: Én rendszer Update előtt telepítettem a Rivát, de miután befrissítettem a rendszert a Windows Update helyről már nem hajlandó elindulni(szokásos aláírásos buzisággal).
De kitartás, addig nem nyugszom amíg nem találok rá megoldást. Ha egyszer engedte, akkor engedni fogja mégegyszer. -
katt777
félisten
Na ezt a RivaTunert ki kell próbálnom +1x, mert nekem nem ment. Nem hinném, hogy az angol Vista64 a gond. Azt hogy éred el, hogy ne kérjen aláírást mondjuk pl. a RivaTuner telepítéséhez? Mert nekem, ha jól emléxem, anno azért nem hagyta feltenni (ahogy az ATI Tool-t is). ''Nincs digitálisan aláírva a driver, kapd be!'' - volt a hibaüzenet (jelentése).
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #3736 üzenetére
Feltettem a Vista Ultimate 64bit Magyar verzióját és eddig elég meggyőző.
Persze az első mozzanatom az UAC kikapcsolása volt.
Működik a RivaTuner 2.03-as verzió is, gyönyörűen lehet húzni akár csak az XP alatt.
Játékok is finoman mennek, kivéve a WTCC-t, az érezhetően szaggat habár egyik gamét se telepítettem, egyszerűen az XP mappából elindítottam az .exe-ket. Most párhuzamosan használom mind két OP-t, aztán majd meglátjuk.
-
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3728 üzenetére
De nem a sebesség teszteléséről volt szó.
ATT monitor szinte észrevehetetlen, csak OSD-t nem szabad feltenni, az tényleg belassít.
Viszont akkor tényleg nem max 50 körül van a hő játékokban - legalábbis ha az elérhető legmagasabb értéket nézzük. De a hűtés tényleg jó, csak azt a rengeteg helyet ne foglalná!
Az én ASUS-om 681-et maxol, 1,525 V-on, és elmegy 85-86 fokig is tuningolva gyári hűtéssel. Lehet, hogy az AMD proci gyérebb alá, vagy csak kifogtam egy gyengébb darabot. Megj.: 4200+ mellett csak 1,475 kellett neki.
[Szerkesztve] -
Bagira01
veterán
Na megnéztem 1280x1024 6xaa,16xaf(att-ben beállítva) + a játékon belül minden maxon. Alapon 621/1800(1,3v) max 50fok, 695/2106(1,45v) max 63fok. Mindez s1+ 1db 12-es venti kombóval.
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
Látom, még előveszitek az irományom......
Érdekel valakit egy EK Water 19xx vízhűtésblokk??? Vagy 8800 GTS csere X1950XT vagy XTX re+kp??? Ha igen, privizzetek! -
-
haspokk
tag
no, 695-ös órajelnék a kártya véget ér mint a bot, akármennyi feszt is adok neki.
[Szerkesztve] -
Bagira01
veterán
válasz
s7evcsenko #3712 üzenetére
Itt nem is az a lényeg, hanem hogy az előző eredményhez képest már nem sokat dob a vga-n pedig már 715-re emeltem a gpu frekit. Szvsz nem sokat ér plusz 10Mhz. Szerintetek mennyit lehet adni max a gpu-nak?
-
Speed®
titán
válasz
s7evcsenko #3712 üzenetére
Inkább bosszantó..az enyém 3.2őn megáll X +fesszel is..
Azért nem egyszerű, hogy 75+%os tuning sem elég manapság -
Bagira01
veterán
válasz
s7evcsenko #3710 üzenetére
Mint már régebben írtam az a terheletlen állapot. Terhelve 9-es szorzóra rakja.
-
Bagira01
veterán
Na újabb eredmény[link]
-
katt777
félisten
válasz
haspokk #3704 üzenetére
Én minden hibátlan programot megveszek!
Mert ugye szarért miért fizessen az ember, mint pl. 3 kerekű autó, bél nélküli kenyér, stb.
Egyébként még a nem annyira hibásakat is. Xp-m is eredeti, meg a legtöbb játékom is.
1026 (2052) MHz-re nyugodtan viheted a VGA RAM-okat.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
haspokk #3703 üzenetére
Onnan, hogy vagy a CCC, vagy az ATT felülírja a másik beállításait, amelyik éppen aktív volt (pl. ATT-ben alkalmazott 3D beállítást elfelejti újraindítás után, nincs is ott a jel a kiválasztásnál, mert CCC-t alkalmaz), illetve ha ATT-ban kikapcsolod az ATI hotkey Pollert, akkor emiatt az ATI Overdrive-ja nem működik. Ez persze nem számít, mert az ATT-é igen.
Egyébiránt 1 tip: CCC-ben a gyorsbillentyűket ne csak kapcsold ki, hanem a ctrl + alt + c -t állítsd át mondjuk ctrl+alt+shift+k-ra, különben nem lesz & a billentyűzeteden.
Jók azok az értékek, és a kártyád sem fő meg.
[Szerkesztve] -
haspokk
tag
-
haspokk
tag
válasz
Calibos #3698 üzenetére
''50.640Ft
ez akkor is sok, ha el akarom bizniszelni a kutyát sem nem érdekli a legális szoftver ''
nem sok érte szerintem, mert ha soknak tartottam volna, akkor nem vettem volna meg
mindenkinek más a sok........
a legális szoftver nem jelentősen értéknövelő, de vanakinek számít
tudom hogy furcsa, mind itthon, mind a cégemnél csak eredeti xp és office fut
persze nekem sem minden eredeti, de a lényeges dolgok igen
kicsit kilógok a magyar átlagból... -
haspokk
tag
amúgy meg fennt van a cc center és a kutyát sem zavarja, nem tom honnan szedted, hogy ''ütik'' egymást
-
haspokk
tag
megnéztem merő kiváncsiságból
adtam neki 1,5 voltot
rátettem a maxi hűtést
így lett 77 fokos és nem hibázott 695-ig.
tovább nem nézem, mert semmi jelentősége nincs annak a pár mhz-nek
ramot meg nem szeretném megsütni, amúgy is agyon vannak hajtva ezzel a 2000mhz-vel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest