- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #3291 üzenetére
Jut eszembe, de annyit teszteltem, hogy már nem tudom pontosan: mintha az első tesztnél (65 FPS) nem töltötte volna be a profilomat, és ezért új játékossal játszottam. Próbáld ki! Nekem holnap nem lesz rá időm.
Joshi, Tomboy: Jó éjszakát! -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #3295 üzenetére
''3 óra telefonálás? Távoli segítségnyújtás?''
Girlfriend
És képzeld! Feltettem az 1.66A patchet és a hozzátartozó hatred kiegészítőt és hirtelen 2200MHz-en 621/900-on 1024*768-ban 16xAF-fel 41FPS
Úgyhogy igazad van, a program a bűnös. De így már korrekt. Szépen kiírja, hogy 1.66-os verzió az elején 1.45 helyett -
katt777
félisten
Akkor vajon miért nem tudok a saját gépemen játszható Half-Life 2-t venni?
Pedig az is dobozos?
A Doom eredetileg 1 floppy-n volt, és nagyon jó játék. F1GP: 2 floppy, és nagyon jó játék. És még sorolhatnám. 2 GB-ot a mérete miatt nem töltök le.
Amúgy általánosságban tartok attól a szinte általános ténytől, hogy minél pazarabb egy játék kiállítása, annál lehangolóbb az általa elérhető játékélmény.
No, ezt pont egyszerre küldtük, úgyhogy gyorsan moddolom.
Szerintem csak 1féle játékot kellene gyártani: JÓ-t.
[Szerkesztve] -
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #3292 üzenetére
8.391 WHQL
Az ATI verziói a Catalyst csomagokra vonatkoznak, nem magára a driverre, amely a 7.8-asban 8.401-es. Valamiért az ASUS a frissített csomagban is az előző drivernél maradt, talán tudnak valamit az újabb hibáiról, és most azokon dolgoznak.
Ha megnézted a teszteket, különös tekintettel az azonos körülmények között elért 65/44 FPS értékekre, akkor, azt hiszem, már leszűkíthetted a lehetséges hibaforrások körét.
Fáradozásomat a probléma megoldása motiválta, mármint a hiba eredetének megtalálása, mert a megoldáshoz a programozókat kellene néhány hónapig rugdosni.
A grafika hiábavaló gyengítése bizonyára az említett jelenség miatt van. Mindenesetre nem fogok még Windowst is installálni azért, hogy egyszer leteszteljem normális értékekkel, aztán megint produkálja a hibát.Az oldalamról letölthetők a Fraps táblázatok is egy csomagban (a 6000+NEW menüben a képmentések alatt), hogy lásd, nem kamu a 65-ös érték.
3 óra telefonálás?Távoli segítségnyújtás?
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Az NFS sorozat anno szimulátornak indult (külön üzemmód van rá). Közük nincs a maiakhoz (hála istennek). Ha teheted, egyszer majd próbáld ki. Olyan üzemmódot választasz, amilyet akarsz, olyan versenyt és olyan ellenfeleket, amilyeneket akarsz, a program jegyzi az időket, úgyhogy magaddal is versenyezhetsz, megfordíthatod a pályát (van verseny és utcai is) és/vagy a menetirányt, szóval minden, amit egy autószimulátortól elvár az ember, mindemellett pedig a kor legfrankóbb sportkocsijait vezetheted, ráadásul belső nézetből, mert ma már ez is nagy szó. Az 5-ös, a Porsche már elindult a lejtőn, rendesen csalt is, de az utódokhoz képest még mindig ász. Ráadásul bármilyen egyszerű gépen elfutnak ma már, és az élmény mindenféle grafikai hiányosságért kárpótol. Legalábbis, ha nem a csilivili DX10-es grafikára gerjed az ember.
Strarégiából (abból a kevésből) olyan kell, ami úgy leköti a figyelmedet, hogy fel sem tűnik az a sok macera az egérrel. Az Imperium Galacticák számomra ilyenek voltak. Ezekig nem szerettem a stratégiát, ahogy a KotOR-ig meg a szerepjátékokat. Az Age, meg a Warcraft-szerű, valójában taktikai, és játékosszívató vackok (ezért bizti kapok a fejemre) még csak nem is álmodnak arról, hogy a közelükbe érjenek. Egy barátom egyébként kiszámolta anno a legalább stratégiainak látszó ócskaságokról is, hogy a játékosra vonatkozó szabályok szerint a gép nem építhet olyan és akkora hadseregeket és épületeket, stb.-t, amilyenekkel időről időre harcba bocsátkozott. Ráért a srác...
Pörgős ügyességi játék: Búgócsiga.A szükséges konfig olcsón összeállítható, tökéletes a 3D szimulációja, és szinte semmi energiát nem fogyaszt.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #3272 üzenetére
Köszi, azt látom, hogy neked is hasonló eredmények vannak....
Nálam az a gáz leginkább, hogy tök mindegy hova gyengítem a grafikát, akkor is ugyanúgy megy a játék, pedig értelem szerűen nem így kellene lennie
Amúgy meg akkora hülye voltam, hogy nem mondtam, hogy hol mértünk
[link]
És visszajátszást mértünk, ráadásul közel ugyanúgy - első kanyarban mindenkit megelőztünk...és mégis a PRO-k HDR+4xAA+16xAF-ig jobban mennek.
Három dologra gyanakszom:
- driver
- program (bár a galaxymen is ugyanez a verzsön volt, s mégis ott értelmes eredmények vannak)
- és ugyan mi lenne a harmadik? hát persze hogy a windows -
Joshi
titán
-
katt777
félisten
Mondom: NFS 1-4. Nem azok a mai szarok, amelyeket NFS név alatt adnak ki, meg a hasonló, autószimulátoroknak nevezett szemetek, amelyekben még belső nézet sincs..
Demo: Próbáltam a Haegemoniát, mert nagy IG rajongó vagyok. Remek demo-ja volt, megvettem a játékot, aztán kiderült, küldetésekre van osztva, és hogy tök mindegy, mit fejlesztesz, hány bolygót foglalsz el, a következő küldetésben a gép mindent elvesz, magasról téve minden logikára, semmibe véve a játékost. A vége már csak hab a tortán, az egyik legjobb példa arra, hogyan lehet totálisan kicseszni a vásárlóval. Hát, ha valamelyik fejlesztő a közelemben van, nem ússza meg élve. Stratégiai játékot ma már senki nem készít (utolsó volt a MoO3). Ezekre ugyanúgy csak rámondják, hogy az, mint az szimulátorokra. Szóval nemsokára aligha kell már újabb és gyorsabb hardver vásárlásán gondolkodni. -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3284 üzenetére
Az NFS gyerekeknek való, talán majd a ProStreet megüti a mércét na persze nem grafikában, mert abban valamilyen szinten mindig is jó volt a sorozat.
''meg soknak a demoja is nagyon ász, aztán a végleges program... ''
Az alább idézett mondatoddal nem igazán értek 1et.Mostanság egyre ritkábban adnak ki demókat, amit esetleg kiadnak minimális különbséggel bír a teljes játékhoz képest.
Jó példa erre a Lost Planet, Bioshock, mert a demo és a full játék közötti kiadási idő 1-2 nap.
ui.: a demonak az a lényege, hogy mielőtt megvásárolod a játékot kipróbálhasd, hogy neked tetszik vagy nem.Nem véletlen, hogy egyre ritkábban adnak ki demókat.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Azért ne feledkezzünk meg a Need For Speed 1-4-ről se! (+F1GP)
A TDU azért érdekelt volna, mert ebben végre megint vannak normális autók. F1 Challenge-hez persze van vagy 5 DVD-nyi frankó kis mod is, azoknak sem ártana már nekiveselkednem!
rFactor-t nem volt szerencsém kipróbálni, de az internetes biszbasza miatt nem is érdekel.
Egyébként tényleg meg szoktam venni a programokat, igaz ált. árleszállítás után. Én szeretem, ha megvan eredetiben. TDU-ból egy haveré van nálam. Mostanában inkább előre letesztelem őket, mert már annyi esély sincs egy épeszű programot kifogni, mint akár csak pár évvel ezelőtt (pedig anno buktam be párat). Az újságok persze megírják mindegyikről, milyen frankó, mert valamiből nekik is élniük kell, meg soknak a demoja is nagyon ász, aztán a végleges program....
Mindegy, mások (és TOMMYBOY1986)okulására feltöltöttem a TDU teszteket is (+3DMark-okat magasabb VGA órajeleken), ha gondolod, nézd meg.
Bioshock: Valve Steam, tehetnek egy szívességet, ill. végezzék a maguk kis ügyleteit azok számítógépein, akik hagyják, hogy rátelepedjenek.
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3281 üzenetére
''És mennyi pénzt kifizetünk az ilyen szarért!''
Ezt ugye nem gondolod komolyan.
Szerintem ilyen TDU programokkal kár bajlódni, vannak sokkal értékesebbek is.Ez a program nagyon kis réteget érint, ne pazarold a drága idődet a tesztelésére.
Én nagy autós játék rajongó vagyok, de a program kipróbálásán túl nem jutottam.
Szerintem ami autós játékba számít az a GTR/GTR2, Race WTCC, Richard Burns Rally esetleg rFactor és F1 Challenge 2007.
ui.: Bioshock demo? -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #3265 üzenetére
És Joshi, és aki még kíváncsi a TDU tesztekre:
Feladtam.
Újratelepítettem a programot, feltettem az 1.66-os patchet, és az értékek ugyanolyan alacsonyak maradtak. Megnéztem a Fraps által elmentett Excel táblát a legelső tesztről, meg az összegzést is, és tényleg nem én vagyok a hülye, vagy a szenilis. Ott van kerek perec a 65-ös átlag, meg szépen sorakoznak a 80-100 közötti FPS értékek. Az viszont tény, hogy ha lassan is, de folyamatosan lassult. Talán fél óra múlva már az oldalamon is fent lesznek a képek és a tesztek. Hogy ne kelljen keresgélni, itt a link.
[link]
Jó elemzést. -
katt777
félisten
És mennyi pénzt kifizetünk az ilyen szarért! Nekem is áll egy kupac ócskaság a szekrényemben.
És ez még nem minden!!!
Tesztképpen ismét lefuttattam a 65 FPS-t hozott verziót, és mennyi lett teljesen ugyanazokkal a beállításokkal? 44!!!
Na, mondom, láttam már ilyet, hogy valami bent maradt a memóriában, és ezért nem működött a progi normálisan egy program újraindítás után. Újraindítom a gépet, na mondom, most mennie kell, de akkor már 1280x1024-ben próbálom, hiszen biztos - gondoltam ekkor botor módon - ez volt a hiba. És mennyi lett? 36 helyett 34!!!Nagy taps a TDU programozóinak!
Szóval, az első teszt után ajánlatos lepucolni a programot, és újratelepíteni a következő teszthez.
Egyébként 1600x1200-ban 24 FPS-t produkált, ami azt jelzi, hogy amikor az első futtatás után már csaknem felére esett a program 3D teljesítménye, akkor ezt legalább stabilan tartja, és így ezek a tesztek összevethetők.
Tomboy: Szerintem tesztelj mással, vagy keresd meg, hol lehet helyrepofozni a progit! Akkor már csak ezt kell megtenni minden újabb futtatás előtt. De kösz a munkát, jót tanultam belőle.
Megnézem patch-csel, utolsó reménysugárként. -
katt777
félisten
válasz
katt777 #3272 üzenetére
TomBoynak egy érdekes adalék a többihez:
1. VGA 621/900 1024x768-ban: 43 FPS
2. VGA 621/900 1280x1024-ban: 34 FPS
3. VGA 675/1026 1024x768-ban: 65 FPS
4. VGA 675/1026 1280x1024-ban: 36 FPS
Szerintem a hunyó a program: az ász VGA kártyákra optimalizálták, azon belül pedig az 1024x768 üzemmódra (hiszen nagy felbontásban csak 2 FPS-szel volt gyorsabb a VGA tuning, míg kicsiben 50%-kal!), mert nem kezeli rendesen a magasabb felbontásokat.
De lehet, hogy neked jobb ötleted is van. -
katt777
félisten
TomBoy-t elnyelte a TDU...
-
Calibos
addikt
-
Calibos
addikt
válasz
katt777 #3273 üzenetére
Basszus, értem már, a szöveg elejét nem olvastam el
Elméletileg jelen pillanat egyik VGA sem profitál több sávszéleségből mint amit PCI-Ex16 nyújt(4 GByte/s), ezért nem érdemes emelni
Viszont az AsRock valamilyen oknál fogva kivétel ,és azért kivétel mert ez a tipus csak a PCI-Ex4 tudja annak ellenére hogy hivatalos leírásban más szerepeltehát ha igy megemelik akkor 118 PCI-E Takt-ig stabil és profitál belőle!
remélem hogy érthető voltam -
katt777
félisten
válasz
katt777 #3270 üzenetére
Befejezés, mielőtt meglincselnétek a sok hsz miatt.
Tomboy, elemezd a helyzetet!
1280x1024-ben 675/1026MHz VGA Full 3D beállítással 36 FPS. Ebben megint akadt 1 db 17-es mérés, de az összes többi 25 FPS, azaz a játszhatósági szint fölött volt.
Mivel 1024x768-ban ugyanezen VGA beállítással, és szintén Full 3D-vel 65 FPS, szerintem ott más gondnak kell lenni, ha nálad nincs meg ez a csaknem 2x-es teljesítménykülönbség.
Megj.: A ''rájavítást'' mellőzendő, az első betöltőképernyők alatt (200-400 FPS) nem, szigorúan csak játékban futott a Fraps 5 percig, mint a képekből kiderül majd, amelyeket még ma felteszek az oldalamra. A kártyám szépen 80 fok alatt maradt.
Driverem a legújabb ASUS Catalystben található 8.391, amely a 7.7-es ATI verzióban is van. -
katt777
félisten
válasz
katt777 #3269 üzenetére
Folyt.: 621/900MHz-es 1950XT alapbeállításokkal:
1280x960: 33 FPS (min: 14)
1280x1024: 34 FPS (min: 19)
1280x1024: 34 FPS (min: 24) - ebben az ATT-szal a programban nem állítható paramétereket is maxra vittem föl, persze kérdéses, hogy ebből mennyit vett figyelembe.
Konklúzió: nagyobb grafikai igénybevétel esetén kiegyensúlyozottabb a játék 3D teljesítménye. Te mit mondasz?
Majd nézem még tuningolt VGA-val 1280x1024-ben, meg alapon 1024*768-ban, aztán kipróbálom, jelent-e valamit a patch.
Játék során pl. nocop üzemmódban téptem, mint állat, mentem erdőbe, röpültem a bukkanóknál, meg amit csak el lehet képzelni. No meg követtem a tengerparti házamhoz a kollégákat, akik ott egyszerűen eltűntek!Kerestem a Prey-es kaput, de nem találtam sehol.
-
katt777
félisten
válasz
Most teszteltem 1024*768-ban, 3,3GHz-en, 675/1026 VGA beállításokkal, játék full grafikán (HDR és max AA + minden). 65 FPS lett az átlag (max. 202, 40 FPS alá a több perces teszt során mindössze 8 mintavétel esett véletlenszerűen, azok közül is csupán 2 volt (14 és 17), amely a szem számára érzékelhető akadozást jelentene, ha sokáig fent állna, de mint említettem, ezek véletlen megingások voltak. A 2600MHz-en hajtott 4200+ procihoz képest viszont érezhetően gyorsult, mondhatni hasított, mint az atom.
Letesztelem 1280*960-ban (az a 4:3 arány) is, illetve alap órajeleken, aztán jelentkezem az eredménnyel. Screen-t mentettem, majd felteszem a lapomra a többi új eredménnyel. -
katt777
félisten
válasz
Talán estére, vagy holnapra meg tudom nézni neked. Amikor játszottam vele, számomra a kormánykezelése volt piszok lassú (használhatatlan), de majd mérek pár dolgot FRAPS-szel. Egyébként tényleg nem tűnt túl acélosnak a grafikai sebessége, így visszagondolva. 3,3GHz-en csak mutat valamit CPU ügyben.
2D hőben én nyertem a gyári hűtéssel!
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Visszatettem a gyári hűtést, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy mit is tud vele a kártya.
2D-s profilom:
-[link]
-[link]
-[link]
Ezzel a beállítással 28°C-s kinti hőmérséklettel idleben 59°C-s a kártya,s örömmel vettem tudomásul, hogy hangtalan
3D-s profil:
-[link]
-[link]
-[link]
Viszont lenne egy problémám is, amiben segítséget kérnék. A TDU-val szoktam játszogatni és mindig érdekesnek találtam, hogy kicsit kevés FPS-t érek el vele. Ez most a teszt (másokkal közös) alkalmával nagyon be is bizonyosodott, s egyáltalán nem értem a miértjét
A lényeg ezen a képen található: [link]
Mint látjátok több PRO is megveri ebben a játékban az XT-met és nem értem, hogyan7.7-es driver van fent, meg akarom nézni másikkal is, de idő hiányában még nem tudtam. Úgy tűnik mintha végig VGA limites lenne a kártya és az a nagyon furcsa, hogy HDR+16xAF+4xAA-val 1280*1024-ben is ugyanannyit érek el, mint 1024*768-ban 16xAF-fel. Ez meg procilimitre utalna. Viszont 2600MHz-en sem ugrik meg a dolog
Szóval totál nem értem. -
katt777
félisten
Erre légyszi valamit, ha időd engedi:
[link]
Én is így hallottam, viszont 2 tény: egyrészt a minimális emelés nem fektette meg (jól oda van csavarozva, és a foglalat is álló helyzetben tartja), másrészt ugyanez a minimális emelés az égadta világon semmiféle teljesítmény-növekedést nem okozott. Szóval annyit legalább szeretnék tudni róla, hogy mi módon használható, és mire. Vagy esetleg PCI-E2-es cuccokra előre gondolva szerelték be. Akkor legalább lenne döntési alapom.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
-
Speed®
titán
válasz
HoReSz1975 #3256 üzenetére
A kérdés gondolom arra irányult, hogy melyiknek nagyobb a teljesítménye. Egyértelműen az XTnek. Ha a képminőség a lényeg, akkoris, lévén adott szoftverekben csak az XT képes a HDRel egyidőben élsimítást alkalmazni. Szóval XT. SLI/CF nem igazán pénztárcabarát, kevésbé javaslom.
AMDs konfigba olyan karit raksz amilyenre pénzed van, és vica versa.
Szerencsére már/még nem tartunk ott, hogy ez is szempont legyen.
[Szerkesztve] -
Zeratul
addikt
válasz
HoReSz1975 #3256 üzenetére
SLiben az nVidia jobb lévén hogy az ATI nem tud ilyet. Viccet félretéve SLi és Crossfire eltérő chipsetet kér és nem felcserélhetők. Új AMD és Intel chipseteket alkalmazva a Crossfire erősebbb mint SLi.
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all
Az lenne a kérdésem, hogy az ATI Radeon X1950XT(X), vagy a INNO 3D 7900GT -nek jobb a grafikája, illetve megy jobban Sli -be
Igaz az, hogy az AMD -s konfigokba inkább ATI kártyákat érdemes rakni -
Speed®
titán
A DMarkokban is vannak shaderek, de azokra elég könnyű optimalizálni. Érdemes a pontokat nem meghatározó tesztek eredményeit is összevetni, ott látszanak meg igazán az architektúrális előnyei az Ati karinak. Ha olyan helyzet elé állítod a karit, ahol kijön a duplaannyi árnyaló a GTXedhez képest igen impresszív eredményt villant fel. Örülök hogy elégedett vagy, de annak méginkább hogy ismét bebizonyosodott, nem szoktam hülyeségeket beszélni
-
Macka
veterán
Főleg, hogy a Mark05 defaulton shaderek és egyéb ''mütyürök'' nélkül fut. Aztán gamekban belövöm az összes lehetséges látványjavítót, és hopp, elhúzott az ATI. Emléxem, Te még telefonon is mondtad anno, hogy vegyek inkább ATI-t. Lám-lám, csak igazad lett.
Egyébként gyári hűtéssel, IDLE, 60% ventifordulaton a GPU 44 fok, a FET meg 46....
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Tesztekre, húzáshoz jó poén, de te is szereted a csendet, szóval ja. 1 venti kell.
Befőttesgumi kicsit zordLegalább piros lenne..
Az az igazság, hogy jó ideig nem volt érdemi különbség a 7es csúcskarik és az X19ek közt, de mostanában igazán kezd kijönni a sok árnyaló előnye. És én/mi ennek csak szívből örülhetünk -
Macka
veterán
Ha lúd, legyen hát kövér.....
Na jó, a reális mindenképpen 1x12 cm lesz majd. Megnéztem Counter Strike Source-t, és 1280X1024-ben, V-sinc nélkül 220 FPS........
Rengetegen fikázzák ATI-t, főleg az X1950XT-XTX... karikat, mert hogy szar, meleg,stb. Ha megnézzük, nVidiások is hűtéstcserélnek a legtöbben, az is melegszik, igaz nem ennyire. Ez van. Volt nVidiám,ATI-m, és mindkettő nagyon jó. De az az igazság, hogy perpillanat ATI nekem meggyőzőbb... És legalább nem fűzöld a nyákja... -
Macka
veterán
Holnap felteszem S1-t 2x12 cm-es ventivel.
-
Macka
veterán
-
katt777
félisten
Hanyagolod az ATT-t, vagy sikeresen összeakasztottad CCC-rel? Csak mert CCC overdrive-val nem igazán lehet 650/945-nél feljebb vinni. Vagy most ezt teszteled? Mert akkor próbáld meg ismét az ATT-t, és ha nem akad, akkor a CCC a gond okozója. Ha ATT-vel is akad, akkor a driver. Én ASUS drivert használok, persze ASUS karihoz, annak még nem volt gondja (igaz, nem COD2-ztem). A CCC-re nincs szükség az ATT mellett.
Az is lehet, hogy az ASUS nem véletlenül maradt meg az új Catalyst csomagjában is a 8.391-es drivernél. A 7.8-as ATI-ban már 8.401-es van.
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
Van kis problémám. Ha húzok a karin, kifagy Cod2. VPU RECOVERY-t kikapcsoltam, mert ha be van kapcsolva, úgy meg az lép közbe. Tippek?
-
Zeratul
addikt
Cél az volt hogy életszerű körülmények között a rendszer energiafelvételét maximalizáljuk. Prime95 futott a háttérben low prioritiben hogy ami processzoridőt a HDR rendering meghagy az se maradjon kihasználatlanúl. Így egy nagyon VGA intenzív játékot vagy renderprogramot tudtunk szimulálni.
-
stol
addikt
CPU: Venice magos alapon járatott 4200+X2
VGA: az alaplegendát volt célunk dönteni. Számításaim alapján, 1,7V-nál is csk ~30-35W-al diszzipálna többet.
A mérés időtartama, kb. a film időtartama volt.(NEm lett volna értelme egy napig mérni, mivel a ,műszer azonnal hiteles értéket mutat 2s alatt.)
NEm, nem futott, ill. driverek, Daemon-tool, NvMixer meg ilyen nagy programok
LEvett oldallapú háznál történt a mérés, de azt hiszem ez nem befolyásolja a fogyasztást.
A 12V-os ág ingása betudható már annak is, hogy a vezetéken 5A áram folyása hatására esett 1,5tized V. -
Ebit
addikt
A video szép munka
.
Kérdezném a kővetkezőket?
-Cpu tipusa beállitása
-vga-t csak alapfeszen próbáltátok, mivel magyarázod a csökkentett magfesz és eredeti fesz közötti eltérést habár ez még a szabványon meghatározott értéken belül marad/
-vga tuningot miért nem mértetek
- a mérés teljes időtartama menyi volt
- a mérések alatt az elmondottakon kivül futott még más programm
- zárt háznál végeztetek mérést
Köszi -
Calibos
addikt
Addig-addig babráljátok a VGa-t mig el nem száll
-
katt777
félisten
KIIIIRÁÁÁLY! Azért vigyázz a kártyára!
Én most 682/1026-nál tartok, de megpróbálom a 688/1035-öt. Gondoltam, ha már a CPU miatt kicsit vissza kellett vennem a kártyát, biosban adtam 5 MHz-et a PCI-E16X frek.-nek, elvégre nagy baj ennyiből nem lehet, ha 200 MHz-ig lehet állítgatni, így talán megy feljebb, csak elfelejtettem átállítani az auto 2D/3D beállításokat, így frankón a már lefuttatott tesztet futtattam újra.
Ehhez a PCI-E freki modhoz szívesen vennék némi segítséget, ha valaki jártasabb a témában. Nekem most 12665 lett 3D05-ben.
A CPU-t közben visszavettem 3,2GHz-re, így alig melegszik jobban az alapnál, és a RAM-ok 5-4-4-14-18-1-es időzítéssel elviszik (feljebb nem), így mégis kicsit gyorsabb a számolás. A rendszer végeredményben alig lassult a 3,3 GHz-hez képest.
Azért 200 pontot nem visz el a rendszer, főleg 3D06-ban, ha gondosan optimalizálod. Én a teljes rendszertelepítésből visszaszámolva jó 2-2,5 GB-ot kiirtok a rendszerből, kiveszek néhány fölösleges Windows szolgáltatást, és máris nem olyan nagy a veszteség (de azért mérhetően van).
Jó lenne Vista alá valami frankó tuningprogi, mert a CCC korlátolt, viszont alap órajelen a 3D05 200 ponttal gyorsabb volt az XP alatt mértnél. -
katt777
félisten
-
Calibos
addikt
válasz
TomBoy1986 #3220 üzenetére
Olvasd el még1x a 3216 postot, katt777 panaszkodott hogy feledésbe merült amit belinkelt!
Azért írtam mert nem sok ember használja az ATT!
off:
Senki sem tud olaszul
[Szerkesztve] -
stol
addikt
[link]
215W konnektroból.
70% hatásfoka van a tápnak félterhelés körül, 75% max terhelésen.
Azaz, a gép 3D-ben csőgázon ~150-160W-ot kajál.
Konfig főbb alkatrészei:
- 4hdd
- 1odd
- 4200+ X2 proc
- 2GB RAM
- x1900xt 512MB
145W-ot kajált a gép CPU stress alatt.
215W-ot, 3D stress alatt.
215-145=~70W-ot kajál a VGA alapfeszen.
El lehet godolkodni........
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Ragadozó #3215 üzenetére
Innen:
[link]
Valószínűleg ezért nem találtad.Anno írtam, hogy én készítettem, fel is vetettem itt fórumban, hogy szívesen fogadok javítási ötleteket, illetve hibabejelentést. Szerintem már rég feledésbe merült.
Pár szövegelférési hiba akad benne, de működik.
Lehet, be kellene regisztrálnom keresőkbe. De véletlenül bizonyítottam, hogy a kugli sem tud mindent.
De pár hsz-sal lejjebb ott a közvetlen link is.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Csak rákattintasz a .reg fájlra, és máris minden működik.
DE ELŐBB
Fontos:
A regedit-tel (C:\Windows) a HKCU->Software->RayAdams ág alól mentsd el a saját beállításaidat! Csak egy ATT bejegyzést találsz itt, ezt kijelölöd a fán, aztán Fájl->Exportálás, és ahova akarod, mentheted a régit, hogy ha valami működne, egy dupla click-kel vissza tudd állítani az összes régi beállítást.
Még valami: az ATT Tools & Options-> General Settings-jében találsz egy Backup Profiles gombot. Ez kizárólag a már létező profiljaidat menti el, így ezeket önmagukban betöltheted, ha nem lennének meg a regisztráció frissítése után.
SEMMIKÉPP SE FELEJTSD EL MENTENI A REGISTRY-T ÉS A PROFILOKAT!
A hungarian.ini-t az ATT language könyvtárába kell bemásolni, aztán az ATT újraindítása után kiválaszthatod a listából (újraindítás nélkül nem látja). Ha a többi nyelvet kitörlöd ellőtte (az angolt mondjuk ne), akkor nem is kell sokat válogatni.
Mielőtt bármelyik beállítást alkalmaznád, nézz végig mindent, legfőkébb a túlhajtás beállításokat. Ha csak betöltöd őket, és nem alkalmazod, semmi nem fog változni a beállításokban. Mivel a te 1950XT-d más, +1x javaslom, hogy mielőtt a tuningbeállításokat alkalmaznád (az XTX-et mondjuk nem szükséges, az laza tuning), vedd vissza a frekvencia értékeket, és a VMod-nál a feszültséget is gyárira vagy csak picit afölé, aztán viheted majd lépésenként feljebb, ha ennyi kevés lenne. Persze lefelé is viheted bármelyiket, ha a kari elviszi úgy. Attól függően, hogy melyik beállítást kívánod tesztelni, előtte a Hardware->Auto Overclocking menüben mindig add meg a szükséges 3D profilt.
Az optimális beállítások megtalálásához javaslom, hogy a 3D06 Forest tesztjét indítsd csak el, az másodperceken belül ''szól'', ha nem százas az aktuális beállítás.
Remélem, sikerült pontosan elmagyaráznom mindent, és végre elégedetten belőheted az ATT-t (legközelebb pedig már egy virtuális 2900XT tesztjét olvashatjuk tőled). Ja, és bár az 1047-es build béta, nálam hónapok alatt nem mutatkozott vele semmi hiba, míg az 1042-essel igen.
-
katt777
félisten
Akadhat, de nem feltétlenül
Innen [link] letöltheted az összes beállítást, és módosítgathatod őket. VMod jelenleg nincs benne, de még ma felteszem azzal együtt a frissítést. Mentéshez először Apply, aztán Save. De csináltam hozzá magyarítást is a jobb érthetőség kedvéért: [link].
Ez meg az 1047-es build, amelyen biztosan mennek a beállításaim: [link]
Mint az oldalamon említem, az értékek XT változattól függően eltérőek lehetnek, és a tuningolt beállításokat érdemes először alacsonyabbra állítani a biztonság kedvéért. -
katt777
félisten
válasz
Zeratul #3206 üzenetére
Ok, a gyári frekikkel és feszekkel nincs bajom, az maradt nekem is alacsonyabb fesz. mellett (1,1 és 1,3 V), csak ugyanezzel a kártyával kellett 0,05 V-tal kevesebb a stabil tuninghoz 4200+-szal. Ezt nem igazán fogom, illetve hogy most tehetem-e följebb mondjuk 1,575-re, vagy azért az már nagyon durva lenne.
Így is pörög a hűtője rendesen.
-
Macka
veterán
Feladom!!!
Valaki elgyen oly kedves, hogy pontról-pontra megmondja, hogy mit állítsak be ATT-ben, mert nem tudok profilt beállítani rajta, nem tudok tuningolni vele.
AtiTool-ben meg ha rányomok a SET CLOCK-ra, elmegy a kép, meg kifagy. Szerintem EVERESTTEL akad össze,mert ha az nem fut, akkor műxik.
ATT-ból 1.3.6.1042 van fennt.
[Szerkesztve] -
Zeratul
addikt
válasz
katt777 #3204 üzenetére
Szériaszórás nagy lehet a magok között és kártya panelja valamint felhasznált alkatrészek minősége is döntően befolyásolhatja hogy egy adott freki mekkora magfesz mellett tud. Volt akinek a Sapphire X1950XTje GPU 1.2V is stabilan tudta a gyári frekvenciákat. Nekem X1900XT szintén Sapphire a gyár tuningprogramja gyári magfeszen gyári hűtővel majdnem 700MHz ig húzta a magot autotuninggal. Persze ez golyóteszten nem volt stabil. Jelenleg gyári frekin jár 1.25V mellett és VF700CU hűti + memohűtők felragasztva.
Ja Stol mester közreműködésével felvettük a X19xx széria és 500Ws táp legendáját. Elöljáróban annyit hogy BUSTED. -
katt777
félisten
Na, már alig találtam meg a hsz-odat, meg a rájuk adott válaszaimat.
A házam hűtéséről: A 6000+-szal kapcsolatban megfigyeltem egy érdekes tényt. A tuningolt 4200+ több fokkal hűvösebb volt, amikor a felette (a ház oldalán lévő) venti is kifelé fújta a levegőt, akárcsak a hátsó. Ma kipróbáltam fordítva az új prockóval (nem a procit fordítottam meg), és láss csodát: most a hűvös befelé fújatásával csökken a ház hőmérséklete. Valószínűleg a másfajta CPU hűtő miatt van, de jó tudni. Ha csak magamat leptem meg, akkor bocs a hsz-ért.
-
katt777
félisten
válasz
Zeratul #3200 üzenetére
Akkor az én ASUS-om éppen a kivétel.
Vagy a 6000+ proci miatt van. Előtte csak 1,475-ön próbáltam. 675 volt a max, de mint írtam anno, amikor ez még XT/XTX topic volt.
A tuninghoz az új procival meg kellett emelnem a feszültségeket. Most 1,525 kell a 680-hoz.
Villany-nagyuraktól érdeklődnék is ez ügyben: Ha az új proci miatt emelnem kellett a VGA tuning feszt, akkor elképzelhető, hogy most annyival feljebb is vihetem a maximumot? Csak mert ez elég áttétes dolog, szétolvasztani meg nem szeretném a karit.
Egyébként nálam egy fokozattal feljebb téve a GPU frekit is mérhetően javul a 3D sebesség.
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz
Ragadozó #3195 üzenetére
Idézem javítva:
50% terhelés alatt nem ritkta az 50-60%-os hatásfok sem.
Tehát: A csőgázon járó 350-es táp elfűt majd 105W-ot.
Adott egy 80% hatásfokú 600W-os táp, ami maximális kimenő környékén teljesíti a 80% hatásfokot. A 600-as táp, csőgázon elfűt majd 120W-ot!
Ha a 600-as tápot félterhelésen járatjuk, 70-75% hatásfokkal üzemelnek.
Ekkor ~100W-ot fűtenek el.
Én kérek elnézést, valszeg reggel homokszem került a gépezetbe
Arányok stimmeltek, csak a mértékek nem
A lényeg, akkor sem változik.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OTP Bank topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest