- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dooby
tag
Hali!
Erre nem tudok mit lépni, mert nem nagyon vagyok otthon a hűtők terén. Azt tudom, hogy az Artic cooling Accelero S1-re beszéltek rá az ismerősök. Tesztekből én is nézegettem és tényleg ez volt a legjobb. Ha vissza nézed a hozzászólásaimat találsz linket is, ahol tudsz tájékozódni. Csak a hűtés a gépen belül kb 15k-t emésztett fel. NH-U12F a procira, AcceleroS1 a VGA-ra. A 12 cm-es ventikről már nem is beszélek![link]
Egy kis segítség! Hali!
UI.: Ezzel a hűtővel kb 65-70 foknak kellene lennie! -
xlaci
senior tag
válasz
TomBoy1986 #2192 üzenetére
igaz, nekem kb ugyanaz a gépem es minden alapon 5600 pont korul csinal, 3.2 ghz-n pedig utolso: 3DMark Score 6134 3DMarks
SM 2.0 Score 2282 Marks
SM 3.0 Score 2528 Marks
CPU Score 2770 Marks -
TomBoy1986
veterán
06-nál azért kellett volna leülni, mert nagyon gyenge volt az alapórajeles szereplés. Az X2-mel alapon többet teljesített, ami nem éppen reális.
[link]
Hasonlítsuk össze az SM2.0 / HDR & SM3.0 / CPU eredményeket is.
Nekem ezek lettek (leolvasható a linkbeli képről is):
2211/2489/1677 -
Dooby
tag
Üdv Guruk! Nem hagyott nyugodni ez a huzogálós buli, úgyhogy huzigáltam, csak nem a VGA-t, hanem a CPU-t /E6400 C2D/.
Az alábbi eredmények születtek:
1. mérés alapjárat 2133mhz// 2. mérés húzva 2478 mhz körül
pont// pont/ fok(VGA/CPU)
3dmark03: 19140// 19380/ (44/39)
3dmark05: 11114// 11441/ (43/37)
3dmark06: 5194// 5924(!!!) (45/41)
A 06-tól leültem csöppet.
A VGA-hoz nem nyúltam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
[Szerkesztve] -
Dooby
tag
válasz
TomBoy1986 #2188 üzenetére
Mostanában már én is csak a DVD melléklet miatt veszem meg.
Visza térve a karira, tényleg átvált 3d-ben.
Még egyszer köszöntem a türelmet!
Üdv! -
TomBoy1986
veterán
Sajnos ebben már nem vagyok képben. Nekem elég szokott lenni a hardware-ek vásárlásához a tomshardware, a ph, az xbitlabs, anandtech -ken található tesztek.
Ha más informatikai rész is érdekel (azaz nem csak a hardware, akkor biztos találsz benne érdekeset)
Egyébként amikor szétvált a szerkesztőség és a régi kiadó, akkor én a Magyar PC Magazint vettem tovább, de sajnos az sem volt már az igazi.
~98 decemberi számban több mint 400 hardver tesztje volt benne. Ezekhez képest mik a mostani tesztek? Na én ezt hiányolom. -
Dooby
tag
válasz
TomBoy1986 #2177 üzenetére
Hali! És melyik újságot érdemesebb venni?
-
joshua7
veterán
válasz
yakuza.tora #2181 üzenetére
~3.6-3.8.
-
yakuza.tora
addikt
Hali mindenkinek!
Az alábbi kártyát [link] néztem ki magamnak a következő konfighoz: Intel P4 3.06 gHz HT - 2 GB ram (4x512)
Mi a véleményetek róla?
Köszi a segítséget! -
Dooby
tag
válasz
joshua7 #2176 üzenetére
Hát nekem C2D6400 van, jelenleg alapon. /2133 MHz/
Az Everest a gput 500 mhz-re, a ramot 594-re ismeri fel. Próbáltam húzni.
Kicsit átverés szaga van a dolognak, ugyanis az everest ezt írja:
GPU órajele 500 MHz (eredeti: 500 MHz) (Esetleg 621 MHz-nek kellene lennie?!)
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 256 bit
Valódi órajel 594 MHz (DDR) (eredeti: 594 MHz)
Effektív órajel 1188 MHz ( Itt nem 1800 MHz-nek kellene lennie?)
DDR2-nél OK. DDR3-nál nagyon nem OK!!!
Sávszélesség 37.1 GB/mp
Pixel futószalagok 16
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 8 (v3.0)
Pixel árnyalók 48 (v3.0)
- Hol van a 621 mhz-es gpu?
ATI PowerPlay: (Ez micsoda?)
Setting #1 GPU: 499 MHz, Memória: 594 MHz
Setting #2 GPU: 398 MHz, Memória: 594 MHz
Setting #3 GPU: 621 MHz, Memória: 900 MHz Esetleg itt lenne az amit alapból igérnek?
Bocs de kicsit elfogyott a türelmem. Ja, az ATI progiai is ennyinek látják!
Erre tudnál valamit mondani?
Előre is köszöntem!
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
#90409336 #2171 üzenetére
Nem tudom! Azt mondta a boltos hogy viszonylag jó fajta tápegység, csak lehet hogy:
3 ház hütő (alaplap / 2 író / 1 vinyó / X1950Xt / 2G ram meg egy két hülyeség)
tervezek bele még egy vinyót ... de szerintetek a tápom már nem bírná?
igaz csodálkoztam is amikor fentebb raktabb a fesz a procinak egy picit és már bese akart indulni, és nem nagyon akar magasabb óra jelen menni a cpu, 2600 nem bírom vele kikoldulni--- -
Dj Dekko!
őstag
X1950Xt és az X1900XT között nincs is olyan nagy különbség ahogy látom, sőt...
tehát az X1950XT alá is elég egy 2,6 Ghz járo X2 Athlon proci?
A 4600 X2 procim, nekem csak 2.4Ghz jár, vagyis alapon. Érdemes azért megrántanom ?
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
Radeon X1900 XT alá előző tesztünkben egy 3,8 GHz körüli P4-et vagy 2,6 GHz körüli Athlon 64-et ajánlottunk, és mivel az X1900 XTX csak kis mértékben gyorsabb az XT-nél, így ezúttal is áll ez a javaslatunk. Hozzátesszük, hogy természetesen egy Core 2 Duóval sem csinálunk rossz vételt, amennyiben X1900 XTX alá szánjuk azt, de a tesztek szerint a 3,4 GHz-es Core 2 Duo már csak egy-két esetben présel ki további fps-eket a kártyából.
[link] -
Dooby
tag
Hali! Milyen erős procira van szükségem ill. mennyire befolyásolja ez a VGA-t?
-
kircso13
senior tag
válasz
Mákos7észta #2165 üzenetére
-
Mákos7észta
aktív tag
Valaki tud teszteket a kártyáról (1900xt 512MB)? tuning, és melegedés szempontjából mi a helyzet?
előre is kössz! jóéjt
-
joshua7
veterán
válasz
Mákos7észta #2161 üzenetére
Mint az előttem szóló: xt-ért jó ár, pro-ért nem.
-
szkorhetz
őstag
válasz
xt 4ever
-
kircso13
senior tag
válasz
Szerintem magától érhető hogy azt xt jobban megéri! Az xt a nyerő!
-
Mákos7észta
aktív tag
sziasztok!
most tervezek venni új vidkarit, de DX10 jelenleg még nem érdekel. nem is tetszik a mostani középkategória1950pro és 1900xt között vacilálok, az 1950pro 256mb-s és az 1900xt 512mb-s. Szerintetek megéri az xt 39K-ért, ellenben a pro 35K-ért? A hűtés, és a hang nem érdekel, mert a hűtést lecserélem Accelero S1-re
Szerintetek? üdvözlet.
-
Dooby
tag
válasz
TomBoy1986 #2117 üzenetére
Szia Tommyboy1986! Az adatot az egyik, Chip magazin tesztjéből vettem a közelmúltból!
Üdv! -
Dj Dekko!
őstag
Vivi - Videó In vagyis, videó formátumot, tud fogadni, azzaz nyersen fogalmazva (tv nézhetsz gépen) álltalában a a vivó karikhoz, mellékelnek, különbőző progikat, konvertálót, stb.. amit alapból beépít a rendszer magába, de lehet hogy hülyeséget mondok, amugy nekem is VIVÓS a karim de simán csak TV - Aut - használok rajta
-
szkorhetz
őstag
napokon belül veszek egy zafír x1950xt-t 512 memóval. Ez az tis jelenti hogy tag leszek.
bár nem lesz hozzá (még) se alaplapomom se semmim, de alkalmi vétel lesz.
42-ért mindene megvan és még gar is van rá.
mi az a vivo?
[Szerkesztve] -
McKenny
tag
válasz
Dj Dekko! #2145 üzenetére
Kicsit félreértettél nem akrom megsütni a karcsit csak mi a lehetetöségek
mert azt má rég óta tudom hogy a vidó karik messze nem olyan jól tuningolható mint a cpu . Meg azt is látom sok teszten hogy nem igazán lehet 5-10 fps nél többet elérni a tuninngal.De azé kösz az infótaz volt a kérdés hogy meddig lehet ezket húzni nagy álltalánosságban
csak nem vok valami jó fogalmazó ! sry
-
Dj Dekko!
őstag
Ugy látom várnom kell megint! HD2600XT - re se cserélem le a mostani X1950XT - met
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
McKenny #2143 üzenetére
ez Tetszik!
Még meg *sincs* a karid de már széthuznád az agyát, így nem lesz túl hosszú életű...
ugy hogy, ha komolyabb tuningot akarsz, (memó is XT-X esetleg picit többen járjon ami elég ritka... akkor ne sporolj hütőn, különben ez a kártya is a szenes vödör mellé kerül a pincében!
sok mindennel lehet tuningolni, RivaTuner 2.02 verzió / ATi Tool / beépített driverban is van tuning lehetőség, XT karikhoz (690 / 1900 rakja fel nagyjából) az én kártyám ezt lazán vitte, viszont alaphütő van rajta ezért nem játszok az idegeivel... mert holnap is szeretnék még használni
Teljesítményben meg annyira nem is mérvadó, inkább aki tuningol az a Dmark Miatt csinálja (Lost Planet stb... ugyan ugy nem fog menni full beállításon max. 3 - 4 FPs többet csíkar ki... szerintem ezért fölösleges meghalasztani--- nah de ez néző pont kérdése.
Viszont Hütőt keress rá valami spécit! -
kircso13
senior tag
-
McKenny
tag
Sziasztok!!!! belépek a klubba!!!!
Jövő héten meglesz az 1950XT m SAPPHIRE
Azon gondolkodok meg kéne húzni a kicsit és nem csak a procit.
tudnátok mondani valami elindító dolgot tanácsot??
Milyen programmaal lehet húzni ezeket?
Ezken lehet feszt állítani vagy ez csak álom??
köszi előre is -
szkorhetz
őstag
x1950xt vagy x1900xt?
mindekettő 512 memóval és sapphire.
crossfire nem számít. -
Dj Dekko!
őstag
és az, az érdekes hogy az a konfig, ami pár hsz, elöbb leírtam, bratyom rendszere 3800 pontot fut 06 ban ez meg :S 5700
a GPU / vram hőfokra gondolok hogy 88 - 95 körül már nem akar ugy vísítani...
(alap bios)
-
-
Telefunen
őstag
Nem ez nem az a topik, te egy X1950PRO-ról (rv570) kérdeztél, míg ez a topik az R580 (R580+) kártyák topikja
-
nesh20
aktív tag
Szerintem ez az a topic. 1950-es kártyáról kérdeztem.
Ha ugyan ezt a kérdést feltettem volna a core 2 dou-s topicpa ugyan ezt mondták volna?? Akkor hol kérdezzem meg? Mi bírja el az 1950-es kártyát topicban? -
nesh20
aktív tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy egy core 2 duo 4400 elboldogul egy MSI RX1950Pro-val??
Előre is köszönöm a választ. -
Dj Dekko!
őstag
Össze vissza olvasgattam, hogy tudunk sporolni a GPU / vRam álltal kibocsájtott hőjéből, hogy kevesebb fesszel is elmegy az adott (625/1800MHz) sebességen.
RaBiT Bios szerkesztéssel érdekelne, amiben nekem 1.4 V ír ki, olyanok tapasztalatát várom, akik ezt megcsinálták, és mik az észrevételeik. -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok!
elhiszitek ti ezt?
egy AMD AThlon 3700 + proci 7900GT 512Vram 2G ram Vs. a lenti konfigommal ... hisz a másik a bratyomé, teszteltem a FEAR teljesen fullon . és meglepődtem hogy szűrökkel minden egyébbel (4*16/ Függöleges szinkronizálás) ugy pufferolt néha a FEAR a gépemen mint a k@ki
bratyomé meg csak ugy vísítottennyit számít a +256Vram
vagy valami driver gond lesz nállam hisz ilyen beállítás mellett ( a lenti konfigommal) 18 - 20 FPS is röhögve
meg látogatott (alapbios, 88 - 95 Fokos GPU / nagyon meleg, emelet szoba) -
Nortid
aktív tag
Hali!
Egy 256mb-os x1900xt mennyire menne jól mai játékokban, esetleg szűrőkkel 1680x1050-ben? -
xlaci
senior tag
-
TomBoy1986
veterán
Természetesen elég.
''X1950XT MSI 256/256 e kártya állítólag csúcson akár 300w-ot is eszik!! ''
Nem tudom ki mondta, de egyáltalán nincs képben a fogyaszásokat illetően. Ez a kártya legfeljebb 130W-ot fogyaszt, teljes terheléssel.
Eből könnyen számítható:
[link]
A Pro fogyaszt 65W-ot teljes terheléssel, azt kivonod a PRO-s fogyasztásból (marad ~90W), ezt követően az levonod az XT terhelt fogyasztásából.
(A Pro adata meg egyszerűen adódik az egy és kétkártyás üzemmódból)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dooby
tag
Hali Valaki!!!!
A tuninghoz elég a 450w-os chieftec táp?
Konfig:
-MSI P965 Platinum alap
-2X1Gb 800mhz Samsung hűtve
-C2D6400 proc
-2 vinyó
-1db dvd író
-usb-s esközök: 3db
-X1950XT MSI 256/256 e kártya állítólag csúcson akár 300w-ot is eszik!!
-4db 12 cm-es venti+ a tápban 1 db 12cm venti
Köszöntem!
Esetlegesen lehet akadálya a táp a huzigálásnak? -
Vigneau
félisten
válasz
TomBoy1986 #2109 üzenetére
Látom, Te pedig az AC termékét választottad. Gondolom jól muzsikál.
-
McKenny
tag
sziasztok
tudnátok valamit mondani hogy teljesítenek a 1950Xt karik 256 memóval
Battlefield 2 ben? ha vki jáccot má ezel ? vannak olyan textúrák amiiker rendszerint meggyűlik a baja akarinak vagy vmi hiba?? -
szkorhetz
őstag
a cucc xt
-
szkorhetz
őstag
tudok szerezni 512-es x1950-et
42-ért
bomba biznisz nem?
gyártót nem tok ég folyamatban az üzlet -
Vigneau
félisten
Fúúú, az a beszélgetés már jó régen lehetett.
Viszont nálam a tuning miatt nem csökkentettem a feszeket - az is igaz, hogy valójában hozzájuk sem nyúltam.
Én meg már a kártya megvételét követően az első napokban lecseréltem a hűtőt Zalman-ra, mert idegesített a zaja.
Persze, már egy jó ideje nem is foglalkoztat a dolog. Lassan már 3. hónapja nincs meg a karim. -
Ebit
addikt
válasz
Vigneau #2103 üzenetére
A kártya gpu és mem. feszeket csökkentem, ezáltal kisebb hőt termel a vga azonos teljesittmény mellett,ergo a hútő fordulatát is alacsonyabbra lehet állitani.
Én pl ATITOOL 0.26-al állitgatok.
-feszek le
-új egyéni izlésnek megfelelő venti profil beállitása
-kártya hőmérséklet monitorozása
Szerintem beszéltünk már erről. -
Vigneau
félisten
válasz
TomBoy1986 #2096 üzenetére
A Sapphire 1.0-s RAM-ját tapasztalatból is alá tudom támasztani. Viszont a gyári hűtése köztudottan csapnivaló. Kiváncsi lennék rá, az Asus milyen lapátokat és motort használhat, hogy jóval csendesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OTP Bank topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kuponkunyeráló
- Automata kávégépek
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest