- CPU léghűtés kibeszélő
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Raspberry Pi
- Milyen monitort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci888
csendes tag
Hello nekem is van egy sapphire x1950xt-m milyen progival lehet ezt húzni? Mert ugye windowsba lemegy az órajale 500/1200-ig és nem tom húzni.Légyszi segitsetek vagy az eredetni driverrel lehet?
-
Macka
veterán
válasz
Calibos #3495 üzenetére
Ez így van,ezer köszönet NEKTEK!!!!!
Mindenképpen ATI lesz a következő karim. ATT-vel rengeteg mindent be lehetlőni, GPU-VRAM feszt lehet simán emelni ATT-ből.Tökéletes. Sajnálom, hogy a vizes teszt nem lett meg.
Azért 8800 sem rossz, alap 500/800 helyett 700/1030-on ketyereg most. Valószínüleg víz is jön majd rá. Csak nem tetszik a NYÁK színe...... -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3482 üzenetére
Ebben csak gyári hűtéssel lehetne használni az XT-ket, azzal meg nem lennének nagyon melegek, ezért is írtam az ezzel párhuzamosan megnövekedő zajról. Nálam max tuninggal a gyári hűtéssel 85 fokig megy, és nem forró, mert kimegy a lég hátra. Csak hát a zaj, ugye.
Vegyünk mind 2950Pro-t. Jár a nagy tételre valahol kedvezmény? DX10.1-es lesz már, és nem drága, már ha annyi lesz, amennyit számoltak rá.
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
válasz
katt777 #3474 üzenetére
Én is elgondolkodtam azon hogy váltok mert elégé megnőtt a kereslet az 1950xt iránt, nemrég majdnem 60K-ért vettem, most eltudom adni 35-37K-ért
Ez a topik is nemrég alakult át! Régebben nem ilyen hangulat volt itt! Lehet hogy át kéne márnevezni a topikot valami mássá mert elég sok az off de ha valakinek problémája van az mindig kap segítséget vagy legalábbis a szándék meg van
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
3DMark05:
[link] -
aya
addikt
Valoszinüleg a huzóprogival van a gond, vagy a ram nem birja a tuningot.
-
apro
senior tag
hali
megkérdezhetném,hogy mitől van az ,ha egy kicsit is emelek a videokártya mhz-én (most 580Mhz) a configom alúl,ha elinditok egy tesztet,becsikozódik a képernyő a teszt a 3Dmark
és kis függöleges zöld csikocskák, ez mitöl van,hibás lenne a kártya?
és ezt xp,allatt is és vista alatt is ügyan az
köszönöm a válaszokat előre is -
aya
addikt
[link]
Készüljetek ám a 4db x1950xt karival -
Bagira01
veterán
Értem. Én is filóztam a váltáson. De nem akarok ezzel is úgy járni mint anno a pro-val. Megvettem mikor még nem is volt gép aztán lett gép, 2 hét használat alaplap kampec, 1 hónap gép nélkül, végül eladtam most meg vettem xt-t és még ki sem tudtam próbálni mert még mindíg nincs alaplap.
-
Macka
veterán
válasz
Bagira01 #3461 üzenetére
Kellett anyagi erőforrás, ezért kellett aladnom. Utána pedig más okból / helyről annyi anyagi erőforrás jelent meg számomra, hogy vehetnék GTS-t.
Persze, mondhattam volna azt is, hogy nem eladó, meggondoltam, de az úriember másnap reggel fél 8-kor elutalta a pénzt, én pedig tróger nem vagyok, leszek, és nem mondtam vissza. -
Macka
veterán
válasz
katt777 #3448 üzenetére
Inkább majd erre nézelődök,mert nagyon jó fejek vagytok. A 8800 topikban, ahogy elnéztem, elég sok a kretén, és nem szeretnek kérdésekre válaszolni, pedig Őstag vagyok, és értek a dolgokhoz is.
Amúgy nem lett meg GTS, kiderült, hogy nincsen meg a garipapírja. Érdekes, a kari eladó előtt tulajánál marast,amúgy Giannihoz szól. Gianni jelenlegi árlistáján nincsen Club3D 8800 GTS, próbáltam elérni, hogy korábban volt-e, de nem sikerül. Inkább nem vágtam bele. MOst laptopról vagyok, karit tegnap postára adtam, hűtést ma viszi el Feleségem. -
Zoli329
addikt
Vegyünk egy egyszerű példát. Heroes V. 4xAA-val az xtx hozott egy adott pályán 20fps-t 2.9ghz-es X2-vel a gts meg ment 16xAA-val 40et. És ez nem egy komoly játék. Persze lehet driver bugokra hagyatkozni de még tudnék néhány példát de azokat már nem méregettem le. A lényeg, hogy 16xAA-val minden szépen megy.
-
Zoli329
addikt
Én nem a tesztekre adok hanem a saját tapasztalataimra. És azt nehéz megingatni főleg nem ilyen-olyan oldal tesztjeivel. Volt xtx-em mondom nagyon szerettem de a teljesítményen kívül még a fogyasztása és hangja is kedvezőbb. Meg kell fontolni ki mennyit költ cserére. Ha nagy felbontás kell akkor érdemes lehet a +10ezer a 640es gts-re egyébként a 320as is szépen megy.
-
Zoli329
addikt
Jaj, már megint ez a Company of Heroes, nem hiszem el
Sokmindenben jobb a gts és nem kell feltétlen 1920ba játszani. Ha nagy felbontás kell nyilván nemjó a 320as gts. Na mind1 nem vitatkozni szerettem volna csupán nekem volt mind2 és így tudom, melyik jobb és mennyivel.
-
Speed®
titán
válasz
Zoli329 #3454 üzenetére
Sasolgass bele ebbe [link] , proclimitről nincs szó. CoD2, CoH, stb., számomra nem olyan meggyőző a GTS, az áráért főleg nem. Nem tartom okésnak, hogy egy csúcsterméknél a VRAMon spórolnak, mikor ez hátrányává válhat, akár egy előző generációs karival szemben is..a 640es GTSel semmi bajom, csak az ára
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Nemtudom, hogy hol kapna ki, nekem xtx-em volt és nem érzem sehol, hogy az jobb lett volna valamiben. Sőt sok helyen 50%-al jobban megy az új. Lehet, hogy 1920as felbontásban mindenféle szűrővel 1-2 fps-el jobb az 512es xt mert több a ramja nadehát kérem.. 3 vagy 5 fps..
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #3447 üzenetére
Nem olyan rég írtam egy hozzáértő emberkének, hogy lesz-e K10 az AM2-be. A válasz valószínűleg igen.
De sajnos nem lesz elérhető az extra energiagazdálkodás és lehet, hogy butított változat lesz az 1Ghz-es HT Link sebesség miatt.
Én kb 1év múlva teljes konfigot cserélek, de nem biztos hogy AMD-re, ezt majd akkor meglátom(ár/teljesítmény). -
Bagira01
veterán
Afogy láttam itt a ph-n már 58k-tól van új 320-as gts. 12k tényleg nem halálos összeg csak ha úgy nézem hogy x1950pro-ról váltok(mert az xt-t is meg kellett venni utána) Lényeg, hogy én is várok a bejelentésig és addig nem veszek dx10-es karit míg nem kap a 320mb-os gts árban és teljesítményben hasonló ellenfelet.
-
Speed®
titán
válasz
Zoli329 #3443 üzenetére
Helyenként, igen, ez a kulcsszó. Mert van ahol ki is kap tőle..
Engem nagyon nem hat meg a DMark, ha egy kártyát kell megítélni, kizárólag a játékok alatt villantott eredmények érdekelnek. És ott annyival nem jobb átlagban a GTS, mint amennyivel többe kerülAmúgy +12kt megérne a csere neki, nem mondtam, hogy nem
katt777 Inkább simán kacsa hír szvszMOD gombot használd..
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Yo.
Mit kezdjek vele?
K10 menni fog AM2-ben, szerinted? AM2-es topic szerint állítólag igen.
A 2950Pro nem hangzik rosszul, főleg, ha CF hidas lesz, a 256 bites interface viszont csak a 128 bitesekhez képest tekinthető ''eredménynek''. Ezekről talán lesz teszt is XT összehasonlítással. 512 MB és GDDR4, talán.
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
Eladtam X1950XT-t.....
-
Ebit
addikt
válasz
Bagira01 #3435 üzenetére
Tapasztalatból mondom az XTnagyon jó kártya, de a 8800 GTs is.
Én annak idején az 1950 pro-Xt váltásnál 12 k felett dobtam rá, és nem bántam meg.
Az általad leirt feltételek mellett, egy pillanatig sem haboznék, természetesen ha rendszeresen játszól, mert kúlőnben minek is. -
Joshi
titán
válasz
katt777 #3431 üzenetére
A Bioshock Unreal Engine 3 alapokra épül.
Macka: UT3 grafikus motor nincs, hanem UE3 azaz Unreal Engine 3. Végülis majd az Unreal Tournament 3-at is ez fogja hajtani.
Ha a Cryengine2(Crysis) is hasonló sebességgel fog futni XT kártyákon, akkor nem lesz aggodalomra okunk.
ui.: annyit még hozzátennék, hogy az FPS-ek száma nem kimondottan a grafikus motortól függ. A programozókon múlik minden, és biztosan lesznek olyan játékok amik még éppen játszhatók lesznek XT-én.
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Hát veled meg mi törpént? Necsináld, azt hittem Bundás jött a hülyeségeivel kavarni, halálra ijesztettél
Bagira01
Meggyőződésem, hogy sem a Cryengine2 sem az Unreal3.0 nem fog kifogni az XTken és úgy általában, az R580 architektúrán, lévén shaderekben-árnyalókban nagyon masszív teljesítménnyel rendelkezik, ellenben az nV79el
[Szerkesztve] -
-
Speed®
titán
válasz
Bagira01 #3422 üzenetére
Ettől nem kell félned szerintem, ennél sokkal lejjebb nem süllyedhet már
Neked kell tudnod, ha hosszabb távra akarsz berendezkedni, kibírható tétel 12k, nem olyan egetverően sok, ha megnézed, hogy cserébe kapsz 15-20% +teljesítményt, 1.5X annyi memót és DX10 kompatibilitást (mégha nem is ér szinte semmit..).
Én azt mondom, a nagy bejelentések előtt badarság lenne, ki tudja mit dobnak piacra az 50ks ársávban a nagyok. Ha lehet hinni a híreszteléseknek, az 512MBos 29Pro a GTS320 fölé pozícionálódik teljesítményben, míg árban alá.. -
diablo1984
veterán
válasz
Bagira01 #3419 üzenetére
nyugi az xt ára nem igazán esik, mert már boltban nem nagyon kapható! kifutott mint a 7900gs-ek! még itt a ph-n chesterfieldnél van a listában, csak sapphire és az is 50,4k! ennek az árát csak a 256 bites nagyobb dögök áresése tudná lenyomni, tehát a gts-eké, vagy majd ha kijön egy olcsóbb széria az ati x2800-x2700-as esetlegesen 256bites technikából olyan 60-70k környékén.....szóval nyugi, ezt a kártyát 128 bitesre nem éri meg cserélni, a többi meg jóval drágább!
én az enyémet eladom, mert külföldre járok és csak néha vagyok itthon, ahhoz meg nem kell akkora karesz, hogy az e-mailjaimat átnézzem, játékra úgysem lenne időm...megy a gépbe vissza az x800gto és csókolom!
[Szerkesztve] -
Bagira01
veterán
Lehetséges hogy ki sem próbálom az xt-m és veszek helyette egy 8800GTS-t. Szerintetek hogy éri meg jobban ha most veszek vagy ha lement az ára. Csak attól félek akkor az xt ára is a béka segge alatt lesz. Én a crysis-t meg a pro street-et várom elég hozzá ez a kártya(xt)?
-
katt777
félisten
Az SLI még csak hidegen hagy, de a CF már kevésbé.
Az én lapomban mondjuk 2 PCI-EX1 hely van a két 2 PCI-EX16 között, de ez ugye nem sokat segít. Aztán két PCI slot van még a Tuner kártyáig, szóval még ha beférne is 3 helyre a cucc, már akkor sem lenne honnan levegőt szívniuk a ventiknek, mert jószerivel tömör fém és műanyag lenne a gépem.
Szóval a légszomj meglehetősen lerontaná szerintem az önmagában frankó kis hűtést. A HR-3 meg fölé lógva foglal +2 helyet (venti nélkül), amivel legföljebb PCI slotot nyernék, meg egy hőközpontot a proci és a CF chip környékén.
Valaki X2 topicban belinkelt egy Quad CF-es alaplapot (asszem GB), na, azt aztán érdekes lenne hűtéstechnikailag kitölteni. -
DigitXT
félisten
Amikor én vettem a HR-03-at, még nem igazán volt kapható az S1, és utólag azon tűnődtem, hogy ez milyen kár (ár/teljesítmény ugye), de a cikked rávilágított, hogy kár lenne ezen búslakodnom, mert hiába hihetetlen jó hűtő ez az S1 egy 12-es ventivel megtámogatva, egyszerűen nem férne el nálam.
(A HR-03 trükkje, hogy ''szendvics'' kialakításban - bordával felfelé - is felszerelhető: én is így tettem.) Viszont nekem képes volt a nyári melegben 80 fokig melegedni így a GPU, ami talán annak köszönhető, hogy a CPU-hűtő került így hozzá nagyon közel, és nem igazán friss levegővel van átszellőztetve a borda, vagy nem tudom.
Mondjuk sebaj, mert full stabil és hangtalan így nálam is (igaz egy ''noname'' venti van rajta, de csak 5V-on: pörög vagy 1000-et max.
), csak érdekes az a majd' 30 fok különbség (egy másik ugyanilyen kari tulaja is az enyémnál jóval alacsonyabb értékekről számol be, ráadásul a gyári hűtőjével - nem semmi).
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
válasz
diablo1984 #3402 üzenetére
Azért siklottál át felette, mert utólag tettem be.
-
Macka
veterán
válasz
diablo1984 #3402 üzenetére
Pécsen, kiskerben. 5K volt.
-
Macka
veterán
válasz
diablo1984 #3400 üzenetére
De van, ott a linkje a tesztben.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest