- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz kiske13 #4170 üzenetére
Kerek, hasonlít a fánkra, szőrös, és ráadásul még forog is FurMark VGA tesztelő amúgy
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
maestro_z
tag
válasz kiske13 #4032 üzenetére
Szerintem ne bánd az ASUS-t. Szinte bármelyik kártyát vehetted volna, mert terhelés alatt mindegyiken felpörög a venti a hőtermelés miatt és hangos, vagy ha leszabályozod akkor meg felmegy a hőmérséklet. A HIS IceQ4-ről mondják hogy halk, de az drágább és az XFX kérdéses még, de remélem T1000 kollégától holnap megtudunk egy kis infót róla.
Az hogy az ASUS 4830-asán nem épp a legjobb hűtés van nem "kuriózum" nagyon sok más gyártóén sem valami jól sikerültek a hűtők.
Annak idején volt 6600 GT-m és azok közül bármelyik gyártóét vetted, "kötelező" volt hűtést cserélni, ha csöndet akartál és főként nem katlant a gépházba.
Ezek a mai kártyák egyre több hőt termelnek, a gyártók pedig olcsó de éppen hogy csak hatékony hűtést tesznek rá (hogy a hűtő gyártók is megéljenek). Vagy jó hűtővel szerelik aranyáron. És szerintem ez egyre jobban ebbe az irányba tendál.
Ez egy ilyen "bicikli".
A TwinTurbo felrakása után kíváncsi leszek a véleményedre.'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
maestro_z
tag
válasz kiske13 #4025 üzenetére
Szevasz!
Nekem ugyanilyen kártyám van. Mielőtt megvettem a fórumot olvasgattam napokig. Majd az ára miatt vettem az ASUS-t mert az olcsóbb volt 2 k-val. Bár igaz hogy a Sapphire ventije szabályozható, de ettől függetlenül többen írták, hogy még úgy is hangos és hűtőt cseréltek. Akkor meg mindegy melyik kártyát vettem volna, mivel én már eleve úgy indultam neki, hogy S1 lesz rajta a csönd érdekében. Nézegettem a Twin turbot is de mivel az S1re többen írták, hogy elég egy 12-es venti nekem ez tetszett jobban. Egy 12-es Noctuat (NF-P12) tettem rá kábelkötegelővel és leszabályoztam ULNA-val 900 rpm-re .
Gyári hűtővel: Idle 42°C, 10 perc szőrös fánk után 75°C - kicsi zajjal
S1 rev2-vel + 12-es venti: Idle 34°C 10 perc szőrös fánk után 56°C - semmi hangA Twin turbo valószínű hasonlóan hatékony, mert ugyan úgy 4 hőcső van rajta, a lamellák sűrűsége is hasonló és azon 2 venti van de ezt te is megteheted, 2db 8-as venti az S1-re. Persze ez az összeállítás már drágább lehet mint a Twin turbo. Kérdés kell e ennél hatékonyabb?
Szeintem jó megoldás mindkettő.
Ami még különbség az S1+12-es venti picit kokec és 3 helyet foglal, a Twin turbo viszont gyári és vagy 2 vagy 3 helyet foglal, de ezt egy tulaj tudná pontosan megmondani, illetve azt hogy mennyire hagos.Ami biztos, hogy én nem bántam meg sem az ASUS-t sem az S1-et.
Szóval Ön dönt........
'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
jucye
tag
válasz kiske13 #4025 üzenetére
Személy szerint a Twin Turbo-t javaslom.
Arra nem kell külön ventit venni és sztem még a hűtése is jobbnak mondható az S1-nél.
Ha ez meggyőz én használom már egy jó ideje és meg vagyok vele elégedve.Nekem egy Sapphire Dual Slot 4830-at hűt. Igaz mivel nem ref. kari, ezért a hűtő lelóg a kártyáról. De még így is vagesz.
[ Szerkesztve ]
Mondtam hogy mondtam. Nemmegmondtam?!
-
-
fagy53
nagyúr
válasz kiske13 #3985 üzenetére
Kb ennyi a különbség. Az élsimítást a 4830 jobban végzi, de ezenkívül nemigen nyersz vele FPS-t.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kiske13 #3959 üzenetére
22"..akkor valóban mennie kéne 1680ban.
Milyen drivert raktál fel? Próbáltad 9.2est?Accelero S1, GFX Chilla. Komplett hűtők (bár S1re még kell egy ventit is tenni az optimális VRM\RAM hőfokok érdekében. S1es 5k alatt kapható, rá egy akármilyen 12es venti leszabályozva 5/7Vra 1k, az eredmény meg hűs és kussos kari, csak a helyfoglalása brutál kicsit (2+ slot). A Chilla kompaktabb és hasonlóan csendes, picit gyengébb teljesítménnyel 7k körül. De akár egy VF1000res Zalmit is bepróbálhatsz, jól mutatna az ASUSon. Aprók közt van egy jó áron, újonnan 10+..
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kiske13 #3954 üzenetére
Milyen monitorod van? Ha 19" TFT, éthető az 1440x900..annyi a natív felbontás.
A hűtést illetően csak azt tudom mondani, hogy vásárlás előtt illik tájékozódni..
Amit tehetsz, az az, hogy veszel rá egy S1et vagy Chillát, megoldódik a bajod.Geza26
Néztem, #3927ben írtam is. A szívem meg óránként 2x szakad meg legalább ;)
A Driverheavenesek tesztelték és halknak mondták, de közelebbit nem tudok..
Valamikor biztos beinvesztálok egyet, GV1000el bitang jól nézne ki szerintem. -
alanwake
tag
válasz kiske13 #3954 üzenetére
én is terveztem hogy ebből veszek mindjárt 2-öt de ahogy elnézem 1-se lesz belőle,én xfx-et néztem ki mert szerintem még annak van a legnormálisabb hűtője,a felbontást hogy nembírja én is meglepőnek tartom,komolyan tanácstalan vagyok ez ügyben mert akarok énis váltani,de ekkora árak mellett nemhiszem hogy valamit is veszek,lehet egy 4870-es lesz a dologból,kerül amibe kerül,igazából 1 gigás kéne.annyit tudok hogy asust többé nem veszek,nagyon melegszik,és a hűtőjük baromi hangos,ja és a legfontosabb hogy túlárazottak.röviden ennyi róla.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest