Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mania
senior tag
-magasabb órajel : 725/1600 helyett 790/1780
-hatékonyabb és jóval halkabb hűtésMinden másban megegyezik a Sapphire termékével.
Én személy szerint mindkettőt megbizható gyártónak tartom.Természetesen az alap verzióhoz viszonyitva. A Sapphire OC-s verziójától csak a hűtésben tér el.
-
veber
tag
HI
Erről vagy HIS X3650 512MB 128bit IceQ Turbo PCIE vagy 256 Mb változatáról tud valaki konkrétat mennyivel gyorsabb mint ugyan ilyenbe a sapphire? -
icon
senior tag
Sziasztok,
rendeltem egy ilyen videókarit :
http://www.ipon.hu/webshop/product/his_x3650_512mb_128bit_iceq_turbo_pcie/25166Szerintetek jó vételnek tűnik?
-
demeron
csendes tag
Nekem problémám lenne, és nem tudom mivel, lehet gyári hibás a kártya, de remélem legalább valami tippet tud adni valaki mi lehet a gond.
Konfig:
AMD Athlon 64 3200+
MSI K9MM-V (AGP)
2 GB DDR2 667 SDRAM Infineon
MS Industral KY-400ATX táp
Windows Xp Pro SP2
többi szerintem nem lényeges.
MSI ATI RX1650 pro TD512 van eddig, és teljesen jól müködik, nincs vele semmi baj.
Vettem egy Sapphire HD 3650 512MB GDDR3-as AGP-s kártyát. De bajom van vele.
Belerakom, instalálom és elindul minden jól, elinditok bármilyen játékot, teljesen jól fut, kártyához mérhető sebeséggel és követelménnyel, 5-30 perc után monitor kikapcsol és leáll a gép, de led kijelző még ég, ventik forognak mintha csak kártya halt volna be. Alapból CCC terhelés alatt 60-65 fokot ír, normálban 50%. Ez minden elérhető drivernél Sapphire-s AGP-s hotfixel, 8.0-8.6 bétáig, omegával, windows reinstallal, megtörténik. Bizonyos időközönként hajlandó visszalépni windowsba 640*480ban összevissza színekkel ati2dvag.dll hibával.
Vajon mi lehet a gond? Driver? Táp kevés? Más hardver túl régi neki? Vagy csak gyári hiba?
Visszarakva 1650Pro tökéletesen üzemel. Annyit még mikor 3650et installálom driverrel, windows restart után csak 800*600ban jön be és nem jól beállított frekivel stb.
Remélem tud valaki legalább ötletet mondani. -
Rossi
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Igen, de mint írtam ezt a VGA-t az ő CPU-ja is kihajtja. Karácsony táján tervezem a cserét egy 3870 Sapphire Edition-ra, a RAM-okat meg DDR3-ra.
-
Rossi
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Hát tényleg csak kicsikét, + 1 GB RAM, meg erősebb CPU. De sztem a kártyát az ő CPU-ja is kihajtja.
-
veber
tag
sapphire hd3650 gddr3 256 mb-os hoz milyen drivert ajánlottok?

-
zsoltbest
csendes tag
Ok köszi!

-
zsoltbest
csendes tag
Az ati ddr3-as 512mb, az nvidia is ddr3-as 256-os és az ár elhanyagolható. Az nvidia-át még 31000-ért vettem anno! Az ati kb 21000... De inkább a teljesitmény szempontját nézzük hogy úgy megéri e. Monjuk az ati mellett szól az is ,hogy DirectX 10-es, az nvidia pedig9-es. Szóval?
-
zsoltbest
csendes tag
Sziasztok! Segitség kéne. Szerintetek érdemes lecserélni a 7600gt-met HD3650-re? Sajna csak agp-s be gondolkozzatok! Köszi
-
AMD Power
titán
válasz
South Velen
üzenetére
Nekem ez a HD2600XT volt az első ATi-m. Ezt is csak azután vettem meg ,hogy az AMD megvette az ATi-t. De nem bántam. Nagyon jó kis kártya az enyém.

-
Bundás22
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
nem olyan jó az a 8800gs, sokan szídták
egyébként itt a ph-n van 3850 22-23K-ért, és szebb a képe
-
Gyuri27
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
2-3 +k-t megér az ati

AMD Power: akkor [link]
-
Gyuri27
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Mindent tőled tanultam mester
Az a baj, hogy a 16k és a 25k között nagy a szakadék.
Miért kéne kiszakadni az ati világából?
-
South Velen
addikt
Tudom, az a valaki én voltam egy másik topikban
Egyébként én is a HD3850-t ajánlanám, a 256Mb változat már nem drága (25k-tól újan is)
Vagy hogy ha kicsit kitekintene az AMD világából, akkor egy 8800GS 22k-ért best buy. -
Gyuri27
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Nem.

-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Kiszemeltem ezt a kis szépséget.
SAPPHIRE HD3650 512MB GDDR3 OverClocked HTD PCIE
De volt aki azt mondta ,hogy csal alig pár % lenne gyorsabb mint a jelenlegi HD2600XT-m!? Ez valóban így van?

-
kariad
senior tag
Hi!
Egy Ati 3650-re milyen hütőt javasoltok? Zalman Vf700alcu rámenne? -
-
veber
tag
Hi
Sapphire hd3650-es 256 Mb gddr3-hoz milyen drivert érdemes felrakni a sapphire oldaláról letölthetőt vagy az amd oldáláról amit lelehet?
-
Babilla
csendes tag
Nos. HD 3650-es karit szeretnék venni, és akkor ha jól értem, a 512 MB-os verzió azért nem tudja kihasználni az 512 MB-ot, mert a memória interfész csak 128 bites. Ezért felesleges a + 256 MB. Ugye?
Tehát a Radeon HD3650 256MB DDR3-as kari 14.808 forintért egy igazán kiválló ár/teljesítmény arányú kis karika, főleg ahhoz képest ami most van a gépemben (őskövület Radeon 8500 Series 64 MB; R200-as GPU-val).
Másik kérdésem lenne.
Szentségtörést követek-e el azzal, hogy nem AMD-s procit vennék, hanem bizony ezt a kis Pentium Dual Core üdvöskét, az E2200-ast? Lesznek-e kompatibilitási problémáim szerintetek?Tehát a 3 fő rész ez lenne, 50 k-ért !!
Gigabyte GA EP35-DS3
Intel Pentium Dual Core E2200
Sapphire Radeon HD 3650 256 MB DDR3.Ha valaki 50k-ból ki tud hozni, egy jobb alaplap-cpu-vga triót nyugodtan ossza meg velem, pls.

-
attiLANte
tag
Lásd.: #26
Egyébként nálam is hasonló a helyzet: kis szellőzés mellett (hátul 12cm-es venti 1200-on + a táp) 25°C-os szobahőmérsékletnél üresben 35-36°C, játékok alatt 58-60°C - feljebb nem nagyon megy (enyhe tuninggal - 770/800MHz).A széltoló valóban fix fordulaton jár, de a bios szerinti 30% helyett állandó 12V-on. Nem értem, miért kellett lespórolni a vezérlést... Így kb. olyan hangos, mint egy VF700 teljes fordulaton - engem már zavart. Ja, és a lamellák felső részét lefedő műanyag borítás sztem teljesen értelmetlen.
Fogyasztás: alapon kb. annyit eszik, mint a Sapphire 2600Pro OC(700/700), terhelve 8-10W-tal többet (konnektor felől mérve). Valszeg Asus-ék adtak egy kis +feszt a GPU-nak - meg persze a proci is jobban dolgozik, mint a Pro alatt...
-
Daert
őstag
Hali.
Valaki tudna esetleg hőmérsékleti adatokkal szolgálni az ASUS 3650 Silent/Glaciator hűtésű modelljeiről? -
veber
tag
sapphire hd3650-es hez melyik driver ajánlott, az ati-s driver vagy a sapphire oldaláról letölthető, mi a különbség a sima gddr3-as és clb változatt között a sapphire honlapon nem taáltam semmit .
-
Attila14
aktív tag
Arra lennék kíváncsi, hogy egy SAPPHIRE RADEON HD3650 512MB GDDR3 TD AGP8x egy amd le1600-as procival + 1GB 667 ddr2 rammal elvinné-e elfodhatóan a Crysis-t? a proci és a ram adott csak 1 videókártya kell hozzá, (tudom hogy gyenge config de csak a gyengébb gépem akarom kicsit fejleszteni 1 videókártyával hogy tudjak vele játszani!
-
veber
tag
Hi
lehet láma kérdés sapphire hd3640 ddr3-as 256 mb-os karihoz adnak sima vga csatis átalakított? Amúgy milyen kari a hd3650-es?
-
gamer0101
aktív tag
válasz
raziel01
üzenetére
EarL 007: Nem semmi! Én most - idő szűkében - megrendeltem egy pontosan ugyanilyen kártyát az egyik itteni boltban, de csak 256MB DDR3 memkója van viszont 18.400 Ft lesz, míg a 512MB-os DDR3 társa 21.800 HUF lett volna, mindegy...talán holnap megjön, akkor bemegyek, megnézem és döntök a fizetés, vagy a nem fizetés mellett.

raziel01: Eladnám én szívesen, hidd el, de addig amíg nincs munkahelyem és nincs másik komolyabbra pénzem addig marad a fejlesztgetés, mégha nem is annyira éri meg...

-
törölt tag
válasz
gamer0101
üzenetére
Sajons DDR2-es, így nem éri megvenni. Ez a kártya eléggé mem.sávszél limites, így a DDR2 nagyon lelassítja. Helyette inkább ajánlanám ezt, bár nem HD3650, de HD2600XT. [link] 512MB-s kártyát kezeli a lapod. +1GB RAM jól fog jönni a gépedbe. 3GHz-es Prescott P4 nem valami erős proci, nem tudja rendsen kihajtani a karit, CPU limites lesz a konfigod.
-
gamer0101
aktív tag
ERRŐL mi a véleményetek? Hűtés? Memória..DDR2? DDR3? Vagy a fene se tudja? Aztán maga a chip? Nvidiában mi felelne meg neki? Eddig csak Nvidia kártyáim voltak és abszolúte nem értek az Ati kártyákhoz!
Szóval megérné végre kidobni a gépemből a megfőtt és csak internetezésre jó 6600GT-t?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Ui: Jah, és mindenképp AGP-s kártya kell nekem, mert az alaplapot nem kívánom cserélni PCI-Expressre!
Aztán nem ártana tudnom, hogy az alaplapom egyáltalán kezelné-e az 512MB-os kártyákat...(ASUS P5P800...a sima, nempedig VM meg SE...) Most veszek a gépbe még 1GB RAM-ot (persze olyant mint a másik DDR és 400Mhz-est (ennél nagyobb vagy gyorsabb nem fér bele a deszkámba sajnos!) Amúgy, ha ez jelent még valamit a procim egy Intel Pentium4 3.0Ghz-es (800Mhz, 2MB L2)...Mégegyszer THX a válaszokat!
-
törölt tag
Szűrők alatt az AF-et értem, külön szoktam venni az AA-t.
Nálad valószínűleg valamilyen szoftveres gubanc lehet, mert ha érdekel uncsitesó konfigja a köv.:
Asus M2V alaplap
AMD Athlon64 X2 4400+ 2,3GHz proci
2x1 GB Kingmax DDR2 800 MHz memó
320GB/16MB Hitachi Sata2 HDD
Sapphire HD3650 256MB GDDR3 teljesen ref. videókártya
Szóval a tiedénél kisebb konfig.Szerinted próbálkozz driver reinstallal: gyaluld le a mostani drivert, majd a legújabbat tedd fel. Ha ezután sem jó, akkor ugyanez csak régebbi driverekkel, hátha bejön, legrosszabb esetben Windows reinstall.
Bár jut eszembe, futtatsz valami olyan progit, ami nagy gépigényű? Gondolok itt olyanra, hogy ZoneAlarm tűzfal, stb. Próbáld meg úgy, hogy kilőssz - egy kis időre - néhány Windows szolgáltatást (pl. Windows Update, stb.), esetleg MSConfigban nézd meg, hány olyan progi van, amelyik feleslegesen indul. (pl. Adobe Reader-nek a Speed Launch része, vagy a MSN, az is automatice indul, stb.) Nekem ezek az ötleteim vannak. -
Mania
senior tag
-
Rossi
addikt
válasz
üzenetére
Valóban így van, míg pl. NFS Carbon 1280x1024-ben is megy max. beállítások közelében, addig ugyenezen a felbontáson CoD 4 az istennek sem megy normálisan még butítva sem (Fraps szerint 28-40 fps, mégis szaggat). De ha a CoD 4-nél az optimális beállításokra megyek, akkor 1024x768-ra teszi, és majdnem minden szűrőt bekapcsol, nagyon szép a grafika.
Engedjetek meg egy láma kérdést, mivel eddig CRT monitorom volt, illetve notebookom LCD-vel, de az más tészta (1400x1050 X700 128 MB VGA-val...). Ha az LCD-m natív felbontása 1280x1024 (LG 19TR-SF), akkor "kötelező" a játékokat is ebben a felbontásban futtatni? Mert még régebben olvastam olyanokat, hogy LCD-t csak natív felbontáson lehet használni... CoD 4 1024x768-ban mégis gyönyörűen fut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-roller topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 240SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Vadiúj Dobozos Asus Lap! Kèszleten!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
DDR3-nak már kezd emberi ára lenni.

)

Inkompatibilitas meg biztos hogy nem lesz.