Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsirigo01
csendes tag
Sziasztok!
Egy AGP-s Sapphire Ati Radeon HD3650 DDR3-assal rendelkezem már jópár hónapja. Sajnos 1-2 nappal a beszerelés után már megtapasztaltam az első fagyást, ami azóta általános jelenség, de érdekes, hogy főleg filmezés közben jelentkezik, egyéb esetekben pedig 1-2 program (pl 1 msn és 1 utorrent) futásánál is előfordul. A fagyás természete: a kijelzőn megfagy minden, a billen nem reagál a numlock, scroll lock, caps lock ledje, viszont a film hangja megy egy ideig tovább, aztán várok egy kicsit, a hang is megáll, és újraindul a gép, de nem mindig, valamikor csak így állna a végtelenségig, ha nem resetelnék.
Fentebb olvastam, h ilyenkor főleg a táp a hibás, na de az nem furcsa, hogy akkor is jelentkezik a hiba, ha nincs is terhelés a kártyán?A konfigom: Abit Ic7, P4 3ghz, 1,5gb ram, 2vinyo, 2 dvd, és a kritikus rész: 350W őskori codegen.
Azért kérdezlek meg titeket, mert most rászántam magam egy táp megvételére, de nem szeretném elpazarolni a pénzt, ha az új táppal is ugyanezt fogja csinálni, tuti megfejelem a falat bánatomban. -
Bin711
csendes tag
Heló!
A minap én is beújítottam egy !!!AGP!!! Sapphire Radeon HD 3650-et DDR2 512MB-os!
De, még nem volt időm beszerelni!
A gyártótól kezdve minden holnapon azt láttam kiírva hogy MIN. 450 W táp kell neki!
Nekem jelenleg is egy LC power 6420 420W tápegység van a gépembe!
Az lenne a kérdésem hogy el fogja-e bírni a tápegység a karit?--hozzá fűzném hallottam olyat is, hogy egy 350W-al megyen!!!
--A következő konfigba fog menni!:
AMD Sempron 3000+
1GB kingmax ram!
LC power 6420 420W
MSI K8T Neo-V alaplapA gép önmagába (neten, min. garfikai programok futtatásakor) jelenleg MSI NX6200AX karival 60-70W eszik! Játék közben felkúszik 100-110W-ig!
Üdv.
A válaszokat előre is köszönöm! -
anrab
addikt
mivan? itt napi egy hozzászólás van! akkor várhatok! sokan vannak előttem?
-
rodman91
csendes tag
válasz
belaazallat #1089 üzenetére
kösz szépen akkor látom nem csak én nem fogok többet új játékkal játszani
-
belaazallat
addikt
Hali!
A linken egy ddr3-as memóriával ellátott kari van. Igen olcsó, ezért érdemes rákérdezni, hogy pontosan milyen ram van rajta. Ha ddr3 akkor jó vétel. Egyébként a kari jóval jobb egy 7600GT-nél.
rodman91: én is ezzel küzdök, vmi alkatrész túl melegszik, amit nem takar a hűtő.
-
anrab
addikt
abban tudnátok segíteni hogy miért szaggat a You Tube-ról lejátszott HD filmek?
9.4 a catalyst.
köszi! -
eversman
tag
Nos, hazaértem, és kipróbáltam amit mondtatok, igazatok volt. COD 4 akadt a kezembe, azon próbálgattam, a kox grafikát meg se érezte, olyan 35-40 fps-t adott le, szóval öröm van!
-
-
rodman91
csendes tag
Helló
Lenne egy nagy problémám van egy Asus 3650 TOP 256MB DDR3 HTDI ilyen karim és az a baj vele ha új játékkal tolóm per pill a prototype ha 50fok felé megy a hőmérséklete kidob a játékból. Eddig 25% ment a venti de felraktam 100% és ugyanezt tapasztaltam
levettem a ventit hátha már nincs szilikon a procin és raktam újat de ez sem oldotta meg a problémát.
Ha nem játszom akkor napokig is kiválóan működik
Valaki tud valami ésszerű magyarázatot? -
szonti
aktív tag
Sziasztok érdeklődnék, hogy mi a véleményetek erről a kártyáról: [link], mert vhogy túl olcsónak érzem. Vagy a Ddr2-es memóriák miatt van ez? A másik ami érdekelne, hogy ez teljesítményben veri a 7600gt-t 256 mb ddr3 memóriával?
-
rvn_10
senior tag
GPU órajele 110 MHz (eredeti: 750 MHz)
-
rvn_10
senior tag
válasz
philoxenia #1079 üzenetére
Nincs semmi baj! 2d ben leveszi az órajeleket h lényegesen kevesebbet fogyasszon a kártya.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
geprombolo #1077 üzenetére
Virtuális gép?
-
eversman
tag
Remélem tudtok segíteni. A következő a gondom:
Adott egy sapphire radeon hd 3650 512 ddr2 AGP-s kártya.
Miért van az, hogy a mag nem megy 750mHz, hanem csak 295-n?? A catalystba megpróbálom beállítani a nekem jó értékeket (750 core, 450 mem), de nem csinál semmit. Ha rámegyek az auto-overclockingra, akkor pár pillanatig felmegy a 750es szintre, de aztán semmi. Az everest ezt írja rá: órajle: 295 (eredeti: 750) Mi lehet a baj?
a configom: Intel D850EMD2 lap, 2 giga rambus ram, 450 táp...
Előre is köszönöm... -
geprombolo
őstag
Nem tudom, hogy kérdezte-e már valaki, így kérem türelmeteket. A kérdésem az, hogy létezik-e valamilyen patch, vagy bármi, amitől a régi AGP-s játékok (tényleg régiekre gondolok, mint pl. a Drakan- Order of the Flame) életrekelnek a PCIE-s kártyákon. Hogy pontosabban leírjam a jelenséget: A fentebb említett Drakan (tudom, hogy régi, meg ósdi, de szeretem, néha passzióznék vele) a gépemen (Asus HD3650 PCIE) épp csak döcög, olyan 1-2 fps, függetlenül a beállításoktól (vagy legalábbis azok nem befolyásolják olyan mértékben, mint annó az AGP-s karimon). Ugyanaz a gamé simán elfut az integrált karin a notimon, (Intel 915GM Express meg Celeron M 1,4 GHz). Minden segítséget nagyon köszönök elölre is
A kérdést már bedobtam az azonnali vga-s totyikba, ott nem kaptam rá választ. Ha bárkinek van ötlete, szóljon. -
Senser87
tag
Kell valakinek a 8.12-es AGP hotfix? Nekem azzal pazarul műkdik a Sapphire ddr3-az 512-es AGP-sem! Nemtom fent van e valahol, nem néztem meg, de ha kell valakinek akkor írjon privit vagy emilt.
-
Black-core
aktív tag
válasz
Georgie9117 #1071 üzenetére
Köszönöm már aszt hittem nem lesz megoldás rá.
Még egyszer köszi!!
Mindjárt kipróbálom.
-
belaazallat
addikt
Sziasztok!
Adott egy Sapphire HD 3650 GDDR4 512MB kártya, ez év januári, az alábbi hibajelenség produkálódik. Játékok alatt random(2-3 napig probléma mentes) kilép a játékból és 60Hz-re teszi a képfrissítést(CRT 1024*768@85Hz), a képernyő beállításoknál maradt a 85Hz, vagy szétesik a kép, mintha video memória probléma lenne. Néha a monitor nem kapcsol be, de a gép elindul. Ezt 8.7 catalys-tól kezdve 9.4 ig produkálja. Csak driver van telepítve, CCC nincs, helyette ATT van, fixálva a felbontás és képfrissítés. Ventilátor fordulat szabályozás dinamikus, hőmérséklet függvényében. Állandó 28% helyett 35%-ról indul. Tuning nincs. Táp: FSP Blue Storm 400W
A probléma egy régi konfigban kezdődött(Chaintech VNF4 Ultra, 3200+ A64 2*512 DDR), majd minden alkatrész lecserélése után jó darabig nem jelentkezett, most egyre gyakrabban. XP két hetes.
Korábban 2 vidkarinál volt hasonló jelenség, de azok elhaláloztak.Lehetséges, hogy a monitorral (6 éves 17"-es AOC 7F) van probléma?
Köszi!
Üdv!
belaazallat -
Georgie9117
csendes tag
válasz
Black-core #1056 üzenetére
Hello!
A 60Hz-es probléma megoldása - legalábbis nálam...
Catalyst Control Centerben Monitor Properties/Monitor Attributes (enyém angol) a Maximum resolution: (választható érték) - itt lehet beállítani a max felbontást. Maximum refresh rate: (választható érték) max frissítési frekvencia. Ez alapból 60-ra van állítva, ezt kell följebb venni 100-ra, vagy ameddig akarjuk. Ha ez megvan, a beállított képfrissítés valódi 100 Hz (vagy amennyire állítjuk) lesz. Kicsit rejtett beállítás, de nekem ez meghozta az eredményt. 1280*960/100Hz, 400 W táp mellett Sapphire HD 3650 GDDR4 HDMI/VGA átalakítóval CRT-hez Gigabyte alaplappal. -
rodman91
csendes tag
helló
nekem van egy 3650 top karim és olyan kérdésem lenne h van-e valami olyan értelmes progi amivel normálisan be lehet állítani a venti sebességét mert jelenleg 35% megy és szerintem nem kéne ennyin ha játék nem fut
anno az x1950pro-t smartdockorral sikerült rendesen beállítani de ez valahogy nem sikerül
kösz -
adamka16
őstag
Mától elbúcsúztam a HD 3650-es agp-mtől. jövőben meg úgy néz ki az nvidia táborát gyarapítom majd 8800 GT-vel.sajna belefáradtam már az ati hülyeségébe.
-
szasanyi
félisten
Mivel soha sem csináltam VGA BIOS frissítést, sem VGA BIOS buherálást, ezért a hozzáértők segítségét kérem!
Adott a HIS HD3650 256MB DDR3 iCooler kártyám. A gyárilag beállított 725Mhz, és 700Mhz VRAM értékeket szeretném módosítani 800Mhz GPU és 850Mhz VRAM értékekre. Ezekkel az órajelekkel egyébként stabil a kártya, és nem is ez a vége.
A kérdés az, hogyan és milyen programm(okk)al kell csinálni? Lehetőleg egyszerűen, DE "szájbarágósan" kérném az instrukciókat. -
válasz
Big Bopper #1065 üzenetére
Igen. Reméljük a legjobbakat. Elvben bírnia kell azért annak is.
-
válasz
Big Bopper #1063 üzenetére
Codegen esetében biztosat csak a halála után lehet mondani.
Szerintem majd vedd fontolóra egy FSP 350PNF (350W) vagy hasonló beszerzését is. Megbízható és nem túl drága táp.
-
válasz
Big Bopper #1061 üzenetére
Codegen elég gáz, főleg, ha régi... a 3650-nek nem kell 400W, mert eszik vagy 70W-ot és az egész gép se eszik meg 200-at. Ha régi a tápod, akkor inkább egy olyan kártya kellene neked, amin nincs külön tápcsati.
-
Big Bopper
tag
Belerakhatok egy 3650-est egy olyan gépbe amiben csak 350 wattos táp van?
Mert minimum 400-ast javasolnak a leírásban.
Ezt mennyire kell komolyan venni? Elszállhat valami?
Celeron e1400 processzor van benne, egy vinyó meg egy dvd-író.
Codegen a táp egyébként.Köszi a válaszokat előre is.
(Bocs ha off) -
finest
addikt
Srácok, mi a különbség a 3650 512MB AGP Lite és TD verziói között?
-
Steelmanus
addikt
Szervusztok szertnem fixalni az ATI 3650 karim BIOS-aban azt amit a RivaTuner-el elertem hogy ne 80foknal induljon el a hutes hanem mar hatvan fokon es beallitani, hogy a venti 40% nal gyorsabban ne mehessen mert ott meg nem hallhato a venti hangja. Ebben kernek segitseget vagy linket hogy mikent kell csinalni, mert jelenleg a RivaTuner fut a hatterben de ena BIOS-ba akarom megvaltoztatni.
Kep a RivaTuner altal beallitott ertekrol. -
adamka16
őstag
válasz
Black-core #1056 üzenetére
ebből azthiszem szerviz lesz...
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok az lenne a problémám,hogy van egy ATI 3650es AGP-S videokarim, és valamiért egyszerűen nem tudok 60hz nél többet kicsikarni belőle.Próbáltam már hogy másik monitorra kötöm de azzal sem változott semmit.Catalyst-ot is cseréltem már de semmi.Volna valakinek ötlete,hogy mi a probléma.Előre is köszi!
-
smity
csendes tag
válasz
Steelmanus #1048 üzenetére
Sajnos ez sem oldotta meg a problémát! Esetleg másik op rendszert kellene megpróbálnom hátha azzal jobb lenne, nem tudom.
Esetleg vmi más ötlet? -
adamka16
őstag
találtam egy érdekes kis progit, lehet, hogy sokan ismerik-mondjuk nem is nagyon értek hozzá. valami bios editor de a leírásában érdekes dologra bukkantam
"Fixed a startup bug causing the main window not to show up."
http://www.techpowerup.com/downloads/1356/TechPowerUp_Radeon_Bios_Editor_v1.20.html
Szerintetek???
-
adamka16
őstag
mi is ugyan így vagyunk vele. kártyának nagyon jó a teljesítménye még egy gyengébb géppel is, de sajna nem csinál hozzá az ATI normális drivert mert nem végzik el rajta az összes tesztet mint amit a normál driverrel teszik ez a WHQL teszt ha jól tudom.
Nem a kártya rossz hanem maga a támogatás a rossz.
Pedig ide is sokak írtak, hogy gond volt vele aztán jó lett. Én is próbáltam ezen megoldásokat de már kezdek beleőrülni, de nem adom fel még egyenlőre.
Még mindig ha van valaki akinek hasonló problémája van, az legyen szíves megosztani velünk mert így ez nem állapot!!!! -
Velar
csendes tag
válasz
adamka16 #1051 üzenetére
Nem találtam rajta jumpert. Hacsak nem a borda alatt van. Azt nem szedtem le. (amikor meg leszedtem - 2 hónapja -, akkor meg nem kerestem még jumpereket
)
Tehát nincs megoldás rá? Ha kicseréltetem a kártyát ugyanilyenre, akkor ugyanez lesz a probléma? Gyártási hiba kizárt? Nem szeretném a teljes gépet lecserélni, de felkapom a cukrot, és arra költöm a félrerakott pénzt még a végén. Pedig ez a kártya már egy foltozás volt, hogy még 2-3 évig kibírjam ezzel a géppel. -
adamka16
őstag
nekem is ez a problémám és nem tudok jobbat attól ami van. kipróbáltam már vagy7 drivert is de 0 javulás. viszont az érdekes, hogy mirrors edge, blacksite area 51 soha nem fagyott ki, viszont a cod4 az pár perc után megfagy és a google earth is ha directx módban indítom ,ha opengl-ben akkor meg jó.
a kártyámon van egy jumper és nemtudom mire való. powercoloron van csak ilyen vagy sapphire-n is??? -
Velar
csendes tag
Üdvözletem! 3650-es AGP-s ATI-m van. Egy ATI 9800RX-et cseréltem re erre, mert az már haldokolt. Olyan problémám van, hogy állandóan fagy a gépem. Ált. csak akkor ha játszok vele (pedig a Warcraft 3, és a WOW nem olyan gépigényes, nem is raktam fel a grafikát). Gondoltam egyet és kikapcsoltam a VPU recovery funkciót (asszem ez a neve), és ez után csodák csodájára végre kék halállal fagyott, és nem csak "lemerevedett". Kiírta: ati2dvag.dll hibája miatt végtelen ciklusba ment a kari. Rákerestem neten, és csupa "sarlatánságokat" találtam rá megoldásként. Az egyiket kipróbáltam, és láss csodát nem fagyott többet. Egy hétig. Most már 1 óra alatt 4-5-ször is képes lefagyni. Hozzáteszem azóta sem kék halállal fagy, csak simán megáll a kép, ritkán pedig elveszi a jelet a monitortól. Újra sosem indul magától, reset segít csak. Ötletem nem sok van már, teljesen új gép összedobásán is gondolkozom, de arra most fukar vagyok. Az eredeti driver-rel is fagyott. Az ATI honlapján lévő driverrel el sem indult, a Sapphire drivere van most fönt (elvégre olyanom van). A gép teljesen újra lett rakva emiatt (mondjuk 4-5 év után ráfért
), és probléma ugyanaz. [Egyébként van egy olyan játék (Railroad Tycoon 3) ami csak akkor fut normálisan (5 percenkénti lefagyás helyett óránkénti), ha kikapcsolom a teljes hardware-es gyorsítást. Kicsi FPS-sel, de legalább fut. De ez lehet, hogy játék hibája ebben az esetben. Leírtam ezt is, hátha segít a tisztán látásban]
Van valami ötletetek? -
Steelmanus
addikt
Nekem is egy ATI 3650-es karim van de az a gondom hogy pl ha meghajtom a Real Time HDR-el az 98 %-ig terheli a karit, addig nem indul el a hutes amig el nem eri a 80 fokot, akkor is csak 22% -on hajtja a ventit, Valahol olvastam hogy az NVidiahoz letezik egy NVxxx bios editor amiben lehet allitani hogy mikor induljon el a venti pl 60 foktol, meglehet adni a celhofokot stb. Az a baj hogy nem talalalom sehol pedig azt irtak hogy mukodik ATI karin is.
-
Steelmanus
addikt
-
smity
csendes tag
válasz
adamka16 #1046 üzenetére
Igazság szerint jól működik, nincs vele semmi gubanc, a játékok is aránylag jól futnak rajta. Viszont az előző kártyám egy Sapphire Ati Radeon 9200 volt, arról néztem filmet a tv-n és semmi probléma nem volt vele. Ezután vettem egy 9250-eset azon meg fekete-fehér volt a kép, és most is az új kártyával. Sztem ez Catalyst hiba lesz vagy ezek az 50-es szériák a gyengébbek? Erre még nem jöttem rá sajnos.
-
adamka16
őstag
Én is ugyan ebben a problémában voltam, hogy csak fekete-fehér kép ment át a tv-re. aztán itt is kérdezősködtem és mondták, hogy az ATI kártyákat hamar kiszokta nyírni a TV-OUT mivel valami kóborfeszültség van rajta. az előző 9600 pro-mat is valszeg az nyírta ki.
Amúgy korrektül működik a kártya? nem szokott kifagyni játék közben? -
smity
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ATI HD 3650-es kártyát! Abba a problémába ütköztem, hogy nem tudom kiküldeni a Catalystal a jelet a TV-re. Szinkronban nem működik mind a két megjelenítő, csak hol az egyiket, hol pedig a másikat tudom működtetni és akkor is csak fekete-fehéren. SP3-as a rendszer alatta, meg a 9.4-es catalystal fut.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Várom válaszotokat! -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
VipJoco #1043 üzenetére
Az első gond az, hogy az alaplapod nem támogatja a Crossfire-t, csak az SLI-t, így 2 db Radeon felejtős, csak Geforce jöhet szóba.
Viszont szerintem 2 db hd3650 nem éri meg, hiába gyors rajtuk a memória, a gpu-k nem egy teljesítménybajnokok, ráadásul a Crossfire a játéktól is függ, hogy támogatja-e. Egy db erősebb kártyával jobban jársz, és még alaplapot sem kell cserélned.
Ha 30-31k lenne rá, én egy hd4830-at ajánlanék, ami itt 28k+2500 házhozszállítással (Mo. területén). -
VipJoco
tag
Hali
Lenne egy nagy kérdésem, mégpedig:
Ti véleményetek alapján mennyi érné meg vásárolni 2darab SAPPHIRE HD3650 512MB DDR4 PCIE VGA-t persze dual-ba rakni a gépben?Mivel így 31ezer környékén kijönne és gondolom a dual vga csak jobb mint egy hasonló árkategoriás sima kártya. Avagy ha tudtok ilyesmi árban 1király kártyát arról is jöhet infó.
Ahogy elnézem ez a SAPPHIRE HD3650 512MB DDR4 PCIE GPU és memoria órajele is egész magas a többi kártyához képest, de ez betudható a ddr4-nek. (persze ezt ebben az árkategoriában írom)Új vagyok az ATI világában, eddig mindig Nvidia volt és gondoltam most váltok mivel ugye AMD-m van.
Jah és ha dual VGA akkor szerintetk mennyire lesz hozzá jó az az alaplapom? ASUS M2N-E SLI
Válaszokat köszike előre is.
-
adamka16
őstag
Próbáld meg kicserélgetni a memória modulokat. vedd ki az összest és egyesével próbáld végig őket. kékhalál gyakran a memóriától van. nekem pl az vele a gondom, hogy csak akkor fagy ki tőle a gépem ha xp-t vagy vistát telepítek vele. máskor nem. érdemes ennyi időt szentelni rá
-
gbal65
aktív tag
Nekem is van nagy problémám!
A gép:intel c2d e4600(no oc meg semmi)2,4ghz
Sapphire HD 4830 512mb gddr3
2x1gb Geil ultra+2x1gb geil value (800mhz, 5-5-5-15)(az ultra gyárilag cl4-es csak a value visszafogja)
Chieftec 400W
Gigabyte p35-ds3
80gb WD Caviar se+250gb seagate
Oprendszer Windows Vista (sp1)
Szóval az a problémám, hogy naponta többazör kapok kékhalált. Az előző kareszom 8600gt volt, ekkor is kaptam kékhalált DE csak akkor, ha a cs 1.6-ot leraktam tálcára. Március körül vettem az új Atit. Na most egyre sűrűbben kapom a kékhalált(napi 2-5). Youtube vagy síma net(bármilyen böngészővel)kaptam. Mondom oké újrarakom a gépet(szal nem a 2 vga driver okozta). 1napig jó volt majd letöltésnél előjött megint a kékhalál. Lecseréltem az összes alaplapi drivert frissebrre, és a vga-ét is(9.4). Nekiálltam Cod WAW multizni és ELŐSZŐR 30perc játék után kékhalált kaptam. Máshol azt írták valószínűleg a proci adta meg magát... HELP PLS. Teljesen tanácstalan vagyok. -
adamka16
őstag
ez szerintem erősen kártyahiba.
-
Baryka007
addikt
Sziasztok megint feltenném a kérdést
Miért ilyen rossz minőségű a kép a underground 2 ben meg minden más játéknál
haveromnak a videó kariján
Ezelőtt valami Geforce volt neki most egy HD2400 Pro 512mb
itt egy kép
azthiszem lehet látni mi a probléma
-
Baryka007
addikt
valaki tudna akkor segíteni nekem a fenti hsz -hez?
Kérlek titeket fontos lenne...
amúgy lehetetlen hogy a sokkal erősebb konfigokat is megakassza ez a játék asszem
1.2 es celeron proci elég neki
nekem most ezvan
HD4850 1GB
3GB RAM 1066
2.20 Ghz Dual Core CPU Húzva 2.65 reés még az undercovert is fullon nyomom az underground2 őt meg úgy mintha super marióznék szóval nemhiszem hogy ez megakassza az erősebb konfigokat is
-
adamka16
őstag
akkor inkább gyűjtögetek xboxra. jobban járok és legalább nem lesz olyan, hogy nem indul el valami. mondjuk tervezgettük már régebben is.. szóval ez csak egy plusz indok lesz. azért még próbálkozok vele hátha...
-
Steelmanus
addikt
válasz
adamka16 #1032 üzenetére
Sajnos akkor marad a gepcsere, eppen en is abban vagyok ha ranezel a konfigomra akkor lathatod hogy mar atalltam, de mar de mar el is adtam mert a lap osszeveszik a videokarival, 10-bol egyszer hibazik hiaba tiltogatok le dolgokat, akkor is. A videokari csere ugyanez lesz csak GDDR3 -as a lap pedig egy ASRock 780FullHD ezen eleve mar egy ATI 3200-as integralt van igy nem fog osszeveszni, mert a regin amin GForce 6150LE volt integralva, az nem szerette az ATI-t. Most meg egy Asus P5Pe-VM + P4 2.6 + 1GB RAM DDR 400-as + ATI 9800 Pro cuccal irogatok de ez is megy eladasra 30 ropiert.
-
adamka16
őstag
amúgy 5.10-es nForce drivert szoktam feltenni. Vaterán vettük még annó és telepítő nem volt hozzá. a lap új volt de oem. Mivel akkor újabb drivert nem tudtam szerezni sehonnan csak azt tudtam feltenni mindig.
-
adamka16
őstag
válasz
Steelmanus #1026 üzenetére
Az a gondom, hogy a Cod 4 kifagy és a cod 5 el sem indul. Valszeg a cod 5 a proci miatt nem indul el. van egy haverom neki 1,4-es duronja van, azon futtatta a cod 4-et gond nélkül X1650-en. de felrakta a cod 5-öt neki is alapból el sem indult mert kiírta, hogy a program hibát észlelt... Az a proci is ugyan azt tudja mint az enyém (SSE, 3DNow, stb). Szóval abban 100%-ig biztos vagyok h amiatt nem indul sok játék. Necrovision-nál megvan a minimumom bőven http://gepigeny.hu/games.php?id=642 és ez sem indul el. Mirrors edge-el is játszottam de ott szarakodnom kellett a crackel pedig ennek még magasabb a gépigénye, igaz most már ezzel sem tudok játszani mert nem indul el ez sem... http://gepigeny.hu/games.php?id=423
-
Baryka007
addikt
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/mta/uploads/Bemsolt_adat_f8bf.jpg
-
Baryka007
addikt
de ez minden játéknál ígyvan nemcsa az underground2 nél adok egy linket mien a kép rajta
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/mta/uploads/Bemsolt_adat_0545.jpg
-
Steelmanus
addikt
válasz
Steelmanus #1026 üzenetére
Bocs ezt beneztem mert en a COD4-et probaltam es most latom hogy Te a COD5- el vagy bajban, nem is tudtam hogy kijott PC-re, az uj jatekok a SMOOTHVISION 3.0, vagy a magasabb verziot keresik itt a regi konfigom egy resze mert mar Intel de a 9800 Pro kari az maradt kep
de mivel a karid tamogatja ezeket, maradt az SSE x hianya. -
Steelmanus
addikt
válasz
adamka16 #1024 üzenetére
Itt olvass egy kicsit, de azt mondtad hogy elindul csak kifagy. En ugy gondolom hogy valoban lehet gond az utasitaskeszlet hianyara, de el kellene olvasni a jateknak a Read Me-et, mert abban ott van a minimal konfig es szerintem biztos hogy legalabb P4 kell neki minimum. Egyszer feltettem egy regebbi gepre Athlon 3000+ Ati 9800 Pro 1Gb RAM azzal elment de le kellett venni mediumra. Dehat az egy masik proci volt, szoval biztos kellene az SSE x mert a intro lejatszasahoz is szukseges. Epp ezert talaltak ki, mert az MMX mar keves volt, es gondolom hogy a jatekot is valamilyen magasabb szintu procira optimalizaltak.
-
Baryka007
addikt
sziasztok, haveromnak van egy HD2400 Pro ja 512 mb és NFS Underground 2 nél olvashatatlanok a betűk a textúra színe változik, ezelőtt egy Geforce volt neki de letiltotta a drivert és rendesen felrakta a HD2400 Pro-t de vmiért nemmegy neki rendesen, amúgy más játékok sem...
amúgy AGP-S
2.4 celeron és 1gb ram ezvan a gépébelégyszíves segítsetek előre is köszi
-
adamka16
őstag
És ezzel tuti, hogy jó lesz? Az SSE, SSE2, SSE3-ról tudsz valami részletesebbet mondani? vagy biztos,hogy ez a baja???
-
Steelmanus
addikt
válasz
adamka16 #1021 üzenetére
Kijott az uj 9.4 azt is ugy tedd fel ahogy az elobb leirtam, es hozza a Hotfix-et.
A 9.3-hoz innen,
A 9.4-hez innen: -
Steelmanus
addikt
válasz
adamka16 #1021 üzenetére
Milyen drivert tettel a lapra? En az nForce_5.11_winxp2k_international_whql.exe-t tettem fel de abbol is csak a GART vezerlot mert elotte feltettem a sajatjat mast nem szabad feltenni belole. Szobal elobb tedd fel a 4.31_NF2_3-ast, mert az ujabb mint amit adtak a laphoz, nem tudom mikor vetted lehet hogy a telepito CD mar ez van, nekem meg a 4.27_NF2 volt rajta, szoval elobb a 4-es verziot, majd az 5-bol CSAK a GART vezerlot kell feltenni. csodalkozni fogsz mert a CoD2 igy elment DX9-ben elsimitas nelkul mig elotte 15 frame volt, de DX7 alatt pedig 45-50 frame.
A video drivert szedd le kulon kulon tehat driver + CCC, DE Ne tedd fel a WDM drivert, vagyis nem kell csak akkor ha TV-re akarod kikuldeni a jelet. Gondolom nem. Szoval ne a Suite csomagot tedd fel hanem csak ezt a ket komponenst es persze elotte az alaplapi drivert, majd .NET SP2 es utanna az ATI driver, mar megprobalhatod igy is, es ha kell akkor a CCC-t. Link az ATI-hoz. -
adamka16
őstag
Lassan fény derül mindenre.
A FarCry 2, Necrovision, COD5, NFS Undercover és a mostani újabb játékok valszeg a proci miatt nem indulnak el, és azért ír ki hibát rögtön a játék indítása után. A proci csak az SSE szabványt tudja, ezeknek a játékoknak meg SSE2, SSE3 szabvány megléte szükséges a procikban. Az intelnek gondolom még volt annyi ideje anno mikor jöttek az új pci-e alaplapok, hogy a prociba ezt még beleintegrálják. Az amd-nél nem volt rá már idő, valszeg mert régebbi processzor is a sempron 2800+. Ez van sajna. Ha netán másoknál is hasonló probléma lenne akkor az tudja h ez a difi.
Viszont hiba van még a géppel:
Cod4 közben kifagy(szokásos hang továbbmegy, majd kép megfagy, monitor kikapcsol effektus) pedig sp3, szűz xp-re felrakva, +CCC 9.2, 9.3 +HDMI Audio Driver. Ha letiltom akkor van hogy 1 perc után van hogy több óra játék után fagy csak ki. Jelenleg le van tiltva, de ha engedélyezem akkor nem indul el az XP csak csökkentett módban. Mi lehet a probléma??? jah és megkérdeztem az előző tulajt, ő 8.12-vel használta, de mikor felraktam ugyan ez volt a hiba. Vagy talán nem szereti az NF7 Abit-ot? -
-
adamka16
őstag
válasz
tzsolesz #1018 üzenetére
Én is ezt mondom. de már vagy 10* raktam újra a gépem. Far Cry 2-nél memória címre hivatkozik, akkor cod5+nfs uc+necrovision+mirrors edge - ezek hibát észlelnek és leállnak. pedig mirrors edge-el is játszottam anno, aztn újraraktam a rendszert és már nem volt jó. valszeg a 9.1-ről való váltás 9.2-re, de nem biztos. Amik futnak alég szépen:
Timeshift - 1280*1024 maximum grafika+4* élsimítás
COD4 - normál grafika 2* élsimítás
Brothers in arms Hells highway
most próbálom a Blacksite Area 51-et. adatlapja alapján bőven teljesíti a minimumot a gépem.
majd kiderül.. azért ha valami eszedbejut nyugodtan írd le, ne tartsd magadban -
adamka16
őstag
Már egyszerűen nemtudom mitévő legyek. felraktam egy külön partícióra egy teljesen szűz rendszert, rá SP2, SP3, alaplapi illesztők + 8.12, gyári lemezen lévő 8.501 és semmi... egy játék sem indul el. mindegyik azt írja ki, hogy a program hibát észlelt és ezért leállt...
Arra is gondoltam, hogy talán a proci kevés nekik 2800+ sempron, de akkor miért tudtam játszani más újonnan kijött játékkal? (pl mirrors edge, igaz ezzel sem kell már játszanom mert ugyan azt a tünetet produkálja már mint a többi) Szerintetek ha kevésnek találja a procit a játék akkor csinálhat ilyet? már komolyan nem tudom mit csináljak. ez egy átok ez a kártya, pedig nagyon szeretem mert nagyon jó, de hát.. működni nem akar. A másik kérdésem meg az lenne, hogy mi a feladata annak a jumpernak ami a kártyán található? sehol nem találok róla leírást..
segítsetek rajtam!!! -
PAtr0n
addikt
válasz
dávid attila #1015 üzenetére
Úgy néz ki tényleg kifingott szerencsétlen
De nézd a jó oldalát, kapsz egy újat -
dávid attila
csendes tag
na szal az elözökre válaszolva: sztem nem az agp hiba ez ,mert ha fél évig minen nap rendszeresen elbirta inditani a karit akkor most elfárad vagy mi ?
na ma megint probálkoztam, egy uj ötlettel:
ugye a lapomon van integrál video kártya is, na és kiszedtem az idégleneset, betetem a hd-ét ( persze MINDEN CSATLAKOZOT jól bedugdostam, belötem a gépet, a win-be megnéztem hogy látja e a karit és Semmi
én nem sz*rozok már ki van a f*szom is küldöm visza garira
-
PAtr0n
addikt
válasz
adamka16 #1013 üzenetére
Nem mindegy hogy XP SP2-t raksz fel, vagy SP3-mat. Az SP3-ba már benne van az a frissítés ami a SP2-höz még kell. Ezután le kell szedni a driverhez való HDMI drivert. 8.12-nél még nem volt beépítve ha erre gondolsz. Asszem a 9.1-ben már igen!
Jobbat nem tudok, keresgélj, hátha találsz drivert. Amit a múltkor linkeltem 8.12 hotfix driver, annak az oldalán jó eséllyel találhatsz hozzá.... -
adamka16
őstag
Ha felrakok egy szűz rendszert a 8.12-es hotfixel, ahhoz kellene a hozzá való HDMI audio driver vagy bele van már építve a korábbiakba? pl a 9.2-nél külön kellett leszedni egy audio drivert, de ehhez nem találok sehol sem
-
PAtr0n
addikt
A PCIe-s karikkal nincs is gond, egyedül az AGP verziókat szúrták el a 3650 szériánál, csak nem merik bevallani
Szoftveresen próbálják helyrehozni, több-kevesebb sikerrel. Ezért kell többféle hotfix drivert próbálni hozzá, hátha egyik jó lesz. Nekem a 8.12 hotfix vált be.
Amúgy igazad van, voltak olyan AGP-s karik amik nem kajáltak bizonyos lapokat, a gyenge AGP sín miatt.
A régi konfigomat nekem is elvitte a ratyibb táp, nem volt gond vele. Az igaz megpróbáltatás a tápnak egy erős CPU, és erős VGA. A mostani konfigomat, már nem bírta szegény LC-power táp.dávid attila: Láma kérdés, de a tápcsatit rádugtátok a karira?
Ha nem indul el egy harmadik gépben sem (ez már bőven kizárja a driver problémát), akkor tényleg gariztatni kell! Nekem egy szutyok ASrock lapban tökéltesen ment a Powercolor HD3650, még a HDMI drivert sem kellett feltelepíteni. A vevőnek már akadtak vele gondjai, de miután feltelepítette a HDMI-t, ment mint a hurrikán, és stabil volt.
Erősen gyári hiba gyanús a karid, ha a 3.-dik gépben sem indul, vidd vissza! -
lala42
őstag
Látod, ezt nem is néztem
Bocsi, de akkor tárgytalan a hsz.-em. Azzal kapcsoltam össze, hogy régebben gondok akadtak ilyen esetekben. Minden ment, de nem volt kép.Akkor passz
De a lap is ludas lehet a dologbanA kisebbik konfigomban mint írtam Shappire 3650 PciE
megy és semmi gond nincs vele. Begy a COD4, Bf 2, Bf 2142, FarCry 2 Airborne ( a MoH) igaz Giga P35-ös a lap. Akkor tanácstalan vok, mert a táp valami nanom 400, v. 450 W-os. Szó szerint nanom, mert semmi nincs rajta, csak a madein TaiwanLehet ez a márkája
-
PAtr0n
addikt
"Mégpedig, utánanéztem és az alaplapod AGP sinje valszeg AGP1.0-ás. 1,5 V-os. A videókarid, pedig több áramot követel."
És ezért csinálták már ezen karikat plusz tápcsatival ellátva, ergo nem az AGP sín áramellátása lesz a gond sztem, hisz a plusz áramot rögtön a tápból nyeri
-
lala42
őstag
válasz
dávid attila #1008 üzenetére
Hali!
A fent leyrtak alapján talán az alaplapod nem tudja koszolgálni a videókarit. Mégpedig, utánanéztem és az alaplapod AGP sinje valszeg AGP1.0-ás. 1,5 V-os. A videókarid, pedig több áramot követel.
Lásd a lapodat[link]
és a videokarit.[link]
Nem mondom,hogy ez 100 %-os megállapítás, de nagy a valószinűsége. Ki kellene próbálni a kártyát egy másik AGP-s lapban. Pl. ABIT, ASUS. Bármelyik boltban szivesen megteszik, és ha ott működik, akkor valszeg a lap a ludas.De mondom, hogy ez az én véleményem.
Nekem is az egyik gépben 3650-es Pci-s kari van. semmi gond vele.Konfigom az adatlapomon.Minden esetre 1 próbát megér ez a bolti dolog. Azonkívűl annó voltak ilyen gondok az AGP sinek körül, hogy nem szerettek minden karit, éppen az 1.5 V-os határ miatt. -
dávid attila
csendes tag
na üdv minenkinek !
ma elvittem haveromhoz, és beletetük az ö gépjibe ezt a vacak hd 3650 és láss csodát ott is ugyan ez a hiba
a venti 100% pörög mintha túlmelegedett volna dee semmi kép
vagy küldjem el garira? és ha visza küldik semmi baja ?! már nem tom mit csináljak,
-
Steelmanus
addikt
válasz
dávid attila #1001 üzenetére
En harom napja vettem egy Sapphire HD 3650 PCIE karit es ugyanebbe a hibaba estem hogy az XP SP3 betolt de kep nincs. Eyszerre vettem egy AsRock lappal a konfignal latod, viszont raengedtem egy par GPU tesztet, es ezt irta ki.
ATI Mobility Radeon HD 3600 Series szoval a 9.3-as Catalyst-ot eldobtam, pedig a 9800Pro AGP tokeletesen ment vele. A tapom egy FSP 350 PNF szoval annak birnia kell.
Maga a venti is ugy mukodik rajta mint a laptopokban, 1%-on forog mignem eleri a 58 fofkot akkor kapcsol be egy kisidore ha meghajtom akkor huvosebb mint amikor nezegetem az Asztal-t. Kep:
Viszont a 9.3 az utolso ami meg az AGP karikat tamogatja, pl a 9800Pro is kiesik a elkovetkezo 9.4-bol.
Far xx valami hotfixek: -
dávid attila
csendes tag
patron értelek csak most kell szerrezek egy táp.egy.séget hogy zae addig nem veszek mig bnem az a gond
vagy nem tudom már de Köszi minenkinek
-
dávid attila
csendes tag
adamka16 figyi !
ma megprobáltam mindent a csatlakozokat odáig nyomogattam, amig ki van fizetve
már majdnem addig nyomtam mi a törés is nem halacodott de semmikitakaritotam mindent ujra pasztáztam a procit mindent win is ujra raktam semmi venti megy de kép nincs
nem tudom ha felidegesit széttöröm már ki van a lógóm
-
PAtr0n
addikt
válasz
Én is tápra gyanakszom...
Megmondom miket csinálhat egy szar táp:
-rejtélyes újraindulások
-vinyók leállása, felpörgése, pár másodpercen belül.
-terheléskor hirtelen shut down
-gépindításkor nem látja a bill.-t
-a gyakori kékhalálok is utalhatnak ráEgyszóval minden ilyesmi probléma okozója lehet a táp. Egy táp akkor jó táp, ha a 12V-os ágán minimális feszdropp nélkül tudja azt az áramerősséget leadni ami rá van írva. A többi ág feszdroppja és leadott áramerőssége is számít természetesen, de a leglényegesebb a 12V-os ág. A márkásabb tápok 2db 12V-os ágat kapnak a nyákról, acélból, hogy elkülönítve legyen az alaplap és processzor áramellátása a HDD-k, optikai meghajtók, és videókártyák áramellátásától. Ez persze azt is jelenti, hogy a nyákra ültetett FAT-ek és egyéb alaktrészek száma is több, a nagyobb teljesítmény miatt. Tápot mindig kilóra kell venni, nem wattra. Remélem érted
Amit Adamka írt, hogy a csatik tükéit kicsit nyomkodd össze, nem rossz megoldás, de az ritka probléma olyan gépeknél amikben nincsenek gyakran ki-be huizgálva a tápcsatik.FSP 350PNR-t ajánlom tápban, ez garantáltan tudja ami rá van írva, és 6k körül már megkapod. Nekem az alábbi konfigot tökéltesen hajta
Sok sikert!
-
adamka16
őstag
válasz
érdemes lenne kicsit összébb nyomnod a csatlakozón belül a pólusokat, mert lehet valamelyik feszt nem kapja meg és attól bolondul meg a gép. érdekes dolgokat tud művelni...
-
dávid attila
csendes tag
aham értem akkor sztem egy márkásabb táp csere lesz ja ui: az is lehet fesz. hiány hogy mondjuk ugye wowzok és zene nélkül nem tok gamelni
és mikor játszok elmegy a zene uttána viszajön? és ezt igy végig
ja meg eddig 4 perc volt egy DVD írása most kb olyan 10-11 perc, meg ha beteszek egy dvd-ét olyan hangot add ki mindha bekapcskor ön tesztet végez a gép
ez is lehet tápegység hiba ? szerinted?
köszönöm az eddigi segitségedet is
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Parfüm topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Battlefield 2042
- Milyen program, ami...?
- Battlefield 6
- Mobilhasználat külföldön
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest