Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
pityikedaddy
üzenetére
Olyan nincs, hogy pénzt nem adnak vissza!!! Neked a 42k jár. Vagy egy azzal árban egyenértékű kari. Vagy szerezzenek egy új olyan karit mint a te vga-d. [link] ide tessék leírni mindent alaposan!
-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24
üzenetére
Na, nem bírtam ki, felraktam a 32bit-es SP1-es Vistát, és nagyon kellemesen csalódtam benne! Én úgy éreztem, hogy valamivel gyorsabb mint az XP, megbízhatóan futtatja a játékokat, szóval én maradok ennél! Egyedül a hangkarimat nem ismerte fel, de ahhoz szereztem drivert a netről és már ment is.
Az is a Vista mellett szól, hogy egy Pendrive-ot RAM-ként tudunk használni a Readyboost segítségével. Én is így használom az 1G-s pendrive-omat, és érezhetően gyorsabb a rendszer!
Szóval tedd fel a Vistát nyugodtan nem jársz vele rosszul ...sőt!
-
pityikedaddy
csendes tag
Sziasztok!
Hogy röviden elmondjam mizu, kb. két éve vettem az ismert Bp.-i "űrmanós" cégnél egy AGP-s MSI 7600GS 256MB videokarit uszkve 42 ropiért, ami akkoriban nem volt kevés. Nos, a kártya spontán lerohand mostanra. Cég elismerte a hibát- MSI 3 év garit biztosított, így megy a jótállás...
A cég nem tud azonosat adni cserébe, hanem egy ASUS HD3650 Silent 256MB DDR2 AGP karit ajánlanak cserébe. Pénzt persze nem fizetnek vissza......
Kérdésem, fogadjam-e el szerintetek direktben, vagy inkább próbáljak kb. 10-12 rugó ráfizetéssel egy Sapphire 3850 512MB GDDR3 videokarira becserélni? A direkt 3850-re való cserétől elzárkózik a cég.
Köszi a hozzászólásokat előre is!
Hello! -
kosian24
tag
válasz
adorjant
üzenetére
Nekem tényleg inkább az lenne a legfontosabb, hogy megéri-e feltennem. Elég sok nyűggel járna, ugyanis partícióbővítés, telepítgetés, ha nem jön be akkor vissza az egész... Ha ugyanilyen jól menne minden mint most, akkor azt mondom megérné. Na de valami csak lesz, csak nehezen szánom most rá erre magam, mert van egy stabil, jól működő xp rendszerem. Most csesszem el, lehet, hogy fölöslegesen?
-
adorjant
őstag
vista semmivel sem rosszabb már,mint az xp.
1 gigával is használható,a játékok jobban igénylik a 2 giga ramot,mint az oprendszer
én mostanság grid-el szoktam játszani,1680ban elszaladgál

-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24
üzenetére
Én a helyedben olyan partícióra tenném ahol nincs semmi. Mert ha nem jön be a Vista akkor csak leformázod azt a partíciót és kész. A telepítést meg ugyanúgy kell elvégezni mint xp-nél! Gépindításkor lemez be, persze előtte a BIOS-ban beállítani, hogy lemezről boot-oljon.
Szóval így tégy szerintem....
-
kosian24
tag
-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24
üzenetére
Sajnos nincsenek tapasztalataim a Vista alatt futott játékokról, ergo, nincs pofám a mostani konfigomra feltenni az új oprencert

Látom neked 1.5G ramod van (nekem csak 1), azzal már el-el fut a Vista, de játékoknak kevesebb memó marad mintha XP alatt jáccannál! Valamivel több számítási feladatot kíván meg a dx10 mód, ezért lassabb is lenne a kari, ráadásul az is sokat számítana, hogy a Vista amit felteszel csak 32bites lehetne a Procid miatt. Úgy hallottam, a 64bites Vistán sokkal jobban mennek bizonyos játékok, programok. Mondjuk szerintem az annak is az érdeme, hogy ezek alatt már legalább egy Dual Core, vagy Core2Duo dübörög, nem csak egy "sima" Prescott, vagy Northwood
Egy próbát mindenféleképpen megér, ha van annyi szabad helyed, hogy az XP mellé egy Vistát is telepíts! Engem érdekelne az eredmény!
-
kosian24
tag
Mennyire muzsikál jól ez a kártya vista alatt? Úgy értem, hogy most xp alatt szépen mennek ajátékok, de dx9-el. Ha teszek fel egy vistát és dx10-ben mennek a játékok, nem fog romlani a teljesítmény? Megéri vistára váltani?
-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24
üzenetére
Szia!
A szaggal ne foglalkozz, az normális új kariknál, nekem is volt szaga. Kb 1-2 hét oszt megszűnik! Azzal chippel szintén ne foglalkozz, valószínű direkt nem tett rá a gyártó hűtést, és valószínű azért, mert nem grafikai számításokban vesz részt. Valószínű ez az a chip, ami a "HD" video, és audio-ért felelős.
Win XP-d van fent? Akkor egyik játék sem fogja használni a dx10-et. Ha meg Vistád, akkor alapból dx10-en fognak menni azok a játékok amik támogatják ezt. Vannak olyan játékok amikben lehet kapcsolgatni a menüben a DX módot, de amelyikben nem, azt is lehet dx 9-es működésre bírni, bár erről mások többet tudnának beszélni
Szóval Xp-n csak dx9, vistán meg mehet mind2.
-
kosian24
tag
Mivel ez a kártya támogatja a directx 10-et, honnan lehet tudni, hogy a játék amivel játszok, melyiket használja?
-
kosian24
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Sapphire Radeon HD 3650 AGP kártyát. Nagyon jól muzsikál eddig, de lenne egy kérdésem. Nem a hűtő felőli oldalon, hanem a másikon van egy kis négyzet alakú chip [EZ ITT]. Ez k*rva forró menet közben és a kártyának is (lehet, mert még vadiúj) olyan furcsa szaga van. Ez normális? -
PAtr0n
addikt
Szinte tök ugyanez (volt) a konfigom, és csak ajánlani tudom! A legújabb NFS ha maxon nem is, de aközeli állapotban tolható lesz vele! Nekem pl. most a Dead Space maxon fut 1024x768-ban, kb. 27fps az átlag.
Ennél a konfignál az a helyzet, hogy hiába is rakna bele az ember erősebb karit (pl. egy HD3850-et), nem sokall több fps-t hozna a kártya, a proci és az AGP sebesség miatt. Ez a 3650-es széria még pont olyan, hogy nagyjból ki lehet belőle sajtolni 80%-ot kb, ezzel a procival és az AGP-vel. PCIe fronton erősebbek, de ott ugye jobb proci is hajta őket!
Rakd bele, 10k-ért megéri! Csak ne felejtsd el az AGP hotfix drivert telepíteni hozzá, mert csak azzal működik többé-kevésbé stabilan! A többi driver nem igazán jó hozzá.
Előbb linkelték is!
-
PAtr0n
addikt
Háj!
Olvasd el a 3-mal ezelőtti hsz-emet, abból kiderül megéri e
Igaz, hogy nem játékról van benne szó, de azokban is kb. akkora a különbség mint a szintetikus tesztekben. Nagyjából dupla fps mindegyikben, ráadásul shader model 3.0-ás, szóval látványban is más élmény.
Én raknék bele 3650-et a helyedben, 10k-ért megéri.
-
jasohn
tag
Sziasztok!
Öcsémnek van egy P4@3.4,845PE,1gbDDR1-400,550W-HKC táp,Sapphire Radeon 9600 256mb összeállítású gépe.
Na azt szeretném kérdezni, hogy megéri-e venni egy 3650-est(AGP) 10k-ért ebbe a gépbe?
Érezhetően gyorsul e a gép játékok alatt vagy ez a proc már ki sem hajtja?
Ha esetleg egy 6600GT-t vennék az sokkal lassabb lenne a proclimitált 3650-nél? -
psyho85
aktív tag
Hali! Már elnézést, hogy HD2600pro-val a seggem alatt ide kontárkodom, de a magam részéről csendben tagadnám a kompatibilitás-gondokat, pontosabban azok nagyságrendjét. Az ATI, ha csak suttyomban is, de biztosít supportot, magyarán legfrissebb drivert AGP-s kártyákhoz is. Kicsit késve persze, de eddig megbízhatóan, jól ment vele minden: (itt)
Még a 2600pro-t is alig tudom kihajtani p4-el (Pedig 3,8Ghz-n szaladgál), nemhogy a 3650-et lehet(ne) vele. Bár egy AGP-s 3850 akkor is kell majd egyszer (akármekkora őrültség is)

A CoC5 pedig valóban hajlamos akadozásra, nálam is.

-
PAtr0n
addikt
Háj!
Referenciaképpen elmondom, hogy haver 2.4-es celeron-os 4X AGP-s Asrock lapjába belepróbáltuk az én Powercolor HD3650-esemet, rögtön XP telepítés után, és futtattunk rajta egy 3D mark 01-et. Kb 10e pöttyöt csinált, ami nagyon rossz eredmény. Nekem a Sapphire 9600Xt-m az én konfigomban (3.0Prescott, 8X AGP-s lap) csinált 13-14e pont kürül. Szal szerintem nagyon sokat számít a 3650-nek a 8X AGP sebesség, na meg azé a proci is. 3Dmark03-ban csinálok a 3650-nel majdnem 10000 pöttyöt míg a 9600Xt-vel 3500 körül. Én a helyedben nem vennék bele

Maximum úgy, hogy lapot cserélnék, úgy még megérne tán. De jobban jársz, ha gyűjtesz inkább egy új rencerre, manapság már viszonylag kis pénzből, nagyon jó gépet lehet összerakni PCIe karival.
-
Somy_
tag
Sziasztok!
Egy 2-4x-es agp-s alaplapon (ami nem tudja a 8x agp-t) működne egy HD3560-as kártya?
(Konfig: p4t533-c, 2.4@2.0 p4, 1GB rambus, 9600XT.)Ha igen, akkor kb milyen mértékű gyorsulást tapasztalhatok a mostani konfighoz képest?
-
attosz1120
tag
sziasztok!
Holnap érkezik meg az új karim: Asus HD 360 Silent 512MB AGP
Szerintetek jó választás volt?Megvagytok vele elégedve? -
sowi
őstag
igazabol az a bajom, hogy pl. egy COD5 640x480ban minden low beallitason furcsan akadozik, most raktam ujra a windowst es elvileg semmilyen driver gond nem lehet, szoval nemtudom hogy alakitana ez a kartya a mostani konfigomban, letezik hogy ennyire nem birja el? nem vagyok nagy gamer, szoval bocs ha hulyesegnek tunnek a kerdesek, mondjuk egy cod4-5 tenyleg ennyit tud egy p4+7800 kombon?
-
DeXoSZ
csendes tag
Ha terhelve 75-76 fok, az a körülményeket figyelembe véve elég jónak mondható.
sowi: pusztán a több fps-ért nincs értelme, amellett a proci mellett minimális gyorsulást hozna csak. Ha szempont a HD filmek hardveres gyorsítása és a fogyasztás, akkor már lehet értelme a cserének.
-
Passzív 3650-nél 75-76 fok, full passzív házban (no légmozgás) mennyire gáz?
-
sowi
őstag
sziasztok, szerintetek erdemes 3 gigas p4, 2gb ram, nforce 7800 AGP helyett egy ilyen kartyaba invesztalni vagy nem szignifikans a kulonbseg? koszi elore is
-
PeppErKorN
tag
Az attól függ. Az Asus passzív hűtésű, ha jól tudom, a Sapphire meg aktív.
Az 512 MB memóriára nem sok szükség van, mert mire kihasználná a kártya, már régen a 0 FPS felé konvergál a teljesítménye.
Ha szeretnéd kicsit húzni a kártyát (a CCC-ből Móricka módra, egyszerűen is lehet), akkor az aktív, ha inkább a csendre vágysz, akkor a passzív.
És ha nem gyári órajelen járatod a rendszered, akkor lehetőleg fixáld a PCI-E frekit 100-ra. -
norbogo
csendes tag
Sziasztok,segitséget kérnék.Szerintetek melyik a jobb kártya?
ATI Radeon HD 3650 256MB Sapphire DDRIII Vagy a
ATI Radeon HD 3650 512MB AsusSajnos nem tudok dönteni,de pl ascrock alaplapom van,és a Sapphire HD 2600XT 512mb ddr3 vga állandóan kifagy.HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
PAtr0n
addikt
Igazatok van teljes mértékben, de ha AGP-s fronton nézzük a dolgokat, elég sok buktatója van a dolognak. Egyrészt az AGP-s karik valamivel drágábbak, másrészt egy ilyen régi konfignál mint az enyém, nem sokat dob teljesítményben egy 3850 sem, lévén a Proci nem igazán tudja már meghajtani, az alaplap abszolút nem tuningbarát, szal kb. amennyivel többe kerül annyival tud is többet. Használt karit meg hát ... úgy vagyok vele, hogy manapság amikor már tényleg olcsón lehet jót/erőset kapni, inkább veszek újat. Értem ezt egy teljesen új konfigra. Nekem jó ez a kari, karácsonyig kihúzom vele, aztán úgyis rakom össze az új gépet.
-
válasz
birozoli7800
üzenetére
főleg tízen-akárhány ezerért, amikor használt 2600XT-t lehet kapni 7-8k körül.
-
PAtr0n
addikt
Szia!
Te mit tapasztaltál játékok alatt? Elég a 256 mega DDR3? Mert nekem a Powercolor AGP-s kártya 512 DDR2-jét megeszik bizonyos játékok, persze nem teljesen, de kell nekik. AtiTray-el szoktam monitorozni a felhasznált memó mennyiségét. Mondjuk én az AGP apertúrát feltoltam 256 megára, biztos ami biztos, de így meg néha nem elég a rencermemória. Sajnos csak 1Gbyte DDR1-em van. Mondjuk nem panaszkodhatok, jól viszi a CoD4-et majdnem maxon, 3Dmark05-ben megvan a 6000 pötty is, mindez egy Prescott 3.2-es procin (3.4-re húzva), asrock (szinte tuningolhatatlan) deszkán, 1G DDR1-el.
Ja és terhelve max. 65 fokra megy fel, gyári hűtéssel. Órajel: 750/1050. -
peti_s
addikt
Nekem is 3650-em van október 22. én vettem ASUS EAH3650-es. 256 MB GDDR3 memória, ASUS Glaciator hűtés. Teljes terhelés altt sem megy 45 fok fölé. A gépem többi része nem egy atomerőmű, ezért vettem én ezt a kártyát, az előző egy EAX550-es volt, az is nagyon jó kártya volt csak már az idő elszállt felette. Én is 17000-ért vettem.
-
siofok
őstag
válasz
PeppErKorN
üzenetére
köszönöm tanácsod!1280x960-ra állítottam,és a max amit enged az a 85hz
-
PeppErKorN
tag
DDR3-ast én sem láttam már egy ideje a kínálatban, pedig létezik.
A CCC-t egyelőre érdemes gyári beállításokon hagyni, később pedig próbálkozni a különféle képjavítási beállításokkal.
A monitor felbontást a Vezérlőpult/Megjelenítés pontból a Beállítások fülön állítsd 1024x768-ra, vagy 1280x960-ra, 32 bites színminőséggel, ahogy a szemednek a legjobb. A Speciális kapcsolóval belépve a Monitor fülön a frissítési frekvenciát próbáld meg a lehető legmagasabb értékre állítani, de a 85 Hz-nek mindenképp mennie kellene. Ezekkel a beállításokkal fog majd a CCC is operálni. -
siofok
őstag
válasz
PeppErKorN
üzenetére
nah megjött a kari!sajna ddr2-es csak.
de állítólag nemtalált égen földön se ddr3-ast.
egyébként sapphire,és 512 megás.a kérdésem az lenne hogy a ccc-ben mit kell változtatni,mit hova állítsak?vagy minden maradjon a gyárin?
a fast write-ot kikapcsoltam,azt olvastam itt hogy azt ajánlatos.
most futtatok 1 3dmark05-öt,kiv vagyok mennyit kapok.jah és az lenne még a kérdésem,hogy azt mi alapján választom meg,hogy a monitor milyen felbontásba menjen??mert itt most van 1 csomó választás,egész 1440x900-ig.
a monitor 1 19" medion crtbocsi a hülye kérdésekér,de nem foglalkoztam eddi ezzel a témával

-
PeppErKorN
tag
Nálam elég szokott lenni az ATI-Software Uninstall Utility, az is a Vezérlőpult/Programok eltávolítása elérhetőségen keresztül. Eddig még soha sem volt problémám egy friss driver telepítéséből.
Azért egy Driver Cleaner-es takarítás valószínűleg nem árthat.
A HDMI funkció meg nem érdekes, ha nem használod. -
siofok
őstag
válasz
PeppErKorN
üzenetére
szia!ma megjön a kari.még annyi lenne a kérdésem hogy a régi catalystot az uj kártya berakása előtt töröljem le ugye?persze csökkentett módba driver clinerrel is!?
és utána kikapcs,be az uj kártya,indít normál üzemmód,és mehet a hotfix driver ugye?és ezt a funkciót érdemes letiltani?HDMI hangátviteli funkció
nekem nincs rá szükségem.
okozhat ez nekem vmi gondot ha nincs letiltva? -
Shaba
tag
Sziasztok!
Egyszerű kérdésem van: mezei Catalyst jó EAH 3650 kártyához, vagy használjam a gyári drivert?

-
MK VII
veterán
válasz
birozoli7800
üzenetére
Ebben igazad van,hogy hasonló árban van erősebb kari,viszont nekem most ez a 17ezer volt az az összeg amit ki tudtam sajtolni kártyára! A 4670-est is néztem,de mivel nem volt abban az üzletben ahonnan hozattam a 3650-et,hanem csak itt a ph-n találtam hirdetést annyiért amit leírtál (19k) és mivel macera lett volna elfurikázni pesten a 7. kerületbe ezért inkább maradtam ennél!
Biztos,hogy vannak jobb kártyák hasonló árban,viszont nekem ez is tökéletesen megfelel!
Szerintem nem jár rosszul aki ez mellett dönt. -
PeppErKorN
tag
Valami ilyesmit ír az AMD-s link:
For Radeon HD 2000 and Radeon HD 3000 series products please download the AGP Hotfix Driver
For all other AGP based graphics card listed above please download Catalyst 8.2 or higher.
Ezexerint Neked a 9800-hoz a "Catalyst 8.2 or higher" kellene, természetesen az előzetes driver-eltávolítási procedúra után. -
MK VII
veterán
Sziasztok. Tegnap vettem egy MSI Radeon R3650-T2D512-OC 512MB GDDR3-as kártyát!
Minden elfogultság ( ATI függő vagyok
) nélkül kijelenthetem,hogy nagyon jó kártya!!
Alapjáraton 32 fok.Mondjuk van felette egy 12cm-es venti.
Crysis-t gyönyörűen viszi és most telepítem a Warhead-ot!Honlap: [link]
A kártya adatai:

Nekem nagyon bejön ez a "kis alsó középkategóriás" kártya ! Szerintem aki nem akar 60-70 fps-eket annak bőven megteszi játékra és 17ezerért nem is sok szerintem!
-
siofok
őstag
válasz
PeppErKorN
üzenetére
tényleg!köszi vak vagyok

a multkor szedtem le a 9800amhoz is driver,vmi 8.xx verziót,és nem ment vele,össze vissza színű lett a monitor képe,meg ilyenek.akkor létezik hogy azért,mert nem hotfix-es driver volt,és ahhoz is azkellett volna?vagy csak egyszerüen nemvaló már a 9800-hoz az uj driverek?

-
siofok
őstag
válasz
PeppErKorN
üzenetére
ok köszi szépen!
és ez a legujabb amit linkeltél?vagy van ujabb is?
és ez a hotfix már ahogy olvastam tartalmaz mindent ugye?(ccc,driver,stb)
nem csak 1 javítás féleség,amihez még plusz kell a driver is!? -
siofok
őstag
sziasztok.
én most rendeltem meg a gépembe 1 AGP-s 3650-est.
nemis gondoltam hogy ezzel ennyi gond elébe nézek
hogyan,mivel kezdjem akkor a folyamatot,ha betettem a kártyát?milyen driver,hotfix,stb kell nekem?
a gép amibe megy:p4p800se alaplap,2800P4-es proci,2gb ram
és 1 radeon 9800pro-t vált le.éreszhető lessz a változás sztetek a 9800 után?
-
PAtr0n
addikt
Szia!
Uninstalláld az ATi drivert a "Programok telepítése és törlése" alkalmazásssal ami a vezérlőpultban van. Vagyis az összes Atival kapcsolatos cuccot szedd le onnan.
Tőcsd le a Driver cleaner Pro-t: [innen]
Telepíccsed felfelé, aztán indítsd újra a géped csökkentett módban. Indítsd el a progit, és minden Ati val kapcsolatos cuccra nyomj "start"-ot és várd meg míg befejezi. Ha ez mind megvan, indítsd újra a gépet normál módban, és telepíccsed azt a 8.10-et újra, most már működnie kell. Ha nem, akkor más van elszúrva, vagy valamit nem jól csinálsz, de az biztos
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Új vagyok az ATI tulajok táborában, eddig mindig NVidia kártyám volt, szóval lehet kicsit gagyi lesz a kérdésem, de nem tudok előrébb jutni.
Van egy ASUS M51VA laptopom, amiben egy HD3650-es ketyeg. Elvileg ehhez egy 8.4 körüli Catalyst van a driver CD. Ezt szeretném frissíteni a 8.10-re, de sehog sem tudom. Letöltöm az Ati oldaláról a Drivert és a Catalyst Control Centert is, telepítem mindkettőt, hiba nélkül végigmegy a telepítés, de mégsem frissülnek a szoftverek. Ha letölröm az eredetit akkor a telepítő csak valamilyen csomagkezelőt telepít, és semmi mást. Valamit elrontok vagy mit kéne másként csinálni?
Üdv. sanzi -
pedrosh
csendes tag
Az történt, hogy fogtam az alaplapom amin van olyan jumper amivel a procit lehet huzatni. No ezt a jumper-t olyan állásba tettem ahol a lehető legkevesebbet dob az órajelen. Megnézem bios-ba és tényleg rátette amit kellet. Kikapcsoltam a gépet és visszatettem normál állapotba a jumper-t és bekapcsoltam a gépet, ment minden ahogy régen.... egy ideig neteztem stb... aztán elkezdtem a cod2-vel játszani(ebben vettem észre, hogy milyen kevés az fps-em, mert a régi kártyám is jobban produkált...) és mit veszek észre... normális értéken van az fps-em. Bár az ATT is meg az Everest is még csak 110MHz-et ír GPU-ra de ezek szerint már megy rendesen.
Szóval nekem ez segített, hogy húztam egy kicsit a procin .... érdekes

-
PAtr0n
addikt
Hát úgy látom a Rivatuner 2.11 nem ismeri a kártyát. Mitől lehet ez?

Tehát a "No additional information avaible" szöveg a gáz, mert ott kéne lenni a kártya információinak, de hiába megyek a customize részben a "low level system settings"-be ott csak az AGp-t lehet állítgatni.
Nem hiszem el, hogy semmi módja nincs annak, hogy húzzam ezt a szemét kártyát

Ötlet?
-
PAtr0n
addikt
válasz
Hikvision
üzenetére
Szia!
Az omegdriver honlapján olvastam , hogy az AGP fast write-ot érdemes kikapcsolni Ati kártyáknál. mert gyakori miatta az instabilitás!
Itt van:
"The Radeon cards do support FastWrites and they will work with it on (on some machines), but it is not recommended, there is NO SPEED gain when using FW, and this option will affect your PC's stability a LOT, most game crashes and problems are because FW is enabled. The only time I recommend using FW on is with Radeon 9600 cards that doesn't work properly with FW off or for Athlon64 system with any Radeon AGP card."
Próbáld még meg ezt!Nekem is csinál érdekességeket a HD3650-em. Pl CoD4 hibát észlel és leáll, meg néha csak úgy újraindul játék közben. Szerintem driver hiba miatt van mindez.
Nekem a driver sem akart először felmenni, Windows reinstall megoldotta, de én a 8.9-es AGP hotfix drivert raktam fel. Próbáld még ezzel, meg a FW kikapcsolásával, esetleg kipróbálhatod a 7.12-es omegadrivert is!
-
Hikvision
senior tag
Ezekszerint nem egyedi az esetem(Egy külföldi oldalon találtam):
Regards by all!
(My cfg: Sapphire HD3850 AGP; Asus A7N8X NF2; CPU 3200+. 1x512 + 2x256 Kingston; Coolermaster extreme 550W)
i have problem that also in you.
But that I noted…
I he saw the here confirmation.
We have frequency FSB - 200 Mhz.
When I advanced frequency < 181 Mhz ( i e = 180Mhz) - all it works ok.
And this helps in 100% cases .(err 0x0000008E & 0x1000007F).
It is interesting that the error of 0x1000007F appeared from the version of the drivers of > =8.7. Ati3duag.dll began to fall in BSOD (for example, into 3dMark after the installation AA of > = 2x). And if we rewrite ati3duag.dll from version 8.6 into the latter (8.9), then the error of 0x1000007F disappears…, but this does not save from the error of 0x0000008E with the frequency îf FSB > 180 Mhz ...Apparently into ati3duag.dll something is counted incorrectly at the high frequencies.
I think that BUG in ATI of drivers. -
Hikvision
senior tag
Kipróbáltam Vistával is, a helyzet ugyanaz, csak ott nincs kékhalál
1xüen kilép és keresi a hibát... Úgyhogy a szoftver része kizárva. Most friss az xp. és megfigyeltem, hogy bármit állíthatok, egyedül a proci sebességét nem. Mindegy, hogy fsb vagy szorzó, ha akár 1mhz-el több mint az alap akkor kéket hal, de csak ezzel a hd3650el. Aki megmondja,h mitől van jövök neki egy üveg agancsos kólával!
Ennyi szenvedés után már csak nevetek az egészen... -
Hikvision
senior tag
Az a legviccesebb, hogy nekem nincs ilyen az eszközkezelőbe. viszont rájöttem a kékhalál okára. Ugye adott egy egy a7n8x-e deluxe és egy 2500+ barton. ez világ életében 400-as fsb-n volt járatva tehát 3200+ és 400mhz ddr. na most ha ezen a beállításon, hogyom akkor kékhalál fogad 3D-be. de csak ezzel a kis retkes hd 3650-el. Tök mindegy hogy milyen kártyát teszek bele ezen kivül mindegyikkel atomstabil. Csak akkor nincs kékhalál ha visszaveszem az fsb-t 333-ra és akkor marad a 2500+ ami azért elég vicces dolog. A biosban az agp frekit fixáltam 66mhz-re és a feszkóját is. Nemértem....
-
-
DeXoSZ
csendes tag
válasz
Hikvision
üzenetére
A beépített hangeszközzel nekem is voltak problémáim.
Sajátgép -> Tulajdonságok -> Hardver -> Eszközkezelő -> Rendszereszközök
Itt elvileg megjelenik egy problémásnak jelzett "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio", ezt le kell tiltani ( kivéve, ha használni akarod a HDMI hangátviteli funkcióját). -
Hikvision
senior tag
válasz
norbee2244
üzenetére
elötte nem volt semmi gond. Olvastam valahol, hogy ezekben a HD kártyákban van valami beépített 5.1-es hangkártya, azt hol lehet megnézni?
-
pedrosh
csendes tag
válasz
norbee2244
üzenetére
Nem találtam sok használhatót a beállításokban...
-
Hikvision
senior tag
Szép estét. Ma vettem egy HD3650 Agp-s karit és felraktam rá a 8.10es agp-s hotfixet, és ha a 3dmark 03-nak a második tesztjéhez ér, kapok egy tuti kis kékhalált. Egyébként a 05nél is ezt csinálja, és ha pl játszok mondjuk cod4-et akkor van, hogy 20percig nincs semmi baja, aztán kidobja a kékhalált. a 2008augusztusi directx9 van fent. Melegedés nemlehet, mert az szerintem nem kékhalálozna, és állandó 41fok a gpu zalmannal. másnak volt ilyen?
-
pedrosh
csendes tag
válasz
norbee2244
üzenetére
És ezt a vmi hogy/hol lehet beállítani?
-
pedrosh
csendes tag
válasz
norbee2244
üzenetére
De sztem van mert pl cod2-ben 50-60 FPS-em van.
A régi kártyámmal volt 100felett bőven -
pedrosh
csendes tag
Üdv!
Nekem van egy Sapphire Radeon HD 3650 512MB PCI-e videokártyám.
Van vele egy nagyon nagy problémém... mégpedig az, hogy a GPU 725MHz helyett csak 110-en megy és ezen sehogy sem tudok állítani!
Gépem:
MSI P40 NEO3
Intel Dual-Core E2180 2GHz 1MB L2 Cache 800MHz FSB
Sapphire Radeon HD 3650 512MB PCI-e
320GB-os satás winyó
450W-os tápAki tud segítsen PLS!
-
PAtr0n
addikt
Értem. Nem nagyon használom az AA-t meg AF-et, bár most a CoD4-el 2xAA és 8xAF-el jáccottam és még pont tűrhető a sebesség. A kártya húzásáról egy időre letettem asszem, mert ahogy olvasgattam a külföldi fórumokat, nem igazán lehet BIOS piszkálás, meg alkatrész forrasztgatás nélkül emelgetni az órajaleken meg a feszültségen. Nem értem miért kellett ezt a nyamvadt Powerplayt beépíteni az újabb kártyákba

Írtam levelet az Omegadriver teamnek, hogy tudnak e erre megoldást. Kíváncsi vagyok mit válaszolnak
-
PAtr0n
addikt
No tehát!
Nálam ugyanez a konfig, a Procit 3.4-re húztam, és 400 pöttyel kevesebb mint előtte
Csak tudnám, hogy miért? Mondjuk sose bíztam ezekben a szintetikus tesztekben, de azért nagyot nem hazudhat. Mondjuk piszkáltam időközben az AF beállítást az ATT-ban de azt vissza is állítottam. (Amúgy minden quality-re van állítva, az AA és AF meg 2x-re)
Most már csak azt árulja el valaki, hogy a fenébe lehet húzni ezt a VGA-t? Jó lenne annak a közelében járatni, mint a haverodé
-
-
PAtr0n
addikt
Hát igen ...veszem észre, hogy tényleg nem. Kicsit keveslem a 3Dmark05-ben az 5800 pöttyöt
Szerintem igazából, ezek az AGP-s karik inkább az AMD-s rencereken mennek jobban, tehát az Athlon 64-eken, ha már régebbi szériákról beszélgetünk.
Ha lenne olyan deszka amibe Core2Duo-t vagy Quad-core lehetne tenni, persze AGP-vel ellátva, szerintem 2-3 pöttyel többet csinálna, de lehet 5-tel is.
Most megpróbálkozok a húzással mind a proci, mind a VGA terén, és majd írok mire jutottam
-
Yaneeee
csendes tag
Sziasztok
Egy 2.8-as celeron ki tudja hajtani az agp-s 3650-et?
-
DeXoSZ
csendes tag
Ja igen, 3dmarkok-hoz is kell egy hotfix, különben nem ismerik fel a HD szériás kártyákat
: [link]Tuninghoz speciel a CCC-ben található ATI Overdrive-ot használtam, az ott beállított értékeket ténylegesen használja a kártya terhelés alatt, bár nem tudom, hogy AGP-s rendszereknél is elérhető-e ez a feature.
-
PAtr0n
addikt
Köszi szépen, megnéztem simán a CCC-ben, miközben az Ati tray 3D bigyóját futtattam, hogy tényleg megnöveli az órajelet!
De most akkor hogy lehet ezt a kártyát húzni, ha soha nem engedi? Azért szeretnék vele picit játszadozni
Ja amúgy azt nem tudja valaki véletlenül, hogy miért nem indulnak el a 3D markok? Se a 03, se a 05, és se a 06 nem hajlandó a 3D mark szöveg után elindulni
Mindegyik ott áll meg, de semmi hibaüzit nem dob. Úgy kell feladatkezelőből bezárni.
Ötlet?(öcsém ennyit szívni ezzel a kártyával, visszasírom a 9600XT-t
) -
DeXoSZ
csendes tag
Órajelek üresjáratban a powerplay képesség miatt vannak levéve ilyen alacsonyra( fogyasztás minimalizálás), 3D alkamazások alatt természetesen vált a GPU/MEM a beállított értékekre. Ezt meg tudod nézni pl. egy rivatuneres órajel grafikonon, vagy a CCC-ben, ha elérhető az Overdrive, úgy hogy futtatsz közben ablakban valami 3d-s progit ( pl. RTHDRIBL).
Amúgy meg futtass egy 3dMark05-öt, ha 6-7ezer pont körül ad alapbeállításokon, akkor minden OK. -
PAtr0n
addikt
Nahh, sikerült végülis egy szűz XP-vel.
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Egyből az AGP-s hotfix drivert telepítettem (8.530), így 3600 series-nek fel is ismerte, grafikai bugot eddig nem láttam azoknál a játékoknál amiket ebben a szűk időben próbáltam. (Warhammer 40k DC; CoD 1
; CoD 4, Hard Truck Apocalypse RoC) Viszont picit lassúnak tűnt a kártya ezek ellenére, és elkezdtem nyomozni miért, és itt már jött is a következő gond!
A CCC-ben 300-ra van állítva a magórajel aminek alapból 725-ön kéne lennie! Hiába próbáltam állítani, nem csinál semmit. Ezután feltettem a legújabb Ati Tray Tools-t, amiben hiába állítok a csúszkákon (GPU, RAM órajelen egyaránt), amikor rányomok az "alkalmaz" gombra, visszaugrik 297/500-ra! Feltettem a Powerstrip-et is, de ott is ez a helyzet.
Megnéztem az Everest ultimate-el, hogy tényleg annyin megy e a mag, és tényleg. Így már érthető mért nem pörög annyira mint kéne neki. A 9600XT-mnek is 500Mhz volt alapból a magja 
Mivel próbáljam még? Vagy mi lehet a gond? -
PAtr0n
addikt
Huhh... végigolvastam azt a külföldi fórumot amit linkeltél, és sajnos szegény srác se jutott semmire vele. 4 levelet írt a Powercolor supportnak amikre nem is válaszoltak neki, vagy 2szer újratelepítette a gépét, megpróbált egy csomó drivert, köztük az AGP-s hotfixes cuccot is de semmi... asszem kezdek én is elkeseredni
Lehet ehhez a kártyához nincs megoldás?
Amúgy mi az a CCC? -
DeXoSZ
csendes tag
Ez( utolsó post) alapján szerintem meg lehet próbálkozni egy friss windows-zal, hátha úgy elfogadja a kártyát. Amúgy meg BIOS frissítés, ha van új, meg egy CMOS clear.
BalageX: az biztos, hogy a 9200-asnál még ezzel a procival is nagyon sokkal gyorsabb lenne. Kérdés, hogy neked megér-e 11K-t egy új 754-es lap. A helyedben inkább vmi modernebbet néznék, cserélve procit és memót is. Vagy kb. 5K ráfizetésével lecserélheted a kártyát egy AGP-s 3650-re.
-
PAtr0n
addikt
Köszi a segítséget, de sajnos az előbb leírt probléma a legnagyobb baj, vagyis az, hogy hiába indítok el bármiféle telepítőt, egyszerűen nem hajlandóak telepíteni a cuccot, mert kidobnak egy olyasmi hibaüzit, hogy: "Nem található alkalmas hardvereszköz a telepítés folytatásához"
Tehát ezért tudom csak úgy telepíteni, hogy saját magam rakom fel a drivert az inf file alapján (kikeresve belőle a 3600 series-t).
Próbáltam már a Powercolor drivert is, amit linkeltél, de azzal ugyanazok a problémák vannak (kézi telepítés, és ugyanúgy első újraindítás után amikor megpróbálja beállítani, újraindul a gép
)
Valamiért mintha nem látná a gép normálisan a kártyát. Vagy nem kap elég kraftot az AGP-ből, hiába, hogy rá van dugva a plusz tápcsati. Nagyon gyanakszok a lapra, mert haver mondott olyat régebben, hogy nem érdemes a gyenge AGP-s lapokba erős kártyát tenni, például ebbe az Asrockba sem, mert össze fog akadni, nem fogja tudni meghajtani. Meg itt a hsz-k között is volt valahol szó erről.
Van egy Soltek lapom is, az jóval tuningbarátabb az Asrocknál, de azzal most az a bibi, hogy nem viszi a Prescottomat. Northwood magos procim meg most épp nincs, még Cerka sem, úgyhogy nem tudom azt se kipróbálni. Bár lehet Bios frissítéssel megenné ....na mind1.Esetleg még ötlet, hogy mit lehetne csinálni? (jáccani akarooook ....
) -
DeXoSZ
csendes tag
Csak az AGP Hotfix csomagot kell telepíteni, az tartalmazza a drivereket és a CCC-t is. Ha azzal nem megy, akkor esetleg próbáld meg a powercolor féle driverrel: http://www.powercolor.com/Global/support_driver.asp?CategoryID=1&SeriesID=2&ModelID=543
Néha előfordul az is, h az alaplappal akad össze, de az a ritkábbik eset. Egy ismerősnek szintén Asrock lap + P4 presc kombóval megy egy agp hd 2600. -
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Ma vettem egy Powercolor AGP-s 3650-et, de sehogysem tudom működésre bírni
A lényeg az, hogy OEM volt, csak a karit vettem, nem járt hozzá semmi. Elolvastam itt az összes hsz-t, ami erről szólt, letöltöttem azt az AGP drivert, meg a hotfixet is, de így sem tudom belőni. A baj az, hogy már eleve nem lehet neki simán feltelepíteni a catalystot, mert kidob azzal, hogy nem lát a telepítő erre alkalmas eszközt a gépben. VGA vezérlőt talál gépindításkor a windows (meg ismeretlen PCI eszközt is), de ezt a telepítő mégsem veszi úgy látszik. Tehát maradt a kézi driver felrakás az eszközkezelőből (saját lemez, inf file megkeresése stb...), úgy sikerül feltenni, de hiába mert a gép újraindítása után, mikor töltődik be az asztal, és próbálja beállítani a drivert első használatra, az első villanásra újraindul. Van olyan is amikor már a windows csík-nál nem megy tovább. Kipróbáltam a 8.9-es catalysttel, külön AGP driverrel, meg a hotfixxel is, de egyik sem nyert.
Az alaplapom egy gagyi Asrock, P4 Prescottal hajtva. A lap lehet a gond? Mert én még addig sem jutottam ameddig itt egy páran a fórumon, hogy legalább pixelhibákat láttak játék közben meg satöbbiket
Vigyem vissza? Vagy próbáljak egy másik lapot?(Bezzeg a 9600Xt-m már 4 éve muzsikál lassan, és semmi gond vele. Most megajándékoztam a legújabb catalysttel, hogy legalább már valami "haszna" is legyen a driver telepítgetéseknek
) -
Balagex
csendes tag
Az a kérdésem, hogy ha van egy régi Athlon 64 3000+-om 754-es foglalattal egy olyan alaplapban, amin AGP slot van, és abban egy Ati 9200-es kártyával, valamint van egy "felesleges" Ati 3650 PCI-E foglaltos kártyám, akkor érdemes-e 11K-t rákölteni a még éppen kapható 754-es foglaltú PCI-E slotos lapra, hogy az AGP-s kártya helyett a máik legyen használatba véve?
Ki tudja használni a régi proci ezt a kártyát a régivel szemben, hogy az számítson, vagy nem?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Path of Exile (ARPG)
- Macska topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition (TUF-RTX-3080TI-O12G-GAMING)
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 SUPRIM X - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- Gigabyte AORUS GeForce RTX 5080 MASTER ICE 16GB GDDR7
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

) nélkül kijelenthetem,hogy nagyon jó kártya!!

: