- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- Steam Deck
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CPU léghűtés kibeszélő
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Léghűtés topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolifarkas
tag
válasz
csakegyroli #1785 üzenetére
Hali.
Sikerült megoldani a problémát? Ha még nem esetleg nem lehet, hogy az xp memória kezelése lehet a hiba forrása?
Üdv; Zoli
-
veze
őstag
válasz
csakegyroli #1785 üzenetére
a 8-12 -est probald esetleg
nekem is xp vel van most, nálam oke, egy P4-es MSi lapban van most, de előtte egy P4P800SE-ben is jo volt -
veze
őstag
nekem ezek vannak meg,(rossz szokásom hogy szinte minden korabban hasznalt drivert, meg egyebeket tárolgatok évekig) ezek valamelyikével müködik most is .
felraktam mind a data.hu-ra, vigyétek akinek kell addig amig elérhetők[10-11_agp-hotfix_xp32_dd_ccc.exe]
[10-9_agp-hotfix_xp32_dd_ccc.exe]
[11-3_agp-hotfix_vista_win7_32_dd_ccc.exe]
[11-3_agp-hotfix_xp32_dd_ccc.exe]
[8-12agp-hotfix_xp32_dd_ccc_72281.exe]Élő linket én se nagyon találok már ezekre sajnos
-
csakegyroli
csendes tag
en azthittem eleg 1 hotfixet felrakni onamgaban es az kulon driver xd akkor most hogy is van ez? en midnig egyszerre csak 1et raktam fel. kuloön driver nemment leszedtem kulon hotfix nememnt leszedtem akkor masiakt de nemtudtam h a ketott lehet egyutt telepiten
annyira beleastam amgam az internet sostet bugyraiba hgoy vannak linkjeim csak akkroa felrakasi modot nemtudom ugytunik, kell szerezzek 1 catlaystot aztan a verzioszamahoz tartozo hotfixet? vagy tobbet is felkell rakni? most egy kis 128megas nvidia van benne az viszi dehat ez max filmezni jo
-
Gyöször
senior tag
válasz
csakegyroli #1779 üzenetére
Nekem ugyan ez az amd chipsetes volt, Asus ah3650 silent 512 mb AGP. Van valami AGP-s hotfix, azzal kell felpakolni, de mire én megvettem ezt a kártyát szintén barátnőm [azóta már asszony] gépébe akkorára letűntek ezek a linkek az amd oldaláról. Kereső nem hozta, csak régebbi fórum hsz-ek linkjében, azok meg error 404. De valamit valahonnan leszedtem, találtam most a gépemen 12.6 és 13.9 legacy vista driver (110 mb körül/darab) illetve van mellette 11.9 12.1 12.3 12.4 AGP hotfix (110-120 mb/db). Lehet, hogy kéne varázsolni olyan catalyst+wdm telepítőt ami verzióban passzol a hotfixekhez? nemtom
Eleinte én ezt XP-vel használtam, jó volt. KEzdett memória hibára utaló jeleket produkálni csíkozott a kép stb, de működött vagy 1 évig. Aztán kapott egy új alaplapot, 2 magos amd procit, direkt vadásztam AGP-s alaplapot, sok memória, win7 home. Akkor kellett keresgetni a hotfixeket. Aztán elkezdett a gép 10 majd 5 percenként befagyni, elszürkült a kép és és semmi csak reset gomb. Néha jöttek ezek az atikmdag.sys kékhalálok.
Az lett, hogy az alaplapon van integrált VGA, fészbúkot jól viszi, kihúztam ezt a monstrumot belőle, majd 1 éve kapott egy tabletot. Átlag évente kell 1et faxolnom, azon a gépen van soros port, akkor van bekapcsolva
Ha adsz egy emailt meg kiválasztasz 1et a hotfixek közül akkor feltöltöm neked a wetransfer.com-ra. 0,5mbit es a netem felfelé, kettőt nem bírok ki idegileg egyszerre feltölteni 1 nap
-
csakegyroli
csendes tag
Hali! Innen szedtem le a neki valo drivert: http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?Pid=9FE5E70F-0161-45EA-AE85-2AC77352FBB9&tag=download&lang=eng ezelott persze sokmassal regebiekel is probalkoztam de mar feladtam. Viszont az everestel azt neztem hogy driver nelkul kis (1200valahanyas) felbontáson is 60Cfokon volt a gpu semmi terheles alatt.. most arra gondoltam lehet tul melekszik driverrel mikor dolgoznia kene es behozni a windowst es emiatt kek halal? huto pedig porog rendesen.
-
veze
őstag
válasz
csakegyroli #1779 üzenetére
én is használtam ilyen kártyát szinte ugyanilyen konfigban. ugy rémlik kifejezetten valami AGP-s verzióra irt driver kellett hozzá nem pcie
amd oldalan talán megvan még illetve nekem is valahol..
Most is használatban van a kártya napi szinten egy P4 lapban, de azt már soha nem telepitem ujra,. mert anno amikor megcsináltam készítettem róla egy mentést és ha sz@rakszik akkor azt írom csak vissza -
csakegyroli
csendes tag
Sziasztok!
A barátnőm régi asztali gépét akartam újra rakni ami állítólag eddig működött. Újra húztam, megpróbáltam több féle drivert is, mindig kékhalál amikor felrakom a vidikártya drivert. Beraktam egy másik konfigba ott is kékhalál a driver telepítése után. Az everest minden paraméterével helyesen felismeri. A kártya: sapphire radeon hd 3650 agp gddr3 512mb. Intel P4 3ghz a cpu, alaplap p4s800d-x, 4giga ram. Nemtudom mit csináljak még..
A kékhalál atikmdag.sys-t ír ki http://i.imgur.com/YFTnyfD.jpg , illetve ha utolsó helyes konfiggal ujrainítom a catalyst Warning-ol: the catalyst control center is not supported by the driver version of your enabled graphics adapter. Szabványos vga grafikus adapternek irja a gép gondolom mert nincs felrakva driver, ha felrakom akkor a kártya nevét irja de mikor ujrainditom a windows logo után mindig kékhalál. -
NereusLaceee
csendes tag
Sziasztok!
Épp egy régi-új gép átépítésével szeretnék végezni. A kliensem Windows8-at kért, de elakadtam a videokártyával. HD 3850 van benne, AGP-s, de csak "általános microsoft videokártya"-ként ismeri fel a rendszer, már a sokadik catalystot próbáltam mindegyik "sikeresen" feltelepül, mégsem történik semmi.
Tud valaki megoldást? -
torobumburi
csendes tag
Hello!
Azt hiszem én is küzdöttem a problémával egyszer és most két eset ugrik be (nem emlékszem mi lett a vége), mert még radeon 9600-asnál birkóztam vele, vagy azelőtt, azt hiszem utána meg nem érdekelt (lehet nem is értem a problémád teljesen illetve nem jó, amit írok):
1. A kártya nem tudja csak váltva (nekem ez homályosodik, de nekem sem volt még fenn akkor az ati catalyst...).
2. Ati Catalyst megoldja. -
kicsien
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy ati hd 3650 videokarit.
felraktam a drivert de sajnos nem értek hozzá.
Eddig egy nvidia gforce fx5500 használtam és gond nélkül be tudtam
állitani rajta a dolgokat. Itt visszont nincs semmilyen beállitási lehetöségem.
pl: rádugom a tv -t és látja is de a felbontást nem tudom modositani se hogy
dual-vagy klon illetve melyikmonitor legyen az elsödleges vagy video lejátszásnál
a képet dobja ki a tv-re az asztalt peddig dobbja ki a monitora.
nincs erre valami progi?ha tudja vki miröl zagyválok irjon
thank
-
veze
őstag
válasz
dubfire1 #1773 üzenetére
20-ás kártyát én is használtam Pci-e 16x slotban és müködött.
Igaz az nem ez a kártyatipus volt, hanem egy nvidia, de visszafelé kompatibilisnek kell lenni akkor is ha a lap nem tudja a Pci-e 2.0-át csak az 1.0-át. ki kéne probálni másik lapban is. illetve akitől kaoptad ott müködöt, láttad? -
dubfire1
csendes tag
Sziasztok!Kaptam egy HD 3650 512Mb ddr3 PCI-E 2.0 kártyát.Beleraktam a gépbe és nem akarta belőni a képet,el sem indult a kártya.Na erre kellene egy áramkábel is?
-
gyurczy67
csendes tag
Sziasztok!
Korábban is Sapphire 3650 pci-e kártya volt a gépemben - amit elajándékoztam - és most vettem egy hasonlót, de el sem indul vele a monitor
A kérdésem az hogy mindenképpen kell neki a kiegészítő tápcsatlakozás, anélkül el se indul? (az elődjének nem kellett)
Üdv: gy. -
veze
őstag
válasz
garga01 #1764 üzenetére
Ezzel jó fog lenni
[8-12agp-hotfix_xp32 ]
nekem is ezzel megy a 3650 Win XP SP3 alatt, még most is működik.
ha ujabbat raktam fel , az már nem müködött, összeomlott meg minden baja volt
Nekem van jo sok régi driver is lementve, ahogy jöttek ki mindig elpakoltam öket egy könyvtárba, és elkezdtem visszefele menni a telepitőkkel, melyik lesz az utolsó, amivel még hajlandó müködni. Ez lett az..
AGP-s az enyém is -
torobumburi
csendes tag
Hello!
Mintha én is jártam volna így egy másik agp-s atival, de úgy emlékszem, hogy az alaplap nem kezelte ezeket jól, és ahhoz kellett letöltenem egy új agp drivert, vagy chipset drivert. Próbáld meg légy szíves!
Köszi:
-
Zolifarkas
tag
Hali .
Én megpróbálkoznék egy korábbi, a kártyával hasonló korú Ati Radeon vagy AMD dríverrel hátha azzal menne, bár elvileg az újabbak is kompatibilisek a régebbi verzióval . -
garga01
őstag
Sziasztok! Kaptam kölcsönbe egy AGP-s 3650-es kártyát. XP SP3 (32 bit)rendszerrel szeretném használni, de nem tudom telepíteni a driverét. Leötlöttem a 12-6-legacy_xp32_dd_ccc_whql és a 13-1-legacy_xp32_dd_ccc_whql telepítőket, lefutnak, de nem működik utána se a kártya. Eszközkezelő is csak VGA vezérlőt ír. Az eszközkezelőből, kézi telepítésnél, ha kijelölöm a mappát ahova kicsomagolta magát a teleptő (ott van driver mappa) nem talál neki megfelelő drivert. Segítsetek légyszi
-
heckbert
csendes tag
Linux alatt elérhető ezzel a kártyával GPU-s gyorsítás? XBMCbuntu-val használnám.
-
gabesz777
csendes tag
Van egy ATI3650-es AGP--s karim. Win7 alatt, miért csak xp drivert tudok hozzá felrakni? Egyik win7-es drivert se fogadja el, csak Xp-s drivert. Ezzel csak az a baj, hogy az Xp-s nem támogatja DIRECTX10-et. Vistával is próbálkoztam. Mit csináljak?
-
zyzz
tag
válasz
Badman 4ever #1757 üzenetére
1. VLC szerint ezeket a kodekeket használja a lejátszásnál:
video: H264 MPEG-4 AVC (part 10) (avc1) felbontás 1280x720 30fps dekódolt formátum: Planar 4:2:0 YUV
hang: MPEG AAC Audio (mp4a)
A hang folyamatos, a kép szaggat.2. VLC-t használok, be van pipálva a "GPU gyorsított dekódolás használata"
...
Kiváncsi lettem, és letöltöttem az MPC-HC-t - és azzal viszont tökéletesen megy! Lehet, hogy leszedem és újrarakom a VLC-t, mert egyébként azt kedvelem - hátha megjavul. -
Badman 4ever
őstag
1. Milyen formátumban van az a 720p felbontású videó?
Ugyanis nálam a H.264 kódolású videók közül még az 1080p felbontásút is tökéletesen gyorsította a HD 3650 AGP (most HD 4650 AGP-t használok, de ott is ugyanúgy működik minden), viszont ha nem ilyen a videó kódolása, hanem olyan, amit nem ismer a videokártya UVD motorja, akkor nem fogja hardveresen gyorsítani a lejátszást és processzor próbálja meg önerőből lejátszani az egész képfolyamot, ami szaggatást eredményez.2. Milyen videolejátszó programot használsz?
Nem minden lejátszó tudja kamatoztatni a grafikus processzorok hardveres videogyorsítását. Nálam mindig az aktuálisan legfrissebb Media Player Classic - Home Cinema alatt tökéletesen működik ez a funkció (ilyenkor kiírja a program, hogy DXVA-t használ). Ha jól tudom VLC alatt is működik a hardveres videogyorsítás, azzal is lehet próbálkozni. -
zyzz
tag
Használtan vett AGP-s HD3650-est tettem a gépembe (P4 2,6 GhZ CPU mellé), de továbbra is szaggat a 720p videok lejátszása, amiket a Samsung kompakt fényképezővel vettem fel. (korábban Radeon 9200SE volt - annál nem is csodálkoztam a szaggatáson, de itt meglepő). Van tippetek, mi okozhatja, hogyan lehetne javítani? Köszi.
-
Gargazsul
tag
Sziasztok!
Nem olvastam vissza az összes hozzászólást, ezért lehet, hogy van már válasz a kérdésemre. Szóval a gondom az, hogy a cégnél levő 6db Sapphire Radeon HD3650 káryta ventillátora mind megadta magát. Azaz működik, de csapágyas lett. Tehát kellene új ventillátort vennem. Az eBay-t böngészem, de foggalmam sincs, hogy melyik méret kellene. Hűtőbordás verziót találtam, de arra nincs szükségem. Lekaptam egyről a bordát+ventillátort, de semmilyen éretelmes azonosítót nem találtam rajta. Ha vki tudna mondani egy méretet vagy vmi típus azonosítót, azt megköszönném!
-
Blim
csendes tag
válasz
Xantomas #1752 üzenetére
Hali!
Korábban én is ezzel a problémával küzdöttem, ám van rá megoldás. Az x86 és az x64 verziókkal működik.
A Sapphire oldaláról letölthető a 12.3-as driver. Sajnos pontos linket nem tudok adni.
Letöltöd, kicsomagolod. Aztán az eszközkezelőben a videókártyánál Illesztőprogram frissítése. Ott kiválasztod azt a mappát ahova kicsomagoltad a drivert és fel fogja ismerni a kártyát.Remélem tudtam segíteni.
-
Xantomas
őstag
Próbálom életre kelteni a 12.6-os Win8-as legacy Catalyst-ot, a végleges win8-on, de a fenéért se hajlandó lecserélni az "Általános Microsoft-videókártya" drivert.
Se 32, se 64 bitesen nem hajlandó működni, azt mondja, hogy "Az eszközhöz kijelölt illesztőprogram nem támogatja a Windows rendszer e verzióját".
-
gabesz777
csendes tag
Hali!
Van egy HD3650 AGP foglalatú karim.Olyan gondom lenne,hogy nem tudok egy játékot se DX10-be indítani.A 3DMark Vantage ezt írja ki hogy: Unfortunately your graphics card doesn't support DirectX10.Megpróbáltam szinte az összes drivert.Most a Catalyst 10.1-es van fent.Everest meg azt írja hogy Dx9-et támogat és pixel 3.0-át.
Everest:
Win7-el is próbálkoztam.Most Vista van fent.Remélem tud valaki segíteni. -
Aryon87
félisten
válasz
Zolifarkas #1749 üzenetére
köszi szépen. Igaz a HD3650 nincs a listán, na meg a kommentsorozat annyira hosszú hogy egy hétbe is beletelik mire végignyálazom XD. Mindegy, marad ez a kari, azt csókolom. Ha nem műxik szívom a fogam, de ezt kizártnak tartom.
-
Aryon87
félisten
válasz
Zolifarkas #1747 üzenetére
Igen, rákérdeztem az eladóra, s valóban 64 bites, benézte. Még jó hogy nem ütöttem le. Szívás lett volna.. Így marad a másik ami 7800Ft, és 128 bites. De legalább személyesen át tudom venni, és még kerületi szomszéd is
Azon kívül hogy DDR2-es, van más hátránya, vagy tényleg csak ez a "baja?" Ha felér egy X1650-el, akkor ez az én kártyám, és ahogy olvastam, elég neki a 400W is...
-
Zolifarkas
tag
-
Aryon87
félisten
válasz
Zolifarkas #1745 üzenetére
Mivel neked is ugyanez a kartyad van, kerlek aruld el hogy ez a kari 128bites-e? Ettol fuggetlenul megvehetem kartyat, mert mast nem igazan talaltam ami szimpatikus lenne nekem. Bar teny hogy nem ertek nagyon hozzajuk...
-
Zolifarkas
tag
Hali !
Nekem hasonló konfigom van mint a tied és ugyanezt a kártyát / amilyen a vaterás képeden van / használom 1 éve . Eleinte fagyogatott a gépem de miután a RivaTuner nevű programmal lejjebb vettem a gpu és a memória órajeleit azóta rendben működik. Nekem úgy tűnik a p4-es konfig nem tudja maradéktalanul kihajtani a vga-t, szerintem ennél erősebb kártya felesleges ebbe a gépbe. Én a Wolfenstein 2009-et tolom rajta igaz nem full grafikán de szépen és elég gyorsan is viszi. A NFS Carbon is gyönyörűen fut, emellett a COD2-vel szoktam játszani de a mai játékokhoz ez a vas már kevés.
Üdv; Zoli
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #1743 üzenetére
Amit lefelejtettem, azért kérem a segítségeteket a választáshoz, mert én már ki vagyok esve a videókártyák mai világából. A játékok amiknek mindenképp futniuk kell nekem: Red Alert 3, Tiberium Wars, Metro 2033 (+ esetleg a megjelenő Metro 2034), Sims 3 (XD) Mass Effect trilógia (X1650 nem vitte)... Ezen játékok szintje kellene nekem.
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #1742 üzenetére
Én ezt néztem ki magamnak amúgy, de miután volt időm visszaolvasni hogy milyen vélemények vannak a kártyáról (lényegében sokat nem is véleményezték) nekem szimpatikus. Ha kicsivel többet is tud mint az X1650 akkor az már nekem való
Viszont láttam hogy ez a kártya lehet 64 bites is, holott a gazdája azt írja hogy 128 bites. 100%-os a megbízhatósága, merem remélni h igazat ír. -
Aryon87
félisten
válasz
torobumburi #1741 üzenetére
Igazság szerint nem úszm a pénzben, 5 ezer Ft körül keresgélek, de a nagyon max határ a 10ezer Ft... Legfeljebb adjatok valami tippet hogy milyent vegyek, amivel akár mai játékokkal is tudnék játszani. Meg ha lehet akkor linket is kérnék a cuccról (Lehet Nvidia is) . Pedig jónak igérkezik ez a HD3650. Amit kinéztem az egy 128bites szal csak nem lehet rosszabb mint az én X1650-em (DDR2, 128 bit, 512MB). Ha már annál jobb valamivel, nekem már az is jó. (Ideiglenes kártya nekem is, jövőre be van tervezve egy igen jó kis gép vásárlása, Ipon.hu szerint 85 ezerből már van egy Core i5-ös gépem..)
Itt a kártya PN száma, ebből ki tudtok okoskodni valamit?
288-70e52-505sa -
torobumburi
csendes tag
Hello!
Szerintem ne vegyél DDR2-es memóriával szereltet, mert ez a verzió már akkor sem volt elég jó, amikor kiadták. Nekem a DDR3-as van még most is (igaz nem AGP-s, hanem PCIe-s), egy Core2 Q9300-as Quad hoz, meg a többihez. De ide is bőven elég netezni, filmet nézni (hardver gyorsítás már benne volt, de kell is) meg a jó játékokkal játszani (értsd: a régi jó startégiaiak, Morrowind, de elviszi akadás nélkül a CIV5-öt is. Na a Skyrim-nél ne próbálkozz. Én csak Full Hd-be tettem fel, de ekkor már mindent ki kellett kapcsolni, pedig az viszonylag jól megírt rutin. A helyzet hasonlatos a Fallout3-nál is. A Gothic sorozatot viszi mindegyiket (4-el elvi okokból nem játszottam, a 3 meg nem volt jó szerintem, de azt elvitte néha egy kis tésztaszaggatás mellett, ezeket is FullHd-ben butítva.) A Risen 1 simán ment, 2 vel nem próbálkoztam szintén elvi okokból (Hack and slash-et utálom, az amerikai csávóknak való).
Na ennyi info bizonyosan elég a döntésed meghozatalához.
Én ugyan ideiglenesnek vettem a kártyám (MSI 3650 OC DDR512 MB, ami kb egy 3670-es szintje, amit egyébként inkább javasolnék, mert azt még kihajtaná a géped), de ez az ideiglenesség tart már vagy 5 éve. Igaz csrén gondolkodom, de még nem vitt rá a lélek, mert ami bejönne az még nem elég alacsony árképzésű, én meg már nem játszom annyit mint 15 évvel ezelőtt.Na de jön a Karácsony!!!
Köszi:
-
Aryon87
félisten
Sziasztok! Látom sok az információ, csak annyi iromány van hogy mire végigolvasom, a nap lemegy majd felkel... inkább egyszerűsíteném a dolgomat, és megkérlek titeket segítsetek.
Vélemény kellene a HD 3650 DDR2 512MB-os kártyáról. Minden lehetséges infót írjatok le erről, mert jó ideje szemezgetek vele az aukciós oldalakon, és találtam is egy számomra olcsónak számítót. Az előző kártyám tönkrement, egy X1650-es volt szintén 512Mb. (Ez a kártya vígan elbírta a Metro 2033 nevű játékot a magas igénye ellenére is, igaz alapbeállításon vittem, de a közepest is bírta max felbontáson, de azon nem erőltettem)A konfigom:
Gigabyte GA-8IPE1000G
Intel P4 3Ghz HT
2Gb ram
400W M-tech
230Gb SataII és 80Gb IDE vinyók (utóbbi a rendszeré)Azt hiszem ezen információk segítségével tudtok segíteni nekem, amit előre is köszönök.
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Az alaplapodon mi van beállítva az AGP-re mert azok be szoktak keverni. Javaslom nézd meg az alaplap BIOS leírását, mert lehet ilyen esetben az is a ludas.
Köszi:
-
Gabóca323f
csendes tag
válasz
Zolifarkas #1737 üzenetére
Üdv!
Megpróbáltam, semmi változás, egyébként a ventilátor forog rendesen.
-
Zolifarkas
tag
Hali !
Megpróbálnám még a ventilátor csatlakozóját lehúzni a kártyáról / nem a tápot, hanem a kis csatit / hátha az a ludas, persze hűtés nélkül csak minimálisan terhelném. Én a RivaTuner nevű progival tartom kordában ezt a típusú kártyát .
-
Gabóca323f
csendes tag
válasz
Zolifarkas #1735 üzenetére
Üdv!
Már néztem, át is forrasztottam, de semmi változás.
-
Zolifarkas
tag
válasz
Gabóca323f #1734 üzenetére
Hali !
Próbáld megnézni a kártyán a tápcsatlakozásnál nincs-e valamelyik láb elválva, hátha csak érintkezési hiba áll fenn,
-
Gabóca323f
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy Ati Radeon 3650 AGP-s kártyám egyre többet jelzett olyan hibát, hogy nincs rádugva a táp, de persze rá volt, több gépben, több táppal is ugyanez volt a hiba.
Tudna valaki segíteni, van e erre megoldás, vagy kuka a kártya?
Már ott tart, hogy egyáltalán nem indul a gép vele, másik kártyával hibátlan.Előre is köszönöm!
-
Gaborkik
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Asus AH 3650 AGP videókártyát 512Mb memóriával.
A probélma az hogy ha telepíteném a drivert(AGP hotfix) hozzá a driver telepítése közben újraindul a gép és amint betölt a windows lefagy. Próbáltam a 12-6 és 12-4-es verziókkal is, a probléma ugyanaz. Az oprendszer XP SP3. Alaplap:Intel Rock Lake D865PERL. 1406 Mb memória. P4 2400Mhz processzorral.
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni. -
laci1128
tag
válasz
Badman 4ever #1731 üzenetére
Igen, COD2 mindenképpen problémamentes vele, kb. GeForce 2-4 MX(!
)-en is hasít DX7 módban.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
heurisztika1 #1730 üzenetére
Mint volt HD 3650 AGP tulaj (igaz GDDR3-as és 128 bites változatom volt) a következők a válaszaim:
Az Ati Radeon HD3650 512 DDR2-es de a membusza csak 64bites előrelépés lenne? A konfigom gyenge:asrock k7pro alaplap,AMD Athlon Xp2000 proci ,1Gb Ram,400-as Chieftec Táp.
Igen, előrelépés lenne.HD videókat le tudná játszani?
Igen, 1080p (azaz Full HD) H.264 videókat akadás mentesen lejátszott Media Player Classic-cal egy 1,4 GHz-es Tualatin Pentium III-S mellett is a kártya. Sajnos viszont a Flash tartalmakat nem gyorsítja, ahhoz HD 4000-es széria kell minimum (a HD 4650 AGP-m képes erre).Esetleg a régebbi játékokat alacsonyabb felbontásban vinné normálisan?
1024x768-ban a Crysis-t is gond nélkül vitte közép-magas beállításon a kártya, még 2X-es élsimítással is tűrhető volt, tehát a válaszom az, hogy igen, bár a saját kártyám ugye sokkal erősebb, alapból 1400 MHz-es, túlhajtva 1600 MHz-en hajtott, 128 bites GDDR3-al van felszerelve, úgyhogy nálad valamivel rosszabbul futnak majd a játékok, de némi memória túlhajtással javítható a helyzet. Az említett Call Of Duty 2-vel nincs ismeretségem, de a rendszerkövetelményeit elnézve, egy HD 3650 DDR2 64 bit is röhögve elviszi maximum grafikán. -
heurisztika1
csendes tag
Sziasztok! Sajnos tönkrement a régi jó Inno3D 6600GT-m. Az Ati Radeon HD3650 512 DDR2-es de a membusza csak 64bites előrelépés lenne? A konfigom gyenge:asrock k7pro alaplap,AMD Athlon Xp2000 proci ,1Gb Ram,400-as Chieftec Táp.Természetesen a csatoló még AGP-s HD videókat le tudná játszani? Esetleg a régebbi játékokat alacsonyabb felbontásban vinné normálisan? /COD2/???
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Lehet,hogy a kártyád félhalál állapotban van. Teszteld le!
De lehet még: AGP vezérlő (alaplap bármely része, aminek árt ha ártott neki valami...)
rendszermemória
és stb...Nézz át mindent szisztematikusan.
Köszi:
-
Zolifarkas
tag
Hát nem tudom , hogy miért van ez de a Riva Tuner nem írja át szerintem a biost csak módosítja a mhz-eket. Nekem gpu 600mhz mem 300mhz-en megy és így jó.
A biost nem írtam át, akitől vettem a karit azt mondta gyári bios van benne. -
ebegab92
senior tag
válasz
Zolifarkas #1726 üzenetére
Jó,csak nekem ezekkel az órajelekkel,amiket küldték,egyszerűen nem indul a kártya,normál Windows bootnál kékhalál 0x0000008E kóddal.Csökkentett módban simán megy
-
Zolifarkas
tag
Hali !
Úgy tudom ebből a kártyából többfélét gyártottak és a miénk a leggyengébb változat.
Bár az én p4-es gépemhez még így is sok a kártya tudása és vissza kellett vennem a gpu és a memóriák órajeléből míg stabilan futott minden. Ehhez a Riva Tuner nevű programot használtam így nem kell a biost piszkálni mert az elmentett beállításokat induláskor betölti a program .üdv; Zoli
-
ebegab92
senior tag
válasz
Zolifarkas #1724 üzenetére
Köszi
Meg is néztem Radeon BIOS Editorral,és arra jutottam,hogy a Sapphire-os emberkék,rosszul írták ki akkor az infókat erről a kártyáról
-
Zolifarkas
tag
Szia !
Nekem is ugyanilyen kártyám van, elküldtem az eredeti gyári biosát remélem jó lesz.
Üdv ; Zoli
-
ebegab92
senior tag
válasz
torobumburi #1722 üzenetére
Már néztem a TechPowerUp-ot és és MVKtechet,de ami kellene,az nincs
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Én egyszer találtam valami honlapot, ahonnan lehetett Biosokat letölteni a kártyákhoz.
Majd keresgélek, de szerintem nézd meg te is.Köszi:
-
ebegab92
senior tag
Azt kérdezném,hogy megvan-e valakinek ehhez a kártyához a BIOS-a?
El tudná nekem küldeni ide? ebegab92@gmail.com
Kellene nagyon -
Busmen
csendes tag
válasz
Badman 4ever #1719 üzenetére
Ha megpróbálom kiterjeszteni az asztalt és rányomok az alkalmazra , azt írja nem menthetőek a beállítások.
-
Busmen
csendes tag
64 bites Win 7 fut a gépen, Core 2 duo e 6300 proci 2 g ram
-
Busmen
csendes tag
válasz
Badman 4ever #1715 üzenetére
PCi os a kari , a választás módja kézi. Látja is a tv-t de azt jelzi le van tiltva
-
Xantomas
őstag
válasz
Zangetsu20 #1708 üzenetére
rivatunerrel alaposan vedd vissza a videókártya memóriájának a sebességét, kb a felére.
Vizsgálgasd a kártyát a rivatuner gpu tesztjével, hogy kiderüljön, hogy a vga hibázik-e, azon belül a gpu, vagy a memória, mert ezek is magával ránthatják az egész rendszert.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
torobumburi #1713 üzenetére
Nálam tökéletesen működött a kettő együtt HD 3650 AGP-vel, még valamikor egy évvel ezelőtt, az akkori Catalyttal. A kijelző észlelés módját állítottam át kézire talán, de mást nem is kellett csinálnom vele.
-
Busmen
csendes tag
Uhh! Ez nem a legjobb hír , de majd csak megszokom
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Én úgy tudom csak így váltva megy, de ez nem biztos, de készülj fel rá.
-
Busmen
csendes tag
Hali!
Most vettem egy radeon Hd 3650es karit mert van rajta s-video kimenet.
Na most az a problémám hogy nem ad képet a tv-n. Vagyis hogy a Catalystban azt jelzi hogy le van tiltva. Na az a kérdésem . hogy hol tudom ezt feloldani? Ha felcserélem a két megjelenítő eszközt a catalystben akkor a tv-n van kép és a monitoron nincs,
Valami javaslat? -
torobumburi
csendes tag
Hello!
Ja bocs! Az előbb nem említettem, hogy ez lehet még sok mindentől, de javasolom a memória-felülvizsgálattal kezdeni. Írj, ha jutottál valamire (több slot memória esetén lehetséges eljárás még az egyet benne hagyok és játszom, majd csak lesz valami, végigcsinálva az összesre, de lehet célszerűbb kölcsönkérni valakitől tutira jó memóriát).
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
A kék képernyő fehér feliratok a klasszikus. Általában valamely hardver illegális címzési-hozzáférési-stb hibáját jelzi. Leginkább memóriacímzésnél van ilyen kehe.
Mennyi fizikai memóriád van?Ez azért érdekes, mert a videomemória és általában a többi hardveré is a rendszermemóriából kerül lefoglalásra-megcímzésre-meghívásra stb. Na most ha van pl 1 GB-át akkor - 512 Kb, azaz kb a fele el is megy. Egyetértek az előző hozzászólóval, hogy vélhetően a fizikai rendszermemória lesz a kutya. Előfordulhat, hogy a nagyobb memóriaigényű feledatok, lásd játék 3D-ben, több memóriát használnak, így lehetséges, hogy a fizikai memóriád olyan helyére is akar írni, ami fizikailag rossz. Ez okozhatja az általad említett problémákat. Ezt memóriateszter progikkal ellenőrizheted és ne sajnáld rá az időt (min 1 nap, ha kell többször is), mert én egyszer így jártam a 4 slotnyi ddr1 memóriámmal. Kb 4 hét szerelés, minimum 25 Win XP újra fel és le, minden egyéb sallanggal, és a végén a sík ideg csávó izomból kitépte a foglaltból az egyik memóriát. Na pont az volt. Hiába, ha nem megy ésszel, megy erővel.
Tehát az első út ajánlott, mert az rövidebb. -
Zolifarkas
tag
Hali !
Szerintem nem túl szerencsés összeállítás sem a hardver,sem az oprendszer. Lehet bios beállítási vagy dríver probléma is, esetleg kevés a fizikai memória. -
Zangetsu20
csendes tag
Szevasztok!
Lenne egy nagyon nagy problémám!
A minap vettem egy Ati radeon HD 3650-es agps video kártyát . Felraktam hozzá a Windows Vista sp2-es packet a legújabb amd verziót és mégis minden játék alatt kifagy a gép és egy kék képernyőn bejön egy szöveg.Ezt miért csinálja?
Lehet hogy a gép nem tetszik neki? Itt van a gép leírása:
OP rendszerindows Vista Ultimate
CPU típusa Intel Celeron D 335, 2800 MHz (21 x 133)
Alaplap neve ASRock P4VM800 (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Videokártya ATI Radeon HD 3600 Series (512 MB)
3D gyorsító ATI Radeon HD 3650 (RV635)
IDE vezérlő VIA Bus Master IDE-vezérlő - 0571 -
Barni22
tag
válasz
Badman 4ever #1705 üzenetére
a-a,teljesen szűz windows-al is ezt csinálja,úgy is ha a tálcán kikapcsolom az összes futó alkalmazást! más ötlet ?
-
Barni22
tag
Hali!Lenne egy problámám már régóta fenn áll és elég idegesitő...
Nos leirom szerény gépem:dual core 925 2x3ghz l2 4mb
asrock 775i65 g alaplap
2 giga kingston ram (dual)
valami fostalicska táp de 420 watt
Ééés asus 3650hd 512 mbsztem amire kell nekem,torrent,netezés,dvd irás,filmezés tök jó és gyors semmi baj vele!
viszont!van nekem egy,de tényleg ez az egyetlen játék amivel játszok évek óta de pont ez nem jó...hát ez a quake live...
a problémám az hogy ugye fix 125 fps-nek kellene lennie,ha kicsi pályán vagyok,nincs ellenség,és kevés a grafikai elem akkor fix 125fps de ha van pár effekt(pedig minimumon van minden grafika) akkor eléggé lemegy az fps 70 körülre!ennek a játéknek nem nagy a gépigénye,ebbe a gépbe régen egy 9600xt kari volt 1 giga rammal azzal tökélestes fix 125 fps volt!hallottam olyasmiről hogy ez a tápnak a problémája,mivel ha több pixelt vagy textúrát kell megjeleitenie akkor több "áram is kell neki" na ez az amit nem tudok és ebben kénék segitséget!ja és a sima quake 3 is fps laggos lett,99es játék anno p2-n toltam vele szóval vicc!windosom,driver friss! köszi elöre is ! -
Badman 4ever
őstag
válasz
torobumburi #1702 üzenetére
Az elsőre nem rossz eredmény, a túlhajtást és a hőmérsékletet a GPU-Z-vel is leellenőrizheted.
-
torobumburi
csendes tag
Hello megint!
A Riva Tuner tényelg átírja, most CPU 796 Mhz; memória 819 Mhz.
Ez csak úgy elsőre, sacc/kb-ra avagy "érzésre" történt.
Tesztelése folyamatban lesz.
Hiába mindig van mit tanulni a jobbaktól.
Még egyszer köszönöm mindenkinek:
-
torobumburi
csendes tag
Hello!
Bocsi lehet, hogy 750 Mhz, mert nem otthonról írtam, és fejből, de a lényeg ua.
Az általam használt MSI-ből csak egy van (mármint GDDR3-al szerelve, mert a többi GDDR2-es, legalábbis én így néztem, de ezt is fejből írtam). A pontos széria valami T2d2 vagy valami ilyesmi, de bocsánat ,ezért elő nem keresem a dobozát (X.éve elraktam és már kétszer költöztem azóta, de az egy doboz aljában maradt és várja a megváltást).
A gyors hozzászólásokat és segítséget ezúton köszönöm, megpróbálom majd a másik tunningolót és visszajelzek, mire mentem vele.Mindenkinek még egyszer köszi a segítséget:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- One mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Gombászkönyvek egyben
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest