- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Milyen notebookot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Becksman
őstag
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_4_16_owt62yz3v1.jpg
az a barna folt szerű valami mi lehet? És mivel érdemes letisztitani? úgy vettem észre hogy vmi ragasztó szerű dolog mivel a szélén is volt ott lekapartam(óvatosan).
-
petiwr
senior tag
-
petiwr
senior tag
Sziasztok most vettem egy msi hd 5770 es vgat használtan és egy kis dirt 2 allat fel megy 60 fokra a hőmérséklet az normális?
-
Orion82
tag
tudtok ajánlani valamit amivel a ramokat tudom tesztelni?
-
Orion82
tag
válasz
Maxxy10 #22177 üzenetére
pfff... Lehet. Minden esetre az első amiket lecserélek az nem a kártya lesz hanem a porci és a lap. Feltehetőleg maradok az AMD vonalon. Ez eddig bevált.
Jelenleg ez a ram van benne, : ezt én szerdán 21,4k-ért vettem az extreme digitalban LOL Ez durva áremelkedés azóta. Kérdés, hogy a CL minél alacsonyabb, annál jobb? -
-
Orion82
tag
Szasztok!
Visszatértem. Lenne egy kérdésem. Tudja valaki, hogy az AMD platformos RAMokon hogyan lehet teljesítményt emelni? Giga 790FXTA-UD5ös lapom van és Mushkin 2*2GB 2000MHz-es ramom. 1600 fölé nem megy, mert kikapcsol a gépem azonnal, ha emelem az órajelet a BIOSban.
-
CsonkaImo
addikt
Kiderült, hogy 5570-ről van szó
. Így is megéri kiváltani az intel hd3000-et? Tudom nem a topicba való de hátha valaki tud segíteni. Red Alert 3 szeretném 1080p-be játszani maxon ha ez lehetséges ezzel a kártyával. Szóval a kérdés, hogy jól járok vele ennyiért?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
F e Z o #22162 üzenetére
7970-em van. Használtad tudnék venni most 4000ft-ért egy 5750-et. Kb 15 nap a garanciális ügyintézés. Addig kéne valami átmeneti megoldás és, hogy ér e ennyit ez a kártya. Ennyi lett volna a kérdésem. Ha jobb a hd3000-nél akkor be is ruházok rá mert máskor is adóthat ilyen helyzet.
-
F e Z o
veterán
válasz
CsonkaImo #22161 üzenetére
Kicsit homályosan fogalmaztál. Tehát van egy 5750-ed szervízben, ami helyett +4k-ért adnának egy másikat? Ebben az esetben nem kell ráfizetni, akkor 1-1-ben kell hogy cseréljék vagy levásárolhatod az árát.
2500k integrált GPU -tól azért sokkal jobb egy 5750.
(#22158) Becksman : Igen oda elkell egy erős négymagos, elég rosszul optimailizálták . már ha egyáltalán beszéléhetünk ilyenről - azt a konzolátirat játékot.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
A héten vennék egy 5750-es videókártyát, mert a jelenlegi szervizben van. Az i5 2500k-ba integrált videóvezérlő helyett használnám ideiglenesen mert kikészít. Véleményeteket kérném, hogy szerintetek megér e 4000Ft-ot a csere (gyártót egyenlőre nem tudok) illetve van e jelentős teljesítménybeli különbség a kettő között. Ha igen akkor beruházok rá, hátha késöbb is szükség lesz rá vésztartalékként.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Becksman
őstag
válasz
F e Z o #22156 üzenetére
Igazából főképpen GTA IV szempontjából akarok 4 magra váltani.. mivel ez elég proci zabáló game... és hát ha már ennyit tudok fejleszteni a gépen hamarabb megteszem mivel egy idő és már már alig lehet majd 775öt kapni (vagy kurva drágán...)
Most 2magos E7300mal darabosan megy a gta 4... gondolom ha jönne helyette egy 4 magos proci sokat dobna a játékon.. -
wwenigma
Jómunkásember
-
F e Z o
veterán
válasz
wwenigma #22151 üzenetére
Ne fárasszatok már ezzel az anadtech-es hülyeséggel. Próbáld egyszer ki a két konfigot, látni fogod a különbséget. Intel mindig is jobban lehetett húzni, azonos órajelen meg nem is volt kérdés. Amikor eladtam a q9450-em, abból vettem egy amd alaplapot x3@x4 procival, s sehol se volt hozzá képest. De VGA-ra jobban kellett a pénz.
-
bolcsodal
addikt
válasz
wwenigma #22151 üzenetére
Halott vagy nem, valakinek még ez van és sokáig ez is lesz....Attól mert halott Core2-ről még mindig a legegyszerűbb fejlődés venni egy CoreQuad-ot. És nem a pénzről van szó. Ha platformot akarsz váltani akkor a saját szarjaidat is el kell tudnod adni, ez pedig lényegesen több utánajárás, mint lecserélni a CPU-t.
(#22150) sephi: Nekem is kicsit furcsa volt ez a +15 FPS egy procicserétől, de lehet, hogy CPU limites beállításokkal játszik és az órajel ennyit számított.
-
F e Z o
veterán
válasz
Becksman #22137 üzenetére
Teljesítményben egy q9400 is agyonveri a phII x4-eket. (Volt q8400-9450 intel részről, míg amd oldalról athlonII és phenom II-m is 3,5 GHz-n) Azonos órajelen meg főleg, s majdnem mindegegyik megy normális hűtéssel 3,4-3,5-önemberi fesszel. Nem véletlenül még mindig 30-35k fölött vannak a 775 quad procik. Egyébként a PHII-nél az L3-nak sok jelentősége nincs játékok alatt, az inkább renderelésnél számít.
(#22139) Gucunja : Nem az órajel különbségtől lett +10-15 fps-ed? Milyen játékban jelentkezett a plusz?
-
Balage195
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy MSI HD5770-em és a GPU órajel 980MHz-en megy de minden más alapon csak egyedül azt emeltem le lett tesztelve több játékkal is és nem fagy,hőmérséklete is jó BF3 alatt max 64fok-ra megy fel és az lenne a kérdésem mennyire megterhelő neki ez a tuning? nem lesz-e baja?
-
Orion82
tag
válasz
bolcsodal #22142 üzenetére
Próbáld meg kikapcsolni egy időre a vírusírtót. Ha akkor is csinálja, akkor kizárható, hogy az a baja. Esetleg a VGA-t nem húztad meg? Nekem akkor csinálta ezt, amikor nagyon megpiszkáltam, de akkor kidobott és ki is fagyott a progaram. Csak a feladatkezelővel tudtam lekapcsolni. Esetleg próbáld meg "rendszergazdaként" elindítani. Milyen játék? Vagy: játék exe.- tulajdonságok,- kompatibilitás- átállítod a OS rendszert.
Nekem csak ezek jutottak az eszembe
-
bolcsodal
addikt
Nem tudom VGA hiba-e. Valaki találkozott már ilyesmivel? Hetek óta most volt időm leülni játszani csöppet...erre random kidob a desktopra úgy, hogy játék fut a háttérben. Függetlenül a játéktól csinálja.
Drivert lecseréltem a legfrissebbre (13.1), de így is csinálja. Lehet valami win7 fícsör...
Más. Valaki telepítette már az ASUS Smart doctor-t 13.X-es Catalyst alá? Nem találja a kártya infókat és elszáll. 11.12-es driverrel ment.
-
Bishoop
tag
válasz
Gucunja #22111 üzenetére
Én ugye akkor arra gondoltam hogy bizonyos típusoknál nem referencia nyák van, a gyártól bizonyos típusokat ellát extra tulajdonságokkal vagy pont fordítva, éppen ezért más driver kell hozzá. Pl az ASUS 5770 Cucore-ról lespórolták az Eyefinity-t. Ha más a hűtés formája, akkor lehet hogy maga a nyák is más, én ebből indultam ki. Ahogy elnéztem, ugyanaz a driver van az egész 5700 sorozathoz. Nekem a régi gépemben ASUS 9550 GE kártya volt, és bizonyos funkciói nem működtem a ATI oldaláról letölthető driverrel.
Sokat olvastam fórumon a VTX3D kártya tulajdonosoknak zaj-problémáik vannak, sokan le is akarták emiatt cserélni a gyári hűtést, szóval ezt nem én találtam ki. A hirdetést olvasva egyébként a hirdető is megjegyezte hogy "cicereg" a venti egy picit -
Becksman
őstag
Szerintetek ha a procim upgradelném E7300ról Q9400-ra és mellette lenne egy HD5770 és 4GB ram mennyi teljesítménynövekedést érnék el az új procival? KB hány % ?
-
atidadi
csendes tag
http://www.powercolor.com/global/products_features.asp?id=233#Specification de itt a leírás a karirol
-
-
atidadi
csendes tag
crysis 3 is ment szépen vele de elértem egy pontra ahol a fickó mutatja a várost egy ablakból és onnan sehova ahogy vége a demó videónak és töltené a játékot tovább be ott le fagy
-
Gucunja
aktív tag
válasz
Bishoop #22108 üzenetére
Ahhoz képest hogy nem is oly rég a hűtésed formálya alapján kerestél drivert , nagyot fejlődött szakmai hozzáértésed, hogy élből lepocsékozol néhán ygyártó kártyáit. Azokon is referencia hűtés van, ami azt jelenti az AMD fejlesztette ki. Persze nem tökéletes de megfelel. Ugyanakkor vannak gyártók melyek sajátfejlesztésű már már prémium hűtésekkel szerelik ( HAWK ) a kártyáikat, ezeket összehasonlítani olyan mint egy gyári merci meg egy AMG összehasonlítása, főleg, hogy lepocsékozod a Mercedest.
-
atidadi
csendes tag
sziasztok tudna valaki segíteni? vetem egy power color hd5770pcs+ karit előtte a gépel vett hd 4650 volt a gépemben így vettem a gépet 3 éve és egy frontier 450w os táp van bene + e5300 proci +4 gb ddr 2 ram800 .a problémám hogy az új karival mikor win7 élmény index frissítést csinálok akkor színes kockák jelenek meg majd kék halál .válaszokat előre is köszi.
-
Bishoop
tag
válasz
Becksman #22103 üzenetére
Látom te egy igaz bizniszmen vagy, bár nem értem hogy miért haladtál lefelé kezdetben ?
Becksman: Eredetileg 7750-et akartam venni, csak az elég ritkát található az aprón, és általában csak 1-2 ezressel adják olcsóbban mint ha boltban venném. Nemrég áttam egy Sapphire 7750-et 18500-ért, de mire észbe kaptam, jég alatt volt
-
Becksman
őstag
válasz
Bishoop #22102 üzenetére
1: Asus Eah 4870 Glaciator 512MB GDDR5
1.1: Gainward HD4850
1.2: MSI Geforce 9600GT
1.3: Újra Asus Eah 4870 Glaciator 512MB GDDR5 ----- > azt kaptam vissza amit eladtam a 9600GTért sőt még a srác ráfizetett
2: Sapphire Radeon HD5670 1GB GDDR5
3: Gigabyte HD5770 1GB GGDR5Nekem pontosan így volt
-
Bishoop
tag
-
Maxxy10
addikt
ma már jobban megéri venni egy 7750-et mert egy kis OC-vel hozza a 5770 szintjét és feleannyit fogyaszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Politikai mémek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest