Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
icon
senior tag
válasz
spidersoft #13898 üzenetére
Szia,
rámegy arra egy Thermalright V2 is, SWIF280P-s ventivel még padlógázon használva sem vészes a hangja, de viszont 62-63 fok a vége Furmarkban... ja és 1.1V bőven elég a magnak, azzal is nyersz pár fokot, én is így értem el a 62-t... játékokban 55-60 között dolgozik.
A CuCore-hűtése meg pihizik...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #13401 üzenetére
Valahogy nem esett le nekem, hogy lehet az Afterburnerben bekapcsolni az OSD-t...
-
icon
senior tag
válasz
kirkri #13090 üzenetére
Igen, olyan dolgot feszegetsz, amiről irtózatos nagy csönd van a fórumban... nekem pl. Mass Effect 2-nél még a legvadabb csatákban sem ment 60FPS alá a 4870-em, de elvileg ugyanennyit tudó 5770-nél, meg 35-60 között van, néha emberes döccenésekkel...
Igenis számít, hogy a memóriabusz 128 vagy 256 bites... 512-ről meg nem is beszélve... -
icon
senior tag
Droidmester által prezentált módszer nem is olyan ronda... az enyémet képzeld el, csak zöld ventilapáttal, de viszont kötegelő helyett a hűtőhöz adott huzalrögzítés
Az is igaz, hogy a CuCore hűtése sem éppen matyóhímzés, max csak kívülről... így a Thermalright v2-vel jobban tetszik nékem. De szerintem abszolút nem ronda, komoly hűtés kinézete van...
Ha meg nézegetni akarsz kártyát, vegyél Asus Ares-t
-
icon
senior tag
Nah, akkor még 1 dolgot kiteszteltem, de már csak kíváncsiságból: feszültséget levettem Afterburnerrel 1.075 V-ra csak az Xtreme-t hagyva benne a mérésben, eredmények (phys-x kártya visszatéve, csak hőfokban rontja a tesztet 2-3 fokkal)... (bár hozzáteszem, szerintem közülünk nem sokan hajtják ezt a kártyát ilyen konfigban, mint az enyém, a videókártya vonalában déli híd, kicsi de annál melegedősebb bordával, felette északi híd, alatta a táp és közötte félúton a phys-x... van rá mód, hogy meleg levegő szoruljon be, meg hogy fűtsék egymást a közel lévő bordák-PCB-k... ):
Végülis 30 fok minuszt összehoztam ezzel a hűtéssel + a feszültség csökkentésével...
Köszönettel tartozom... de mától inkább majd játszanék a gépemmel, végülis azért van.
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12819 üzenetére
Én nem csodálkozom annyira a dolgon, gondolom nem Core2Duo-d és nem 1066-os DDR2-d van szerintem erősen procilimites vagyok... nem is beszélve az 1024x768-ban használt 17'' CRT-mről
-
icon
senior tag
De mostmár estig nem leszek ennél a gépnél, de melóhelyről figyelem az eseményeket
-
icon
senior tag
CuCore tulajok:
egy érdekesség a hűtő ventilátoráról:
efb0812hb
12V 0.25A
Delta ElectronicsLegalább van magyarázat az irritáló hangra
-
icon
senior tag
Csináltam még 1 tesztet, nálam az az érdekes, hogy tényleg hűvösebb a kártya 1024x768-ban, igaz nem sokkal... de az is látszott menet közben, ha 28FPS-el jelenítette meg, akkor visszaugrott egy alacsonyabb hőfokra, ha 40-re, kb 3 fok volt az ugrálás...
Az a pár fok tán tényleg a csiszolatlanságnak tudható be a hűtőnél, még megnézem még, hogy feszültségcsökkentés az 1.2V-ról mennyit hoz...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12799 üzenetére
Ja még 1 körülmény, még mindig nem raktam fel az oldallapot, így nem igazán van az a klasszikus légáramlás a házban... elől amúgy 12-es van, meg alul is, hátul és fenn 1-1 9cm-eres de azok meg inkább a proci hőjét szállítanák
Nem arról van szó, hogy kifogásoltam valamit, hanem tényleg összefüggést vélek látni a megjelenített képkockák száma és a hőmérséklet között...
-
icon
senior tag
De hagyom mostmár így a dolgot, legfeljebb még ventiszabályzóra kötöm majd...
-
icon
senior tag
Egy új infó: 1024x768 fullscreen max 70 fok, de viszont 28 FPS
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12801 üzenetére
Nem nyert, lepróbáltam nélküle is... az FPS-szám ugyanaz ablakmódban.
-
icon
senior tag
Mondjuk én 640x480-ban csináltam a tesztet, ezért kb 2xnagyobb volt a megjelenítendő framerate, tehát nagyobb terhelést kapott, mint 1024x768-ban... hülyén hangzik, de így van...
ez lehet a magyarázat arra is, ha élsimítással toljuk a tesztet, de viszont alacsonyabb hőfokokat kapunk...De mivel még ezer körülmény lehet más kettőnk gépénél, szerintem nem sok értelme van az összevetésnek...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12796 üzenetére
Xtreme-n ment, elmondanám... de nem csiszoltam fel, mint már mondtam én nem akarok rosszabbat összehozni felfekvésből, mint ami alapból van (tudod, se műhelyem, se türelmem)... És nekem már bőven elég az, hogy nem hangos, de viszont 20 fokkal hűvösebb:
tuningolni úgy sem fogom. Játékoknál meg ilyen terhelést nem kap... -
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12774 üzenetére
-
icon
senior tag
válasz
belaazallat #12731 üzenetére
"Egyébként is játékja válogatja, mihez elég, mihez nem."
FullHD-ban az aknakeresőt biztosan fogja vinni, kompromisszumok nélkül max AA-val és max AF-el
-
icon
senior tag
válasz
Razermazer #12715 üzenetére
Vedd meg a hawk-ot, és cseréljük el kártyáinkat... nekem lesz egy jó hűtésű kártyám, te meg úgyis hűtést cserélnél rajta
Mondjuk ha ez összejönne, akkor passzolhatnám el a cserére szánt Thermalright V2-t, meg az SWIF280P ventit...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12707 üzenetére
Még nem csináltam meg, várom a ventit még a projekthez... na meg a lehetőséget, amikor bő félórát nem akarja valaki odahaza használni a gépet, és nem éjjel kettő van... az ilyen hűtőcserés dolognál minden apró részlet számít, pláne még garis kártyánál...
Ja és csiszolás igaz, nem ártana a hűtőnek, bár kézzel nem volt érezhető hupli, meg ilyenek, de szemmel láthatóan nem nevezhető simának a felület...
Mintha csak az enyémet fényképezték volna le -
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12702 üzenetére
Még egy aggályomat vetném fel: vramok hűtése sünikkel... tudom hogy jó ha van, de mennyire hajlamosak lepotyogásra, pláne hogy a nem hűtött oldalra is kell tenni belőlük?
(Vannak tapasztalataim a "legendás" accelero-bordákhoz, mondjuk nekem azok sem potyogtak le: alkoholos fellazítás +radírozás +alkoholos letisztítás a procedúra nálam)
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12695 üzenetére
80P venti megrendelve, remélem nem 3 napot kell rá várnom... mondjuk van itthon egy 35dB-es 8cm-es Gembird ventim az ő 35CFM-es légszállításával, annak is van egyfajta irritáló hangja... aztán nálam a ranglistán a CuCore hűtésé, de a legdurvább hangszerkezet az a Powercolor PCS+ 4870 hűtéséből jött már félgőzön...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12692 üzenetére
Amikor OP1-ed volt, ami mint tudjuk 25CFM-el műkszik, ott sem volt vészes a hőfok a 93-94 fok-os visító CuCore hűtéséhez viszonyítva...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12690 üzenetére
Várjunk... akkor te 92mm-es ventit tettél rá? Tudtommal 80-as megy rá korrektül, és én egy swif2801-et rendeltem meg rá, hogy elég jó légszállítás mellett nem éppen valami hangos... vagy válasszak másikat?
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12683 üzenetére
Jó lenne tudni, mi lenne az a legalacsonyabb magfeszültség 3D-ben, amikor még stabil a kártya, pár fokot biztos jelentene az is... mindenesetre a V2 már nálam van, csak kellene valami halkabb venti a gyári megoldásnál, jó légszállítással, biztos ami biztos alapon
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12686 üzenetére
Én nem is mondtam egy szóval se, hogy az a frissítés, amit belinkeltem, hanem azt, hogy a logout-on elég jó cikkek vannak... azzal a belinkeléssel csak az lett volna a szándék, hogy még arra az eshetőségre is van megoldás, ha sötétségbe burkolózik kártyánk ténykedésünk révén... bár én eddig mindig windows alól flash-eltem, igaz amióta win7x64-em van, azóta látszólag fagy a progi, de végigcsinálja...
-
icon
senior tag
válasz
ben800 #12682 üzenetére
Én biztosan nem kezdenék bele a CuCore gyári hűtéssel tuningolgatásba... ami érdekes, a BIOS verziód csontra az utolsó, ami fellelhető a techpowerup-on. Az órajeleket, és a hűtés profilját nézve teljesen megegyezik a kettőnk BIOS-a.
Nagyon jó leírások találhatók a logout-on a biosfrissítésről, és adott esetben az elrontott frissítésből az élők sorába visszahozatalról...
Mindenki csak saját felelősségére tegye...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12676 üzenetére
Ment a CuCore Bios az e-mailedre...
-
icon
senior tag
Félig off: hozzá fogok jutni innen Thermalright V2-höz, a srácnak több darab is van belőle, szerintem elég korrekt áron adja, szóval tolongjon nála, aki minőségi hűtővel akarja váltani a mostanit...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12636 üzenetére
Most néztem, hogy már nekem is már olyan bios-om van, ami nincs fenn a techpowerup-on :S
-
icon
senior tag
Meg ezt
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12633 üzenetére
Én csak ezt találtam eddig... de ha megtalálom valahol a neten, akkor belinkelem.
-
icon
senior tag
válasz
ben800 #12628 üzenetére
Azon már túl vagyok, igaz nem 1 MX2 vagy MX3, de procikhoz is ezt használom... (Coolink fecskendős fehér szilikonpaszta).
Szerintem megéri a rev3 a felárat, mert a CuCore hűtését cserélni kell annak, akit zavar a Furmark-ban látott 90+ hőmérséklet, és a hozzá társuló visító hang...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12621 üzenetére
-
icon
senior tag
Sziasztok,
közöttünk szólva nem arról kéne szólnia a topiknak, hogy ki mennyire fasza gyerek, meg hogy kinek milyen űberkirály kártyája-gépe van, hanem hogy az itt-ott felmerülő problémákra megoldást találjon az aki küszködik éppen, egymás szapulása helyett inkább szakmailag foglalkozzunk azzal, hogy kinek hogy tudunk besegíteni
Jani09:
Nekem ezt hozta az Everest, érdekes hogy a pixel kitöltési sebesség, illetve sávszélesség mintha nem lenne ugyanaz... 5.50.2209 Beta-m van
-
icon
senior tag
válasz
shteer #12514 üzenetére
Engem pl. senki nem vesz rá, hogy csiszolgassak-polírozzak, pont azért mert a CNC-marásnál domborúbb felületet simán össze lehet így hozni, ami többet ártana, mint használna... tehát én vagy olyan verziót veszek az adott terméknek, aminek általatok minősítve jobb a hűtése, vagy ha garis cseréből kaptam kártyát, aminél nem igazán válogathat a magamfajta, akkor inkább a hűtőcsere felé hajlok, mint mondjuk jelen esetben, hiszen CuCore nem éppen az a halk és hűvös fajta, maximum csak alapjáraton.
-
icon
senior tag
lsc vs droidmester...
Én még ott járok a CuCore-ügyben, hogy lecseréltem a pasztát, igaz csak olyan mezei fehér szilikonpasztára, de nem változott semmi a hőfokokon... ez ugyanaz a paszta, amit a procimra teszek, és semmi különbséget nem láttam hőfokokban az MX-2-vel, tehát annyira nem lehet rossz.
Vagy: lesarkazásveszély... nem láttam a hűtő leszedése után semmilyen lesarkazásvédőt a GPU-körül... tehát nagyobb sansz van rá, hogy tönkre lehessen vágni, bárki bármit mond...
-
icon
senior tag
10.8-as Ati-drivert mindenkinek csak ajánlani tudom az Asus CuCore-hoz... előzőleg taglalt problémáim megoldódtak vele, pl. Venetica c. játékban Velence belvárosában éjjel a megvilágított utcákon a legutolsó Asus driverrel 17 FPS-el döngetett a játék, 10.8-al 40 FPS...
Mass effect 2-t néztem még, ott stabil 60FPS-t láttam, hasonlóan, mint egy bő hónapja a 4870-en. -
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12473 üzenetére
Azóta végigcsináltam, és fel is ment... mostmár csak a Fraps-et nem tudom életre hívni... hogy pontos legyek, az FPS-t nem írja ki a képernyőre...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12471 üzenetére
Mert különben nem létező inf-re hivatkozva nem ment fel a driver...
-
icon
senior tag
válasz
Hurkaleves #12469 üzenetére
Nem, Asus CuCore időben legutolsó meghajtója... én most Mass Effect1-2-nél tapasztaltam.
-
icon
senior tag
Mitől lehet az, hogy játékok alatt visszaesik az FPS mondjuk 60-ról pillanatokra 30-ra?
Elég zavaró tud lenni, eddigi kártyáimmal nem tapasztaltam ilyet... -
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12460 üzenetére
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12457 üzenetére
Pedig biztosan dolgozik a kártya, csak az a tapasztalat, hogy kell vas alá becsülettel, hogy a physx-es effektek jó sebességgel tudjanak futni...
-
icon
senior tag
Első körben én is töröm a fejem újrapasztázáson, mondjuk alig pár napos a kártyám... mondjuk nem hiszem, hogy a CuCore-hűtőjével összejön akár 10 fok csökkenés is...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12440 üzenetére
Na nekem az volt a poén a 4870-el, hogy rajta hagytam a gyári hűtés memória, illetve VRM-hűtését, hiszen egy powercolor pcs+-om volt... mégis ment a fagyás, talán mert ha középre elhelyezett 12cm-es venti esetén nem biztos hogy kellő légáramlatot kap a VRM
Hogy mire gondoltam a kép láttán? Ja hogy neked a referencia-megoldásnál van VRM-bordád, a CuCore-n meg nincs ilyesmi, és hirtelen nem volt ötletem, hogy mit kéne rá pakolni... de ha nem melegszik annyira, akkor ezek szerint semmit...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12431 üzenetére
AC s1rev2-ről igazán nincsenek jó tapasztalataim, 4870-re tettem fel, volt is fagyás gazdagon, pedig minden borda fenn volt a helyén stabilan, és a hőfokok sem indokolták... pedig középre egy 120-as Noctua volt, 12V-on járatva... Twin turbo pro-hoz nem volt szerencsém
A tesztjeid a szempontomból nem tudom, hogy mennyire mérvadóak, mert te referencia-felépítésűre pakoltad fel...
-
icon
senior tag
válasz
DroiDMester #12431 üzenetére
AC-król hallottam, hogy a hűtő felforgatás tartóin kellett 2-3-tizedmillimétert reszelgetni, szóval azért gondolkodom valami barkácsmentesebb megoldásban.
Gondolom a Thermalright-tal nem volt ilyen gond, a mag felőli oldalon gumigyűrű van, pont ilyen problémák áthidalására... -
icon
senior tag
Droidmester: Jól értelmezem, hogy egy Thermalright V2-t használsz valamelyik VGA-don?
Szerinted a CuCore-re is fel lehetne applikálni? Erősen gondolkodom rajta...
-
icon
senior tag
CuCore Friss miniteszt (Caps Viewer Furry Cube):
Dispio : 93
Memio: 86
Shader: 90Automata szabályozás...
Meg kipróbáltam a padlógáz-hangját: ez súlyos...
-
icon
senior tag
Üdv ebben a topicban is az idejáróknak!
Tegnapi naptól tulaja vagyok egy Asus 5770 CuCore-nak, felraktam a gyártó oldaláról a legutolsó drivert, és a nagyobb tesztek ma estére datálhatók
Mivel gondolom jópár tagnak van hasonló szépsége, kinél hogy teljesít a hűtés?
Mert szkeptikus vagyok egy kicsit, ha egy hűtést úgy álmodnak meg, hogy a memókon nincs borda, gap-gad közöttük és a hűtés között.De egyébként mindenki tapasztalatát szívesen látom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest