Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt90
csendes tag
alap frekikkel a 3dmark 03 -ban 3288 pontot ért el.az jó?
-
kzsolt90
csendes tag
Ja bocsesz!utánanéztem és nem is 400/300 hanem 400/400 csak elírták a bolt árlistáján ahol vettem.
Húzatni még nem próbáltam ,mert nem szeretném elveszíteni a garit.
Egyébként csak akkor vaszik el a gari huzatás miatt,ha éppen ki van húzva mikor elromlik,vagy mindenképp? -
kzsolt90
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy XpertVision ATI Radeon 9600pro-t.gyári órajelei 400/300 ,de 597/450-en is hajlandó menni a gyári hűtésével.sz.tem nagyon cool ez a kari! eddig semmi gondom nem volt vele és nem bántam meg,hogy megvettem.
Azért írtam ezt a hozzászólást,hogy ha valaki radeon 9600pro-t akar venni ,az XpertVision -t is nyugodtan számításba veheti,nem csak a nagy márkákat!Mindenkinek ajánlom ezt a karit.
Ha valakinek már régebbóta van ilyen kártyája kérem ő is írja le a tapasztalatait!
Pá!! -
rumos14
nagyúr
sziasztok van egy sapphire 9600XT-m, 2004 tavaszi. a ventilátora elkezdett búgni, változó hangerővel, néha nem csinálja. portalanítottam, semmi változás. ha rárakom a kezem a venti közepére és nyomogatom akkor néha abbahagyja.
megoldható a venti csere? hová vigyem? -
kumpl
aktív tag
válasz
bnorci71
üzenetére
Végülis nem szereti, de nem sok helyen jelentkezik miatta hiba. Próbáld meg úgy is, hopgy kihúzod a koaxot a tv-ből. Nekem úgy nem müxik a tvout. Leteh, hogy valahol pelepszikáltak a kábelbe. Lehet, hogy nem veszik le róla a 12V egyenáramot, és az zavarja a kártyát. Próbáld meg azt is, hogy kihúzott koaxaot meg a monitort csak az svideót hagyod bedugva, és elindítod a gépet. Bootolás közben az ATI-k behozzák a képet tv-re. Ha nem, akkor bizony hardver hiba. Szerintem nem lehet javítani. Nem érdemes! Olcsóbb venni, egy másik kártyát!
Azért próbálj meg egy másik kábelt, vagy tv-t. A képed alapján a számítógép látja, hogy valami rajt van a tvouton. Az jó jel.
[Szerkesztve] -
bnorci71
addikt
eddig müködött a ''kihuzodás'' után vettem észre valamennyi idővel ,hogy nem müxik akkor próbálkoztam driver le fel de semmi tettem új wint /amúgy is ráfért
/ de azóta se sikerül életet lehelni bele

ha a hibakeresés gombnál nem kapcsolom be a TV felismerés támogatása gombot nem is lehet a TV-t bekapcsolni
'' a piros gombot''
eddig meg csont nélkül müködött nem kellet vele varázsolni a kábel biztos jó mert a kamerát rádugva müxik a kábel+TV bemenet tehát a kariba kellene keresni a gondot
ki volt már húzva egy párszor az svga kábel a gép müködése közbe eddig nem volt gond
de valahol régebben mintha olvastam volna ,hogy a kari kimenete ezt nem díjazza -
Retekegér
MODERÁTOR
Nos én nem tuningolom a videókarijaimat. Nálam az a lényeg, hogy alapon hogy birkózik meg a kedvenc játékaimmal. Az ut2k4 és mószt vantid pl. remekül fut rajt. Hogy mennyire jó tuningalap?
Sajna nem tom, de gondolom a passzív hűtés helyett akkor minimum egy zalmi elfér rajta... -
bnorci71
addikt
Hali
A következő lenne a gond egy ideje a tv kimeneten nincs kép lehet elszált a a kártya tv kimenete

Az előzményekhez hozzátartozik ,hogy a jómúltkor a géphátuljából véletleül kihúztam a s-video kábelt a gép+be volt kapcsolva
és talán onnantól nincs kép win most lett rakva driver gond tehát nem lehet
a baálításoknál ezek a képek fogadnak![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060112/266875681n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
itt ugye tv bekapcsol majd alkalmaz
utána![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060112/7936936n_vtelen2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
itten hiányzik az a két kicsi gomb amivel be lehetne állítani a klón /elsődleges állapotott
Ha elszált a tv kimenet javítható-e és menyibe fájhat vagy nem érdemes vele foglalkozni
Bocs ha hosszú voltam
mod a kép beillesztéssel még gondok vannak
[Szerkesztve] -
gyikhus
tag
Sziasztok!
Épp' 9600 pro kártya beszerzésén gondolkodom, volna is egy, csak elbizonytalanodtam. Hátha vmelyikőtöknek vannak infói róla:
http://www.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-R96P128DE.htm
Hűtésre figyel egy kék Zalman NB borda, meg a ramok is zalmanozva vannak... -
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Nem, nem tuning lenne az upd. oka. A kari olyanokat csinál (mióta megvan), hogy amíg be nem jön a Winfos addig függőleges csíkokat rak ki a képernyőre téglalapokból. Kérdeztem már egyéb fórumokon, hogy mi lehet a baj és azt a választ kaptam, hogy a ram frekijét a BIOS alapban rosszul állítja be. Majd miután bejön a Win az már korrektül állítja és ezért jó.
Sehol sem találok hozzá illő BIOS-t.
A BIOS Title: GV-R9600PRO-C3-IU F3 -
KKrisz!
tag
Hali!!!!
Miért akarod frissíteni? Tuning miatt vagy csak úgy?
Mert ha tuning miatt, akkor szerintem inkább ne kockáztasd azt a jó karti. BIOS cserével nem lesz gyorsabb a kari.
Egyébként meg teljesen felesleges frissíteni, csak kockáztatod a karidat (persze ha gond van vele, akkor segíthet a biosflash) -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Volna egy Gigabyte 9600pro(GV-R9600pro-C3) kártyám. BIOS-t szeretnék frissíteni rajta viszont nem tudom, hogy melyiket rakjam fel rá. 3.3ms-os Samsung ramokkal van szerelve és 400/600-as a karesz. [link]
A Gigabyte letöltő oldalán 2 fajta van, de nem tudom, hogy melyik lenne az enyém.
A videokarimról lementettem a BIOS-t és belenézve teljesen hasonló a GV-R96P128DE típusához. Szerintetek ez lesz a jó? -
Skacok! Egy Ati radeon 9600 Pro 256 Mb os karim van. Léci ajánljatok rá, valami nem csillagászati összegbe kerülő hűtőt, ami a memó modulokat is legyezi.......előre is köszi
-
kumpl
aktív tag
válasz
Tiger99hun
üzenetére
Ha felraktál egy chipset drivert, akkor nem a gyorsírás miatt volt lassabb a játék, hanem a driver hánya miatt. Próbáld ki most, hogy mennyit számít be, illetve kikapcsolt gyorsírással (Fast write)! Szerintem nincs különbség. Egyébként többen azt ajánlották, hogy kapcsoljuk ki. Szerintekek?
-
Szabesz
őstag
válasz
Tiger99hun
üzenetére
Ejjj
Nem volt fenn a chipset driver mi? nofene 
-
KKrisz!
tag
válasz
Tiger99hun
üzenetére

[Szerkesztve] -
viny
tag
Akkor mjd mielőtt megvenném még nézek 1-2 tesztet. De a srác most COD2-vel, Battlefield 2-vel, NFS Most Wanted-del játszik max quaility-n; a Quake 4 medium beállításokkal fut 1024*768-ban. (egy 2.6-os cerkával + 1G rammal megtámogatva)
Soo.. remélem ez a kártya tényleg nem a leggagyibb fajta. Akkor nézek majd egy DDR Mhz-et a karin, ha nagyon alacsony (400) 8k, 8.5k-nál többet nem ölök bele.
Köszönöm neked is a gyor választ !!! -
Szabesz
őstag
válasz
Tiger99hun
üzenetére
A Control Centerhez kell a .NET Framework [link]
-
KKrisz!
tag
válasz
Tiger99hun
üzenetére
Na, akkor itt az ideje, hogy frissítsd a meghajtódat legalább 5.12-esre!!(Azt hiszem már van 5.13 is). A CC azért nem indul el, mert le kell tölteni XP-hez valami javítást. (Boccs de nem emlékszem a nevére, majd a többiek leírják
)
De amíg ez nincs meg, addig is fel lehet tenni az új meghajtót, csak ki kell venni telepítéskor a pipát a CC mellől és akkor az nem települ fel csak a sima driver! -
Szabesz
őstag
válasz
Tiger99hun
üzenetére
Melyik verziójú Catalyst-ot használod? (nálam 5,6 és előtte volt ilyen hibája, hogy azt jelezte hogy ki van kapcsolva az AGP gyorsító...)
-
Szabesz
őstag
válasz
Tiger99hun
üzenetére
Advanced Chipset Features / AGP Data Transfer Rate ----> itt állítsd 8x-ra!
Fullon? 9600pro?! Nem tudom hogy ezzel meg tudtad e ütni a játszható szintet
-
Szabesz
őstag
válasz
Tiger99hun
üzenetére
Min van? OFF?
akkor ne törődj vele, ha igaz lenne akkor nem lenne kép 
A BIOS-ba tudod ezt állítani (nézd meg, hogy ott min van)
Milyen az a rossz eredmény? -
KKrisz!
tag
válasz
Tiger99hun
üzenetére
Ennek az AGP gyorsítónak mi az igazi (angol) neve?
-
Brucklyn
csendes tag
Hello Fórumosok!
Kiss Help nííd nekem:
Madden NFL 2006 Ati Radeon 9600 Atlantis kártyámmal , minden féle újabbnál újjab és csiribirí driverrel nem hajlandó elindulni a játék.Közli ,hogy zéro azaz 0Mb videorammal rendelkezem a minimális xxMb helyett...
Ha erre volna valakinek építő hozzászólása azt iggen igen megköszönném!
-
Tiger99hun
csendes tag
Tulajdon képpen nem tudom mi de a teljesítménybe elég sok mindent vissza vesz és ezért kéne.3hónapja 8x-en ment most meg nem akar semmit sem csinálni és így elég rossz az eredménye a karinak.
[Szerkesztve] -
KKrisz!
tag
válasz
Tiger99hun
üzenetére
Mi ez az AGP gyorsító?

-
Tiger99hun
csendes tag
Helló!
Azt szeretném megtudni hogy nem tud e valaki nekem segíteni abban hogy a sima 9600mon elinduljon az AGP gyorsító!Régebben sikerült egy drivert leszednem hozzá azzal ment de most meg nem jó vele!Remélem tudtok segíteni! -
KKrisz!
tag
Hali!
Én azért ajánlottam neki a 9550GE-t mert annak tuti a teljesítménye. ATi Radeon 9600pro-ból sajna meg rengeteg ''félvér'' is van a piacon.
''rendes'' 9600pro: GPU: 400 VRAM(E): 600
De sajna rengeteg olyan van ahol a RAM 600 helyett csak 500 vagy roszabb esetbnen 400 MHz-n fut. (mint sajnos neken
). Ezért a R9600pro-val óvatosan kell bánni, mert nembiztos, hogy az ténylegesen egy ''igazi'' pro!!! -
kumpl
aktív tag
Én biztos, hogy adnék érte annyit. A Herculest annyira nem ismerem, de az a tény, hogy sokat nem hallani róla, azt jelenti, hogy nem rossz,mert ha rossz lenne, akkor tele lenne vele a topic, hogy ez, meg az a baja, meg lassú, rosszul meg a tuning, help, stb. Szóval érted? Alapból is jobb mint egy húzott Asus 9550GE. Nekem olyan volt, a havernak meg 9600Pro, és esélyem sem volt! Ez lehet, hogy csak a véletlen műve!! Ez ne vedd 100%-ra, csupán irányadó. A 9200SE, mint tudjuk nem ér semmit. Max 5-öt (nagyon sokat mondtam?) használtan (én nem adnák annyit érte!) Tehát 15-ér van egy jól működő (ha valami gáz lenne vele, azt biztios észre vetted volna a havernál.) 9600 pro-d. Megéri? Szerintzem igen!!! Bár megpróbálhatsz alkudni!!!!
Ja meg szerintem a Herules ott van az élmezőnyben!
[Szerkesztve] -
Gaboo87
csendes tag
Köszi a segítséget, de még ez a progi se segített a bajon!Ugyanis ez letöröl minden ati-val kapcsolatos file-t(dll,sys, stb..)ujraindítás után ugyanott vagyok!Vagyis amit elözőleg letörölt az megincsak ugyanott van, mintha le se törölte volna a progi!
!Esetleg nincs valami olyan program ami tényleg le is szedi a drivert? Mondjuk lenne megoldás:márpedig az újratelepítés, de nem akarom, mert nagyon fontos cuccok vannak a gépen, és ez legközelebb is elő fog jönni ez a probléma!
Előre is köszönöm a segítséget! -
viny
tag
Sziasztok!
Kellene 1 kis infó:
Vki vmit tud a HERCULES nevezetű 9600 pro-król? Milyenek, mennyire húzhatók, vannak legalább olyanok, mint a többi ATI-k (pl az Asus-ok, Club3D-k, GeCube-ok, ... ), vagy sokkal gyengébben muzsikálnak ???
Mert egyik ismerősöm eladná az övét, Hercules 9600 pro (128MB/128bit). 10k-t + egy 9200SE-t kérne érte. Nem tudom, +éri-e? 10k sok?
Thx a válaszokat előre is! -
Gaboo87
csendes tag
Úgylátom lemaradt a kép, tehát ezt írja ki:
A telepítő nem tudta megindítani a telepítést:
A távoli eljáráshívás nem sikerült. -
Gaboo87
csendes tag
Hello mindenkinek!Még új vagyok itt, de rögtön lenne egy fontos kérdésem!Van egy Sapphire Ait Radeon 9600 pro 128MB-os videókártyám, és a kövezkező lenne a problémám!Beszereztem a leújabb ati drivert: catalyst 5.13, és telepítésnél ezt írja ki:
.De még ez előtt próbáltam feltelepíteni a gyári cd-ről a drivert, de akkor is ugyanezt írta ki!Valaki segítsen a problémámom mert már nem tudok mit csinálni!Előre is köszi a segítséget! -
Batistuta
csendes tag
még nem próbálkoztam a biossal!
De most olvastam valahol hogy az ati radeon 9600 pro nem fér össze a Microsoft Server 2003-mal?És nekem van olyan fenn.Szóval lehet azt kell leszedni?
nem tom, ha van ötlet nyomjátok!
Köszi -
Batistuta
csendes tag
Hello!
lenne egy problémám:Vettem én is egy 9600 pro-t.De mikor feltenném a bolti kapott cd-ről a drivert akkor azzal nem indul.Vagyis mindig újraindul.Pedig töltött le hozzá már katalizátort is!Meg nem teszik ki az Ati jelet a jobb sarokba,meg nem látja a windows se hogy milyen videokártyám van!
Szóval honnan tudnék hozzá olyan drivert szereni ami jó is?Vagy valami ötlet hogy mi lehet a probléma?
Köszi -
throon
csendes tag
Nekem is ez a lap(Club 3D 9600Pro 128mb) dübörgött a gépemben 1.5 évig most meg mátrixot játszik csíkokban potyognak a betűk. Dobjam el vagy van valakinek javaslata, javítás?
-
kumpl
aktív tag
Én magam egy BIOS MODD FAN vagyok, de eddig érezhető tuning teljesítményt bios moddal csak a régi 9100-as kártyámnál értem el. Lassan kezdem elhinni, amit mondanak, hogy nincs értelme.
Arra jó, hogyha már megvan softveres tuninggal a max órajel, akkor azt átrakd a biosba, hogy ne kelljen huzogatni a kártyádat. -
Retekegér
MODERÁTOR
Hahó! Most szereztem be egy passzív hűtéses Gigabyte 9600 pro-t, viszi a mószt vantidet mint állat, csakhát nagyon melegszik a kicsike... Valaki tud ajánlani egy pöpi hűtőventit a cucchoz??
A kari maga ilyen: [link]
Köszi! -
Rufus999
csendes tag
hi, valki nem tudja , hogy ha van nekem egy új alaplapom PCI-e s bemenettel és van egy ati 9600 om ami agp-s nem lehet a 2t vmivel emgcsinalni h egyztt mennyenek. Én halottam egy AGP-PCI átalakítóról olyan tényleg van? és ha van olyat hol lehet venni? előre is kösz pls help
-
KKrisz!
tag
Nekem is ilyen furcsa pro-m van, de nekem azért rosszabb!
A GPU ugyan 400MHz-n hasít (ahogy a pro-nál szokott), ám a VRAM effektíve csak 400-on. Utánna olvastam és asszem erre modják az ''encore'' szót.
A tuningja is elég ratyi GPU: 470MHz, VRAM 480MHz.
Még a régi GF4 MX440-em is jobban tuningolható volt (a GPU alap azon 275 volt, de 400!!!-ig is fel tudtam vinni gyári hűtéssel)
Szóval GeCube Ati RAdeon prot még véletlenül se vegyetek!!!
(Egyébként a telkesítményével elégedett vagyok) -
-
vgq
csendes tag
nos..
Nekem egyfolytában baszakszik a VPU recover..
játszok és 5 perc után teljesen meghal a játék.kidob az asztalra 800*600ra visszaveszi a felbontást, és 3.ra nem enged vissza a játékba sem..
Ha kikapcsolom a VPU-t akkor elsöre KIFAGY a játék se kép csak hang!!
jah 9600 pro karim van ,de egyszerüen megörit ez a hiba..már régebb ota csinálja,de most jutottam el arra a szintre,hogy addig keresek infot a hiba kiküszöbölésére amig sikerül megoldanom,mert elegem van belöle..
Eddig ezeket a tanácsokat kaptam:
-vegyem vissza az agp-t 4x-esre lehet nem birja a lapom
-takaritás a kártya körül(levegö,ecset)
-ujratenni a kártyát
-ujratenni az egész winfost
sajnos nem megoldás egyik sem..
-
kumpl
aktív tag
Utána néztem a dolgoknak, inkább 128.
-
darky4e
tag
Hy mindenki Lenne 1 kerdesem ez szerintetek pro? mert papiron az hat az eleg furcsa h 400/250-es. Meg sapphire es a zafirrol jobbat halottam.
Szoval leeget a ti 4200-m 
es helyette garancialiassan 4 honap alatt kicsereltek 1 Sapphire 9600pro 256mb ra aminek gyanussan kicsi a memoria orajele mondjuk meg igy is jobb mint a gf. 
Leszedtem ezt az atitools-t es felrakta a coret 481-re ami egesz jo sztem de meg majd megnezem mert viszavettem alapteszt miatt 3dmarkban.
Byez
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

'' a piros gombot''

És ezzel tököltem már mióta! 
Nem volt fenn a chipset driver mi? nofene