- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
GS9 Miller
tag
válasz
GS9 Miller #1799 üzenetére
Akarom mondani Abit.
[link] -
GS9 Miller
tag
A minap felajánlottak nekem egy cserét, a Club3D 9600 Pro -mat (128/128 - 400/400) kellene adom, (meg még talán valamennyi cash-t) és kapnék egy VPU Graphics Technology RADEON™ 9600 XT-t. Nem ismerem ezt a kártyát, de jónak tűnik a paraméterei alapján.
Szerintetek belemenjek? Milyen tesztet futtassak le, hogy nehogy rossz kártyát vegyek át? (3D Markok megvannak.)
-
tyan
senior tag
Még egy kérdésem lenne. A 9600Pro-val ki lehet használni a Windows Vista Aero felületének képességeit?
-
athomi
veterán
Nekem is 9250-esem volt (64bit). Azért a különbséget érezni fogod, de csodákat már nem kell várni a kártyától.
Debrecenbe én is csak 20 alatt vagy jóval fölötte találtam AGP-s kártyákat.
Én is jobban szeretem újonnan megvenni a videókártyát (biztos, ami biztos), bár én egy kicsit a drágább osztályba szoktam nézelődni. -
athomi
veterán
válasz
Dr. Romano #1785 üzenetére
''Sajna a 9600 PRO-ban nincs hőérzékelő dióda. Ez a 9xxx sorozatban csak az XT jelölésű kariknál van meg.''
Pontosabban csak a 9800xt-ben. -
tyan
senior tag
Ez egy Sapphire Atlantis Ati Radeon 9600Pro nevezetű kártya lenne. A memó effektív órajele 600MHz, az időzítését nem tudom. azért döntöttem mellette, mert sajnos Debrecenben sehol nem találok normális árban (max. 20eFt) AGP-s videokártyát. Jelenleg egy 9250-es VGA van a gépben, ennél akarok egy jobb kártyát.
Kösz a segítséget. -
Rica
senior tag
ok, ha így döntöttél. (én is vennék kifutó mondeót, ha lenne rá pénzem). A bolti új ár 15k korrekt. arra viszont figyelj, hogy a memória 300 (600 effektív) legyen, és amit athomi mond, hogy 3,3 ns legyen, nekem az van, samsung
a gyártó sem mindegy, a zafírokat jól lehet húzni és asszem a club 3d ad hozzá gyári memória hűtőbordákat.
[Szerkesztve] -
Toto00
tag
jah és mivel tudom megnézni a kártya hőméréskletét?
-
Toto00
tag
Emberek segítsetek! mi a rák van??? vettem egy Artic Cooling coolert a 9600 PRO-ra. kicsit fenakadt vmi kondiszerűségen de felfeküdt a chipre mer totál szilikonos lett. de semmi változás!!! vmelyik driverral futott a 3DMark rendesen! még a tuningot is vitte! össze is kapáltam a 03-ban 3800 pontot. de a fifa 07-en kívül mind megfagyott.másik drivert tettem fel de rosszabb mint volt. nagyon sok drivert kiprobáltam már! mi lehete a gáz? amugy gigabyte radeon 9600 pro.
-
duracell89
senior tag
Üdv!
A 9600(pro) széria támogatja az 1440*900 vagyis a szélesvásznú (16:10) felbontásokat? -
athomi
veterán
válasz
Parlagfű #1779 üzenetére
Amíg csak bírja. Én nem húznám a kártyámat feleslegesen, mert könnyen póruljárhatsz.
A memókat 680-nál semmiféleképpen ne húzd tovább, különben hamar kinyúlik (hűtést igényel, de amúgy se fog tovább menni 680-nál). Gyári hűtéssel egyébként sem ajánlatos sokat húzgálni, max. 10%, de semmiféleképpen ne menj tovább. -
Parlagfű
tag
Alapból 400/600 as , meddig húzhatom biztonságosan a gyári hűtőjével? (440/650 nél +400 pötty a 3dmark03 ban....) Mehetek feljebb?
-
tyan
senior tag
-
Parlagfű
tag
Nem volt még ati kártyám, ezt milyen programmal lehet húzni? Mint a Rivatuner pl a másik családhoz...
-
tyan
senior tag
Sziasztok!
Mostanában akarom lecserélni a videókártyámat. Mindenképpen AGP-s kártya kellene (mivel nem akarom a vidkari csere miatt az egyébként nagyon jó gépemet lecserélni), ami tudja a DX9-et . Itt Debrecenben nem nagy az AGP-s videókártya választék, de egy-két üzletben a 9600Pro nagyon jó árban van (15.000 Ft körül). Esetleg még 9550-as lenne 13.000 Ft környékén.
Kérdésem, hogy érdemes megvenni a 9600Pro-t?
Válaszotokat előre is köszönöm!
tyan -
gyerpi
aktív tag
Helo!
Volna egy kérdésem. Van egy ati 9600- osom és rákötöttem a tv-re de úgy szeretnék filmet nézni, hogy másvalaki pedig tudjon dolgozni a gépen és ne zavarják egymást. Lehetságes? ás persze hogyan?
Köszi gyerpi -
cancerf7
tag
hali
a most wanted-nél minden középen persze 800x600 bár a részletesség kb 75%-on, így kb 2 versenyt tudok lenyomni utána kellemetlenül belassul és mindent vissza középre/ árnyék 0, analising 0,blur 0/ utána fut minden mint zsír
ezt csak mint tapasztalat mondom -
athomi
veterán
válasz
Dr. Romano #1764 üzenetére
Én is 6600gt-re (ddr3) akartam lecserélni a 9800-asomat (még garis), mivel rendetlenkedik egy-két játékban (cod2). A baj csak az, hogy mire kicseréltem volna addigra elfogyott, így most várok a következő akciós karira.
-
Dr. Romano
veterán
Na látom nem csak én szívtam meg ezzel az GeCube Encore szériával.
Igaz az enyém 128MB-os, de ahogy látom jobban teljesít tuningban mint a tiétek (igaz nem dobok cigánykereket ettől sem)
Én 450/470-ig tudtam felmenni a 6.4-es C-vel. E felett már a GPU játék közben lefagy, ha meg a RAM-ot emelem, akkor gyönyörű textúrahibák és szemetelések jönnek elő.
(550-nél már a Win asztala is szétesik)
Végülis mindegy a procim legalább kihajtja teljesen. -
spirit007
senior tag
Ha ez az info segít : az enyémet 3 hete vették meg 10 ropiért (doboz+kábelek+CD-K )
-
cancerf7
tag
válasz
Dr. Romano #1751 üzenetére
hali köszönöm
a kiváncsiság hajtott -
cancerf7
tag
helló
tegnapi eredményt az 5-8 driverrel értem el most is csináltam egyet a 6-9-sel ez sokkal jobb lettpersze minden húzva:[link]
-
Bocizozz
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek mennyit lehet kérni egy ilyen kártyáért: Club 3d Ati Radeon 9600 Pro 128mb dobozával minden tartozékával +zalman passzív hűtés (arany színű sajnos nem tudom milyen)400/300 fajta.Légszi minnél többen írjátok meg hogy mennyit ér, hogy reálisan tudjam beárazni!
[Szerkesztve] -
Padree
senior tag
Üdv!
Hűtés gondom van, Sapphire 9600PRO:
Kifingott a gyári hűtőm (szegény megszolgálta már az árát) - mondanom sem kell hogy épen eladás előtt áll a kari''Hálistennek'' a Sapphire megoldása olyan, hogy egyben cserélni kellene az egész hűtést bordástul-mindenesetül. Leírom ha valaki nemismerné: egy kerek kosárka, bele fölülről belógatva egy 4cm-es venti aminek a lógatás miatt pont fordítva állnak a lapátjai mint a mezei 4centiseknek (ja és keskenyebb is hogy beférjen, a 486-os ventik magasabbak). A kosárnak persze légterelő lamellái vannak sugárirányban a ventillátor forgásirányának megfelelően - faxa megoldás, tényleg, csak ha beleragasztanák a kosár aljába egy normál 4centist akkor az pont nemabba az irányba csapná oldalra a levegőt - sux (meg 5 lapáttal kevesebbjük is van általában ...) Ideiglenesen egy viharvert 5centis Acorp ventit akasztottam az üres kosárra, befőttesgumival
- hűti rendesen.
Találtam egy jónak ígérkező hűtőt: Titan TTC-CUV2AB [link], 2200Ft, megnéztem a kompatibilitási listáját és 9600PRO-ra (arra egyedül) nem jó- gondolom rálógna arra a kis sárga pöcökre, meg k közel van a sínhez a GPU ...
Közületek valakinek sikerült a fenti Titan hűtőt felaplikálnia rá? Vagy valami esztétikus (eladható) megoldás? Túl sokat nem költenék rá (szívem szerint 0-át) max 1-2 ezret. -
bogingrol
aktív tag
válasz
GS9 Miller #1732 üzenetére
danke!
-
Rica
senior tag
válasz
tomtrial1980 #1740 üzenetére
MS alkalmazás, amit telepítened kell, mielőtt (újabb verziójú, tehát control centeres) catalystot raksz fel. Le tudod tölteni az Ati honlapjáról, 23MB, ha jól emlékszem csomagban is le lehet szedni a kiválasztott driverrel együtt, de mivel kénytelen vagy kísérletezgetni, inkább külön töltsd le
-
tomtrial1980
csendes tag
nem tudom mi az a dotnet sajna, nem is hallottam még róla
-
Rica
senior tag
válasz
tomtrial1980 #1738 üzenetére
Nem tudom, hogy a catalyst fel megy-e egyáltalán dotnet nélkül, csak ötletelek. Neked fenn van?
-
tomtrial1980
csendes tag
sziasztok
a következő problémával fordulok hozzátok:
ATI RADEON 9600 256 MB kártyám van, XP_SP2-t használok folyamatosan befrissítve, amígy SP1-et használtam ez a gond nem jött elő. A gond a következő: SP1 alatt sokat játszottam Quaje III Arena gaméval és nem volt semmi bajom, eljött az ideje hogy felrakjam az SP2 szervízcsomagot és előjött a probléma. Felrakoma videókártya drivert CATALYST bármelyik verzióját a legújabbtól a legrégebiig ami még kompatibilis, és ha elindítom a Quake III-at olyan 1-5 perc után vagy kifagy agépem vagy elsötétül aképernyő és újjra kell indítanom RESET-tel.
Volt olyan is hogy valami VPU recover hibát írt ki, ezért kikapcsoltam ezt a funkciót , de akkor is kifagy, sőt, ha a driver feltelepítésekor csak az ATI Drivert rakom fel , és a finomító progit vagyis ezt a catalist contron centert nem rakom fel akkor is kifagy ....
nem értem mi lehet a gond, a memóriáimmal nincs gond, memtest lefutott és nincs hiba, ez a gond csak kizárólag jétékoknál jön elő gondolom, mondjuk csak Quake II -al játszanék, csak ez van fennt a gépen.
Ez a bosszantó hogy nem tudom mit csináljak most ezzel a problémával, semmi gond a géppel csak ha játszom rajta. a múltkor megpróbáltam és visszaraktam az SP1-et és annál nem csinálta, szóval a videókártya hibátlan.Mivel vannak tervezőprogramjaim amik csak SP2 alatt mennek ezért kell ezt használnom. Valami ütközés lenne vagy mi a szösz???
előre is nagyon köszönöm a segítségeteket
Tom -
Rica
senior tag
válasz
bogingrol #1731 üzenetére
Na pont nem egy szaktekintély válaszol.
Én egy Sapphire Atlantis 128/128-asat vettem kb. 3 hete 8 k-ért. Itt találtam az aprók között, és volt kb 2 másik is amit ugyanennyiért el tudtam volna hozni, csak ez az eladó srác volt szimpi. A kari hibátlan. Amire figyelj a vételnél, hogy van pár butított változat, pl. 64 bites, vagy ahol nincs a valós mem 300, csak 223 vagy 200.
Ezeket a zafírokat egyébként 500/350 ig lehet húzni megfelelő hűtéssel, ami elég jó ennyi pénzért. -
athomi
veterán
válasz
Dr. Romano #1730 üzenetére
Biztos azért mert ennyi volt beállítva alapból a bios-ban.
-
-
GS9 Miller
tag
válasz
bogingrol #1731 üzenetére
Nézőpont kérdése! Nekem a Club3D 9600Pro 128-as 51.240,- volt dobozban, számlával 2003. októberében (na jó, ezzel pont átb@..tak (copyright by Gaben)
) és most talán 10 tudnék kérni érte. Egyébként nemrég kínáltak nekem 9600XT-t 12e-ért...
Ha van időd, nézd át az apróhirdetéseket a neten, és abból már tudsz egy átlagot vonni. Szerintem gyártótól is függ az ár mert pl. a Club3D 9600XT-n gyárilag van ''ati silencer'' jellegű aktív hűtés és a ramokon is szép hűtőbordák vannak, míg amit nemrég kínáltak nekem XT-t, azon volt egy kis venti oszt' hello.
Club3D [link]
Sapphire [link]
[Szerkesztve] -
bogingrol
aktív tag
Felig off felig meg nem, szal ugy gondoltam az igazan nagy szaktekintejek itt vannak, az erdekelne ha ugy kb 13000 ert el akarnak nekem adni egy ilyen kartyart (egyelore annyit tok rola hogy 9600 pro, 128 mb memmel) akkor az jutanyos, araba van vagy atveres?
-
Dr. Romano
veterán
válasz
GS9 Miller #1728 üzenetére
Én is a 128-as beállítást használom (hogy miért nem tudom
).
-
GS9 Miller
tag
Ti milyen AGP size beállítást használtok?
Jelenleg nekem a 9600Pro 128MB és hozzá 64MB van beállítva, de ahogy nézegetem a játékok leírásait több azt írja, hogy az AGP méretét állítsuk át 128MB-ra. Próbáltam utánaolvasni, de teljesen vegyesek a vélemények, van aki növeli 128 -256-ra, van aki meg azt mondja, hogy a 64MB általában a legstabilabb beállítás. -
Rica
senior tag
válasz
Dr. Romano #1722 üzenetére
5.12 vagy 5.6
Én az elsőt raktam fel és hibátlan, kicsit nyakaskodik (5.3-ig) az ati toollal, de azért lehet húzni simán, belépésenként kell csak betölteni a max értékeket, kb fél perc. -
Toto00
tag
jah és mindez alap értékekkel! 3dmarkban is megáll a kép! egyszer futott csak végig!probáltam nyitott gépházzal is de ugyanez a jelenség.
-
Toto00
tag
Hali!
szerintetek mi a baj a karimmal?Fifa 2007 Geforce 4 Ti4200-al simán futott. most a Gigabyte Radeon 9600 PRO-val meg játék közben egyszercsak elmegy a kép és 1-2 másodperc mulva kiirja a monitor h frequency out of range 21/22 Hz és állítsam 1440/900-as felbontásra és 60 Hz-re. de olyat is csinál h elmegy a kép és nem irja ezt ki hanem visszajön a kép de megfagyva. -
athomi
veterán
válasz
John_Doe #1719 üzenetére
Nem akartalak én elzavarni! Megsértődni meg nem itt kell!
Egyébként kb. egyszinten van a 9600-al a 6200-es, viszont be lehet aktiválni a +pipelinokat (gondolom szerencse kérdése is) és akkor már erősebb.
Azért mondtam, hogy van topicja, mert biztos sok infót tudsz meg a kariról.
A 64bit-est meg te kérdezted. -
Dr. Romano
veterán
Szerintetek melyik Catalyst-et érdemes ma használni ehhez a karihoz?
-
John_Doe
senior tag
Jovanna! Gondoltam meghalgatom az ATI-sokat is de ugy látszik ez rosz ötlet volt. Ezt irtam: UUi.:Azért itt kérdem hogy aztán nv-seket is kérdezhessek de hát hiába beszél az ember! Amúgy nem akarok én 64bitest csak kérdeztem aszittem azé (is) van a HP.
De köszönöm az észrevételeket. -
John_Doe
senior tag
válasz
Dr. Romano #1715 üzenetére
Ezt én is tudtam de az egy dolog hogy ki, mit, miellen küld! Engem az érdekelne hogy teljesítményben hol van. Mindig nv-m volt ezé nem tudom de szerintem max az 5700 ultra hagyta ott az XT-t vagy nem jól sejtem? De pl egy 6200-assal hogy áll. Tudom hogy ez újabb de mégis esetleg ha valakinek volt/van öszehasonlítási alapja, arra lenék kiváncsi.
Ui.:a 6200 bol van 64 és 128 bites is azt gondolom hogy a 128-as veri de a 64?
UUi.:Azért itt kérdem hogy aztán nv-seket is kérdezhessek. -
John_Doe
senior tag
Hi all!
Egy kérdésem van kb. milyen nv kártyának felel meg egy 9600/9600 PRO/9600 XT? -
cancerf7
tag
hali
az a tapasztalatom ha a huzott értékkel nyomom a most wantedet v. a carbont akkor kb. 1/2-1óra után kidob a program. a gyárival órákon át lehet gémelni persze lényegesen rosszabb graffallehet kicsit vissza kellene vegyek bár meg próbáltam, csak 459/548, 500/546 helyett mind kettővel uaz.hm ez van
viszont ha visszalépek a progiba akkor nyugodtan fut kb 1 órát 2-őt.a far cry az fut rendesen az nem dobb ki 3 óra gém után se. -
athomi
veterán
válasz
GS9 Miller #1709 üzenetére
A hőmérséklete lejebb ment csak valószínűleg ennyit bír max. a ram.
-
GS9 Miller
tag
Én is állandóan a nyitott gépben nyúlkáltam újabban, és észre is vettem, hogy a videókártya felett mennyire megreked a hő. Úgyhogy vettem egy 80mm-es állítható fordulatszámú házhűtőt, meg a doboz szép kék Zalman hűtőbordát, amit rátapiztam a ramokra. Egy gyors ATITool teszt az mutatta, hogy egy egész Hz-el magasabbra mehet a Max Mem.
Na jó, még dolgozom az ügyön kicsit... -
athomi
veterán
Most a te 300-asodról beszélsz. A tiedtől is jó az a 350Mhz, de 340 fölé nem húznám a helyedbe hűtés nélkül soha. Nem hiába álltak meg a 9800-asoknál 338Mhz-en. Így nem kellett nekik hűtést rászerelniük.
Milyen ütős kis kártya lett volna a 9800-as és a 9600-os keresztezéséből!
8 pixel futószalagos, 0.13-as chip.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- LEGO klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest