- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
razsa
aktív tag
Gratula kzsolt, ha már ennyire okos vagy és megkérdezed a csávót a boltban,h '' mi lesz ha húzom a kártyát'' akkor mit vagy kiakadva,h az eladó ezt mondja????
) Gratula,okos kisfiú!! Arról nem is beszélve,h ha fingod nincs a tuningról akkor vessél magadra ha szétmegy a kártyád, ha nem értesz hozzá akkor minek nyúlsz hozzá??...Már akkor gyanus voltál mikor felhúztad a memóriát 800-ra vagy mégjobban..és akkor el is szállt a tápod ha jól tom..na mind1.
-
OTIS_
tag
Na ja, pont ez a szar a dsl ben, vhol bant kapsz : reconnect és fogalmuk sincs róla, hogy ki vagy, az ő esetében pedig fogalmuk sincs róla hogy ki, amíg meg nem szólal egy topikban.
Na jó ne offoljunk tovább, úgyem érdemli meg kzsolti mester...
Íme egy tunning eredmény 9600 pro val:
AGP 8x: Sapphire Radeon 9600 Pro Atlantis
gpu: 520 (zalman chipsetbordával hűtöm, amit fúj egy 8 as venti)
ram: 330 ig megy, utánna azonnal szemcsézni kezd,pedig van azokon is zalman borda, sztem mindenki ismeri, mert más márkában nem nagyon láttam, de ha kell linkelek képet.
4.? Az azért már pofátlanság, pár év múlva a PH! sok fele ő lehet, ha valaki nem keresi meg végre és rúgja szét a pici popsiját, amit anyu szerintem még most is pelenkázni szokott
[Szerkesztve] -
OTIS_
tag
Köszi szépen, sikeresen utánnajártam a dolgoknak amikre kíváncsi voltam.
Nem is tudtam, hogy ilyen kzsolt90 félék is vannak a PH! n, akivel eddig találkoztam az majdnem mind normális volt, ilyen debil kis anyuci kedvenc balfasza még egyáltalán nem volt.. btw: Ki lett bannolva, vagy az túl egyszerű büntetés lenne neki?
Üdv -
Mr_Vercetti
őstag
Okos vagy Till úr.(vagy Kor!n?? vagy MadModMike?? már nem is lehet követni..
)
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Sajnaljuk, hogy nem valt be az oldal, tovabbi jo forumozast akkor mashol.
Egy jotanacsot meg had adjak. Az ilyesfajta megjegyzeseidet tartsd meg magadnak, senki nem kivancsi ra ilyen formaban semelyik mas szinvonalasabb forumon (sem). -
sasa311
veterán
te okos fiú ....
Alapvetően elveszik a garancia minden nem rendeltetésszerű használattól, ha gondolkodnál ezt tudnád. Ettől függetlenül azt senki sem tudja megállapítani, hogy húztad a kártyát. Kivéve, ha elégeted. Ha viszont ennyi eszed van, hogy megsütöd a karidat, akkor azért nem a PH! a hibás...
Deathmatch : Milyen tápod van? Szerintem nem bírja. Próbáld meg először úgy, hogy a CD/DVD író/olvasókat kiveszed a rendszerből és csak a rendzservincsit hagyod benne (ha több van)
Esetleg ha még így se menne akkor csak 1 ramot hagyj benn.
Ill próbáld ki egy másik táppal
[Szerkesztve] -
Deathmatch
tag
Hi!
A segítségeteket szeretném kérni...
Vettem egy radeon 9600 pro kártyát és amióta betettem időnként újraindul a gép, majd amikor az IDE cuccokat ismeri hallom hogy bepörög az elsődleges vincsim, tehát az úgy néz ki hogy leáll.
Mi lehet a bibi?
Tippeket, javaslatokat előre is köszönöm -
Nimda
addikt
válasz
Retekegér #1285 üzenetére
Én a késöbbi tuning lehetöségre is gondoltam...a 128-as memókkal szerelt kártyákon,gyorsabb chippek csücsülnek...az Abit meg tökéletes ebböl a szempontból...no meg a Sapphire tartja még a frontot...a többi gyártótól (már) nemigazán láttam ilyen karit...
Na persze igaz ami igaz,attól függ mire kell neki...játékra gondolom én...(aztán lehet hogy késöbb itt fog tanácsot kérni,hogy hogyan tudjon több kraftot kicsavarni a kártyájából)... -
Retekegér
MODERÁTOR
-
Fricy
csendes tag
Érdekel esetleg vkit a régi kártyám?[link]
-
Fricy
csendes tag
Szeretnék venni egy Radeon 9600 Pro kártyát, de nem tudom
milyet vegyek, ehhez kérnék segítséget.
Most egy 64 bites 9550-esem van ezt vagy húznom kellene, vagy cserélnem
én a csere mellett döntöttem de nem tudom mire figyeljek és milyen márkát vegyek.
Előre is köszi a segítséget. -
kzsolt90
csendes tag
UP!!
-
kzsolt90
csendes tag
látom senki nem tud(vagy nem is akar)rajtam segíteni.Vagy csak senki nem nézi ezt a topicot?Lécci segítsetek!amúgy lenne még egy kérdésem,bár ez nem ide tartozik,de azért felteszem hátha segíteni tudtok:a processzoromat winfos alól milyen progival tudom húzni?lécci linket is küldjetek.
-
kzsolt90
csendes tag
cső!
sztem a gpu az!amúgy úgy tudom,hogy van egy memória,amibe bele vannak írva a húzások és vissza lehet nézni egy szervízprogrammal,de nem lehet kitörölni!de látom ezt nem figyelték abban a boltban ahol te vetted a karidat,mert akkor nem cserélték volna ki!amúgy a kártyának külsőleg semmi baja és vadi újnak látszik!de azért kösz hogy próbálsz segíteni,azok után ahogy beszóltam egyszer! ha még tudsz,lécci írj!na cső -
razsa
aktív tag
válasz
kzsolt90 #1276 üzenetére
Hát attól,h húzod a gari még megmarad, feltéve ha úgy csinálod,h nem veszik észre..TEhát pl nem úgy viszed vissza a bótba,h a memcsik bele vannak olvadva a nyákba pl
De tök mind1, mert ugye ha a karit visszaviszed, az alapórajelen fog nekik menni,tehát nem látják, h te húztad.Ja a sípolás nemtom mitől van,nem a venti az?
-
kzsolt90
csendes tag
csá mindenkinek!
lenne egy hatalmas problémám,ha tudtok kérlek segítsetek,mert nagyon bepánikoltam.
a következő a probléma:ha az ati tool ban ahol húzni tudom a kártyát,megnyitom a 3d renderer-t,eszméletlenül sípol a kártyám,még az alapnál jóval alacsonyabb órajeleken is!
NAGYON BEPÁNIKOLTAM kérlek ha tudjátok mi lehet a baj írjatok!!!
Amúgy ezt a problémát most vettem észre!nem szeretném,ha baj lenne belőle.amúgy ha húzom a kártyát,a garanciám elveszik?LÉCCI SEGÍTSETEK az én drágaságomon!!nem szeretném ha baja esne
-
hanari
csendes tag
válasz
garferi #1274 üzenetére
Azt hogy mennyire megy fel azt csak akkor tudod meg miután kipróbáltad...
Find Max Core = a GPU végét keresi,
Find Max Mem =pedig a memóriák végét.
Rányomsz, elkezdi húzni,majd tesztelni,felváltva.
Egészen addig csinálja míg nem hibázik,ekkor visszaveszi az értéket.
Mikor stabilan megáll,az a vége,és elvileg ezt tartósan bínia kell. -
garferi
csendes tag
Hello!
Valaki megtudja mondani, hogy mennyire lehet felhúzni az ATI tool-al ezt a kártyát? Amivel kicsit jobb lesz, de még semmi romlás nincs benne és nem terhelődik. Valami tudi beállítás kéne.
Most 398.25/300 on van. Tesztelgettem a húzást, de együtt a kettőt nehéz kalibrálni és jó lenne valami közelítőérték ami mind kettőnél feljebb van és jól megy vele. -
OTIS_
tag
Elég hihetetlen, hogy egy vga 20 wattot fogyasszon húzva, de örülök, jobb mintha 200 at zabálna
!
Azért kérdezem, mert nyár végén fogok új hardverekbe beruházni, és kiváncsi vagyok, hogy villanyszámla tekintetében hogyan járok jobban, ha a mostani konfigomat rakom majd be szervernek (privát ftp, esti töltés, esetleg webszerver...) vagy ha veszek valami p1-p2 es gépet 10 ezer forintért, és azt használom szervernek.
A kérdésem tehát az, hogy megtudnád e mondani, hogy az egyéb hardverek mennyit fogyasztanak kb? Proccot megmondta everest (60-70w), de kiváncsi vagyok a gép teljes fogyasztására egy p1-p2 es géphez képest.
Előre is köszi!
Üdv -
OTIS_
tag
Hali!
Megtudja valaki mennyit fogyaszt kb egy 9600pro (esetemben zafír)?
Vagy ha pontos értéket nem is, legalább arra kiváncsi lennék, hogy lehet ezt megtudni, met everest nem írja sehol csak a procit
Előre is köszi!
Üdv! -
razsa
aktív tag
válasz
kzsolt90 #1268 üzenetére
OFF.Hali,tegnap óta azon nyomom már, háát nem rossz.Annak ellenére,h ezen csak 3,3as samsung ramok vannak(2,5-ös hynixxel ellentétben) jobban tom húzni, azaz 750ig(!!) húztam és ott még nem szemtelt.A GPU-t 560 ra húztam max.3dmark03ban 550/720 - 4400 pont. De igazából játékokban jön ki a különbség a pro-hoz képest, érezhetően több tartalék van a kariban.Ja és a ventije is csöndesebb
Szóval egyelőre nagyon tetszik!ON
[Szerkesztve] -
garferi
csendes tag
Helló mindenki! Ezzel a kártyával próbáltatok már Counter Strike Source-t játszani? Ha valaki igen, akkor ossza már meg velem a beállításait a driverben, hogy sikerült e felturbózni. Jobb FPS kéne egy kicsit. De még nem nagyon matattam a beállításaiban. majdnem minden alapon van. Köszike!!!
-
Davids
csendes tag
Gigabyte prom van.Melyik a legujabb driver hozzá?Esetleg az ati driver is jo hozzá?
köszi -
kzsolt90
csendes tag
csá mindenkinek!azt akarom megkérdezni,hogy melyik a legújabb ati omega driver és honnan tudnám letölteni.a válaszokat előre is köszönöm
-
Szabesz
őstag
Gond nélkül menniük kell, erre vannak hitelesítve
AGP 4x 8x egyremegy, ez a kari is bőven elzakatol a 4x AGP mellett (ha jól tévedek talán még nincs is (talán nem is lesz) olyan kártya ami teljesen kihasználja a 8X-t)
AA, AF a GPU zabálja de ezerrelszép képért cserébe kevés fps
-
-
razsa
aktív tag
válasz
Szabesz #1255 üzenetére
Ugye én voltam a kivétel a 2,5 ns-es ramokkal
De ez már a múlté, ugyanis ha minden igaz holnaptól egy Sapphire 9600XT tulajdonosa leszek, mindez egy érdekes,garanciális ügy végkifejlete és egy fillért sem kell ráfizetnem a 20e Ft-os PRO vételárára..úgyhogy sajna elhagyom a Pro klubbot.
Ja amúgy az egész úgy indult,h az XpertVision-öm hűtője elment szabira egy hónap után...de végül jól jöttem ki belőle
-
Picboy
csendes tag
Ez tényleg elképzelehtő, hogy egy non-pro radeon 9600-ra 4ns-os ramokat pakoltak?
-
Picboy
csendes tag
válasz
Retekegér #1250 üzenetére
Hello!
Nem pro-m van, csak nem találtam a nem pro topic-ot.
Közben találtam egy pdf dokumentumot, amiben benne vannak a hynix ramok összes jellemzője http://www.hynix.com/datasheet/ShortForm/1Q06_ShortFormCatalog_AllProducts.pdf
És ebben megkérdőjelezhetetlenül azt állították a ram-ra, hogy 250MHz-t bír.
Írták az abit oldalán, hogy ''high quality japanese components'', de ezt nem gondoltam volna. -
Retekegér
MODERÁTOR
AtiTool-ban is meg tudod kerestetni a max. mem+gpu frekiket anélkül, h. kézzel állítgatnád. Hát már így is jól felhúztad szegényt
, de mindössze csak 325 MHz a GPU alapon? Ez érdekes egy 9600Pro-tól...
Szerk: Ja, most látom, h. sima 9600-od van, akkor minden OK
[Szerkesztve] -
Picboy
csendes tag
Ezek a típusszámú memóriák vannak a kártyán: hy5du561622ct-4
És kötőjellel van írva a 4 a ct után.
Kerestem neten valami info-t róla, de eddig csak azt találtam, hogy
HY5DU561622CT-4 Hynix 11520 GDDR 16Mx16 250MHz TSOP
HY5DU561622CT4 Hynix 11520 GDDR 16Mx16 200MHz TSOP
Akkor most mivan? -
Picboy
csendes tag
válasz
Retekegér #1247 üzenetére
Hello!
Nem kézzel húztam, hanem felraktam az NGO ATI optimized drivert -t, és abban van egy olyan opció, hogy meállapítja a gpu maximális órajelét úgy, hogy 1 MHz-enként állítgatja felfelé, közben egy kis ablakban futatt egy 3d-s tesztet, és ott figyeli a hibákat.
A gpu-n a gyári hűtőborda van, egy 6 centis ventivel (olyan mint a FOP-38-on volt), igaz csak 7 volton megy, mert különben sugárhajtúmű hangja van. De nem volt nagyon meleg a borda, máramennyire oda tudtam tapintani, csak langyos.
Már 450MHz-nél tartott, de nem mertem tovább próbáltatni, mert ez így is már majdnem 50% plusz órajel volt (325MHz). -
orkester
őstag
Sziasztok!
Lehet veszek egy ilyen vgat. Érdemes még ilyet venni vagy nem? -
Picboy
csendes tag
Bocsássatok meg nekem, hogy ha egyszer már valahol leírtátok, de 1200 hozzászólást nagyon sokáig tartana végignéznem.
-
duality666
csendes tag
rtzrtz
-
Picboy
csendes tag
Hello!
Szerintetek tökremehet a gpu a húzás miatt?
Mennyit bírhat egy Abit -féle 9600 256MB-s modell? Hynix ramok vannak rajta.
Próbálta, hogy hátha egy kicsit, de a gyári borda van rajta egy fop-32 ventivel, 450MHz-nél nem mertem feljebb állítani a gpu-t. A ramok már alapból is elég jó langyosak/melegek voltak, szóval azokat meg még annyira se. -
Pöcsik
csendes tag
És nemtudtok valami hasonlo progit?
-
Pöcsik
csendes tag
Ezt értem csak azt nem miért irja az everest hogy gecube amikor captiva
-
Pöcsik
csendes tag
duality én nem tudom
-
Pöcsik
csendes tag
Nemtudom az everest miért irja hogy gecube amikok captiva most néztem meg.
-
duality666
csendes tag
Sziasztok!
Ha belépek a fórumra, mért ne mlátom azokat amiket én eddig beírtam? mért mindig sak akkor látom ha újra hozzászolok!?: -
Pöcsik
csendes tag
Igazad van 600 nak kellene lenie
-
Pöcsik
csendes tag
Nem az xt verzionak kellene 600-nak lenie?
-
Pöcsik
csendes tag
Pedig a Captiva-nak meg a gecube-nek semmi köze 1máshoz mert mind a 2 öt árulják külön csak a gecube joval olcsobb.Ugyhogy az az érzésem nagyon átvertek
-
Pöcsik
csendes tag
Csak azért kérdezem mert nem lehet hogy captivának kéne lennie a kártyának?
-
Pöcsik
csendes tag
nem nagyon értek hozzá a gecube az a gyárto?akkor a dobozon miért captiva van irva.biztos hüjeséget kérdezek akkor bocsi
-
Pöcsik
csendes tag
Akkor te mit csinálnál?Menjek üssem le a palit?
[Szerkesztve] -
razsa
aktív tag
-
Pöcsik
csendes tag
válasz
duality666 #1215 üzenetére
duality666 neked menyi az efektiv órajel?
-
Pöcsik
csendes tag
Neidegesitcs akkor átvertek?
-
Pöcsik
csendes tag
Mező Érték
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya GeCube Radeon 9600 Pro
GPU kódneve RV350
PCI eszköz 1002 / 4150
Tranzisztorok száma 76 millió
Gyártási technológia 0.13 um
Busz típusa AGP 4x @ 4x
Memória mérete 256 MB
GPU órajele 398 MHz (eredeti: 398 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 2 (v2.0)
Pixel árnyalók 1 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel Fillrate 1592 MPixel/mp
Texel Fillrate [ TRIAL VERSION ]
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 196 MHz (DDR) (eredeti: 200 MHz)
Effektív órajel 392 MHz
Sávszélesség [ TRIAL VERSION ]
Memória időzítések
CAS Latency (CL) 3T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 6T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 13T
RAS To RAS Delay (tRRD) 3T
Write Recovery Time (tWR) 3T
Grafikus processzor gyártó
Cégnév ATI Technologies Inc.
Termék információ http://www.ati.com/products/gamer.html
Illesztőprogram letöltés http://www.ati.com/support/driver.html
Illesztőprogram frissítés http://driveragent.com?ref=59 -
Pöcsik
csendes tag
Sziasztok!Én is tegnap vettem 9600 pro kártyát,de nekem ki is irja hogy pro.De a GPU órajele nekem is annyi.Ugyhogy biztos Pro az is
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
razsa
aktív tag
válasz
duality666 #1215 üzenetére
Nyugi, neked pro-d van, ez teljesen norm. nekem is azt írja ki,h 9600 series, pedig Pro.
-
duality666
csendes tag
szia retekegér!
Na
GPU kódneve: RV350(AGP 8x 1002 / 4150, rev 00)
GPU órajele: 398 MHZ (eredeti 398) -
duality666
csendes tag
fb
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
duality666 #1212 üzenetére
Szerintem ha pro-t vettél, akkor pro-t is kaptál, mondjuk ha le tudnád írni a videókari GPU és memória alapórajeleket, akkor az is sokat mondana (az Everestben az is benne van). Vagy ha netán tudnál linkelni egy képet/leírást a kártyádról, de sok lehetőség van még
-
duality666
csendes tag
sziasztok megint!
Bocs hogy 2x írtam a kérdést, de nem találtam és azt hittem nem írta be a hozzászólásom!
És figyelj már retegegér, akkor nekem minden rendben van??? szval pro?? megnyugodhatok? -
duality666
csendes tag
sziasztok!
Vettem egy ati 9600 pro-t de a gépem azt írja ki, hogy 9600 series meg még azt hogy 256, mért en mírja a prot? -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
duality666 #1209 üzenetére
Amit az Everest kiír az teljesen rendben van. Amire te gondolsz (butított verzió) az a 9600 se. A series jelentése viszont: sorozat, széria.
[Szerkesztve] -
duality666
csendes tag
Sziasztok!
Én most vettem egy Ati Radeon 9600 pro 256ddr-os kártyát.
Bele is tetettem, haza hoztam, és meglestem az everest programmal hogy minden oké e.
És az everest azt írta ki, hogy ati radeon 9600 series 256ddr.
Nos mit kellene neki valójában kiírni? ki kéne írnia azt hogy pro?
Mert én úgy tudtam hogy a seria az a gyengített, vagy a seria mindig kivan írva hogy pl (ez egy ati 9600-asnak a szériája) nah szval, az érdekelne, hogy nem e basztk át, hogy minden oké.
Pls írjatok!!! bye all -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
kircipeti #1205 üzenetére
Ha csak a két karit vesszük számításba, akkor egy határozott talán a válaszom (amúgy igen)
. 4 pixel futószalag (9600pro) vs. 8 futószalag (6600). Ha más is szóba jöhet, akkor már inkább GT, de ez persze pénzügyi keretektől is függ...
További infókért ajánlom a ''Milyen videókártyát ilyen árban?'' totyikot. -
kircipeti
senior tag
Egyebkent erdemes lehet lecserelni a 9600pro-t egy sima 6600-ra?
-
kircipeti
senior tag
Hi!
Majd nezzetek be ide lecc:[link] -
dni
őstag
Halihó!
Volna nekem egy Saphire 9600 Pro Atlantis (hőcsöves) karim, amit most vettem elő a fiókból kb 3 hónap pihi után. Beüzemeltem, legújabb Catalyst figyel a gépen és a mai nap elkezdett olyanokat csinálni, h kb egy másodpercre elmegy a kép, tehát fekete lesz, de nem kapcsolja ki a monitort elvileg. DVI -n csatlakozik egy Acer TFT-hez. Mi lehet a probléma?
Előre is thx!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged