Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
Én ezeket ilyen 2ezer forintért szoktam eladni, szóval nem. A posta többet ér, meg a paszta, amit rányomsz. De attól függ, mennyit ér az időd. Ha csak úgy magadnak kell a kártya, mert szimpatikus, akkor persze, újítsd fel. Sanszos, hogy 1-2 nap aktív használat után meg fog dögleni attól függetlenül, hogy felújítod, mert a 9600 és 9550 kártyák bgazása gyárilag nagyon gagyi. Szóval először tegyél csak fölé valami random ventit, használgasd pár napig, aztán ha még mindig jó, akkor csak útána indulj neki a műtétnek. Retró értéke nincs. Ami ezen a kártyán el bír indulni, az simán elindul mondjuk egy 8800GT-vel, vagy 4850el is.
-
MWR
csendes tag
Nyomd meg felülről a bolhát, a hátulján meg finommechanikai homlokcsípővel csípd le a végét. Azért mondom mert ezer éves műanyag, ki van keményedve... vagy levered az smd-t a kínlódás közben, vagy maradandó károsodást szenved a pöcök, és visszarakni már nem tudod rendesen. El kell csípni, és új vagy valamiből kibontott egészséges bolhát rakni a helyére. Aztán ha nem tartja semmi óvatosan ám azzal a hűtőborda levétellel mert az a 20 éves rásült paszta mint a ragasztó. Óvatosan próbáld csavargatni a bordát még le nem válik.
-
ricsip
addikt
Kukáztam egy R9600Pro-t egy retro gépbe. Természetesen a ventillátor döglött.
Újrapasztázás így lassan 20 év után már esélyes hogy elkelne. De ehhez meg le kellene szedni a hűtőbordát is. Viszont azokat a rohadt műanyag pöcköket amik rögzítik nem tudom hogyan kell lecsippantani a hátuljánál úgy, hogy az 1 mm-el arrébb levő smd alkatrészek ne szenvedjenek károsodást. Mikor legutóbb 15éve ilyet próbáltunk haverral egy gef4-en, annak gtk lett a vége.
Megéri vesződni vele, van róla jutubon jó videó, mi ennek bordalevételnek a biztonságos módja?
Találok egyáltalán az ilyenekre valami standard aftermarket ventit, vagy egy alaplapi 4-5 centis ventillátort applikáljak rá jó hosszú madzaggal?
Ha nem teszek rá ventit, 2D-ben gondolom még nem fog meghalni, 3D retro játékokat meg egyelőre nem tervezek rajta futtatni.
Kíváncsi vagyok feléled-e még ez a régóta döglött topik -
sdd2
veterán
Üdv!
Valaki fel tudná nekem tölteni a gyári CD-n lévő driverét mert az istenért se jó semelyik amit leszedtem eddig, így meg sajnos csak csökkentett módban látok bármit is a monitoron.
-
Tibitabi
tag
válasz
Tibitabi #2082 üzenetére
A kártyám az adatok alapján továbbra is Sapphire Radeon 9600 Atlantis. Annak ellenére, hogy a ráragasztott matricán 9600 Pro szerepel.
3dmark2001: 8627
3dmark03: mindig újraindul a második bejátszás betöltése után
3dmark05: 1047
GPU órajele 324 MHz (eredeti: 324 MHz), RAMDAC órajele 400 MHz. Valódi órajel 189 MHz (DDR) (eredeti: 189 MHz)
A GPU általában 54°C-os. A passzív bordára szereltem egy ventilátort, de nem lett hűvösebb.
(Ahogy olvastam a Pro kártyák órajele 400 MHz-nél kezdődik.)
Tuningolni akartam ATITools programmal, de akármilyen keveset is emeltem az órajelen és a memórián, a gépem lefagyott.
Egyáltalán lehet ezt a kártyát tuningolni? -
Tibitabi
tag
Sziasztok!
A napokban jutottam hozzá egy passzív hűtéses 256Mb-os ATI Radeon 9600 PRO Family kártyához (a matricája szerint).
A http://www.videocardbenchmark.net oldalon nézelődtem ahol a tesztek szerint ez a 9600 PRO-nál kicsit gyengébben muzsikál. Aztán az Everest szerint nekem egy Sapphire Radeon 9600 Atlantis-om van. Viszont akkor most Atlantis vagy Atlantis PRO a kártyám?
A Passmark teszten 142 pontja lett.
GPU órajele 324 MHz (eredeti: 324 MHz), RAMDAC órajele 400 MHz. Valódi órajel 189 MHz (DDR) (eredeti: 189 MHz), Effektív órajel 378 MHz, Sávszélesség 6048 MB/mp .Szeretném legelőször is beazonosítani a kártyám pontos típusát és megtudni, hogy mit is lehet belőle kihozni...
Még azt lenne jó tudni, hogy mennyi a Pixel Shader -je (és az mire való)? Melyik a Shader ezek közül: Pixel futószalagok 4, Vertex árnyalók 2 (v2.0), Pixel árnyalók 4 (v2.0)
NetFramework 2.0.5727.3625 -ös verzióm van, persze nem tudom ez miért fontos. A Catalyst-ot pedig az amd.com -ról töltöttem le a legfrissebb (2010-es) verziót. Ezek szerint az nem jó? Amiket ajánlottatok régebbi Catalyst programokat azok mitől jobbak? -
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Radeon 9600-hoz melyik verziójú videókártya driver-t ajánlanátok? Most telepíteném fel az xp-t egy régebbi gépemre és gondoltam, nem a legújabbat kéne lehet
köszi
-
Speed®
titán
Ha elég nagy az a borda és nem izzik alatta a GPU, nem lesz gond. Bár, emlékeim szerint azért a Pro melegszik szépen..szóval tapizd meg terhelve (óvatosan), ha nagyon éget, elkél oda egy venti.
Hugomnál egy Zalman féle duál heatpipeos csodával üzemel, de oda is elkélt a venti, mert elfőtte magát idővel (főleg nyáron játék közben).
-
psg5
veterán
Üdv!
9600pro-mon megadta magát a vennti, kicseréltem egy passzív hűtőre, melyet egy északi hídról vettem le.
Kérdésem: lehet-e baj, hogy nem a klasszikusan kompatibilis passzív kerűlt rá?Mely programmal figyelhetem legjobban a vga melegedését? Valamit mekkora az érték mely már aggodalommal kell, hogy eltöltsön?
-
tzsolesz
nagyúr
Sajnos a hétvégén elhalálozott a Connect3D 9550 128MB passzív szépségem.
Ez lett helyette. Connect3D 9600PRO 256MB. -
MWR
csendes tag
Szia!
Köszönöm a választ ki próbálom mind a 2-t de előtte átnézem akkor a kártyát! Így elsőre nem tűnik rajta semmi hibásnak külsőleg. Én is a memhibára gondoltam azért nem is vizsgálgattam csak fogtam és kiszedtem a gépből. De azért gondolom hogy nem memhiba lehet mert csak terhelés alatt jelentkezik a probléma. És ilyen hiba esetén szerintem terhelés nélkül se lenne jobb. És a teljesítmény csökkenés se vészes mert most 9250 van a gépbe és ez után még light ba is jobb lesz ujra a 9600 -
Padree
senior tag
Helló!
Memória hiba miatt csíkozhat. Ha hibás is a videókártya, elvileg nem okozhat károsodást a többi alkatrésznek. Szóval kipróbálhatod, azzal nem veszítesz. Tápellátás miatt: én úgy gondolom, mivel az alaplapról táplálkozik a 9600, az együtt járna rendszer instabilitással is, de elképzelhető, ha tudod, vedd vissza a memória órajeleit (pl.: 400, 500Mhz-re) és próbáld ki. A memória alacsonyabb órajelen nem igényel akkora feszültséget, tehát ha táp gondjai vannak akkor lehet, hogy megszűnik a csíkozás (de csökken a teljesítmény). Ha a GPU órajelét csökkented akkor a VGA-nak az AGP sínről való áramfelvételét mérsékled (pl.: 250- 325Mhz), ha az alaplap nem tud elegendő áramot szolgáltatni a VGA-nak akkor így kaphatsz korrekt képet, és kizárhatod a 9600XT hibáját, ezen esetekben nagy valószínűséggel a táp és/vagy az alaplap lesz a ludas a dologban.
Ha mindezen próbálkozások ellenére továbbra is csíkoz, akkor a VGA-nak van baja. Lehet, hogy valami forrasztás engedett el picit, vagy repedt meg - ez talán orvosolható a "sütős" módszerrel.Ezek az én gondolataim a dologról.
-
MWR
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a Sapphire 9600XT (256mb) kártyámmal, hogy ha elindítok egy játékot, egy nagyobb gépigényűt akkor hirtelen átvált a kép mindenféle színes csíkozódásra.Fogalmam sincs mi baja lehet, bár olvastam már hogy lehet olyan hiba hogy a memória szállt el rajta. De olyat is olvastam hogy tápellátási problémák miatt is adódhat ilyen hiba.
Őszintén szólva miután ez a hiba jelentkezett azóta nem is próbáltam használni a kártyát. Ez már durván 1 éve lehet vagy több. Mit gondoltok mi lehet a hiba, és szerintetek megér e egy próbát visszarakni a gépembe?
Előre is köszi a segítséget! -
kriszbon
őstag
válasz
Badman 4ever #2064 üzenetére
Köszönöm, akkor megnyugodtam hogy nem vágják majd hozzám, mert drága volt.
Egy régi 478-as gépbe megy ismerősnek egy 2.4 cerka és 1GB RDRAM mellé. -
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Szerintetek megfelelő ár volt 2k egy Ati 9600 Pro 256MB-os Agp kártyáért?
Nem nekem lesz, csak hát én vettem meg, mert gyorsan kellett dönteni.
Én úgy gondolom hogy reálisan alacsony áron vettem meg. -
bluyoo
nagyúr
Köszönöm a válaszokat.Szerzek egy másik kábelt hátha sikerül.
-
joi29
őstag
Előfordulhat hogy nem stimmel mert az S-video felépítése szabvány,
de a tűk bekötése már nem.
pl: egy x800GT átalakítójával üzemelhet egy 9200pro és egy HD2600XT
is de egy x1650pro már nem ad vele képet.
Miért? mert nem egy gyártótól valók és a nem referencia felépítést követő
gyártók készíthetnek egyedi megoldásokat aminek a saját átalakító hiányában
fekete fehér, lila, zöld vagy semmilyen kép lesz az eredménye.
Keressetek egy-két másikat hátha valamelyik jó hozzá:
bontóból, szervizből boltból olcsóé. -
bluyoo
nagyúr
Sziasztok!
A haveromnak kötöttem össze a pc-t tv-vel(S-VIDEO-YPrPb átalakító).
De a kép lila a tv-n.Egyáltalán jó a 9600pro kártyához a hd4870-es kártya átalakítója?
Mi lehet a gond rossz lenne a videokártya tv kimenete? -
Badman 4ever
őstag
válasz
dízelracer #2057 üzenetére
Amúgy az Arctic Accelero S2 is felmegy a 9600-asokra és az csak 3000 Ft, használtan lehet, hogy kevesebb és ráadásul passzív is a drága.
-
dízelracer
őstag
válasz
Badman 4ever #2056 üzenetére
Haha. Pont a minap raktam át egy GF2 re egy asrock alaplap chipset hűtőt.
így már nem indítja újra a gépet túlmelegedés miatt. Mindegy, van egy esztergályos haverom. Majd fogok valami cpu hűtő bordát és ráfaragtatom vele.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
dízelracer #2055 üzenetére
Használtan esetleg olcsóbb vagy bontóban keresgélj hűtőt rossz kártyákról, esetleg barkácsolj sajátot házilag.
-
dízelracer
őstag
válasz
Badman 4ever #2054 üzenetére
Ez horror összeg. A kártya nem ér annyit. Óccsóbb nincs kispézéé?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
dízelracer #2053 üzenetére
Elvileg a Zalman VF700-as és változatai rámennek. Árgépen megnéztem, 5000 Ft környékén van.
-
dízelracer
őstag
Mivel ez a Pro topik jobban pörög mint az XT ezért itt kérdem meg. Lehet valahol még kapni Radeon 9600 -ra valami jófajta hűtőt?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
stahlhelm79 #2050 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet HD 3650 AGP-vel és 10.4-es Catalysttal, 10.1-re cseréltem, mert más gond is volt a 10.4-el, de a 10.1-el még nem néztem, lehet, hogy ezzel már megy.
-
Alister71
nagyúr
válasz
stahlhelm79 #2050 üzenetére
Nekem 2 olyan 9600-osom is volt aminek nem volt jó a tv kimenete.
-
stahlhelm79
csendes tag
Sziasztok!
Ati Radeon 2400 Pro AGP kártyámat szeretném hagyományos CRT tévére kötni. A legújabb Catalist driver van fent és XP Service Pack 2.
Mivel a tv analóg, ezért csak a kártya S-video kimenete jön szóba. Egy S-video -> kompozit video kábelt használok. Ha ki akarom terjeszteni az asztalt a tévére, semmi sem történik, csak 1-2 csík villódzik a tévén keresés közben.
Próbáltam S-video -> S-video kábellel is, semmi eredmény.
Ugyanebben a gépben egy Nvidia Gefroce 4xxx (már nem emlékszem pontosan) kártyával ez simán ment, a tévé ugyanaz
Hol lehet a hiba?Köszi előre is
(bocsi, elírtam a kártya típusát, javítva)
-
kri37
csendes tag
Sziasztok! Rejtélyes hiba hátha valakinek van ötlete...
Sapphire radeon 9600PRO DVI kábellel HD monitora kötve.
Felbontás váltáskor, illetve monitor ki be kapcsolása után, 95%-ban no signal van XP és Win7 alatt, viszont bekapcsoláskor mindig bejön a kép (akkor is van felbontás váltás a logó képernyő és a teljes rendszer felállás között). Linux alatt minden tökéletesen működik.Ugyanaz a gép konfig másik, de kisebb felbontású monitorral win. Allat is hibátlan.
HD monitort másik gép+videó kártyára kötve, ua. DVI kábellel win alatt is jól működik. -
Ricsi201
csendes tag
válasz
Badman 4ever #2044 üzenetére
8x-os AGP gyorsítás bekapcsolva,Fastwrite off,elvileg a kártyának tökéletesen működnie kéne,de nem....selejtes nem lehet mert ugye 2 videókártyának ritka hogy ugyanaz a baja...biztos valami beállítás van elcseszve de nem tudom mi....azt tudom hogy a BIOS beállításai jók...talán a driver nem tetszik neki vagy nem kompatibilis az alaplappal....ezt mondjuk nehezen hiszem el....ASUS alaplapom van....
-
Ricsi201
csendes tag
előző hozzászólásban írtam pár napja hogy a 9600 PRO-m szarakszik....tegnap kaptam egy radeon xt1650 PRO-t és a probléma ugyanaz mint az előző videókártyánál....agp mintázatgyorsítás nem elérhető...egyébként előző hozzászólásomból kifelejtettem ezt: a gép randomba reseteli magát mikor 3d-s progit futtatok....ezt az új videókártyánál is játsza....nem értem....
-
ZakRob
senior tag
Sziasztok, kis segítség kellene.
Ismerős vett egy 20"-os samsung monitort, aminek 1600x900-as a felbontása.
Az a probléma, hogy ezt a felbontást nem lehet beállítani, mert nem szerepel a listában.
A videokártya egy 9600SE, a legújabb catalyst van fent a monitor drivere is fent van.
Elképzelhető, hogy a videókártya nem tudja ezt a felbontást? -
Ricsi201
csendes tag
Sziasztok! egy kis segítséget kérnék!Adott egy ATI Radeon 9600 PRO videókártya.Régebben a 3d-vel voltak gondok amik megoldása sikerült.Újabb probléma akadt mégpedig az hogy az AGP mintázatgyorsítás nem elérhető!Valaki nem tudja hogy kell orvosolni a problémát?
-
sinya85
senior tag
válasz
Badman 4ever #2038 üzenetére
talán jó lesz 4x agp-n
-
Badman 4ever
őstag
válasz
sinya85 #2036 üzenetére
Először próbáld meg visszavenni az AGP sebességét 8X-osról 4X-esre vagy 2X-esre, hátha segít. Ezt BIOS-ból vagy a CCC-ből tudod megtenni. Vagy lehet, hogy túlmelegedik a kártya, ezért nézz rá a hűtésre, hogy jól illeszkedik-e és nem poros, mert lehet, hogy ráfér egy portalanítás. Nézz rá, hogy nem megy-e az AGP FastWrite, ami okozhat instabilitást, ha megy, kapcsold ki BIOS-ból vagy CCC-ből. Végső esetben a VGA órajeleinek visszavétele az egyetlen megoldás, erre a célra kiválóan alkalmas az ATITool vagy a RivaTuner például.
-
sinya85
senior tag
szia mindenki
segítségeteket kérném
van egy amd 3200+ os proci egy asus kbv-x deszka és egy 9600 vga "ati"
a gép miota meg lett vásárolva "jó pár év" nem lehet játszani rajta mert mindig vpu recovery reseteli a vga-t
valaki segítsena 9600 cubb 3d van itthon egy gigabyte 9600om is amivel el sem indul a gép pedig másik gépben jó a kártya
-
vadasz70
aktív tag
Köszönöm nektek, igazatok volt, meg oldódott a probléma.
-
vadasz70
aktív tag
ja és még annyit, hogy van olyan probléma vele hogy az eggyik játéknál hiányoznak a szinek a többinél jó, azt mondták hogy lehet hogy frissíteni kellene a drivert nem tudom. egyébként előtte ge forst 6600 volt benne csak tönkre ment. ennek driverét nem kell törölni?
-
vadasz70
aktív tag
sziasztok! van nekem egy ilyen kártyám hol lehet letölteni hozzá drivert?Abit Radeon R9600 256 MB Agp köszönöm.
-
Adiking
tag
válasz
Badman 4ever #2029 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Adiking #2028 üzenetére
1. A 9600-as kártyáknál így jönnek erősorrendbe a kártyák: SE/ALAP/PRO/XT
Tehát az XT a legerősebb.
2. A Catalystban ehhez a kártyákhoz nincs túlhajtási panel, ajánlom az ATITools-t vagy az ATI Tray Tools-t, esetleg a RivaTuner-t és a PowerStrip-et tuninghoz.
3. Ez attól függ, hogy milyenek az alapórajelei, az itthoni TUL 9600 Pro 400 MHz-es GPU-val és VRAM-mal bír és max. 25 MHz tuningot visel. Míg az ASUS 9600 XT-m 500 MHz-es GPU-ját 550 MHz-en és a 600 MHz-es VRAM-ját 700 MHz-en járatom 24/7-ben. -
Adiking
tag
Sziasztok
1. Ezt már régóta meg akartam kérdezni: melyik a jobb a Pro v az XT?
2. Hol találom a Catalystban a túlhajtást?
3. Gigabyte 9600 Pro-t ramsünikkel, alap kis ventis aluhűtővel, levett házoldallappal milyen órajeleken járathatom 24/7-be? -
madkill669
csendes tag
Közben megtaláltam ezt a topicot
Szóval Atitools-al felhúztam a radeon 9600-promat, de egy kicsit félresikerült, becsíkozódott majd elsötétült a képernyő. Utána indításnál, csak pittyeg a gép, nem indul. Próbáltam másik gépbe, de ott meg elindult, csak nem kapcsolt be a monitor
Próbáltam a biosát frissíteni, de csak alaplapi kártyám van, és ha azzal indítok, nem látja a bedugott atit.
Hogyan tudnám feléleszteni?
-
TTomax
félisten
válasz
Badman 4ever #2025 üzenetére
Igen éppen néztem,mert nekem volt AGP-s 6800Ultrám,és hát azt kell mondjam egy XT-re húzott PRO alig alig marad el...én nem is gondoltam volna hogy pl F.E.A.R 2-t viszi 1440X900-on mediumon... a mentéseknél mondjuk leröccen ,de hát az nem a radeon miatt...
-
zeg
őstag
válasz
Badman 4ever #2020 üzenetére
Aztán valaki majd jól belinkeli a core2duós ati-s vagy kvadrós nótbukjának eredményeit mely letörli az összes húzott P4-est meg duáltualatinos cuccost ágépéstül, ráadásul alig több mint két kiló az egész
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever #2020 üzenetére
Ez igen, ez már szép eredmény.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
tzsolesz #2019 üzenetére
A gépeden ellen nehéztüzérség kell PIII részről.
Mint például a Dupla-Tualatinos gépek... Két emberbe futottam bele itt a PH!-n, akinek ilyen gépe volt. Az egyik bacsis, aki cikkezett is róla, a másik meg nemethbalazs.
Mindkettejüknek MSI Pro266TD Master-jük van 2 db 1,4 GHz-es Tualatinnal, bacsisnál 4 GB, nemethbalazsnal meg 2 GB 266 MHz-es DDR-I-es memóriával. A bacsis-féle gépben egy HD3850 AGP van a másikban meg egy HD2600 XT AGP VGA. Ráadásul nemethbalazsnal SATA-kártyával van egy 10000RPM-es Raptor...
Vacsira megeszik ezek a szörnyek az itteni gépeket meg VGA-kat...
bacsis gépe: -
zeg
őstag
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Alister71 #2014 üzenetére
Nagyon sajnálom, hogy a 3.8Ghz-en járatott P4 640-esmmel (LGA 775, 800Mhz FSB, 2Mb L2, HT stb..) nem nyomtam akkoriban egy 3Dmark06-ot a ultra tuningos Palit Radeon 9550-emmel.
Mindenkit széttéptem volna vele.
580Mhz-es gpu órajellel alázott rendesen.(mondjuk a RAM-ok 295Mhz fölé nem nagyon mentek, valószínű melegedtek. ma már egy jó kis hűtéssel menne többet is. lehet visszaszerzem. csak kár hogy már nincs egy erős AGP-és konfigom hozzá. A P4 nagyon alázott. NFS Pro Street süvített vele 35 fps -el.
-
zeg
őstag
válasz
Alister71 #2012 üzenetére
Környezet
Proc:Tualatin Celeron 14x112MHz (~1.6GHz)
Ram: 3 X 512MB ECC SD
Lap: MSI 694T (Via)
VGA: Connect3D Radeon 9600Pro 128MB 400/300(600)
Drájver: 6.3 (alapbeállítás)
Oprenc: frissen telepített XP prof SP1 30napos próbaver. a HP-től
DirectX 9.0c
AGP 4X, FastWrite ONEredmények
3dmark 2001: 7847pont
3dmark 2003: 3084 pont
-
Alister71
nagyúr
válasz
Badman 4ever #2006 üzenetére
ÁÁ, most olvasom, köszönöm, hogy megemlékeztél a gépemről.
zeg: XP-hez a 6.3-as driver ajánlott. Persze ez gyártó függő is lehet. Ha megnézed a listát én Connect 3D Radeon 9250-el is elég komoly 3D Mark 01 pontot csináltam.
-
zeg
őstag
Próbaképp előszedtem egy régi nagy kedvenc játékom, az UbiSoft-tól a Will Rock-ot. Örömmel vettem tudomásul hogy 2004-ben a Radeon 8500 64MB kártyámon a 2500+ Barton procival nforce2-es abit lapban 1024-ben már néha beszaggatott, addig most a 9600-as kártyámmal minden csúszkát a radeon drájverben a maxra állítottam mégis röccenésmentesen fut a játék, így már nem is zavar hogy 3000körüli pontot kapok a 3dm2k1-ben.
-
zeg
őstag
válasz
Badman 4ever #2006 üzenetére
Köszönöm a választ, én is a tualeronra gyanakodtam...
Alaplap: Via 694T, ugyanaz mint az összes tualatint fogadni képes VIA-s alaplapnak
Órajel: 400/300(600), Riva tunerben problémamentesen állítgatható, a kártyát 45percig próbaképp 430/330-on járattam és működött kifogástalanul. Olvastam hogy a 9600 pro-nak volt valami gyártók által tákolt SE változata, de connect3d-vel kapcsolatban semmilyen utalást sem találtam erről egyetlen gugli által kidobott fórumban sem. (az órajel meg egyébként is stimmel, szvsz már csak ezért sem lehet SE)
Drájver: (nem állítgattam semmit)
Radeon Omega Driver 3.8.421 (Fixed)
Size: 25.2Mb
Hits: 195598
Author: ATI & Omegadrive
Description: Catalyst 7.10
Operation System: Windows XP/2000 -
Badman 4ever
őstag
Mekkorák a kártya órajelei? Driver típusa? LordVaderrel csináltam 9600 XT versenyt 1,4 GHz-es Tualatin PIII-ak és 512 MB memória mellett és kiderült, hogy a driver sokat számít, meg az alaplap és lapkakészlet típusa is számít szerintem (ST6 nekem, neki VH6).
Az eredmények itt vannak viszonyításnak:
3DMark2001: 8512 (saját) 9743 (Lord Vader)
3DMark03: ~4000
3DMark05: 2025
3DMark06: 306 (saját) 469 (Lord Vader)
Tuningoltunk mindent, azért magasabbak a pontok, meg eleve XT-s kártyáink vannak gyári tuninggal és nem Celeronok hanem PIII-ak hajtják a kártyákat, szóval olyan 2000-2500 pontot is levonhatsz az eredményekből. Olyan 6500 pont az jó neked, szóval itt nincs gond, mert 6100 pontod van. Tehát rendben vannak az eredményeid. -
zeg
őstag
Most szereztem a nosztalgiagépembe egy Connect3d Radeon 9600pro 128M kártyát, és nagyon nem vagyok tőle elájulva...szerintetek ~2150 pont 3dmark03-ban, és 3DM2001-ben ~6100 egy 1400-as tualatin celeron esetében elfogadható érték? (3X512MB ECC SD, MSI 694T Via694T csipszet, via drájver feltolva, oprenc xp prof gyári)
A GPU-ra 215r8jaga12f van írva csakúgy mint a sapphire 9600 pro esetében[link], a ramok samsung K4D263238E-6C2A számozása alapján 2.8ns-ak, a NYÁK ugyanaz mint a tesztoldal[link] szerint, Rivatuner szerint 128bit-es kártya, mag/mem órajele pedig megegyezik a 9600pro referenciával, Everest szerint is 128bit-es, és jelenleg omega drájverrel van hajta(az utolsó előtti verzióval). AGP4X, Fastwrite enabled, vpu recovery off, directX9c. A gpu sarkai sértetlenek, a kártya nem hibázik, nem fagy, alig melegszik.
Miért kapok ilyen gyenge eredményeket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PlayStation 5
- Netfone
- The First Berserker: Khazan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest