Hirdetés
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- iPad topik
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Hobby elektronika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Hali skacok!
A'sszem ez a legrelevánsabb topic a help-kérésemnek:
A hétvégén elmentem Lyridákat fényképezni, pöpec kis helyet néztem ki a Felvidéken: kevéssé ismert várrom, ami csak 1812-ben pusztult el, így sok magas fala áll; a faluja kihalt, legközelebbi lakott település km-ekre van hegygerincen túl, fényszennyezés-térképek sötétnek mutatják. A kiruccanás egy kicsit viszontagságos lett (főleg amiatt, hogy 10 fok környékére számítottam a sátrazással, de 4 fok volt, aludni se tudtam, úgy dideregtem; és a vacsorának és reggelinek való otthon maradt...), de az ég egész tiszta volt, miután a Hold nagy lassan lement 1 körül, egész jól lehetett látni a Tejutat is; hullócsillagokból sajnos már kevesebb jutott, és azok is kicsik voltak, ami 1-2 nagyobb (enyhe-közepes) volt, azok is pont akkor vagy olyan irányba, amikor / amerre nem fotóztam...Amivel most szenvedek, hogy a sorozatokból timelapse-eket csinálok, de a Hold lemente utáni képeknél, amikor már igazán sötét volt, kockánként változnak a színek... Raw, fix 10s expók, fix ISO3200, Sony A7 (FF), aminek ezt még simán bírnia kéne, mégis, már a raw-knál látszik, hogy a színzaj helyenként képenként változik, hol kékes, hol vöröses, hol bíbor, hol sárgás a domináns zaj-szín... Utómunkában hiába állítottam fix custom WB-t, a képek megdolgozásával csak felerősödött és vibráló lett ez a szín-váltakozás.
Ide feltettem az egyik még csak összedobott videót, ami egyik legerősebben mutatja ezt a vibrálást.
Utánanéztem neten is, ott annyit találtam, hogy néhány Sony szenzoros gépnél bizonyos esetekben előfordulhat ilyen vibrálás asztro-TL-nél.
Valaki esetleg járt már ilyen cipőben, látott-e olyan programot, ami ezt kiszűri? Ha más nem, marad a fekete-fehér, ami azért nagy kár lenne, amikor végre jól kirajzolódott a Tejút...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest