- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
Volt nekem egy fél szemére vak kollégám.
Autószerelő volt. Simán csavart húzott meg USAG (magyarul minőségi) keresztkulccsal. A kulcs eltört a kezében, és a szemébe ment kicsipici vasdarabka. Soha többé nem látott azzal a szemével.A felsőmaróban vídialapka van. Erős, de rideg anyag. Épp úgy, mint a keresztkulcs anyaga. És a lapka leválhat (nekem már több foghíjas fűrésztárcsa is járt a kezemben), ill kicsorbulhat, mert érzékeny a hirtelen terhelésre.
Ha elkezdünk matekozni, a kombinatorika megnyugtat minket, milyen kicsi az esélye, hogy épp mifelénk, szemünk fele, halántékunk fele fog tartani egy spontán nagy sebességű éles mütyürke.
De nem jó ezzel nyugtatni magunkat, mert ha mégis épp arrafele, hát nincs visszaút, utólag azon már nem fogunk bosszankodni, hogy milyen kicsi valószínűsége volt, hanem átkozzuk a pillanatot, hogy nem védtük ki ott, ahol még kivédhető lett volna.Néhol én is túlzónak érzem Márton munkavédelmét.
De! Elismerem, hogy neki van igaza. Elismerem, hogy ha egy alkalmazottamat ilyen baj éri, akkor engem jogosan rángatnak elő, hogy nem tettem meg minden megtehetőt.És amikor egy marógép veszélyeiről van szó, nincs ilyen, h kis veszély, meg nagy veszély. Veszély, és kész. Addig kell ügyeskedni, míg elébe nem megyünk.
(Most statisztikázhatunk, hogy Magyarországon ötezer évben hány halálos tömegpánikba hány ember halt bele. Kurvajó lesz a statisztikai átlag. De annak westbalkános három kislánynak a mamája, papája, tesója menten baltát ragadna, ha elkezdenénk matematikázni nekik, hogy a kislányuk esetében tulajdonképpen csak peches ritka véletlenről van szó...)
Tudom, ez nem hangzik jól pont az én számból, mikor megírtam, miként autópályáztam tavaly kétszer is.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Update 06.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest