- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Panasonic LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Modding és elektronikai kérdések
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
memphis88 #63349 üzenetére
Amúgy, már ha javasolhatom, hogy ha már egy modern médialejátszót tervezel venni, akkor ahhoz már ajánlottabb legalább egy belépőszintű hangfalszett, mert már az is óriási előrelépés lehet a TV saját "hangszóróihoz" képest és ezeket legtöbbször kötheted direkt a média lejátszóra is. (15K körül már vannak értelmes darabok, erről a Multimédiás hangfalszettek Topic-ban érdeklődhetsz.)
-
memphis88
csendes tag
válasz
SunMount3r #63348 üzenetére
De akkor mit tudnátok javasolni?? Már olvasgatom néhány napja a topikot de nincs olyan mplayer amit valaki ne szidna, vagy ne csalódott volna benne.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
memphis88 #63346 üzenetére
A KODI-val DD-be is tudod átkódoltatni a DTS-t, gondolom azt már tudja a tévéd?
A Minix-en saját fejlesztésű KODI-van, így gondolom az is tudja. Személyes tapasztalatom nincs a Minix-el, de az utóbbi időben itt nem valami felkapott, ennek az okáról majd a többiek írnak. Lehet az Android-ja és az ára az oka, de erre is tehető CoreElec, amivel többet is ki lehet hozni belőle.
-
memphis88
csendes tag
válasz
SunMount3r #63344 üzenetére
A KODI tudja ezt a funkciót?? MINIX NEO U9-H mi a véleményed?? Köszi
-
Beni2360
félisten
válasz
#97950976 #63336 üzenetére
Gondolom te az egyetlen itthoni eladótól nézted pedig kintről majd fele annyiban van. Nem nagyon halottam 2 év alatt csal 1x meghibásodást.
A Mede8er MED600X3D-nál meg itt tartunk. Váltják le sorba. Zidoo-t nem nagyon találni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
#97950976 #63341 üzenetére
Egreat-et ne, sok a bug rajta.
(#63342) memphis88: Elvileg bármelyik mai, normális lejátszó tudja. 2.0-ás PCM-re kel lekevertetni a DTS-t vele.
(#63343) blakey: Mai lejátszók esetébe a 3D kb. a felejtős kategória, ha tudja akkor megy neki de nincs valami nagy fejlesztés azon a téren. -> Miért kellene ide bármilyen "nagy fejlesztés"? Te is írtad: Ha tudja, akkor tudja, ennyi.
Szerintem egy rendes lejátszónál továbbra is teljesen alap, hogy tudja, TV gyártói trendek ide-vagy-oda (még akkor is, ha csak 24Hz-en
, de tudja).
-
blakey
titán
válasz
#97950976 #63341 üzenetére
Ha nem kellene ennyire a 3D akkor 20e-ből is gyakorlatilag hibátlan lejátszód lenne. Mai lejátszók esetébe a 3D kb. a felejtős kategória, ha tudja akkor megy neki de nincs valami nagy fejlesztés azon a téren. Ha nem kell a 4K meg a HDR akkor egy Dune Solo Lite megfelelő lenne.
-
memphis88
csendes tag
Üdv! A tv-m nem tudja a DTS-t. Van olyan mplayer ami a DTS, atmos formàtumot lejàtszhatóvà teszi a tv szàmàra erősítő nélkül?? HDD->mplayer->tv
-
törölt tag
válasz
#97950976 #63336 üzenetére
Most nézem, hogy a Mede8er 600X3D és 800X között csak annyi a különbség gyakorlatilag, hogy a 800X-be lehet belső HDD-t rakni.
Akkor a kérdés az, hogy 60 ezer forintig tudtok -e javasolni ehelyett jobbat? (újan)
Az nem feltétlenül baj, ha nem mai darab, HDMI 1.4 elég a Full HD-s projektorhoz. -
Jim-Y
veterán
Sziasztok,
Biztos rossz topikban teszem fel a kerdesem, de nem talaltam megfelelo topikot igy kerlek igazitsatok utba.
Milyen TV-okosito eszkozt erdemes vasarolni, ha egy tabletrol szeretnek filmet streamelni TV-re?
Elore is koszonom.
Udv -
törölt tag
-
sixpak
nagyúr
Üdv.
Adott egy Benq projektor, ez egy asztali blu ray playerrel van összekötve és egy Denon erősítővel, filmezésre használom.
Viszont kellene egy médialejátszó, amivel külső hdd-ről tudnék tartalmakat küldeni a vetítőre, ezeknek nagy része 4K 30fps és full hd 60fps családi videók (több 100gb.)
Emellett ha mkv támogatással bírna az nagyszerű lenne.
Ami még fontos, az a digitális hangkimenet az erősítő felé, a többcsatornás hang miatt.
Hálózat, ilyesmi nem kell, illetve nem fontos.
Mivel ritkán használnám, ezért egy olcsó megoldás érdekelne.Köszi.
-
onadii
csendes tag
Sziasztok. Van egy LG "smart" tv-m, viszont sajnos korából adódóan (6 éves) megszűnt minden szoftveres támogatás, youtube pl. Pontos típusa: LG 42lm620s.
Olyan eszközt keresnék, melyel telefonról könnyen át tudok rakni youtube videókat, esetleg egy külső hdd-t hozzá kapcsolva tudok torrentezni és közvetlen onnan filmet nézni(feliratokat, szinkronokat kezelje), mert így nem kéne a laptop hdmi/pendrive kombóval szenvedni, netflix, HBO go, Spotify, illetve hogy tudja a hangvezérlést. A xiaomi mi box tudja a felsoroltakat? Mi az a legolcsóbb ár, amiért hozzá lehet jutni? Vagy esetleg tudtok jobb alternatívát?
A tv-nek semmi baja, ezért meg nem költenék több százezer forintot egy újra.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy Full HD 3D-s médialejátszóra még a projektoromhoz.
Egy Mede8er MED600X3D elvileg megfelelne nekem, de ugye nem egy mai darab.
Fontos, hogy a 3D BD ISO-t lejátssza, ezenkívül legyen optikai kimenete.
Külső HDD-ről játszanám le a filmeket.
A képminősége legyen a legjobb, mert a mostani Sony blu-ray lejátszóm képével, amit szolgáltat a projektornak, nem vagyok elégedett.
Illetve legyen könnyű a kezelése, ne kelljen telepíteni rá semmit, legalábbis hogy aki kevésbé ért hozzá, az is tudjon vele mit kezdeni.
Esetleg a Mede8er ehelyett tudtok valami alternatívát ajánlani, ami jobb?
Köszönöm!
-
xpimpix
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mit ajánlanátok ha:
1. horizon go nézésre lenne csak a lejátszó, nincs semmi más kritérium?
2. ha horizon go-n kívűl még 4k hdr médiát is szeretnék rajta lejátszani, külső HDD-ről/ ethernet kábellel?(azt olvastam, hogy google chromecast nem alkalmas horizon go-ra, és a xiaomi media box sem, ha megkapja az orio frissítést, szóval ezek már kilőve)
Válaszokat előre is köszönöm! -
Rbert
aktív tag
válasz
SunMount3r #63328 üzenetére
Ennyi pénzért...A Med 600X, a Dune,a Zappiti így működik,a Hi mediát programozni kell...
-
SunMount3r
nagyúr
Győri házimozi boltban is sokat szenvedtek vele,hogy a hálózati lejátszás működjön. Hát, ha tudja az ember, hogy mit és hol kell állítani, akkor ez elkerülhető lett volna.
És nem "szenvedés", csak pár percnyi adatbevitel. De értem, hogy van akinek "katt és már működjön is" az elvárása.
-
Rbert
aktív tag
válasz
SunMount3r #63323 üzenetére
Leírtam az előbb,hogy semmi nem lett állitva a NAS- on ,a Dune azonnal működött. Az akadozó filmlejátszás sem tetszett ( próbáltam usb-n is.) A folyamatos alkamazás leállásokról nem is beszélve.
Azért esett a választás akkor a Himediára mert itt a topicban az volt az ajánlott.Sajnos nem jött be,a Győri házimozi boltban is sokat szenvedtek vele,hogy a hálózati lejátszás működjön. De ott is lecserélték Dune-re. -
Beni2360
félisten
válasz
blackalex #63324 üzenetére
Himedia Q30 itt olvashatsz róla.
-
SunMount3r
nagyúr
Minden bizonnyal user error volt, ha jól van beállítva, mert ilyen baj nincs a HiMedia hálózati részével. Az automatikus SMB keresési funkció sokszor nem működik, ez igaz, de ezt egy egyszeri manuális adatbevitellel könnyen át lehet hidalni.
T.k. a mai igényeket nézve, a váltósoros videók eseténi auto frekiváltás hiánya és egy .srt feliratokat érintő kimaradásos hiba amit komolyabban fel lehetne róni ellene. Ez utóbbi a megfelelő FW verzióval, az előbbi pedig manuális freki váltással kiküszöbölhető.
Persze lehet finomkodni, hogy a lejátszójának kezelőfelülete és felirat szerkesztő funkciója gyenge, de ezeket már inkább csak én írom, mert egy KODI-hoz képest kb. mindegyikkel így van. -
Rbert
aktív tag
válasz
blakey #63320 üzenetére
Az Android rész nem érdekel,nem tudom miért erőltetik a médialejátszó gyártók.A Zappiti Jukeboxa szebb,jobb mint a Dune-nek,ha rálépek a film borítójára már játssza is a film zenéjét,megjelöli a borítón,hogy egy filmet láttam,nem láttam,hol tartok benne. Ha egy filmből több rész van azt gyűjteménybe teszi...szeretem az ilyen finomságokat.A filmlejátszás képe tökéletes egy LG Oleden számomra, és a hangja az én rendszeremen.
A 2 HDMI miatt vettem ezt a Zappitit ,mert az erősitőm (Denon X4100) nem tudja a HDR-t. Az Egreat 170-ért már túl drága lett volna.. -
Rbert
aktív tag
válasz
Dareiosss #63317 üzenetére
Amikor megjött a Dune az egyből látta a NAS-t ,igaz annak be kellett gépelni az elérési utat.A NAS-on semmi nem volt állitva,fixen volt előtte is és most is. Eddig a Zappiti a legkényelmesebb ,az automatán megtalálta és mindig látja. Ez a Himedia egy jó éve volt,felraktam több firmwaret,de nem lett jó,lemondtam róla.
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka #63319 üzenetére
Igen, de az Android korlátait nem tudja átlépni csak akkor ha visszatér a jól bevállt Linuxhoz. Android hang és képminősége nagyon nagy kihívás és azt nem olyan könnyű megoldani.
Egyébként a Zappitik sem rosszak de nem jobbak, mint a Himedia vagy a Dune de figyelem a dolgokat, hátha lesz valami jó amit megint kipróbálhatok. -
blakey
titán
Semmivel sem jobb a Himediánál, egy kutya, nekem egyik sem kéne, szerencsére eladtam. Mondjuk olyan gondjaim nekem nem voltak egyik médialejátszómmal sem (~30), mint neked, a Himedia is tökéletesen kezeli a hálózatot, Android nem médialejátszásra való, egyelőre. Ha a Dune-nek sikerülne visszaállnia a régi Linuxos rendszerére akkor megint lenne egy Dune-m, addig használom az ATV 4K-t és CE-vel az Amlogic boxokat, utóbbiak képminőségben hozzák a natív, érintetlen képet, kényelemben, funkcionalításban meg verhetetlenek, Apple TV-ről meg nem kell írnom, hogy nagyon rendben van, persze kell egy normális app amivel minden lejátszható és kész, nekem ezek tökéletesen megfelelnek, amióta nem Androidos médialejátszókat használok (2 éve) azóta minden gondom megoldódott médialejátszás terén és ugyanazt érzem mint régen a Dune-immel.
-
Dareiosss
senior tag
Épp ezért mondom, hogy user error. Az hogy egyszer látja a NASt máskor meg nem, valszeg beállítás probléma. Fix ipd van a nasnál egyáltalán?
Nekem 2,5 éve egy Q10 Pro a fő lejátszóm, és még egyszer sem volt ilyen problémám, hogy nem látta a Nast se olyan hogy alkalmazás leáll. Ha felteszel rá egy stabil verziót, onnan nem kell hozzányúlni.
-
blackalex
csendes tag
Amikor Angliában éltem és bukó sisakot akartam venni egyszerű volt mert elmentem a boltba és szinte az összes létező márka minden méretben készleten volt,amit fel lehetett próbálni és “tesztelgetni”. Ez a média lejátszó történet is úgy lenne a legtisztább ha az összes említésre méltó darab egymás mellett lenne és saját vinyórol lehetne tesztelgetni őket... de ilyen itthon nem nagyon lesz soha sem...
-
Dareiosss
senior tag
Aki jó médialejátszót akar venni az csapjon le a Himedia Q30-ra, a Rufusznál csak 25 ért adják!!
#63307) blackalex Én nem adnék pénzt egy Zappitiért, főleg nem annyit.
-
blackalex
csendes tag
válasz
#97950976 #63303 üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok és már sok tanácsot kaptam. Egreat A5 volt nekem is az elsődleges, Zappiti Mini 4K HDR-t is megkapod ennyiben amikor akciós és a Zidoo z9s-ről is jókat mondanak ami szintén bele fér a keretbe... én is még pár napig gondolkodok rajta és döntök.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #63302 üzenetére
Ez nem tvbox, hanem mediaplayer topik ha jól tévedek. Itt mediaplayer preferenciáim vannak. Neked nem?
Jó kép, jó hang minőség, mp-re tervezett UI, széles formátum támogatás...
Van ilyen droidos MP? -
törölt tag
válasz
blakey #63301 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket.
Összefoglalva tehát, hogy milyen lejátszót keresek:
4k képes, a lehető legjobb képi és hangi minőséget nyújtsa, ezenkívül külső HDD-ről játsszon le filmet, ha rádugom usb-n, és max 60 ezer forintig.
Ezek alapján kettőt találtam eddig:
Dune Solo Lite 4K
Egreat A5Melyikkel járnék jobban? Esetleg van még, ami számításba jöhet?
Esetleg ezekkel szemben egy Sony UBP-X700 blu-ray lejátszó mennyire ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest