Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qmok
csendes tag
válasz Chris Kiki #61498 üzenetére
Nem azt már teszteltem. Minden más eszközre rendesen transzkódol csak TV-re nem (már 5 éves). Elvileg a 4K-s tartalmat is simán viszi, pont emiatt vettem, hogy ha majd lesz 4K TV, akkor azt is kiszolgálja, remélhetőleg hamarosan oda is eljutok.
-
Qmok
csendes tag
Sziasztok!
Olyan asztali médialejátszót keresek ami 4K-s tartalmat zökkenőmentesen le tud játszani egy Synology NAS DS218+-ról. Nem kell bele merevlemez (NAS-ról játszaná le), nem kell bele optikai meghajtó (BD lemezt soha életemben nem használtam és nem is fogok), a lényeg, hogy zökkenőmentesen tolja át nekem a hangot és a feliratot is! Jelenleg egy Intel NUC muzsikál a TV mögött, de igencsak izzad, néha be-be szaggat, alig észrevehetően de mégis... illetve az még csak 1080p-s anyag, 4K-t rá se mertem engedni. Jelenleg Plex-el használom, a NAS-ra van telepítve a szerver onnan szipkázza le az anyagot telefonra, tabletre, laptopra, és ügye a TV-re is, csak a TV nem bírja el a transcodeolt anyagot, erre kéne egy média lejátszó.
Köszi előre is!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #61494 üzenetére
Nem akartam nagyon magabiztosnak tűnni de valóban, van pár anyagom, amiknél a 8 bit hogy úgy mondjam, erősen "látszik". Nos, ezeknél az anyagoknál vettem észre "teljes bizonyossággal" hogy működik a 10 bit jótékony hatása, mert gyakorlatilag "megszűnt" a sávosodás. De jó, hogy megerősítesz benne, mert már azt gondoltam hogy talán placebo..
"csak a zene van"
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #61489 üzenetére
444/10 biten megy, nyugodt lehetsz.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #61491 üzenetére
Ezen a képen is egyértelműen látszik miről is beszélek, amikor a 10bit PQ javító hatását emlegetem a 8bit-el szemben. Persze élőben kellene látni igazán, rendes videókkal összehasonlítva.
És bizony ahogy olvasom a TV vásárláskor is rendesen utána kell kutakodni, hogy igazi 10bit-es e a TV, vagy csak 8bit+"trükközéses". De ez még nekem is új...
És egy csak 8bit-es tesztvideó is jó lenne valahonnan.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #61490 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #61487 üzenetére
Az az SD kártya beszerzési lehetőség gondolom sokakat érdekelne, ha tudnál hozzá hozzá konkrét linket adni.
10bit és a banding: ezért is fordultam már rá a HTPC vonalra. Ha majd egyszer TV újítás lesz nálam, az bizony rendes 10bit-es lesz és érthetően nem akarom majd rajta a raszter csíkokat bámulgatni. Az ATV 4K amúgy hogy állhat ezzel? Még azt mondanám, hogy akár alternatíva is lehetne az eddig olvasottak alapján, csak ugye a HD passthrough hiánya miatt lehet ez sem túl időt aló és a 3D nálam alap feltétel. Bár lehet addigra már nem is lehet majd 3D-s TV-t kapni, no de azért ne zárjuk ki...
Van amúgy valamilyen 8 és 10bit-es banding teszt videó? Vagy valami kivágott részlet egy filmből, amivel ezt jól lehet tesztelni? Megnézném a HiMedai-at hogy áll vele.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz djnice #61487 üzenetére
Már nem tudok szerkeszteni....
Kaptam "blakey" kollégától egy autostart.sh fájlt, amit bemásoltam a boxba. Így elvileg már induláskor 10 bitet ad ki magából, amit természetesen nem tudok ellenőrizni mert sztereó erősítőm van, így csak tippelni tudom hogy működik-e, de szerintem működik. Ezek után elmondhatom, már nem zavar hogy a deep colourt nem lehetett manuálisan sem beállítani LE-ben. Mivel kizárólag FHD-t nézek, elmondhatom hogy nekem szinte kifogástalan lett a dobozka. Ennél jobb képminőségért igen magas árat kellene fizetnem, ezt biztosan állítom. Szóval egyetértek veled, mert szerintem is igen jó az S905X.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Egyértelmű! Soha nem nyúlnék bele a képbe semmilyen módon.
(#61487) djnice : Igaz, de bukod a garanciát ha legyalulod az androidot, nem? Vagy kit érdekel... ?
Értem én a logikádat, de annyira csekély a különbség árban (12e vs 23e ) hogy én emiatt döntöttem az itthoni beszerzés mellett. 10e forintot nekem nagyon megér az, hogyha baja van visszaviszem és gyakorlatilag azonnal kapok helyette másikat, vagy visszakapom a pénzemet. Nincs hetekig tartó várakozás és reménykedés hogy mit lép majd a forgalmazó. Ráadásul, mivel ez az egyetlen boxom, addig semmit nem tudok nézni. Illetve tudok, de a tévé belső lejátszója igen kényszeres megoldás. Amúgy tökre igazad van, csak én picit másképp gondoltam a dolgot.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #61478 üzenetére
Csak hogy pontosak legyünk, csak akkor kell plusz SD kártya, ha megakarjuk hagyni dual bootban az androidot is, a telepítéshez elég egy pendrive is. De kintről egy 8 GB-os microSD-t a box mellé dobva kb +1000 Ft a költség.
Amúgy szerintem is hibátlan médialejátszónak lehet nevezi az S905X-et, persze bele lehet kötni HDR-nél a 8 bit -> 10 bit dithering-be de amúgy is sok TV eleve 8 bites panellel rendelkezik, másrészt amelyik tudja a natív 10 bitet pl Zidoo (bár már írogatják, hogy a pipeline ott is hibás lehet), még jobban bandingos mint az S905X.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Bocs de nem árulom el és nem óhajtok eszmecserét folytatni veled ezen ügyben.
Mindenkinek meg van a maga véleménye ás ennyi.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz SunMount3r #61471 üzenetére
Igen, jól látod a lényeget, a saját véleményemet írtam le, mint mindenki más. Te nem azt teszed?
A lejátszóm és a házimozi erősítőm nem tudja a 4K/60 Hz-et és fogalmam sincs, miért kellene tudnia? Még soha nem találkoztam olyan filmmel és nem is akarok. A HEVC sem érdekel, nem attól lesz egy eszköz médialejátszó.
(#61482) dgyuri0123
Más a képarány torzítása és más az átméretezés. A fekete sávok eltüntetése csakis átméretezéssel történhet, ami egyértelmű képminőség romlással jár, tehát ugyanúgy barbárság, mint a torzítás. Szerintem Te is ezen a véleményen vagy.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
levágás funkció. - A VLC-nél sincs ilyen, hogy kitölti a képet és marad a széléből minden. Mint a nevéből is látod levágási funkció tehát levág a képből a széleken vagyis nagyítás történik. Minden KODI tudja ezt a funkciót nagyítási arány-nak hívják és lejátszás közben lehet beállítani.
A fekete sáv csökkenésnél azt írja, hogy a videó felfelé nyújtása.....Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Magi
tag
válasz dgyuri0123 #61480 üzenetére
Köszönöm.
Legkönnyebben talán úgy tudom elmagyarázni, hogy olyasmi mint a VLC nél s levágás funkció.
Ilyenkor a kép felett alatt látható fekete sávot eltüntetve kitölti a képet a lejátszó úgy, hogy az arány nem változik meg, tehát a kép bal/jobb oldala nem látszódik/levágódik.Magi
-
Magi
tag
A 10/100-on hogyan lehet javítani?
Illetve tudom hülye kérdés, de én anno XBMC néven használtam ilyen szoftvert, de a jukebox akkor még kezdetleges volt és nem tudta a magassághoz nagyítást.
Ez most már ok?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Magi
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Beni2360 #61474 üzenetére
A 10/100 Lanon könnyű segíteni (ha szükséges) ezt te is tudod.
Az ára még így sem vészes, mert igen sok androidos lejátszó kerül ennél sokkal többe... de az 5 év hazai garancia sem olyan rossz dolog. És...nem kell/muszáj SD kártya hozzá, hogy "normális" LE legyen rajta... Viszont nem erről volt szó... hanem arról hogy miért nem lehet médialejátszónak tekinteni egy S905X boxot ? Ezt áruld el...
(#61477) djnice: Tudom, ezen jókat vitáztunk hónapokkal ezelőtt, de.. egy "akármilyen" box 8-12e ft, amihez hozzájön egy 4 GB-s Class 10-es SD kártya, ami + kb 3-4e Ft. 12-14e-nél járunk és nincs "normális" 5 éves garancia, csak 1 év visszaküldős. És így már nem harmadár.. Nem vitaindító, csak egy vélemény, tudod.. Nekem még most sem tűnik soknak 23e Ft, főleg hogy egy átlagos androidos box is kb. ennyi vagy még drágább (itthon).
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Magi
tag
válasz dgyuri0123 #61473 üzenetére
Köszi szépen a javaslatot. Nekem ez tetszik, azonban a 100MBps-os LAN-t egy kicsit szűknek érzem a 4K-hoz (illetve azt kihagytam, h nem lenne rossz, ha HDR-t is tudna )
Ezzel kapcsolatban van tapasztalat? Vagy van ennek egy nagyobb tesója?
Köszönöm szépen.
Magi
-
djnice
veterán
Ezt jó olvasni, a többi Mede8er-es meg majd rájön, vagy nem
Az új CE-be amúgy bekerült a resolution downscaling, egyelőre még csak 720p-nél működik, az 576p és a 480p hibás, de levelezek az egyik fejlesztővel és remélem megoldódik, így majd használhatod a TV felskálázását kisebb felbontású anyagoknál.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Én nem nézem le mivel van nekem is 3 db belőle. De tény ha nem volnának az SD kártyás lehetőségek akkor sehol nem volnának a gyártok oldaláról. Mit gondolsz ennyit eladnának belőle ha nem volna az sd vonal?
Nem véletlen ezen fajtákból a drágább 90-100 $ stb gépek amik már tudják a média lejátszó tudását droid alapon is.1 db RPI2+B
1 db K1 Pluss
1 db Mini MX-G
1 db Meccol ..... S912.
És igen sokat használom őket. Többet nézem ezeket mint a ZIDOO X10 -t.
Sorozatokra szinte ezeket használom és a hétvégén nagy film vetítéshez kapcsolom be a ZIDOO X10-t.
-----------
Ui: És a te boxod is 1/8 GB 100 lan a LE platformon fut 2-3x áron mint a másoké és az én felsoroltjaim.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Beni2360 #61472 üzenetére
"Az egyértelmű, hogy az olcsó s905-s912 boxok nem igazi média lejátszók"
Ilyen S905X boxom van és nekem bizony médialejátszónak tűnik. A korábbi Med600-as lejátszómat simán lenyomja képminőség és kompatibilitás terén úgy hogy közben feleannyiba kerül. Szóval nem értem az S905/912 ellenérzésedet. Nem attól médialejátszó valami, hogy alumínium dobozban van és belső HDD-t is bele tudsz rakni... szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Beni2360
félisten
Nem
Pont arra gondoltam, hogy ez a válasz borítékolható volt.
Az egyértelmű, hogy az olcsó s905-s912 boxok nem igazi média lejátszók, csak egy kis mókolással egy SD kártyán, már használható média lejátszásra.
Nem véletlen a ZIDDO-nál is külön vannak választva a termékek.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
Ilyen kifogásos alapon elég sok mindent nem tudnak amúgy a mai lejátszók sem, amitől önkényesen rájuk lehetne mondani, hogy akkor nem is média lejátszók. Nem tudom konkrétan milyen Dune-d van, de pl. az tudja a 4K/60Hz-et? Az S905x-ek az érintetlen 10 bit-et? Vagy pl. a Zidoo-k biztosan teljesen kadenciahelyesek?
A Med8ter-ek még a HEVC-et sem tudják, akkor már azok sem médialejátszók (és soha nem is voltak)?De felesleges is válaszolni rá, mert megint átkanyarodott a téma arra, hogy te mit tartasz és mit nem média lejátszónak. Ez a te saját véleményed. De sehol sincs ilyen kőbevésett törvény, mert nincs is értelme. Nem is erről folyt a disputa és nem is hitvita volt.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz SunMount3r #61467 üzenetére
Ismereteim szerint vanak médialejátszók és TV okosítók. Előbbieket nem kell mókolni, alaphelyzetben tudják a hangsávok érintetlen kiadását és minden egyebet, amitől egy készülék médialejátszónak nevezhető.
Ahogy a Blu-ray lejátszók sem igenyelnek semmiféle mókolást ahhoz, hogy a BD-k tartalmát kiadják HDMI-n.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #61465 üzenetére
Most ez valami feladvány?
(#61466) BBéci: Ez már megint merőben más, mint ahogy az első hsz.-edben "kifejtetted".
De amúgy, most csak a te logikádat követve (bár nem tudom, hogy amit ebben állítasz az biztos így van e, de most feltételezzük) : És amelyik lejátszó nem tudja kiadni a Dolby TrueHD-t? Az nem tudja az Atmos-t sem. Tehát nem tudja. Tehát tudnia kell. A kérdés pedig egyszerűen az volt, hogy tudja e az Atmos-t, vagy sem.Az, hogy ki mit és miért tekint vagy sem "médialejátszónak" az meg most hogy jön ide és mit magyaráz? Mert most pusztán teoretikusan nézve, még ma is rengeteg "lejátszó" van a piacon ami egyszerűen nem tudja, mert szoftveresen képtelen rá. De facto.
Szerk.: adalékként és pontosítás képen: amúgy van DD+-os Atmos is, tehát nem kell hozzá TrueHD sem. Más kérdés, hogy mennyi ilyen valós anyag lehet. De pl. az Alma kapcsán épp ezt találgatják most, hogy lehet csak DD+-os Atmos-t fognak kapni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz SunMount3r #61460 üzenetére
Nem kell dedikáltan Atmos kompatibilisnek lennie a lejátszónak. Amikor a Dunémet gyártották, még nem is létezett Atmos. Amelyik lejátszó ki tudja adni a Dolby TrueHD-t, az Atmost is kiad.
Amelyik ezt nem tudja, az számomra nem létezik, az nem médialejátszó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #61464 üzenetére
Amúgy ha már ATV 4K: speciel ez sem tudja. Oké, veszteségmentes 7.1 PCM-be átkódolja. Ennyire már nem vagyok mélyen benne, hogy ez konkrétan jár e valami hátránnyal az eredeti Atmos passthrough-hoz képest, vagy sem, a lényeg az, hogy nem tudja (példaként)... - Passtrough 16bit, Multi CH 24bit.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
A lényegen nem változtat. Eddig is arról beszéltünk, a sima továbbküldésről.
Egyszerű példa:
Amlogic + Android + KODI tudja? Nem.
Amlogic + LE + KODI tudja? Igen.Én erre gondoltam.
Nem véletlen, hogy a komolyabb gyártók lejátszói esetén ezek tételesen és konkrétan fel vannak sorolva a specifikációk között.
Amúgy ha már ATV 4K: speciel ez sem tudja. Oké, veszteségmentes 7.1 PCM-be átkódolja. Ennyire már nem vagyok mélyen benne, hogy ez konkrétan jár e valami hátránnyal az eredeti Atmos passthrough-hoz képest, vagy sem, a lényeg az, hogy nem tudja (példaként)...
(Bár nemrég jött a hír, hogy tudni fogja, de elég ködös, hogy ez most milyen Atmos is lesz valójában, lesz e mellé rendes HD hang is, vagy sem és az is valószínű, hogy csak a stream szolgáltatások esetén fog működni (ahogy a DV is)).
-
Hyena
senior tag
válasz SunMount3r #61462 üzenetére
hmmm ez egy erdekes filozofiai kerdeshez vezet leven tudnia kell valamit...
de akkor egesz mondatban valaszolva.
velemenyem szerint
dekodolni nem kell tudnia (es nem is szeretnem ha a mediaplayer belenyulna) arra ott az erosito, hanem tovabbitani kell tudnia.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
válasz SunMount3r #61460 üzenetére
A lejatszonak csak azt kell tudnia, hogy valtozatlanul atengedje/tovabbitsa a hangot az erositonek...
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Egy ideje olvasom már a topikot szóval tudom, hogy nincs tökéletes megoldás, de arra jutottam, hogy megpróbálok egy s905x -es boxba belevágni valamilyen eleccel.
Szeretném, hogy a 10 bites 4k megjelenítés és a frekvenciaváltás működjön normálisan, ha mindez hálózatról az csak mégjobb.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik az a box az ezerből amin a tényleges fejlesztés folyik és normálisan tudnám mindig frissíteni rajta az LE-t, ha jön új javítás?Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Magi
tag
Sziasztok,
Teljesen laikusként olvasgatom a fórumot és szeretnék segítséget kérni, mert sajnos nem találtam meg a választ visszafelé olvasgatva.
Tehát. Vásároltam egy LG B7 OLED TV-t, aminek a smart funkciói elég jók, azt gondoltam, hogy azzal majd elleszek/ki tudja váltani a régi MED8ER 600X3D médialejátszómat.
Sajnos tévedtem, mert sem a beépített lejátszó, sem a telepített PLEX nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A színek nem tetszettek, valahogy mintha akadozott is volna a kép, mindegyis a lényeg, hogy nem tetszett.
Illetve van egy nagy hátulütője a beépített lejátszónak (és ide sorolhatnám a Netflixet it), hogy én minden alkalommal a nagyon szélesre húzott képet (talán 21:9?) a MED8ER-en magassághoz illesztem, tehát levágok a kép széléből annak érdekében, hogy torzítás nélkül teljes képernyőn lássam a filmet.Na ezt nem tudja a TV egy gombnyomásra, míg a külső lejátszóm igen. (TV-n ez egy jó 2-3 perces machina mire sikerül belőni.)
Mivel a MED8ER kezdi megadni magát, illetve nem is 4K-s és nem is tud Netflixet, így kérdezném, hogy tudtok-e ajánlani olyan lejátszót, ami:
- képminőségben hozza a MED8ER-t
- esetleg tud 4K-t (ez nem feltétlenül fontos, de azért jó lenne)
- tud Netflix-et
- tud Dolby Atmost (az sem baj ha tud DTS: X-et is)
- és ami nagyon fontos tud magasságra képméretet növelniÁrban valahol az ATV környékére lőnék ha lehet. (Aztán lehet, h pont az ATV lenne megfelelő számomra?)
Köszi előre is.
Magi
-
BBéci
legenda
válasz sugarforce #61455 üzenetére
Két méterről kellene néznem ahhoz, hogy legyen értelme a 1080p-nek, úgy viszont túl közel lennék a center- és frontsugárzókhoz. Néha darts közvetítéseket olyan közelről nézem, annak nem érdekes a hangja.
Azért nem veszek vetítőt (motoros vászon fel van szerelve), mert olcsó nem kell, ami számomra elfogadható, az használtan is legalább 600000 Ft. Arra a havi 3-4 filmre, amit mostanában nézek, felesleges pénzkidobás lenne.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TCr
veterán
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz sugarforce #61445 üzenetére
50 colos Panasonic plazmát nézek 4 méterről, nem tudom megkülönböztetni a 720p felbontású nyersanyagot a 1080p-től, tehát nincs értelme a nagyobbat választani. Néha hozzám kerül tesztelésre egy-egy vetítő, a remuxokat olyankor veszem elő.
(#61446) TCr
A Tokyo Drift kivételével mindegyiket nagyon szeretem, úgy vagyok velük, mint a Rejtő könyvekkel: bármikor, bármelyik jelenetüket tudom élvezni. Dwayne Johnson és Jason Statham a kedvenceim, Paul Walker is az volt. A csajokat: Michelle Rodriguez, Gal Gadot, Gina Carano is csípem. Száguldás, bunyó, szerelmi szál, mi kell még a felhőtlen szórakozáshoz?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
la_cc
addikt
válasz sugarforce #61445 üzenetére
Lehet ezzel is csak előre kell gondolkozni és éjjelre kell berakni a letöltést.
(#61446) TCr
Nőkről és ízlésről kár vitatkozni.
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #61440 üzenetére
Egyetértünk, csakis a valami miatt különös érdeklődésre számot tartó filmeket kölcsönzöm 1080p-ben és a kedvenceimet (MI, Fast&Furious, koncertek, stb.) remuxban, ezek az összesnek a negyedét sem teszik ki. A többi bőven jó 720p-ben. Nem csak azért, mert mindössze 18/1,5-ös ADSL netem van.
Ami igazán fontos, az a hang: DTS-HD MA és Dolby TrueHD!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
la_cc
addikt
válasz dgyuri0123 #61442 üzenetére
Jogos. Elnézést a pontatlan megfogalmazás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz sugarforce #61441 üzenetére
Pl emiatt.: "Meg hely miatt sírni 2018-ban amúgy is olyan, mint memória miatt tenni ugyanezt, nonszensz."
Az ilyen "felsőbbrendű" kinyilatkoztatásokra mindig "vevő vagyok"... De hagyjuk a témát szerintem...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
sugarforce
addikt
válasz dgyuri0123 #61440 üzenetére
nem értem mirefel jött ez a stílus, senki nem kritizált téged, csak leírták, hogy ha már leszeded, érdemes a remuxokat szedni. Senki nem b*sztatott érte, hogy te nem így teszel.
Nem is értem miért vetted ennyire magadra a dolgot, semmi bántó nem volt egyik hsz-ben sem.
Egyébként lövésem sincs mekkora neted van, de ha 15-20 perc alatt lejön a 10-12 gigás cucc, miért kéne órákat várni a remuxra? Ráadásul jellemzően azok sem 50-100 gigásak, 20-30-40 körül szokott mozogni a film hosszától és a bitrátától függően, ja persze az 1080p-sekről beszélek.
De persze mindez szokás kérdése, ha tárhely és megfelelő netsebesség van, inkább érdemes a remuxot leszedni, így nem vagy kitéve a vérpistike releaseknek, ahol annyira ocsmány módon vagy kitéve az igénytelenségnek, hogy teljesen mindegy milyen csúcs tv-n nézi az ember.
Én amit tehetek, remuxban szedem le, a legtöbb 20-30 perc alatt lent van, annyit meg tudok várni, ha meg van drága tv médialejátszó meg házimozi, inkább élvezem normálisabb minőségben a filmet, legyen az ismeretlen vagy ismert. Amit megnézek, azt úgyis törlöm, nem tárolgatom feleslegesen, ami meg olyan hogy megnézném még 20 milliószor, azt megveszem br-en. De ez én vagyok, Te meg más. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Multibit #61438 üzenetére
Látom, jól megy a "kritizálás"... Én akkor sem fogok egy egyszer nézős filmet 35 gigában leszedni.. bocs érte. És az én olvasatomban a "mezei" MKV azt jelenti hogy 1080p 8-12 giga körüli méretben.. bár úgy érzem, ez a téma nem lesz lezárva egyhamar....hiszen jól lehet rajta rágódni még egy darabig, amíg nem lesz másik csont... Részemről befejezettnek tekintem a "magyarázkodást"...
(#61439) la_cc: Neked külön köszönöm az építő jellegű válaszodat... nézz mindent 50-100 gigás méretben, attól biztosan jobban alszol. Én viszont 10-15 percen belül szeretem megnézni azt, ami "unalmamban" épp akkor eszembe jut. Nem fogok órákat várni rá... Tudod, nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Multibit
nagyúr
válasz dgyuri0123 #61437 üzenetére
1. "mezei" MKV is lehet remux
2. a "töltelék" film úgyis törlésre kerül, tehát nem pazarolsz helyet -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Multibit #61435 üzenetére
Ritkán futok bele olyanba, hogy 20-22 giga körüli méretű filmnek lenne valami nyűgje, de előfordul mint pl. most is. Ezek után jobban meggondolom, milyen verziót kölcsönözzek. Bár, nálam elsősorban a film "értéke" határozza meg, hogy BD, BD remux vagy "mezei" MKV lesz-e a filmnézés alapja. "Töltelék" filmekre nem pazarlok sok tárhelyet...
"csak a zene van"
-
Multibit
nagyúr
válasz dgyuri0123 #61434 üzenetére
Válassz remuxokat, azokkal nem jársz így!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz djnice #61428 üzenetére
És (#61433) sugarforce : Köszönöm a válaszaitokat. Én is sejtettem hogy a kódolása nem jó, mert ilyen rondát még SD esetén is ritkán látok. Ami fura kicsit, hogy a film egyéb jeleneteinél semmi anomáliát nem vettem észre... de bánja kánya, majd másik példányt kölcsönzök és meglesem azt is ennél az ominózus jelenetnél.
"csak a zene van"
-
sugarforce
addikt
válasz dgyuri0123 #61427 üzenetére
A kodolasa fos. A br lemezen nincs ilyennek nyoma.
-
Chrys_
addikt
válasz SunMount3r #61431 üzenetére
Akkor már lehet inkább be kellene szereznem megint egy PCH-t.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Chrys_ #61429 üzenetére
Zidoo (PQ kompromisszumokkal).
Vagy Pi (szintén PQ (tán kicsit még több???) kompromisszumokkal).>De ez a legolcsóbb.
Használtan MED600X3D-> Szintén nem a legcsúcsabb a PQ.
Vagy egy olcsó mini-PC, valami régebbi NUC, Zotac, MSI, Beebox is megteszi Intel IGP-vel. Vagy akár egy olcsón épített saját kis mini PC (valami integrált Intel procis AsRock lap pl.). A lényeg, hogy Intel IGP esetén 1.4a HDMI kimenet kell (HDMI 2.0-án nem jó, csak dedikált AMD/NVidia kártyák esetén). A PQ a PC-s esetén a legkorrektebb...
(Meg ott vannak az új AMD APU-k, de ezekről még nincs elég tapasztalat, de állítólag viszik szépen).
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #61427 üzenetére
Szerintem a kódolás ilyen, mert progressive anyagnál eleve nincs deinterlacing.
Saját táv ezeknél a típusoknál megy alapból: WeTek, MeCool, Tanix, Khadas, MiniX, T-95M/N, A95X.
Ha neked másik van, akkor létre kell hoznod egy ahhoz tartozó konfig fájlt vagy marad a légegér és/vagy a CEC. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz djnice #61424 üzenetére
Ha már recésedés... Justice League 1080p (kb. 20GB méretű MKV) filmben van egy jelenet, mikor a "csodanő" ül a monitor előtt és bámulja... na ott a monitor széle olyan recés mint állat, pedig függőleges helyzetben van, nem is átlóban. Eddig semmilyen más anyagnál nem fedeztem fel hasonló "hibát". Fogalmam nincs miért ilyen ronda. Lehet, valami egyedi gond... Gondoltam leírom.. Sajnos nem tudom prezentálni, mert melóhelyről írok.
(#61426) djnice: Nagyon hülye kérdés, bocs érte... ugye a saját táv ezzel is felejtős lesz és kell a légegér ?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #61425 üzenetére
Végül is mindegy is, mert az S905X-es vonal a napokban megjelenő 8.90.3 CoreELEC-kel új szintet fog lépni, megszüntették a bandingot és működni fog a resolution downscaling is, így ha nem kell a Full HD 3D MVC akkor kb 8-10.000 Ft-ból, gigabit adapterrel hibátlan médialejátszót lehet kihozni:
- 23.976, 24, 25, 29.97, 50, 59.94, 60 fps mind kadenciahelyes
- 4K HDR ditheringes 8 bit -> 10 bit konverzióval banding mentes (nem úgy mint pl az RTD1295 esetén)
- Kiváló minőségű Motion Adaptive deinterlacing
- Resolution downscaling - mindent a forrásnak megfelelő felbontásban tol ki a TV-re, így a gyengébb minőségű upscaling probléma is megszűnik
- Retro játék emulátorok (NES, SNES, PS1, Arcade, Sega MD, stb)[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #61424 üzenetére
Az egyiknél csak néha jelentkezett pár másodperces vágásokban (MBAFF-itt lehet pont ezzel volt a gond) a másikra pedig te is írtad, hogy az Amlogic-on is recés azon a részen. De azóta néztem már pár interlaced anyagot (pl. Csengetet? 25fps DVD) és írtam ide is, hogy helyenként szinte legalább 720p minőségű volt a PQ. Persze a PC-t nem érheti utol, de alapvetően nincs gond vele. De lehet függ a kódolástól, fps-től és a felbontástól is, hogy mennyire jó. De semmi vészes, pl. csíkozódás nincs és a mozgás is folyamatos.
Fényképet/videót azóta sem csináltam róluk, de majd fogok azt is a recésedésről és arról is amikor pöpec a PQ, az alapján talán könnyebb eldönteni.
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #61423 üzenetére
Múltkor küldtél 2 tesztfájlt ami nálad "recés" volt, ezért gondoltam.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #61422 üzenetére
Szerintem elég "normális" a deinterlace a QX Pro modellekben és ugye ez ugyan az a chip. Ha az auto 25->50, 29.7->59.4 freki váltás hiányáról beszélsz az megint más. De lehet ebben megoldották azt is, elvégre ez nem HiMedia gyártmány, de amúgy ezekhez is van egy user made patch, amivel az is működik. Ez amúgy csakis azért nincs implementálva a gyári fw-ekben, mert a HiMedia-t nem érdekli ez az igény.
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #61421 üzenetére
Az X20-at már tesztelték, ugyanazok a bajok vannak vele mint az X8/X9S/X10-nél.
Az a HiSilicon-os pedig pont a Live TV-re nem lesz jó a normális deinterlacing hiánya miatt. -
SunMount3r
nagyúr
Közben jön majd az Zidoo X20 is, az RTD1295 "frissített" verziójával: New Realtek RTD1296DD chipset designed specifically for media playback. The 1296DD version features support for DDR4 RAM, extra peripherals and faster SATA.-> Eddig ennyit tudni, ami inkább kevésbé érdekes. X20 is kevésbé önmagában, inkább majd a next-gen miatt lehet az a SOC-ja ?...
Valamint feltűnt egy ilyen HiSilicon-os furcsaság is a Futeko kínálatában.
-
blakey
titán
válasz djnice #61416 üzenetére
Sz@r, én nem láttam jónak, persze a fejlesztők alig tesztelnek ezt-azt. A legjobb az S905/X/D.
-
Hyena
senior tag
A felhasznaloi elmeny nem is emlitheto egy napon.(persze az s912 javara a kodi miatt)
Kepminoseg ugyben pedig ezt az elonyt mar lehetetlen hozni.
Atlagfelhasznalo szemmel mindketto megfelelo ha a HDRtol eltekintunk mivel a popcornon az nincsen.[ Szerkesztve ]
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Hyena
senior tag
En 2 db S912-t hasznalok coreelec 8.90.2-vel (az egyik egy beeling gt1, a masik beeling gt1 ultimate) es teljesen elegedett vagyok veluk.
Nem vagyok egy "vajtszemu" inyenc mint paran a topicban de jelenleg jobban tetszik mint a popcorn a500 pro.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #61415 üzenetére
Az S912 hamarosan megérkezik és tesztelni fogom. Wrxtasy külön buildet készített az S912-re, jónak kell lennie, különben nem írná, főleg a natív 10 bit miatt HDR esetén.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #61413 üzenetére
Megint az S912 lett a dobogóra állítva, de annak a jelenlegi hibáiról -amiket pl. Blakey szokott emlegetni- egy kukk sincs megint megemlítve sem.
Zidoo-nál meg a kadencia/frekiváltós hibák maradtak ki.
Megírtam oda ezt is, meg tömören a HiMedai-król amiket ezzel kapcsolatban kell. + Kompletten a 3D MVC témát (bár ez ugye nem feltétlenül a Topic tárgya, de miért ne legyen ez is azzal együtt egy helyen).
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok média player témában, de NAS vásárlás okán említették az ottani topikból kollégák, hogy lehet nem ártana egy média player is.
Az lenne a kérdésem, hogy egy médialejátszóval milyen pozitív változások lennének a tv beépített lejátszójához képest? Jelenleg belső hálózatról nyitom meg az MKV sorikat, filmeket, ha kell felirat külső srt-t adok hozzá stb. Gondolom, ha lenne külön lejátszó, akkor mennének külön a bluray cuccok is esetleg, nem?
Tudnátok esetleg ajánlani is konkrét cuccot is? Egyszerű, minőségi és minél inkább probléma mentes darab kellene.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Új 4K HDR lejátszó összefoglaló pro és kontra: [link]
Ismét látszik hogy a best buy az S905X és az S912 vonal, ha audio passthrough is kell.
A felsorolásból valamiért kimaradtak a HiSilicon-os cuccok. -
djnice
veterán
válasz SunMount3r #61408 üzenetére
Nem én hitegetem, hanem Sam: [link]
-
Chrys_
addikt
válasz SunMount3r #61408 üzenetére
Ez szerintem is így lesz. Vagyis nem lesz.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #61407 üzenetére
+ Szerintem a -jelenlegi- Amlogic cuccokon se lesz soha, kár hitegetni bárkit is, különben ülhetünk a váróban, amíg földig érő ősz szákállunk nő, vagy csontváz lesz belőlünk (és akkorra sem lesz belőle semmi).
-
SunMount3r
nagyúr
-
djnice
veterán
Az Apple TV 4K dekódolni fogja többcsatornás PCM-be a hangsávokat, az Amlogic-nál megy a passthrough.
Mindkettőn van hálózati csati, sőt az ATV-t másképp nem is tudod használni, az S905X-hez kell még egy USB-s Gigabit adapter is ha 4K remuxokat néznél.
A 3D MVC-t az Amlogic csak felezett felbontásban játsza le egyelőre, az ATV-n elvileg megy, de ebben nem vagyok biztos.
S905X-ből a Mecool, Tanix dobozok alapból támogatottak ha CoreELEC kerül rájuk, de kb mindegyikre rátehető, max a távirányítót kell külön konfigolni.(#61405) Mano66: A Dune-nél van egy külön shell, ami a régi Dune felületét hozza, kb ennyi a különbség. Ugyanazok az apró problémák megvannak mindkettőnél.
[ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
Mi a különbség a Zidoo X9S és a Dune HD Pro 4K között.Meg érné majd dupla árat a Dune?Tudásban ugyan az mind kettő vagy a Dune többet tud?
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
junkpod
veterán
válasz 7Heads Drago #61376 üzenetére
Nincs elég erősen bedugva a boxba a HDMI kábel, nyomd be tövig erősen.
Box's don't touch!
-
Mezga Aladár
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #61398 üzenetére
Filmcím.CD1.stb
Filmcím.CD2.stbEladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #61400 üzenetére
Úgy is kipróbálhatod, hogy filmcím.part1.mkv, filmcím.part2.mkv, Kodi ezeket összefűzi, ha bekapcsolod a menüben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest