Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- ZIDOO médialejátszók
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Steam Deck
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisgyerek85
senior tag
-
erdoke
titán
Talán egyben nincs, de mind távirányítani, mind a médiaszerveréről lejátszani lehet iOS alatt. Utóbbira pl. az AirAV ára éppen most ment vissza, de rövidesen megint Free lesz.
Közben találtam olyat, ami kb. ugyanazt tudja. Igaz, egy ideje nem frissült, és PCH200 sorozatot írnak.
(#15996) kirkri
Az a 700 Ft biztosan földhöz vág, de legalább nem lesz majd frissítve az app, ha éhen döglik a fejlesztő...[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Milka 78
nagyúr
Tovább próbálgattam az Elvirát.Sajnos van egy hiányossága külső odd terén.A dvd lemezeket szépen kezeli(másolt) menüvel együtt,de ezen kívül semmi mást nem(mkv,divx).Ha ilyen lemez kerül bele újraindul.
-
polberto
tag
Erről mi a véleményetek?
http://www.aliexpress.com/store/product/DHL-Free-Shipping-Noontec-A9-Google-DHMI-Android-2-3-Smart-TV-Media-Player-Box-with/609719_601993131.html
Van egy 2 éves led tévém, de még nem smart, és nem szeretnék másikat venni. Az internetes tartalmak miatt szeretnék egy ilyen kütyüt.
Böngészés,youtube,stb....
Szerintetek jó ez valamire? -
z.istvan
csendes tag
LG -t semmi esetre sem, kukába való darab.
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #15968 üzenetére
A 93-at váltja - jövő hónap közepén érkezik az első szállítmány - az ára is kb. annyi lesz.
Éppen most írom az AVO-ra a híranyagot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
Ha jól emlékszem, akkor panaszkodtak itt arra, hogy a Dune-hez nincs jó böngészős vezérlő, ami megengedné pl. a zenei fájlok lejátszásának vezérlését okos telefonról vagy PC-ről TV nélkül?
Egy lelkes orosz felhasználó/programozó csinált egy ilyet
Firefox, Google Chrome és bármelyik Androidos okostelefon/tablet böngészőjéből a Dune IP címét beírva (http://Dune IP cím/rc) egy ilyen táviránytót fogunk látni:Ahhoz, hogy működjön a fenti távirányító, 3 alapfeltételt kell teljesíteni:
1. A Dune-ben lennie kell rendszermeghajtónak
2. A lejátszandó fájloknak (egyenlőre, még folyamatban van a fejlesztés) a Dune-hez kapcsolt merevlemezen vagy pendrive-n kell lennie
3. A Dune-re fel kell telepíteni az alábbi alkalmazást (előtte a zip-et ki kell csomagolni egy pendrive-ra, hálózati könyvtárra vagy a Dune-hez kapcsolt merevlemezre, és ezt követően el kell indítani a dune_service_ltu_install.dsf fájlt):
- Dune Lite 53D esetében: [link]
- többi Dune esetében (Smart, Max, Duo, Base/prime 3.0, 101/301) esetében: [ [link][ Szerkesztve ]
-
Narancs81
tag
Sziasztok!
R160S-t rendeltem nem régen, még nem jött ugyan meg. Érdekelne, hogy felismer/kezel-e 2TB-nél nagyobb (belső) HDD-t. UserGuide nem elérhető sehol. Termékinfó nem tér ki erre. Kósza infók szerint az R150 kezel 3TB-t, de az R160S-ról nem találtam semmi infót sehol. Valaki meg tudná nézni a lúzergájdban vagy esetleg van 3TB-vel tapasztalat?
Köszi
-
bisa44
csendes tag
válasz #75912448 #15968 üzenetére
Nekem is BD lejátszóm van, egy HARMAN KArdon. Képminőségre jobbat még nem találtam. Sajnos lecseréltem a SIM2 D30H vetítőmet és helyette egy DVI-D bementes SIM2-t vettem, ami arra kényszeríti a lejátszómat, (mivel nem tud handshakelni) hogy HDMI AUTO-ra váltson és 1080p-t adjon ki, amit a vetítő nem kezel. Ezért tanácsolta nekem egy ismerősöm, hogy vegyek média playert és azok fix kimenetre állíthatóak. Mindamellett, alig veszek dvd lemezt, nemhogy blurayt....
-
Jim-X
őstag
válasz TazLeacher #15963 üzenetére
Transmission a beépített letöltőkliense a popinak. De ezek szerint nem használod. Akkor marad az info gomb a főmenüben ahogy Mézga Aladár is írta!
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
bisa44
csendes tag
Valaki röviden fel tudná nekem vázolni, hogyan alakultak az utóbbi években a media player chipset tendenciák? PL REALTEK stb...
Ez az EAEGET jónak tűnik. Mi a buktató benne?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz TazLeacher #15955 üzenetére
Főmenü, kijelölés a hdd-n, infó gomb.
-
Jim-X
őstag
A transmission webes felületén is látod, százalékosan is
Mekkora A300 guru lettem, mi?
A játék az nem játék!
-
Ed Parker
nagyúr
Pc vel râmész és látod.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Most, hogy nincs jó műsor a tv-ben, elkezdtem gondolkozni olyan kütyün, ami WiFi-n keresztül a netre tud csatlakozni, és tv-re kötve, elsősorban a YouTube-ról lehet vele filmeket nézni.
Mit tudnátok ajánlani, ami olcsó, és egyszerűen, könnyen, jól használható?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
TazLeacher
nagyúr
Popi 300-ban hol tudom megnézni, hogy mennyi adat van a HDD-n? Egyszerűen sehol nem találom.
-
kisgyerek85
senior tag
-
BBéci
legenda
-
atike
nagyúr
Létezik olyan lejátszó, amiben nincs beépített HDD, nem érdekes, hogy van-e USB, van Ethernet (wifi szintén nem érdekes), van HDMI, és alap funkciókkal elboldogul (viszi a fullhd-s MKV-t pld) és mellé valami baráti ára van...? Magyarul egy otthoni hálózaton kellene neki egy NAS-ról lejátszani a tartalmat és ennyi.
-
Jamboo529
senior tag
Mi a véleményetek, melyik a jobb?
A régi (szürke) WDTV live, vagy ASUS O-play Air HDP-R3.
Megéri lecserélni a WDTV-t az ASUS-ra, vagy sem? -
hunaqua
addikt
...persze,azért is írtam ,hogy hardveresen jobb (alu ház,"pontmatrix" kijelző).A szoftot nem ismerem.Kínában a KAIBOER a "sztár",itthon meg nem is ismeri senki.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
Mert 2 évig haszáltam Eaget gépet ( H5 ).
Ez az ár egy r160s ára,ez a hardver viszont szerintem jobb (ez inkább R200s kategória).A szoftot igaz nem ismerem....eddig 200usd alatt nem is láttam ezt a gépet
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
Szerintem ez is egy jó gép.
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-EAGET-M90-3D-Ready-Full-HD-1080P-HDDMedia-Player-with-HDMI-1-4-Blu/621492704.html
-
robi-k
őstag
Kérdés: hol lehet jó áron venni 2 vagy 3 TB merevlemezeket, garanciával. Lehet belső 3,5" vagy akár külső rack-be épített is.
-
raus
aktív tag
Nekem a PC-ben van két darab WDRE2 320GB RAID0-ában 3 éve és sosem mennek 33 fok fölé.
Kiváló vinyók a WD-ék. De a megfelelő szellőzésről gondoskodni kell. Esetleg moddolni a külső házat, stb. -
neooen
aktív tag
válasz erdoke #15935 üzenetére
Ezer hála és köszönet . Az egyéni színbeállításoknál volt a kavarás.
Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
neooen
aktív tag
válasz erdoke #15933 üzenetére
Lejátszó hiba kizárva. Tanácsodra, ha nem is másik lejátszóval, mert az nincs, de rákötöttem a kütyüt a monitorra és ott nem jön elő a jelenség. Egy LG 32LV3400-as LCD-t nézek..., milyen tipped van?
szerk.: Kábelhiba ugye nem lehet, mert a monitorra más kábellel kötöttem?!
[ Szerkesztve ]
Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
-
neooen
aktív tag
Lehet rossz helyre írok, de majd útba igazítotok. Van egy Egreat EG-R6C-m. Olyan gondom van vele, hogy a filmeknél a sötét jeleneteknél a felirat feltűnésével felerősödik a fényerő valamelyest, majd a felirat eltűnésével újra visszasötétedik a kép (gondolom nem csak sötétben, de itt látszik). Ugyan ezt csinálja akkor is, ha bármilyen ikonját előcsalom a lejátszónak. Például megállítom a filmet, ekkor ugye megjelenik "II" jel a TV-n és ugyan az történik mint fentebb. Roppant idegesítő. Mi okozhatja ezt? Beállítás vagy hibás lehet a lejátszó?
-
BBéci
legenda
válasz gulyasa #15929 üzenetére
Ne feledkezzünk el a merevlemezes Blu-ray-lejátszókról, azokban DVB-T és C tuner szokott lenni! A Samsungok elfogadhatók médialejátszóként is.
Warter!
OK, értem már.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunaqua
addikt
válasz gulyasa #15929 üzenetére
A 3 tunerrel nincs gond.
http://www.aliexpress.com/store/product/Newest-Sunray-SR4-800hd-SE-3-in-1-tuner-T-C-S-2S-Triple-tuner-300M/400849_522251873.html
-
gulyasa
őstag
válasz voronoi #15913 üzenetére
A kívánságaiddal az a gond, hogy olyan készülék nem létezik, amely ezt mind egyszerre tudja - illetve nem nagyon létezik olyan felvevő készülék, amelyben egyszerre van analóg és digitális tuner is - és még médialejátszó is...
A számítógépes megoldásokon kívül....
Analóg vételre és rögzítésre csakis VHS magnó vagy merevlemezes vagy anélküli DVD-felvevő létezik. Ez utóbbiak médialejátszási képessége a DVD lemezeken kívül a DivX/XviD-es AVI-kkal ki is merül.
Digitális adások rögzítésre set-top-box-ok vannak (azokból sem mind képes rögzítésre/timeshift-re). Vannak egy és két tuneresek is, de az utóbbiaknál is arról van szó, hogy a lehetséges 3 digitális forrás - DVB-T (földi sugárzású), DVB-C (kábeltévés), és DVB-S (műholdas) - közül kettő van bennük. Viszont azt kell mondjam, ezek médialejátszási képességei igen változóak, de leginkább az az igazság, hogy eléggé korlátozottak. Pl. MKV-kből sem mindent tudnak lejátszani - ha egyáltalán ismerik ezt a formátumot. ISO fájlok felejtős.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
BBéci
legenda
válasz alex devil #15925 üzenetére
Nekem csak annyi a véleményem, hogy processzorból Sigma, esetleg Realtek, de Cortex...
Persze attól még lehet jó, ki kell próbálni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
alex devil
senior tag
Sziasztok!
Erről: [link]
mi a véleményetek?S23
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #15921 üzenetére
Az egy bő 3 éves modell, nem lehetetlen, hogy az újabbak kevésbé melegszenek és az sem mindegy, milyen házban van.
Amikor haverom WD MyBook-jára másoltam hasonló mennyiséget, nem ment 42 fok fölé. Csodálkoztam is rendesen.(#15923) Warter
Úgy több találatot ad a Google?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #15921 üzenetére
Nem elég egyszer?
Jó, de te sem minden nap másol 750 giga adatot, sejtésem szerint , vagy ha igen, olyan net kell nekem is
-
BBéci
legenda
válasz Warter #15915 üzenetére
Az Asus honlapján kötőjellel írják: [link]
Tudtommal a Marvell Qdeo egy család, nem biztos, hogy ugyanazt teszik az OPPO-kba és az Asusba.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Mezga Aladár #15916 üzenetére
Otthoni körülmények között nem fogsz egész nap másolni meg töredezettség mentesítést csinálni szerintem
-
zsozso1
tag
válasz _atis_ #15912 üzenetére
A BDS 700-ról jókat olvasni a külföldi főrumokon, mármint a lemez lejátszásról. Ha jól emlékszem az OPPO lejátszókban használt chip van benne. Viszont a hálózati lejátszással vannak problémák, nem tudom hogy közben javították e. Nekem is nagyon tetszik ez a játékos főleg a két HDMI kimenet miatt Ha valakinek van infója vagy tapasztalata vele kapcsolatban kérem ossza meg velünk.
-
voronoi
tag
Hi, elromlott anyam (regi szalagos) videoja es valami media lejatszot szeretnek neki venni, amivel az analog kabel TV adast (baratok kozt, stb) tudja felvenni merevlemezre, ezen kivul majd a kesobbiekben a digitalis hd adast is tudja rogziteni (egyelore meg fizetni kell a hd-ert kulon a kabelszolgaltatoknal, de szernitem nemsokara ez lesz az alap), valamint fel lehet ra masolni barmilyen netrol letoltott filmet es azt is lejatsza. Ilyenre tudna valaki par tipust mondani? DVD, Blue-ray meg ezek nem kellenek bele, csak a winyo, ketfele tuner felvetel es barmi lejatszas. Koszi.
-
_atis_
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig lejátszót keresek. Minél többet olvasom a fórumot, nemhogy könnyebb lenne a választás, még nehezebb is. Annyi fajta van, hogy nem igazán látom át a lehetőségeket. Az új lejátszók megjelenéséig nem akarok várni.
Hátha mégis tud vki ajánlani egyet, Pana 50ST50 és egy erősítő mellé kell, NAS-ról játszana le, tehát nem kell külső/belső merevlemez csatlakoztathatóság. Csilivili torrent kliens meg böngésző sem kell bele, csak lejátsszon minden formátumot, 3D-t.
1 hónapja említette vki itt az ASUS O!Play BDS-700-t. Megfelelőnek tűnik, ráadásul optikai meghajtó is van benne. Vki találkozott már ilyennel? Van vmi negatív tulajdonsága?
Ehhez hasonló másik optikai meghajtós lejátszót tudtok még ajánlani? Kb ez a 60e a max amit adnék egy ilyenért.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Valamelyik nap szóba került, hogy mennyire melegszenek fel a HDDk a NASokban, HTPCkben. Ezen a screenshoton a shareware HDSentinel rezidens szoftvere mutatja a merevlemezek hőmérsékletét a zárt házban, maga a doboz is egy viszonylag zárt helyen van.
Szoba levegő hőmérséklet 26 fok.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Milka 78
nagyúr
válasz T0rnad0 #15897 üzenetére
Az O!play mini van még 20 alatt,de az egy dekával sem tud többet mint az Elvira(sőt jóval egyszerűbb annál és még drágább is). Tudom,mert én is vacilláltam a kettő közt(volt is nálam pár napig),de szerencsére maradt az Elvira.R6C-t meg nem tudnám ajánlani,mert nálam 3 ment tropára.A sima O!play meg még régebbi chippel van szerelve és nem egy mai sütés(mondjuk van rajta lan,de szerintem ez pont nem fog érinteni).
-
tlala
addikt
Amúgy most belenéztem az 1.sz. hozzászólásba, amit anno az én hozzászólásomból állított össze KTTech kolléga.
Azt kell hogy mondjam kb. 2 év után, hogy mindegyik pontját változatlanul igaznak és aktuálisnak tartom (különös tekintettel a no name chipekre) - illetve valamennyi felsorolt LAN, Wifi sebesség és egyéb limitáció ugyanúgy fennáll. -
tlala
addikt
-
hunaqua
addikt
válasz Shummo #15903 üzenetére
R160s
Működik NAS-ként is.(bizonyos keretek között) Elég jól használható benne a Transmission torrent.Átlagos használat mellett teljesen elfogadható.
-
Shummo
senior tag
3 lejátszóba gondolkodok, Egreat R6S | R6S Pro | R160S.
Az lenne a kérdésem, hogy valamelyikkel esetleg, mindegyikkel megoldható-e, hogy egyfajta NASként funkcionáljon. Esetleg routerrel beállítva, hálón kívülről is elérhetővé tenni egy arra USBvel (vagy esetleg 160s esetén beletéve) csatlakoztatott külső vinyot? Vagy akár a sata porton levőt?
olyat olvastam hogy vmi DLNA servert lehet csinalni az R6s-sel. CSAk azt nem tudom mi
Köszike[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Opel topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- TP-Link WR1043ND router
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest