Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Steam Deck
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Szerintetek milyen hálózati lejátszó passzolna egy olcsó HD-Ready plazma mellé?
Nem kell beleférnie egy 2.5"-os HDD-nek se, és igazából még USB sem szükséges (a HDD-t inkább a routerre kötném), csak egy 10/100-as ethernet, egy HDMI kimenet kell, és hogy elég magabiztosan játsszon le "bármiféle" (akár agyatlanul kódolt) DVD 5-9 méretű mkv-ba dobozolt H264 filmeket hálózati meghajtóról is.
Egy optikai SPDIF kimenet sem ártana, de nem kritérium, ha sikerül olyan TV-t találnom ebben a kategóriában, ami tudd DD/DTS passthrought-t HDMI-ről a saját SPDIF kimenetére.Lehet kifutott modell is, ha ehhez mérten értelmes áron szerezhető be használtan. Sőt, igazából minimalizálni próbálom a költségeket, mert félő hogy gyakorlatban kihasználatlan lesz a cucc. (Szülőknek kell új TV és e mellé dobnám le, hogy ne csak digitális SD csatornákat nézzenek, ha már minimum HD-Ready felbontásúak a TV-k, amiket ma kapni, hanem néha valami használható minőséget is csaljanak ki belőle.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
kmarci25
veterán
Nem tudom merre járt, de csak most jött meg. A furcsa az, hogy két különböző router (egyik Cisco, egyik Linksys), igaz ugyanúgy wpa-s jelszó van mindkettőn. Egyszer csatlakozott a gyári fw-vel, egyszer a custommal is, azóta nem. Bár még annyira nem próbálkoztam vele.
Locutus: akkor ebben különbözünk. Nem küldöm én vissza, dehogy. Már a linkdelight-tal is összevesztem, el tudom képzelni, hogy milyen arcot vágnának, ha gariba visszaküldeném, hogy nem megy a wifi... A speedshop-hoz meg annyit, hogy mikor megrendeltem még nem forgalmazták. Ilyen hülyén jött ez nekem most ki, pedig nem az első külföldi rendelésem.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
agabe
addikt
válasz kmarci25 #14294 üzenetére
Julius 2 ota ?
Hol veszett el? Mondjuk a fo, hogy megvan.
A wifi meg lehet olyan dolog, hogy van olyan router amit jobban szeret, es van amit kevesbe. Sima kompatibilitasi dolog amit tenyleg meg lehet oldani egy szoftver javitassal...csak adjanak ki ra javitast, mert 3 honapos kb az utolso hivatalos.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz Locutus #14292 üzenetére
Így is van, ahogy Ed Parker írja. Július másodika óta várok rá... Te visszaküldenéd? Másrészt gyanús, hogy egyszer megy, egyszer nem... És ahogy olvasgatom nem csak nekem van gondom a wifivel.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz kirkri #14290 üzenetére
Mi az a wps? És hogy tudom beállítani? (Elég hülye vagyok ezekhez...)
A wi-fi nálam sem muszáj, azért vettem ilyet, mert lehet, hogy később már másutt lesz a router.
Szerintem a wi-fi is orvosolható lenne szoftveresen, bízzunk benne."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kirkri
addikt
válasz kmarci25 #14278 üzenetére
A Wifi az enyémben sem működik megfelelően (R300). Bár a hálózatot látja, nem tudok hozzá csatlakozni hiába állítok be mindent megfelelően. Azonban WPS-t használva azonnal csatlakozik. Engem különösebben nem zavar, mert eleve nem használom benne a WiFi-t, csak kipróbáltam.
A torrent része állítom, hogy egy rakás ... Korábban már részleteztem, hogy milyen szívások vannak vele. A lényeg, hogy csak úgy lehet kikapcsolni/áramtalanítani a készüléket, hogy ne töltsön le semmit a kliens, különben elszáll a letöltés alatt lévő torrent. Illetve a készülék menüjében be kell kapcsolni a "biztonságos leállás" opciót, különben a lem csak a letöltés alatt lévő torrenteknek lesz végük a kikapcsolás miatt, hanem az összesnek.
Ellenben, ha ezt meg tudnák oldani egy későbbi FW-ben, akkor teljesen használható lenne. A letöltési sebessége majd' duplája a Popcorn-nak.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
Jim-X
őstag
válasz Ed Parker #14288 üzenetére
Több százszor repültem már az utóbbi 8 évben, de ez az első ilyen eset, hogy nincs meg a csomag... de persze nyugtattak, hogy meg szokott lenni... Szóval nemhogy nem törvényszerű, hanem egyedi eset. Bőröndömet már törték össze nem egyszer, de ott is az első bőröndszettem egy gagyi volt (10k huf talán) de 6 évig nyomtam az ipart vele (megjárta japánt is 2x ) Miután lecseréltem a következőt szinte azonnal lezúzták...Azóta egyre jobbat és jobbat veszek abból amit kapok érte
De persze ezek után én is fogok tenni egy váltás ruhát a kézibe (eső után köpönyeg)
Azért remélem meglesz hamarosan...
A játék az nem játék!
-
Ed Parker
nagyúr
Fater vigasztalt mindig:
Jól vagy fiam? Majd elmúlik
Szarul vagy? Majd megszokodViccet félretéve előfordul nyilván hogy tévedés történik, de gondolom nálad sem törvényszerű hogy elvesznek a csomagok?
Egy tipp mivel már jártam én is így, a poggyászba amit felvihetsz, rakj egy váltást, ezzel már nyersz egy napot
-
kmarci25
veterán
válasz gulyasa #14283 üzenetére
1. Bocs, nem tudtam, hogy tiltja a fórumszabályzat a hosszú hsz-eket, és akár az ismétlést.
2. A wikidot-os oldaladat végigbogarásztam, és tényleg nagyon hasznos , de ahogy Te is írtad, a wifiről nincs benne szó.@Relaxing: majd még próbálgatok ezt, azt, remélem működni fog!
[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz Ed Parker #14281 üzenetére
A munkámhoz tartozik, hogy elég sokat repülök, de eddig még csak egyszer volt, hogy másnap jött utánam a csomagom Brindisibe (igaz 2 átszállással volt az út). De most már 2 napja semmi...tegnap vettem pár gatyát meg meg cuccokat, hogy ne ugyanabban a cuccban rohadjak meg... 3hete elindult valami BAD BEAT szériám...
A játék az nem játék!
-
Jim-X
őstag
válasz TazLeacher #14280 üzenetére
Amúgy jó vicc, de valahogy most nem őszinte a nevetésem....
A játék az nem játék!
-
gulyasa
őstag
válasz kmarci25 #14278 üzenetére
1. Miért írtad le kétszer ugyanazt, ugyanolyan hosszan egy hozzászólásban?
2. egreatr6s.wikidot.com - jó, a wifiről nem sokat írtam, mert nem sok leírás van róla, meg én nem használok hozzá wifit. De azon kívül még "néhány" dolgot leírtam az R6S-ről.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Ed Parker
nagyúr
válasz TazLeacher #14280 üzenetére
Érdekes, ezt nekem is sikerült már párszor elérnem
De szerencsére meg lett a csomagom.A mostani szoftverrel sokat javítottak a működésén, most már egész jó.
-
TazLeacher
nagyúr
Nekem már benne van a HDD, még éjszaka (fél 2-kor ) gyorsan rámásoltam egy filmet, elindítottam, hogy minden OK-e, jól működik-e a hálózat, és semmi gond nem volt vele szerencsére. De csodálkozom, mert én ilyenekkel mindig besz*pom. Ezért nem veszek garancia nélkül semmit, mert nálam valami mindig beüt.
Vicc reggelre:
Reptéren:
- Elnézést kisasszony, egy jegyet szeretnék Londonba, de úgy, hogy az egyik bőröndömet Párizsba, a másikat Berlinbe, a harmadikat pedig Ciprusra vigyék...
- Bocsánat uram, de ilyet nem lehet.
- Érdekes, múlt hónapban amikor Önökkel utaztam, mégis sikerült. -
Ed Parker
nagyúr
válasz Patice #14274 üzenetére
Gondolod hogy ezért vett ilyet?
Jericho: nincs bennem gonoszság, én is sok lejátszót megnéztem és mindenképp valami újabb procis gépet akartam venni, amit nem kell egy ideig cserélnem.
A dune gépek is tetszettek, viszont azokban még a régi sigma van.
Vannak hülyeségei ennek a lejátszónak is, de alapvetően jó készülék.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Tegnap, ahogy már írtam, beüzemeltem az Egreat R6S pro-t, gondoltam írok róla egy pár szót. Előrebocsátom: nagyon új a készülék, nem nagyon volt még időm tesztelni, és nem vagyok a legkisebb mértékben sem hozzáértő, csak egy sima, mezei felhasználó.
Kicsomagolva a dobozból meglepően (legalábbis nekem) pici a készülék, de ez nem gond, sőt. Mellékelve a távirányító (elem nincs hozzá), tápkábel (adtak hozzá hazai csatlakozó előtétet - ez pozitív), sata kábel, wifi antenna. Ezt is írták már valahol, de mégegyszer: a wifi-s verzión az egyik oldalon két usb bemenet és egy usb3 bemenet, a másik oldalon egy sata aljzat (nem pedig esata, ahogy a specifikációk között szerepel). Ahogy egy fórumtárs már írta, a lejátszón az Egreat felirat le van ragasztva egy kis cellux szerű ragasztócsíkkal, gondolom védelem céljából. Ezt mindenki nagyon-nagyon óvatosan húzza le! Én csak óvatosan húztam le, és így jött a ragasztócsíkkal együtt az "Eg" rész a feliratból, de nem gond, szépen visszatettem, jobb, mint az új!
Bekapcsolva nekem fura volt elsőre, de ez biztos azért volt, mert az eddigi lejátszóm annyi, hogy egy 500 megás hordozható merevlemez, amibe integráltak egy ki szoftvert, ami lejátssza a médiatartalmakat. Tehát ehhez képest egyszerű, mint egy faék.
Annyi beállítási lehetősége van, hogy a felét nem is nagyon értem. A hozzáértők erről biztos részletesebben tudnának írni. Wifire egyből felment, első bekapcsoláskor azonnal megtalálta, wap-os jelszót kellett csak beírni, és íme. Az android része a lejátszónak viszont egy kalap sz*r volt, csupa kínai, nem is tudtam mit kezdeni vele. Próbaképpen elindítottam egy youtube-os videót, hát, az másfél perc után megállt, de ezt a hálózat számlájára írom.
Szóval kb. 20-30 perces állítgatás, nézegetés után, felraktam a román firmware-t. Na, ez már jobb volt, szebb és "európaibb", igaz hogy itt a kínai helyett cseh, román és szlovák feliratok akadnak, de a szememnek kellemesebb ez, mint a kínai.
Itt már akadtak gondok, első beállítás alkalmával nem látott egy wifi hálózatot sem. Ez azért furcsa, mert a körzetünkben 5-6 hálózat van, ami elég erős ahhoz, hogy fogjam a jelet, és kettő olyan, aminek a jelszavát is tudom. Egy jó óra múlva újra próbáltam, láss csodát, minden hálózatot észlelt, csatlakoztam is, minden szép és jó volt. Annyi hibával, hogy rettenetesen lelassult, a menüben alig tudtam lépkedni. Kikapcs-bekapcs: azóta nem lát egy hálózatot sem. Annyit ír ki, hogy hálózati kapcsolódási pont nem található... Többszöri kikapcsolás-bekapcsolás sem segített, nem tudom mi lehet a hiba. Két telefon és egy netbook, plusz egy asztali gép simán fogja a wifit, ráadásul az R6S-t a router mellé tettem, úgyhogy elég erősnek kell lennie a jelnek. Plusz az nagyon fura, hogy egyszer gond nélkül ment, még a gépemről is streameltem egy pár percig egy HD filmet, és szépen ment. (Nem tudom, hogy a gyári szoftverrel milyen, mert bár ott elsőre gond nélkül csatlakozott, de csak rövid ideig volt fenn az a szoft.)
Szóval ez a wifi gond számomra érthetetlen, ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg. Sajnos csak délutánonként van időm tesztelni. Egyelőre összekötöttem LAN kábellel, úgy gond nélkül megy.
Még pár dolog: egy egy órás sorozatot epizódot néztem meg vele, azt gyönyörűen vitte, szebb a képe, mint az előző lejátszómé (ami egy 6 éves darab ), remélem ez így is marad, tehát az alapfunkciók rendben vannak.
A Win7-et futtató gépemhez úgy tudtam csatlakoztatni, ahogy itt írták a szakik, ezúton is köszönet érte . Létrehoztam egy felhasználói fiókot, jelszót adtam neki, és így már tudok csatlakozni a lejátszóról is a gépemhez. Az egyetlen zavaró dolog, hogy mindig újra kell csatlakozni, azaz be kell pötyögni a felhasználói nevet és a jelszót.
A torrentezést még nem próbáltam, idő hiányában.
A távirányító nekem egy picit erőtlen, eléggé arra kell irányítani, hogy lássa a lejátszó, de lehet, hogy ezt csak meg kell szokni. Egyébként jó a távkapcs, eléggé egyértelműek a gombok (még nekem is ), és tulajdonképpen mindenre létezik dedikált gomb.
Nekem még CRT tv-m van, semmi lapos, lcd, plazma izé , persze nézegetem a laposakat is, és nincs messze az ideje, hogy vegyek egyet, de még nem. Szóval ezen a tv-n egy film szépen megjelenik (mert hogy szabadon változtatható a kép mérete ), de a főmenü széleiből kb. egy karakternyi nem látszik. Észrevehető, hogy nagy képernyőre tervezték a készüléket, mert ha film közben megnyomom az info gombot, olyan mini betűk jelennek meg (a 80 centis tv-n), hogy kifolyik a szemem. Nincs más venni kell egy nagyobbat...
Remélem azért lesz, akinek hasznos lesz ez az írás, a wifit meg nem értem.Összehasonlítási alap hiányában nem tudok nyilatkozni, hogy ennél vagy annál jobb/rosszabb, nekem húszpárezer forintot megért, még a dühítő wifi gonddal is.
szerk.:
Tegnap, ahogy már írtam, beüzemeltem az Egreat R6S pro-t, gondoltam írok róla egy pár szót. Előrebocsátom: nagyon új a készülék, nem nagyon volt még időm tesztelni, és nem vagyok a legkisebb mértékben sem hozzáértő, csak egy sima, mezei felhasználó.Kicsomagolva a dobozból meglepően (legalábbis nekem) pici a készülék, de ez nem gond, sőt. Mellékelve a távirányító (elem nincs hozzá), tápkábel (adtak hozzá hazai csatlakozó előtétet - ez pozitív), sata kábel, wifi antenna. Ezt is írták már valahol, de mégegyszer: a wifi-s verzión az egyik oldalon két usb bemenet és egy usb3 bemenet, a másik oldalon egy sata aljzat (nem pedig esata, ahogy a specifikációk között szerepel). Ahogy egy fórumtárs már írta, a lejátszón az Egreat felirat le van ragasztva egy kis cellux szerű ragasztócsíkkal, gondolom védelem céljából. Ezt mindenki nagyon-nagyon óvatosan húzza le! Én csak óvatosan húztam le, és így jött a ragasztócsíkkal együtt az "Eg" rész a feliratból, de nem gond, szépen visszatettem, jobb, mint az új!
Bekapcsolva nekem fura volt elsőre, de ez biztos azért volt, mert az eddigi lejátszóm annyi, hogy egy 500 megás hordozható merevlemez, amibe integráltak egy ki szoftvert, ami lejátssza a médiatartalmakat. Tehát ehhez képest egyszerű, mint egy faék.
Annyi beállítási lehetősége van, hogy a felét nem is nagyon értem. A hozzáértők erről biztos részletesebben tudnának írni. Wifire egyből felment, első bekapcsoláskor azonnal megtalálta, wap-os jelszót kellett csak beírni, és íme. Az android része a lejátszónak viszont egy kalap sz*r volt, csupa kínai, nem is tudtam mit kezdeni vele. Próbaképpen elindítottam egy youtube-os videót, hát, az másfél perc után megállt, de ezt a hálózat számlájára írom.
Szóval kb. 20-30 perces állítgatás, nézegetés után, felraktam a román firmware-t. Na, ez már jobb volt, szebb és "európaibb", igaz hogy itt a kínai helyett cseh, román és szlovák feliratok akadnak, de a szememnek kellemesebb ez, mint a kínai.
Itt már akadtak gondok, első beállítás alkalmával nem látott egy wifi hálózatot sem. Ez azért furcsa, mert a körzetünkben 5-6 hálózat van, ami elég erős ahhoz, hogy fogjam a jelet, és kettő olyan, aminek a jelszavát is tudom. Egy jó óra múlva újra próbáltam, láss csodát, minden hálózatot észlelt, csatlakoztam is, minden szép és jó volt. Annyi hibával, hogy rettenetesen lelassult, a menüben alig tudtam lépkedni. Kikapcs-bekapcs: azóta nem lát egy hálózatot sem. Annyit ír ki, hogy hálózati kapcsolódási pont nem található... Többszöri kikapcsolás-bekapcsolás sem segített, nem tudom mi lehet a hiba. Két telefon és egy netbook, plusz egy asztali gép simán fogja a wifit, ráadásul az R6S-t a router mellé tettem, úgyhogy elég erősnek kell lennie a jelnek. Plusz az nagyon fura, hogy egyszer gond nélkül ment, még a gépemről is streameltem egy pár percig egy HD filmet, és szépen ment. (Nem tudom, hogy a gyári szoftverrel milyen, mert bár ott elsőre gond nélkül csatlakozott, de csak rövid ideig volt fenn az a szoft.)
Szóval ez a wifi gond számomra érthetetlen, ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg. Sajnos csak délutánonként van időm tesztelni. Egyelőre összekötöttem LAN kábellel, úgy gond nélkül megy.
Még pár dolog: egy egy órás sorozatot epizódot néztem meg vele, azt gyönyörűen vitte, szebb a képe, mint az előző lejátszómé (ami egy 6 éves darab ), remélem ez így is marad, tehát az alapfunkciók rendben vannak.
A Win7-et futtató gépemhez úgy tudtam csatlakoztatni, ahogy itt írták a szakik, ezúton is köszönet érte . Létrehoztam egy felhasználói fiókot, jelszót adtam neki, és így már tudok csatlakozni a lejátszóról is a gépemhez. Az egyetlen zavaró dolog, hogy mindig újra kell csatlakozni, azaz be kell pötyögni a felhasználói nevet és a jelszót.
A torrentezést még nem próbáltam, idő hiányában.
A távirányító nekem egy picit erőtlen, eléggé arra kell irányítani, hogy lássa a lejátszó, de lehet, hogy ezt csak meg kell szokni. Egyébként jó a távkapcs, eléggé egyértelműek a gombok (még nekem is ), és tulajdonképpen mindenre létezik dedikált gomb.
Nekem még CRT tv-m van, semmi lapos, lcd, plazma izé , persze nézegetem a laposakat is, és nincs messze az ideje, hogy vegyek egyet, de még nem. Szóval ezen a tv-n egy film szépen megjelenik (mert hogy szabadon változtatható a kép mérete ), de a főmenü széleiből kb. egy karakternyi nem látszik. Észrevehető, hogy nagy képernyőre tervezték a készüléket, mert ha film közben megnyomom az info gombot, olyan mini betűk jelennek meg (a 80 centis tv-n), hogy kifolyik a szemem. Nincs más venni kell egy nagyobbat...
Remélem azért lesz, akinek hasznos lesz ez az írás, a wifit meg nem értem.Összehasonlítási alap hiányában nem tudok nyilatkozni, hogy ennél vagy annál jobb/rosszabb, nekem húszpárezer forintot megért, még a dühítő wifi gonddal is.
szerk.: @Relaxing: azért nem értem, mert ahogy írtam egyszer működött a wifi, aztán azóta nem. Tehát ezek szerint nem a hálózatommal van a gond. Nem is észleli a hálózatokat...
[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz TazLeacher #14272 üzenetére
Remélem Te jobban jársz vele mint én... Pont 2hete vittem vissza, mert nem ismerte fel a HDD-t amit bele akartam rakni... Azóta semmi hír róla... Pedig mondta mindenki, hogy nem szokott baj lenni vele 1000ből egy... én kifogtam...
Szóval több mint egy hónapja vettem de még ezidáig egyetlen egy filmet sem néztem meg rajta, ráadásul most nincs is nálam.Amúgy hozzáteszem, hogy hétfőn jöttem ide Isztanbulba ki ismét és a landolás óta nincs meg a bőröndöm... valahogy mostanában elpártolt a szerencsém...
Szerk.: Azt még elfelejtettem, hogy mikor július végén hazaértem, rommá törték a bőröndöm a reptéren...
Kicsit sem vagyok ideges mostanában...[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Ed Parker #14273 üzenetére
Gonosz.
Ha nagyon őszinte akarok lenni (komolyra fordítva a szót ) kb. 1 éve házimozit akartam venni. Voltak elképzeléseim a dologról, de volt itt 1-2 ember, aki felvilágosított arról, hogy az nem jó. Közel fél évbe telt, amíg "meggyőztek" róla, és igazuk volt. Nem vagyok hülye, ha nem értek valamihez - márpedig nem értek hozzá - akkor hallgatok azokra, akik viszont igen, főleg úgy, hogy egy korábbi segítségük végeredményét nap, mint nap élvezem a nappalimban.
És persze, van X dolog, ami miatt éppen ez a típus lett, de a tegnapi null használat mellett is már nagyon komoly különbségeket éreztem a családban lévő O!Play Air-hez képest. Bár még egy percet nem használtam, a tegnap este szinte csak szenvedés volt, de már az elég, hogy 1 Ft-ot sem bántam meg, amit erre a dobozra költöttem.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz TazLeacher #14272 üzenetére
Megkérdezhetem miért vásároltál ilyen drága lejátszót, mikor az egreat r6s 25ezerért tudja ezt?
-
TazLeacher
nagyúr
A több hónapos huzavona után végül A300 lett. Tegnap este kézhez is kaptam, barátságos kis szerkezet. A T-home-os Cisco router és a hibás UTP kábel segített abban, hogy a tegnap estét a hálózat beállításával töltsem, de végül sikerült, így ma melóból hazaérve már mehet az "élesteszt".
Ismét szeretném megköszönni a sok segítséget.
-
gulyasa
őstag
-
agabe
addikt
válasz gulyasa #14268 üzenetére
ismerősnél az r6s pro-ban még nem tudta beállítani igazán a wifit (tényleg netezni aksr vele bakker)...pontosabban beállította (azt mondja wpa2-öt nem, csak wpa-t lehetett választani), és elvileg él a wifi kapcsolata a nettel, de ahogy próbál valamit behozni, akkor az nem jelenik meg (talán proxy beállítási hibát mondott, de igazából fogalma sincs)...ha tényleg kapcsolódik a hálózathoz, akkor lehet az a problema, hogy a firmware-t sem frissitette még ?
Igy latatlanban nem tudtam neki mit mondani, bar szerintem csak benazik (allitolag wireless bill-t sem ismerte fel) -
gulyasa
őstag
válasz kmarci25 #14263 üzenetére
1. Ugyanez a fw való a WiFi antennás és az antenna nélküli (gyak. WiFi-ready) készülékekhez is.
2. WiFi-s kapcsolat kiépítésénél figyelembe kell venni, hogy az új Egreat-ek már nem támogatják a régi WEP biztonsági protokollt. (a régieket nem tudom), kizárólag a kizárólag a WPA-PSK/WPA-PSK2-t.
3. A melegedés nem vészes. Egy dolgot jelez, jól működik a hőelvezetés (mivel a ház full alumínium).
4. A torrent kérdésedre egyelőre én sem tudok válaszolni részletesen (mert én sem használom torrentezésre a lejátszót), csak gyorsan rákerestem, van-e valami infó róla.
Be kell kapcsolni a menüben a PT Transmission-t, aztán PC web böngésző címsorába beírni: http://lejátszó_IP_címe:9091
Innen lehet menedzselni.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
vlevi
nagyúr
válasz kmarci25 #14260 üzenetére
Az a jelszó, ami a win7-ben van, csak a win7-es gépek hálózati jelszava. A többi gépnek (mint pl. XP-s kliensek, vagy bármi egyéb) a hagyományos, felhasználónév/jelszó párosra van szükség. Fel kell venni egy új felhasználót, korlátozott jogokkal, és majd "ő" fog tudni csatlakozni.
-
BBéci
legenda
-
EAndrew
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik lejàtszó hasznàlhatóbb, az asus-oplay hdp-r3 wifi vagy a wd tv hd gen2. Hasonló àrban lehet hozzàjuk jutni.
Köszi a segítsèget![ Szerkesztve ]
"Nem tudtam pontosan, hogy mit akarok, de azt tökéletesen megvalósítottam." :)
-
kmarci25
veterán
Feltettem az okosított firmware-t és így most nem tudok wifin kapcsolódni semmihez sem. Ez azért van, mert wifi nélküli r6s-re készült a cucc, ugye? Ha így van, akkor nincs ilyen véletlenül wifi-sre is?
Plusz nagyon melegedik a készülék... Ez normális, ne törődjek vele?
Harmadik: valaki leírná nekem, hogy a torrentezés hogy megy ezen a kütyün. Természetesen semmi illegális dolgot nem művelnék, csak technikailag érdekel..."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
kmarci25
veterán
Na, üzemel az R6S pro! Épp töltöm le az "okosított" fimrware-t, aztán teszem fel, de egy dolognál megakadtam. Hogyan tudom a hálózatot beállítani? Látja a pc-met, de aztán mikor rányomok, akkor kér hálózati felhasználónevet és jelszót, amit nem tudok... Biztos ez így nagyon láma dolog, de tényleg nem értem. Egyedül van a gépem a hálózaton, a mappák megosztását beállítottam, de a Win7 folyton ezt az Otthoni csoportot akarja, amihez ugyan ad egy jelszót, amit beírogattam, de a hálózati felhasználónevet nem tudom. Próbáltam üresen hagyni, úgysem ment.
Segítsetek lécci!"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
BBéci
legenda
válasz bluemirage #14258 üzenetére
Az a baj, hogy eredetileg panel megnevezésekről folyt a vita, Te pedig modellszériákat emlegettél, amit én is - véletlenül, figyelmetlenségből - átvettem.
Még szép, hogy feldobja a "gúgli", hiszen a Panasonic legsikeresebb szériáiról van szó, amik
42, 46 és 50 colos modellekből álltak.
De azokba nem tartoznak bele az U, S, ST, GT és VT jelzésűek.
Az is elmondható, hogy a 2011-es év Panasonic tévéi a 20-as, a tavalyiak a 30-as, az ideiek az 50-es számozást kapták.
Ha bármiben kételkedsz, érdeklődj a Plazma TV topikban![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
Ahogy írtam szerintem létezik G20, G30 széria. Tudom, hogy te tényleg értesz hozzá és minden tiszteletem a Tied. De azért írd majd be a Google-ba, hogy G20 series és G30 series. Így hívják a laikusok... szóval szériának. Persze nem a panelt, ezt én nem is írtam és nem keverve más típus és széria névvel.
Még fel is dobja a google: G20 Series panasonic stb... G30 series.... stb...
Részemről egyébként le is van zárva, valóban off.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
BBéci
legenda
válasz bluemirage #14256 üzenetére
Miért nem vagy hajlandó megérteni, hogy olyan szériák nem léteznek. Valami idióta kitalálta, Ti meg mentek utána, figyelmen kívül hagyva az összes szakmai érvet.
A G20 majd 5 év múlva lehet a Panasonic plazma paneljeinek generációját jelölő megnevezés: Generation 20. A 30 pedig további 10 év múlva, de akkor már csak halvány emlékként fog bennünk élni a plazmatévé.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
-
BBéci
legenda
válasz bluemirage #14247 üzenetére
Ki és hol emlegeti úgy? A Józsefvárosi piacon a "kici" kínaiak, vagy a Lehel téren a kofák?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kmarci25
veterán
Pár napja volt erről szó itt a fórumon, a vezetéknélküli egérrel ment. Gondolom a billentyűzettel is menne... Ma tesztelgetem és ha nehezen megy, akkor be is szerzek egy egeret hozzá.
Locutus: akkor remélem nincs semmi baja. Este kiderül...
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
-
agabe
addikt
Megérkezett az r6s pro (kb 10-12 nap alatt w2comp -tol), szerencsere vamot nem kértek rá
Ismerős akinek jött kérdezte, hogy lehet-e vele valami vezetéknélküli billentyüzetet használni (nemtom mire kell neki...talán androidon netezni).
lusta vagyok mivel nem az enyém, és próbálgatni sem tudom, ezért nem néztem utána külföldi oldalakon (sorry) , de ha van erről akárhova mutató link az is elég -
Locutus
veterán
válasz kmarci25 #14246 üzenetére
Speedshopból az R6S is így érkezett... pufiborítékban volt a doboz, így meg a postai körülmények maitt némelyik sarka meg éle megrogyott egy kicsit. De a készülék a lényeg benne úgyis
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
TCr
veterán
válasz bluemirage #14247 üzenetére
Szériaként?
Mint a G30-as VT50? Nemááár...https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
őstag
-
kmarci25
veterán
Marci: ütött-kopott?
Ja, az. Kibontottam a műanyagborítékot, és benne ott a dobozka, ugye. Na, annak a sarkain, élein látszik, hogy már megjárta a hadak útját, tudjátok biztos mire gondolok... Nincs szerencsém a linkdelight-tal, de ha működik rendesen, akkor fogom magam és elfelejtem őket, egész egyszerűen. Majd ma kiderül...
-
TCr
veterán
válasz Topanka #14236 üzenetére
Akkor Dune Smart H1.
Gyakorlatilag ugyan az, mint a D1, csak nincs rajta kijelző, ellenben hot swap-os, mint a Duo.
Persze ha kell a 2 fiók, akkor már inkább a Duo, mint a D1 + HE modul, szebb a Duo.Marci: ütött-kopott?
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
kmarci25
veterán
El sem hiszem, de tegnap megérkezett a lejátszóm!!! Eléggé ütött-kopott, remélem minden oké vele, tegnap még nem volt időm kipróbálni... Örülök, mint majom a farkának, július 2-án rendeltem.
-
Topanka
aktív tag
válasz #75912448 #14234 üzenetére
Ezen filóztam én is, ami csábító a két Hot Swap-os fiókban, az az, hogy az asztali PC-ben a vinyók Hot Swap-os fiókban vannak, 5 db.
Elég praktikus megoldás lenne, innen ki, oda be, és vissza.
Ráadásul USB-és dokkolóm is van, de 2db Külső házam is.
Háááát, majd meglátom, nincs kizárva a D1, ezt is írtam a HE, ME, BE kiegészítő modulokkal is lehet pótolni ha kell valami. -
BBéci
legenda
válasz #75912448 #14234 üzenetére
Pont ezt akartam javasolni.
Megnéztem a DTS-HD MA hangú filmjeim adatait, egyik sem 7.1-es, tehát nem annak függvényében válogat a Dune, hogy mit szólaltat meg és mit nem.
-
Topanka
aktív tag
GalaHUN regger
Mindkettőtök válaszát köszönöm.
Egyértelmű, hogy Dune, dehogy várok, esetleg egy kicsit.
DM-Fan is ezt tanácsolta, csak ő a Pioneer 140-est ajánlotta lejátszónak a BD 3D-hez.
Mia különbség?A Dune esetében adathordozónak vinyót használnék, NAS csak később jön szóba, ha szóba jön egyáltalán, ezért a Dune HD Duo (Sigma Designs 8642-8643) 92 039 Ft néztem ki.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Patice #14228 üzenetére
"Ha "okosak" lettek volna, akkor 25/50/100/200 Hz mellett voksolnak oszt cső."
Vagy 60-al, mert az amcsiknál az NTSC annyi...Kicsit komolyabban : Az NTSC miatt van az egész, de tényleg. Az NTSC képfrissítése ui. majdnem 60Hz. Egész pontosan kétszer 29.97, a váltottsoros letapogatás miatt. Az öregek még emlékeznek rá, hogy a régi képcsöves tévékhez ez kellett
Naszóval, ennek a duplája az 59.94, amibe éppen belefér 4db képkocka 23.976 frekcenciával.[ Szerkesztve ]
-
-
jas39
tag
válasz #75912448 #14215 üzenetére
Egy tesztben megpróbálják lehető legjobb eredmény kihozni, de otthoni, hosszútávú használat az teljesen más. Nyugodtam lehet Trumotion / 24p egy alacsony judder-el, még mindig jobb az oldal kamera mozgásoknál néha egy pici akadás, mint a remegés 50Hz alatt / főleg nekünk, érzékeny szeműeknek!! sztem / Fontos még a típus is, hiszem egy családon belül is változik a panel.....
-
Locutus
veterán
válasz bluemirage #14201 üzenetére
Megneztem az emlitett ts-eket. Siman viszi oket az R6S.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
törölt tag
válasz Topanka #14191 üzenetére
Mindössze ajánlás szintjén:
Tévé:
Nem is kérdés, Pana 50ST50Lejátszó:
Gyorsan kiverném a fejemből az említett Asust, annak ellenére, hogy BD lejátszóként valóban jó képe van. Vagy vársz a Sigma (soha ) eljövendő 3D képes lejátszóira, vagy azonnali vásárlással Dune D1 és hozzá Pioneer BDP-150 BD lejátszó. Ha a BD3D filmeket máshonnan szerzed be, akkor Dune D1+ akármelyik bevált 1186-os Realtek. Sajnos jelenleg nem nagyon van más opció, azt hiszem én várnék a helyedben.(#14219) BBéci
Ha találtok ilyesféle zavaró hibákat a beta fw alatt, akkor mehet vissza az előző. Nekem a legutolsó fw-rel már semmilyen tapasztalatom sincs.
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #14216 üzenetére
Ráküldöm direktben a tévére, úgy egyből kiderül, melyik készülékben van a hiba.
Viszont azokat a teszteket, amiket említettél, inkább hagyjuk, azok a fiúk utálják az interpolálást, inkább néznek az LCD-ken 300 soros mozgóképfelbontást. Röhej.
(#14217) vizo74
Nálam is a firmware frissítés óta akadozik.
Azt viszont még nem vizsgáltam, hogy van-e különbség az 5.1 - 7.1 között. Még ma kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
vizo74
csendes tag
Nekem 101 van, az első firmware-el nem volt ez az akadás-kihagyás. a legújabbal már megvan, de az először elindított filmmel nincs. Másodiknál már van és nem csak dts-el, hanem ac3-al is. HD hangoknál a következő a helyzet: 7.1 dtshdma nem a kedvence, az 5.1 dtshdma megy mind. Az erősítő Onkyo 609.
-
-
törölt tag
Gyerekek, ne úgy képzeljétek el ezt a jelenséget, hogy megakad a kép, röhejes is lenne. Ha egyszerre használtok bekapcsolt LCD 100Hz technológiát, tévén bekapcsolt 24p módot és lejátszón bekapcsolt 24p-t, akkor legyen bármilyen játékos (Sigma, Realtek), az LCD elektronikája hibázni fog az interpoláció miatt. kb 5-15x egy egész estés film alatt. Ez is egy "hibajelenség", mégis használják az emberek, bekapcsolják a trumotion-t és társait. (Pl a geeks tesztjeiben nem használják 24p alatt)
Nos, ha ezt a hibajelenséget látjátok, akkor osszátok el 5-tel, kb ennyire fogjátok látni a 23.976/24 kérdést. Akinek nem érzékeny rá a szeme, tán nem is látja. Erre még rájön (rájöhet) a bekapcsolt 100Hz, ki tudja ez mennyire befolyásolja az alapkérdést. Plazma technológiánál nem használunk hasonlót, ott más a helyzet.
A Realtek álláspontja szerint képtelenség látni, lássuk be ez hazugság. Minél jobb megjelenítőn nézünk ily módon egy anyagot, annál látványosabb, minél érzékenyebb rá a szemünk, annál jobban látjuk. Ellenben nem fogjuk egy bizonyos film alatt többet látni, mint az említett hibázó 100Hz elektronikát, azonban ha látjuk, ez is ugyanannyira zavaró lesz, lehet. A Realtek szerint ez az egész kérdés a Sigma lejárató hadjáratának egyik része
-
uvegesm
csendes tag
milyen médialejátszót ajánlatok, ami halk, .mkvt jól kezeli, és felíratot is tud rá illeszteni? a lehető legolcsóbb alternatívák érdekelnek
-
BBéci
legenda
Bocsáss meg, de marhaságot írsz, nem létezik G30-as panel, az egy tavalyi tévé típusszáma. Sőt, G20 sem létezik, mint panel.
A tavalyi tévékben G14 sorozatszámú panelek vannak, az ideiek értelemszerűen a G15-ösek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
raus
aktív tag
válasz erdoke #14207 üzenetére
Akkor annak ellenére hogy fix 60Hz-es a frissítése a monitoromnak. Kipróbálhatom ezeket a beállításokat? Tartottam tőle hogy esetleg kinyírja a monitoromat.
Tehát a videóbeállításoknál ez van:Képfrekvencia-váltás:
- kikapcsolás (ezen van)
- NTSC / PAL
- NTSC / 24p
- NTSC / PAL 24pAkkor ezek most mit is állítanak pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
Ebben G30-as panel van. Azt hiszem ez is még 2011-es modell. A 2010-es modellekben G20-as panel van. Itt a PH-n is van egy G20-as tesztje és nagyon jó. Igazából nem sok előrelépés történt a G20 óta "csak" a 3D de az engem nem izgat igazán. Legyen 2D-ben disznó a kép és kész.
-
raus
aktív tag
Valamint a C-200 analóg downmix-el kapcsolatban. Megjelenik minden audio stream az analóg RCA kimeneten csak a Dolby TrueHD nem, az néma. A DTS HD MA is tökéletesen szól. Gondolom HDMI-n vagy a digitális koaxon gond nélkül passtrough-olja kifelé.
-
raus
aktív tag
válasz erdoke #14198 üzenetére
Lehet hogy most badarságot kérdezek, de addig ameddig HDMI-LCD monitoron nézem a Popcornt és 1080p /60Hz-re állítom a videó kimenetet addig nem érint ez a 23.976 fps nem? Csak amennyiben 24p-s megjelenítőm van igaz? Meg úgy tudom a sigma csipeket nem érinti ez a röcögés nem? De sok filmnél kiírja a lejátszási infó a 23.976fps-t de gyönyörűen folyamatos a lejátszás.
Nemsokára lesz plazma. TV-ben csak Panasonic Plazmát tudok elképzelni. Amióta bekötöttem Anyukámnál az ő 42G20-ára a PC-met HDMI-vel és megnéztük az Árva 1080p MKV változatát. Döbbenetesen jó volt a kép komolyan. Olyan fekete volt ahol kell mintha ki lett volna kapcsolva a panel és mégis nagy volt a fényerő és gazdagok a színek. Vagy Pioneer Kuro-t de az más árkategória. Egyszer egy webshopban ahol nézegettem a pana plazmákat. Volt egy KURO kiállítási darab. 60coll új ár 8000Euró és elküldték volna 3000Euróért.
Egy G30-as VT50-esre spórolok, bár azt olvastam hogy a G30-as panel feketéje ici-picit rosszabb a G20-nál és nekem nem kell 3D de a VT50-ben van a jó elektronika a színek meg a kalibráció és 2D-ben disznó képük van.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #14200 üzenetére
Sima core, de ha nem arra figyelek, csak ritkán veszem észre, pedig folyamatosan akadozik egy pillanatra. Azért teszteltem, mert felmerült itt a Fórumon. Nem kizárt, hogy a Primare a ludas.
-
őstag
Az én Philips TV-m is lejátssza, és a korábban linkelt médiaadatok alapján sima HD-s .ts az M1-ről. Azért nem fogok venni lejátszót, hogy hol a TV-n, hogy a lejátszón próbálgassam, hogy mikor melyik viszi. Nálam az R6C ezzel leszerepelt.
Már készülődök a nyaralásra, de ha hazaérek és belefér még az időmbe, akkor talán még az indulás előtt, egy korábban ajánlkozónak átküldök egy t.r.nt linket, hogy az R6S-el próbálja meg lejátszani a 1,9GB-os file-ok bármelyikét.Meliora sunt bono inimica
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest