- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
válasz
vargalex #13997 üzenetére
Nekem pont az volt a gondom a Transmission-el, hogy nagyobb volt az erőforrás igénye mint az rtorrent-nek. Mondjuk ezt kb. 2 éve néztem, azóta nem használtam Transmission-t.
Ha sok időm lesz megnézem, a RT-N16-on mindkettő fenn van és megy is bár eddig csak az rtorrent-et használtam.
-
Laca 012
őstag
válasz
ecaddict #13996 üzenetére
Mondjuk így is több esélyes a dolog:
- Lehet, hogy a rack-hoz próbált táp tényleg fordított polaritású volt és kivágta a biztiket.. Akkor venni kell egy jó tápot és mivel 8hónapos elvileg garos a rack. (Nézni kell bután és visszavinni..) Ez még azért is gáz, mert akkor 8 hónapja terheli a router tápját a vinyó és akkor tuti kiszáradtak már a kondik benne... R-GO a feszültségingadozástól hibázik a vinyó..- Lehet, hogy a táp meghalt, akkor lehet tök jó a rack és azért hibázott most, mert most ment tönkre.. Akkor egy új táppal fel fog pörögni és megoldódik a probléma.
Ami ott marad az a pár S.M.A.R.T. bejegyzés amit nem lehet kitörölni, de a routeren úgysem látja senki...
-
vargalex
félisten
válasz
paramparya #13995 üzenetére
Hi!
Igen, tudja olvasni, valamint ntfs-3g csomaggal írni is.
Sebesség infóm ezzel kapcsolatban nincs (csak ext3-at használok), de a tapasztalatok szerint egy TP-Link TL-WR1043ND-n az írás/olvasás sebessége nagyjából ext3 szinten van. -
vargalex
félisten
válasz
ecaddict #13994 üzenetére
Hi!
Megy az rTorrent, de az fcgi modulnak valami gondja van, így a webes GUI-t nem sikerült beüzemelni, de nTorrent-el ment rendesen. Viszont időm nem volt a nyomozgatásra, így hagytam az egészet. Aztán próbaképpen váltottam Transmissionra, és maradt is az. Én úgy vettem észre a logok alapján, hogy valamivel kisebb az erőforrásigénye mind CPU, mind RAM tekintetében. A hash-elés pedig jóval gyorsabb! Mivel csak 15 Mbps-es netem van, így arról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen letöltési sebességet hoz, mert a maximumot mindkettővel tudja. A maximum környékén (a transmission remote GUI 2 MB/s-et mutatott
) 0.6-0.8 között mozgott a load. Persze közben ment valamennyivel a feltöltés is.
-
ecaddict
senior tag
válasz
Laca 012 #13988 üzenetére
Nem én sem kaptam tápot. Azt az USB hub-al kaptam, de miután csak a bajom volt a hub-al kiiktattam viszont a tápja az direktbe használható volt a rack-el. Mai napig azt használom (RT-N16-al is).
Az elég gáz, ha a táp kivágta a rack biztijét. A megugrott a HDD fogyasztása verzió legalább garis lehet...
-
vargalex
félisten
válasz
Laca 012 #13990 üzenetére
Hi!
Az biztosan elírás, mert az LCD-s az a D-Link DIR-685.
-
ecaddict
senior tag
válasz
vargalex #13989 üzenetére
Nem az van, hogy a DD-WRT-hez nincs meg az optware-es MIPS-es csomagok azaz effektíve csak az OpenWrt használható?
Vsz nem mindenki ismeri: A legtöbb router MIPSEL (little endian azaz olyan byte sorrendet használ mint az Intel). A MIPS a big endian. A DIR-825-ben használt Atheros chips MIPS nem MIPSEL és emiatt minden programból MIPS kell. Mintha ez az ami nem lenne meg DD-WRT-re.
Persze lehet tévedek és már ezek a csomagok is megvannak.
-
vargalex
félisten
válasz
paramparya #13986 üzenetére
Hi!
Ha a DIR-825-öt választod, akkor arra figyelj, hogy B1, vagy B2 hardware revíziójú routert vegyél, mert az A1, A2-re nem rakható alternatív firmware. A B1/B2-re OpenWrt, illetve DD-Wrt tehető.
Én OpenWrt-vel használom (mondjuk már a WL-500gP-n, illetve előtte a WL-550gE-n is az volt), az USB-s sebességre nem lehet panaszom, ftp-n 21-22 MB/s-el lehet róla olvasni. Samba alatt nekem valamivel kevesebb, olyan 16-17 MB/s. Mindezt ext3 filerendszerrel. -
Laca 012
őstag
válasz
ecaddict #13987 üzenetére
Te kaptál hozzá tápot?
Ha nem, hanem külön kellett venni akkor nekem van egy gyanúm...
Lehet fordított polarítású pl. a táp amit vett és akkor belül van egy záró irányú diódával egy SMD bizti amit azonnal "kivág". Ettől még USB-ről megkaphatja a tápot és működhet, csak így a routerről kap tápot, a saját tápja csak "dísznek" van bedugva...
(Ez tuti nem chip függő, mert a táp direktben a vinyó tápjára van vezetve mindíg, amit ha megkap akkor felpörög..) -
ecaddict
senior tag
válasz
Kitakat #13983 üzenetére
Nekem is ilyen rack-em van, nem kell az USB hozzá, hogy elinduljon. Van amikor az eSATA részt használom csak, akkor csak külön táp meg az eSATA kábel megy hozzá.
128MB RAM-os a routerem (a WL500gPv1 is) és visszakerestem majdnem két éve megy hibátlanul. Link
Anno vsz. az elsők között vettem ezt a rack-et (akkor olcsóbb is volt, mostanában mindennek felment az ára). Lehet ezt az újabb verziót valami más chip-el szerelik?
Vagy nem lehet, hogy megugrott a diszk áramfelvétele és már csak akkor tud elindulni, ha a rack meg az USB-ről is kap tápot (halódik a diszk vagy a rack tápja)? Ezt nagyon esélyesnek tartom...
-
paramparya
őstag
válasz
Intruder2k5 #13978 üzenetére
köszi, utána fogok nézni!
-
Laca 012
őstag
válasz
Kitakat #13983 üzenetére
Sokban nem különböznek funkciójukban a MyBookok sem hidd el, csak ki-be kapcsolgatja, ha nincs adatforgalom, meg van rajta FireWire, meg karácsonyi futófény.. nagyjából ennyi! (jó persze ez egy kicsit komolyabb vezérlés, akkor ne vegyük ide)
Most megpróbáltam és a Coolermaster házba (ami persze szintén 3,5-es mint a MyBook) betettem a 640AAKS-t bedugtam a tápot, bekapcsolom és felpörög. Aztán dugom eSATA-ra és felismeri-működik... ha rádugom USB-n is, akkor semmi nem történik. Ha kihúzom az eSATA-t, akkor pedig felismeri USB-s meghajtóként..Ha visszadugom az eSATA-t, akkor megint nem történik semmi. Ezek szerint amit előbb bedugok, azon kommunikál.. ez pl. ilyen...
A te rack-ed leírásában egyébként írják, hogy "USB bus powert, no power supply necessary", de azt nem,hogy be sincs kötve a tápcsati. Akkor meg minek lenne rajta?
Gondolom a tápot külön vetted hozzá...(Mind a 2-höz vettél?? Vagy 1 tápról próbáltad őket?)Biztos nem az szállt el??
Szóval akárhogy nézem ez elég fura. normál esetben még vissza is kellene táplálnia a routert, ha kihúzod a router tápját.. ha lediódázzák, az meg azért nem működik, mert akkor a diódákon közel 0,5V esik és 4,5V-on már nem működnek stabilan a vinyók, van amelyik fel sem pörög..
Nálam az ASUS VENTO házak előtt volt próbára itt 4-5db 2,5-es ház, mindegyik felpörgött és visszatáplált.. (azért hoztam el, mert volt rá lehetőségem és anno írták itt a fórumon, hogy nem minden házzal kommunikál a router.. Ezek mind működtek, csak aztán ASUS-hoz ASUS-t akartam úgyhogy inkább befaragtam a külső tápcsatit, mert abba meg csak a helye volt...) -
Kitakat
aktív tag
válasz
Kitakat #13983 üzenetére
Na hát másik vinyon nincsen 184 es hiba a sentinel szerint 100/100 as.
Igy holnap lementem az adatokat a hibás wincsorol, bár még nem tudom hova))
aztán ráuszittom seatool-t is ha az is hibát mutat akkor viszem vissza.
Csak akkor is az kérdés hogy lekozelebb is ez fog e történni ebben a rackben egy ugyan ilyen winyoval vagy sem( 8 honapot ment 24 orában.
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Laca 012 #13982 üzenetére
van 2 ilyen IcyBox IB-290 es rack em egyikben sem indul el a wincso ha csak tápot dugom rá
mind2 ben ugyan olyan vinyo is van.
Igy ha ez a mostani felulet test lefut megnézem masiknak a smart ja mit mutat.
Azt gondolom hogy az usb kapcsolja a tápot rá mikor az feszt kap.
Ez az a mobil rack:
http://www.ipon.hu/webshop/product/raidsonic_ib_290stus_b_fekete/32688
A mybook ok kicsit mashogy mükodnek mint egy kölsö rack, szerintem ég és föld. -
Laca 012
őstag
válasz
Kitakat #13981 üzenetére
Valóban a S.M.A.R.T.-ban vannak naplózva ezek a dolgok, de épp azért kérdeztem, mert ha most rack-ben van akkor egyrészt jófajta vezérlőchip van benne (van olyan rack aminél a S.M.A.R.T. adatokat nem lehet USB-n lekérdezni) másrészt a teszt során is hibáznia kellene ha gázos szerintem..
Ez egyrészt jó: mert a HDD és a rack jó.
Másrészt rossz: mert még mindig nem tudjuk a hiba okát és a saját érdekes tapasztalatomat figyelembe véve a Coolermaster Xcraft360-as rack-kel, nem biztos, hogy egyszerű lesz kitalálni a hiba okát... (bár itt legalább látja a hdd-t a router és hibákat is naplóz, tehát van miből kiindulni)Viszont ez a "A rack esata portával az bajom hogy jába van külsö táp + esata nem inditja el a winyto csak ha usb röl kapja a tápot az adat pedig esata-n megy." ez elég furcsa jelenség..
Ennek ugye nem így kellene lennie, hanem ahogy rádugod a tápot a vinyónak fel kellene pörögnie! (még ha utána le is áll energiatakarékossági okok miatt. Nekem a WD MyBook Home tud ilyet)
Nem lehet az, hogy kinyiffant a rack tápja, vagy valami elszált a rack-ben (van benne általában a panelen 1 vagy több SMD bizti) és a router tápjáról kapja a feszültséget a rack is? Az meg nem bírja szegény, vagy csak éppen-éppen és emiatt hibázhat, Intruder2k5 által is említett feszültségingadozás miatt... -
Kitakat
aktív tag
válasz
Laca 012 #13980 üzenetére
16mb 7200 as és mobil rack ben van usb porton játszok vele.
A rack esata portával az bajom hogy jába van külsö táp + esata nem inditja el a winyto csak ha usb röl kapja a tápot az adat pedig esata-n megy.
Na de ezeket az adatokat a smartbol olvasta ki ami elvileg független hogy most rackben van e vagy sem nem???
A felület teszt most jár 78 % nál 0 sector hibával szerintem nem is lesz rajta. -
Laca 012
őstag
válasz
Kitakat #13979 üzenetére
Elvileg belső gyorsítótár (cache) hiba... Ez érdekes.. nem tudom azon a memóriachipen ami a vinyó elektronikáján van hogyan lehetne memtest-et futtatni.. 16MB vagy 8MB van rajta ?(16 a 7200-ason van elvileg.) Ezt most a rack-ben próbáltad, vagy SATA-n?? Mert az biztos akkor, hogy valamiért néha "megakadnak" az adatok..
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Laca 012 #13975 üzenetére
Szia
Letöltöttem
minden félte test futattása nélkül azt irja hogy exelent.
Most futtatok egy surface test et olvasásra.
A smart ban vagy egy valami ami nem ok
"184 end to end error
- treshod:99
- value:94
- worst:94
- status:Advisory.Usage limit exceeded"
Ebben a sorban van egyedül a status mellet nem OK hanem a fenebbi szöveg.
Ez viszinont fogalmam sincs mit takar.
A test allat semmi kattogása vagy bármi kölönleges hang.
Na googlizom ezt a nem ok dolgot)Meg várom a surface test eredményét.
-
válasz
paramparya #13977 üzenetére
Szia!
Van olcsóbb... Például a vargalex topiktárs által használt D-Link DIR-825. Bár személyes tapasztalatom nincs se ezzel, sem pedig az RT-N16-tal, de a Hardware Info alapján meglehetősen izmosnak látszik. Főleg a 680 MHz-es proci tetszetős benne :-)
szerk.:
Bár azt hozzá kell tenni, hogy ha ezt választod, akkor át kell nyergelj az OpenWrt-re, vagy talán még a DD-WRT támogatja, de az OLEG, és a Tomato nem. -
paramparya
őstag
válasz
ecaddict #13976 üzenetére
a vinyó leállítása azért tetszik, mert nem pörög fölöslegesen, és nem is fogyaszt annyi áramot. az oplay simán leállítja, kedves tőle
az viszont sajnos gond, ha kevés sávszélt tud, pláne ha esetleg még növelném is 30mbitig a sávszélem.
N16-nál van olcsóbb? az annyira nem az -
ecaddict
senior tag
válasz
paramparya #13973 üzenetére
- A HD lejátszáshoz lehet minden mást le kellene állítani, hogy ne vigye a procit
- FTP-n is max kb. 11 Mbit-et fog tudni, torrenten 9 alatt (RAM bővítés nélkül kb. 5-6 Mbit azaz nem tudod kihasználni a sávszélt)
- Ha nem tervezel RAM bővítést a swap megeheti a HDD-t vagy a flash-t (viszont pl. USB stick-hez külön hub kell, HDD+nyomtató+stick)
- HDD-t nem fogod tudni leállítani mert még ha a log/swap USB stick-re megy akkor is valami mindig használja + legtöbb rack nem tudja (meg vsz. felesleges is)Szóval ha sok dolog kell egyszerre, akkor egy gyorsabb procis routerben érdemesebb gondolkodni. Esetleg kipróbálhatod a mostani routert megfelel-e neked. A rádugott HDD-t alapból meg tudja osztani a firmware.
-
Laca 012
őstag
-
paramparya
őstag
Sziasztok!
Kb. három éve van ilyen routerem, még a v1-es, aztán valamikor tavaly felraktam rá az oleg firmware-t, de végül nem használtam továbbra sem semmire, mint egy sima routert.
Most jutottam el odáig, hogy szeretném az alábbiakat megvalósítani:
- rá legyen kötve egy usb-s nyomtató (ez már meg is van)
- legyen rákötve egy usb-s vinyó is
- a vinyóról játszanék le a szintén routerre csatlakoztatott aus o-play-jel hd videókat (is)
- lássam a gépről is a vinyót
- tudjak ftp-n seed serverről lehúzni a vinyóra cuccokat, ha a 15megabites netemet ki tudná így használni, az nagyon jó lenne
- tudjam ezeket kitömöríteni kényelmesen
- kapcsolja le a vinyót automatikusan, ha nincs eszköz (gép vagy o-play) csatlakozva a routerhez
- kapcsolja vissza, ha megtörtént
- kapcsolhassam én is ki-be, ha pl remote belépnék, hogy ftp-ről letöltést indíthassakcsak ennyi kívánságom lenne
van rá esély, hogy elbír ezekkel a router? (az utolsó pár inkább linux kérdés lehet, talán az első néhány, a sebességgel kapcsolatos lehet a szűk keresztmetszet)
reménykedjek, és kezdjem el összerakni, vagy spóroljak egy n16-ra? -
Laca 012
őstag
válasz
Kitakat #13970 üzenetére
Elviekben a pdflush démon a memóriába (vagy a swap-ba) gyorstárazott elemeket vési a merevlemezre, ha az adatok több mint 30 másodperce módosultak. (ubuntuban legalábbis 30mp) Magyarul a memóriába betöltött és módosított adatokat szinkronizálja a merevlemezre.. (ha tudja)
Namost lehet az pl, hogy a hdd-re való íráskor hibázik, vagy valamiért nem tudja írni a lemezt. (pl hardver hiba) Aztán kajálja az amúgy sem túl nagy CPU-t..
Ha a hardver hibát kizárnánk (az előbbiekben már leírt módokon), akkor még egy csomaglista (ipkg) update-upgrade-el próbálkoznék, hátha vmi. hibás csomag is frissülne. (előtte mindenképp konfig mentések és az S99rtorrent-et is!!) -
válasz
Kitakat #13969 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy mi az, de nem csak neked van...
itcafe.hu wl500g.info itcafe.hu -
Laca 012
őstag
válasz
Kelvin #13967 üzenetére
Hát nem mondom, hogy nem lehet ez akár egy hibás működés eredménye, de hogy ez kiens vagy szerver oldalon, ez jó kérdés...
Szerintem próbáld meg az adott torrentet elindítani uTorrent-ben, hogy ott mit ír.. Ha ott is a weboldal szerinti kevesebb peer van, akkor lehet keresgélni az rTorrent-ben a hibát.. -
Kelvin
őstag
Sziasztok!
Az rtorrentben a seed és peer alatti számok 12(1026) közül a zárójeles az mi és miért ilyen sok?
Van bent összesen 5 torrent és eddig max sávszéllel jöttek de most valamiért megugrottak a zárójeles számok és belassult az egész net...és persze az rtorrent is. -
nothin
tag
válasz
Intruder2k5 #13960 üzenetére
Nagyon tudsz Intruder2k5! Egyúttal az én firewall scriptem is
megfejtettedvalóban én raktam be csak nem tudtam már
mire jó, de valóban nekekem is az rtorrent aktiv -miatt van. -
Laca 012
őstag
válasz
Kitakat #13962 üzenetére
Reméljük ezzel meg is oldódik, de ha nem, akkor a seatools-on kívül mindenképp javaslom a hd sentinelt. A seatools közel sem ad annyi információt, ráadásul ha jól emlékszem a windows-os verzió csak az USB-s és FireWire-es külső hdd-kkel működik, az IDE-SATA meghajtókhoz meg a DOS-os verzió megy...
Igaz a külső házadban meg tudod nézni a windows-os verzióval, de ha netán hibát jelez, akkor még mindíg ott a kérdés, hogy rack, vagy vinyó??
(egyébként ez a "3 kattanás/csattanás kb ezt csináta 15-ször eltérö idöközökkel" sajnos nem nagy eséllyel szoftveres-firmware-es gond szerintem.. Ilyet tényleg a vinyó vezérlőelektronikája, vagy a hibás rack szokott művelni sajnos..)
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Laca 012 #13961 üzenetére
Szia
Ma délelött megint ujra tettem(ujabbatbbat) a fw(r1644) + reset. szépen beállitgattam mindent.
Azota semmi hangja, egy a torrent seed logban sincs azota semmi hasonlo amit bemásoltam.
Most várok vele estig aztán ha megint elkezdi kalamajkát leformázom egybe az egészet particiok nélkül.Van valami Seatool seagate vincsokhoz ami kimutat mindent hibát aztán ha valami hibát jelez akkor még 2 évig garis viszem vissza cseréltetni.kitekat
-
Laca 012
őstag
válasz
Kitakat #13959 üzenetére
hmmm...
Erre a log bejegyzésre sajnos nem tudok mit mondani, kevés vagyok hozzá.
Július4.-től 10.-ig megyek a Linux Akadémiára Szerencsre, reményeim szerint ott lesz pár linux guru aki csípőből megmondja mit jelentenek ezek a bejegyzések..
(Azt nem mondom, hogy várj addíg..)
Véleményem szerint még a rack is lehet problémás...
Nálam (is) pl. volt egy megmagyarázhatatlan jelenség, mégpedig az, hogy egy 2évig gyári firmware-el, gyári állapotú WL500gP-vel használt coolermaster xcraft360 rack mondta be az unalmast..
Akkor 4db WL500gP V1-esem volt. Egyikkel sem működött utána, de minden más gépen minden op.rendszerrel működött és működik azóta is.. Máig nem értem mi történhetett, ez egy X-akta..
Viszont USB-hub-on működött:
#9652Én a helyedben szépen sorban megpróbálnám kizárni a lehetőségeket a legegyszerűbb módon:
Kapásból azzal indítanék, hogy asztali gépen HD sentinel-lel megnézném a vinyót, mert ha szektorhibás, vagy bármi van vele, akkor az a S.M.A.R.T. -ban már bejegyzésre került.
Aztán lecsekkolnám rack-ban is ugyanígy (eSATA-n és USB-n is)! Ezzel a hardverhiba gyakorlatilag kiszűrhető 100%-osan! -
-
Kitakat
aktív tag
Most arra ébredtem hogy kohécsel a winyom
3 kattanás/csattanás kb ezt csináta 15-ször eltérö idöközökkel aztán megszünt ahogy bekapcsaoltam gépem hogy megnézzem hogy mizu.
A syslogban következök vannak hátha mond vakinak valamit:
Jun 6 02:46:41 kernel: swapper: page allocation failure. order:3, mode:0x4020
Jun 6 02:46:41 kernel: Call Trace:
Jun 6 02:46:41 kernel: [<8000f030>] dump_stack+0x8/0x34
Jun 6 02:46:41 kernel: [<800610e8>] __alloc_pages+0x2d0/0x36c
Jun 6 02:46:41 kernel: [<800837f8>] __slab_alloc+0x150/0x598
Jun 6 02:46:41 kernel: [<80084cd4>] __kmalloc_track_caller+0x15c/0x164
Jun 6 02:46:41 kernel: [<801fc268>] __alloc_skb+0x70/0x144
Jun 6 02:46:41 kernel: Mem-info:
Jun 6 02:46:41 kernel: Normal per-cpu:
Jun 6 02:46:41 kernel: CPU 0: Hot: hi: 0, btch: 1 usd: 0 Cold: hi: 0, btch: 1 usd: 0
Jun 6 02:46:41 kernel: Active:49 inactive:1690 dirty:0 writeback:119 unstable:0
Jun 6 02:46:41 kernel: free:1862 slab:1261 mapped:488 pagetables:293 bounce:0
Jun 6 02:46:41 kernel: Normal free:7448kB min:720kB low:900kB high:1080kB active:196kB inactive:6760kB present:32512kB pages_scanned:0 all_unreclaimable? no
Jun 6 02:46:41 kernel: lowmem_reserve[]: 0
Jun 6 02:46:41 kernel: Normal: 612*4kB 385*8kB 118*16kB 1*32kB 0*64kB 0*128kB 0*256kB 0*512kB 0*1024kB 0*2048kB 0*4096kB = 7448kB
Jun 6 02:46:41 kernel: Swap cache: add 339819, delete 338897, find 133292/234196, race 0+0
Jun 6 02:46:41 kernel: Free swap = 2082208kB
Jun 6 02:46:41 kernel: Total swap = 2097140kB
Jun 6 02:46:41 kernel: Free swap: 2082208kB
Jun 6 02:46:41 kernel: 8192 pages of RAM
Jun 6 02:46:41 kernel: 0 pages of HIGHMEM
Jun 6 02:46:41 kernel: 1072 reserved pages
Jun 6 02:46:41 kernel: 911 pages shared
Jun 6 02:46:41 kernel: 922 pages swap cached
Jun 6 02:48:12 kernel: printk: 19 messages suppressed.
Jun 6 02:48:12 kernel: swapper: page allocation failure. order:3, mode:0x4020
Jun 6 02:48:12 kernel: Call Trace:
Jun 6 02:48:12 kernel: [<8000f030>] dump_stack+0x8/0x34
Jun 6 02:48:12 kernel: [<800610e8>] __alloc_pages+0x2d0/0x36c
Jun 6 02:48:12 kernel: [<800837f8>] __slab_alloc+0x150/0x598
Jun 6 02:48:12 kernel: [<80084cd4>] __kmalloc_track_caller+0x15c/0x164
Jun 6 02:48:12 kernel: [<801fc268>] __alloc_skb+0x70/0x144
Jun 6 02:48:12 kernel: Mem-info:
Jun 6 02:48:12 kernel: Normal per-cpu:
Jun 6 02:48:12 kernel: CPU 0: Hot: hi: 0, btch: 1 usd: 0 Cold: hi: 0, btch: 1 usd: 0
Jun 6 02:48:29 kernel: printk: 77 messages suppressed.
Jun 6 02:48:29 kernel: usb-storage: page allocation failure. order:3, mode:0x4020
Jun 6 02:48:29 kernel: Call Trace:
Jun 6 02:48:29 kernel: [<8000f030>] dump_stack+0x8/0x34
Jun 6 02:48:29 kernel: [<800610e8>] __alloc_pages+0x2d0/0x36c
Jun 6 02:48:29 kernel: [<800837f8>] __slab_alloc+0x150/0x598
Jun 6 02:48:29 kernel: [<80084cd4>] __kmalloc_track_caller+0x15c/0x164
Jun 6 02:48:29 kernel: [<801fc268>] __alloc_skb+0x70/0x144
Jun 6 02:48:29 kernel: Mem-info:
Jun 6 02:48:29 kernel: Normal per-cpu:
Jun 6 02:48:29 kernel: CPU 0: Hot: hi: 0, btch: 1 usd: 0 Cold: hi: 0, btch: 1 usd: 02.6.22.19 kernel-es oleg nem a normál(2.4.37.9) és WL-500W router
Valaki tudja mitöl van ez?KiteKat
-
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5 #13956 üzenetére
Szia Intruder!
Próbaképp bekapcsoltam a Remote Access-t, és így működik házon belül! Köszönöm a tippet! Viszont ezt a későbbiekben majd javíthatná a Tomato csapat.
-
-
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5 #13951 üzenetére
Szia Intruder!
Igen, ez is be volt állítva. Még régen így csináltam meg a böngészőben a linket, így már a web-es felületnél látszik, hogy megy-e vagy nem a DYNDNS.
-
nothin
tag
válasz
Intruder2k5 #13953 üzenetére
Hát akkor már nem tudom hogy került bele és miért de most jól kivettem
-
-
nothin
tag
Felraktam az új tomatot és a scriptek oldalon a firewallnál
ezt találtam:iptables -A INPUT -p tcp --dport 55000 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 52000 -j ACCEPTnem rémlik hogy én raktam volna be
Tudja valaki ez mihez kell? -
-
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5 #13935 üzenetére
Szia Intruder!
Igen, így van beállítva azzal az eltéréssel, hogy a remote access le van tiltva, mert erre nincs szükségem, illetve biztonsági kockázata lehet. Nekem elég az, hogy itthonról működjön a DYNDNS-es címmel. De a régebbi Tomato verzióknál ezzel nem volt gond.
-
hegi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13948 üzenetére
Megpróbáltam ezekkel az értékekkel, sajnos ez sem segített.
nvram show |grep sdram
size: 14636 bytes (18132 left)
sdram_config=0x0062
sdram_refresh=0x0000
sdram_ncdl=0x408
sdram_init=0x0009free -t
total used free shared buffers cached
Mem: 13752 13320 432 0 1032 3596
-/+ buffers/cache: 8692 5060
Swap: 506036 8888 497148
Total: 519788 22208 497580 -
Nálam WL-500GP v1-en nem ugyanezek az értékek vannak...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nvram find sdram
sdram_config=0x0062
sdram_init=0x0009
sdram_ncdl=0x408
sdram_refresh=0x0000
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers cached
Mem: 30620 29648 972 0 1104 8760
-/+ buffers/cache: 19784 10836
Swap: 530136 22820 507316
Total: 560756 52468 508288
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
válasz
Kitakat #13945 üzenetére
Én a WD-hez most nem is használok külső tápot, mivel csak 500mA az áramfelvétele, és tökéletesen megy a dupla USB kábellel. A Samsung-nak volt tápja, mert az alapból 1A-es volt.
Nem is arra gondoltam, hogy kevés neki a táp, hanem ha valami gond van vele véletlenül, akkor lehetnek pillanatnyi esések vagy tüskék, és ilyenkor esetleg "visszarúghat" a routernek az USB-n keresztül, amitől az újraindulhat... De ez csak az én elméletem, azt hozzá kell tennem, hogy nem vagyok szakember e-területen. Várjuk meg, mint mond erre Laca012 :-)
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13944 üzenetére
Sziasztok
Ez egy seagate momentus 2.5 500gb wincso egy ICY Box IB-290 es házikoban külsö táppal.
Most éppen megy ma 2 filet is gondolkodás nélkül bele ettema torrentbe.
Le is töltötte, seedelt is.
Az elöbb bel tetem megint 2 torrentet elinditottam mind2 szépen tölti most semmi csatt csak a racken égett a piros es a kék led is. Olyan volt mintha a rack vezérlése gajdult volna meg.
A router most nem is indult ujra.Már kiprobáltam a 2.6 oleget is gondoltam hátha tettek valamit a 2.4 be ami nem tetszett neki.
1A os a mobilrack adaptere azzal lenne a gond? nem hinném mert ez a momnetus wincso nak is max 1A kell. Eddig ment is minden féle gond nélkül
Szoval érdekesKiteKat
-
válasz
Laca 012 #13943 üzenetére
Hát, ez van... :-)
Én meg lecseréltem egy 320 GB-os WD Scorpio Blue-ra, amit betettem egy Spire HandyBook házba, és azóta azt sem tudom, hogy létezik... Mellesleg amióta megvettem (2-3 hónapja) le sem volt kapcsolva, és tök hideg a ház, nem is érezni, hogy működő winyó van benne. Szóval én nagyon meg vagyok elégedve a WD-vel most, azóta már lecseréltem a notebook-omban lévő Samsung-ot is (az is klattyogott) egy WD-re, csak az IDE-s 250 GB-os, de ezzel is maximálisan elégedett vagyok. -
Laca 012
őstag
válasz
Intruder2k5 #13942 üzenetére
Samsung-nál nekem a 3,5-esek mentek ilyen csattogásokkal tönkre, de az nem egyszer csattant, hanem egyre sűrűbben és a végén már majdnem géppuska szerűen... Aztán lefüstölt a motor vezérlő chip. Mindegyik 160GB-os IDE portos volt és 3db ment így tönkre 3év+pár hónapos korukban!
(1db SP1614N, 2db SP1654N)
De helyesbíteném is kicsit a hsz-om: "Az én vinyóm is sokszor csattan!!!"
Relatív sokszor!
Szerencsére folyamatosan seedelek, általában 3-4 aktív torrent mindíg fut.
Tehát mivel hétköznap az 5 napból kb 4-ben napközben itthon dolgozok, és nem a hálószobában van a router, kb. heti 3-5 alkalommal hallom csattanni, és akkor is csak 1szer.
Ezen kívül tényleg csak reboot esetén.
De pont ezért volt az elején ijesztő.. Rendszertelenül és pont olyat csattant, amit a rossz samsungok.. Aztán megfigyeltem mikor csinálja, és lám... -
válasz
Laca 012 #13941 üzenetére
Nekem meg pont a 2.5"-os 160GB-os Samsung kattogott, teljesen spontán, de nem reboot-olt a router, max. megtorpant egy pillanatra a samba, ha éppen azt használtam... Egyéb esetben észre sem vettem. De főként ezért cseréltem le. Egyrészt paráztam, hogy megadja magát, másrészt meg éjjel mikor tök csend volt, kicsit zavaró volt a kattanás.
-
Laca 012
őstag
válasz
Kitakat #13930 üzenetére
Az én vinyóm is sokszor csattan!!! (WD 2,5" 320GB) 2008. szeptember óta!
Ezt akkor teszi, ha nem seedel és semmi nem használja a vinyót! Ha pl. semmi gép nem használja belső hálóról és kihúzom a WAN kábelt, vagy kilövöm az rTorrentet, akkor az aktivitást jelző kék led abbahagyja a villogást és pár másodperc múlva már csattan is a vinyó.
Ha áramszünet van és megszűnik a táp, akkor is csattan azonnal!
Ha reboot-olok, akkor is, kb. amikor elalszik az air led..Elég kemény erős hang és sokáig én is nagyon megijedtem tőle. De aztán kiderült, hogy ez az a hang, attól van, hogy parkolópályára teszi a fejeket ha nincs adatforgalom!
Tök röhely, mert előtte egy 60GB-os Fujitsu siemens vinyónál és utána egy 160GB-os samsung vinyónál nem csinálta, de azok nem is tették parkolóba a fejet. Aztán kiderült, hogy ez a WD valami fejlesztése. Amit az atomba vettem ugyan ez a széria csak az 500GB-os, az is csinálja, ha a tápellátás megszűnik.
Ezt egyébként bizonyos WD noti vinyók zuhanás közben is megcsinálják, ha leejted őket. Van bennük érzékelő, és bizonyos G-erő felett minimális idő alatt (pár ms) odarántja a fejeket a parkolópálya műanyagja fölé, hogyha ledobod a notit ne karmoljon bele a tányérokba!!!
Szóval a csattanás ha WD vinyód van, vagy olyan ami ezt tudja, akkor ez is lehet.
(A vinyók forgásának a leállítása energiatakarékossági szempont miatt, az teljesen más, itt a forgás nem áll le!!!)Ezért pl. lehet félig meghalt táp miatt is! Lefagy a rendszer és mivel nincs forgalom, a vinyó berántja a fejeket parkolóba!
Szóval azért még nem rohannék egyből vinyót venni!!!
Mintha már panaszkodtak volna páran, hogy egy-egy rossz torrent indítása megfagyasztja a routert. Persze ha nekik nincs ilyen vinyójuk, akkor nem is csattan. És mivel nem üzemszerű leállásról-újraindításról van szó, persze "csekkol"..
-
Kelvin
őstag
válasz
Intruder2k5 #13939 üzenetére
Sikerült Mester!
http://192.168.1.1:81 ez volt a nyerő
Az ssh-s bejelentkezés nagyon tetszik, én is megcsináltam.
Ezer köszönet megint csak -
válasz
Kelvin #13937 üzenetére
Próbáld itt: http://192.168.1.1:81
A http://wl-500:8081 a lighttpd portja, és nem a webadmin felületé... Szerintem. :-)
Próbáld így: http://wl-500:8081/rtorrent//opt/etc/banner: No such file or directory
Ez nem lényeg, ha létrehozod az említett file-t, akkor SSH-ba belépéskor megjeleníti a tartalmát. Nálam pl. így néz ez ki:login as: root
root@192.168.1.1's password:
Tomato v1.27.8746 ND USB Ext
BusyBox v1.16.1 (2010-06-01 00:06:02 EDT) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
_ ___ _ _ ___
/_\ / __| | | / __|
/ _ \\__ \ |_| \__ \
/_/ \_\___/\___/|___/
__ ___ ___ __ __ ___ ___ _
\ \ / / | ___| __|/ \ / \ / __| | _ \_ _ ___ _ __ (_)_ _ _ __
\ \/\/ /| |_|___|__ \ () | () | (_ | | _/ '_/ -_) ' \| | || | ' \
\_/\_/ |____| |___/\__/ \__/ \___| |_| |_| \___|_|_|_|_|\_,_|_|_|_|De ha csinálsz egy üres file-t, már akkor is elmúlik a hibaüzi. Vagy kiveszed a parancsot a profile-ból.
-
Kelvin
őstag
válasz
Intruder2k5 #13936 üzenetére
Szia, igen újraindítottam. Nem segített.
http_lanport=81 eredményt kaptam az ssh-ban.
Ja és még annyi esetleg, hogy a te weboldalad alapján és scriptel csináltam, ssh indítás után egy ilyen sor is megjelenik:
Tomato v1.27.8746 ND USB Ext
>
>
> BusyBox v1.16.1 (2010-06-01 00:06:02 EDT) built-in shell (ash)
> Enter 'help' for a list of built-in commands.
>
> /opt/etc/banner: No such file or directory
> root@wl-500:/tmp/home/root#
>http://wl-500:8081/ erre azt írja hogy 404 - not found.
Lehet, hogy valami olyasmit szúrtam el, hogy a saját webszervert és a lighttpd egy portra raktam....? -
válasz
Kelvin #13933 üzenetére
Lehetséges, hogy "lehalt" a firmware webszervere (httpd)... Próbáltad újraindítani a routert? Ha igen, és úgysem megy, akkor le kellene csekkolni a webes felület portszámát, hogy véletlenül nem állítottad-e el. Tudom, hogy ez hülyén hangzik, de nincs jobb ötletem...
Ehhez SSH-ba írd be ezt:
nvram find http_lanport
-
-
válasz
Kitakat #13930 üzenetére
Szia!
Nekem az a gyanúm, hogy el kellene kezdeni körülnézni, hogy hol fogod megvenni az új winyót. Szerintem ez a "csattanás, vagy kattanás" nem túl egészséges, és nem hinném, hogy ilyet elő tudna idézni szándékosan akár az OLEG, akár az rtorrent, vagy a lighttpd.
Talán még táphiba jöhet számításba... Ha van másik tápod, cseréld le, hátha segít.
-
Kelvin
őstag
Kérnék egy kis segítséget.
Nemrég szépen újrahúztam a routeremet és a hdd-t mert már nagy káosz volt rajta.
A szokásos tomato ment fel rá, rtorrentel és mwgettel.
Mindegyiket szépen elérem a böngészőmből kivéve a tomato webes felületét.......vagyis azt is elértem szépen beállítottam a dolgokat rajta és ma már nem érem el. A rutorrent, Mwget mind elérhető böngészőből és ssh-n a router is.
Mi lehet a gond?
http://192.168.1.1:8081/rutorrent/ itt érem el rtorrentet. -
ambipur
tag
Halihóóó emberek!
Az általam használt firmware: Tomato 1.27.8746 ND USB Ext, tehát a jelenleg legújabb. Egy olyan problémám van, hogy a DYNDNS-es cím:8081-es porton nem érem el a router saját web-es konfiguráló felületét, de a 192.168.1.1:8081-esen viszont igen. A DYNDNS viszont működik: ezt onnan tudom, hogy a 80-as portra állított, telepített lighttpd házon kívülről és idehaza is megjeleníti a honlapjaimat, SSH-nak is a DYNDNS-es címet adom meg és működik, és a Transmission Remote-nak is a DYNDNS-es cím van beállítva, és az is megy. Van valami ötletetek? Előre is köszönöm!
-
hegi
csendes tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy v1-es példányom van, oleg 1.9.2.7-10 firmel, és csak 16 mb ramot lát. Pontosabban:total used free shared buffers cached
Mem: 13956 13640 316 0 520 2920Próbáltam már ezt,
nvram set sdram_init=0x0009
nvram set sdram_ncdl=0
nvram commit
rebootde nem segített.
Előre is köszi!
-
Kitakat
aktív tag
Sziasztok
Volna egy olyan problemám.
5-7 napja nehezen lehet a torrenteket bepakolgatni a rutorrentbe és sokszor ha csak egy 300mb os torrent indittok is el egyszercsak egy csatt (vinyo) és ujra indul a router.
A csattanás/ kattanát követöen kb 30 s és reboot
És persze utánna egyből csekkolja a vinyot.
Valaki valami tip?Kitekat
-
válasz
KicsiUbul #13928 üzenetére
Nem tudom, hogy akkor miért nem megy... Pedig kellene neki.
Nekem meg nincs rá szükségem, és nem tudom letiltani :-)
Nemrégen küzdöttem vele egy-két órát, hogy valamilyen módon tiltsam a http interface-t, és csak https-en lehessen elérni a lighttpd-t, de nem jött össze. Azt tudom, hogy iptables-el el lehetne dobatni a kéréseket, de én úgy szerettem volna megoldani, hogy már a webszerver "only ssl" módban menjen. -
KicsiUbul
őstag
válasz
Intruder2k5 #13926 üzenetére
Az egyik legjobb módja, hogy megtudd, hogy figyel e valami az adott porton, ha telnetelsz.
pl:
$ telnet prohardver.hu 80
Trying 92.61.114.124...
Connected to prohardver.hu.
Escape character is '^]'.Gondolom a PH! sem üzemeltet telnet servert a 80as porton
Tehát a fő gondom az, hogy úgy fest, hogy a lighttpd nem hallgatózik az általam adott porton.
Ha az SSH-t átteszem bármelyik portra megy. -
khorvat
senior tag
Hi!
Nekem a Joomla + PHP + MySQL felallassal volt egy weblapom kb 2 napig de tul lassu volt mar 1-2 latogatonal is igy nagy terhelest nem bir el szerintem, foleg hogy nekem rtorrent se ment azzal egyutt pedig lehetettlen gyors weboldalt tenni ra a fenti trioval!
Most sima 1 oldalas html lap van csak semmi menu php stb. ami eroforrast igenyelni igy megy!
Ja es gyari hardver allapotu V1esrol van szo semmi CPU es RAM tunning! -
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Intruder2k5 #13924 üzenetére
Szia,
Egyrészt igen, browserből sem megy de telnetelni sem lehet arra a portra, ill nmap sem mutatja nyitottnak.
-
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Intruder2k5 #13922 üzenetére
Nem értem mi lehet nálam a gond.
lighttpd fut, de nincs nyitva a confban megdott port. -
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Intruder2k5 #13915 üzenetére
Szia,
Az iptables heggesztése nélkül belső hálóról kellene mennie?
-
Laca 012
őstag
Nálam működött a MySQL.. (Mondjuk 128MB RAM-mal és 300MHz-re felhúzva)
Kérdőíves-statisztikás weblap volt rajta.. ( ezen a weblapon a kontakt fülön található kérdőív, csak itt levélben küldi az adartokat, mert ezt kérték, de itthon eljátszottam vele, hogy adatbázisba mentsen..)
Akadás nélkül működött és nem volt lassabb mint egy PHP-s sima weblap.. (A lekérdezéseknél sem) -
válasz
Bernath #13912 üzenetére
"esetleg valami más módon meglehet állapitani,hogy a háttérben fut-e a rtorrent?"
SSH-ba írd ezt:
ps -afx
Ha a kimenetben látod ezeket a sorokat, akkor megy az rtorrent.
388 ? Ss 0:03 /opt/bin/SCREEN -dm -S rtorrent
473 pts/1 SNs+ 120:19 \_ /opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf -
-
Késes
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13915 üzenetére
Köszönöm, sikerült megoldani. Már működik.
A V1-es verzió mennyire bírja a MySQL-t? Érdemes lehet feltenni rá egy MySQL alapú portált vagy túl lassú lenne? -
Szia!
post-firewall? Ezek szerint OLEG-ed van...
(nincsen semmi gond vele, csak eddig ezt sem tisztáztuk)Port nyitás az iptables-el:
iptables -I INPUT -p tcp --dport 80 -j ACCEPT
Lehetséges, hogy NAT-olni is kell majd, de talán megy így is...
-
válasz
Bernath #13912 üzenetére
reboot:
A Reboot-ot NEM KELL konfigolni... Akinek szüksége van rá, az beállítja magának, de Ő meg bizonyára tudja, hogy miért kell neki. Minden esetre nem kötelező, ha neked nem kell, akkor nem nyúlsz hozzá.rtorrent:
/opt/etc/rtorrent.conf file-t szerkeszted, és pl. a következőket állíthatod:
upload_rate = 0 (Kbyte/sec-ben, a 0 korlátlan)
download_rate = 0 (Kbyte/sec-ben, a 0 korlátlan)
max_uploads = 5 (feltöltési slotok száma)
max_peers = 50 (maximum peer-kapcsolatok száma)
Ezek mind befolyásolják a sávszélességet... -
Késes
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13908 üzenetére
Köszi a választ,
Sanzi89 korábbi leírása alapján a te image-eid tettem fel.
Eddig nincs gond
server.document-root = "opt/etc/samba/Share/www" sort módosítottam
server.document-root = "opt/etc/samba/Share/www_public formáraebből a részből kettőt találtam, de gondolom az ssl.pemfile alatt lévő rész marad ../www".
a server.port=80 is megvan.
Annyi viszont nem világos,
1. hogy a webadmin átrakása 80-asról mondjuk 8888-ra hogy történik?
2. Illetve a port megnyitásra a post-firewallon ez a megoldás jó?
iptables -I INPUT -m tcp -p tcp --dport 80 -j ACCEPT -
Bernath
tag
Az új tomató+usb vezérlő kb 95%-os Mostmár van netem csak kb 1 nap múlva az rtorentet nem értem el webes felületen. A router menüjében ott van a felmountolt vinyó s elvileg minden jó,esetleg valami más módon meglehet állapitani,hogy a háttérben fut-e a rtorrent? A vinyó kikapcsolása+bekapcsolása után minden megy rendesen.
Más: --- mi jelentősége van a menüben az újra bootolásnak,magyarul mikor kell beállitani s miért?
---- az rtorrentet hogyan lehet korlátozni? QoS tudom,hogy ott van,de sajna számomra nem tisztaSajnos online játék alatt néha sok amit elvesz a torrent,esetleg ha valaki segítene bnne azt nagyon megköszönném
További szép napt! -
KicsiUbul
őstag
Sziasztok,
lighttpd indításakor az alábi üzenet fogad:
$ /opt/etc/init.d/S80lighttpd start
Starting web server: lighttpd
/opt/sbin/lighttpd: can't load library 'libuClibc++.so.0'Az ipkg install libiconv -ra a következő választ kapom:
$ ipkg.sh install libiconv
ERROR: File not found: /opt/lib/ipkg/lists/wl500g-d
You probably want to run `ipkg update'
ERROR: File not found: /opt/lib/ipkg/lists/wl500g-d
You probably want to run `ipkg update'
ipkg_get_install: ERROR: Cannot find package libiconv in /opt/lib/ipkg/lists
ipkg_get_install: Check the spelling and maybe run `ipkg update'.ipkg update megvolt, ilyen csomagot nem talál
]$ ipkg.sh list | grep libi
libid3tag - The library used for ID3 tag reading
libidn - GNU Libidn is an implementation of the Stringprep, Punycode and IDNA specifications defined by the IETF Internationalized Domain Names (IDN) working group, used for internationalized domain names.
libieee1284 - libieee1284 is a cross-platform library for parallel port access.
libijs - IJS raster image transport protocol
libinklevel - A library for checking the ink level of your printer.Ötlet valakinek?
Thx
-
válasz
vargalex #13909 üzenetére
Persze... Ez is egy megoldás, nyilván több is van. :-)
szerk.:
Nekem is van publikus rész is, aztán van egy "második fokozat", amit csak bejelentkezés után láthat bármelyik felhasználó, és van egy harmadik is, amit csak én láthatok, a saját név/jelszó párosommal. Szóval én is megkevertem kicsit :-) -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #13908 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy ha a document-root-ot átírod www_public-ra, akkor a www alatti dolgokat továbbra is fogja látni? Szerintem nem. (Szerk.: Bocs, most olvastam, hogy te a nem publikus dolgokat https-re ajánlod. Nem feltétlenül kell oda tenni.)
Az authentikációt kell úgy beállítani, hogy erre a publikusnak szánt oldalra ne vonatkozzon.
Pl. így:auth.require = (
"/webpage1/" =>
(
"method" => "digest",
"realm" => "realm",
"require" => "valid-user"
),
"/webpage2/" =>
(
"method" => "digest",
"realm" => "realm",
"require" => "valid-user"
)
)Ekkor az authentikáció csak a document-root-ban található webpage1 és webpage2 oldalakra fog vonatkozni, a többire nem.
-
Szia!
A webroot mappa mellett (nem tudom neked ez hol található, de itt a példában legyen mondjuk /mmc/www) hozz létre egy másik, mondjuk www_public nevű mappát. Az /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf file-ban keresd meg a
server.document-root = "/mmc/www"
sort, és írd át így:
server.document-root = "/mmc/www_public"
Ezután keresd meg a
server.port = 8081
sort, és írd át a port számát 80-ra. Persze ekkor más nem lehet a 80-as porton, tehát ha most van, mondjuk a webadmin felület, akkor azt előtte tedd át máshova. Ha minden megvan, akkor egy lighttpd, vagy router restart után már működik is. Illetve még annyi a teendőd, hogy az iptables-ben a 80-as portot meg kell nyitni, hogy a publikus részt is elérjék kintről. Így két külön mappád lesz, a régi .../www-be teheted azokat a dolgokat amiket jelszavas hitelesítés után akarsz elérni a https 443-as oldalon, a .../www_public-ba pedig mennek a nyilvános dolgok.
-
Rick4
félisten
-
Késes
csendes tag
Sziasztok!
Már biztos felmerült problémaként, de én még nem találtam meg rá a megoldást. Egy kívülről is elérhető, nyilvános weboldalt szeretnék a routerrel megoldani, de úgy, hogy a többi rész rutorrent, webadmin jelszavas maradjon.
A dyndns regisztrációm már megvan szépen bejön a https felület. De hogyan tovább a weboldal megoldásával?
Már az is segítség lenne ha valaki tud egy jó hsz-t mutatni erre vonatkozólag. -
vargalex
félisten
válasz
r3pl4y #13901 üzenetére
Azt azért tartsuk szem előtt, hogy a router WAN oldalának, illetve a PC MAC Address-e egyezik meg. Semmi meglepő nincs ebben, minden routernél ez van a Clone MAC Address funkció kiválasztása után.
Az már mellékes, hogy már az UPC sem azonosít MAC alapján, azaz bármilyen címmel fel tudsz menni. -
r3pl4y
aktív tag
válasz
Bernath #13899 üzenetére
Hát mindegy végülis ha megoldódott a probléma... bár nem tudom, hogy az mennyire szereti a router ha ugyanaz a hálókarid MAC addresse is mint magáé a routeré... lehet, hogy nem okoz neki gondot persze... csak nekem tuti nem lenne szimpatikus
De mint mondtam ennek lehet, hogy semmi köze nincs semmihez csak megjegyeztem, hogy alapvetően ez nem egy normális helyzet... sose próbáltam egyébként, hogy mit reagál olyankor...
Rick4:
Ilyen már nekem is volt... de nem emlékszek már, hogy mi oldotta meg a problémát pontosan... bár nekem ha jól emlékszem akkor nem ezzel a routerral volt ilyen hanem valami SMC-vel és csak Automatikus kapcsolat esetén Statikus kapcsolatnál nem volt ilyen... ha jól emlékszem akkor egy firm frissítés oldotta meg ott a bajt...de mint mondtam nem biztos, hogy pontosak az emlékeim... az biztos, hogy ugyanez a helyzet volt... skype, msn benn volt de böngészni nem lehetett...Ja illetve nem is.. már emlékszek... router csere oldotta meg a problémát...
nem volt firm frissítés... mondjuk azért te megpróbálhatod... ez nekem úgy volt, hogy a régebbi lakásban még ilyen szutyok vezeték nélküli net volt aminek statikus beállítások kellettek... oda pont tökéletes volt az SMC... aztán váltottam tvnetworkre amikor már ott is elérhető volt... na ott már automatikus beállítások kellettek... és nekem is ugyanezek a gondok voltak... aztán vettem egy d-link-et .. az jó volt...de belecsapott a villám hála istennek, mert utána jutottam el az Asus-hoz
, de mostmár t-kábel van és máshol is lakok....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest