- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen monitort vegyek?
- HP Omen X 900-070NN Z0L43EA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
Szerintem meg york procit hagyd ki.Nekem ugye volt és láttad hogy ment.Nagy változás még se volt egy jó wolf-hoz képest.Nem azt mondom hogy nem volt érezhető a +2 mag,de messze nem éri meg a + hő,+watt,stb.Tuning opció is kevés a york-ba.2 nap alatt kivégeztem és tudtam mit milyen feszen megy.Ezzel a wolf-al meg még jó ideig birok újat mutatni,meg variálni.Én szoktam hd-t is tömöríteni ahol elvileg jól ki kellett volna jönni a +2 magnak de annyira nem jött ki.Gyorsabb volt de nem annyira.Játékoknál meg oszt végképp veri a wolf a yorkot.Máramelyik stabilan megy mondjuk 4-4.2 felett.Én tavasszal max akkor váltok és azért akkor mert addig norm árak lesznek.Ha ki is jön corei5 ősszel magas árak lesznek,meg majd rá pár hónapra jönnek ki a jobb corei5 procik.Ez ált így van.Aki gyorsan megveszi drágán az elején utána szívja majd a fogát később.Én várnék a helyedbe és tuti hogy tavasszal sokkal jobban fogsz járni.De persze ez az én véleményem.
-
bzs73
őstag
Hát szerintem 1-2 század külömbség lessz.4ghz-t néztem hirtelen és 1.136v-on stabil minden különös macera nélkül,még ud3p-be 1.120v-on is stabil volt.Mondjuk szerintem fog ez még kicsit lentebb menni,de ha nem akkor se izgat mert 1-2század nem érdekel.Amugy az ud széria tényleg brutálisan nyomja a procikat de azon kívül semmi,és ez volt a bajom vele.Tényleg fapados nagyon.Egy kényelmetlen versenyautóhoz hasonlítanám ami lehet hogy a leggyorsabb de nem kényelmes.Persze ez az én véleményem,de egyelőre tetszik ez a lap nagyon és szépen kezeli a ramokat is.
Hát azért p5q az nem ez a kategória még.Azt ne hasonlítsd a delux-hoz.Volt nekem is ,meg pro is,meg p5q-e is,csak ez nem volt még. Mostanáig.
-
bzs73
őstag
Hát írtam.Elcseréltem geza60 kollegával egy p5q deluxe lapra.Unatkoztam délután így elszaladtam kocsival hozzá és cseréltünk.Jó van az.Nem szabad leragadni sehol.Már szinte csak ez a lap nem volt meg, de most bepótoltam ezt is.
Nem rossz ez.Sokkal egyszerűbb mint ami volt a maximus II formula és 16 cpu fázis van ebbe is,és a ramokat is nagyon jól kezeli ahogy hallottam. -
Moleskin
tag
Csak érdekességként!
Beszereztem egy Asus Silent Knight II.-t, a régi Zalman CNPS7000c-AlCu helyére, mert gondoltam tunningnál jobban teljesít majd az Asus, meg szebb is meg csendesebb is
Hát röhelyes, milyen pocsék a Silent Knight II. a Zalmanhoz képest
A Zalman annyira jó volt, hogy az NB-t és a moffseteket is hűtötte így a lap és a proci sem ment 40 fölé.
Most a Silent Knight II.-velaz NB-t meg sem tudom fogni (pedig nincs húzva a gépem)
IBT-t futtattam és kikapcsoltA procira azt írja az everest hogy 60 fok.... alapon!!!
Én azt tudom javasloni Más kollégáknak is akik esetleg eme Csodás kis hűtőn gondolkodnának, hoy vegyenek Zalman CNPS7000C-AlCu -t vagy mást. Bár nálam ez a zalman bevált mert így nb-t és moffseteket is hűt!
Szóval aki olcsón meg akarja úszni a P5Q hűtését bátran ajánloma Zalman-t.
Már csak ezt a Silent Knight-ot kéne elpaszolnom -
katt777
félisten
Éppen azért kell a gép összerakása és az OS installálása után rögtön futtatni. Mert aztán lehet majd hibát keresgélni, ha már 500 program, driver, meg istennyila akadozik össze-vissza a gépen.
JanR: Igen. A topicban már szerepel egy csomószor.
Majd ha lefutott, kiírja a végeredményt. Vagy azt, hogy OK, vagy azt, hogy failed. Azt is írtam, hogy kb. mennyi idő a teszt. Alacsonyabb órajelen értelemszerűen több. De várd ki, mert mindenképpen küld üzenetet.
-
katt777
félisten
De igen, az a cél, hogy megtudjuk, stabil-e a rendszer! Az IBT nem kazán, hanem számításokkal terheli a processzort, ezért hevíti jobban (és ezért hibázik hamarabb), mint a Prime vagy az Orthos. És nem a hőfoktól fexik ki a gép (csak ha hülye a tesztelő
), hanem számítási hiba miatt áll le a teszt. Ergo nem stabil a rendszer!
És később sem a hőfok lesz a problémája, ha majd egy játék, egy letöltés, egy DVD írás, vagy éppen egy munkád közepén elszáll a rendszered, miközben szép hűvös amúgy minden. Szóval csak becsapod a usereket.
-
sgteam
aktív tag
-
p5quser
tag
Mivel most feladtam egyelőre, így most minden auto-n van, kivéve a dram frek-t, ami 1002-n pihen. Így stabil. Sok mindent nem mertem állítgatni, így csak az ai overcl-ot állítottam manualra, ill. amit ezzel feldobott... Probáltam a mem oc-t disableden, a load-line-t disableden, és a cpu voltot 1,212-n. Mást nem nagyon mertem b@...-ni.
-
bedrock79
csendes tag
Vegre....amikor az NB megkapta az 1.3,a SB meg az 1.2 V-ot,sikerult a magfesz-t 1.33 V-al stabilizalni
1,31-en kekhalalozott,a ketto ertek kozott meg nem probaltam(varok meg a prime-al egy orat,25 perce fut)Ha minden jol megy adagolom neki az alacsonnyabb fesz-t, hatha...de mar ez a 0.3V csokkenes is nagy eredmeny nekem,koszi a segitseget
Egyebbkent SB feszultsege mire hat ki?
-
Cholard
tag
Kipróbáltam, és így bírja a terheléses tesztet!
Szerintem lehetne még finomítani, azaz lejjebb venni 1-2 feszt, akkor is menne, megnézegetem majd. A NBnek végül nem adtam 1,3V-t, mert az már sárga jelzést kapott, 1,24-re tettem csak, de így is ment (és nem melegedett jobban). Köszönöm az instrukciókat mégegyszer, ebből már ki tudok indulni!
Érdekességképp jegyszem meg, hogy hőmérséklet illetve "kvázi" teljesítménytesztre le szoktam futtatni a Crysis benchmarkot 2-3szor. Az az érdekes, hogy tuninggal 2-3 fps-el kevesebb az átlag fps, mint alapon (EPU-autó!) módban!
-
katt777
félisten
Nyugi, ez csak a rios-varázs. (5X kell a válasz gombra kattintanom, mire egyszer elérhető lesz az oldal, és ha a válasz leOKzásánál száll el, dupla hsz lesz, amikor újra elküldöd. Megoldás: egy másik ablakban lehívni a topic-ot, és ott látod, hogy átment-e. Persze, ha lejön.) Egyébként már pont akartam írni, hogy ha 2X megfordítod, akkor ugyanígy fog állni...
De máris látszik, hogy jobb az ASUS, legalábbis körültekintőbben terveznek. Sajna ilyen irányban nem a legjobb a hűtés. Haverom, mint totál laikus, ugyanígy tette föl a Zalmanját, aztán jött panaszkodni, hogy milyen meleg a procija. Elfordítottam a hűtőt 90°C-kal (persze előbb kivettem a lapból
), és 13°C-kal lett hűvösebb a CPU. Persze, amíg asztalon van a lap, addig no problemo.
Látod, én házhoz választottam hűtőt, és jól jártam.
-
katt777
félisten
Elgurultak a manager-bogyóid ma este?
Azok RAM-beállítások, és ott van, hogy milyen RAM-okkal. Az olyan típusú RAM-okkal. mint az enyémek, elméletileg jók a beállítások, másokkal meg nem feltétlenül. Azt is mondtam (éppen pár hsz-szal előrébb), hogy töb lépcsőben kellett felmennem oda bios frissítés után. Utána viszont már alapbeállítások után visszatöltve is rendben megy.
-
Cholard
tag
KÖszönöm a segítséget, este kipróbálom! Nekem az EPU azért lenne jó, mert csak game alatt tuningolnám, amúgy 2Dben mehetne bármi "gyengéden", de leginkább az, hogy a ventiket fele fordulatra veszi és semmi hangja nem lesz a gépnek... Na, amúgy sincs non hangja, de mint Katt777 is írta, a halkabbhoz képest minden zajos!
Gondoltam hátha van valami öszvérmegoldás, hogy EPUból tuning, de látom meg kell váljak majd tőle, vagy egyelőre hagyom alapon a gépet, és majd ha kell, kihasználom a tartalékokat.
Mégegyszer köszönöm a tanácsot! -
Razermazer
őstag
Te beteg vagy Zsubi nincsen neked lázad. De láttam ám hogy nagyon kérdezősködsz a maximus formula iránt, lesz ennek még bőjtje
Hawk: Musashi van rajta a 4870-en szőrösfánkteszt nem 37-fok infrás hőmérő full terhelésen 60 fok a Vrm 800rmp-n. Alap terhelésen 50 fok.
Katt: Mi baja van a 4870-nek milyen márkájú volt bár ha referencia akkor mindegy. Csak azért kérdezem, mert én is visszavittem az elsőmet a második már jó volt.
-
szasanyi
félisten
De nem is 2.4 meg 2.5 gigán!
Vagy rendesen túlhajtják (ez egy sor képességet, és egyéb hw-t feltételez ugyebár), vagy annyiba kerül, amennyiért egy gyengébb pénztárcájú user komplett konfigot akar venni. Ráadásul a túlhajtott, tesztre használt példányok általában jóval 3Ghz felett mennek. De igaz: akad 2-3 game, ahol jobb.
-
Razermazer
őstag
Ez szép volt Zsubi ablakba -20fokon
. Nagy kópé vagy te de gratulálok. Ezért nem kell venni mindenféle asus által kitalált csili-vili lapot. Esetleg maximus formulát de ugye minek!!!!!
Más tuning eredmények következnek nálam mostani győztes, mivel nem találtam CL5-ös kingmaxokat. Gondoltam kipróbálom a csx memóriákat, de mivel ravasz vagyok mondtam nem kell tuningmemória. Vettem 4x1giga csxo-d2-lo-1066-1gb Kódjelű Value memóriákat. És csak ezután ért a meglepetés.
kép1[link]
kép2[link]
kép3[link]
Mi a tanulság nem veszünk tutingmemóriáthanem 64x8-as elosztású 1 gigás modulokat. Mint a kingmaxok esetében
. A memória vége valahol 1260-nál van, olyan feszültségen ami még nem tesz benne kárt. Ezek után folyékony nitrogén alkalmazása javallott
hogy az 1300-at elérjük. Adatokat küldöm kattnak hogy a táblázatban elfoglalják a helyüket. Nagy pofon ez a tuningramoknak de meg is érdemlik
.
-
katt777
félisten
Mondtam én, hogy nem kell a szorzót visszavenni!
A stabilitására ill. a hőfokára azért kíváncsi lennék IBTX10 teszt alatt.
Használ vki TV-tunert? Azt vettem észre, hogy EPU-val, ha nem repülőn (azaz gyári órajelen) megy a proci, akkor szaggatott lesz a TV felvétel egy ideje (turbo módban is). Ez a DX9 frissítés miatt lehet, vagy szimplán régi a tuner-em, vagy mi van?
-
katt777
félisten
Na, ez lett az eredménye a sok vacak RAM-nak?
Bár úgy siratod, mintha nem te tehetnél róla...
Majd megbánod!
Van helyette max Pro, a többi sokkal drágább, ezen meg van ugyan CF (szar), de nincs zajszűrés a hangkártyán...
gumimajom: Kingmax CL5-öst (ha kapsz). 1.hsz-t nézd meg.
-
katt777
félisten
Nyomj csak rá egy IBT-t.
Látom, Plaszy már segített. Szorzó állításra nagyon érzékeny a lap, ahogy FSB-strap-re is. Én azokkal nem is vacakoltam még, úgy ált. is szeretem a max. szorzót.Crystal CPUID-t használj, az nem levett szorzóval számol, hanem rendesen mutatja a tuningot.
-
-
katt777
félisten
Javaslat: LAN-Party a kazánházban, vízfűtést rákötni a gépekre (VGA, CPU, RAM-ok, hidak, vinyók). Eredmény: meleg radiátorok, kellemes lakások. Ja, hogy mindenki a pincében lan-party-zik?
Azért biztosan vannak idősebbek is a házban.
Nálam sosem hülyül az Everest. Nem lehet, hogy inkább a proci gázos? (Nem a hűtést/fűtést tekintve.)
Jó is ez a HAF-932. Ha veromnak nemrég csináltam halk gépet a Codegen E-6099 házából (hasonlóan, mint anno a sajátom), oda volt, hogy á, milyen csendes a Zalman CPU-hűtő (TX2-m ment bele) és a 8 cm-es ventik (oldalra és felülre 2+1 12cm-es, elölre és hátulra halk NF-R8-ak a gyáriak helyett) után, aztán meghallgatta az én gépemet. És hallgatta... és hallgatta...
Ráadásul ha nem mániám a 30°C alatti hőmérséklet (VGA-nál ez 40-43°C), akkor egyetlen ventit sem kéne járatni, mert úgy sem melegedne túl semmi, annyira jó a ház huzata (és itt nem borítófóliára gondolok).
-
katt777
félisten
Talán olyan LED kéne a gépedre, mint a HAF-932-n van a power-nek és a HDD-nek, garantáltan látnád, hogy be van kapcsolva. 3 réteg fekete szigetelőszalag alatt válik elviselhetővé. Amúgy tuti, hogy van hangja, max gyenge a hallásod, mert már egy elektromos búgás van, a vinyók pörgéséről nem is beszélve, még ha semmi venti sem működne.
Hawk1979: Kár, hogy az áram egy része is gázerőműből jön...
-
Hawk1979
őstag
Most amúgy sem az árammal,hanem a gázzal kell takarékoskodni.
Lehet ha nem lesz fűtés,megküldöm a procim 1.5volt körül,és egész nap 3trémárkkal izzasztom a gépet,levett oldallappal,hagy fűtsön....
Vagy beszerzek egy régebbi Prescot magos pentiumot,azt még kezeli a lap azt hiszem. -
katt777
félisten
Azért teheted erősebbre is, én pl. turbo-n hagytam, az EPU úgyis felülvezérli takarékos módban. Ha meg EPU-t kiütve tuningolsz már, akkor úgyis mehetnek a ventik, a turbo sem fogja fullon nyomatni, csak erősebbre kapcsolgat felfelé. Persze mondjuk a 14 és 23cm-es ventiknél a zaj szinte semmi, és sztem a Z600 is elég halk lesz.
Azért aki ennyit szórakozik a tuninggal, és nem tudja a ventiket... -
katt777
félisten
Lehet. Ha nem kapcsolod be a szabályozást, vagy ha nem PWM-es, de a te hűtőd tudtommal az. Szerencsére nekem nem lesz ilyen gondom. EPU-val tudod tesztelni csökkentett módokban, hogy leveszi-e csöndesre és halkra. Vagy persze ha rosszul pasztáztad, és olyan forró, akkor megint csak pörögni fog.
Amúgy az a 4 GHz nálad még csak 422MHz FSB, szóval ennyit azért jelent a nagyobb szorzó. 10X IBT teszt 20p alatt végez, Prime ennyi idő alatt még mindig a legelejével tököl.
-
katt777
félisten
TX2 alatt nálam a magok 63°C-ig hevültek, hozzáteszem, a venti csak 1200RPM-en ment. teljes fordulaton a 4.05GHz-et is 70°C körül tartotta. Z600 alá Noctua NH-T1 megy, az a tuti (MX-2 sem rossz). Érdemes paszta review-kat is kereni a neten.
Hawk1979: Az, amit romlott aludt tej után kidobsz?
-
Hawk1979
őstag
3.5Ghz-n még egy Freezer 7pro is kevesebben tartja a hőfokokat....
Pár héttel ezelőttig nekem egy Freezer bordára volt ragasztva egy gyári intel venti,és 4ghz-n sem ment 60fokig a mag IBT alatt,igaz akkor már megjött a hangja is silent módban.
Vagy ilyen hűvös fejű az E0-ás 8500.... -
katt777
félisten
Ja, hát ha gagyi RAM-okat használsz, persze, hogy nem mennek a Kingmax beállításaival...
5XIBT sajnos nem mérvadó, de megnézem. 10X-es futás után majd légyszí beállításokat és eredményeket.
Ha max tuningot akarsz nézni 1.25V-os CPU-val, adj 1.16V-ot az NB-nek, és +0.2V-ot a RAM-oknak
-
plaszy
őstag
Az én procimnak 9,5x447 a vége, tehát 4246,5 MHz, ahol az IBT 10/10 stabil.
Ha már 9,5x448-ra teszem már nem megy. (Persze a fesz. auto-n van, ami nekem megfelel.)
4,05-ön még vígan kellene mennie.katt777: Nem, ő 4x1 GB OCZ 1200 CL5-el próbálja gondolom. Legalábbis utoljára az volt neki
-
katt777
félisten
"Egyébként célszerű 2-300MHz-enként tuningolni, tesztet futtatni, így menni feljebb, nálam sem ment bios frissítés után az előzővel beállított 450-es FSB. Aztán nekiálltam alapról emelgetve belőni (és így megcsináltam a táblázatban látható teszteket
), és utána már ment ua. beállításokkal." - nem olyan rég írtam...
Te is CL5-ös Kingmaxokkal próbáltad?
Amúgy nem 4.05GHz-et kéne próbálnod, hanem 450MHz-es FSB-t max. CPU szorzóval.
-
katt777
félisten
Majd pénteken/szombaton visszatérünk rá.
Razermazer: Hát, akkor meg kell venni, csak vigyázz, mert a 2GB-os nem CL5-ös lesz, 32 db 64MB-os modul ugyanis nem fér rá a nyákra, a 128MB-os modulok meg CL6-ban működnek. A Dominatoroktól én is megváltam. +2 ismerősöm szintén... Még hogy Dominator...
A gyakorlatban sajna elvész a marketing... Mushkinek állítólag egész jók, van vkinek olyan?
plaszy: Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen monitort vegyek?
- HP Omen X 900-070NN Z0L43EA
- Fűnyíró topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tesla topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest