Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wishgrease

csendes tag

Sziasztok!

Pár napja vettem egy Asus p5ql-pro nevű alaplapot és felraktam hozzá minden drivert meg softwaret az asus honlapjáról.Biost nem frissítettem mert ugy láttam a legújabb van meg.
    A problémám a következö: van egy Intel Pentium D 945 (3.4GHz) Dual Core nevezetű procim benne gyári hűtővel
    és alapjáraton (oprendszer használat közben) a procinak 50 C körül mozog a hőmérséklete a hűtő fordulatszáma 2500 Rpm. Intel burntest nevű progival és 3dmark 2006-al tesztelgettem a procit és azt vettem észre hogy a hűtő fordulatszáma ugyan annyi marad hiába 70 C -os már a proci. Bios beállításokba a Q-fan control kilőve és ott is 2500 Rpm -et mutat a Fan Speed. Próbálgattam programokkal feltornázni ezt a fordulatszámot de nem sikerült mintha ez lenne a maximális(100%). Hűtőpaszta alaplappal lett cserélve.
    Ismerősömnek van egy ugyan ilyen procja neki alapjáraton 2700-3000 Rpm. A legelején mikor még csak az everest volt fent mértem 3125 Rpm-et is.Talán a programmokkal lenne bibi de akkor miért van a biosba is csak 2500 rpm.

Ha valaki tud segíteni az megköszönném.

Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák