Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Riasztó topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sareth
senior tag
Én is csak azt tudnám mondni mint amit Bulitt is javasolt. Én a Geil-el szenvedtem, de a kölcsön kapott OCZ jó volt bele. Most mondanám hogy nézd meg a QVL listát de nem sokat ér mert nekem most megint Geil-van benne (DDR3) és nem szerepel a listában és mégis megy.
Szóval ha mindenképp ragaszkodsz a DDR3-hoz akkor + 1 szavazat az G.Skill-re
-
potyi23
senior tag
hi!áttprobaltam tenni manualra,a 9-9-9-24-et beilottem,de meg maradtak olyan beallitasok hogy
ram cas to activate toprecha-,ras to ras delay-,row refresh cycle time-,write recovery time-,read toprecharge time-,??!! ezeket honnan tudom kiolvasni h mennyire lojjem be?aki tudja ne tartsa magaban!!! kocceee
-
Zenty
őstag
Üdv!
Szeretnék tanácsot kérni az Asus P5Q3 esetében.
Ezt a lapot néztem ki magamnak, de olvasom, hogy ramokra nagyon érzékeny.....
Milyen típust érdemes venni, amivel biztosan jól menne? Egy dual channel (2x2GB) ramot szeretnék bele.
A tuning nem annyira mérvadó, a lényeg hogy atom stabil legyen és működjön mindenhogy ( no fagyás) Nem akarok egy csomó pénzt költeni 4 giga ramra és aztán kiderül, hogy csökkentet módba működik és persze kisem cserélik mert a ram jó csak az alaplap nem vezérli.. Szóval pontos ram típust írjatok ha lehet.
előre is thx. -
Neo85
tag
meddig lehet adni neki feszt ami még biztonságos?
-
Neo85
tag
most 3,15ghz-en megy 1,23V-on az jo? azt nem tudom h a NB,SB, VTT, PLL, GTL ezeknek mennyi voltot kell adni vagy hagyam auton?
-
Neo85
tag
Hello.van nekem egy asus p5Q pro lapom meg egy q8200 procim ezt szeretném jol meghuzni mit mire kell álitani?eddig AMD-s voltam ezért az intelhez nemigen értek még.
-
Coyot
őstag
üdv!
p5q SE tuningról érdeklődnék, egy E6420 lenne benne, és arra lennék kíváncsi, hogy a tuningolhatósága mennyivel gyatrább mint a sima p5q nak monjduk.
köszöntem előre is
-
Neo85
tag
Hello.van nekem egy asus p5Q pro lapom meg egy q8200 procim ezt szeretném jol meghuzni mit mire kell álitani?eddig AMD-s voltam ezért az intelhez nemigen értek még.
-
potyi23
senior tag
Hát nem,de akkor mi lehet a gond?Ha single chanelban vannnak akkor is fagy. Egyszeruen ha meglassak egymást a lapban,es 1333 ra proballom oket tenni,akkor azonnali fagyas.....!de miert nem ismeri fel a lap biosreset utan,h olyan memoriám van benne?miert csak 1066-ot ismer fel..?.!nagyon érdekes
-
Sareth
senior tag
válasz
potyi23 #9467 üzenetére
Én mint említettem a Geil-mel jártam így, igaz az az említett QVL listában sem volt benne
Szimplán működtek, de együtt az istenért sem. Sok szenvedés után és a memtest után kiderült hogy az egyik hibás volt. Visszaküldtem, kicserélték és most flottúl működik.
Ilyesmi kit kiszerelésbe vetted? -
potyi23
senior tag
Jah bocsesz. Corsair DDR3/1333 2Db 2gs modul ! Auto beállitasokkal automatikussan 1006 ot ismer fel.de miert ? a procit felismeri 1333 as fsb n,de a ramokat csak 1066 on....A lap pedig tamogassa,bennevannak a listajaban.......Jolenne ha valaki tudna ra valszt adni,h miert nemmennek 1333- on.Pedig nem hajtani akarom,csak azon akarom menetni amire vettem....
-
Sareth
senior tag
válasz
potyi23 #9465 üzenetére
potyi23 - Milyen márkájú a Ram?
Sokat segítene ha az adatlapod ki lenne töltve
Az ASUS oldalán a QVL listát nézted? - Memory Support ListSima Auto beállításokkal sem megy?
Nekem is ilyen deszkám van és én is benéztem a rammal, igaz nálam eleve hibás volt az 1-ik
Most látom még a procink is ugyanaz, csak nem Geil ram lesz az?
samu74 - Köszi, így már megoldódott
-
potyi23
senior tag
hi. Van nekem egy Asus p5Q3 -as lapom,DDR 3 -as ramjaim,de nemkepesek menni 1333- ban dualban,csaak egyenkent !dualban csak 1066- on mennek! mi lehet a gond?Ha ráteszem a biosban,h 1333,mentes,kilepes,es azonnal fagy.De ha az egyiket kiveszem akkor siman elmegy 1333-on !A ramokra 1.60 volt van ráirva,de már probaltam 1.70 V is feltenni oket,de ugysem mukodik.Teszek be pár képet h mit kellene meg beállitanom:
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Nekem adott egy ASUS P5Q-DELUXE alaplap amit azért is választottam mert számomra egy régi álom volt és mert van rajta optikai ki menet.
Nos nekem van egy komoly Sony erősítöm ami mindent tud az égadta egy világon.
Ami azt jelenti hogy az erősítő közepén van egy szép kék led ami csak akkor villan fel vagyis akkor világol ha optikai kábelen meg kapja a maga kis jelét és gyönyörű szép hangot ad.
Az ASUS előtt volt egy ABIT AB9-PRO lapom amin ugyanígy volt optikai ki menet és ahogy csatlakoztattam az erősítővel és el índítottam egy avi filmet a kis led már kék is volt ami jelentette a számomra a hang minőségét.
És amikor megvettem a fent említett ASUS lapomat,na mondom király isteni hang minőség hisz ott az optikai kimenet.
És láss csodát hiába kötöttem össze az erősítőmmel a kék led nem ég és hangminőség NO.
Ez mitől lehet?Vmit rosszul csináltam?Kérem ha vki tud segítsen mert a hang miatt kicsit csalódott vok. -
Dele77
csendes tag
válasz
johniee #9450 üzenetére
Háát, még egy esélyt adok neki, de aztán lehet, hogy másik lap kellene helyette . Csak az a baj, hogy nem tudok alternatívát...Szerintetek milyen lap lenne jó még?A prémiumnak vannak csak merőleges SATA aljzatai, mármint ezért az árért...
Ez a "Házon kívüli" dolog nem rossz ötlet, de nem kivitelezhető hosszú távon, főleg annak fényében ,hogy ez a lap is bírta két hónapig...
De azért köszi!
-
ledaxl
csendes tag
Sziasztok!óriási problémám van.múltkor leállt a gépem nem tudtam újra inditani és fekete képernyőn az jelenik meg hogy hiba a rendszer betöltése közben.no már most ha sürün nyomkodom a ctrl+alt+delt beugrik valami bios-os téma de angolul van és nem nagyon vágom mit kellene csinálni hogy elinduljon a gép????kérlek segitsetek!!!!!előre is köszi a válaszokat!!!!!
-
samu74
addikt
Szia!
Hasonló volt nálam is nyáron,igaz sípolás nem volt,de ugyanígy "elfelejtett" elindulni a lap.A táp persze meg se nyekkent(corsair vx450) indításkor.Szerintem ez valami széria hiba ezeknél.Vidd vissza,aztán reménykedj egy sikeresebb darabban.A tápra azért rámérhetnél egy multival,és a házban az alaplap távtartóit/csavarjait is nézd meg ,nehogy azok csináljanak zárlatot. -
Dele77
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem találtam a keresővel hasonló problémát ebben a topikban, ezért leírom a saját esetem...
Két hónapja vettem egy P5Q Premium lapot, ami kb. fél órát működött, majd zárlatos lett a kiegészítő 12V-os ágon. A hibát erőteljes nagyfrekvenciás sípolás előzte meg a tápáramkörök felől, majd a gép egyszer csak kikapcsolt. Többé nem is lehetett elindítani, mert a tápom letiltott ( a piros LED kigyulladt a hátulján ).Másnap vittem is vissza gariztatni. A szervízben betették a többi ASUS közé, miután ők is megállapították, hogy zárlatos. A szervizes meg is jegyezte, hogy sok ASUS lap megy vissza hozzájuk mostanában, de én ezt nem találtam aggasztónak mivel gondoltam, többet adnak el belőle, mint a többi gyártó termékéből és a nagyobb példányszámból több a hibás darab, ugyanolyan hibaarány mellett.
Néhány nap alatt meg is jött az új lap, be is építettem, működött is... tegnapig!
A hibajelenség ugyan az: zárlatos lett. Mondjuk, kb. két hét óta voltak baljós előjelek. Minden induláskor, a Win boot alatt, amikor a hangkártyát kapcsolgatta (ASUS xonar), azt az érdekes sípolást lehetett halllani, és múlt hét pénteken winyó hibára gyanakodtam, mert az XP betöltődése után a HDD LED égve maradt, és a rendszer rettenetesen lelassult.Épp a HDD- ről mentettem le az adatokat tegnap este, de ma reggel, bekapcsolás után már be sem indult.Szóval, fura a jelenség, számomra nem világos, mi lehet a baj. Lehet, hogy peches szériát fogtam ki, vagy túl sok az a 16 fázis a tápellátásnak és "összeakadnak"?
Esetleg a tápom rendetlenkedik? ( 620W-os CoolerMaster ).
Kicsit hosszú lett, de a hiba sem egyszerű...
Minden ötlet értékes lehet!
HELP! -
Bulitt
addikt
Másik win? és hozzá másik driver?
Ha így se műkszik, gariztasd, hátha tényleg az a baja
-
Moretimer
aktív tag
Sziasztok!
Akadt 1 olyan problémám a P5Q SE/R lapommal,ami hozzáteszem 3 hetes,hogy a friss O.S. (vista 32bit ) feltétele után,a hálózati kapcsolatokban a kártya ikonja villog.
Próbálja a rendszer beazonosítani,néha sikerül is neki,de ahogy kapcsolódik a hálózathoz,szinte azzal az erővel bontja is.Driver természetesen fent van,többször isle-fel raktam,de a helyzet ugyan az.
Elképzelhető,hogy elszállt a háló kártya? Valahol olvastam,hogy vannak ilyen szériahibával rendelkező alaplapok.
Köszi előre is. -
Mancsy
HÁZIGAZDA
Hali!
DRAM Timinggal kapcs. kérnék segítséget, fontos!
Később linkelt topicban leltem rá a megoldásra, csak nem sikerül alkalmazni. Szóval P5Q3 alaplapom és 3 x 2 GB Kingston DDR3 1333-as RAM-om van.
auto @ 1333 single channel 2 modullal úgy tűnik nincs kékhalál
auto @ 1333 dual channel napi 6-7 kékhalál, játék közben 2 percenként
Hozzáteszem gyártó szerint totál támogatott az adott RAM-típus.Frissítettem BIOS-t, nem javult. Levettem dual channelben az órajelet 1066-ra, többi autó, nem jó. Most minden auton van, single channelben, nem kiabálom el, de eddig oké. A probléma, hogy így 2 giga ramom az asztalon van...
Állítólag van megoldás! Csak nem tudom hogyan kell, ezért segítséget kérnék.
auto @ dual channel ---> DDR3-1111. Ez oké, az órajel. Emellett még a DRAM Timing kell, hogy 7-7-7-20 legyen.
Így dualban lenne 6 giga DDR3-1111-es RAM-om, ami valójában 1333-at tudna. Sajnos ez az alaplap és ez a RAM ennyit hoznak össze, ASUS feature.A kérdésem, hogy a BIOS-ban a DRAM Timing -> manual után nekem 1st, 2nd, 3rd kategóriák vannak, kb 25 sorral. Most melyik értékeket kell nekem 7-7-7-20-ra állítani? Vagy mik ezek?
Kérek egy szakértőt, segítsen! -
vuk777
aktív tag
válasz
Zsotyek #9435 üzenetére
Én azt/Kingston 1066 CL5 4x1G/ 1066 on hagyom,nem piszkálom mert ha eltérek a gyári 1066 5-5-5-15 ös beállítástól akkor nem stabil a rendszer max 1100 at megy kb. de ilyen húzásnál már rakoncátlakodik a ram vagy a lap ramkezelése...
1133 meg pláne kilőve be sem indul a ketyere úgy már próbáltam 800 5-5-5-18 as beállítással is de úgy meg 425FSB nél már 950 a minimum freki a ramoknak az meg már szintén sok a 800hoz képest -
Zsotyek
tag
Mikor beállítod a szorzót és a frekvenciát, utána nézd meg a memória sebességét. Én is jártam így. Ugyanis alapból 1066Mhz-es ramjaim vannak de mikor a 425x9 beállítást használtam akkor már a memória sebessége valahol 1300Mhz körül járt. Én visszavettem a ramok sebességét 1133Mhz-ig és úgy tökéletes hónapok óta.
-
vuk777
aktív tag
erre még senkinek semmi lövése...?
Üdv mindenkinek!
Valakinek valami ötlet az alábbira?
Mitől lehet az ha 425X9 3825Mhz en gyönyörűen muzsikál a gép akár több napon át is mindennel nyúztam....beállítás biosban elmentve majd visszatérek a megszokott 400X8 3200Mhz-re minden jól műxik ezután újraindítok beállítom a már elmentett 3825Mhz es beállítást indítom a gépet és a win asztal betöltése előtt kékhalál számol 100ig majd újraindul ugyanezt folytatva! Csak akkor hajlandó elindulni 3825Mhz en ha előtte 400x9 3600Mhz en utánna 425x8 3400Mhz en indítva ezután a CPU szorzó felemel 9re vagyis 425x9 3825Mhz en ha szerencsém van ha elindul de ha elindult atomstabil minden progi alatt 3dmarkok, tömörítés, egyébb tesztek, videó konvertálok stb erre varjatok nekem gombot....
...
-
johniee
senior tag
válasz
Hawk1979 #9432 üzenetére
Szerintem nem sokkal bonyolultabb egy P5Q BIOS mint egy P5K-é
Annyi, hogy a RAM Performance Level-t már lehet állítani a P5Q BIOS-ban, meg több ref érték, meg az egyes fázisok megjelennek a ramok beállításánál
Tény, hogy kisebb feszekkel mennek a procik azokban a lapokban, de maga a lap is többet fogyaszt, mint egy P5Q. A tápfázisok száma is kevesebb, meg a feszültségértékek sem olyan stabilak Windows-ban CPU-Z szerintkivéve ha VoltModdolod azt a P35 lapot
-
johniee
senior tag
válasz
pempellini #9429 üzenetére
Akkor a ramos topikba tegyél fel kérdést ilyen téren
Hátha használ valaki ilyen lappal olyan ramot
A deszka meg elbír "pár" procival
-
samu74
addikt
válasz
pempellini #9429 üzenetére
Én úgy tudom,hogy ezek a p35-ös lapok keresztbe lenyelik a P5Q-t tuningba.
Majd most kapok a fejemre...bonat:valamennyit lehet állítgatni asszem az Epu profilokba(/chipset/vCore-itt 3 lépcső van),de nem olyan részletes állítási lehetőség van mint az abit vagy a giga lapoknál.Ezért is mondtam hogy nagyon pöpecül belőtt Epu-val esetleg 30%-os tuning lehetőség van,de nálad ez kevés lenne.
-
bonat
senior tag
-
johniee
senior tag
válasz
pempellini #9425 üzenetére
Ha már tuningolsz is, legalább annyit tudhatnál, hogy hogy nézed meg azt, hogy mivel mi kompatibilis
ASUS-éknál mostanában van RAMtámogatási lista is az alaplapok adatainál
Sok fesszel,jó lappal, jó procival elég sokmindent el lehet érni. Amúgy meg procifüggő is, hogy melyik mennyi FSB-t bír.
Az az E8200 is a legjobbak egyike lehetMennyi fesszel viszi amin használod?
-
pempellini
senior tag
Szevasztok.
Lehet hogy veszek egy p5q-e deszkát érdekelne hogy kezeli az E8200-as procit és a Kingston hiperx ddr 2-es 1066-os ramokat.esetleg tuningot is bírja?
mostani deszkám Gigabyte P35 ds4 ,540-es fsb-t is vitte ennél mire számíthatok.
Válaszokat előre is köszönöm. -
bonat
senior tag
a fesz az mindegy mert BIOS-ból veszi át....és ha megkapja alapból a CPU BIOS-ból...akkor XP-ben visszatudom venni.....
úgyértem h Defaul-nak tekinti azt ami a BIOS-ban van vagyis a 3,4Ghz-es stabil beállításokat
és ebből tudsz levenni...de viszont ha BIOSban nem állítom be max stabilra akkor XP alatt növelni nem jó mert tapasztalataim szerint ki fog fagyni.....
-
Bulitt
addikt
én most bele zavarodtam a szavaidba. Most az kell, hogy ha fel van húzva akkor mindig maxon mennyen?
Vagy inkább az, hogy ha játszol 3,4Ghz legyen. ha nem játszol 1,8Ghz és ezek stabilan?
mert a C1E asszem pont ezt csinálja, legalábbis nálam nem ugrál 1,8-3,2Ghz között. vagy az egyik vagy a másik terheléstől függ
-
Bulitt
addikt
Tudok róla, nézd meg az adatlapomon hogy mennyivel megy a cpu-m
Ahhoz képest hogy nincs bekapcsolva az energia takarékos cumok. Ha be lenne kapcsolva biztos takarékosabb lenne még ennél is.
Csak azt nem értettem, amit te nem értesz meg, hogy a biosban is be lehet állítani úgy a gépet, hogy max teljesítmény mellet is keveset fogyasszon. vagy pedig belövöd arra, hogy a ce1 is mennyen. Nekem pl: mind a két lehetőség él, ha akarom vissza kapcsolom a c1e-t és megy tovább tuningal a gép
De ez a kis tuning a 3,4Ghz-re húzva nem fogja rövidíteni az életét
Érted mire gondolok?
bár az én részemről nézva, nekem ne rángassa össze vissza a cpu-t a gép. Fix az legyen fix az a tuti
-
bonat
senior tag
most akkor te sem érted h nekem mi kellene.....
alapból BIOS-ban simán megy 3,4Ghz-en a C2D 6400-es
stabilan XP alatt is C1E és EIST kikapcsolásával....ha használod a C1E-t és EIST-t akkor 2,4-3,4Ghz között mászkál a CPU
az ABIT direkt csinált is egy jó progit (Ugugu) amivel lehet állítgatni...így ha nem játszok akkor 1,8Ghz-en megy a CPU...és ha játszok akkor 3,4Ghz-en.....
és sokk különbség van W-ban.....
-
balbla
tag
Sziasztok!
P5Q Deluxeon sikerült már valakinek életre lehelni az esata csatlakozót? Feltelepítettem a Marvell drivert is de nem látja a win7. két különböző esata cuccal próbáltam, de egyik se működik.
Ha valaki tud légyszi segítsen.
köszi
-
-
johniee
senior tag
Inkább BIOSban állítgass, ha tuningolni akarsz. EPU-t eddig még nem használtam, nem is látnám sok értelmét. A lap meg úgyis visszaveszi a szorzót, ha annyira nem kell a procit hajtani. Kevesebbet is fogyaszt ha nem 100%-on megy
Ez a 2301 BIOS elég jó, BIOS-ban már VID (1,25V - CPU-Z 1,24-1,248V) 2óra Prime stabil 8x500-on a procim
Majd még lejjebb is megnézem,hogy még kevesebbel is beéri-e.
Kipróbáltam az EFI BIOS-t is...háát a számolgatós feszültségbeállítás nem tetszik, a szorzót is kihagyták a Manual Tweak-ből
meg a ramjaimat se tudtam beállítani 1200-ra(de szar nekem
)
Jó sokszor "újraindul" - akarom mondani, kikapcsol majd bekapcsol. Lehet, hogy ez nér valami ultrabiztos indulást tesz lehetővéASUSék tudják...
Egeres grafikus júzer interfész nem rossz, a billentyűzetre/egérre való indulás is jó ötlet, beleraktak pár extrát a BIOSba, csak nem úgy működik még minden ahogy kéne
CPU venti szabályzást is PWM-re állítottam, de csak maxon pörgött a venti
Gyorsan vissza is raktam a jóféle 2301 BIOS-tKüldeni akartam feedback-et ASUSéknak, mert emailben jött nekem az EFI BIOSról szóló infó, ugyanis regisztráltam vip-nek magam az ASUS honlapon, de hibás az oldal, és nem tudom elküldeni amiket beírok
vuk777
1,632V - szerintem sok(k)
-
bonat
senior tag
senki???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen program, ami...?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest