Új hozzászólás Aktív témák
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Nemrég cseréltem le a chieftec tápomat egy Thermaltake Tough Power W0151RED-re. A régi tápomon csak 4 PIN-es csati volt de az új tápon már van 8 PIN-es csatlakozó. A kérdésem az lenne, hogy nyugodtan használhatom ezt a 8 PIN-es csatlakozót? Most csak simán úgy használom, mint a régi tápomnál a 4 pines csatlakozóval.
Előre is köszi a segítséget! -
snowball
tag
azoktól a P5Q tulajoktól kérdeznék, akik használták, már az alaplapi RAID-et!!!!
Hol a fenébe lehet állítani, hogy milyen RAID-ben legyenek a disk-ek???
+ Amikor boot-oláskor megjeleníti a RAID-vezérlő adatait, nálam csak egy disket jelez, pedig megy mind a kettő (ha sima SATA módban vannak mind a kettő tökéletesen működik)
Elképzelhető, hogy valamelyik SATA-RAID aljzatom torpa?????Ha lehet gyors választ kérnék!
Köszönöm
-
Hawk1979
őstag
Úristen, nehogy már az elemet kelljen kiszedni a 21.században. Az esetek 99 százalékában a jól bevált jumper pakolás elég szokott lenni, ha a Load Default nem hoz eredményt a BIOS-ban, a maradék egy százalék meg kérdezze meg az anyukáját, hogy tényleg édes gyerek és nem örökbe fogadott..
-
DemonDani
addikt
Hát csak tuningal ment a gép majd megnézem annélkül is akkor de már csak holnap ha úgysem akkor meg bszameg.
Továbbá, a venti fordulatát mivel tudom radikálisan visszavenni? probe nem ment ai suite nem ment biosbol a silent kevés és a cpuventinél nem ment. aka 1 ventit tudok szabályozni 2100rol 1600ra max.
-
nevo
aktív tag
tuning után általában hiába állítod vissza alapra vagy auto-ra, az rosszabb, mert az estek többségében nem áll vissza a referencia értékekre, így ha már nagyon meg lett kavarva az egész akkor elegendő ha elindítod a load default setting menüt, vagy elem ki vesz + áramtalanítás, de ha tutira akarsz menni akkor ezeknek a komboja kell
-
-
m3ss
veterán
udv
q6600-hoz keresek alaplapot, leginkabb gigabyte/asus 15-20 kozott nettoban
jelenleg egy p5b vanillaban megy 3.3-on 1.42v (bios 1.5) ezt szeretnem tovabb huzni...
amiket nezegettem: P5Q SE PLUS, P5Q SE2, ESETLEG P43 P5QL PRO P5QL/EPU
egyeb otlet is johet
koszi -
DemonDani
addikt
igazából nem tudom belőni az alapot sem szóval már az alap is túl megerőltető tuning neki
800 4-4-4-12 1,8V és hamar kékhalálozik... 2,1Val lett burn és memtest stabil, ilyen apróság a hiba... 938 (anyi jönne ki rendes esetben tuningal) cl5öt sem visz 2,3Val. ami ezek mellett a ramok melett igazán vicces (illetve én nem nevetek...) -
DemonDani
addikt
Hello!
Igen komoly gondjaim akadnak egy P5Q SE Plus lappal és a CSXO 800as ramjaimmal van esetleg valakinek ilyen kombinációja?
Priváton jelezze ha vki válaszol a forumba, ha lehet (mert jobb ha a forumban is megvan de nem is akarom lekésnielőre is köszönöm!
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Van egy P5Q Deluxe lapom van rajta C2Q Q9550-es CPU és egy 275 GTX VGA milyen ramot ajánlotok hozzá? -
Bulitt
addikt
válasz
levisboy #9977 üzenetére
Elméletben nem lehet különbség az integrált és a kártyás között.
Bár megkérdezném, ennyi gond után, hogy megnézted te a lapod specifikációját mielőtt meg vetted? Vagy kiválasztottál egyet és kész?
Asus apánknál a butitás ilyenekre is kiterjed, hogy a P45 chipsettel szerelt lapok mindegyike RAID vezérlős a P43 már elvétve 1-2 ...stb
-
levisboy
tag
A PCI-s Raid vezérlők milyenek? Úgyan azt a teljesítményt adják le mint a beépített? Ezekből mindegy hogy milyen árkategóriát választok?
-
kraki
tag
Sziasztok ASUS-fanok!
Van ilyen lapocskám eladó:
[link] -
levisboy
tag
Hú de jó. Nem tudtam, hogy azt is kell nézni, hogy az alaplap támogat-e Raid vezérlést. Ez a pro verzió nem támogat. Most használhatom külön a 2 darab 500 as winyóm és még a sebesség se olyan. Miért nem tudnak az ilyen középkategóriás alaplapokba legalább egy Raid alapopciót rakni? Egy 10ezres alaplapba már benne van.
-
Zolás
addikt
Nem tudja valaki hogy P5Q lapon hogy állitom be a primary graphic adaptert? Elkurtam a vga bios flashelést és van egy pci os karim de nem tudom hol lehet primarinak beállitani.
Sürgős lenne köszi. -
levisboy
tag
válasz
mar1boroman #9963 üzenetére
Nekem is ez tetszett de nem volt raktáron és csak attól a cégtől rendelhettem. Mivel jobb a külső sata és firewire porton kívül?
-
mar1boroman
tag
PQL-E a király!!
-
levisboy
tag
Már módosítottam a rendelést mivel találtam ezt az oldalt http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2097 és itt írja hogy nem biztos minden alaplappal kompatibilis. És így megrendeltem a P5QL Pro-t amibe nincs benne az az új asus extreme design technológia. De másképp ugyan az, nem?
-
levisboy
tag
Sziasztok!
Most rendeltem egy Asus P5QLD PRO alaplapot az intel core 2 duo e6600 procimhoz. De az Asus weboldalán nincs benne a támogatásba ez a típusú proci? Ilyen lehet, hogy egy intel p43 as chipszethez nem kompatibilis ez a proci?
-
vuk777
aktív tag
sziasztok! ASUS P5Q Pro FSB 516
-
nevo
aktív tag
p5ql-pro lapban mely ramok működnek 1066MHz-n?
tapasztalatok? -
Bulitt
addikt
És arra esetleg tudod a választ, hogy pár éve megjelentek a PCIe 2.0-as vga kártyák és a hozzá való csatoló felülettek. A p5Q alaplapok is ilyen pcie csatolót kaptak ha jól tudom, de ennek mi az előnye?
Mert valamikor olyat olvastam róla, hogy több power-t tud felvenni a csatlakozón keresztül. Ebből mi igaz?
-
Bulitt
addikt
Én csak azt nem tudom, hogy nekem eddig 2x volt deluxe lapom, és egyiknél se működött ez a feszültség vissza vétel a 3pin ventiknél, úgy mint a mostani P5Q-Pro-nál.
Szerintetek lehet ennek köze ahhoz, hogy deluxe nevezetű és kategóriájú a lapok?
-
nevo
aktív tag
tudtommal a 3 pines ventinél a harmadik szál arra jó, hogy informálja a hardvert hogy mennyin pörög, a 4 pines csatival a 4. szál pedig arra jó hogy szabályozza programmal a fordulatszámot. Asus-nál még nem találkoztam olyannal, hogy 3pines csatival lehetne szabályozni a ventit, más lapoknál ezt úgy oldották meg, hogy be lehet állítani hány voltot adjon annak a kimenetnek ha jól tudom 5V; 7V; 12v;
Azonban még mindig van egy másik lehetőség, hogy az igényesebb ventik mellé adnak külön hardveres szabályozást, amivel felére, háromnegyedére lehet csökkenteni a fordulati sebességet, de mivel ez egy filléres megoldás, kis elektronikai tudással házilag is megoldható
-
2o1i
senior tag
4 pines ventivel már tud mit kezdeni legalább a Fan Xpert.Amúgy nem néztem meg. (PWR_FAN 100%-on megy, de azt nem is baj.)
Ez a mai napon csak olaj volt a tűzre, azért borultam ki ennyire.
Látom már a megoldást, egy Scythe hűtő személyében. Azokon, ha minden igaz 4 pines csati van. Legalábbis a Mugen 2-esen tuti az van.
(Hehe, most passzívan megy a gépem, fater gépét meg állva hűtőm
)
-
Bulitt
addikt
Egy kérdőjellel is megértettem volna, hogy az egy kérdés akar lenni
A kézikönyvbe meg nézted melyik az a venti csatlakozó amit vezérel a Q-fan? Mert nálam a CHA_FAN és a PWR_FAN-t szabályozza a Q-fan.
Nem kell kiakadni, nekem a P4P800 Deluxe és a P5B Vista Premium se kezelte a 3pines ventiket
-
2o1i
senior tag
De nekem miért nem vezérli bios-ból a cpu ventit meg az egy db házventit amit az alaplapra dugtam?????????????????????????????????????????
(A többi fix 5V-on megy molex csatin.)Szal sztem jogos, ha "ennyiért" elítélek egy lapot.
Pláne, hogy az előző P35-ös Giga lapom gond nélkül vitte ezt a két nyamvadt ventit.
-
Bulitt
addikt
Az asus alaplapokon a (talán) 4db venti csatlakozóból, bele értve a cpu 4pin-es változatát is, csak 3-at tud kezelni a Q-fan. 2db Chass fan és a CPU fan. Biosból nekem tökéletesen vezérli mind a cpu-jét (3 v. 4pin) mind a ház ventiket.
De ha csak ennyi a bajod, miért nem veszel egy 5'25-ős venti vezérlőt? Arra még több ventit is tudsz rá kötni.
Ennyiért elítélni egy lapot
-
2o1i
senior tag
Hmm. Ez azért érdekes.
Ventilátor szabályzás = 0. Zéró. Semmi.CPU venti csak 100%-on hajlandó menni. Igaz csak 3 pines (Hyper TX2) de akkor is, ilyet még ebben a kurva életben nem láttam.
A többi ventiről sem tudok jót mondani. Hiába állítom a Q-Fan Controlt csak és kizárólag ugyanazon a fordulaton hajlandó menni. Ha meg kikapcsolom a Controlt, akkor meg pörög mint a disznó.
Felraktam legújabb biost, nem segített.
Windowsból sem enged semmit sem állítani. Egyik rohadt progival sem.Sajnos beigazolódott a félelmem.
ASUS egy nagy határ szar.
Nem először szívtam meg vele, de azt hiszem ez volt az utolsó alkalom.
Gyűlölöm ezt a lapot.
Ennyi pénzért ilyen retket.
Sztem élni fogok azzal a lehetőséggel, hogy 8 napon belül elállok a vételtől. -
zolikaDB
veterán
Nemnem! Beteszem a lemezt, és telepíteni akarok! Nyomjon meg egy gombot CD/DVD-ről való indításhoz! Megnyomom! Alul szürke töltőikon, windows loading files. Majd kicsi zöld töltőikon, felette Windows felirat, pár másodperc és a szép kék WIN7 háttér, rajta az egérkurzor! És innentől semmi!
(természetesen nem wireless egeret/bill-t használok)
-
zolikaDB
veterán
Hali mindenkinek!
Lenne itt egy gép, amiben Asus P5QL/EPU lap van! Szeretnék win7-et telepíteni rá, BIOS-ban be is van állítva, h CD-ről bootol-jon! Kiírja, h windows loading files, töltőikon, bejön a szép virágos kép, rajta a kurzor és az ég világon semmi más. És itt megáll a telepítő és nem moccan sehová, bármit nyomok! Mi lehet a hiba?
Ugyanez a telepítőlemez egy régi laptopon simán elindul, és halad tovább!
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Norbi46
aktív tag
Köszi Skacok!
-
Bulitt
addikt
Geil-t kihúznám a listáról és helyére a G.Skill-t írnám
Mégiscsak többet bír mint a Geil
Crosair Dominator (ha rosszul írtam sorry) pedig ahogy itt is írták már, nem valami tuning bajnok, bár 2x2Gb esetén erre nem sok esély van. Azért az 1100Mh még mindig jónak számít. Szerintem
-
2o1i
senior tag
Hi!
Beléptem a klubba egy P5Q Deluxe lappal.
A Xonar DX kártyám remekül elfér a legfelső slotban. Ennek igazán örülök.
Eddig jónak tűnik... -
Norbi46
aktív tag
Srácok segítsetek dönteni!
P5Q Pro turbó vagy P5Q Deluxe
Sürgős! Köszi mindenkinek előre is!
-
nevo
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- Robotporszívók
- ZIDOO médialejátszók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest