Új hozzászólás Aktív témák
-
sweethome
csendes tag
Köszönöm, de van még kérdésem. Igazából azt se tudom hogy a 630 és a 930 között mi a különbség a dual core-on kívül? Árban kb.4-5eft lehet. OP rendszer sima winXP SP2 van,.de ha 64 bit-es a proci akkor ahhoz is jó lesz továbbra is? A lapba jó mind a két proci igaz? Esetleg csak bios frissítés után?
-
sweethome
csendes tag
Sziasztok!
P5ND2-SLI-hez szeretnék Zalman tápot venni, ZM460-APS vagy ZM460B-aps kell hozzá? (egy vga lenne csak benne) Esetleg tökmindegy? Pedig kb.5000 ft van a két táp között! A másik kérdésem hogy Intel 630 vagy Intel 930 legyen benne, és melyikhez milyen op rendszer kell? Bocs hogy ilyen primitív kérdéseim vannak, de kiestem a rohamos fejlődésből!
Köszönöm. -
Csorbi
addikt
Nnnah, köszönöm a válaszokat, a nyavajás liveupdate nemtom mitől megy, eleinte nekem is ment CD-ről, aztán frissítette magát, és aztán betojt...
A vga driver gond is megoldódott egy registry-vel, viszont még rutinos D805 tuningolóktól szeretnék megtudni beállításokat, nekem 3.34-ig szépen felmegy alapfeszen, 667-es fsb-vel, megy 3.6-on is, de akkor már a throttling ''életre kel'', bár feszültséget még itt sem emeltem. A hűtés az elég pöpec, Thermalright XP-90, 3.6-on olyan 49 fokig megy fel. Szóval mit lehetne még itt állítani bios-ban? Láttam pár beállítást a throttling aktiválására is, nem tudom, ezt mennyire érdemes kikapcsolni, ilyenekre lennék leginkább kíváncsi... -
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Asus Update-t próbálnék feltelepíteni, próbáltam már többféle verziót, de mindenütt azt a hibaüzenetet kapom, hogy: ''NT Service registry error! Please reboot NT and run again!'' Asus BIOSINFO.DLL-től... Utána pedig kidob egy olyat is, hogy nincs jelen ASUS deszka a gépembenMitől lehet ez? P5ND2-SLI-m van, ezt csinálta a 0601-es és 0605-ös bios-szal is, Windows XP Professional van, minden lehetséges elemmel felfrissítve.
Ezenkívül: egy Gigabyte 7600 GT van benne, és minden gépindításnál kapok vmi olyasféle üzenetet az nVidia drivertől, hogy a több gpu-s SLI reprodukció módosult egy gpu-sra, blablabla, holott sosem volt másik videokártya a gépemben, és az SLI sem volt beállítva sohasem, és seholsem találom mitől lehet ez, hogy lehet kikapcsolni... -
.:ZS:.
senior tag
''Rossz minőségú táp probléma generálása:
Legeslegjobb eset működni fog sokáig, legjobb esett elfüstöl; jó esett viszi az alaplapot magával; rossz eset viszi a CD-t, floppyt, legrosszab eset viszi a vinyót is; legeslegrosszab olyankor füstöl el amikor nem vagy ott és viszi a lakást, házat is.''
Nem hiába szoká mondani hogy a számítógéppe az egyetlen alkatrész amin egy 1 fillért se szabad spórólni az táp... -
MARGI
csendes tag
Nemrég olvastam valamelyik hozzászólást, hogy így a táp meg úgy...
Gépeket szervízelek és pont tegnap szállt el a csillivilli 420 as tápom az itthoni gépemben, (d 930 meg gigabyte ga8n sli alaplap), szét is ba*ta a lapot rendesen. Csere egy p5 nd2 sli-re.
Üzemeltetek egy játéktermet is és még nem fordult elő, hogy szétment volna bármelyik 26 forintos táp akármelyik gépben is. Volt már részem egy két zárlatban s bármelyik noname táp hibátlanul leoldott, majd mentek újra mindenféle hiba nélkül. Nem azt mondom, hogy vegyetek olcsó tápokat de a parasztvakítás az megy rendesen táp ügyben... -
-
senior tag
A déli híd hűtését már megtaláltam hogy oldottad meg. De az északiról csak képeket találtam az oldaladon. Nem tom ott is jó lehet az a kétoldalú ragasztós trükk? én úgyis csak kisebb venit tudnék rátenni mert a freezer7 pro miatt szinte semmi hely nincs a pirosak fölött. alatta ugye meg ott a vga.
-
senior tag
Sziasztok!
Ti hogy oldottátok meg a piros kazán hűtését? Azon gondolkozok hogy lehet nem ártana annak is vmi kisebb venti de még nem jöttem rá miként tudnám odaerősíteni -
AtG
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, miért van az, hogy a pci-e sávszél egyszer 4X, máskor meg 16X? Bios-ban mit kell a PEG Link-nél beállítani? Ha minden auto, akkor is hülyül. De ami érdekes, hogy nem lesz szarabb benchmarkokban sem az eredmény.
Előre is thnx.
[Szerkesztve] -
ShooterFX
csendes tag
Szasztok!
Most fogok venni egy ilyen lapot!
Mivel használtat tervezek venni, légyszi írja már meg valaki, hogy milyen tarozékai vannak?
(kézikönyv, cd, kábelek.......)
Nem szeretném ha átvágnának!
THX -
senior tag
Nem gond! abból 4 db úgyis le lesz takarva. Az extra dolog hogy ha csúcskategóriás tápod van akkor 8-asat tudsz rádugni( mert csak a csúcskategóriások közöl van egyelőre 8 tűs legalábbis én csak azok közül hallottam 1-2-ről) ha 8 pines van rádugva akkor nagyobb stabilitás, valszeg jobb tuningolhatóság. De mondom szinte lényegtelen 4 eleve levan takarva.
-
(DTM)
csendes tag
Na megint van egy kérdésem:
Kerestem képeket a sima p5nd2-sli -ről és mindegyik képen egy ilyen 12V-os csati van:
Ezen 8db tű van!
Nekem viszont a tápomon ilyen 4tűs csati van:
Valaki meg tudná mondani ez nem gond-e és ha nem akkor mit-hova kell dugni?
Köszi előre is! -
(DTM)
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon fontos kérdés számomra!
A sima P5ND2-SLI -nek 20 vagy 24 tús tápcsatija van? -
Luciferkó
csendes tag
P5ND2-SLI alaplaphoz a legújabb (2006.08.03) Bios innen tölthető le:
ftp://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5ND2-SLI/0605.rar
Ez már nem beta! -
senior tag
válasz
Carlo007 #871 üzenetére
hogy csinlátad hogy 630-as 40 fok?
gondolom nem gyári hűtővel... én most azon szívok hogy xar a gyári de ezt lejjebb má leírtam úgyhogy nem írom le még1szer. hogy ez miért van nem tudom. Igazából egyik lap se mér pontosan. PL az Abit IC7 az kb olyan 10 fokkal többet mutat mint az valójában.
-
-
Carlo007
tag
Üdv egy kérdés 630 procim p5nd2sli- bealapon 40 fok ugy ez p5wd2- be 50 fok huzás nélkül.
létezik az hogy máshogy mérnek? ennyi eltérés lenne két lap között?
Másik kérdés ugy érzékelem kontact hiba van ( lehet 24 pine csatinál)
a hiba pillaantra pár msp megfagy a gép és utána megy tovább hmmm.
Várom 5 letteiteket.. thx -
Gorgo24
tag
Először is köszönöm az előző válaszokat!
Másodszor bios frissítést szeretnék végezni, de még nem csináltam, mit kellene tudnom erről. Ha valakinek van erről tapasztalat örülnék ha megosztanátok velem please.
Előre is thnx! -
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #866 üzenetére
hát nem tudom előfordulhat... én már egy hete nem tok semmit komolyabbat csinláni a géppel mert Photshop magnetic lasso tooltol 68 fok
egy laza videokodolástól meg 2mp alatt 75
(sikítva kapcsoltam ki nehogy elbasszam a procit, bár elvileg van benne hővédelem) sztem ez a 775-ös gyári hűtő egy rakás szar... én most akarnám cserélni vagy egy zalmi 9500-re vagy egy freezer 7 pro-ra. Télleg nem tudja vki a freezer ráfér a lapra? nincs semmi kondi útba? inkább ezzel szemezek mert eléggé dícsérik és fele annyi mint a zalmi. a zalmiért kicsit sokallom a 13k-t az már egy fél MOMO lenne
-
GeneraL_XTX
veterán
hy all
ez az alapalp is feléméri a hőmérsékleteket?
mert azt nem hiszem hogy egy 805 alapon 70 fokos benne gyári hűtővel
másik lapban(p5ld2) meg 50 fokod volt
ennyit számítana hogy ott izzik meleltte a chipsethűtő?
egyébként mire érdemes azt lecserélni? -
Carlo007
tag
Üdv vajon D805öt viszi ?
-
KrAt
veterán
Halihó SLI tulajok
Tegnaptól SLI-ben hajtok 2 6600 GT-t, és ugye van az ez-plug csati. Bedugtam, de nem világít a led. A kis karit a 2 pci-e foglalat között is megforgattam, de nem világít. Mondjuk megy a gép, csak nem világít a led. Az baj? -
Guerilla
csendes tag
az vajon miért lehet hogy az alaplapi hangkarin a side speakeren kivül másbol nem jön hang?
-
Carlo007
tag
akinek kell egy ilyen lap [link]
-
Montanus
csendes tag
válasz
Vilddjur #849 üzenetére
Ár-érték arány szempontjából egyértelműen a sima változat ajánlható: nem csak a kettő közül, hanem az nforce4 sli-s lapok összehasonlításában is a(z egyik) legjobb.
Ha valaki értékeli/kihasználja a plusz fícsöröket, mint pl. firewire, külső SATA-port, duál LAN, hasonlók (úgy tudom, az AI Quiet funkció is hiányzik a simáról); annak egyértelműen a Deluxe.
Mire vagy még kíváncsi? -
pecskeke
csendes tag
Hi,
mi a tapasztalat a D9xx procikkal, hogy mennek a P5ND2-SLI-ben?
pecskeke -
Vilddjur
csendes tag
Szevasztok!
Mindent megszeretnék tudni erről a 2 lapról! Melyik ideálisabb,jobb választás? Szívesen várom mindenki véleményét!
[Szerkesztve] -
tibikbk
aktív tag
Sziasztok
meg tudná nekem mondani valaki milyen cpu-kat támogat a lap?addig ok hogy 775-s
dual core? -
mycso
veterán
válasz
Guerilla #838 üzenetére
Asusnál, a 4 pines cpu cooler csati mellett van egy jumper, /benne van a leírásban is/ és annak van 2 állása attól függően, hogy 3 vagy 4 pines ventit raksz-e rá.
Alapesetben a 4 pines álláson van, tehát ha jön az új venti, akkor csak átrakod a másik állásba.
A 4 pines csatira, pedig rámegy a 3 pines, mert úgy van kialakítva. -
senior tag
válasz
Carlo007 #827 üzenetére
Először is: pontosan milyen hibaüzit kapsz? jó lenne ha pontosan leírnád mert anélkül nem sokra megyünk... másodszor pedig egyelőre felejsd el 9x.xx forcewareket. Úgy xarok ahogy vannak tiszta bug meg hiba( nekem a cs1.6 textúráit se bírta normálisan lekezelni
). [link].Harmadszor vedd vissza tuningot alapra.
MOD: így már másabb. Egyértelműen rakj vissza 8x.xx-es drivert. Mondjuk a 84.21-et az elég stabil. Ez is az egyik bugja 9x.xx-es drivereknek...
[Szerkesztve] -
Carlo007
tag
re na mármost egy érdekes kérdést tennék fel amire nem igen tudtam választ kapni eddig senkitöl gépem : Asus P5nd2 sli
P4 630 775 3hgz 2 mb cache HT 64 bit
silent Tower
A-Data 2 X 512 667 Mhz
Innovision 6800 gt
Enermax 460 W
200 GB Sata 2 Samsung 8 mb cache
Seagate 160 , 120 GB
Természetesen overlocking volt 3.75 ghz stabilnak tünt de bf2 közbe megfagyott gép semmi gond reset ujrainditásnál fura hiba üzit kaptam elöször természetesen megvizsgáltam sli hidat ( soha nem nyultam hozzá de biztos ami biztos alapon) rendbe volt 91.34 forceware fent másik hiba minden jateknál leesett minmum 50 -60 fps a game ill lassab volt a gép mint szokott és több ideig tötlötte a pályákat bármelyik játékal.
CSináltam rendszer vissza állitást is semmi. itt már sm buszvezérlötti ujra akrta tenni nem sikerült. régebbi egyel forceware ugy ez biosba mindent kikapcsoltam mait ugy gondoltam nem szükséges. már ott tartottam Reinstal meg is volt hajnalba felpakol minden game egész jol ment de minden restartnál ujra a hiba üzi fogadott.Hiba üzi vágom nagyábol de mért akarja renderelni ( biosba ki van kapcolva ill ha bekapcsolom akkor is
Én lapra tippelek esetleg meg pörkölödött valmi esetleg más ?
Várom 5letteket thx elöre is linket nézzétek meg !!!!!
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Guerilla
csendes tag
az asus ai boostreben nem lehet vhogy leszabályozni a prci hűtőt
mert tök jo hogy automata höfokszabályzos de mégis mindig 4500as fordulaton zuzza neki akkoris ha 38 fokos a proci és kb olyan hangja van igy a gyári hütőnek mint ha vmi turbina lenne mellettem... -
Fagyi
aktív tag
Megtudja vki mondani dual core os prociból 930 3.0 Ghz hány darabot kellene látnom a p5nd2 sli lapomban ha be van kapcsolva a biosban a HTT (jelen pillanatban 2 db procitlát minden)?Az everets pedig miért írja azt hogy nincs támogatva a HTT?
-
DTM
tag
Sziasztok!
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy 20 vagy 24pin-es tápcsatlakozó van a P5ND2-SLI -n? -
senior tag
pffff Annyira nem vágom a márkás tápokat. Chieftec az tuti. az az egyik legjobb. De ha átmész a tápos topikba ott okosabbak ezzel kapcsolatba. De az codegány és társai tápokkal előfordul az a probléma hogy nem egészen azt a teljesítményt nyújtják amit ráírnak.
amúgy Chieftec 450W 15k körül ez szerint:[link].
Amúgy nem biztos hogy táp, szóval mielött még elrohansz tápot venni. Nézd át amiket mondtam. És feltétlenül elöbb kérj kölcsön vmi havertól egy jó tápot. Amúgy a tápon 20/4-es vagy 24/4-es alaplapi csatlakozó van? Ha 20/4-es akkor ugye vettél rá átalakítót 24/4-re és úgy dugtad rá? mert elvileg rá lehet dugni a 20/4-es tápokat is úgyhogy kihagysz 4-et de az pontosan ilyen problémákat okozhat. -
senior tag
Hi!
Először is milyen márkájú az a táp? Ha vmi Codegány vagy hasonló lehet az a baja. Lehet szimplán rossz a táp. Kérj havertól vagy vkitől kölcsön csak a teszt erejéig vmi min 360W márkás tápot (pl: Chieftec). Azt nem hinném hogy a piroska felfűteni a processzorod mert nekem is 3ghz gyári hűtővel és 1-szer nem fagyott vagy indúlt újra(1-szer kapcsolt ki amikor véletlen lábbal nyomtam a kikapcs gombot). De azért nem ártana egy hőmérsékletet nézni. rendesen rajta van a procihűtő? Meg nézd meg a videokártya hőmérsékletét is. Bár mivel azt mondtad 3mp után rögtön ezért kizárnám a vga-t mert azért annyira nem fűt a piroska hogy egy terheletlen vga-t túl fűtsön. Nekem ez táp gyanús vagy nincs a proci hűtő rendesen rajta a cpu-n
-
Gorgo24
tag
Üdv allesz!
A következő gondom van! Asus P5ND2-Sli alaplapom van, új rendszert telepítettem és azt játsza velem, hogy elindítom a gépet, és automatikusan újraindítja magát. Tehát feláll a rendszer vár kb. 3 mp-t és újraindul és ezt játsza. Mi lehet az ok?
Eddig is volt ilyen probléma de rájönni még nem tudtam mi okozza az újraindulást.
Az én meglátásom szerint valami melegszik de nagyon! Biztos vagyok benne, hogy a piroska annyira felmelegíti vagy a videó karit vagy a processzort, hogy ez újra indítjí a rendszert.
Van egy 400 W-os táp a gépben, az nem lehet elég a rendszernek?
Infómba van gép leírás! -
cserkosz
tag
hali
Van egy kérdésem az nForce4 chipszetet ha föltelepitem akkor az IDE vezérlőknél csak pio-ban megy a DVD íróm más beállításoknál lefagy a gépem .
SOS mia hiba????????????????
Mostani konf. :ASUS P5ND2-SLI
P4 630 3.0 2M/64 bit
2x512sam Ram
Gigabyte 6800gs -
-
senior tag
pffuuuu hát igen akinek igényei vannak
nekem a 630-as proci bőven elégmég egy másfél évig 3Ghz-en utána meg mehet majd a tuning 4Ghz-ig az még másfél év vagy is 3 évre elégnek kéne lenni-e. No persze úgyse lesz
örülök ha 2 évet kihúzok vele. Amúgy meghogy melyik proci megy benne és melyik nem az még mindíg rejtély... ami egészen biztos hogy a D820-nál és D920-nál csak egy magot lát. Az asus oldala szerint 8xx- procikat simán kéne vinni voszint a 9xx-eket nem.(asus oldal szerint) viszont vkinek már működött rendesen 9xx proci(nem 920). Szóval a fene se érti ezt. Ha teheted kérd meg a bótosokat hogy ha lehetne akkor próbálják ott ki neked hogy működik-e a lapba mert nem vagy biztos benne és nem akarsz ezen szívni. Ha rendesek a boltba akkor kipróbálják neked ott hogy megy-e és ha nem akkor választhatsz mást.
-
g0dlike
csendes tag
Köszönöm gyors válaszodat, de időközben elbizonytalanodtam. Visszaolvasva és Nightdragon linkjét látva, nem fog összejönni a D930as CPU ezzel a lappal. Viszont nem akarok síma procit venni, mert akkor azt 2 hónap múlva újíthatom és már marhára unom az újítgatást. Ezért választanám az SLi-t, de a P5N32 az elég drága
Lehet, hogy csak a pillanat shokkja, de jelenleg nemtudom milyen lapot vegyek. Ami a cél lenne, az a D930 és az SLi, vagy spórolok az N32-re, vagy nemtudom, de ha tudnál ajánlani valamit, azt megköszönném.
-
senior tag
Bőven elfér mivel a két pcie x16 slot között van 2 db ''kis'' pcie slot. a vf700 meg csak egy slotot foglal el pluszba. Inkább az a problémás hogy ha beteszted a 2. kártyát lehet nem lesz elég helye a vf700-nak hogy hűvösebb levegőt fújjon a bordára és azt a levegőt fogja fújni amit az alatta lévő kártya felmelegít. De sztem ha jó a házad szellőzése akkor ez se probléma.
Amúgy itt egy teszt:[link] igaz itt nem SLI ha nem CrossFire van de itt is két slotnyi hely van amiből jól látszik
MOD: alatta meg van egy olyan is ahol csak 1 slot van a 2 vga között, nah az már halál...
[Szerkesztve] -
g0dlike
csendes tag
Hi! Nekem csak egy kérdésem lenne. P5ND2-SLi-be van, aki 2 videókártyát használ egyszerre? Mert én 2 db ASUS 7600GT-t tervezek vásárolni, és nem tudom, hogy elfér-e. Először csak egyet veszek, amire egy Zalman VF700Cu-t veszek, és nem tudom, hogy a későbbiekben mellétudok-e rakni még 1 kártyát. Valaki szakértsen már nekem pls.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- 27% számlával! GIGABYTE B560 AORUS PRO AX Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI DDR5 Alaplap
- 27% számlával! MSI Z790 Gaming Plus Wifi DDR5 Alaplap
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest