Új hozzászólás Aktív témák
-
Rossi
addikt
-
Rossi
addikt
Mert most még ér valamit. Elkezdett kerregni a CPU ventije, cseréhez fel kellene vinnem Pestre, játékra csak korlátozottan alkalmas. Főiskolára kellett utolsó évben, most már nem cipelem sehova, szóval a mobilitás sem szempont.
De most hogy szerinted is többet ér... Megpróbálok kialkudni ráfizetést.
-
bossvico
senior tag
Nem az igazi, valahogy nem tom tuningolni, pedig elvárnék min 50%-os túlhajtást.
3450-en az 15%csak, azon jó úgy , hogy a gyári tuningot állítom be.
3600-on merevre fagy, felette teljes halál.
???
Mit érdemes trükközni?
A D805 kapott kis feszt, aztán 3800-on simán rohangált.Ez meg kényeskedik.
Viszont tök hideg. -
dwzoli
csendes tag
Köszönöm szépen válaszod de szerinted mit tehetnék? Ez a deszka még jótálásos de ezen kívül semmi baja. Próbáltam én már vagy 4-5 féle Windowst meg linuxot is de nem tud ez többet sehogy se. Nézegettük Nálam okosabbal a BIOS-t álítólag ott is minden rendben . Egyébként akinél jó annál menyit tud pl. ATA-ról ATA-ra (mármint vinyó) no meg partíciórol partícióra. Most egy 630-as Pentium van benne elejében akartam is cserélni egy 930-ra de szerintem nem a proci a ludas Nforce4 a topa. Szerintem legközelebb figyelek Asus deszkán csak Asus vezérlő legyen elvégre hiába veri a proci a dobot ha ez meg alszik. Ird meg légyszi szerinted mi lehet a baj vagy legalább azt menyivel kellene mennie ha menne. Köszi
-
Robi BALBOA
őstag
Én is vizhűtést akarok,csak drága erre a lapra mert a chipset hűtés egybenvan a fet hűtővel és nem akarom szétvagdosni agyári hűtését mert elveszik a gari,így ha a chipsetet vízzel akarom hűteni akkor fetet is azzal kellene vagyis így lenne célszerű.
Ennél a lapnál ha a chipset mefelelően le van hűtve akkor a tuningpotenciál nagymértékben nő.
Amúgy a hőtermelés engem sem zavar,főleg ha viz rácsorogna. -
Robi BALBOA
őstag
Azért a 9xx sorozat is tud fűteni,de a 8xx sorozat az ász!(Mármint hőtermelésben)
Ha lenne pénzem lecserélném a cuccost egy intel chipes lapra+c2d e6420+X2900xt crossfire.
Amúgy szerintem még nagyon sok tartalék van az x2900xt ben,nem igaz hogy az 512bit-es mem vezérlő és 320 shader processzor csak ennyire képes!
Nem vagyok ati fan!!! -
Robi BALBOA
őstag
Fázni tuti,hogy nem fogok(főleg ha még elkezdem tuningolni a cuccot!)
Szerintem a 36 fok az tök korrekt egy Pentium D procitól!
Szerintem is jobb ezekhez a procikhoz az intel chipes lap,csak az a bajom velük,hogy nem támogatják az sli-t,ha támogatná akkor már rég lenne egy inteles lapom!
A két karit még nem teszteltem markokkal,mert még nem teljes a rendszer,de ha teljesen készen lessz akkor majd írok,hogy mi a helyzet.
Szerintem az nforce chipes lapokat 5év múlva a fanatikusok grillnek vagy pecsenye sütőnek fogják használni!
[Szerkesztve] -
-
_seth_
veterán
Hát igen.. NF4 másnéven kazán
Nekem nincs vízzel hűtve így nem fűti, lett volna rá blokkom de eladtam és nem is bántam meg mert csak a vizet forralná fel ezzel szemben egy 8 centis venti 5V-al hangtalanul lehűti, meg is lehet fogni a bordát kézzel de ha nincs előtte a venti akkor éget rendesen...
-
Armando_19
őstag
Dobj egy sorozatszámot, és megsűrgetem!
Kipróbálom az IL8-at, hogy működik e. Aztán betesztelem 805-el.Ha jobban megy benne, az marad!
De amúgy elég valószinű, hogy a chipsettel lesz gebasz.Ez olyan mintha egy 945 chipes lapban biosfrissités után beleraksz egy E6600-at.Lehet megy benne, de annyira nem szereti a proci a lapot. -
bossvico
senior tag
-
bossvico
senior tag
Maj lefotózom oké!
Hogy lehet ide képet beilleszteni amúgy?
8 blokk???? Az igen. Én félek belefolyatni a vizet. 1x volt benne, de eladtam, paráztam.
Pedig tuti opel corsa réz fűtőradi, meg csendes akvárium pumpa.
Valahogy így gondoltam én is, hogy marad 2 láb, meg a másik, hogy majdnem félbe vágom felőlről és akkor a lamellái felfelé állnak, mint 1 zalman hűtőnek, olyan félkörívben.Az már nehezebb lenne. Meg a rézmag nem tömör hanem üreges.
Avagy veszek valahonnan 1 régi slot 1 -es p2 hűtőt, azon jó nagy aluborda volt. -
Cucli™
tag
kipróbáltam amit mondtál és ráraktam a videókarira a 8centis ventit. kb 1óra játék után még mindíg vígan cséztem, megkönnyebbültem.
elötte kb 10-15perc után úgy fagyot sz*rrá ,h köpninyelni nemtudtam
akkor szvsz veszek valami batár bordát rá mert a mostani paszta/hűtés kb egy kalap sz*r.
nagyon köszöntem a supportot.
üdv -
Cucli™
tag
ma raktam piroska elé egy 8centis zalmant, maxon van hajtva. most egy x850xt van. nemhiszem ,h azzal van a baj mert amikor a 7600Gs volt akkoris csinálta ezt.
amúgy lelett porolva a lap, gondoltam hátha az cseszett el valamit de semmi.
szerk: esetleg ha átrakom a karit a másik slotba azzal lelehetne tudni végérvényesen a vga bajt.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Léghűtés:
Gyári piros borda + 8cm venti @ 5V + szobaventi @229V + erkély cooling 2.0
Egyébként nekem az NB fesz állandóan emelve van és nem is melegszik túlzottan a chispet pedig az év 364 napjába a gép oldala is fel van rakva és csak a 8 centis venti hűti 5V-ról. (egyszerűen rátettem a ventit a vidkarira).
[Szerkesztve] -
-
Gazsy
csendes tag
Csak azért várok ki, mert nincs jelenleg elérhető másik masina, csak ez, márpedig feltétlen kell az internet elérhetőség... kár a lanért, de inkább ez, a barátnőmmel jelenleg csak neten kersztül tudom tartani a kapcsot...
És az fontosabb még egy ilen lapnál is!!!
Egyébként nem tuom, miért, de hírtelen alapon is elkezdett melegedni mind a lap, mind a procc..
alapon is felmegy a procc 49 celsiura!!!
Lehet valami vírus , ami ezerrel pörgeti a procit?
A Panda 2007 nem észlelt, csak reklámprogit, de semlegesítette is -
Sir McMonk
aktív tag
Hihetetlen, de csavarboltban!
Na jó, nem ironizálni akarok, csak tényleg van itt nálunk (Miskolc) egy ''Csavar, szög, szegecs'' nevezetű ''kisker'', ahová bementem, és a ''Van kettes csavarotok? - Igen, van'' dialógus után vásároltam belőle.
Általában a nagyobb barkácsáruházak csak 4-esig v. 3-asig tartanak, de ha találsz egy szaki kisboltot, ott biztos lesz.
[Szerkesztve] -
Libgabor
csendes tag
Változatlanul, nem lehet. A legfrissebb CPU-Z van fent. Szóval ezért mondom, hogy nem értem mi lehet a baj. Már csak egyetlen dologra merek gondolni. A gépemen TinyXP van fent. Nem tom, hogy ez mennyire zavarhat be? De 7végén felrakok egy normális XP-t. Ha marad a problema, ami nem is tudom, hogy az e mert ugye amikor futtatom a suprt pi-t akkor látszik a feladatkezelőbe és a Everestbe is, hogy mind a két mag dolgozik. De viszont nem engedi, hogy egyszerre két super pi-t indítsak. És a kettő mag amikor dolgozik akkor, a kettőnek a teljesítménye jön ki 100%-ra.Tehát mintha ha egy dolgozna 100 %-on. Ugyanakkor azt mondja everest info hogy multiprocesszor pc lincenszelt processzorok száma 2. Mindenesetre remélem a 7végén közelebb jutok a megoldáshoz.
Üdv.
[Szerkesztve] -
C@rbon
senior tag
-
.:ZS:.
senior tag
nem értem mit nem értesz ezen
az integrált hangkártyák úgyszarok ahogy vannak
bármilyen hiba előfordulhat... nekem az IC7-en olyat csinált hogy játék közbe egyik pillanatról a másikra elment a hang... volt, nincs. és ha jól tudom ugyanaz a gyártmány van ezen is azzal a különbséggel hogy ez 7.1, az megcsak 5.1 volt...
-
Csorbi
addikt
Ööömm, lehet hogy túl késő/korán van, de mi 930?
Egyébként én nemtom milyen az integrált hangkari, szerencsére van Audigy 4-esem
Én elsősorban a pontos bios beállításokra lennék kíváncsi tuningnál...nem értékekre konkrétan (bár azt is szívesen veszem), hanem hogy melyik mezőket állítgassam a szokásos FSB/V-ken kívül. Ezelőtt egy Athlon XP-m volt, úgyhogy van néhány idegen dolog... -
.:ZS:.
senior tag
Őszintén szólva? ki se próbáltam. az első indításnál az volt az első dolgom hogy letiltsam
az IC7-esen egy katasztrófa volt az integrált hang(ezért lett beruházva egy audigy2zs-be) szóval ezen se lehet sokkal jobb... hallottam olyat is hogy játékoknál 5.1-es hangfalal drasztikus fps csökkenést tud okozni mivel nem tudja elég gyorsan kiszámolni a 3d-s hangzást
nem úgy értem hogy kifejezetten ennél a típusnál hanem úgy általába az integrált hangkártyáknál... jah és sztem készíts be nyugtatót magad mellé mert ahogy írtad könnyen előfordulhat hogy föl fog menni benned a pumpa a hangkari miatt
nehogy a végén vmi kirepüljön az ablakon
[Szerkesztve] -
Csorbi
addikt
Nnnah, köszönöm a válaszokat, a nyavajás liveupdate nemtom mitől megy, eleinte nekem is ment CD-ről, aztán frissítette magát, és aztán betojt...
A vga driver gond is megoldódott egy registry-vel, viszont még rutinos D805 tuningolóktól szeretnék megtudni beállításokat, nekem 3.34-ig szépen felmegy alapfeszen, 667-es fsb-vel, megy 3.6-on is, de akkor már a throttling ''életre kel'', bár feszültséget még itt sem emeltem. A hűtés az elég pöpec, Thermalright XP-90, 3.6-on olyan 49 fokig megy fel. Szóval mit lehetne még itt állítani bios-ban? Láttam pár beállítást a throttling aktiválására is, nem tudom, ezt mennyire érdemes kikapcsolni, ilyenekre lennék leginkább kíváncsi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest