- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locsi
senior tag
Ott a pont
. Az az igazság, hogy 3.3Ghz fölé nem akartam menni, mert melegszik mint az istennyila, és itt értem el (szerintem) a legoptimálisabb beállításokat. Csak a te kedvedért
kiírtam, hogy milyen lehetőségeim lennének. Szerinted melyik lenne a jobb?
9x366 ddr2 732, ddr2 878, ddr2 1171
8x413 ddr2 826, ddr2 991, ddr2 1322
7x472 ddr2 944, ddr2 1133, ddr2 1510Üdv, Locsi.
-
Locsi
senior tag
Csak a memóriák miatt, mert így tudom őket 944-en járatni. Feljebb mér egy olyan mem beállítás van csak a 8-as szorzónál aminket nem igazán kultiválnak a memók. Van ugye a 8x413 akkor a memóriák mennek 1:1 826-on, vagy 12:10 991-en. A 991-et nem igazán bírják.
Üdv, Locsi.
-
Crus
őstag
Dehogy. Az 1x kikapcs bekapcs, BIOS turkálás után normális, így van GB, Abit lapoknál is, de itt 4x kell nyomkodni leáramtalanítás után, ráadásul 2 hete kezdte el csinálni... ez minden csak nem normális.
Miért kell leáramtalanítani? Egyrészt a kondik ne legyenek fesz alatt 24 órákat, ha nem kell a gép.
Másrészt az Eon tesz róla, hogy olyan áramlökéseket kap itt minden, hogy megérem venni az APC elosztókat. -
Myers
senior tag
A ram-ot, ha 300-as FSB-n próbálom hajtani a procit, akkor DDR2-600-re állítottam. Elvileg így szinkronban van vele, ugye?
5-5-5-15-ös időzítésen (egyébként 4-4-4-12-es), 2 V-ot kap, ahogy a dobozára is rá van írva. Tehát bőven alul van hajtva. És még azt se mondhatnám, hogy a legalja minőség, mert Geil Black Dragon. -
szacsee
nagyúr
Kicsi a világ!
Achi-val nem beszéltél? -
Zé_Mester
őstag
igaz, a sima P5K-! majdnem ugyanaz mint a Deluxe.
4tom4nti : most nézem én is hogy Gianninál nincs most Deluxe, lehet hogy múlthéten én hoztam el az utolsót, de sztem ha írsz neki, vagy felhívod akkor be tud neked szerezni Deluxe-t.
én 33.900,- ért vettem nála, sztem tud még szerezni.
Premium meg nem jobb semmivel se, nem ér meg +7000 ft-ot.sztem írj neki privit
-
g0tcha
tag
megvolt.
alapfeszen, 1.5V on, 1.625V on. feljebb nem emeltem feszt. szokásos macera.
bár nem értem hogyha 394 nél megáll a dolog (ott már kell 1 kis feszt is adni neki) alapfeszen 384 ig hajlandó, akkor 420 hogy jöhetne szóba, de kipróbáltam, sajnos eredménytelenül.no mentem szökést nézni, utána leszek, figyelek, habár kezd körvonalazódni hogy a messzehíres tuningprocesszornak vannak ilyen darabjai is..
-
g0tcha
tag
most alapfeszen van. DRAM Static Read Disableden volt és command rate is 2T
3.2t el se éremsajnos. feszt csak akkor emeltem mikor probaltam de nem sikerult eljutni csak 384es proci fsb ig alapon, 394 ig pedig 1.55 el kb. de a 400as FSB n nem sikerült elinditani csak 1x valami horribilis feszen amit le is vettem (asszem 1.6 körül volt már) de 1 reboot után megint nem indult el a gép.
szóval amiket leirtal azokra van beállítva kivéve ez a ram os dolog de eddig meg auton volt szoval ugy se ment. -
g0tcha
tag
ezeket csak azért lőttem igy be mert láttam valamelyik hozzászólásban ugyanilyen ramok ezekkel voltak beállítva, de eddig auton voltak és ugy se ment a dolog. szóval hogy ezeket beállítottam nem lett se jobb se rosszabb, de akkor mondd mire álltsam. autora? mondjuk ezekkel még mindig nem leszek előrébb szerintem mert eddig auton voltak és ugyanigy nem tudtam procit 395 fölé vinni böszme feszekkel se
-
g0tcha
tag
köszi a hatékony választ, előző beállításokkal + válaszoddal kiegészítve elindult 385ös FSB-n is. Ez jó jel, eddig ez volt a felső határom. Kérdésem még az lenne hogy northbridge fesz most 1.4 V-on van, de itt is volt még feljebb állítási lehetőség, igazából nem tudom, hogy mit befolyásolok azzal ha azt emelem, nem is akarom túlfeszelni, de érdekelne erről amit tudni lehet. Most próbálkozok egyelőre még FSB emeléssel, csak, hogy lássam mennyit bírnak ramok proci, aztán 1 hűtőcsere illetve stabilitástesztek..
jelenlegi változtatásaim jumperfree részben:
cpu-pcie spread spectrum : disabled
command rate : 2T
cpu voltage : emelve 1.425V ig kb
Dram voltage : 2,1 V
FSB, NB : 1,4 V
PLL : 1,7itt van még valami cpu ratio féleség ami auton van de vannak ilyen beállításai pl 0.61x
ez mire való? hagyhatom e auton, olyanhoz nem szeretnék nyulni amiről fogalmam sincs, mert még felrobban a beépített C4a többi értéket itt auto hagytam, még a proci beállításnál kikapcsoltam azt az opciót hogy ne vegye vissza a kakaót üresjárásban.
-
subaruwrc
félisten
-
Anthony28
őstag
Meg tudom cáfolni..igaz nem tudom mit csinál ez a booster, de az Ultrákkal csak a 0-ás fokozatot bírták ennél jóval szellősebb időzítésekkel. A Crucial Ballistix pedig a 2-est is bírja.Ugyanabban a lapban ugyanazokkal a beállításokkal.Akkor most mi is van?
A subokat azért nem hagytam auto-n mert ezekkel az értékekkel ne hibázik és pontokban jelentkezik a szűkebb beállítás, és gyorsult is a ram igaz nem annyit mint a boostertől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest